HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortina keretet szűkített

2009.01.27. 18:09 F. Kapus

Válogatottunk szövetségi kapitánya nagyot zsugorított az eddig 36 fős bő kereten, megnevezte azt a 8 hátvédet és 14 csatárt, akit a 3 kapus mellé vár a hétfői edzőtáborba, ahol már a lettországi olimpiai selejtezőkre készül a csapat. Ezúttal csak Benk András maradt ki a Szapporóban győztes keretből.

Ezzel szemben négyen vannak olyanok, akik nem lehettek részesei a divízió 1-es sikernek: Budai Krisztián, Jobb Dávid, Kóger Dániel és Sofron István. A tervek szerint a válogatott utazó keretét 3 kapus, 7 hátvéd és 13 csatár alkotja majd, így a rövid edzőtáborból egy védő és egy támadó távozik a második napon. A biztonság kedvéért négy tartalékot jelöltek ki a szakvezetők arra az esetre, ha valaki betegség vagy sérülés miatt nem tudna megjelenni február 2-án Káposztásmegyeren.

A válogatott keret:

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente.

Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor. Tartalék: Hegyi Ádám (Dab.Docler).

Csatárok: Fekete Dániel, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom. Tartalék: Berta Ákos, Jánosi Csaba, Kiss Ákos.

70 komment

Címkék: magyarország válogatott cortina olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na most erre a 36 fős keretre akkor mi a ráknak volt szükség???
szegény cortina kezd elbutulni...mi ez a kóger mánia??? szerencsétlen Ngay Gergő többet és jobban játszik és eredményesebben ,mért nem ő van a válogatottban????????
Előre meglehetett jósolni hogy megint bekerülnek olyan játékosok is a keretbe akik szerintem az eddigi teljesítményük alapján nem érdemlik meg.
@Fradi-Mate: igazad van marmint abban hogy Nagy Gergo rendszeresen jatszik az Ebelben mig Koger csak elvetve.....
ÉS A MÁSIK HEGYI????????????????
szeritem a tavozo vedo az Sille lesz... nem alkotott nagyot Csikban... a csataroknal mar nem tudom eldonteni... kivancsian varom:D
de ezt kajak nem tudom megérteni ,h kóger most mit keres itt,nincs vele semmi bajom,de nagy gergő jobban megérdemelné....
Sille az év vicce.
Úgy látszódik 3 hónap alatt lejátszott 7 MOL liga mérkőzéssel is be lehet kerülni a válogatottba.
Sztem Cortina a BIZALOM alapján döntött. Másrészt nem most kell új játékosokat remegő térddel a pályán kipróbálni válogatottként, amikor már 1. nap olyan hoki középhatalommal játszunk, mint a lettek... Én is BÍZOM Cortinában, eddig sikerre vitte a válogatottat
@Fugeute: Csak egy gesztus. Ahogy a tartalékok megnevezése is.
Senkit nem akarok megbántani, de hagyjuk már, hogy Cortina úgy válogasson, ahogy jól esik neki. Szerintem már bizonyította, hogy ért ahhoz amit csinál. Persze véleménynek mindig van helye, de azért sokkal okosabbak ne akarjunk lenni nála.

Valószínűleg a válogatási elvei között fő helyen van, hogy olyanokkal dolgozzon, akik nála bizonyítottak már, és tudja mire számíthat tőlük éles helyzetben. A sapporói diadal nem volt olyan régen, az ottani csapatra épít most is. Persze újításra néha szükség van, de aki tavaly sokat letett az asztalra, az most csak extrém esetben fog kikerülni a keretből fiatalok kárára. Ez így jogos is szerintem. Gröschl, Holéczy, Kangyal, Sille stb. ezért van most is ott. Hogy a fiatalok közül miért Kóger és miért nem Nagy Gergő, az más kérdés, de bízzunk kicsit Cortinában. Nagy Gergőnek is lesz még alkalma bizonyítani.
en lattam Holeczyt a hetvegi elodonton... szerintem neki abszolut ott a helye... szerintem o jatszott a legjobban a starsbol... Groschlbe is latok meg egy pici fantaziat...
HAJRA MAGYAROK!
@jágör68: Nem a budapesti tornán kellett kipróbálni új neveket, mert akkor játszott Sapporo óta először itthon a csapat. Nem most kell, mert fontos meccsek. Nem a VB felkészülési finn-norvég meccsen kell, mert az már VB felkészülés és gondolom nem is a VB-n kell.
De akkor mikor kapnak bizonyítási lehetőséget, hogy ők is bizalmat szerezhessenek.
@OliBLOOD: Azért egyikünknek sincs teljesen igaza: stabil(?) kerettag lett Kóger és Sofi is! A védőposzt(ok)on pedig sajna nekem sincs jobb ötletem Cortinánál :DD
@OliBLOOD: A VB után. Sapporó és Svájc a válogatott életében ugyanaz a ciklus, változtatni nem most kell. A VB után a keret radikális változáson fog keresztül menni, ez meggyőződésem, akár bent maradunk, akár nem. (Egyébként igen.)
De figyeljetek ,mikor emgkéreztem cortinát azzal indokolt ,h Kóger a pesti tornán kerettag ,Nagy ellenében ,h a salzsburgba sok az annyi pontot érő játékos mint Kóger és mégis Kógert teszik be általában... most gondoljuk már végig ,h Nagy menniy lehetőséghez jut ,és hogyan használja ki ezeket merft eléggé nagy a deficit köztük Gergő javára,én szeretem Cortinát emg megértem a döntéseit meg ő a legjobb edző sztem az eddigi kapitányok közül,csak ezt az egy dolgot nem bírom felfogni ,h miért Kóger
Hát nem tudom,elég fáradt ez a válogatott így!! Nem mindenkivel értek egyet,de capt tudja!!
@Fradi-Mate: kell egy ossze eskuves elmelet mert hamar osszedobok egyet :))
kivancsi leszek nagyon az olimpiai selejtezore azokat mar en is fogom tudni nezni tv-ben :) szoval hajra Magyarok !!
Sziasztok. Nagy és Kóger közül szerintem is előbbi a jobb játékos. De úgy érzem, hogy Cortina a posztokra keresi a legjobb embert. Nagy G. center, míg Kóger szélső, valószínű ezért került be a keretbe.
@Káosz Professzor: szokásos hagyjuk Cortinára, mert ő már bizonyított, ne szóljunk bele, bla-bla-bla maszlag :) Véleményt lehet írni, remélem nem sértődik meg Cortina.
Lehet kivétel vagyok de nincs nagy bajom a kerettel... De mint Hegyi tartalék védő ? Reménykedjünk nem esik ki senki a csapatból :D Szeretem, küzd, de sztem nincs válogatott szinten.
Nagy még a tartalékok közé sem fért. ebből is látszódik, hogy a tartalékok kinevezése csak gesztus. Ha netán valami olyasmi történne, hogy bárkit be kell hívnia előbb nyúlna Nagyhoz szerintem, mint a felsoroltakhoz.
qx92, télleg ezt mondta :))),mind1 szorítok a srácoknak ígyis-ugyis csak Gegőt sajnálom
Egy edzőt az eredményei minősítenek, és Cortina bizonyított! Én bízok benne! Különben sem lehet egyik csapatsportág válogatottját úgy összeállítani, hogy az mindenkinek tetszen! Ez az edző feljutatta a válogatottat az A csoportba, ezt ne feledjük! Majd ha vége a selejtező tornának, és tudjuk az eredményt és ismerjük a mutatott játékot, akkor majd lehet kritikát megfogalmazni!
@I'm a Ranger!: itt csak egy felvetodott kerdes volt a szurkolok reszerol. Nem mondott senki semmi rosszat Cortinarol csak nem ertjuk miert viszi Kogert Nagy helyett de az hogy mi nem ertjuk meg nem jelenti azt hogy neki nincsen meg a nyomos oka miert dontot igy
Sokan fikázzák Cortina-t, de én 100%-osan bízom Cortina-ban, ő tudja.... Pl. én Azarit is betenném. De nem lehet mindenki ott mindenki kedvence! Hajrá Pat!
Meg neztem az Ebel statisztikat es a szerint Koger 18 meccsen jatszot 3 pontot ert el (1+2) ez 0.16 pont atlag meccsenkent
Nagy pedig 46 meccsen 16 pontot ert el (5+11) 0.34 pont atlag meccsenkent
es ugyanaz a bajnoksag szoval ha valaki meg tudja kerdezni Cortinat akkor tegye meg es mondja el nekem is miert dontot igy mert erdekelne.
Szerintem Kóger Olimpiai selejtezőn nyújtott teljesítményével volt elégedett Cortina, ott ügyesen mozgott a srác, szerintem hosszú távon helye lehet a válogatottban!
@OliBLOOD: Csak egy gesztus a tartalékok kinevezése? Szerinted Kiss "tízperc" Ákos milyen gesztust érdemel? Akkor már sokkal-sokkal inkább Azarinak vagy Galanisznak lenne helyen a keretben.
Mondjuk a Kóger nem a Nagy Gergő posztján játszik,amit viszont nem értek hogy mit keres ott a Majoros "alibi" Gergely mikor a vele egy poszton játszó Nagy nem fér be.
Bertának örülök, Sille Tamást azonban nem nagyon értem.
Gröschlnek és Majorossnak szerintem szar szezonja van hamár nem is Jánosit de Bertát vagy Azarit vagy Galaniszt odatehette volna helyükre
Szerintem Gröschl,Majoross és Peterdi kivitele eléggé necces.....
Hm... Nem lehetne ezt idénre felfüggeszteni? Fogjuk fel ezt úgy, mint jutalomévet... Cortinának, meg a csapatnak, akárkik is alkotják...
Kiváncsi vagyok, vajon Cortina vállalni fogja-e a megfiatalított válogatott vezetését is...
Szerintem Cortina egyetlen más játékost sem látott csak a régiekkel foglalkozik és mások véleményére hagyatkozik.A Stars válogatottjait az egyetlen Roger kivételével nem értem,mindegyik gyengült Kangyal ? Svasznek ? Majoros ? komolyan nevetséges egy meccsüket nem látta. Egy idény alatt lelehet épülni rendesen , és nekik sikerült is. Reménykedjünk ,hogy a selejtezők után leesik a hályog a szeméről. Most lehetne kipróbálni más fiatalokat komolyan nem értem.
Kangyal egy igazi Ikon, de már lassú. Több nála jobb védő is van! Groschl 27 merkozesen 6, Majoross 36 mérkőzésen 13 gól a MOL ligában! Ez magáért beszél, nincs helyük se a VB-n se a selejtezőn.
Sokkal inkább lenne Galanisznak 22+23 (36 meccs)Azarinak 19+23 (36 meccs) Szappanos Dávidnak 24+17(36m.) Bertának 20+25 (38m.)de még Jánosinak 29+21 (38m) is!
Sajnos ilyeneken mehet el.
Megfontolandónak tartom Peterdi és Holéczyt is, a fenti fiatalok jobb teljesítményt nyújtottak zöldfülüség ide vagy oda! A sapporói kereten túl kell lépni ha bent akarunk maradni az A-ban! Erre kellene használni a selejtezőt nem arra, hogy kiderüljön, hogy tényleg váltani kell.
@Fradi-Mate: nem érted hogy nem egy poszt??jóhogy nem Budai helyett akarod Nagy Gergöt mert megérdemli.de azért még írd be 46szor h mit keres itt Kóger...
hát én ezt nem értem. kóger helyett mehetett volna nagy simán. sokkal jobb, és sofival nagyon szépen kiegészítik egymás játékát.
jaa most olvasom vissza, már más is jegyezte ezt meg! hihhetetlen kár hogy Nagy kimaradt! Neki ott kellett volna lennie! ebből látszik, hogy nem nagyon nézegeti Cortina mester kiket tesz be, meghagy mindent ahogy volt. A starsosok sem hinném, hogy nagyot fognak alkotni!
Van egy olyan gyanúm a tavalyi válogatottat fogjuk látni idén az idei helyett. Pedig az idei erősebb lenne!
Jópár névvel én sem értek egyet. Nagyot kifejezetten sajnálom. Reméljük, hogy a VB után végre tényleg nagy változások jönnek.
Azért jó lenne,ha nem a pontok alapján néznétek!:-)
Valszeg azért megy a Mogyi meg a Cica,mert védekezésben jobbak,mint akik kimaradtak.És azért valljuk be őszintén,ezen a tornán inkább a védekezésen lesz a hangsúly!Nagy kontra Kóger:én is szeretem Gergő játékát,és sokat is fejlődött.De!És itt jön az én meglátásom.Míg egyik 20 játékosból lépett x alkalommal jégre,addig a másik 60-ból!Ott,ahol akkora a lehetőségek tárháza,mint a döglött bikáknál,sokkkal nagyobb szám bekerülni,mint a Volánban.Ezt sajnos el kell ismerni.
Kiss Ákos vadafakk? Kell valaki akit be lehet küldeni felbaszni az ellenfél agyát?
@Jussi: ez el van ismerve es igazad van de meccs rutin tekintetben Nagy G-nek tobb van es a vedekezo jatekban is szerintem nagyobb tapasztalata van mert gondolom azert a Volan tobbet van beszorulva sajat harmadaba mint a Salzburg
sinupret, nem gáz ,h azóta írtam aztis ,h mind1, azért szorítok nekik és ez a lényeg...,de köztudott ,h sok az analfabéta még mindig Magyarországon....
Most őszintén, NEM TÖKMINDEGY, hogy a második sortól lefele kik lesznek a csapatban a vb-n meg a selejtezőn? Akkor meg miért ne lehetne elfogult a szapporóiakkal a kapitány?
Szép dolog a klubsovinizmus, de teljesen értelmetlen azon anyázni, hogy 3.-4. sorban kik nem játszanak és miért. Ez a mezőny nekünk erős, mindenki tudja, minek úgy tennni, mintha bármi múlna azon, hogy Galanisz vagy Kóger van-e a 4. sorban...
@montipájton: szerintem azert mulik rajtuk is mert nem hiszem hogy egy A csoportos Vb-t vegig lehet jatszani 2 sorral
Kiss "sunyi" Ákosnak nincs helye még a válogatottban ! Tutira felesleges büntetések sorozatát kapjuk majd vele és még jól meg is fogják verni !
Egyszer, később talán észre tér, vagy meggyógyul és akkor majd , évek múlva talán igen.

A Kóger kérdésben nem igazán tudok állást foglalni, mert ugyanúgy, ahogy Cortina, én sem láttam játszani.
Galaniszt és Gergőt viszont igen és nagyon meggyőzőek, agilisek voltak.

Valahol, korábban azt írta valaki, hogy valójában mindegy milyen lesz az eredmény Svájcban, mert Cortina úgyis csak jól jöhet ki belőle . Nos, ez szerintem is így van !

Nagy Gergő, Sofi, Kóger sort akarok!!!!!!!!!! :))))
Majoross??????? Remélem ez a búcsúfellépése a válogatottban.
@nagypi: azt tudjátok, hogy kikkel fogunk játszani az olimpiai selejtezőkön és a vb-n? nem kötözködni akarok, bár ki tudja. mi is nagyon szeretjük a fiatalokat, de teljesen abszurd a magyar jégkorong legnagyobb sikere után azt várni, hogy fenekestül felforgassák a csapatot. nagy, sofi, hegyi, kóger, sőt tóth adrián ideje is el fog jönni, elég hamar, csak tudjanak majd élni a lehetőséggel
Ez hihetetlen hogy egy Majoross vagy egy Gröschl az idei teljesítménye alapján kiszorítanak egy Jánosit vagy egy Bertát. Ha esetleg nem jól teljesítünk Rigában (ne így legyen!!!!) remélem lesz egy kis frissítés ilyen tekintetben
@D. Gromov: Igazából én arra gondoltam, hogy ha már kivisz két lendületes fiatalt (Sofi és Kókusz) akkor kellene melléjük egy hasonlóan lendületes center is. Én úgy gondolom, ha Kóger és Sofi érett, akkor talán Nagy Gergő is az. Én kicsit tartok tőle, hogy ha mondjuk lenne egy Sofi, Kóger, Majoross sor, akkor Mogyi ott csak féknek lenne. De ne legyen ebben igazam... Én egyszerűen nem kedvelem Majoross játékát, mert kapura veszélytelen 6 éve. De azt már eldöntöttem, hogyha az ő góljával verjük meg a szlovákokat akkor nálam tiszta lappal indul :)
Egyébként remélem a csatártrió nevei után a szmájlit is észrevetted :)
Már évek óta mondogatjuk, hogy eljön a fiatalok ideje, de mindig azt is hozzátesszük, hogy majd jövőre. Tisztában vagyok vele hogy az A csoport az nem Div. 1, de sztem Majoross vagy pl. Svaszi a múlt, a fiatalok meg részben a jövőt, részben pedig már a jelent képviselik.
@nagypi: tényleg nem veled akarok kötözködni, csak most éreztem elérkezettnek az időt ahhoz, hogy belepofázzak.

valóban, tavaly, szapporó előtt mi is úgy gondoltuk, nagyon is itt az ideje a fiatalításnak. a megfiatalítatlan csapat azonban bizonyított, ezért idén már úgy gondoljuk, még sincs itt az ideje.

egyrészt azért, mert akik a magyar jégkorong legnagyobb sikerét elérték, azok megérdemlik a lehetőséget megint. másrészt, mert nagyon fontos a bizalom. harmadrészt, mert olyan csapatokkal fogunk játszani, amely ellen nem a fiatalos hévre, hanem a rutinra lesz a legnagyobb szükség.

két dolgot nem szabad elfelejteni. valószínű, hogy a három olimpiai és biztos, hogy a három vb-ellenfelünkkel szemben elsősorban védekezni fogunk. márpedig ha így van, akkor szerintünk nagyobb szükség lesz majorossra, de akár svasznekre és kangyalra is, mint másokra. megjegyzem, nem értem a rengeteg kritikát, amit kangyalék kapnak, hiszen mégiscsak a mol liga legjobb védelme játszik a starsban.

a másik momentum: a válogatott első három sora adott, a negyediken megy a vita. az is fontos, ez nem kérdés, meg hát tényleg van gesztus értéke is annak, ki kerül be, ki nem, de ne tévesszük már annyira el az arányokat.
@D. Gromov: Értem az indokaidat és sok mindenben egyet is értünk. Az a """baj""" ezzel az idei évvel és az idei eseményekkel, hogy ez egyrészt jutalomjáték azoknak akik ide juttatták a magyar jégkorongot, és ez vitathatatlanul jár a játékosoknak. Ugyanakkor ha máshonnan nézed ez egy óriási kihívás és motiváció a fiataloknak. Előttünk áll két nagy torna, Riga és Svájc. Megértem Cortinát, hogy vakon bízik azokban, akiket jól ismer és a járt utat választja a járatlan helyett. Ugyanakkor én szeretném, ha a két torna valamelyikén kipróbálná a fiatalokat. Reálisan nézve ez a rigai lenne. Itt tényleg a csodák csodája lenne továbbjutni, és mivel kiesni nem lehet ezért talán lehetne kockáztatni. Svájc más. Ott sokkal nagyobb a tét. Ott bent lehet maradni, hogy jövőre is ott legyünk az A csoportban. Értem én a gesztust a válogatási elveknél, de sokszor azt érzem, hogy a gezstus erősebb, mint az eredmények elérésére való törekvés. Mindazonáltal, ha egy fiatalt sem visz ki, de jól szerepelünk akkor ugyanúgy örülni fogok, mintha ezt a fiatalokkal értük volna el.
szerintem meg a három kapus tök felesleges, én Hetényit itthonagynám és inkább vinnék 8 védőt
@nagypi: szerintem is egyetértünk szinte mindenben. annyit tennék hozzá, hogy tendenciájukban kell nézni a dolgokat, a távlat nem egy torna, nem is egy év, nem kell rohanni sehova, semmivel.
Kangyal... ha ott kint is megüti a maga kékvonalas góljait, félisten lesz :)
A keret télleg nem meglepetés, és rendben, ne piszkáljuk Cortina válogatási elveit! De nekem azért vicces visszaemlékezni, hogy a budapesti előselejtezők után milyen vörös fejjel jött ki a csarnokból: hogy képtelenség volt motiválni bizonyos játékosokat, akik a minimumot is alig bírták kipréselni magukból a saját közönségük előtt, és hogy ez így mennyire nem lesz jó - mondta akkor.
@D. Gromov: azért megnézném én a Mol liga legjobb védelmét Wallberg nélkül...
Csináltam egy statisztikát arról, átlag hány percenként kaptak lövést azok a kapusok a ligában, akik az össz-játékidő legalább 40 százalékában pályán voltak:
1. Kozuch (SC): 2,08
2. Brul (Steaua): 1,97
3. Fedor (HC): 1,927
4. Polc (HC): 1,926
5. Racko (DAB): 1,88
6. WALLBERG (Stars): 1,86
7. Nemcak (UTE): 1,77
8. Palko (UTE): 1,69
9. Duschek (Miskolc): 1,589
10. Sájevics (FTC): 1,587
11. Becze (Volán): 1,52
12. Molnár (Progym): 1,51
13. Szőke (FTC): 1,507
13. Bálizs (Volán): 1,46

Rajtuk kívül még érdemes megemlíteni a DAB két másik kapusát (Racko csak 17 meccsen védett) a szezonból

Kiss Tamás: 1,98 (jobb, mint Wallberg)
Hippik: 1,83

Azaz a DAB védelme jobban szűrt, más kérdés, hogy a kapura tartó lövéseket jobb hatékonysággal hárította Wallberg.
Gröschl helyett én Azarit tettem volna be...
A válogatottnak van egy játéka, ami NEM azonos az egyes játékosok játékával. Tehát ha Cortina egy olyan torna előtt, amire egy egész napja van együtt edzeni a keretnek, nem új arcokat akar beépíteni, az talán érthető. Nem?
Ettől még ha valamelyik fiatal a szezonban és a felkészülés során jól játszik és beilleszkedik a válogatott játékába, az egyáltalán nincs kizárva, hogy a vb-csapatba bekerülhet.
De valóban nem kéne Cortina-kérdést, meg magyar hoki-kérdést csinálni abból, hogy egy A-csoportos vb-n, ahol mindenki tudja, hol a helyünk, ki játszik a negyedik sorban. Mert, valljuk be, majdnem teljesen mindegy.
@montipájton: namondjuk szerintem PONT NEM mindegy, ki és hányszor játszik a válogatott negyedik sorában. Konkrét személyektől függetlenül: nem lehet majd 15 játékost egyszerre lecserélni csupa egyszeres válogatottságúra!
Volt szerencsém jó pár AV meccset a helyszínen megtekinteni. Nagy Gergő tehetséges, de még nagyon fiatal és rutintalan. Sok eladott korong, rengeteg helyezkedési hiba, pontatlanság jellemzi. Ezeket később majd levetkőzi, de egy világbajnokságon szerepeltetni jelenleg nagyon kockázatos lenne.
Sofi szintén nagyon tehetséges, dinamikus, nagyon akar, de rutintalan, sokszor elviszi a hév (pl felesleges kiállítások) ami egy világbajnokságon szintén megengedhetetlen. Sok vb-n fog még szerepelni, ővé a jövő, jelenleg még - sztem - kockázatos.

A 3., 4. sornak az eredmény tartása a feladata, nem nekik kell megnyerni a meccset (ha megnyerik persze az nagyon jó!). Megbízható, jól védekező, rutinos, sokat tapasztalt, keveset hibázó emberek kellenek, akiknek nem remeg meg a kezük. Majoross, Gröschl, Holeczy ilyenek megkérdőjelezhetetlen a helyük szerintem.

Nem a vb-n kell kísérletezni, tapasztalatot szerezni, mert annak a csapat issza meg a levét!
A hetvegi HC-NZ merkozeseken minden magyar valogatott jatekos jol jatszott sot azt is meg merem kockaztatni hogy KANGYAL Groschl es Holeczy kitunoen tehat nem kell aggodni ertuk mert fogjak tenni a dolgukat Rigaban es Svajcban is es nem rajtuk fog mulni a bejutas illetve a bentmaradas sem . . . a masik meg az hogy a MAGYAR jegkorong tortenetenek legnagyobb sikeret ezek az emberek ertek el es nem lenne fair veluk szemben az sem hogy most amikor egyszer ok is A csoportban jatszhatnanak akkor nem viszik el oket oda mert ok csak arra voltak jok hogy Japanban szivuket lelkuket kiadva harcoljanak a feljutasert es Svajcba egy par tapasztalatlan fiatal miatt ne menjenek el . . . aki igy gondolja az nem normalis az tegye magat a helyukbe es megegyszer hangsulyozom hogy ezek az emberek meg ma is kitunoen jatszanak es ott a helyuk Rigaban es Svajcban is . . . sok sikert nektek sracok es hajra HC na meg hajra MAGYARORSZAG
Az már elég régóta egyértelmű, hogy Cortina szereti ezt a csapatot és bízik bennük. Úgy van, ahogy Gromov mondja: egyrészt védekezni fogunk, másrészt technikailag nem valószínű, hogy ellenfeleink fölé tudunk nőni, vagyis sokat számít a csapatszellem, az összeszokottság, mindenki tudja, mit várhat a másiktól.

A negyedik sor meg azért mindegy, mert annak csak az eredmény tartása a feladata, effektív (gólratörő) játékot nem nagyon vár el senki tőlük, csak annyit, hogy az első két (három) sor fújhasson egy kicsit és közben ne kapjunk gólt! Itt tehát hatványozottan fontos a rutin és a védekezőképesség, míg az állóképesség nem annyira, hiszen nem valószínű, hogy végig négysorozunk majd minden meccset. A Pedrót fikázóknak meg annyit, hogy Sapporóban kétszer tették fel a Godó mellé, mindkétszer gólt lőtt. Kógerről már ezerszer elmondtam, tehetséges, mindemellett csókos játékos. Jó reggelt, az élet nem igazságos! (és ez nem valami magyar specialitás sztem, ráadásul 22-ből egy belefér)

Az biztos, hogy
a végéről valami lemaradt, de már nem emlékszem, nem fontos... :)
megvan: akármi is lesz a VB kimenetele, jövőre lesz ideje az új csapat építésének!
Reálisan gondolkodva, a VB után jön el a fiatalítás ideje. Berta, Szappanos, Galanisz, Nagy és Erdélyi is kb 10 évig lesz válogatott ha unyanígy töretlenül fejlődik. És jön majd a '93 és '96 korosztály is.
süti beállítások módosítása