HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jó a hangulat, színvonalasak a meccsek

2009.01.25. 10:27 F. Kapus

A két Mol Liga-elődöntő után a négy csapat egy-egy edzőjét/játékosát kérdeztük a látottakról, tapasztaltakról. Meglepő módon mindenki elégedett volt a saját csapatával és a mérkőzések színvonalával is. Négy vélemény következik.

Kalamár Sándor, a HC Csíkszereda edzője: "Igazán szoros mérkőzést vívtunk az utolsó harmad végéig. Többször játszottunk már az NZ-Starsszal a szezonban, de ennyire koncentráltan még nem léptek fel ellenünk. Nagyon izgalmas meccsre kényszerítettek minket. Örülök, hogy nyertünk, de be kell vallani, ők is nyerhettek volna. Ellenfelünk jó taktikával, nagyrészt fegyelmezetten játszott ellenünk.

A Stars elleni meccsünk komoly tétre ment, nagy volt a pszichikai és a fizikai terhelés. Vasárnap is nagyon szeretnénk nyerni, ha már az elő lépés kijött, jó lenne a második is. A szombati két meccs is megmutatta, hogy ez a négy csapat egy szinten áll, ez bizonyított, bárki nyerheti a Mol Ligát közülük."

Kangyal Balázs, az NZ-Stars klubmenedzsere-játékosa: "Nagyon jó meccset játszottunk az alapszakaszgyőztes otthonában. Mióta megalakult a csapatunk, talán ez volt a legjobb mérkőzésünk, de Erdélyben biztos ez. 3-3-ra álltunk hat perccel a vége előtt. Ekkor a bírók besegítettek nekik, a HC-sek dobálták magukat rendesen. A találkozó előtt lenéztek minket, és amikor nem ment, akkor feszültté váltak, nem volt könnyű dolguk. Sajnos butaságokat is csináltunk, ez az igazsághoz tartozik, amivel ők élni tudtak.

Nagyon jót tett a társaságnak a mérkőzés, jól teljesítettünk. Vasárnap megpróbáljuk még egyszer, kiderült, le tudjuk győzni a HC-t, mert szombaton nyerhettünk volna."

Gál Sándor, az SC Csíkszereda edzője: "Tudtuk és mondtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Az utóbbi időben nem volt ilyen ellenfél számunkra. Így is alakult, nagyon megküzdöttünk a győzelemért. Elégedettek vagyunk a fiúkkal, a célunkat elértük az UTE elleni első mérkőzésen, azt hiszem, megérdemelten nyertünk.

A mérkőzés képe hullámzó volt, de az utóbbi hónapok legnívósabb csatája volt ez a Vákár Lajos-csarnokban. Ugyanilyen találkozóra számítok vasárnap, egy-két gólllal nyer  valamelyik csapat. Számunkra előnyt jelent a hazai pálya. Nem szeretnénk szerdán Budapesten játszani, mindent megteszünk, hogy ma is mi nyerjünk. A hangulat felülmúlta a meccs színvonalát is, majdnem megtelt a csarnok, rég voltak itt ennyien."

Pék György, az UTE vezetőedzője: "Az itt lévő játékoskerettel bravúros mérkőzést játszottunk. Nyerhettünk volna, ha a végén két ordító helyzetünk közül egyet belő Kadlubiak vagy Berta. Ráadásul a négyből három gólt nagy hibából kaptuk, egyszerűen elkerülhetőek lettek volna ezek. Az SC nagyon jól játszott, mi pedig nem tudtuk elviselni Sikorcin hiányát. Nélküle az emberelőnyös játékunk messze nem az igazi, ő a mi játékszervezőnk, a csapat mozgatója. Helyettese, Rafaj derekasan helytállt, jó teljesítményt nyújtott, de a két játékos nem egy és ugyanaz.

Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, persze jó lett volna győzni. Vasárnap sem lesz egyszerű dolgunk, mert egyik legjobb védőnk, Rufus két metszőfogát ütővel eltörte az egyik SC-játékos, ráadásul agyrázkódást is szenvedett. Vasárnap reggel még nem tudható, játszhat-e. Igyekszünk küzdeni, de nem mi vagyunk az esélyesek.

Sajnos a játékvezetés nem nekünk kedvezett. Az elején nagyon könnyen szórták ki a játékosainkat, aztán tíz perc fegyelmit adtak Zlochának a semmiért. Állítólag anyázott, de abban biztos vagyok, hogy Zlocha senkit nem küld el az anyjába, ezt ő is megerősítette. Így a meccs lényeges időszakában a legjobb sorunkban egy csatárunk maradt. Ráadásul a magyar bíró állította ki. Az egész mérkőzésen nemigen látszott, hogy van magyarországi bíró is a pályán. De soha semmit nem érdemes a játékvezetőre fogni, ez mindig olyan, amilyen. A saját hibáinkat kell kijavítani."

79 komment

Címkék: ute sc csíkszereda hc csíkszereda nz stars mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heh, ez vicces:"Rufus két metszőfogát eltörte az egyik SC-játékos ütőjével", mintha elvette volna az ütőtjét valakinek, csak hogy kitörje vele a saját fogait:D...gyógyulást neki és hajrá SC!
A palánk mellett kifordult a Bálint gyermek, mögötte jött Rufus, és nagyon szerencsétlenül a bot tollával eltalálta, nem is látszott rendesen az esemény, szándék kizárt, alig volt kiállítás ameccsen amúgy, a bírók elég jól teljesítettek, nem nyúltak bele a meccsbe, a végén pedig megadták az esélyt az UTE-nek az egyenlítésre...
"Az egész mérkőzésen nemigen látszott, hogy van magyarországi bíró is a pályán." Na ezt magyarazza meg nekem valaki, hogy mit akart ezzel mondani???
Csak azt nem, hogy segitseget vartak a magyarorszagi biroktol?? Ez szep!!
@terminatrix: 2 x is megvolt az eselje az UTE nek az egyenlitesre a 2+2 nel es a vegen a sima 2 percnel is.De mindket esetben eselyuk sem volt a Sportclub emberhatranyos jateka kivalo volt egesz szezonban,es most is.Kar azt mondani hogy a birok ..ide vagy oda.Az en velemenyem az hogy kritikan alulian biraskodtak de akkor mi van a meg nem adott golnal vagy a Kanya esetnel?
Nem a birok dontottek el a meccset maskulomben egyiket sem,sanos mindket vesztes nyilatkozatban benne vannak a birok.
Akkor sajnos lehet, hogy tényleg van benne valami...
"Ekkor a bírók besegítettek nekik," ez nem etikus egy csapat vezeto reszerol szerintem, de a bizonyitvanyt meg kell magyarazni.Azt nem lehet mondani hogy fegyelmezetlenek voltunk vagy nem volt szerencsek vagy csak az ellenfel egy hajszalal jobb volt nem uraim a birok tiszta artatlanul kiszortak minket ezzel gyakorlatilag a Hcnak adtak a meccset.Miert nem igy mondta tisztelt Kangyal ur.
"De soha semmit nem érdemes a játékvezetőre fogni, ez mindig olyan, amilyen. A saját hibáinkat kell kijavítani." ez sokkal jobban es szimpatikusabban hangzik egy csapatvezeto reszerol.
én azt hittem, hogy alba volán bekapcsolódik a rájátszásra a mol-ligába
de akkor csak az ob1-be fog?
@Senderos: gondold el ha bekapcsolódot volna akkor nem lett volna ALBA-INSbRUCK 10-1
Igen, csak az OB1-be fog, de e cikk szerint:

jegkorong.net/index.php?option=com_content&task=view&id=258&Itemid=1

Csíkszeredába megy a Volán február 24-28 között, ahol a HC-val és az SC-vel csap össze.
@Sava18: de ez csak egy amolyan "unnepi" fellepes a csikszeredai hoki 80 eves jubbileuma alkalmabol... remelem hogy szep meccseket latunk majd...
A durva magyarok nem tudnak
hokizni csak balhézni a határon túl.
Legalábbis ez jön le a kiállítási arányokból.
Bezzeg a székelyek azok bárányok.A román bírók szeretik is őket. Szerintem szégyenletes a Magyar csapatok kiállítási aránya Romániában. Legyen az volán vagy UTE vagy bármelyik magyar csapat mérközése.Légyszi az Árkovicsot ne engedjétek haza.
lehetne úgy, hogy a Mol-liga döntő győztese játszana az Albával, mondjuk kicsit snassz lenne ott bekapcsolódni:)
@amatörmedve: Miert beszel olyan aki nem is latta a meccset. A statisztikabol nem sokat lehet kikovetkeztetni. Illetve lehet de nem erdemes, mert ilyen hujesegek jonnek ki.
@Wazowski: Inkább azt várta, hogy kevesebb segítséget fog kapni a hazai csapat. Kár, hogy az utána lévő mondatot már nem olvastad el. :P
@Wazowski: A statisztikák pont azért készülnek,hogy követeztetéseket lehessen levonni belőlük.A számok sohasem hazudnak...
@canadien: igen azok azert keszulnek hogy kovetkeztetesekt vonjanak le, de talan a kiallitasbol nem arra kell kovetkeztetni hogy a biro hogy biraskodott, hanem hogy a sajat csapat hogy jatszott?;) Pl kapura lovesekbol lott golokbol netan hogy milyen a csatar sor, melyik az erossebik sora a csaptnak, melyek a hatekonyabb milyen a vedelem milyena kapus teljesitmenye;) meg a kiallitasoknal, hogy mire kell jobbna odafigyeljen a jatekos hogy ne csianljon tobbet olyat;) meg ilyenek es egyaltlan nema biro;)
@barcelinho: Mintha nem pont ugyanezt mondtátok volna azután a bizonyos SC-Volán meccs után.
Fejer Lilla, en azon a mecsen nem voltam, szoval vond vissza a szavad, es en nem mondtam semmit arrol a bizonyos mecsrol amire te utalsz;) Aki ott volt azon a mecsen az komentalta es nem en;) Szoval eloszor gondold at mit akarsz mondani. Nem vagyok Sk -drukker, csak elegge unalmas az amit osszehordotok itt lathatalanba, es nem jogosit fel titeket hogy komentaljatok a mecset, a birot ha nem latattok,latjatok!! Ennyi
@barcelinho: módosítok: Mintha nem pont ugyanezt mondtátok volna (barcelinho kivételével) azután a bizonyos SC-Volán meccs után.
@Fejér Lilla: Akkor a Sportclubtol hivatalosan is elnezes volt kerve a biraskodas miatt! Ugyhogy a kettot ne tedd egy lapara,ott tenyleg botaranyosan fujtak!
@Fejér Lilla: De mintha volna egy kis kulonbseg ok lattak a mecset es az alapjan komentaltak es szidtak a birot, na meg a azokat astatisztikai adatokat bizonyitekkent, nyomattekkent hasznaltak! Es nem a statisztikabol kovetkeztettek ilyenekre;)

Vagy tevedek?
@Joegep: Mielőtt begőzölsz, tán olvasnád el, hogy mire válaszoltam. De idézem is barcelinho örökbecsű mondatát: "igen azok [a statisztikák, F.L.] azert keszulnek hogy kovetkeztetesekt vonjanak le, de talan a kiallitasbol nem arra kell kovetkeztetni hogy a biro hogy biraskodott, hanem hogy a sajat csapat hogy jatszott?;)" És ebből a szempontból kurvára mindegy, hogy kért-e és ki kért elnézést a meccs után - egyébként aki elnézést kért, az sem látta a meccset. Vagy ez nem számít ilyenkor?
Gyerekek....take it easy...inkabb figyeljetek a meccset...:-)))
@barcelinho: Bizonyíték az a videofelvétel (lehetne), ami azon a meccsen is készült, de ami relytélyes módon eltűnt.
Hm miben is? kedves fejer lilla? Oka mecsen voltak es lattak hogy mi tortent a mecsen, statisztikai adatok " bizonyitekkent voltak felhozva en ugy tudom.

Es olyannak semmi joga egy statisztikarol ilyen kovetkezteseket levonjon, aki a mecset nem si latta!;) Mert felrevezethetsz sok emebrt az ilyennel es a lathatalnaba beszel az aki ezt megteszi;)
@barcelinho: Szerencsére nem Te döntesz abban, kinek mihez van joga.
@Fejér Lilla: Volt a meccsen hivatalos megfigyelo a szovetseg reszerol,szerintem neki sem volt inyere a jelentes amit le kellett adjon! Szerintem az 2-3 ezer ember aki kint volt a jegpalyan azon az ominozus meccsen,ok nem a statisztikat megnezve akartaka fejet a jatekvezetoknek,hanem pontosan azert amit ott lattak...
@Joegep: Áruld már el, név szerint ki volt ott hivatalos megfigyelő a szövetség részéről?
Kulonben jelenleg 3-1 az eredmeny a SC-nak a kiallitasi aramy meg 4-5... Megint szet van fujva a meccs es biroi segitseggel nyernek a szekelyek,hat igen,mert az ujpestiek egyel tobszor ultek a buntetopadon...
Fejer Lilla senki s emodnta hogy en dontok, csak nem jogosit fel hogy marhasagokat osszehordozz es vadolgass; eNNYI;)
@Joegep: tudtommal a játékvezetőket nem ellenőrzi senki! Éppen ez az egyik legnagyobb akadálya annak, hogy fejlődjön a bíráskodás...
@Joegep: Szerintem meg 5-7, továbbá egy meg nem adott gól, minimum.
Mindig van hivatalos megfigyelo s o gondolom nem Galacrol erre e meccsre... De te ugy latom csak kotekedni akarsz...
@barcelinho: Szeretném, ha idéznéd a vádjaimat. Szó szerint.
Egyébként jópár "lila" élőben nézi a mérkőzést a helyszínen, szerintem az egy eredménytől eltekintve nem érzik rosszul magukat. Legalábbis a tegnapról beszélve, amikor én is ott voltam, pont közöttük. Majd talán őket is megkérdezhetitek mikor hazamennek, hogy tényleg ekkora bírói nyomás volt-e a csapaton vagy sem? Ez csak egy ötlet...
@Joegep: még1szer, hogy megértsd! Egy játékvezető azt mondta, nincs semmilyen hivatalos megfigyelő. (beleértve a tavalyi SK-AV-t is).
Az elődöntőkről nem tudok nyilatkozni!

viszont videofelvételt kötelető volt csinálni, merre van? Tudsz róla valamit?
@Fejér Lilla: Megint csalnak a birok..szanalmasak vagytok:))
@Joegep: Ebben nagyon tévedsz. Nincs (lassan mondom, hogy megértsd: n i n c s) hivatalos megfigyelő.
3-2 re nyert az Sc....gratula mindket felnek...
Innentol kezdve minden szem a Starson....HAJRA!!!!!!!!!!!
@Joegep: Ki mondta, hogy megint csalnak? Hol látod ezt?
A Sportklub m,ár döntős, és megérdemelten az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fejer Lilla, nem indezek olvass vissza es valmire utaltal Sc-Alba mecssel nem? Szerintem tul van targyalva a dolog.(vedted azokat akik a statisztikai adatokbol vonjak le azt hogy a birok roszul fujnak)

Teny, geynge birok vannak! De az beszeljen egy mecs biraskodasarol aki latta is a bizonyos mecset! Szerintem igy helyes;) Es nem helyes;)


Na hajra HC!!!!
Akkor szrinted mi alapjan kert elnezest az MJSZ vagy a JVT? Szerintem a birok hazmentek s toredelmesen bevallottak,hogy igen segitettunk a volannak mert anelkul nem nyertek volna,ennyi! Erre a szovetseg(mindegy melyik) kerte hangosan az elnezeseket,hogy elsimitsak a botranyt... Hat szerintetek akkor ez lenne az epeszu magyarazat???
@Joegep: az alapján kérnek elnéézést, hogy emberek ők is! Hibáztak!
Hajrá HC!!! Indulok a meccsre, utána pedig ismét végigolvasom a szponzorsírató statisztikusok mindenben kételkedő összeesküvés-elméletét! Hajrá, hajrá HC!!!
@Joegep: Pont Ti ne tudnátok, hogy mi alapján kért elnézést a magyar szövetség főtitkára kb. két órával a meccs után?
@geriszu: Ha hulyesegte mondtam,akkor elnezest kerek,de ez a dolog az osszeskuveslemeletrol marhasag,egyszeruen jobbak a csiki csapatok s ez van,a HC meccsrol nem nyilatkozom,mert arrol sokat nem tudok csak az eredmenyt s a statisztikat,de UTE csak magta okolhatja az SC elleni veresegert s nem a birokat,s ezt a meg mondta Pek Gyorgy is...
@Fejér Lilla: Szerintem nincs amit tobbet kommentalj..iden 6-bol 5 nyert a SC ha szamokat akarsz s statisztikat akarsz s szamokat,de mai merkozesen is a vegen nott meg a az ujpesti bumtetesek szama,amikor a fiuk mar nem birtak idegileg...
@Joegep: Ebben igazad van. Az összeesküvéselmélet valóban marhaság. Ahogy tavaly is az volt.
Az elozo kijavitva;)
Szerintem nincs amit tobbet kommentalj... Iden 6-bol 5 nyert a SC ha szamokat akarsz s statisztikat s megint szamokat,de a mai merkozesen is a vegen nott meg a az ujpesti buntetesek szama,amikor a fiuk mar nem birtak idegileg...
Nem mondtam,hogy tavaly osszeeskuves volt,de az a meccs,s a most hetvegei meccsek nem tehetok egy lapra...
"hetvegi",jajj b...meg,mar irni sem tudok olyan ideges vagyok...:))
De azon tul ami megjelent ezen a blogon a hozzaszolok reszerol,minden tiszteletem az Ujpeste,sokkal jobb csapatot epitettek a tavalyihoz kepest,kuzdottek a fiuk s a szurkolotabor is egyszeruen fantasztikus volt,le kalappal!!!
@Joegep: No, akkor nyugodj meg, és előbb olvasd el, mivel vitatkoztam én. :)
@Joegep: Sokkal többet nyújtottak, mint amit bármelyikünk is várt tőlük az év elején. Néhány év tapasztalat még hiányzik sokaknak. Reméljük, megszerzik azt is a jövőben. Sok sikert az SC-nek a döntőben.
@Fejér Lilla: OK de statisztika nem minden,az s merkozesen latottak alapjan lehet teljes,vagy teljesebb kepet alkotni,szerintem sok ertelme nincs csak a szamokra tamaszkodva tamadni! Erted-e mostmar az en allaspontomat?
@Joegep: Persze, de nem is ez volt a vita kiindulása. ;) Písz.
szerintem senki nem beszél semmilyen összeesküvésről. Én speckó még a bírókkal sem foglakokztam, szóval nem tudom kivel vitatkozol, Joegep!
csak annyit írtam, hogy nincsenek ellenőrök. Meg, hogy azért mert anno vki írt egy levelet, az nem szentírás!

szerintem lépjünk túl ezen.
Kezdődik a HC-Stars!
Ezen múlik, hogy látunk-é ebben a kis országban még Mol-ligás meccset a szezonban!
@geriszu: minden hivatalos meccsen van supervisor ez tutti
@qx92: honnan veszed? A sejtés kevés...
egy játékvezető mondta az ellenkezőjét.
a roman bajnoksagban tutti hogy van
@qx92: Akkor bizonyára meg tudod nevezni azt a supervisort, aki tavaly azon a meccsen ott volt, ugye?
@Fejér Lilla: miért kellene tudnia egy supervisor nevét?
Az más kérdés, hogy az ob-ben/mol-ligában nincs.

@geriszu: Mert állítja, hogy volt. Ha volt, akkor találkozniuk kellett vele. Ha találkoztak vele, akkor tudja, ki az.
Statisztikabol ki mit kovetkeztet a Hc-Stars mecsrol?:)
jól véd a HC kapusa! :)
@barcelinho: az hogy a Stars nem tud elni az emberelonyos helyzetekkel....
Van ez igy...a HC jobban el a lehetosegekkel
@Fejér Lilla: Game Supervisor: BASA IOAN
ez a mai sc ute meccs hivatalos jegyzokonyvbol van kimasolva ha jol meg keresed minden jegyzokonyvben megtalalod
1 szezont fujtam mint vonalbiro a hargita megyei amator jegkorong bajnoksagban es voltam pl golbiro roman bajnoki meccseken anno 5-6 evvel ezelott inenn tudom hogy minden meccsen van supervisor
azt hogy ki volt a tavaly a volan meccsen nem tudom mivel most vagyok 3 eves egyetemista csak ritkan kerulok haza es orulok ha el tudok jutni egy par meccsre
igen, de azert nem a biroval kapcsolatos;)
Hat mit lehet kiolvasni a szamokbol?
HC-Stars 12-10 a kiallitasok aranya.A HC gyozott 5-0 -ra,es most jon a teteje,sztem a Stars jobban jatszott mint a tegnap.De igen tudom a birok....:)
A tegnapi es mai SC-Ute meccs alapjan az Ute arnyeka volt onmaganak a SC minden teren jobb volt igy az eredmeny se azt mutatja ami a palyan latszott.A HC ma egyszeruen atgazolt a Starson tehat birok ide vagy oda teljesen megerdemelt a Szeredai donto.2-ev alatt 2-or es valoszinu meg egy 3-ik is:)

Egy az Isten HC !!!
@Iblisz: amíg a Volán nem indul, addig :-)
süti beállítások módosítása