HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még két közlemény végjátékügyben

2009.01.22. 18:03 D. Gromov

Úgy gondoljuk, alaposan beszámoltunk a Mol Liga-alapszakasz végjátékáról, arról, hogyan érezhette magát nyeregben a rájátszásért folytatott küzdelemben hol az egyik, hol a másik csapat. Most már előre tekintenénk, hiszen az OB I. középszakasza el is kezdődött, a közös magyar–román bajnokság elődöntői meg itt vannak a nyakunkon. Mégis születik még egy poszt a múltról, azért, mert az elmúlt fél napban két közleményt is kaptunk. Egyet szerdán késő este a Dab.Doclertől, egyet csütörtökön kora délután az NZ-Starstól.

A dunaújvárosiak úgymond választott vezérelvük alapján (jégkorong – tisztán!) egyebek közt azt tartották fontosnak leszögezni, hogy a Dab.Docler nem óvta meg a HC Csíkszereda elleni mérkőzést, a feltárt szabálytalanságok miatt a Mol Liga versenybírósága hivatalból járt el, ennek nyomán született az első, a HC Csíkszereda gárdáját elmarasztaló döntés. (Pontosan ezt írtuk mi is. - D. G.) Szóvá tették továbbá, hogy a végrehajtó bizottság határozata "a Dab.Docler álláspontjának megismerése nélkül született". Nyomatékosítják, hogy álláspontjuk szerint "ebben a sportágban nincsenek egyéni felelősségek – minden tévedés, hiba a mindenkori csapat vétsége, tévedése, hibája, amiért a mindenkori csapatnak kell vállalnia a következményeket".

A Dab.Docler ezzel együtt a végrehajtó bizottsága döntését tudomásul veszi, ám fontosnak tartja szorgalmazni, hogy a Mol Liga esetében már a következő szezonra készüljön a jelenleginél pontosabb, a szabályok, felelősségek és szankciók tekintetében egyértelmű versenyszabályzat, amellyel kiküszöbölhetők a hasonló vitás esetek.

A klubnak van véleménye az NZ Stars és az SC Csíkszereda mérkőzésének törléséről is: "a Mol Liga értelmezésünkben nem engedheti meg, hogy bármilyen indokkal eltöröljön akár egyetlen mérkőzést is, mert ez a liga komolyságát veszélyezteti". A záró gondolat: "Az Acélbikák együttese a következő hetekben megfeszített erővel dolgozik azon, hogy a pályán, az OB I. küzdelmei során bizonyítsa: helye van a magyar jégkorong élvonalában."

Ezek után futott be az NZ-Stars hivatalos állásfoglalása, amely azért készült, "mert különböző megnyilvánulások és körülmények olyan fényben tüntették fel az NZ-Starst, mint akik tevőleges szereplői voltak az elmúlt hetek történéseinek".

A Szabó István elnök által jegyzett dokumentumból kitűnik, a klub nem reklamált, amikor a HC–Dab meccs 12-3-as eredményét 0-5-re változtatták, "pedig ez a csak a NZ-Stars számára volt hátrányos. Valamint: "az SC Csíkszereda–NZ-Stars elmaradt mérkőzés esetében a szabályok egyértelműen az egyesületünknek adták volna a három pontot, 5-0-s eredménnyel. Nekünk ennek ellenére eszünkbe sem jutott érvényesíteni a szabályokat és elfogadtuk a felkínált 22-ei időpontot a mérkőzés lejátszására, ami szintén hátrányos volt a számunkra. 20-án, kedden este kereste meg egyesületünket telefonon az SC Csíkszereda illetékese azzal, hogy ők nem szeretnék lejátszani a 22-ei mérkőzést. Az egyesületi válasz az volt, hogy nem ragaszkodunk a mérkőzés lejátszásához, de igazodunk a versenybíróság döntéséhez."

Szabó István rosszalja, hogy a vb-hez ennek ellenére az az információ jutott el, a két egyesület megállapodott a mérkőzés törlésében. Amikor ezek a hírek eljutottak az elnökhöz, írja az elnök, "telefonon felhívtam Kovács Zoltánt és Lévay Józsefet, hogy tisztázzam egyesületünk álláspontját, és hangsúlyozottan kértem, hogy döntésükkor jelezzék, a mérkőzés törlését az SC kérte, ezt meg is tették". "Mi nem a zöld asztalnál kívánjuk a mérkőzéseinket lejátszani!" – hangsúlyozza mondandóját Szabó István. Mondván, "nem kértünk senkitől előnyöket, és nem háborogtunk, amikor számunkra hátrányos döntések születtek. Elfogadtuk a döntéseket, amelyeket felelős emberek hoznak, mert tudjuk, hogy ilyen esetekben mindenki számára jó döntés nem hozható".

Itt is van záró gondolat: "Új csapatként büszkék vagyunk eredményeinkre, mert pontjaink mindegyike a játékosaink pályán kiharcolt eredménye. Ha ez elég a Mol Liga-rájátszáshoz, akkor utazunk, ha nem, akkor készülünk az OB I.-re."

Ezek után nekünk is kell legyen következtetésünk. Mi azt szeretnénk, ha ezentúl tényleg és csakis a jégen dőlnének el a dolgok. És az a jó, hogy ezzel nem is kell várni a következő szezonig. Ha minden jól megy, az OB I.-középszakaszban február 17-én, kedden találkozik először az NZ-Stars és a Dab.Docler. Máris elkezdhetik bizonyítani, melyikük a jobb. Hajrá, Dab.Docler! Hajrá, NZ-Stars!

72 komment

Címkék: nz stars mol liga dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá egyik, ne hagyd magad másik!
Felteszem itt is a kerdest: Magyarorszagon vmk adon nezhetok lesznek a csiki elodontok??
Ezt mondjuk nem értem: "Új csapatként büszkék vagyunk eredményeinkre, mert pontjaink mindegyike a játékosaink pályán kiharcolt eredménye."
Ezzel mire akart utalni? Van olyan csapat amelyik akár egyetlen pontot is kapott volna bármely döntés hatására?

És a blog zárógondolatával sem értek egyet teljesen. Szerintem nem kell Stars-DAB ellentétnek beállítani az elmúlt napok történését.

A teljes DAB közlemény: dabdocler.hu/hirek/0121sajto/
a hc oldalan szerintem nezheted a meccseket(marmint a Hc-Starsot), de ahogy en tudom a Sportklub tvcsatorna musora nem egyezik a Magyarorszagon es Romaniaban... ha megis akkor ezen az adon kovetheto lesz valoszinuleg a Sc-Ute is:D
Elég drága tanulópénz volt ami az elmúlt pár napban történt. Mindenesetre tanulni kell belőle, pontosabb szabályzatot készíteni és súlyosan büntetni azt a csapatot amelyik enm akar játszani. Ha a két csapat közül egyik sem, akkor mindkettőt, mert egy kicsit is komoly bajnokságban nem lehet törölni bármilyen mérkőzést azért, mert nincs tétje, vagy mert az a csapatoknak kényelmesebb.
@sisti: Tegnap a kocsmában bevillant egy kis ajánló a MOL-liga döntőkről. Azt hiszem sportklub volt. Ennek ellenére csak focit találok a hétvégi műsorban. Remélhetőleg csak azért, mert még egészen friss az ügy.
OFF-de jó hír, a csíkiaknak.
Február 24-től egy hármas torna lesz Csíkszeredában-Ráduly Róbert polgármester szerint- a HC,Alba Volán,Sc részvételével.A győztes 2000 euro pénzjutalomban részesül.
A Csíki TV hírműsorában nyilatkozott a "pógámester".
Hehehe..:))
ON
@OliBLOOD: hát majdnem igy jutottatok po-ba. csak erre , mert már ment pár helyen a szekálás :)
@OliBLOOD: Minden tisztelettel szerintem Szabó István elnök úr csupán arra próbált célozni, hogy nekik sem érdemük, hogy ne a jégen dőljenek el a dolgok és ők becsülettel megküzdöttek minden egyes pontjukért mint minden más csapat, köztük a Dab is, nem hinném, hogy ellentét szítása lenne most a legfőbb ami csak árthatna a liga jó hírének, színvonalának, stb...
@OliBLOOD: a második kommentedben a lényegre tapintottál
@OliBLOOD: Részemről elismerésemet fejezem ki a DAB vezetésének és klubnak, hogy ilyen korrekt, úriemberhez méltó módon kezelték a helyzetet és felül tudtak emelkedni a történteken.
Ugyanezt nem mondhatom el a szövetség érintett testületeivel kapcsolatban...
@Muki76: ekkor a roman bajnoksag milyen szakaszaban leszunk?(mert a mol liga addig befejezodik)... valahol a dontok elott vagy utan?
Még annyit fűznék hozzá, hogy különösen bántó a történet mivel két olyan csapaton csattan az ostor akiknek még tétje volt az alapszakasznak. Az okozó, vétkes meg lapít!
Fogjuk fel úgy,hogy ez az év "tanulópénz" volt... Legyenek olyanok a szabályok,amik nem engednek kibúvokat. A meccsnap legyen meccsnap -betonba öntve,ha kell- aki a paragrafusok ellenében tett, ne
úszhassa meg büntetlenül. Ha képesek vagyunk átlépni a saját árnyékunkon,akkor van a ligának jövője!
@progmet: Fogjuk fel úgy,hogy ez az év "tanulópénz" volt... Igazad van, csak ezt egy csapat nagyon megfizette. Gondolj bele ha éppen nekik drukkolsz, akkor mit éreznél. Ha ezt átérzed, akkor nem hozol fel olyan "indokokat" valószínűleg mint itt sokan(sajnos a blogírók közül is). Ja és én nem az acélbikák rajongója vagyok, "csak" megértem őket.Ahogy a Volán- fanokat is a Salzburg meccs retorziói miatt.Üdv
@schurrer: tökéletesen megértelek,mert volt részem szurkolóként hasonló "elbánásban"! Szigorúan véve (mint magánvélemény) együttérzek az újvárosiakkal!
@schurrer: És hát ezért kellenek a precízen kidolgozott szabályok és azok következetes betartatása!
Itt nem a Stars és a Dab között kell ellentétet keresni.
A Csíkiak a ludasok,mi az,hogy nem akarják lejátszani a mérkőzést???
Egy évben ezt hányszor teheti meg a csík,hogy nem áll ki???
A szponzor és a NÉZŐK szemében komolyágát veszti a liga ha nem büntetik meg ez utána csíkot!!
Komolyan nem érdekel senkit,hogy a nézők megnázték volna a meccset??
Ha az Alba Volán szólna az EBEL-ben,hogy az utolsó meccsre nem utazik el akkor…..?
Dab Docler üzeőfal
Csobbant,Dab drukker véleménye:
"Valami azt súgja a vezetőségünk nem igazán bánkódik a történtek miatt! És vannak olyan vélemények, hogy nem is akartunk egy újjabb Csiki túrát"
Mindenesetre Szabó úrnak kell még tanulnia a magyar nyelvről egysmást, ha ezt most úgymond diplomatikus nyilatkozatnak szánta! :D
@Muki76: Aki ezt komolyan gondolja az nem normális. Aki ezt a véleményt el is hiszi az még annyira sem.

DO cikkből: ""Ha ez igaz, nincs szabály, mindent lehet" – érzékelhető indulattal kommentálta az NZ Stars elleni megnyert meccs lefújását követően napvilágot látott, tudósítónktól hallott hírt az Acélbikák egyik játékosa."
@OliBLOOD: Elgondolkodtató,mi lett volna a játékosok rekciója, ha ezt a meccs előtt tudják meg...
@vaze: anélkül,hogy megkérdőjelezném a jóhiszeműségét,mégiscsak Cocáról van szó...:D
Muki! Mikre nincs időd, baszod?! :DDDD
@progmet: Lehet semmi, mert a szövetség törölte volna, mert már nem számított volna... :)
@pakkk: Érdekes felvetés,tényleg mi van a nézőkkel?Nem számítanak?Hogy akarjuk hogy komoly legyen a hoki ha ilyeneket meg lehet csinálni?
@vaze: Csak nem vagy ideges?:))
@Muki76: Olvasd el az edző véleményét a DAB honlapon. Talán az hitelesebb, mint egy üzenőfalra írt hozzászólás.
@pakkk: Csiki csapatok nelkul nem erne majdnem semmit a MOL loga
@chubby474: Attól még le kellene játszani a meccseket. Szerintem.
@OliBLOOD: Olvastam,a Romániai túráról szóló véleményét az edzőnek.

Néhány idézet ebből az írásból,a Hc 12-3 győzött.
"A palánk mentén ellenfelével mindketten a korongért mentek, ám míg Ákos felkészült az ütközésre a HC játékosa rossz döntést hozva szemből várta az összecsapást."-az eset után Pupák orra vérzett.
". Úgy éreztem csapatunk a nagy kihívás ellenére jól helyt állt, ám mielőtt a harmad véget ért volna az egyik vonalbíró tévesen ítélt meg egy nyilvánvalóan tiszta les helyzetet így ennek is köszönhetően 3-0-ás hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe. A mérkőzés további 40 perce teljes mértékben ellenünk folyt így végül 12-3-as veszteséggel zártunk. Nem is kell mondanom, a játék lefújását követően volt mit megemlíteni a bíráknak, amint elhagyták a jeget. Természetesen nem ez az egyetlen oka a vereségünknek, de a bírók sokkal nagyobb szerepet játszottak az összecsapás kimenetelében, mint ahogy az megengedhető lenne."
Egy nagyon szubjektív írás,ami nem zavar,de nem tudom hiteles forrásként elfogadni.Ezért nem érdekel az edző véleménye.
"Mi nem a zöld asztalnál kívánjuk a mérkőzéseinket lejátszani!" – hangsúlyozza mondandóját Szabó István.

hát nem, mert még ott sem...
nem ők bólintottak rá hogy ne legyen meccs??

"Új csapatként büszkék vagyunk eredményeinkre, mert pontjaink mindegyike a játékosaink pályán kiharcolt eredménye....

Mi meg jogtalanul jutottunk a mi kevéske pontunkhoz...

Új csapat... ja annyi OB-s meccset, válogatott és nemzetközi meccset játszott játékosokkal ennyi rutint igazolva nem kellene mellet döngetni, mert szerintem ez a minimum amit el lehetett várni tőlük...

szerintem
@Muki76: A blogok sajátossága a szubjektivitás...
@Muki76: Lehet, hogy vérzett az orra, de Kiss Ákosnak az Újpest meccsen többször eleredt az orra, pedig senki hozzá sem ért. Videót elfogadsz az esetről? Az is szerepel a DAB oldalán az esetről és az alapján szabályos ütközésnek tűnik.

Mivel blogról van szó, értelemszerűen szubjektív, az edző véleményét tükrözi. De hogy ne lenne hiteles? Szerinted hazudik?
Egy 12-3 utan nem lenne pofam a birokra fogni a veresseget.....A 3-ik gol tenyleg les volt en kint voltam a meccsen a biro kivetelevel mindenki latta,hogy les.De ezen kivul volt meg 11 gol es azon jatek kepe alapjan megerdemelt volt a kulonbseg is.A Dab nem mutatott semmit egy nagy zero volt pedig tudom ,hogy ok ennel sokkal tobbre is kepesek ha egyaltalan akarnak jatszani is es nem csak szabalytalankodni.
Oliblood nem hazudik egyszeruen csak mosakodik
@Iblisz: Egyszer ha lehetőséged adódik válts vele pár szót. Azután rájössz, hogy tőle nagyon távol áll a mosakodás.
En nem tudom mert nem ismerem sajnos de teny lattam a merkozest es az alapjan enyhen szolva nem igaz amit allit a 3-ik gol kivetelevel.

A mérkőzés további 40 perce teljes mértékben ellenünk

Ez egesz egyszeruen nagyon durva,ugyanis a Dab tobbszor is volt emberelonyben sot volt egy teljes 2 perces,2-os elonyuk is amin egesz egyszeruen fel sem tudtak allni.Ezek utan ilyesmit allitani mi az ha nem mosakodas?
Antal István távozásakor, jöttek és jöttek a részvétnyilvánitások mindenfelölről. Többek között egyet örökre megjegyeztem magamnak. A MJSZ-től Studniczky Ferenc aláirásával a részvételés mellett az volt irva, hogy "Ő VOLT A MOL LIGA KITALÁLÓJA IS". Azt gondolom hogy egy ilyen veszteség után nem arról kellene beszélni hogy mit csinált a SC. Hazajött mert tét nélküli meccset lejátszani nem sok értelme van, habár szerintem rendesen helytálltak volna a fiataljaink is. NEM RAJTUNK MULT A DAB PO-ba jutása az biztos. Aki nem érti meg hogy egy ilyen EMBER halála miatt lett ilyen a végjáték, ahol még a SC is esélyes lett volna az első helyre az ne nevezze magát sportembernek, vagy sportszerető embernek. Annyi tisztesség kijár ANTAL ISTVÁNNAK hogy ne a SPORTCLUB-ot hibáztassátok a végjátékügyben.
bin laden,ne mossuk ossze a dolgokat hiszen a SC-ak nem volt eselye az elso helyre abban a pillanatban,ahogy a HC legyozte a Stelit.Arra szerintem nem kene fogni,hogy a SC azert nem elso mert elhunyt Antal Istvan.Hogy tet nelkuli meccs lett volna-e hat ez kerdeses meg .A vegjatekban sem a SC sem a HC nem hibas sot sztem egyik csapat sem.A versenybirosag akaszkodott bele mindenbe es ez mar nem a SC es HC-ol szol hanem inkabb Stars es Dab-rol.Sajnos igy sikerult a vege de remeljuk jovore tapasztaltabb lesz a Mol liga minden teren es nem lesznek hasonlo esetek.
Amugy a SC-ak is illett volna lejatszania a merkozest,hiszen az nem mervado,hogy tetmeccs vagy nem.
Hogy a SC nem jatszodta le a merkozest egy kicsit olyan mint mi mikor a MK dontore hoztunk egy rakas legiost.Kihasznaltunk egy kiskaput.
@bin laden: De, egy tét nélküli meccs lejátszásának is van értelme. Akkor miért akaródzik egy tét nélküli tornát szervezni februárban a HC, az Sc és a Volán részvételével, ahogy azt ma a blogon olvastam?
Kerusz ne haragudj, de én erről a tét nélküli tornáról még nem tudok. Ha lesz akkor az csak barátságos lesz.
Hat az meg nem lesz tetnelkuli mert a nyertes kap 2000 eurot:))Bar kicsi az osszeg megiscsak tet:D
bin laden, ugye te sem gondolod komolyan, hogy EGY KOMOLY BAJNOKSÁGBAN, ha egy meccsnek már csak a presztízs a tétje, a helyezésekről nem dönt, akkor azt le sem kell játszani?
@OliBLOOD: Ez mondjuk egyértelmű számomra is. Én azon csodálkozom, hogy ez másoknak meglepetés.
A következő kiírásban majd, ahol 11 csapat szerepel, kőkeményen kell sajnos az "ilyen" dolgokat kezelni.
Még egyszer leforditom: EZ NEM A MI HIBÁNK
@kerusz: az en velemenyem az hogy mind az Sc mind a Hc osszeakarja merni az erejet a nagy Volannal , hogy fel tudjak merni hol allnak jobb orszagok bajnoksagaihoz kepest mennyit fejlodtek stb es nem utolso sorban szerintem egy kicsit a nezoknek is akartak kedveskedni
@qx92: és szerinted a Volán ezt mennyire fogja komolyan venni (mert szerintem az igazi erő tétmeccsen méretik meg)? A tavalyi hiszti után nem biztos, hogy el kéne mennünk Szeredába tét nélkül bohóckodni. A csapat seggében így is pár ezer km-rel több van az elégnél.
Ha én lennék az öreg Csicsó, azt mondanám, hogy esetleg, Fehérváron, de inkább május közepén.
@Iblisz: Ne írj már ilyet, hogy ez nem SC és HC-ról hanem a Stars-ról meg a Dab-ról szól!

Gondold már végig! Az urak HC-nél kitudnának tölteni egy jegyzőkönyvet helyesen és a versenybíróság nem húzta volna el a mézesmadzagot a Dab orra előtt, hanem valóban szankcionálna és az SC is lejátszik minden mérkőzést tisztességesen ahogy kell akkor most nincs miről beszélnünk.
Tényleg beszarok komolyan!!!
„tét nélküli mérkőzés”
Ezt ki dönti el ?,Ezentúl akkor a Miskolc ne játsszon az UTéval mert tétnélküli,tényleg ez vicc
NHL-ben is van ilyen,hogy ha kialakul rájátszás nem játszanak??
Kicsit nagy az arc ott Csíkban. Az MJSZ meg a liga pénzért asszisztál,komolytalanná válik az egész
Miért nem döntheti el a nétő,hogy tét nélküli ameccs vagy nem??
Az erdélyieknél ez normál szokás, ha nincs tét (vagy esélyük sincs), akkor nem köll játszódni (lásd olimpiai selejtező 2008)...

OFF
Bar OFF de mivel volt itt szo rola ime egy kis konkretum a Csiki hirlap mai szamabol.

Sikerült megegyezni Ocskay Gáborral, a Székesfehérvári Alba Volán vezetőjével, hogy az osztrák bajnokságban szereplő együttes február végére Csíkszeredába érkezzen. A tervek szerint február 24–26. között egy 5000 euróval díjazott háromcsapatos tornára kerülne sor a Vákár Lajos Műjégpályán. Február 24-én rendeznék a Sportklub–HC találkozót, másnap ennek a mérkőzésnek a vesztese, harmadik nap pedig a győztese lépne jégre a Volán sztárcsapata ellen. Szintén a csíki hoki fennállásának tiszteletére terveznek egy Székelyföld–Magyarország mér­kőzést, megszerkesztik a Csíki Hokilexikont
Azért azt se felejtsük el, hogy a MOL liga eléggé az utolsó pillanatban jött létre, sok volt nyáron a "mizéria", nem csoda, hogy a versenyszabályzat sem tökéletes.
De most lesz vagy fél év a következőig, addig - főleg a tanulságok mentén - lehet csiszolgatni a paragrafusokat...
Pl. hogy meccs nem maradhat el. Az alapszakasz végén legyen legalább egy hét szünet, amikor legkésőbb pótolni KELL az elmaradt meccseket, különben 20-20 pont levonás...
@pakkk: nem fogod fel h elobb a Starsszal megegyeztek
@mannisenmaki: ami a volant illeti tavaly nem vot szep gesztus amikor gebei elcsalta a meccset s folyton ment oda a volan kispadjahoz, mar ott latszott a turpissag.Nem grill sutni volt a haverokkal, hanem egy elodontot vezetett. Ilyen fegyelmetlen biraskodast meg a roman biroktol sem lattam a kommunizmusban, amikor egy csapat nyuerhetett a Steaua es az SC orok 2. volt. Arrol a meccsrol jobb , ha nem is beszelunk, mert ott a Volan+Birok kontra Sportclub.. es ami azt illeti azt a meccset megerdemelten kellett volna megnyerjuk, mert a hires EBEL Volan felett voltunk.
@Iblisz: Ez is benne volt a blogban: "Természetesen nem ez az egyetlen oka a vereségünknek"

JP nem az a mosakodós fajta. Beismerte azt is, amikor a szezon leggyengébb játékát produkáltuk. Egyszerűen ő annyira más hokikultúrából érkezett, hogy amikor mondod neki, hogy "valóban ez a szabály, de az most nem számít", akkor nem érti, nem fogja fel. Nem rosszindulatból vagy mosakodásból, hanem mert ott ez nem szokás, és ilyenről még nem hallott.

Mindegy, az ügy lezárva, ma kezdődik az OB1, ott majd minden kiderül. :)
@chubby474: pont erről a meccsről nincs meg a videó még mindig, ugye :-)? Ha idén tényleg lesz meccs, feltétlenül legyen közvetítés, mert megint levelet fogtok írni, ha kikaptok, de így mi is látnánk, hogy mi volt. + Kérjétek fel Retyét bírónak, ezzel mutatva, hogy már nincs harag :-))!
@Demko: "Egyszerűen ő annyira más hokikultúrából érkezett, hogy amikor mondod neki, hogy "valóban ez a szabály, de az most nem számít", akkor nem érti, nem fogja fel."
Pierre Page nem a honfitársa?
A magyarországi Sportklubon szombat-vasárnap 10 és 11h-kor adják élőben a MOL elődöntőit. Mondták múltkor a Volán meccs végén, meg a Port.hu-n is írják. Hogy a Sportklub honlapjának műsorába miért nem írják be? ......
@Muki76: PP-t nem ismerem, de a hallottak alapján nem lehet egy lapon említeni őket. :)
@pityu65: Mert nem adják, délután ill. este lesznek a meccsek.
@pityu65: Egyetlen román országos tévétársaság sem fogja közvetiteni az elődöntőket - olvsható mindkét mai csiki napilapban. A csapatok és a Sportklub TV nem tudtak megegyezni a kezdési időpontokban. És a mérkőzések 16,30 ill. 20 órától kezdődnek, román idő szerint, mindkét játéknapon.
Köszönöm a helyreigazítást és bocs Tőletek meg a Sportklubtól is! Jó, hogy itt mindent meg lehet tudni!
ebben a dab nz versenybirosag stb. en erzekelek egy kis igazi balkani turpisagot ha a dab nem veri meg az nz t vajon akkor is igy dontottek volna hc merkozes esteben?ej ej sracok
A versenybíróság egy vicc, ezen a blogon viszont kicsit kezdenek elharapózni az indulatok, sajnos:(
(Remélem, a VB majd összehozza megint egy oldalra a szurkolótábort..)

EMBEREK! Valaki nézte már az alapszakasz statisztikáit???

Az A-csoportos VB fényében mondhatni nem lett volna rossz, ha a táblázat élén magyar játékosok is helyet szereznek maguknak... Remélem, a Volán és a kinn játszók többet tudnak majd hozzátenni.
@Muki76: nagyon ritkán vagyok ideges, mert nekem a hoki másról szól, legföljebb cinikus! :) A "baszod" kitétel nálam ábszolúte barátságos, elnézést kérek, ha másként jött át, mivel személyesen nem ismerjük egymást, ezt nem tudhattad, még egyszer, bocs.

Visszatérve a nyilatkozatra, biztos jószándék szülte, de valljuk be, nem sikerült, azt hiszem, ezzel az ügyet le is zárhatjuk. Kell egy nagyon komoly versenyszabályzat, végül is a DAB közleménye is csak erre futott ki, tehát tényleg fölösleges lenne itt akár a DAB-ot, akár a HC-t, akár az SC-t, akár a Stars-t hibáztatni vagy felesleges ellentéteket gerjeszteni a csapatok között. Mi szurkolók persze vitatkozhatunk, de ez csapatszinten nem hiszem (és erősen remélem), hogy nem változtat semmit a viszonyokon. Azt meg végképp nem hiszem, hogy ha mondjuk mi a középszakaszban oda-vissza elverjük a Stars-t, akkor ettől utólag nekünk lesz igazunk. Vagy fordítva. Uff und píííísz! :D
@vaze: csatlakozva ehhez a gondolathoz megfontolásra ajánlom mindenkinek azt az információt, miszerint a versenyszabályzatot mind a tíz Mol Liga-csapat elfogadta
@F. Kapus: Innentől a versenybírósággal is alá kéne iratni a szezon elején, hogy a jövőben majd ők is kötelező érvényűnek tartsák...
@F. Kapus: ez így igaz, mint ahogy az is, hogy az ügyben eljáró "első és a másodfok" homlokegyenest ellenkező következtetésre jutott elvileg ugyanannak a szabályzatnak alapján. Talán ezért is jutott a DAB arra, amire...
süti beállítások módosítása