HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újpesti TE–Alba Volán 4-3

2009.01.21. 22:30 D. Gromov

A mezőny elvben legfelkészültebb csapata az országos bajnokság középszakaszának első mérkőzésén nyögvenyelősen nyert az Alba Volán-farm ellen. Zlocháék többször vezettek két góllal, de a fehérvári fiatalok szépen kapaszkodtak, a végén a kapust is lehozták az egyenlítésért, hiába, 4-3. Innen Ladislav Sikorcin, onnan öt ifiválogatott hiányzott, utóbbiak Bécsben játszottak felkészülési mérkőzést a korosztályos Vienna Capitalsszal.

73 komment

Címkék: ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oké, de tegyük hozzá, Nagy Geri és Hegyi is ott volt a volánban, amúgy erősítésképp :)
Akkor mondhatjuk azt is Kóger stílusában, hogy az EBEL-ben játszó sztárokkal megerősített Volán nem bírt a tartalékosan kiálló Újpest ellen? :)
Ma csak annyit adott ki magból az UTE, ami az egygólos győzelemhez kellett, vagyis majdhogynem semmit...
Bármit mondhatunk, de ez ma nagyon vékony volt az eddig jól szereplő Újpesttől és ez nem a mai meccs miatt elgondolkodtató ...
Valóban hatalmas konzekvenciákat lehet levonni egy mérkőzésből, amin 10%-ot adtunk ki, de azt is takaréklángon.
Bocs, de az orbitális baromság, hogy csak 10 %-ot adtak ki. Miért? Ennyire semmibe veszik az ellenfelet? Ha én be akarom bizonytani az igazam, akkor nyerek 5-10 góllal és akkor nem kell magyarázkodni senki előtt.
Az Újpest annyit adott ki magából, amenyit egy olyan csapat megengedhet magának, akinek 750 km-re innen hétvégén sorsdöntő fontosságú meccsei lesznek és ellenfele kedd óta csak erre pihen. Megkérdeném a "t" versenybíróságot, hogy milyen apropóból gondolta úgy, hogy ezt az egyetlen OBI. 2. fordulós meccset kellett lejátszani a héten, miért nem kerülhetett sor rá a többi csapatéval azonos ütemezésben?
Valószínüleg azért játszott ma az UTE, hogy a válogatott edzőinek legyen lehetősége megtekinteni a közelgő vb szempontjából fontos fiatal fehérvári játékosokat :-)))
Tényleg! De nem, mégsem vaószínű. Nem hinném, hogy Paték ismernék a hodu utu Pestig menő végét. Legalábbis ebben a szezonban még nemigen jártak errefelé ;)
Tényleg csak 10%-ot tudnak felmutatni az UTE játékosok? Ez igen kevés lesz a rájátszásban a nagy Volán ellen az ob1-ben. Akkor készüljetek a nagy leégésre.
@Tillasz: Tényleg baromság, akkor legyen 20%. Szombaton már elődöntőt játszunk azzal a Sportclubbal, aki nem áll ki a Stars ellen, így többet pihen. Igaz 49-22 volt a kapura lövési arány, de a 4-3 az 4-3, ez az eredmény valóban jellemzi, hogy milyen mélyen van a magyar hoki...
@Tillasz: A győzelmet meg amúgy sem kell magyarázni :) .
@forestjr:
Az eredeti kiírásban az SC jan.18-án játszotta volna utolsó alapszakasz meccsét itthon. Ehhez képest a csapat zöme utazott a héten 1500 km-t és játszott egy meccset.
Elfogadod ez ekvivalensnek az UTE tegnapi "erőfeszítésével" ? :-))
forestjr: A magyar U20 hoki egy gólra volt a szlovák hokitól :-) Ööö)Ez azért nem olyan rossz. Viccet félretéve kíváncsi leszek az Ute-ra mert ebben a szezonban még nem láttam játszani, de egész jól odaértek a csíki csapatok mögé, valamint a papírforma alapján valszeg Volán-Ute ob1 döntő lesz idén.

Mind1 a lényeg , hogy a színvonalasabb legyen a döntő, mert tavaly a Hc ellen az katasztrofális alázás volt. Bár az a Hc meg talán gyengébb volt az ideinél... Majd kiderül :-))

Viszont a tavalyi UTE-ALBA elődöntő igazán szoros mérkőzés volt.Egyáltalán nem volt magabiztos a székesfehérváriak győzelme.
Az első meccsen!!! Második 1-6!!???Miről beszélünk??
@Bubo99: Csak a történeti hűség kedvéért: 1-5 volt, és egyébként a jobb helyzetkihasználás döntött, nem a kurva nagy fölény. www.regi.icehockey.hu/magyar/jk2+.php?mit=2206
@Enzo Molinari: Büszkék lehettek arra a ténnyre, hogy HA a nagyjolán bekapcsolódik az OB1 negyeddöntőjébe, akkor mindenkit bucira vernek.

Amúgy semmi joguk nem lenne hozzá, de grat.
Ellenkező esetben meg menne a vernyák, hogy lenézik a magyar bajnokságot... Szerintem ez a vita tavaly lezajlott, kár lenne elővezetni a 2.0-ás változatot...
@Fejér Lilla: én voltam azon a meccsen (ami nem elődöntő volt, mert azt utána Sportklubbal játszottuk), alig kaptatok levegőt az előző meccs miatt, teljesen sima volt, unatkoztunk rajta rendesen: "Baróti Zsolt:
- Sajnos ma nem úgy játszottunk, mint tegnap. Az első harmadban még csak-csak fegyelmezetten játszottunk, de a második harmadban mentálisan, pszichésen szétestünk, és fizikailag is elfáradtunk. Egy ilyen első meccs után nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a sok kiállítással, és nem tudtuk pótolni a fáradó játékosainkat, így a Volán megérdemelten nyert."
@atish: szerencsére azt nem te szabod meg, hogy mihez van jogunk. Nem kéne ezt a vitát állandóan újrakezdeni, már annyiszor megtárgyaltuk. Tudod, a Volán is odaáállt vagy 4-szer 94 és 99 között a döntőnek, úgy hogy nem ő volt az esélyes, aztán 5-re sikerült. Ti hol tartotok ehhez képest?
@Fejér Lilla: Mindegy,ki nyert??? Ki lett a bajnok?? Na pá!!
Mi az isten van itt, rajzanak a Volán drukkerek?:) Ja, hogy megint elment egy év az EBEL-ben, hasonló sikerrel, mint tavaly!
A magyar u20 hoki meg 23 gólra van a szlovák hokitól, kedves mike80, ha a szezon egészét vesszük - de te magad tudod a legjobban, mennyire sántít ez az összevetés (láttam a szmájlit:). Egyetlen meccsből következtetést levonni...lövési statot egyébként láttátok? 49-22, elárulom, nem a Volán javára.
Szóval, fehérváriak, üdv itthon, ez a ti terepetek, nem a vesszőfutás a labancoknál:)
@Fugeute: Lehet a labacoknál szívunk!! De itt ti fogtok szívni!!
@Bubo99: vicces: amikor ezt a Volán mondja, akkor jó érv, amikor az újpestiek mondják (pl. a tegnapi meccsről) akkor meg hülyeság :D Sztem az UTE ebben a szezonban egész jól bizonyitott, pontokban mérhetően jobban bármelyik itthoni csapatnál. De mind köszönjük az aggódást, remélem, ez a hétvégére szurkolássá érik :)
@celebesz: Ezt elismerem,jó idén az Ute,de a volán ellen kevés lesz!! Te is tudod! Ne így legyen,legalább izgulnék picit!!
Vicces hogy itt a volánosok mennyire aggódnak, hogy mit fog produkálni az UTE a döntőben. A szezon előtt nem sokan tettek volna rá hogy az Újpest eleve eljut odáig, így nekünk már a döntőbejutás is nagy ajándék lenne! Ha ott 9-1-re kapunk ki a volántól akkor sem lehet szégyenkezni erre a szezonra vonatkozóan, mert már az alapszakaszban is bővelkedtünk a sikerekben! Inkább azon kéne aggódni kedves volános barátaim, hogy mi lesz azokkal a válogatott játékosokkal a szezon végére, akikkel élet-halál harcot vívatnak az EBEL 9. helyéért... Talán nem véletlen hogy hétről-hétre egyre több a maródi a csapatban?
Üdv!
Az Ob1 a pályán fog eldőlni nem a blogon,szerintem teljesen felesleges itt már előre lejátszani mérkőzéseket és egymást bosszantani.Majd meglátjuk ki játsza a döntőt,és a jobb fog győzni.Ami a labancoknál történő vesszőfutást illeti,bár csak több magyar csapat futkosna azután a vessző után!Lehet több esélyünk lenne a nemzetközi porondon.Az UTE és a Volán II.-vel kapcsolatban: Semmi különös nem történt,a fiatalok szépen helytálltak jól tartották magukat az esélyesebb Újpest ellen. Fejlődnek, szokják a felnőtt iramot,hiszen ez a cél,nem a döntőbe jutás! Az UTE pedig hozta a kötelezőt! A bajnokságok (EBEL,MOL,OB1) hátralévő részében azért szorítok hogy az osztrákoknál a Volán érje el a 9. poziciót. Az Ob1-et nyerje meg a Volán! A MOL ligát nyerje meg az UTE ( mert,megérdemlik nekem szimpatikus az idei csapatuk pedig Fehérvári vagyok) A válogatott pedig álljon helyt a két nemzetközi megmérettetésén!!Üdv!
@Bubo99: én is azt remélem, hogy lesznek izgalmas meccseink a nagyVolán ellen!!! Szerintem a szurkereken felül sok játékosban is parázslik a bizonyítási vágy - de én azt hittem, a Volán azért indul az EBELben, mert annyival jobb minden itthoni csapatnál. Vagyis a Volánosok nem tudom, hogy várhatnak el izgalmas meccseket: náluk a döntő alapelvárása a sima lemosás kéne legyen: én a helyükben mással nem lennék elégedett.
A magam részéről: ebben a szezonban élőben csak egy Volán-meccset láttam (A Salzburg ellenit, januárban). Azt a tempót két sorunk simán viszi. Szóval nagggyon szoros első harmadokra számítok :D - csak előbb még jussunk oda. Illetve azelőtt még a MOL-döntőbe.
@zubov: Maximálisan egyetértek, veled.
Láttam élőben UTE-STARS és a VOLAN-OLIMPIA olimpia mérkőzéseket, minden szegmensében más volt mind sebesség, nézőszám, hangulat.
Más, ahogy az lenni szokott a végére felépül mindeki a volánból, és agyonverik a teljes magyar mezőnyt, gond nélkül. Persze csalni fognak a bírók a zsürik az egész versenybíróság, és a végére nem a liga, hanem az egész szövi a csicsó bácsié lesz. Nem baj ez a magyar valóság. Én megértem, hogy ez nagyon fog fájni a lelkes UTE, FRADI, DAB szurkolóknak, de ez van.
A jövőre nézve pedig, azt kívánom a fent említett 3 csapatnak és támogatóiknak, hogy nekik is sikerüljön az EBEL, és tapsztalják meg a Capitals vagy a Red Bull játékát a saját jegükön, élesben.
Mutassák ennek a szar volánnak, meg mindenkinek, hogy kell ezt csinálni.

Nekünk nézőknek ez csak jó lehet, még Debrecenben is.

@Video Tóni: Senki nem aggódik értetek; ha nem vesszük komolyan , akár az OB 1-ben is veszíthetünk meccset, meccseket, még ellenetetek is, de szerintem rendes hozzáálással sima Volán győzelem.
Fugeute: te nagy szakértő lehetsz, ha szerinted hasonlóan sikeres az idei szezon, mint a tavalyi EBEL, de én nem foglak győzködni erről, beszélj Kerusszal, talán az ő véleményére hallgatsz.
Nyert az Újpest, 12 pontja van és magabiztosan vezeti a középszakaszt és hamarosan indul MOL-os elődöntőkre.

Kérdem én, mit tetszenek itt lesajnálni, meg gúnyolódni?
Most olvasom!

Sikorcin nélkül utaznak Szeredába! Rohadt életbe, ekkora pechet!

'Pék György mondott néhány szót Sikorcinról:
- Sikorcinnak zúzódásai vannak a kezén, ami még mindig az Újpest-FTC mérkőzésen szerzett sérülésének köszönhető. Jelenleg rögzítve van a keze, néhány napig pihennie kell, így sajnos nem tud velünk tartani Csíkszeredában. Nélküle nagyon-nagyon össze kell szednünk magunkat.'

Hogy harmdjára is én beszéljek, gratulálok ehhez a nyilatkozathoz

"Kóger István: – Az egész magyar jégkorong színvonalát minősíti, hogy a bajnokesélyes Újpest a rendkívül tartalékos utolsó helyezett ellen egy gyenge mérkőzésen ilyen eredményt ért el.'
@freddyD: a fradi után még két meccsen ugyanoda kapott ütést. Az Újváros ellen már kéket-zöldet látott, sztem kész csoda, hogy egyáltalán jégre lépett. De legalább - ezek szerint - nem törés, mert attól is lehetett tartani.
@freddyD: :D :D :D az egész magyar jégkorong színvonalát minősíti, hogy Kóger ilyen okossakat bír nyilatkozni, és még így is számít a szava.
Mi lenne ha egy kicsit azzal a csapattal foglalkozna mindenki amelyiknek szurkol!!!! És az legyen az EBELBEN lévő volán,vagy akár a MOL ligában lévő fradi,ujpest,stars stb!!Nem unjátok még az állando fikázást???
@D. Gromov: viszont rémes lenne. bocs.
kedvenceim a divatszurkolók!!!
@celebesz: de arrol a temporól amiröl te beszélsz 50 meccsen keresztül kell birni,nem 3-4 meccsről van szó!!! egyébként én örülnék a legjobban ha olyan magyar bajnokság lenne,ahol négy öt csapat közel azonos erősségü lenne!!!rengeteg jo meccsel!!!
Ámberek!

A tegnapi meccs gyengus volt. De mint tudjátok, szombaton Csíkban lesz meccs. Ennyit kellett kiadni magukból, nem többet. Nyilván 1-2 megfigyelő azért jelen volt az sc-től, szerencsére sokat nem leshettek el.

Hajrá Lilák, remélem a döntőben azzal a Volánnal találkozunk, aki a 9. helyen végez az EBEL-ben, és vívunk szoros meccseket!
@Calgary: Szerintem az általad említett csapatok, szurkolóik és támogatóik tökéletesen megelégednének egy évről évre jobb Mol Ligával. Ahhoz, hogy az EBEL-ben akár egy playoff helyre sikerüljön odaérni, túl kevés az igazán minőségi magyar játékos, túl kevés a pénz, és túlságosan elszomorító a sok vereség. Sportszakma és közönségszórakoztatás szempontjából egyelőre megfelelőbb az EBEL, de döntenünk kéne lassacskán, hogy a pillanatnyi, meglehetősen megalapozatlan, ám már csak ezért is nagy dicséretet érdemlő válogatott-sikerek ezen megalapozóját hajlandóak lennénk-e feláldozni a hazai bajnokság, általa pedig sokkal több magyar játékos fejlődéséért, hosszú távú és megalapozott sikeréért.

Én rettentően örülök, hogy már most látni Mihály Árpád, Patrik Wallenberg, vagy éppen Ladislav Sikorcin-szintű légiósokat a magyar jeget karistolni. Jövőre jöjjenek még jobbak, a következő években pedig náluk is jobbak. Mindeközben épüljön ki a hátország, az utánpótlás, fejlődjön a magyar játékosok nevelése, képzése. De ne hagyjuk itt a többieket.

Jelenleg az EBEL-ben huszonegynéhány játékos fejlődik, nem a magyar jégkorong - mondom ezt mindenfajta rosszallás nélkül. A feljutás bravúr volt, amit az EBEL-nek is köszönhetünk, de én szívesebben dolgoznék azon, hogy a jövőben ne legyen csoda sem a feljutás, sem a bentmaradás. Ehhez pedig sokkal több játékos kell, mindenkit pedig nem lehet kiküldeni külföldre. Nincs mese, itthon kell alkotni. És valami már elindult. Folytatni kéne, nem szétzúzni "mindenki az EBEL-re vágyik" alapon. Ha Volán nélkül, hát Volán nélkül, de többieknek itthon kéne maradniuk, hogy megalapozzák a magyar hoki még fényesebb jövőjét. És akkor talán majd a Volán is hazajön.
@mannisenmaki: Kerusszal beszéltem, neked adott igazat:)
A történeti hűség kedvéért írom le, hogy néhány volános szakértő kérdőjelezte meg az Újpest képességeit egyetlen, nem mellékesen győztes meccsünk után. Erre jött válaszul az, amit kifogásolsz, és ami - szintén nem mellékesen -megfelel a történeti hűségnek:D
@bandita4: nekem bejön a MOL-Liga, az utóbbi években messze a legizgalmasabb meccseket hozta - de persze igazad van, és eszem ágában sincs az EBELhez hasonlítani.
Viszont mindenképp érdekes lesz a Volánt újra magyar csapatok ellen látni - ahogy tavaly is az volt. Hogy kiderüljön: csak a Volán fejlődött-e idén (ami sztem tény), vagy a gyakran leszólt MOL-Ligában/OB1-ben játszó csapatok is (amit komolyan hiszek).
@celebesz:Én csak bizni tudok benne hogy mindkét ligában fejlődtek a csapatok és főleg a magyar játékosok, szurkoljunk a jobbnál jobb meccsekért ithon!!!
Fugeute vette a lapot, a többiek egymásnak estek.. Tipikus, talán ami közös, hogy mindannyian jó meccseket akarunk látni. (majd ha eljön az ideje)
@Fugeute: Így már rendben vagyunk. Az Újpest képességeire mi is kíváncsiak vagyunk, az OB1 döntőben meg is fogjuk látni.
Kivéve ha a középdöntőben első Újpest és az utolsó Volán két nyert meccsig tartó csatájában az elődöntőbe jutásért lejátszik két sor az EBEL csapatból. A szabály elvileg nem tiltja...
Itt már leírták, hogy kik nem játszhatnak le:
jegkorong.blog.hu/2008/09/08/a_mol_liga_jatekoskeretei_1

A többiek jöhetnek, ahogy tegnap is voltak közülük páran...:)
@Fugeute: Mondjuk nem ártana egy olyan szabály, hogy ha egy játékos a rájátszásban jégre lépett az egyik csapatban, akkor már csak ott játszhat.
Ennek az egész vitának semmi értelme. A nagy Volán nem egy dimenzió az Újpest keretével és ezt UTE drukkerként mondom. Tiszta sor, mivel azok a válogatottak, akik nincsenek külföldön és nem lettek leselejtezve mind ott játszanak + a légiósaik. Az UTE-nak van nagyjából 2 erősebb sora. Egy tuti, nálunk erősebbnek tartott csapatokat előztünk meg egyelőre (Stars, DAC) és ez szerintem siker. A Fehérvár szakmai munkáját elsősorban a VB fogja minősíteni, mert az EBEL-hez gyengék, az OB-hez erősek. Minden sértés nélkül.
@OliBLOOD: Erre az esetre is biztos van a MOL ligának, illetve a magyar bajnokságnak a kiírásában, vagy az IIHF szabályzatában, esetleg a Case Book-ban, végső esetben a magyar Alkotmányban iránymutatás...:)
@OliBLOOD:
Ez egy érdekes kérdés. Vége az alapszakasznak, egy újabb fordulóba érkeztünk. Az EBEL csapatból visszajátszók most erősitik a "kisalbát". Ugyanezek a játékosok játszhatnak majd a "kiemelt" Albában is??
Gratulálok Kóger István rendkívűl objektív nyilatkozatához az NS ban.
Látom, az örök sláger adok-kapok ismét előjött. Kicsit csodálkoztam is, hogy az előző cikknél nem bukkantak fel efféle hangok. :(

Szerintem kár belemenni ebbe az "Újpest milyen gyenge volt a KisVolán ellen" kérdésbe. Egy csapat belülről sokszor sokkal jobban érzi, mennyi kell a győzelemhez, mint azt a nézők látják. A KisVolántól ez nagyon szép eredmény, és ebből az érdemből az sem von le semmit, hogy az Ute valószínűleg takaréklángon égett. Mi is csináltunk ilyet, nem egyszer, még bajnoki döntőben is - az Ute előtt álló csatákat nézve ez teljesen logikus lépés volt.

A második fő vitatéma - mire elég az Ute ereje, szemét nagyVolán, kinek nagyobb az arca - már neccesebb kicsit. Én a magam részéről örülök, hogy csak most olvastam át a kommenteket, mert az elején volt jópár, amiben szép adag bosszantó okoskodás lehetett látni. Szerencsére a végére a korrekt hozzászólások kerültek többségbe - az elmúlt évek efféle kommentcsatáit nézve szerintem ez mindenképpen nagy eredmény.

Én a magam részéről azért várom a magyar bajnoki rájátszást, mert szerintem is tény, hogy a magyar csapatok itthon most végre erősebb bajnokságban edződhettek - ugyanakkor azt gondolom, a Volán is előre lépett, mert ez az idei EBEL érezhetően keményebb a tavalyinál (ezért is érdemes máshogy értékelni ezt a jelenlegi tizedik helyet).

Érdekes lesz látni, mennyire erős ez az Újpest, mert hiába teljesítenek erőn felül, ahogy többször írták már, a statok akkor is elég meggyőzőek. Újvárosnak szerintem annyi, elég nagy hullámvölgyben vannak, de hátha felszívják magukat (megfordítják a tavalyi dolgot, és most a végére lesznek jók). A Stars esetében szerintem leginkább a presztízs számíthat - mert a válogatottaknak virítani kell valamit.

Ami minket illet, én őszintén remélem, hogy a Volán megint meg akarja majd mutatni, mitől a legjobb nevezik a magyar csapatnak, és akkor egy évig megint csend lehet ebben a kérdésben. Elhangzott, hogy a Volán szurkolók "aggódnak" - hát részemről kétségem sincs affelől, hogy a győzelmekkel idén sem lesz gondunk, inkább a csaták lesznek mások. Azt jósolom, az erősebb ellenfelek jobban fel tudják szívni magukat ellenünk, tovább is tudják tartani magukat, mint korábban - aztán majd kiderül, mi történik, győz a realitás, és megint darálunk, vagy odaát élnek a hibáinkkal, és jön a meglepetés. A sport attól szép, hogy mindkettő előfordulhat.
Ugyanakkor azt gondolom - és remélem az efféle álmodozást nem veszik sértésnek az ellenfelek -, hogy mert támadójátékban idén sokat léptünk előre (főleg azokban a cseppet sem szép, bebrusztolós, bepattogós gólokban, ami a legjobb kapusok számára is rémálom), gólokban igencsak gazdag meccseket fogunk játszani, újfent megmutatva, mit ér az EBEL lecke itthon. A kilenc tavaly már megvolt, remélem idén előrébb tudunk lépni. :))
@Fugeute: Ha mégse lenne, akkor elmarad, és 0-0.
:D
@Raon: szoval ugy gondolod hogy most minimum 10-et vagtok az Ute-nak ??
@qx92: Raon arra gondol,hogy idén lehet a Volán tízedszer bajnok.
Én fél napja Kóger nyilatkozatán agyalok, mert ugye lehet ez kétértelmű, de nem gondolom, hogy ennyire felértékelné a magyar bajnokságot (1. értelmezés: olyan erős még az utolsó helyezett csapat is, hogy az elsőt meg tudja idegenben szorongetni 2. egy zsák szar az egész magyar hoki) Magyarázza már el nekem valaki, hogy egész pontosan mit gondolhatott, vagy hogy értsem, mert vagy én vagyok hülye, vagy Kóger.
@celebesz: Hát,majd meglátjuk. Szerintem veletek játszunk majd,kiváncsi leszek! Mol döntőn pedig gyerünk,nektek kell nyerni nincs mese!!
@csudto: Én szerintem a második értelmezés a nyerő. Ha az elsőre gondolt volna, azt nem így mondta volna.Szerintem
Kóger nyilatkozatáról: egyáltalán nem biztos, hogy pontosan így hangzott el, és ilyen kényes témában egy-két szó is sokat változtathat a lényegen. Sajnos a honi újságírás "krémje" nem először játszaná el, hogy kicsit "átfogalmazza" az interjúalany szavait, hogy az három mondatban beférjen a lehetséges másfél hasábba (és az NS az elmúlt években különösen előretört ebben a blikk minőségben). Ettől függetlenül Kóger nyilatkozhatta ezt, csak én a háttér ismeretében esélyesebbnek tartom az újabb újságírói mellényúlást.
De ha minden igaz, a Blue Brothers utánajár a témának, és utána okosabbak leszünk. Ha Kóger tényleg ilyet mondott, az szerintem is nagy probléma lenne.
Hopp, ez kimaradt:
Aki nem hiszi, az vesse össze, hogy a Volán meccsek után milyen nyilatkozatokat közöl Ted Satortól az NS, és milyet a hivatalos honlap. Néha egészen döbbenetes eltéréseket látni...

q92: látom, sikerült leszűrni a lényeget. :)
Én úgy gondolom, hogy mind a Volán EBEL csapata, mind pedig a MOL ligában szereplő csapatok fejlődtek idén. Ez mindenképpen jó a magyar hokinak. Abban is biztos vagyok, hogy a "nagy" Volán simán hozza a magyar bajnokcsapat címet. (azt, hogy ők Magyarország legjobb csapata, és megérdemlik, azt senki nem vitathatja el) Abban pedig bízok, hogy a tavalyiaknál szorosabb, izgalmasabb mérkőzéseken teszi ezt.
Az nso-t pedig nem tartom mérvadónak!
De ez is csak egy vélemény. Lehet osztani és ellenezni is, de attól még ez marad a véleményem. :)
Én csak azt nem értem, hogy ha Pék György maga is azt nyilatkozzta az Újpest honlapjának, hogy a csapatából többen nem ütik meg a MOL Liga szintjét, akkor miért kell Kóger Istvánt elővenni, aki ugyanerről beszélt voltaképpen...
Azért, mert ha a döntőben megverjük a Volánt, Pék mester akkor is csak annyit tenne hozzá: másfél harmadik jól mentünk, aztán elfáradtunk, hosszú volt a mi fiatal csapatunknak ez a szezon, de sokat tanultunk belőle...:)
Cortina pedig azt mondaná: mindig is tudtam, hogy a MOL liga van olyan erős, hogy egy év alatt utoléri a mezőny eleje a Volánt, csak eddig nem ezt nyilatkoztam, mert nem akartam, hogy a molosok elbízzák magukat idény közben. Azt tenném még hozzá, hogy Majoross és Gröschl helye fix Svájcban, de Palkovics, Ocsaky helyett Berta és Borbás utazik. Na ébresztő :-)!
Micsoda egy flusztrált gyökér ez a Kóger.
Ismét bebizonyította.
Esettek ki az elődöntőben, akkor megkimélítek magatokat a lenulázástól kedves budapesti hokibarátok.
@negyvenhat46: Nekünk nem kell fenyegetőzni (ha jól értem Volán szurkoló vagy).
Amit a legjobban szeretünk magunkban, az a szerénység... :-)
Ez nem fenyegetés, és nem is lenézés, egyszerüen csak a realitás.
Szerintem mindenki tudja, hogy a Volán jobb bármelyik Mol-Ligás csapatnál, nem értem, hogy ez miért is jött fel. Csak arra akartam rávilágítani, hogy egy mérkőzés alapján ne temessük már el a magyar jégkorongot, ez nyilván csak egy pillanatnyi elmezavar mondatta Kógerrel.
ÚRISTEN !!!!!!!! Nagyon sajnállak benneteket!
süti beállítások módosítása