HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

NZ-Stars–SC Csíkszereda meccs nem lesz

2009.01.21. 12:54 D. Gromov

Kaptunk egy közleményt az imént: "A Mol Liga versenybírósága a Mol 148 NZ Stars–SC Csíkszereda mérkőzést az SC Csíkszereda kezdeményezése, az NZ Stars elfogadó nyilatkozata és az érdekelt felek egyeztetése alapján törli. A versenybíróság a kialakult körülmények mérlegelése után, a csapatok érdekeinek figyelembe vételével, a versenyszabály 7.§. 7.2 fejezet 4. bek. alapján, azt módosítva (0-0 gólarány, egyik csapat sem kap pontot) hozta meg a fenti döntést."

73 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éljen a Fair-play! (kenyéren és vízen...)
Na erre is vonatkozik amikor korábban ezt írtam:
„Azért szomorú vagyok, hogy ilyen cirkusz lett az alapszakasz végéből a két csíkszeredai klub miatt.”
Értem. Szóval a Sportclub a szövetség asszisztálása mellett rápihen a MOL Liga elődöntőjére. Igazán korrekt...
Ezekután az emberben felvetődik, hogy lehet nem véletlenül várták meg a tegnapi meccs végével a döntést az illetékesek. Lehet ha más eredmény születik akkor helybenhagyják az 5:0-át és ugyanígy elmarad ez a mérkőzés...
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák harmincnégy éves csapatkapitányát, Szilassy Zoltánt a hétfő délelőtti edzésen súlyos szemsérülés érte, és arról is, hogy késő délután megműtötték.


Telefonon kerestük meg a játékos édesapját, Szilassy Bélát, aki a nyolcvanas évek közepén volt a Dunaújvárosi Kohász hokicsapatának kapitánya: "Háromórás műtétet hajtottak végre a fiamon. Az első jó hír, hogy megmentették az orvosok a szemét, nem kellett kivenni. Viszont több hónapos kezelés, több műtét vár még rá. Az orvosok bizakodóak, szerintük a kezelések végére olyan stádiumba kerül a látása, hogy a szemvizsgálóban a felső sort el tudja majd olvasni." - mondta az édesapa.

Ennyi a legujabb fejlemeny...
Régebben azért nem volt ekkora szokás, hogy pihenésképpen nem játszottak a csapatok. Pedig volt jópár olyan bajnokság ahol az alapszakasz fordulókkal korábban eldőlt...
Szóval, ha 2 csapat úgy dönt nincs kedvük játszani akkor 0:0 és kész! Semmi következmény?

- Hé, akkor majd holnap átcsörgök, hogy játszunk-e! Mint a grundon. Nevetséges!
@Pentele:
Bocs', meghalt egy ember, aki nagyon fontos volt az SC-nek. Ha ez neked "cirkusz" lelked rajta....
Kíváncsi vagyok, hogy az EBEL utolsó fordulójából (Febr. 15.) mennyi meccs fog elmaradni, mert két nap múlva (Febr. 17.) már kezdődik a rájátszás.
Ez igen, éljen a Fair-play!
@kiralyfi: Mielobbi felepulest kivanok a Jatekosnak! Es kitartast!
@Pentele: nevetseges vagy, a Sportclubbot hagyd ki a bulibol.
Szeretnék óvatosan fogalmazni, nehogy valaki félreértse és kegyeletsértőnek tartson.
Őszinte részvétem a tragédia miatt és tudom, hogy óriási veszteség érte a csíkszeredai sportot.

Egy cég, üzem elveszíti valamelyik felső vezetőjét, alapítóját vagy tulajdonosát akkor sem fog megállni az élet egy hétre. Tisztességgel meggyászolják üzemen belül és kívül, de nem áll meg az élet.

Én így gondolom és remélem nem bántottam meg senkit.

És nem azt neveztem cirkusznak amit te értesz alatta.
a csapatok erdekeit nezte es a vb most ezzel mi a baj ??
jah az hogy a tegnapi dontes utan a dab szurkolok meg mindig kivannak a vb-re es akkor most minden amit csinal az rossz mert a tegnap nem kaptak 3 pontot es a szomszed tehene sem doglott meg
es ne hasonlitsuk a Mol ligat az Ebelhez mert nincs ertelme majd ha minden magyar csapat annyi penzt elo tud varazsolni mint a legszegenyebb Ebel csapat a Volan akkor kezdjetek hasonlitani a 2 ligat amig sem dunaujvarosban sem a fradinal sem miskolcon nincs penz addig nincs amit hasonlitani
amugy szerintem esetleg azokat erte veszteseg akik kimentek volna kaposztamegyerre meccset nezni de tudva a tegnapi dontest miszerint tet nelkuli merkozes lett volna olyan nagyon sok szurkolo nem lett volna
@OliBLOOD: ha jol tudom te Dab szurkolo vagy?
miert faj neked hogy a Stars nem jatszik az SC-vel a tegnap mart eldolt hogy ez mar nem szamit neketek akkor most miert vagy felhaborodva?
a ket csapat eldontotte hogy nem jatszak le mert nincs tetje es csak ugy koltseg kimeleskent es jatekos kimeleskent el sem tudom kepzelni mekora veszteseg erte ezzel a dabot
@gabute (és még páran): Azért itt nem arról van szó, hogy az utolsó fordulóban az SC meg a Starts már nem játszik, mindenki más meg igen, hanem arról, hogy már senki nem játszik, csak az SC meg a Stars játszott volna, lévén ez egy elmaradt meccs pótlása lett volna.

Tehát ha azt tekintjük fair-nek, hogy mindenkinek ugyanannyi ideje legyen rápihenni a rájátszásra, akkor éppenhogy a törlés inkább a fair.

Azt szintén megértem, hogy egyik csapat sem akar költeni egy olyan extra(!) meccsre, aminek nincs jelentősége.

Azon lehet vitatkozni, hogy az eredeti meccs elmaradása után esetleg az SC-t lehetett/kellett volna büntetni, de a halasztás oka szerintem méltányolható volt, az eredmény pedig végül nem oszt, nem szoroz.
Durva!
Tisztelem, sőt szeretem az MJSZ-t, de ez rossz döntés volt.
@qx92: Az fáj, hogy ez a MOl liga egy igen jó kezdeményezés. A végére pedig ilyen ügyek jönnek elő. Versenybíróság bohóckodása, csapatok kényük-kedvük szerint játszanak vagy nem játszanak. Ez szerintem nagyon nem jó irány.

Nem tudom miért kevered ide a DAB-ot.
Promontor: az UTE például ma játszik a kisvolán ellen. Szerinted mindenki ugyannyit pihen a szombati mérkőzésre? Tájékozódj a menetrendről, aztán tegyél fel kérdéseket! Amellett nem pénz kérdése, hogy egy ligában hogy mennek a dolgok, amikor meccsek lejátszásáról van szó. Kegyeleti okokból nem hiányozhatok napokat, heteket a munkahelyemről és nem halaszthatom el a feladataimat. Azt hiszem ez "profi" jégkorongcsapatokra is érvényes. Igenis sérült a versenyszellem abban a pillanatban, mikor engedélyezték a több meccs halasztást az SC-nek. Nem profi döntés volt, hanem szar, mégha kegyeleti okokra hivatkoznak is.
Tényleg az Újpest minek játssza le a kis Alba elleni meccsét, ha annak semmi tétje nincs? Ki érti ezt? Egyébként, én OliBLOODdal értek egyet( ja és nem vagyok DAB drukker).
D.Gromov-nak: Bocs, tudom, hogy nem tartozik ide, de nincs valami infod, hogy mikent lehet mobiltelefonrol bejelentkezni, ugy hogy irni is lehessen? Az oldalt betolti, viszont nem jelenik meg a link ahol be lehet lepni vagy regisztralni. Elore is koszi!
Megegyezett a ket klub, szerintem a Stars se nagyon szerette volna lejatszani. Na most kepzeld el, hogy csutortokon meg jatszanak. Pentek estefele hazaernek, aznap mar edzes nem lehet mert mindenki hullafaradt, s szombaton elodontot kene jatszani...
valamelyik ugyis kezdemenyezett volna...
@Bertuzzi: Ok, elfogadom. Mentségemre szóljon, hogy tájékozódtam én, csak azt nem vettem észre, hogy az OB1 menetrendjét is néznem kéne, mert ugye az Újpest ott játszik, nem a MOL ligában. Megpróbálok okulni belőle... ;-)

Egyébként ilyen szempontból viszont az eredeti kiírás nem tűnik fair-nek, mert miért kell az Újpestnek még játszania az OB1-ben, amikor a csíki csapatok már pihenhetnek (gondolom eredetileg sem román bajnokit játszottak volna, különben nem lehetett volna mára tenni a Stars-SC pótmeccset...)
Ja és

OFF

@Bertuzzi: "...Kegyeleti okokból nem hiányozhatok napokat, heteket a munkahelyemről és nem halaszthatom el a feladataimat... "

A munkahelyedről hiányozhatsz két napot kegyeleti okokból: a-munkaado-lapja.cegnet.hu/1999/6/mentesules-a-munkavegzes-alol

ON

Ezek a sorozatos hibás döntések mind a két Csíki csapatnak kedveznek! A HC fellebbezése meg visszataszító sportszerütlen,el kellett volna fogadniuk,hogy hibáztak! A szabályokat be kell tartani.! De mit lehet várni olyan csapattol amely már "bizonyított" a 2007-es Mk döntöre igazolt 1 sor Iglói játékost! Az MJSZ bizonytalan határozatlan,tart attól,hogy a MOL-nak kedvezőtlen döntést hozzon.! Ez az igazság!
Promontor: Köszi a tájékoztatást:) De a 2 nap nem egy teljes hét. Ugye ebben kiegyezünk, mert a kiírás alapján még ez is csak 1 meccs lenne, ami elmarad. Na mindegy, azért szerintem a "versenyszellemnek" akkora pofont adtak az amatőr döntésekkel, hogy lehet a csodájára járni. Mindenki szépen lejátsza a 36 meccset, mások meg 24-et, 35-öt, ahogy éppen jólesik. BRAVÓ!!!
A 24 persze költői túlzás, mielőtt bárki belekötne, de jövőre már lehet, hogy lehetségessé válik.
Mirol beszeltek? halal eseten kapsz ket napot a munkahelyeden de csak ha kozvetlen csaladtag az elhunyt.(szulo,testver,gyerek) de nem egy hetet.
munka torvenykonyv...

chubby 474: szornyu hogy csutortokon jatszani kellene penteken hazamenni szombaton megint jatszani, ez hallatlan. szerinted amikor a magyar csapatok jatszanak kint akkor mit csinalnak? elso nap meccs masodik nap utazas harmadik nap meccs.
de nezd meg a volant pentek vasarnap kedd meccsek kozben utazas. megis ki lehet birni?

Az a baj hogy vannak szabalyok amiket be kell tartani tartatni es egyre inkabb nincsenek. ez nem a csapatok hibaja hanem egy szerencsetlen stervezete (MJSZ). (emellett minden tiszteletem az elnoknek)

egy dolog biztos : hc hibazott es semmi retorzio...emlekeztetnek tavaly a ljubljana hasonlo dolog miatt bukta el az ebel cimet mert ott nem sokat vacakoltak veluk...
@hokiss: a visszataszító te vagy... Amúgy a HC-nak nem volt szüksége a 3 pontra, viszont a hibájával hátrányos helyzetbe hozta a Bp.Starst. Szerintem a jó döntés az lett volna, ha első perctől 0-0-val irják jóvá a meccset, így meg lett volna büntetve a HC, nem kapott volna pontot a DAB és nem befolyásolta volna a Starst az eredmény.
A Club megtobb meccset jatszott ezelotti szezonokba mikor itthon is s ott is egy rakas meccset kellett jatszon... de most elodontorol van szo nem akarmilyen meccsrol.Mashol az ilyen esemenyek elott adnak minimum egy hetet
@chubby474: megint nincs igazad: pl. ebel utolso fordulo febr 15. es a rajatszas kezdodik febr 17.-en. csak egy pelda volt de nincsenek sehol sem egyhetes szunetek
nem az ebelre gndoltam, de tobb idot adnak mint 3 nap
peldaul a sved elitserien nem talal az ebellel, s ott marc. 28-an van utolso fordulo, a negyeddontok aprilis 5-en kezdodnek
bocs februar 28, s marcius 5.. majdenem egy het
@chubby474: Igen, chubby, igazad van: a sved elitserien nem talal az ebellel es nem talal a mol ligaval sem, mert ott a tetnelkuli merkozeseket egytol egyik lejatszak...
nem lett volna muszaj megadjak, akkor le lett volna jatszva, vagy kerhette volna a Stars is.. ezt az esetet nem lehet a HC-ehoz hasonlitani, kozel sem. Itt a felek megegyeztek s ugy tartak a vb ele a kerest.
Szerintem ezt az egeszet nincs amit ragozni tovabb .A jovore nezve tanulni kell belole es kessz. Az iden felmerult precedensekre amelyekre nincs szabalyozas azokra szabalyokat dolgozni ki
es a verseny naptart ugy alakitani ki hogy az alapszakasz vege es a Po kezdes kozott legyen egy 7-10 napos szunet amikor mindenki bepotolhatja ha van valamilyen nyomos oknal fogva elmaradt merkozese.
Ne dobalozzunk nagy szavakkalhogy a verseny szellemet szembe koptek es a csiki csapatok mindent megtehetnek stb... ez finoman szolva tulkapasok szoval gondoljatok meg mit irtok.
Egyertelmu hogy nem tokeltes a Liga es a Vb is nem tud olyan dontest hozni hogy mindenki meg legyen elegedve vele,de ez az elso Mol liga szezon tehat van meg mit tanulni es fognak is tanulni a szervezok az ez evi hibakbol, jovore jobb lesz en meg vagyok gyozodve.
Aki pedig ugy gondolja az menjen es segitsen szervezni es igy tovabb mert a mas munkajat lesz@arni a legkonyebb de segiteni benne mar annyira nem.
Az Ebelhez meg az Elitserienhez hasonlitani nincs amiert mert nem ugyanaza a tapasztalat, korulmenyek es az anyagi keret a ligak/bajnoksagok szervezoinek a rendelkezesere.
A lényeg az olvasatomban az, hogy nem kell szigorúan venni a szabályokat és túlságosan a MOL ligát sem. Érdekes mi le tudtuk játszani a meccseinket tavaly is idén is. Most sajnálom, hogy nem a végére maradt egy erdélyi túránk, mert tudtunk volna spórolni pár millát, csak az egyre jobban divatba jövő íratlan szabályra kellett volna hivatkoznunk, ami így hangzik: "mert már nem változtat semmin"
Sőt tovább megyek jobban is jártunk volna, mert a gólarányunkat a 0-0 nem rontotta volna.
És ezen a ponton el kellene gondolkodni azon mi van ha jövőre se lesz pár meccsnek már tétje...
Kicsit "uli-buli" szintre süllyedt a MOL liga vége, mert a lakótelepi bajnokságban ez lehet elfogadott, de itt nem. Szerintem.
Egy ötlet a jövőre a "zöld asztal harcosainak": Én beterjesztem, hogy nyertem 2 góllal, te jóváhagyod és fordított párosításban meg majd te nyersz. Persze játék nélkül...
@qx92: Azért ugye, azt még Te sem gondolod komolyan, hogy a tapasztalat, a körülmények vagy az anyagiak miatt kellett törölni a Stars-SC meccset?
@kerusz: köszönöm, lehet levédetem és jövőre eladom, és ahogy nézem még licitálni is fognak rá
@kerusz: szerintem ezt felreertetted mert ha tobb tapasztalata van a vb-nek akkor nem egyezzik bele , ha jobbak a korulmenyek (pl a fradinak van sajat jegcsarnoka nem kell masnak konyorognie akkor lehet lett volna Sc fradi meccs a masik ominozus eset) tobb penz van = jobb szervezes
en igy gondoltam es ez te is tudod de kiforgatni azt amit leirtam az nagyobb buli
@jeges a maci:" Egy ötlet a jövőre a "zöld asztal harcosainak": Én beterjesztem, hogy nyertem 2 góllal, te jóváhagyod és fordított párosításban meg majd te nyersz. Persze játék nélkül..."
azert szerintem ennyire nem sulyos a helyzet
de vegul is nektek egy megoldas lenne utazasra sem kellene kolteni es meg meccset is nyernetek nem ??
Én is úgy gondolom, hogy a sajnálatos haláleset miatt nem kellett volna ennyi meccset elhalasztani. Ez a halasztás nagyon rosszul jött volna a Starsnak, hiszen a 2 kőkemény idegenbeli elődöntő (és oda kiutazás!) előtt közvetlenül még a halasztott meccset is le kellett volna játszaniuk. Az hogy ebben az esetben elfogadták az Sc ajánlatát, részükről teljesen érthető szerintem.
Azonban egy ehhez hasonló megegyezés megengedhetetlen egy szinvonalas bajnokságban. Valamennyi csapatnak valamennyi mérkőzését le kell játszania és halasztani csak nagyon komoly indok (körülmény) miatt lehet. Sztem az SC-nek a fradi és a Stars elleni eredeti meccseit le kellett volna játszania és csak utána hazautaznia!
@qx92: Nem hiszem, hogy kiforgatnám a szavaidat. Valaki beírta, hogy az Elitserienben, EBEL-ben nincs törölt meccs. Te meg azt, hogy de ott más a tapsztalat, a körülmények és az anyagi keret is.

Nem hiszem, hogy ez a halasztott Stars-SC mérkőzés emeli a MOL Liga komolyságát. Olyan, hogy nem játszunk le mérkőzéseket, mert tökmindegy, csak komolytalan helyeken van.

Itt combozik mindenki, amikor a Volán szurkerek (egy része) áradozik az EBEL-ről, és nem túl kedvezően ír a MOL Ligáról. Aztán jönnek a MOL Ligás csapatok meg a Liga végrehajtó bizottsága és testületileg, kart karba öltve tesznek arról, hogy tényleg az maradjon meg mindenki emlékezetében, hogy ez az a bajnokság, ahol a tét nélküli meccseket már nem játsszák le.

És ennek a meccstörlésnek meg a tegnapi másodfokú döntésnek nem a tartalma, hanem az üzenete az igazán érdekes és szerintem romboló. Hogy akarunk mi ide más külföldi csapatokat meghívni, ha kényünk-kedvünk szerint játszunk le vagy töröltetünk meccseket? Hogy akarunk még több pénzt, további szponzorokat a Liga mögé állítani, ha a vége ilyen?
@kerusz: sztem életemben először értek Veled 1et, méghozzá jelen esetben ráadásul maximálisan! Az utso bekezdés a lényeg!
az meg az elso bajnoksag, sztem hova tovabb jobb lesz
@chubby474: nem az első. Amin most rugózunk, az mind probléma volt tavaly is.

Májusban jelent meg egy cikk ugyanitt a hokiblogon, mégpedig ez: jegkorong.blog.hu/2008/05/14/beszeljunk_akkor_a_magyar_hoki_jelenerol_jovojerol

idemásolom az akkori cikk egy-két most is visszaköszönő megállapítását:

"Bajnokság

Bajnokságunk nem versenyképes az A csoportok bajnokságaival. Nem könnyű üzleti alapokra helyezni az első osztályt, de jó példából legalább kettő van a régióban. Mondható, álomszerű egy lapon említeni az osztrák EBEL-t és a szlovák extraligát a mi kis OB 1-ünkkel. Mindazonáltal vannak elemek, amelyeket importálhatunk. Lehetne kiszámítható a mérkőzések kezdési időpontja. Mindenképpen névadó szponzort kéne találni a bajnokságnak. El kell érni, hogy valamely televíziós társaság rendszeresen közvetítsen meccseket. Jó lenne látni gólösszefoglalókat.

[...]

Tehát a sport vérkeringésébe vissza kell kerülnie a jégkorongnak. Ehhez elsősorban a bajnokságot kell minél hamarabb ráncba szedni. Az előző pontvadászat derekáig rengeteg probléma, hiányosság merült fel, elsősorban a versenykiírással és annak betartásával kapcsolatban. Ezeket alaposan összefoglaltuk (itt: jegkorong.blog.hu/2008/02/21/talaljuk_ki_kozosen_az_ob_1_et). Nagy örömünkre szolgál, hogy a legtöbb probléma megoldására van esély és akarat. Jó irányba mozdulnak egyelőre a dolgok. De még sok alapfeltételnek kell teljesülnie. Érdekes, kiélezett verseny legyen, fogyasztható színvonalon, ez a fontos.

A bajnoksággal kapcsolatban megfogalmazható minimális elvárásokat részletezzük is. Betartható, egyértelmű versenykiírások, a kiskapuk sürgős bezárása a tapasztalatok alapján. Legyen igazi, komoly tétje az alapszakasznak. Ez lehet pénzdíj, vagy a rájátszáshely biztosítása. A rájátszásban ne lehessen csapatot váltani, mint legutóbb az Alba Volán tette. Bizonyos számú alapszakasz-mérkőzéshez legyen kötve, hogy valamely játékos szerepelhessen a rájátszásban. Ez alól a hosszan tartó, súlyos sérülés jelenthet kivételt. Az alsóház is játsszon meccseket, amíg tart a felsőházban a helyezések eldöntése, azaz aki kiesik, vagy be sem jut a rájátszásba, ne álljon le. Előre meghatározott és lekötött játéknapok kellenek. Tudja mindenki előre, hogy ha kedd, akkor forduló következik. Kötelező tartalék napokat kell kijelölni az esetlegesen elmaradt meccsek pótlására.

A rájátszásban nem fordulhat elő még egyszer az, ami idén, hogy valamely csapat nem játszik odahaza, mert a két győzelemig tartó párharc első két meccsét ugyanazon a helyszínen rendezik.

[...]

Mindenesetre a szövetség részéről sokkal kevesebb ad hoc döntést várunk. És kérünk rendet, komolyságot, következményeket. Legalább egy hónapra előre legyen órára lebontott bajnoki menetrend."
Szerintem meg tendenciájában kell nézni mindent. Elrontották a végét? El. Sokkal jobb volt ez a bajnokság, mint a tavalyi? Sokkal. Ez a két dolog kioltja egymást? A legkevésbé sem, szerintem.

qx92-től idéznék: "Egyertelmu hogy nem tokeltes a Liga es a Vb is nem tud olyan dontest hozni hogy mindenki meg legyen elegedve vele,de ez az elso Mol liga szezon tehat van meg mit tanulni es fognak is tanulni a szervezok az ez evi hibakbol, jovore jobb lesz en meg vagyok gyozodve."

Ez az első Mol Liga-szezon, emberek. Persze, hogy lehetett volna tökéletesebb is, és persze, hogy ne maradjunk csendben, ha vannak hülye hibák, de jégkoronghalált vizionálni azért túlzás.
@qx92: Hát igen... De tudod az a baj, hogy már tavaly is eljátszották a döntéshozók(mert én bennük látom a hibát) Az 50 játékossal rendelkező fradinak engedték, hogy megússzon meccset...
@kerusz: Tenyleg nem lehet a Mol ligat az Ebelhez vagy a szlovak Extraligahoz hasonlitani.De a tavlyihoz kepest fejlodott minden a szervezes a jatek minden.Hala Istennek van nev ado szponzor a MOL.A meccs napok elore meghatarozottak voltak es tartottak is oket mar amennyire en tudom.Mostanig egyedulallo modon sok kozvetites volt legalabbis romaniaban a Sprotklub tv sok meccset kozvetitett ennyi hoki nalunk a tvben nem volt mint az iden.
Ezek azok a dolgok amik javultak a tavalyhoz kepest szerintem.
A vb-vel sem volt semmi baj a vegen volt egy nehany nehezebb dontes amit meg hoztak van aki szerint korektul van aki szerint nem .Ezt dontse el mindenki maga, eleg sok pro es contra ervet olvashattunk mostanig.
A pot meccsnapok nem voltak meghatarozva,az alsohazban nincs rajatszas,es ami szerintem a legnagyobb hiba amit nem orvosoltak hogy az elodonto csak 2 nyert meccsig megy.Ha a SC es a HC szombaton is vasarnap is nyer akkor a pestiek nem latnak csak kisdontot es ez nem fair.Harom nyert meccsig kellene jatszak az elodontot es akkor ugy jo lenne.
Maradtak meg hibak a tavlyrol de szerintem egyertelmuen elorelepes tortent es nem hatra.
Legyunk optimistak emberek mert ebben a szezonban mindenfele teren elore lepes tortent.
Egynehany megkerdojelezheto dontes miatt ki kell kialtani hogy az egesz rossz??
En csak abban remenykedem hogy jovoben is elorelepes lesz es minden evben es akkor szepen lassan ha csak kis leptekkel is de utol lehet erni a akar a szlovakokat akar az osztrakokat, de ehez mind ido kell es kitartas nem lehet elvarni hogy most a magyar valogatott egy bravurral feljutott az A csoportban akkor minden ami a jegkoronghoz kotodik magyaro-n az A csoportos lesz.
Szerintem mindket orszag kell javitson az utanpotlanas. Azt tudom az eredmenyek alapjan h a 12 eves korig a kicsi csiki hokisok a vilagot verik ahogy akarjak. Ismerek nehany kis sracot akik turnekon kanadatol elkezdve sved szlovak stb. csapatokat siman verik, ez nekik termeszetes... eddig minden szep es jo, de az utanpotlas 12-18 evig meg van halva, Romaniaban legalabbis, evente jatszanak 10 meccset.Ha meglehetne oldani az utanpotlast mindket orszag nyugodtan gondolhatna arra, hogy A csoportbol kiesni szegyen lenne. Remelem lesznek lepesek, mert annyi tehetseges kicsi csiki hokista van h az hihetetlen, s ezzel elni kellene. Mashol nem tudom mi a helyzet.
@chubby474: romania eseteben az a csoport meg csak nem is alom a stabil b az lehetne alom
azt mondom ha sikerulne megvalositani, de nem vagyok tul bizakodo h magyaro. bentmarad. Meg a magyarorszagiakat is verik. kepzeld el mi lenne ha lenne jo utanpotlas.lehetosegekrol beszelek
@chubby474: lehetoseg arra hogy a ket utanpotlas bajnoksagokatt egybe olvasztani szerintem NINCS
mert meg a felnot csapatoknak is gond az utazgatas akkor mi lessz a gyerekkel??Ki fogja tamogatni a gyerek csapatokat annyival hogy utazgassanak mert a szuloknek annyi penzuk nincs a gyerek csapatok "reklam erteke" kicsi egy cegnek sem buli hogy sok penzt beleverjen gyerek csapatokba.A szovetsegnek penze nincs se a roman se a magyar szovetsegnek, azok a cegek akik most tamogassak a gyerekcsapatokat azok legtbbje a szulok tulajdonaban all de ok sincs ahonann ennyi penzt adjanak.Ezen kivul romaniaban hoki utanpotlas van gyergyoban (ott penz majdnem nulla) csikban bukarestben (ezt nem tudom biztosra csak hallotam hogy kezdtek foglalkozni a gyerekekkel) es kezdi vasarhelyen.Jo esetben lenne a szeredai csapatoknak bukarestnek esetleg kezdinek eselye hogy utazzon de a magyarorszagi csapatoktol nem lehet elvarni hogy hetenkent jojennek romaniaba.Gondolj arra is hogy ezek gyerekek ezek kell jarjanak iskolaba stb stb.
Szerintem ez csak utopia legalbbis a kozeljovoben.
Van egy anekdotám , Alfonzó szájából :
Egyszer egy színdarabot próbáltunk, de nekem (Alfonzó) a vége valahogy nem tetszett, kértem írjuk át, a rendező azt mondta, a többivel semmi bajod sőt, dicsérted, ne sértsük meg a szerzőt, jövő héten itt a premier.
Mire én (Alfonzó) figyi : -Ha meghívnak a díszvacsorára, ahol tizenhárom fogás sorakozik, kitűnő étkekkel, tizenhárom fogással, de az asztal végén van egy kis darab szar ezüsttálcán, te helyet foglalnál ?
Csak itt ez az év, ez az első szezon (Mol liga) a színdarab próbája, amikor is tárgyaljuk, hogy ott van a kis fekáliadarab. És ezt látja is mindenki.
Azt meg csak remélni lehet, hogy jövőre jobb lesz. Olyan meg sohase, hogy mindenki tökéletesen elégedett lesz. Az esetek nagy többségében az ember tanul a hibáiból, függetlenül attól, hogy zöld asztal mögött ül, síppal korcsolyázik fel-alá vagy valamilyen szurkolói sállal a nyakában szurkol a kedvenceinek.

Az alapszakasz lezárult. Esetleg érdekes lenne egy pro-kontra értékelés, mint tavaly, amit fentebb be-belinkeltek. Bár talán érdemes lenne már akkor kivárni a rájátszás végét.
A döntés RÖHEJES!

Szerintem...
Zalai Titanok - SC kölyökbajnokság 2-3 és 0-1, ezzel az SC már bajnok, gratula (minden egyes mérkőzést Mo.n játszódtunk...)
Bocs, csak döntős de nem rossz így se
@kerusz: Maximálisan egyetértek, ez a lényeg amit leírtál.
Egyébként nem értem miért lett volna akkora baj, hogy ha lejátsza a két csapat a meccsét. Stars végre valójában játszathatta volna a fiatalokat, nem kellett volna Érsekújvárból játékosokat hozni, a válogatottakat is pihentethette volna. Rajna védhetett volna a 8. meccsén ezzel átlépve a 400 védett percet a szezonban. Ráadásul ők választhattak, hogy 21-én vagy 22-én szeretnék pótolni. Ők döntöttek a 22. mellett, pedig tudták, hogy 24-én már rájátszás.
elfogadta orommel a stars
@terminatrix: Egyetértek veled,veretlenül fejezték be a bajnokságot,ez fantasztikus teljesítmény.Volt szerencsém és láttam néhány mérkőzésűket,teljesen megérdemelt a sikerük,nagyon jó jégkorongot mutattak be!Gratulálok nekik!
DAB.Docler sajtóközleménye:
dabdocler.hu/hirek/0121sajto/
@OliBLOOD: hát ilyen jót én még nem is olvastam
A lényeg: "Az alkalmazott passzusokra vonatkozó kérdésre Kovács Zoltán elárulta: a MOL Liga szabályzatában nincs ilyen passzus, a szabályzata csak arról rendelkezik, hogy hány külföldit lehet nevezni egy mérkőzésre. Arról nem rendelkezik, ha mégis a nevezéskor többet neveztek, de bizonyíthatóan nem játszott, akkor mi a helyzet. Erről döntött a bizottság, és hagyta meg a pontokat a HC Csíkszeredánál – mivel Socha bizonyíthatóan nem lépett egyáltalán pályára, sőt be sem öltözött."
Ja, és ugye a Bizottságnak mérlegelési joga van.
Sziasztok!

Azt érzem, hogy lassan több itt az indulat, mint a józan ész. Pedig nem könnyű a döntés.
Ha nem indulatból nézzük, akkor gondoljuk végig mi is történt.
Tegyük fel van egy foci vb csoportmeccs utolsó köre. Az egyik csapat tuti utolsó, a másik tuti első. Mi fog történni?
1. Sportszerűségi okokból (lévén másik csoportban élet-halál meccsek mennek) teljes erőbedobással játszanak mindkét oldalon, ezzel a sérülést is, és az eltiltást is kockáztatják minkét oldalon. De minden más csoportban játszóval hihetetlenül sportszerűek.
2. Tingli-tangli, le kell játszani...
Válasz: 2
Miért? Mert a mai élsport ilyen. Ezért ha egy ilyen meccs kimarad, a bajnokságot és a csapatokat semmilyen kár nem éri. ( A csere embereknek sincs semmilyen hasznuk ebből, hiszen mindkét oldalon csereemberek vannak ilyenkor).
Azaz konklúzió 1: helyes döntés született.
Na jó de mi van a nézőkkel, és a -belőlük élő - árusokkal, büfésekkel?
Hát igen ők ezen veszítenek. Hogy mondja meg az apuka a kisfiának, hogy mégsem lesz meccs, mert nincs tétje a meccsnek? Mit ért a kisfiú ebből? Mi van ha a kisfiú is sportol? Mi van a büfés kieső bevételével?
Azaz konklúzió 2: helytelen a döntés, hiszen a mérkőzések nem a csapatok, hanem a nézők -és az értük versengő szponzorok - miatt vannak.

Eredmény: Magyarországon a sport, a hoki nincs tele lóvéval, ezért érthető a döntés, ellenben a nézőkkel (anyuka és lánya is), a büféssel meg kiba**ás.
Akkor most, hogy is van ez?
süti beállítások módosítása