HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jesenice–Alba Volán 7-2

2009.01.20. 21:47 D. Gromov

A Jesenice nagyon megverte a magyar bajnokot, a fehérváriak ebben a szezonban még egyszer sem kaptak ennyi gólt, most igen, 7-2. Ami öröm: az U18-as Tóth Adrián élete első EBEL-mérkőzésén máris gólt ütött, van jövő. A további eredmények: Salzburg–Innsbruck 2-1, Villach–Olimpija 6-3, Vienna–Graz 5-0, Linz–Klagenfurt 3-4.

46 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok! Egyszer hopp, egyszer kopp, ma a kopp volt. Nem baj itthon jól kikapott a Jesenice, nem is akármilyen meccsen. Péntekre reméljük már jobbak lesznek a fiúk. Hajrá Volán!!!
azt hiszem, hogy ma csak a legvérmesebb szurkolók gondolhatták, hogy van bármi esélyünk, hiszen a 15 állandó kerettagból is 4 még meglehetősen formán kívül lehetett. Gondolom emiatt is döntöttek amellyett a vezetők, hogy két újoncot avatnak, mert ez a meccs előre boritékolhatóan nekünk csak a tapasztalatszerzésről szólhatott. Tóth Adránnak gratulálok.
Számomra az, hogy Adrián ma gólt ütött, másodlagossá teszi a meccs végkimenetelét.
Pénteken mindenki a csarnokba!
HAJRÁ VOLÁN! :)
Van rá esély, hogy Adrián a hátralévő meccseken megragad az EBEL keretben és nem csak epizódszereplő volt?
@advocatusdiaboli: reméljük! De ez szerintem holnap ki fog derülni a szakmai stáb értékeléséből.
Én is Gratulálok Adriánnak! Kitűnő bemutatkozás!

Kár, hogy nem a szezon kezdete óta szerepel, ha "csak" a mai átlagot hozta volna, már 48 gólos lehetne... :)


A viccet félretéve ilyen előzmények után nem sok realitása volt a pontszerzésnek, és Zolika sem lehetett irigylésre méltó helyzetben.


Továbbá remélem, hogy nem egy, hanem két újoncot is avattunk, és Maklári is pályára léphetett, ha már harmadszor elcitálták EBEL meccsre!!

A betegeknek, sérülteknek pedig jobbulást kívánok!

A 9. hely továbbra is elérhető!!
Sziaztok!

Azért Adriánnak én is gratulálnék, és megint egy régi kommentem jut eszembe, amikor egy farm meccs után Adriánt és Wallenberget emlegettem... utóbbit meg kéne venni (nem lehet annyira drága azért talán), előbbit pedig berakni néha legalább a nagyok közé... :)
Hogy tudott ez a gyerek abban a szar MOL ligában ennyit fejlődni?? :o
Csak egy magyarázat lehet: úgy, hogy a Volánban edz :-))
@Video Tóni: Esetleg a MOL liga (ha nem is ér fel az EBEL-lel) mégsem annyira szar!
Hete mit kalimpált kint a kék vonalnál????:O
@M.Lac: Kösz Laci! Amúgy végignézve a videt: 2 gólt a védelmünk hozott össze: Martens és Toki 1-1- et, aztán meg Hete mozdult rá a korongra Strömberg- gel szemben túl a bedobóponton. Viszont ahogy láttam, mi is mind2t védelmi hibából ütöttük.
Hát a videó alapján nem ez volt a védőink és Hete nagy napja.
De ez van amikor nem véd valaki rendszeresen, szerintem ha Hetét is többször védetnék akkor ő is jobb lenne.
De az amikor kijön a vonalhoz hát az tényleg durva.
@jágör68: nincs mit. Sajnos a védelem valóban nem volt sehol :(( Ha nincs védő kvázi úgy megy a csatár a kapusra, mintha büntető lenne. Ez ellen nincs mit tenni. A videó alapján pedig hiába védett kevésbé jól a Zoli, mit várunk tőle?! Hiába jó kapus, de mégiscsak más védeni egy meccsen, mint edzésen. Azt sem tudom mikor védett utoljára, de nem sokat volt kapuban a szezon során.

Adrián gólja viszont nagyon tetszik! Ügyesen megcsinálta!!!
@M.Lac: Köszi a címet! Azért a végére untam a trombitát.
Adrián gólja tényleg nagyon szép volt! :)
A harmadik gól azért nem semmi ajándék volt... a negyedik is potyaízű, az ötödik meg egészen elképesztő megoldás Hetényitől. Hét tényleg nincs formában (persze értem én, hogy meccshiánya van, de így kikorcsolyázni, hát ez nem semmi volt).
Voltak drámai védelmi hibáink, de amit Toki csinált 7 másodperccel a harmad vége előtt, azért egy kölyök meccsen is lezavarnák a pályáról a fenébe. Ez nem védelmi hiba, hanem megengedhetetlen felelőtlenség.
hát igen, Tokinak nem ez volt élete meccse. Ennek ellenére a legstabilabb védő az egész szezonban, talán ez volt az első gikszer idén. Igazából az összes kapott gólunk elkerülhető szituból született, de hát pont erről szól a fáradtság és a betegség, ilyenkor olyan dolgokat művel a csapat amit máskor nem szokott.
@munkagep: meg a múltkori harmadik gólunknál... félreértés ne essék, Tokajit én is sokra becsülöm, de egy ideje tompább a megszokottnál, és többet hibázik. Bár azt hiszem, valahol reális is, hogy sorra fáradnak el a kulcsjátékosok, mert ezt a terhelést nehéz így bírni. Azért szerencsére arra is van példa, hogy valaki átlendül a holtponton. Balu pl. szerintem az elmúlt meccseken már kilábalt a hullámvölgyből, és sokkal jobban játszik, mint egy hónappal ezelőtt.
@munkagep: Csak az követ el hibát (sokszor leírtam már), aki csinál is valamit!@Raon: Aztán Neked pedig Raon annyit, hogy Balut sérüléshullám sújtotta közben, először a válla, utána a térde, ami még mindig minden terhelésre duplájára dagad. Igy elég nehéz az embernek a legjobb formáját hozni, még akkor is ha a volán játékosa.
@Raon: Bocsánat, elfelejtettem, hogy Toki és Balu nagyon szeret együtt játszani, tökéletesen kiegészítik egymást. Amikor egyiknek nem megy, segít a másik és ez már több évtizede igy van. Balu most más feladatot kapott és ez is megviseli a teljesítményüket.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák harmincnégy éves csapatkapitányát, Szilassy Zoltánt a hétfő délelőtti edzésen súlyos szemsérülés érte, és arról is, hogy késő délután megműtötték.


Telefonon kerestük meg a játékos édesapját, Szilassy Bélát, aki a nyolcvanas évek közepén volt a Dunaújvárosi Kohász hokicsapatának kapitánya: "Háromórás műtétet hajtottak végre a fiamon. Az első jó hír, hogy megmentették az orvosok a szemét, nem kellett kivenni. Viszont több hónapos kezelés, több műtét vár még rá. Az orvosok bizakodóak, szerintük a kezelések végére olyan stádiumba kerül a látása, hogy a szemvizsgálóban a felső sort el tudja majd olvasni." - mondta az édesapa.

Ennyi a legujabb fejlemeny...
@M.Lac: Köszi a videót!

Adrián és Balu góljától eltekintve inkább ne láttam volna.. Hete tényleg elég durva megmozdulást produkált, mit kolbászolt ott kint???? Elképesztő.
@banyszi: sejtettem, hogy nem úszom meg a feddésed, de ezzel nincs is semmi baj. Szerintem semmi rosszat nem írtam egyik játékosról sem, a hátteret én is ismerem, és ennek tükrében talán nincs miért védeni őket. Én úgy látom, a lényegben egyetértünk, csak ez esetleg nem megy át egy-egy bejegyzésből. :)

Amúgy nem tudom, Balunak mi erről a véleménye, de én azt láttam az elmúlt meccseken, hogy jót tett neki, hogy nem Tokajival van párban. Persze az is lehet, hogy véletlen egybeesésről van szó, és épp akkor kezdett bele a jobb periódusba.
@Raon: Nem feddésnek szántam.
@banyszi: elnézést, akkor én értettem félre.
Na, megint kezdődik! Az előzőekben Balut húztátok le, most Tokival van bajotok. Mikor elemzitek a be nem lőtt gólokat is. Talán sokkal több van, mint amit kaptunk. A csatárok hibái, nem hiba- hát "nem ment be istenem" ez rá a válasz, de amit kapunk az végzetes bűnnek van kikiálltva. Talán ha a csatárok többet mozognának, és a védekezésben is részt vennének, nem lenne ilyen nehéz helyzetben a védelem. Hányszor van a csatárok által eladott korong? És az kit érdekel, majd a hátvéd megoldja! Nem kellene különbséget tenni. Csapatjáték. Mindenkinek benne van a felelőssége!
@HAJNAL: Én nem akarom túldimenzionálni a dolgot, de alapvetés, hogy utolsó emberként nem cselezgetünk és 10 mp-el a harmad vége előtt pláne nem vállalunk semmi értemetlen rizikót.
@KCs: persze, igazad van, akkor ha van kinek adni a korongot. Ha a többiek nem bújnak el, és az ellenfél csatára nem támadja meg.De Te is láthattad a videón, hogy senki nem volt a látóhatáron, csak a támadó csatár. Szerinted mit kellet volna csinálnia, csak ellőni, és kész. Lehet. De ott, és akkor nincs idő sokat tökölni. Így sült el és kész. Ezen ment el a meccs? Nem! Persze mikor gólt ütött, akkor azt írtátok "Toki az isten" Hát a szurkolók már ilyenek : menny és pokol. De engem úgy fel tud húzni. Bocs.
@HAJNAL: Felesleges ezen az egy megmozduláson lovagolni és kiprovokálni a további hozzászólásokat.

A véleményem nem változik: a hibázás benne van a játékban, a felelőtlenség nincs és nem is lehet.
Kedves szurkolótársak!

A Volán tegnap beleszaladt egy hetesbe, ez tény.
EZ a Jesenice ennyivel jobb volt, mint EZ a Volán. (betegség, sérülés, stb.) Ez is tény.

Azonban a RedBull ugyanígy kapott hetet (09.30.), az Olimpija nyolcat (10.12.) Bécs szintén hetet (10.23.) a Jese-től. Ugye senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ezek a csapatok nem ütik meg az EBEL szintet...??? Mint ahogy az sem, hogy Jordan Parise-nek meccshiánya van, vagy nem EBEL szintű kapus, azért kapott hetet...???

Nem hiszem, hogy ennek a mérkőzésnek a végeredményéből hosszútávú megállapításokat kellene levonni, pláne keményen kritizálni bármelyik pályáralépett játékost. Hibák vannak, tudjuk jól, ezek azonban nem fognak attól megoldódni, hogy mantra-szerűen ismételgetjük őket.
Örüljünk annak ami pozitív volt a tegnapi meccsen Tóth Adrián góllal mutatkozott be, és reméljük ez egy csodálatos karrier kezdete! Sok sikert hozzá!

A hátralévő meccseken meg csak-azért-is-HAJRÁ-VOLÁN!!!

Nem
@advocatusdiaboli: Sztem senki nem írta a Volánról sem, h nem EBEL-szintű vagy hogy Hete gyenge kapus lenne.

A hokiban benne van egy ilyen eredmény.
@Raon: Egy percig sem haragudtam. Egyébként szeretek Veled eszmét cserélni, vitatkozni, lehet ezt igy is, ahogy mi csináljuk, de ha eleged van belőlem üzenj.
@KCs:
"Voltak drámai védelmi hibáink, de amit Toki csinált 7 másodperccel a harmad vége előtt, azért egy kölyök meccsen is lezavarnák a pályáról a fenébe. Ez nem védelmi hiba, hanem megengedhetetlen felelőtlenség."

"Mikor volt utoljára Hete nap?Már több mint egy éve nyert vele a Volán Ebel mérközést.Ez nagyon gyenge teljesítmény!!!"

"Nem a kirúgásáról van szó,csak Neki is illő lenne hozni egy meccset.A fáradt Levente is hozott már 2 kapott gól nélkülit sőt tavaly a nem "Ebel"szintű Krinyó is tudott hozni nullást.Én ezért tartom kevésnek a teljesítményét,de ez csak egy vélemény.Hajrá Volán"

A hokiban tényleg benne van egy ilyen eredmény!

HAJRÁ VOLÁN!
"Maradjunk annyiban , hogy ez a szezon nem Hetényié volt, Satornak igaza van mellőzésében mint ahogy abban is amikor tavaly (szenzációsan fogott) Budai helyett védette."

@KCs: Nem provokálok semmit, és abba is hagyom a kommentezést, és azok olvasását. Viszlát mindenkinek!
@HAJNAL: Megértem az érzékenységedet. Ennyi idő alatt megszokhattad, hogy a szurkolók ilyenek, továbbá hogy a hátvédnek a legnehezebb a csapatból, ha hibázik, az elég egyértelmű tud lenni, de szemben a kapussal, még látványops bravúrokat sem tud bemutatni javításképpen. Remélem, csak annyi időre búcsúzol, mint mi tettük múúlt héten.
@F. Kapus: Szerintem hibázni lehet, az része a hokinak. De emberelőnyben utolsó emberként cselezgetni, az kicsit más.
@KCs: Ez így van. De ha egy csatárunk ziccerben vagy döntő helyzetben rossz megoldást választ vagy fegyelmezetlen, azt jellemzően senki nem vesézi ki itt, főleg akkor nem, ha mellette lő gólt vagy ad gólpasszt. Tokaji hatalmas hibát vétett, ezt Hajnal is elismeri, gondolom, annyi a lényeg, hogy úgy érzi, rá van szállva a védőkre mindenki. És ráadásul jogosan érzi Hajnal, hogy ez a szezon nem Tokaji hibáitól hemzseg, nem azért tart itt a csapat, mert az ő kedvenc játékosa rendszeresen betlizik. Ennyi, na.
@F. Kapus: Persze, ezért is írtam korábban, hogy ne dimenzionáljuk túl és ne lovagoljunk rajta.
advocatusdiaboli: az összefoglalóban csak a gólok voltak benne,Hete egész teljesitménye nem.azért az biztos jelent valamit,hogy Sator azt nyilatkozta,hogy kiváló kapusteljesitmény ellenére kaptak ennyi gólt..
@sinupret: Hát ez az! Olvasd vissza a kommentjeimet, hogy miért idéztem az utolsóban a kollégák hozzászólásait!
ja neharagudj:)csak átfutottam és nem vettem észre hogy idézel..az irásoddal meg teljesen egyetértek:)
süti beállítások módosítása