HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megmenekült a zalaegerszegi jégcsarnok

2009.01.15. 17:01 F. Kapus

Ha csak átmenetileg is, de lélegzethez jut a magyar jégkorongsport egyik leendő bástyája, a Zalai Titánok csapata. Kercsó Árpád műhelye szünetmentesen folytathatja működését. A cél érdekében mindenki gyorsan mozdult, és a részsiker érdekében cselekedett. Két hónap levegő az eddigi események tükrében regeteg, és a hírek szerint további tárgyalások indulnak a végleges megoldás irányába.

Kezdjük az előzményekkel, tömören. Hosszú huzavona és rengeteg kacskaringó (fordított sorrendben itt és itt és itt és itt) után eldőlt, hogy a Jégcsarnok Kft. ellen felszámolási eljárás indul. A felszámolási eljárás végén a beruházást finanszírozó MKB Bank vásárolta meg a Jégcsarnok Kft.-t, e hét hétfőjén. Az MKB Bank szerdai közleményében tudatta a kialakult helyzettel kapcsolatos álláspontját. Ebből az derült ki, hogy az önkormányzattal folytatott tárgyalások kudarca okán a csarnokot bezárják. A bezárás idejét nem részletezték. Egyúttal kifejezték azon szándékukat, hogy nyitotak a megoldáskeresésre. A csütörtöki fejlemények ezen állításukat bizonyították.

Mivel az önkormányzat nem kívánta megvásárolni a kft.-t, majd üzemeltetni a jégcsarnokot, gyors és hamar átvihető megoldást kellett találni. A csütörtök déli edzés után úgy korcsolyáztak le a gyerekek a jégről, hogy ez volt (legalábbis jó ideig) az utolsó zalaegerszegi hokisélményük. Mindenki elkeseredett a csapat környékén.

De nem sokkal később jó híreket kaptunk Zalából. A Zalai Titánok-szülők, az önkormányzat, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány és az MKB Bank képviselői tárgyalóasztalhoz ültek, azzal, hogy megtalálják a megoldást, miként lehetne a folyamatos működést biztosítani. A végén szóba került az is, mi jelenthetné a hosszú távú megoldást.

Marosvári Árpád, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke –egyszersmind a Schneider Electric Hungary Zrt. zalaegerszegi gyárigazgatója – és az MKB Bank képviselője csütörtükön délután hét napra szóló üzemeltetői szándéknyilatkozatot írt alá ez ügyben.

"Ennek értelmében a jégcsarnokot az új tulajdonos, az MKB Bank nem zárja be, a Zalai Titánok csapata tehát megszakítás nélkül tud edzeni, már csütörtök délután is edzést tart Kercsó Árpád – tájékoztatta a jégkorongblogot Marosvári Árpád az aláírás után. A szándéknyilatkozat azt rögzíti, hogy a jövő héten bérleti szerződést kötünk a bankkal. Két hónapra az alapítványunk lesz a jégcsarnok bérlője. A megállapodás szerint erre az időszakra a bank bérleti díjat nem kér. Fizetnünk kell viszont az önkormányzatnak járó évi 8 millió forintos földhasználati díj időarányos részét, valamint a bérlés időtartama alatt felmerülő összes üzemeltetési költséget. Ez utóbbi 3-3,5 millió forint, amiből 1,5-1,7 milliót a szülők fizetnek be, a maradék részt pedig az önkormányzat időarányos működési támogatásából (ami évente 27 millió forint volt az eddigi üzemeltető irányába, továbbá 7,5 millió forint az alapítvány felé) fedezzük."

Mint kiderült, a végleges megoldás lehetősége is felmerült. "Úgy tűnik, jelentkezett egy befektetőjelölt, aki hajlandó lenne az ingatlan megvásárlására és rendeltetésszerű üzemeltetésére. Ez a két hónapos átmeneti időszak arra is alkalmas lenne, hogy ez a befektetői ajánlat kikristályosodjon, és a bankkal az adásvételi tárgyalások nyugodt körülmények között befejeződhessenek."

Az üggyel kapcsolatban még a megállapodás megkötése előtt beszélgettünk dr. Kovács Gáborral, a zalaegerszegi önkormányzat jegyzőjével. "A pályázat eredményhirdetése után a szülők, az edzők tőlünk várták a megoldást. Mindvégig nyilvánvalóvá tettük, hogy Zalaegerszeg város önkormányzata jelenleg nem rendelkezik olyan pénzügyi kondíciókkal, amik lehetővé tették volna számára, hogy a mégoly kedvező 150 millió forintos vételárat is kifizesse a Jégcsarnok Kft.-ért. Immár a tulajdonos felelőssége, hogy a csarnokot megtartsa eredeti funkciójában, találjon befektetőt, aki jégcsarnokként kívánja üzemeltetni a létesítményt. Ha egy órája hív (azaz 14 órakor – F. K.), borúlátó lettem volna. Most úgy tűnik, jó úton járunk. Természetesen érdekeltek vagyunk abban, hogy a jégcsarnok működjön továbbra is, ez a szándékunk. Minden félnek segítettünk a tárgyalásos rendezésben, a tárgyalásokon részt veszünk, jelenleg is közvetítünk a felek között. Részünkről azt vállajuk, hogy az üzemeltetéshez az önkormányzat által a korábbiakban vállalt és fizetett működési támogatás időarányos részét biztosítjuk az alapítvány részére az átmeneti időszakra is."

A történethez tartozik, hogy még mindezek előtt, csütörtök reggel a Magyar Jégkorong Szövetség a kialakult helyzetre és az MKB Bank szerdai közleményére tekintettel szintén közleményt adott ki. Íme a teljes szöveg:

"Közlemény a zalaegerszegi jégcsarnok ügyében

A Magyar Jégkorong Szövetség fokozott figyelemmel és nem titkolt aggodalommal követi a zalaegerszegi jégcsarnok sorsáról szóló híreket. Magyarországon több évtizedes lemaradást pótolva indult el a fedett pályák építése állami és önkormányzati forrásokból, illetve a magántőke bevonásával. Ezek a létesítmények nem csak a versenysport számára nélkülözhetetlenek, nem csak a magyar felnőtt válogatott világbajnoki A csoportba kerülését alapozták meg, hanem a tömegsportot és a szabadidősportot is kiszolgálják szerte az országban. A zalaegerszegi jégcsarnok Nyugat-Magyarország egyik meghatározó bázisa, amely otthont ad a Zalai Titánok nevű utánpótlás-nevelő klubnak is. Kercsó Árpád nevével fémjelezve olyan szakmai műhely alakult ki az utóbbi négy esztendőben, amelynek eredményeit nem csupán itthon, de Európában, sőt a tengerentúlon is elismerik. A zalaegerszegi jégcsarnok tervezett bezárása, még ha tervezetten csak ideiglenes állapotról is van szó, ennek a nagyszerű utánpótlás-nevelő központnak a megszűnésével járna, ami évtizedekre ható, súlyos károkat okozna a magyar jégkorongsportnak.

A Magyar Jégkorong Szövetség természetesen tiszteletben tartja a magyar élsport egyik legfontosabb, nagyvonalú támogatójának számító MKB Bank álláspontját, ugyanakkor Studniczky Ferenc, az MJSZ elnöke a közös kiútkeresés reményében megbeszélést kezdeményezett Erdei Tamás úrral, az MKB Bank elnök-vezérigazgatójával. Egyúttal felajánlja, hogy szívesen közreműködik az üggyel kapcsolatban bármely érintettel, így például a zalaegerszegi önkormányzattal kezdeményezett egyeztetésben. A jégkorongszövetség örömmel vette tudomásul, hogy az MKB Bank, a létesítmény új tulajdonosa továbbra is nyitott minden ésszerű bérleti vagy vételi ajánlatra, amelyek eredményeként a leendő új bérlő vagy tulajdonos újra megnyithatja az átmenetileg bezárásra ítélt zalaegerszegi jégcsarnokot.

A Magyar Jégkorong Szövetség bízik benne, hogy van ma Magyarországon olyan üzleti kör, illetve önkormányzati akarat, amely megakadályozza egy fontos utánpótlás-nevelő bázis ellehetetlenülését. 2009 meghatározó év lesz a magyar hoki számára, hiszen olimpiai selejtezőt vívhat, illetve A csoportos világbajnokságon vehet részt a felnőtt válogatott. Őszintén reméljük, hogy a zalaegerszegi jégcsarnok sorsát is időben sikerül rendezni, s ezzel megmenekülhet a Zalai Titánok csapata, szakmai műhelye."

65 komment

Címkék: jégcsarnok zalaegerszeg zalai titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez kezdetnek nem rossz( én legalábbis rosszabbra számítottam).
"Úgy tűnik, jelentkezett egy befektetőjelölt, aki hajlandó lenne az ingatlan megvásárlására és rendeltetésszerű üzemeltetésére."

Én csak azt nem értem miért nem pályázták meg eleve amikor lehetett. Így szegény gyerekek és a szülök még mindig izgulhatnak. Persze lehet anyagi és egyéb okai vannak..

De reméljük, minden jó, ha jó (lesz) a vége!
Na végre, van egy kis remény, köszönjök mindenkinek aki tesz(tt) érte!
Es mi a garancia arra, hogy az uj befekteto gazdasagosan tudja majd mukodtetni a csarnokot, ha az elozo erre nem volt kepes? Mert ha erre nem lesz kepes ugyanugy felszamoljak majd! Sajnos, amig az onkormanyzatok nem lesznek kepesek fenntartani az ilyen letesitmenyeket, addig az ilyen utanpotlasbazisok orokke bizonytalansagban fognak dolgozni, ami azert valoszinuleg a minosegi munka rovasara is megy majd egy ido utan!Igen sajnalatos helyzet!
@Leslieke: pontosan emiatt vagyok kicsit szkeptikus a befektetőjelölt komolyságával kapcsolatban. De ne legyen igazam!

Nagyon örülök mindenesetre a fejleményeknek.
Szerintem az egész magyar jégkozong jövőjét meghatározza,hogy ha megmenekülnek a Titánok,sokkal nagyobb szabású munkálat ez ,mint ami újvárosban volt annó Kercsó kezei alatt.Ha a Titánok felnőnek stabil A csoportosok leszünk.
@Fradi-Mate: Legyen igazad, legyünk A csoportosak sokáig!
@Fradi-Mate: Kercsó érdemei tényleg elvitathatatlanok, de egyetlen klubcsapatból nem lehet válogatottat építeni. Mostanában nagyon örül a szívem a válogatott és a volán sikerei láttán, hallatán, de nagyon félek attól, hogy mi lesz, ha Ocsakyék kiöregednek. Lehet, hogy nekem kellene szemüveg, de egyelőre nem látom a követlező nemzedéket, ami felérhetne hozzájuk. Kérlek cáfoljatok meg!
@Gretzky99: sajnos jól látod. A mostani generáció után egy elég foghíjas korosztály következik. Ennek okait már sokan, sok helyen leírták, de ha érdekel itt a blogon is találsz ezzel kapcsolatos cikkeket és hozzászólásokat. A következő reményteli korosztály a jelenlegi U18-ból kerül majd ki, ha továbbra is lesz kitartásuk. S, hogy az után mi lesz? Felőnek ujabb nemzedékek, akik már jóval szélesebb válogatási alapot biztosíthatnak, de ennyire azért ne szaladjunk előre.

Egy dolgot azonban valóban nem szabad megtenni, egyetlen egyesülettől, sőt egyetlen embertől várni a csodát. Nagyon sok egyesületnél nevelődnek tehetséges gyerekek olyan edzők kezei alatt, akik szintén hivatásuknak tekintik munkájukat. Róluk sem szabad megfeledkezni, bár néha úgy érzem, hogy ők - a "szürke eminenciások" - sokkal kisebb publicitást kapnak, mint akik hangosan "hirdetik az igét".
Én egyrészt régóta követem kívülről, és nemrég óta belülről a hokit. Ezzel kapcsolatban a véleményem, hogy nem olyan bő a merítési alap, ogy egy ilyen nagyon tehetséges garnitúra elvesszen. Hog igaz-e az, amit Kercsó Árpád mond, nyilván nem tudhatom. De hogy most kezd kinőni 17-18 évesen egy tehetséges generáció, az biztos, aminek alapja lehet a Titánok. Meg remélem a Stars, Újpest, MAC, stb ...
Azért azt se feledjük, hogy Kercsóban is megvan az önbizalom és a srácokba vetett hite. Nem olyan rég olvastam tőle egy interjút, ahol azt mondta, hogy a Titánokra alapozva hosszú távon A csoportos csapata lehet hazánknak!
Ja, mindig szokás volt álmot megmondani. Nekem az az álmom, hogy a magyar bajnokság 10-12 év múlva nagyon közel legyen az osztrák színvonalhoz (sőt!?), és már az elődöntő alakulásán is rágjam tövig a körmöm.

Remélem ehhez ezek a fiúk (is) majd hozzásegítenek. De ha nem, akkor egy magyarokkal játszandó vb elődöntő az álmom.

És most nem mondom azt sem, hogy bilit ki a kézből. Én remélem ez nemcsak álom.
Bocs, a második hozzászólásom eleje nem Leslieke hozzászólására volt válasz. MAgánmonológ volt :D
Félreértés ne essék, eszembe sincs bármilyen érdemet is elvenni Kercsótól, csak azt mondom, amit MeLa mondott. Nem lehet egyetlen embertől várni, hogy az egész utánpótlás kérdést megoldja. És nem is kell. Ezért kellene sok olyan csapat, mint amilyen állítólag a Titánok (az állítólag itt nem hitetlenkedést, hanem információhiányt jelentett, ugyanis semmit nem tudok erről a csapatról). Nem tudom, most konkrétan részletekbe menően milyen az utánpótlás helyzete, de amikor én játszottam 10-16 évesen (kb 8-10 éve), akkor siralmas volt. És ha hozzávesszük, hogy a Kovács-generáció is akkor volt gyerek (egy kis dicsekvés: vele például egy csapatban is játszottam), akkor lehet, hogy még sincs veszve semmi. Szóval a lényeg, hogy majd meglátjuk.
@borostom83: Egyetértek!
Egy dolog viszont senkinek se jut eszébe pedig a nagy potenciál ebben van. És meggyőződésem a rövid távú gondokat is orvosolná. Egyesíteni kéne a hokiban a nemzetet! A csíki srácoknak is új perspektíva lenne és biztos szívesebben játszanának magyar mezben! Van néhány ügyeskezű huszonéves, de a fiatalabbak is ráharapnának a sztorira. A felvidékiek, akik nem férnek be a szlovák válogatottba szintén jöhetnének.
2 év a magyar bajnokságban és mehetnének a válogatottba, ha jók.
Ergo: a Mol ligát magyar bajnokságnak kellene számítani (nem tudom most annak számít-e?) és akkor simán lehetne honosítani őket.
Hosszú távon pedig jelentős bázisbővülést jelenetene a magyar hokinak.
Miért nem indul ebbe az irányba a szövetség?
A svédek elszívják a mi tehetségeinket, más sportágakban és a gazdaságban meg más nyugati országok. Nekünk csak egyesíteni kéne a nemzetet és nem politikailag mielőtt bárki félreérti!
lbsz:
Teljesen egyetértek veled! Már bennem is felmerült, hogy miért nem honosítják az ígéretes felvidéki és erdélyi játékosokat?! Én is 100%-ig biztos vagyok benne, hogy szívesebben húznák magukra a magyar mezt!
@lbsz: Igazából nekem ez bevillan mint gondolat, a csikiekkel szemben mindenféleképpen. Valószínű pont ez az oka, hogy a romániai hoki jó, iszont a román válogatott nem.

És mindenkinek jobbat tenne egy egészséges versenyszellem is.
Bocs, az, hogy egy csomó betű kimarad, a túl gyors gépelésem eredménye. Sorry
Indulasbol szerintem Cortina legalabb a bovitett keretbe behivhatta volna Sandor Szilit!Amugy pedig sajnos nem igazan hiszem hogy ez a hoki nemzetegyesites osszejonne(bar ne lenne igazam),konnyebb lenne ha azon a bizonyos dec5-en az anyaorszagiak elmentek volna szavazni(persze igennel)
@Kekfeher: Szerintem ne politizálj itt, felesleges és értelmetlen. Mondom, szerintem...
Honositani a felvideki es erdelyi jatekosokat!Meg viccnek is rossz...nem politizalok de ez igy egy kicsit serto rank erdelyiekre nezve mar meg ne haragudj!
Hülyeséget beszélsz Kékfehér. Totálisan megértelek, de hülyeséget írtál.
@Kekfeher: Először is szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem tudom átélni a helyzeteteket, ezért kérdezem, hogy miért érzed sértőnek. Tényleg nem kötekedésből, tényleg érdekel.
Dr. Kovács Ferenc és a zeg-i önkormányzat közvetítői szerepe = O! A megoldást a bank és a szülők találták meg, ehhez az önkormányzatnak csak azután lett valami köze, amikor a TITÁNOK (zeg. nélkül) és szüleik, Kercsóval az élen az önkorm. épületéhez mentek és elénekelték TITÁN indulót. Most a szülők a családi kasszából próbálják összegyűjteni a pénzt a csarnok üzemeltetéséhez. Ez kb. 2-2,5 millió Ft.

Gretzky99-nek: Én egyetlen egy vereségről tudok, döntetlen nincs, a többi győzelem.
vissza az agarakkal! már megint egymásnak ugrotok? Nem szeretnék senkit megbántani, de ha már van Ennaffati meg Vaszjunyin, akkor miért ne lehetne Petres vagy Mihály(Árpád) is a magyar válogatottban? gyanítom, hogy nem utasítanák vissza a lehetőséget...
Amit Kercsó csinál az elitképzés. Ez a semmiből elég drága,dolog egy évente 100 millóba kerülő jégcsarnokban 50 játékossal nem is lehet nyereséges.
Viszont ilyen áron lehet csak tömegbázis nélküli sportágból versenyképes versenyzőket faragni, ez az ami a focinak nem megy országosan 100 tíz-tizenötéves gyerekből tíz évi folyamatos versenyeztetéssel vb-re kijutó válogatottat kinevelni.
A különböző évfolyamok közötti erőkülönbség felnőttként nem olyan vészes, itt tiz évet is el lehet tölteni míg korosztályosként csak 2 szezont.
Az EBEL és egy jól szervezett erős hajtós meccseket hozó MOL liga jó lehet arra,hogy a harmadik sorból két három év múlva első legyen, anékül ,hogy jelenlegi várhatóan liftezős (A-B)státuszból ne legyen B közép.
@Gretzky99: Hat azert erzem sertonek mivel nekunk erdelyi magyaroknak elvbol jarna a magyar allampolgarsag(nem honositas).Innentol kezdve a szeredaiak szereplese a magyar valogatottban mar csak ido kerdese lenne.
@Kekfeher: Én ezt értem, de ez nem a mi és nem is a magyar hoki hibája. Szerintem kár ezen agyalni. Abból a helyzetből kellene kihozni a maximumot, ami van, nem abból, ami lehetne.
@Kekfeher:
Szerintem ezeket a sérelmeket nem ezen a platformon kellene megbeszélni, viszont igenis értelmes lenne az erdélyiekkel meg a felvidékiekkel kibővíteni a válogatottat. Ennek formalitását meg szerintem bízzuk az illetékesekre... nem hinném, hogy dec. 5 folyamatos felemlegetése előre lépést jelentene ez ügyben. (sem a határontúli - anyaországi viszonyok "javításában") deal? :)
Szerintetek Sandor Szilard megerdemelne legalabb a bovitett keretet(o szeredai amugy)?
Többször leírták már különböző fórumokon, hogy Sándor Szilárd nem lesz válogatott, amíg Cortina az edző (nem feltétlenül kell 1-et érteni, de már elég sokszor szóba került).
Azt hiszem a hozzászólások tartalma már jelentős mértékben eltér a post eredeti témájától. Ez ugyan nem nagy probléma, de jelentősen megnehezíti azoknak a dolgát, akik az eredeti tartalomhoz kapcsolódó bejegyzésekre kíváncsiak.

Szerintem ezt a válogatott témát nyugodtan folytathatjátok itt:

jegkorong.blog.hu/2009/01/15/36_fos_az_olimpiai_selejtezo_bo_kerete
@Kekfeher: Szerintem Sándor Szilárd akkora gólt lőtt a Miskóc ellen, hogy ihajj :)
Kekfehér és Kecskegida: Ilyen dolgokat ne írjatok, mert jelenleg ennek az ellentétje folyik! Tika (Borsos A.)újra a Dunaújvárosban játszik! Sok okos utánpótlásvezető (MJSZ) ennek az ellenkezőjén dolgozik! Lesz is eredménye!
Gretzky,
Megértelek...a junior korosztály sajnos a felnőtt válogatotthoz képest nulla,lehet,hogy ha a juniorok beépülnek és kiöregednek Ocskayék akkor ilyen erős-közepes státuszba esik vissza a válogatott a DIV,1-be ,de ha az ifi korosztályból felnőnek és beépülnek majd a juniorosok mellé akkor megint A csoport és DIV.1 között leszünk,mint most és azért lenne fontos ,ha a Titánok töretlenül tudnának fejlődni,mert a magyar kölyök mezőny ígyis erős,de a Titánokkal igazán ütőképes és belőlük simán van 10-15 olyan srác ,akik felnőve stabil A-csoportos tagságig vezetik a Nemzeti csapatot.Remélem így lesz...
Szépen mondtad Fradi-Mate, az én véleményem is hasonló.
@korong:
taglalnád kicsit légyszi, mert nem igazán értem mire célzol...
"Sok okos utánpótlásvezető (MJSZ) ennek az ellenkezőjén dolgozik! Lesz is eredménye!"

@Kecskegida:
Ezen én is gondolkodtam, de ez szerintem pozitív kicsengésű mondat volt. Tehát hogy a politikával ellentétben itt egy talán a jövőben hangsúlyt kapna csíki és felvidéki magyarok honosítása(?)

Persze a választ én is az illetékestől várom, és politizálni nem akarok.
@borostom83: Ok. :))

Bár azért az a monológ tetszetős.
A csarnok témához(bocs)!:)Nem kérdés,hogy tök
mindegy , valakinek tetszenek a Kercsó
módszerei,vagy sem,az összes csarnokra szüksége van a Magyar hokinak!!!!Sőt még többre is lenne igény,csak az üzemeltetés nem megoldható rentábilisan állami(önk.-i)szerepvállalás nélkül.Sajnos. Mellesleg az utánpótlás jó úton
halad.Egyre kiegyensúlyozottabbak a korosztályos bajnokságok.Sajnos a mostani junioroknak nincs megoldva a helyzetük és ifiben is csak 6 csapat indult.De serdülőtől jobb a kép.
Véleményem szerint a kercsó féle edzési elvek és módszerek idejétmúltak ő azt mondta a Ladányinak amikor az edzője volt hogy keressen más sportágat mert őbelőle sose lesz jégkorongozó. A zalaegerszegi jégpálya működtetése előbb vagyutóbb úgyis az önkormányzat feladata lesz csak ezt még meg kell emészteni, legalább is remélem hajrá Magyar Hoky.
Nagyon örülök, hogy van remény a jégcsarnok megmaradásának. Sajnos ettől az önkormányzattól semmi jó nem várható. A szaros focistákat évek óta milliókkal tömik (100 millió), egy csarnokra meg nincs 150 milliójuk. Egymás jutalmazására van, üdülési csekkek, testvérvárosi utazgatások, stb. Egy normális uszodát nem tudtak építeni az elmúlt 30 évben. Minden munkahely megszűnik, de minden sarkon bevásárló központ lesz. Vass Albert szoborra telik, meg egyéb baromságokra, de oktatási intézmények rohadnak el, mert az nem fontos nekik. El kellene zavarni őket az északi sarkra egy túlélési túrára, úgy is dagadnak a zsírtól.
Addig, amíg a játékoseladásokból nem lesz bevétel, amíg nem lesz draftolt, vagy draftesélyes fiatal, addig ne is reménykedjünk abban, hogy életképes lehet bármelyik utánpótlás-műhely. Tudom, hogy ez így elég sarkított, de a jégeladásból, a jegybevételből, egyéb fillérekből nem lehet fenntartani egy csarnokot. Én csak remélem, hogy lesz a közeljövőben piaci kereslet a magyar fiatalokra és akkor "vérszemet" kapnak a klubok. Persze idő kell, míg beindul a folyamat.

Ja, és addig mi, hokirajongók nem tehetünk mást, mint nagyon sűrűn látogatjuk az utánpótlás meccseit. Figyeljétek meg, hogy a pl. a kölyökbajnokság döntőjére nagyon sokan fogunk kimenni. Csak nehogy megijedjenek a sok nézőtől a srácok.

Hoppá, most jut eszembe: nem lenne-e jó PR-fogás, ha sokszor nagyon sokan lennénk egy-egy kölyök-, serdülő-, vagy ifimeccsen. és erről a média is értesülne? Szervezzük meg, ki-ki a maga városában!
@gééé: Sok ilyen idejétmúlt edzésmódszerrel dolgozó Kercsó Árpádot kivánok a Magyar Hokinak.De az eredményei valahogy nem arra utalnak h idejétmúlt módszerekkel dolgozik.Szerintem
@Qwertzu: Wass Albert!!!

Hajra Magyar jegkorong!
Szemely szerint en bizakodo vagyok, mert ahogy Kercso Arpadot ismerem kihajtja a hosszutavu uzemeltetest ha beleszakad akkor is. Nagyon megerdemelne es egyet ertek flush hozzaszolasaval, teljesen mindegy milyen modszerekkel dolgozik, ennek semmi jelentosege. Annak viszont igen, hogy tenylegesen sikeruljon kinevelnie a kovetkezo "A" csoportos generaciot.
Sok sikert Kercso Arpadnak.

Tisztelettel,

Kovago Kristof
A tömegsport fenntartása a helyi önkormányzatok feladata kell legyen. Úgy, hogy a költségvetés biztosít rá forrást!De amíg az ember nem számít, amíg a közösségi, nemzeti érdekek hátulra szorulnak, addig a forrást nem lesz könnyű megtalálni. Ugyanakkor én még várom, hogy a súlyos foci forintok megtérüljenek, és tömegvonzó hatását tapasztalni lehessen... De egy biztos: példaképek nélkül kevesebben mozdulnak ki a TV, MP4, számítógép virtuális közösségteremtő, agyrohasztó bűvköréből. Hajrá hoki, foci, kézi, kosár és gyerünk sportolni! Hajrá MAGYAROK!
Zalaegerszegtől nem messze működik egy önkormányzat által üzemeltetett jégcsarnok ( Kaposvár ).
Ott viszont a szakmaisággal vannak gondok, mivel az "A" liszenszét folyamatosan lobogtató magát fényező vezetőedző nem képes az egyébként javarészt tehetséges gyerekekkel egyről a kettőre jutni három év után sem. A mult hétvégi előkészítő 28:0, és a serdülő 15:4-es vereséget is sikerként állította be és a büfében elvárta a gratulációkat. A serdülő csapatban játszanak a Kercsó Árpi által képzett gyerekek, akik sajnos véleményem szerint most visszafelé feljődnek. Ebböl csak azt szeretném kihozni, hogy valamilyen formában egyesíteni kéne a dolgokat: megfelelően üzemeltetett csarnok és jól képzett már bizonyított ismert edző.
@kígyó:
Először is az EK mérkőzés végeredménye 0-0 volt!
Másodszor a serdülő korú gyerekek - akik kölcsönban vannak -, Zegen edzenek a legjobb tudásom szerint. Azaz nem valószínű, hogy visszafejlődnének.
Harmadszor kérlek ne várjátok már el senkitől, hogy ha 3 éve hokizik és 12 évesen kezd, annak elegendő ez az időszak az olyan csapatok elleni küzdelemben, akik 6-8 éve hokiznak már - 6 éves koruktól -.
Negyedszer bizonyára ismert számodra is, hogy a szakmai munkában jelentős változás lesz az elkövetkező időszakban Kaposvárott is. (De csodát az egyik napról a másikra azért ne várj!)
Kedves Tillasz!
Ennek a témának is van egy másik topicja, de ha már ide írt, itt kérdezem meg, hogy milyen "jelentős" változásokra számíthatnak a kaposvári hokisták? Biztos nagyon sokakat érdekelne. Hisz a KASI, mint egyesület semennyire sem kommunikál a szülőkkel, párbeszéd nincs. Holott minimum egy szülői értekezlet (per félév) szükségeltetnék egy normális csapatlégkör kialakításához. (Ami - valljuk meg - egyre reménytelenebbnek tűnik) Honlapokról, helyi fórumokról még ábrándozni is elég utópisztikus.
Mint szülő érdekelt vagyok a srácok sikerében és aggódva figyelem az idényről idényre sorjázó "null-nullák" negatív hatását. Az edzői munkát - nem szakember lévén - megítélni nem tisztem, csak szurkolni tudok a gyerekeknek, hogy kitartson a lelkesedésük, e hosszú felzárkózási időszakban. Amennyiben ez a fejlődési ütem felzárkózásnak nevezhető (nem tudom).
Üdvözlettel. Hajrá betyárok!
sziasztok

Hogy lehet pénzt szerezni?

Van ugye a könzönségkorcsolyázás, ez lehet egy nap 2 óra.


Egy ilyen csarnokban 50 ember lazán korizik. 500 forintos belépő = 25.000/ nap 1 hónapra: 750.000.-

Aztán gyerekek tagdíja, kb 100 gyerek.
10.000.-/ gyerek ez 1.000.000.-

Az üres délelőtti órákban pedig az iskolák járhatnának. Az itt kommentező bezárás miatt aggódóak pedig ingyen oktathatnának. Egy osztály simán kifizet 4-5000 forintot erre és ha igaz, hogy jó helyen van a csarnok, akkor az utazás sem gáz.

És az utolsó: Egy ilyen csarnok simán elbír két csapatot is. A másikban lehetnének szuperminik is azok úgyis tök aranyosak, apuci meg elolvad a büfében. (Persze azt is bérbe lehet adni). És azt kéne nekik mondani, hogy hokizni és korizni jó, aztán majd meglátjuk. (legyen tömegsport arra tud épülni a versenysport, és a tömegek megmozgatása százszor fontosabb ) Legyen a nevük: zalai aluminiumok

Persze lehet várni a támogatást is, de végül is nem ti akartok hokizni?

Egyébként az önkormánztatnak a 8.000.000.- az nagyon sok, Budapesten ezért lehet bérelni 666 m2 hideg raktárat piaci áron az m0 mellet. És ezért Zegen csak egy telket adnak. kb 3-4 euró a piaci ár a hütött raktárnál /m2

Most hogy így végiggondoltam, miért is ment ez csődbe? Valakinek súlyosan megérhette ez az időszak.

szj

A témával foglalkozó interjú:Rádio 1 (Kossuth):
2009.01.16 8.34 Sportműsor:Kercsó Árpád
Na és egy másik érdekes téma:
2009.01.15 14 óra Arcélek:id. Ocskay Gábor
Aki esetleg nem tudná a rádióadó honlapján van egy hangtár és meghallgatható az esetlegesen
kihagyott adás.
@Tillasz: Az EK mérközés végeredménye 28:0 volt.
Az Egerszegi gyerekek közül kettő Kaposváron tanul és ott is edz. Az előkészítős gyerekek ugyanakkor kezdtek, mint bármelyik másik csapatbéli társuk. A probléma ott kezdődik, hogy sajnos senki sem tanította a srácokat korizni, ebből adódik a 25 perc kiállítás, mert kínjukban csak szabálytalanúl tudnak játszani. Mégegyszer szeretném hangsúlyozni nem a gyerekek tehtségtelenek, csak nem kapták meg azt az alapképzést ami a hokihoz elengedhetetlenűl szükséges. Meg lehet nézni, hogy a szövetség alkalmazásában álló K. P. hogyan foglalkozik a gyerekekkel, és ő be fogja bizonyítani, hogy a "csak három éve korizunk "magyarázkodás csak duma.
@kígyó: Tillasz arra célzott, hogy az előkészítő korosztályban hivatalosan nem számolják az eredményt, ezért minden mérkőzés jegyzőkönyvében 0:0 szerepel.
@MeLa: Ezt sokan tudjuk, csak nem mindegy, hogy mondjuk 5:4 az a "0-0" vagy 28:0; éveken át. A gyerekeknek senki nem magyarázza meg és nem is értik meg, hogy a jegyzőkönyvet vegyék figyelembe és ne a zakókat, a miniből feltöltött, "B" kategóriás ellenfelektől.
@Isac74: nézd én úgy gondolom - az eddig leírtak alapján -, hogy érintett vagyok a kérdésben, mert már 3 mérkősét játszottunk a Kaposvár ellen. Az elsőn valóban nagyobb számban került a korong a gólvonal mögé, de a harmadikon már kb. fele annyiszor, sőt egyszer a mi gólvonalunk mögé is bejutott. Ez nem fejlődés?

Amit pedig itt a blogon olvastam a helyi körülményekről, a szülők, edzők, külső szemlélők közötti viszonyokról, azt inkább nem kommentálom, mert a pontos körülmények ismerete nélkül felelőtlenség lenne részemről.
A LEHETETLEN IS VALÓSÁGGÁ VÁLHAT.
CSAK HIT KELL HOZZÁ ÉS JÉG!"

HAJRÁ TITÁNOK!
HAJRÁ MIHÁLY ÁRPI!
HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!VILI KRISZTIÁN DANI ROLI DAODA MATYI BÁLINT IZSÁK TAMÁS GOMBI TÓTHPETI MÁRIÓ RONGA TÖRÖK SZABÓ2 KÁMÁN MAROSVÁRI M.MARCIKA BEKŐTÓNI :D BAKI GYULU VILLÁM PÉTERFI BARNI BENDI KISMÁRK ENDRÚÚ ÖCSI TBENCE FORSBERG ÉS ÁRPI BÁCSI
JAAAA ÉS ÉN
Sziaztok! Gratuláció a szülőknek!
Amúgy meg tudjátok mondani mekkora ez a csarnok? Van e nézőtere? Miér nem lehet válogatot meccset szervezni ide meg a többi vidéki városba ahhol van pálya? Szeged, Kaposvár, Zalaegerszeg?
@leeladam: a szakportál megfelelő oldala:
www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=hu&size=0&arOrder=arOrt&arID=1207

Volt már válogatott meccs Zalaegerszegen is és Kaposváron is, reméljük, lesz is még.
@ob4: Örülök, hogy valaki ennyie kifejtve írta le a lehetőségeket. Szerintem is ezzel lehetne pénzhez jutni, tudomásom szerint, bár másfajta pálya, Győrben is így oldják meg a pénzkérdést.

Gratulálok a szülőknek, tisztelem őket a kitartásukért.
Egyébként K. Árpi szerintem nagyon sokat változott az elmúlt évek alatt. Az edzésmódszere modern és nem más, mint a többi csapaté (már egy párat láttam). A különbség az, hogy az ő álala nevelt gyerekek megtanulták az elmúlt három évben, hogy eredményt csak munkával lehet elérni, és óriási alázattal vannak a hoki és Árpi iránt. Ez az eredményességük titka (szerintem).
Egyébként mindegy melyik csarnok az amit be akarnak zárni, a magyar hokinak szüksége van sok kis hokisra, hogy később tényleg A csoportban mradhassunk. És mindegy kinek a neveltjei lesznek, csak legyenek nagyon ügyesek, elszántak és kitartóak.
Jah és legyen hozzá pénz is.
Hajrá magyarok!
MINI-ban és a EK-ben az eredmény CSAK a felnőtteknek 0:0.
A gyerekek pontosan tudnak minden eredményt és milyen érdekes, őket érdekli csak a döntés meghozatalakor ezt nem vették figyelembe, csak azt, hogy a szülök a számokkal ne tudjanak kérkedni. Kár minden magyarázat felnőtt részről, a gyerek a lényeg!!!
süti beállítások módosítása