HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nekünk nem kell az a három pont

2009.01.13. 11:25 F. Kapus

"Azt a hibát elkövettem, hogy nem olvastam utána a versenyszabály pontjainak, úgy gondoltam, ha nem állunk ki a mérkőzésre az MJSZ által megadott időpontokban, akkor az SC Csíkszereda kapja a három pontot – kommentálta Al-daadu Muhanned FTC-szakosztályelnök blogunk kérésére a versenybíróságnak hétfőn írt levelét. – Nekünk nem kell az három pont" – tette hozzá.

Az ügyben hétfőn este megszületett a versenybíróság döntése is. Ennek értelmében a mérkőzést nem játsszák le, az ítélet ellen – mivel a találkozó elmaradásában a vétlen fél a Ferencvárosi TC, első fokon ők kapták a három pontot 5-0-s gólkülönbséggel – az SC Csíkszereda fellebbezhet.

Jelen helyzetben egy lehetőség kínálkozik a mérkőzés lejátszására. Mivel az FTC írásban jelezte, hogy nem kívánja megrendezni a mérkőzést, a találkozóra csak akkor kerülhet sor, ha az SC Csíkszereda a saját költségén jégidőt biztosít. Ennek helyszíne másodlagos, időpontja pedig a Mol Liga elődöntőire tekintettel jövő péntekig bármi lehet, amit az FTC elfogad. Úgy tűnik, ez esetben lehet esélye annak, hogy a Mol Liga végrehajtó bizottsága elfogadja az SC fellebbezését, és engedélyezze a találkozó megrendezését. Az SC a versenykiírás értelmében a három ponthoz másképpen nem juthat hozzá, csak ha a pályán nyer. A Mol Liga versenyszabályzata fellebbezési határidőt nem ír elő.

Az előzmények lényege. Ahogyan hétfői cikkünkben jeleztük, Al-daadu Muhanned valóban az alábbi tartalmú kérést juttatta el a versenybizottsághoz: "A Ferencvárosi TC szakosztály-vezetője, Al-daadu Muhanned hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MJSZ-t, hogy nem kívánja a mérkőzést lejátszani, és a versenykiírás vonatkozó pontjára tekintettel kéri, hogy az SC meg nem jelenése miatt a három pontot 5-0-s gólkülönbségggel az FTC javára írják jóvá." Az utolsó mondatrész az eredeti levélben úgy szerepel, hogy az FTC kéri a versenyszabály 7.2 fejezet 1. bekezdését alkalmazni az esetre, nincs szó arról, hogy a Ferencváros javára kérik bejegyezni az 5-0-s győzelmet. Ám ez a bekezdés a hatályos versenyszabályban egyértelműen fogalmaz: "Bármely okból elmaradt (meg nem jelenés, meg nem rendezés, stb.), illetve félbeszakadt mérkőzés estén a bajnoki pontokat alapesetben a vétlen csapat kapja." A jégkorongblog és a cikk szerzője (továbbá mindenki, aki ezt a levelet olvasta) ez alapján azt a következtetést vonta le, hogy az FTC a három pont részére történő jóváírását kéri.

Az FTC szakosztályelnöke így reflektált felvetéseinkre hétfőn este: "Félreértés áldozatai lettünk. A magyar jégkorongszövetségtől kaptunk néhány időpontot a mérkőzés újrajátszására. Ezeken a napokon mi nem tudjuk az SC Csíkszeredát fogadni, mert nincs saját csarnokunk, és nem tudunk addig jégidőt szerezni. A szövetségnek ezután írott levelemben azért jeleztük, hogy nem kívánjuk a mérkőzést lejátszani, mert vélhetően nem lesz tétje a találkozónak. Viszont úgy gondolom, azért van a Mol Liga, hogy ők határozzák meg, hogyan történjenek a dolgok. Ha kötelezően előírják a találkozó lejátszását, akkor arra azt mondjuk, hogy nem vállaljuk, hozzák meg a szankciókat. Így értettem azt a levelet, amiben kértem, hogy a versenyszabályzat szerint ítéljék meg a találkozó 3 pontját 5-0-s gólkülönbséggel. Magyarán azt képzeltük és vállaltuk, hogy ha ezek a dátumok nekünk nem jók, és ezért nem játsszuk le a meccset, akkor az SC Csíkszereda kapja a három pontot. Minket nem érdekel ez a három pont, mert úgysem számít nekünk.

A Sport Club felajánlotta, hogy ezen a héten játsszuk le náluk a meccset, mivel úgyis Erdélyben leszünk. Minden tiszteletet megérdemel az SC Csíkszereda és Antal István emléke, de az én játékosaimat is meg kell érteni. Az SC által felajánlott szombati időpont nem felel meg nekünk, mert pénteken Gyergyóban, vasárnap Bukarestben játszunk. Mit csinálunk, ha három játékosunk lesérül?

Még egyszer kijelentem, eszünkbe nem jutott megszerezni ezt a három pontot, és játszani akartunk mindenáron, ezért is kértem meg Pindák László vezetőedzőnket, próbáljon meg egyeztetni pályaügyben. Amúgy az a véleményem, nem is a mi dolgunk egyeztetni, azért van a Mol Liga, hogy ők írják ki a mérkőzéseket.

Nem értem, hogy egy egyeztetés stádiumában lévő üggyel miért foglalkoznak önök, és a szövetség miért ad felvilágosítást. Nem járulok hozzá, hogy az MJSZ-szel folytatott levelezésemet nyilvánosságra hozzák. Mi csak azt kérdeztük meg a szövetségtől, mi lenne annak a következménye, ha nem játszanánk le a találkozót."

A mérkőzések kiírására vonatkozó gyakorlat a következő: a mérkőzések játéknapjait - a versenynaptárt - alapból a versenybíróság írja ki, de ha bármilyen okból halasztás történik, azt a résztvevők általában a pályaválasztó kezdeményezésével egyeztetik. A jelenlegi zsúfolt Mol Liga- és OB 1-es versenynaptárban egyszerűen nincs más hely, mint amit az MJSZ felajánlott (január 19–22.), vagy ha úgy tetszik, kijelölt. Alátámasztja ezt az is, hogy a másik két csapat is az MJSZ által megjelölt időpontban játssza le az elmaradt mérkőzéseket.

Egy fontos gondolatot mindenképp meg kell írnunk. A beszélgetések hangulatát, a hangsúlyokat visszaadni mindenkor az írást közlő felelősségének tartjuk. Fentebb riportalanyunk kérésének eleget tettünk, mondandóját változatlan formában közöltük, ezért nem volt alkalmunk árnyalni az általa elmondottakat. Mivel én (F. Kapus) beszéltem Al-daadu Muhanneddel, fontosnak tartom tájékoztatni az olvasókat, hogy az általa elmondottakat nincs okom megkérdőjelezni, ahogy és amit elmondott, azt a benyomást keltette, hogy valóban jószándékúan járt el, de nem elég körültekintően. Könnyen lehet, hogy mi sem voltunk teljes mértékben azok: biztos információink birtokában is előre kérhettünk volna kommentárt a Ferencváros szakosztályelnökétől, még akkor is, ha kérésének tartalmát mindenki egyféleképpen értelmezte – úgy, ahogyan mi.

Mindazonáltal ahogy eddig és ezután, úgy most sem állt szándékunkban megfenyíteni és kínos helyzetbe hozni senkit, nem akarjuk, hogy bárkinek is békát kelljen nyeldesnie, és az igazunkat sem akarjuk bizonygatni. A Ferencváros és szakosztályelnöke nem ellenfelünk, hanem partnerünk. Tehát azt reméljük, a félreértések végleg tisztázódnak, és az ügy mielőbb lezárul, úgy, hogy abból presztízsveszteség nélkül jöhessenek ki az érintettek. A Ferencváros is, az SC Csíkszereda is, az MJSZ is – és mi is. Kérjük hozzászólóinkat, lehetőség szerint ebben a szellemben kommentálják a történteket.

79 komment

Címkék: ftc sc csíkszereda al daadu muhanned

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrekt. Most már tiszta
Nekem még nem, de holnap megbeszéljük.
Tudom,hogy nem tartozik ide,de most ertesultem rola,hogy meghalt Szentes Gabor. Nyugodjon bekeben...
...en most mar tenyleg csak azt szeretnem ha a csixeredaiak elhinnek h buta botlas volt, es nem haragudnanak ezert a Fradira...
"Nem értem, hogy egy egyeztetés stádiumában lévő üggyel miért foglalkoznak önök, és a szövetség miért ad felvilágosítást. Nem járulok hozzá, hogy az MJSZ-szel folytatott levelezésemet nyilvánosságra hozzák. Mi csak azt kérdeztük meg a szövetségtől, mi lenne annak a következménye, ha nem játszanánk le a találkozót."

A kommentelők itt szurkolói minőségükben vannak jelen és lehet, hogy "Al-Bandy Mohamednél" nem szokványos, hogy egy demokráciában hozzászólnak olyanhoz is, amihez ő nem járul hozzá, de remélem ez minket nem kell, hogy komolyan érdekeljen. Ha pedig egy sportvezető nem tudja a szabályokat, akkor lehet, hogy komolyan megkérdőjeleződik az alkalmassága...

Már bocs de ez hülyeség valakinek a levelét a hozzájárulása nélkül nem lehet közölni, egy demokráciában főleg nem.
kivancsi lennek mister mohammed olvasa-e a blogot
amugy "Nem értem, hogy egy egyeztetés stádiumában lévő üggyel miért foglalkoznak önök, és a szövetség miért ad felvilágosítást. Nem járulok hozzá, hogy az MJSZ-szel folytatott levelezésemet nyilvánosságra hozzák" ennek az idezetnek szerintem egy kicsit olyan a szaga hogy szeret o kodositeni egy kicsit itt ott ahol lehet sunyogni es a vegere ugy csinalja hogy minden korektnek tunjon, mert ha nem igy lenne akkor az egadta vilagon nem zavarna hogy a klube erdekeben torteno levelezese napvilagot lat sot ezzel akar bizonyithatna a szurkoloknak (akik barmely klubnak szerves reszei) hogy o igen is probalja a klub erdekeit megvedeni tiszteseges eszkozokkel.Most csak annyi tortent szerintem hogy a levelezes egy resze meg jelent itt es kiderult hogy nem mindig a legkorektebben jar el az elnok ur es most mosakodik utana ennyi.Amugy mas klubvezetok is csinalnak ilyesmit (a steli ebben a legjobb) es az nem zavar ugy kulonosebben senkit mert mar mindenki hozza edzodott szep lassan az ovasokhoz es hasonlo dolgokhoz csak ez az eset egeszen masrol szolt ezert volt a jogos felhaborodas.
Hat ez meg egyelore csak magyarazkodasnak tunik.
Presztizsveszteseg pedig sem a Szovetseget, sem a Forumot sem a Klub ot nem erinti, egyedul ali baba t es a 40 rablot:)
@Smits41: ez nem szerelmes level volt hanem az MJSZ-nek irt hivatalos level es szerintem ezt lehet kozolni sot en minden ilyen levelet kozolnek es akkor kiderulni ki a sunyi es ki nem sunyi
@Smits41: Bezzeg becsületsértéssel, rágalmazással vádolni valakit a történtek pontos ismerete nélkül, az lehet, ugye?
Azt szeretnénk kérni, amit a posztban is, hogymiszerint ne szabadítsuk el az indulatokat. Egy kiegészítés: mi nem közöltük a levelet, olvasónk kommentezte be, este sokáig nem voltunk gépnél, sokan reflektáltak ezalatt, ezért nem is töröltük. Ha ilyen irányú kérés érkezne hozzánk, megtennénk. Köszönjük.
@kerusz: Sajnálom, túl kemény volt az a hozzászólás, ezt elismerem. Sajnos az utóbbi időkben elég sok, a Fradit (magát a Clubbot, vezetőket, szurkolókat) lejárató cikkek jelennek meg szerte az interneten, elég sokszor alaptalanul. Hibáztam én is. De úgy gondolom, hogy a blog szerkesztője is, ha ez az írás fedi a valóságot (és miért ne fedné?). Természetesen Muhanned is hibázott.
szerintem még mindig nem vágja senki a teljes történetet. semmit nem tudunk a csikiak álláspontjáról sem pl. de határozott vélemény van, hullagyalázás, büdös arabozás, az ragyogóan megy.

azt hiszem, hogy rendkívül szerencsétlen dolog volt a blog részéről beleszarni egy olyan ventillátorba, amit nem is látnak. ha kiderült volna az egész sztori, akkor lehet rugdosni a bilit, de addig?

reméljük egyszer kiderül a teljes igazság.

"Azt a hibát elkövettem, hogy nem olvastam utána a versenyszabály pontjainak," - mondjuk ez mindenképpen gáz.
@peterszky: nem tudom en nem figyeltem fel ra hogy probalnak lejaratni a fradit de lehet hogy igazad van es az is lehet ezek alaptalanok ez nem tudom
De a tegnapi felhaborodas jogos volt es mint kiderult nem is alaptalan.
@kerusz: Azt se lehet. Nem is mondtam ilyet.

Ha a blogszerzők közül sértett volna valakit amit írtam bocs. Inkább az előző hsz-t akartam korrigálni. A blog se érdemli meg hogy emiatt a szerencsétlen ügy miatt bárki is nekimenjen, főleg h. szerintem elég sokat tettetek a magyar hokiért. Én is rendszeres olvasó vagyok és semmi közöm a fradihoz mielőtt ez előkerülne.
@szorgalmas: ezt elég gyorsan vond vissza, kérlek: "határozott vélemény van, hullagyalázás, büdös arabozás, az ragyogóan megy".
Ne haragudjon meg senki, de a blog egy hivatalos levél alapján hozta le azt, amit lehozott. Az alapján pedig teljesen egyértelmű, hogy mire gondolt Muha. A szerkesztők miért is feltételezzék, hogy egy szakosztályelnök nem ismeri a szabályokat? Szerencsére ez kiderült, és korrektül le is lett hozva egy másik cikk.
@qx92: Van bőven, hidd el. Ezért kicsit alacsonyabb már a tűréshatárom.
@D. Gromov: természetesen nem a hírben, hanem a komentelőktől, ha félreérthető volt, elnézést. Viszont a szellemet ti engedtétek ki a palackból. kiváncsi leszek a sztori végére. mert szvsz még nincs vége.
@szorgalmas: Nem tisztem védeni a blogot, de először a Ferencváros szakosztályelnöke hibázott. És mint már írtam, miért is kellene feltételezni róla, hogy nem ismeri, ill. félreértelmezi a teljesen világosan lefektetett szabályokat?
@szorgalmas:
először: szerintem sincs vége, de ahogy ennek a posztnak az utolsó bekezdésében írtuk, reméljük, jó vége lesz
másodszor: ha nem lett volna szellem, nem lett volna mit kiengedni a palackból -- de a felelősségünket megint csak elismertük
harmadszor: ezt írtam nulla óra néhány perckor - előtte töröltem néhány kommentet -: D. Gromov 2009.01.13. 00:04:32
Az olyan kommenteket, amelyek akár csak árnyaltnyit is rasszisták, nem tűrjük, ahogy eddig sem tűrtük sem a románozást, sem a tótozást. Senkitől. Elnézést.
@forestjr:@@szorgalmas: es mint egy klub elnokerol jogos feltetelezes hogy ismeri a szablyokat, illetve hanem hat elolvasa mielott rajuk hivatkozva kijelentest tessz mert felelosefteljes poziciot tolt be es nem dumalhat elo hatra hogy majd kimagyarazza magat
hibázott Moha mert tapasztalatlan...

akinek ez magyarázkodásnak tűnik az magyarázza annak aminek akarja! Moha híven megmondja, hogy nekünk nem kell a 3 pont!

akkor miről beszélünk még?
hát illetve még néhány fontos dolog, amit nem szabad elfelejteni:
1. nem azért lett ügy a dologból, mert mi írtunk róla
2. nem pletykákról, háttérbeszélgetésekről, titkokról írtunk, hanem az mjsz versenybíróságához hivatalosan megküldött dokumentum tartalmáról
3. ami alapján hétfőn már meg is hozta a versenybíróság az első fokú határozatot, tehát ami a levélben volt, az immáron de facto és de jure is azt jelenti, amit mi megírtunk tegnap

amúgy meg szorgalmas, az gáz, ha egy vezető nem ismeri a szabályokat, de sokkal nagyobb gáz lenne, ha a szándéka az lett volna, amit a levele alapján mindenki feltételezett
úgy gondolom, rengeteg olyan példát tudunk hozni az életből, amikor valaki nem ismeri a szabályokat (hogy ne menjünk messzire, pl. a jégkorongjátékosok közül sokan nem ismerik az összes szabályt, ennek ellenére reklamálnak, de a világ négyszeresen legjobb futballbírója sincs tisztában alapvető, ám ritkán előforduló szabályokkal, ez nyáron az Eb alatt kiderült). Az FTC szakosztályelnökét senki nem bántaná azért, ha nem ismerné a szabályokat, akkor lehetne ellene véleményt formálni, ha szándéka a három pont megszerzésére irányult volna. De ez, mint fentebb kiderül, nem így van.
Emberek vagyunk, hibázunk, belátjuk, megyünk tovább.
@Ombre22: ma azt mondja nem kell a 3 pont a tegnapi levelben pedig azt irja hogy kell az a 3 pont ez nekem pont magyarazkodasnak tunik furcsa hogy neked nem.Arra lennek kivancsi hanem lett volna ekkora balhe ebbol a dologbol a fradi meg kapna a 3 pontot vagy nem
Sajnos, nem sajnos Moha még tapasztalatlan.
Hibázott. De nem aljasságból, rosszszándékból.
Emellett végig kitartottam.

Remélem, hogy senkiben nem marad rossz száj íz ezen félreértés miatt.

EEE
@F. Kapus: köszönöm reagálásotok.

Moha hibázott, menet közben aztán többször is. Ebből a Fradi már semmiképpen nem jöhet ki jól. Talán ez esetben nem volt elegendő a hivatalos dokumentumokra hagyatkozni. Számomra egy dolog fontos: Moha előttem tisztázta magát, a többi részletkérdés. Részemről tényleg vége, további jó munkát.
@qx92: vad lenne, ha elovasnád a posztot.
ezek utan nekem se fajna mar a fogam a 3 pontra...
jo hogy egy csomo szekely levonult bukaresteb a fradinak szurkolni.a magyar nep mindig felreertes aldozata.amugy mindent ki lehet magyarazni.
Még mindig úgy gondolom, hogy: "Vihar a biliben".
Amit főleg "mi" okozunk itt, és többen szítják a nemlétező feszültséget, oktalanul,feleslegesen !? :(

Szorgalmasnak igazavan..sajnos...(bár megjegyzem, D.Gromov : Gebei-Pagé ügyben a "rasszizmus" annyira nem "büntetendő" !?)

Sajnálom, mert a fellendülő hockynak itt és a szomszédban is,nem erre lenne szüksége....,ha már nem dúskálunk a pénzben, legalább a nyugalom meglehetne !?

Főleg úgy ,hogy SC részről, semmit sem tudunk...hogy is állnak az "ügyhöz" !?!?!?
Szánalmas. Most meg azért mérgeskedik, mert kiderült a butasága.

De azt - újpestiként - nagyon sajnálom, hogy az egész Fradira ráfröccsent ennek a galibának a mocska, pedig itt egyetlen, feladatához mérten nem kellően tájékozott ember otromba hibájáról van csak szó.
@F. Kapus: Ezt beszéljétek meg házon belül.
" D. Gromov 2009.01.12. 15:46:20
@MacskaJaj: azért ne feledjük, hogy ez a cikk a mi cikkünk és a ti kommentjeitek zöme után készült -- a három pontot kérték, ehhez kétség nem fér, még akkor is, ha utólag azt állítják, hogy nem tették "
@MacskaJaj: Miként a versenybíróság és miként mindenki, úgy mi is azt olvastuk ki a levélből, ami benne le van írva. Ha még eddig sem vált volna egyértelművé számodra: a levélben kérték a három pontot.
Azt, hogy miképpen értette az elnök a levelet, a cikkben találod. Az időrendiséget tartsd be, légy oly kedves, és érteni fogod.
@Habs:
"Még mindig úgy gondolom, hogy: "Vihar a biliben".
Amit főleg "mi" okozunk itt, és többen szítják a nemlétező feszültséget, oktalanul,feleslegesen !? :("

en is igy gondolom es ezert szeretnem ha vegre mar vege lennek ennek a mizerianak :(

lehet h le kene tiltani a hozzaszolasokat?

ugyis mar csak kavargatunk... volt az a level, van ez a level, szekelyek haragszanak, ezen mar 1millio hozzaszolas sem tud valtoztatni....
Nos, ha már a szabályok.
Itt van az email szövege, ha jól emlékszem, így kezdődik:

"A FTC csapata nem kívánja lejátszani a mérkőzést..."

Majd jön a versenyszabályra való hivatkozás. Ha jól emlékszem, január 9-én a két csapat közös akaratából halasztották el a meccset. Jelen esetben emiatt, tök mindegy(!!!) melyik verzió az igaz, a versenybizottság az új helyzetre való tekintettel csak egyféle döntést hozhatott volna: 5-0-ás gólkülönbséggel (persze ott a szöviben megállt az idő, így gólarány is lehet felőlem) az ezúttal már teljesen vétlen Csíkszereda SC-nek ítéli a három pontot (hiszen ők sem most sem a sajnálatos eset nem napján nem mondtak nemet a mérkőzés lejátszására).

Ehelyett jött, ami a jött, a Fradi már nem jöhet jól ki belőle, a sok ellendrukker legnagyobb örömére.

Tehát a kérdésem annyi, ki a felelős a rossz, a szabályokkal ellentétes döntésért, kinek a feladata ezügyben eljárást lefolytatni és ha kell szankciót alkalmazni?
@adakok: "Ha jól emlékszem, január 9-én a két csapat közös akaratából halasztották el a meccset." Nem jól emlékszel, értelemszerűen az SC kérte a halasztást.
@F. Kapus: Ha a Fradinak kellett volna a három pont, már akkor is nemet mondhatott volna. Ergo a halasztás közös akarat volt.

Az én olvasatomban érdektelen, ki !!!kérte!!! a halasztást. Ugyanis, ha a Fradi esetleg nemet mondott volna, a Versenybíróság attól még elfogadhatta volna a kérelmet.
@adakok: nem szeretnék gőgösködni, dehát ha a te olvasatod a szentírás, akkor fölöslegesen vitatkozunk ez ügyben
Ha elfogadod, hogy esetleg a versenyszabályzat erősebb, illetve adekvátabb, mint a te olvasatod, akkor van miről beszélnünk.
@F. Kapus: Tisztázzunk egy dolgot. Pökhendi posztod ellenére válaszolok neked, hiszen te vagy itthon, s láthatóan az erősebb kutya b@szik elven kommentezed a saját(!) írásodat (ami nem csoda, hiszen minden újságírói etikát megszegve te robbantottál).

Véleményem szerint - és erről a versenyszabályzatnak is rendelkeznie kell (ha nem, nagyobb a baj, mint gondoltam) -, egy-egy mérkőzés elhalasztásáról két fajta döntés születhet, közös megegyezéssel vagy éppen versenybírósági határozattal. Előbbire példa a mostani eset, utóbbira egy fikció: Az egyik csapat nem játszana, mert sok a sérültje, a másikat viszont ez nem érdekli, a versenybíróság mégis elhalasztja a meccset, mert igazolva látja a kérést (ez egyébként konkrétan lehetetlen a mostani kiírásban, de most nem jutott jobb az eszembe).

De a lényeg nem is ez. A halasztás után új helyzet állt fel. Az idő rövid volt, versenybíróság minél hamarabb ki akarta írni az időpontnélküli meccset, a Fradi megtagadta. Továbbra is fenntartom a véleményem, ha a Fradi fenntartással élt volna a halasztás ellen (mintahogy nem tette), akkor talán lettek volna jogai a konkrét esetben. Ne feledjük, a január 9-i időpontot is a versenybíróság írta ki, nem a két csapat egyezkedett (hála az égnek). Tehát, a versenybíróság kiírt egy időpontot (vagy többet, vagy ki tudja), az FTC viszont kategórikusan megtagadta a mérkőzés lejátszását, így jelen esetben immáron rá kellett volna vonatkoztatni az ominózus szabályt.
@adakok: mind az üggyel, mind a velem kapcsolatos véleményedet tiszteletben tartom, sajnos előző kommentem értelmében nincs miről beszélnünk
@F. Kapus: Értem az üzenetet. Így egyszerűbb, és örüljek, hogy még írhatok ide. Ígérem, ezentúl meghúzom magam, és csak hozsannázni járok majd be!
Hát lehet, hogy én rosszul látom, de pökhendiséget csak az újonnan felbukkant vérig sértettek részéről látok. Megjegyzem: látható, hogy a fradisták jó része is pontosan érti, senki nem az ellentétek szítására játszik, de érdekes, hogy mindig muszáj maradnia néhány nagyokos hőzöngőnek.

Szarjatok rájuk, dolgozzatok tovább.

(egy hozsannázó)
Ügy nem azért lett, mert a blog megírta, de így lett ismert. Márpedig ha valami nem ismert, akkor nem is létezik... Ugyebár. Ilyen szinten van felelőssége az újságírónak, de azt senki ne várja el tőle, hogy vissza fogja tartani az információt, hisz egyszerűen ez ellentétes lenne az alapbeállításával. Ennek ellenére én is számtalanszor szembesülök azzal, hogy az újságírót teszik felelőssé olyan ügyekért, amelyekhez csak annyi köze, hogy ír róla. Mert ez a munkája. A Fradi-vezető nyilatkozatában jól tetten érhető a frusztráltság amiatt, hogy ő eredeti szándéka szerint a levelét nem úgy fogalmazta, hogy benne lett volna a fejében, hogy ezt a széles nyilvánosság is megismerheti... Ergo: ő igazából azt gondolta, amit írt, de csak szűk körben, széles körben már másképp gondolkodik. S mi erre mondjuk, hogy sumákság.
Hmm.

amatőr csapat, amatőr elnök!

SAJNOS!
@razi: sajátos megközelítés. egy újságírónak alaptétel, hogy az adott információt úgy közli, hogy annak minden aspektusát körbejárta. ezt hívják újságírói etikának. egy blogon nem lenne ez törvényszerű, de a jegkorong.blog.hu bőven kinőtte az egyszerű véleménynyilvánítós blog fogalmát, mit több, ha nem tévedek nem is erre jött létre. mondjuk azon nem csodálkozom, hogy az eredeti mondandómra senki, de senki nem felel, illetve annyi volt az eddigi érdemi reakció: a versenyszabályzat a mérvadó. (amely egy (jog)szabálygyűjtemény, amit, mint akármelyik törvényt, százféleképpen lehet értelmezni). de vissza magához a kialakult helyzethez. mit mondanál akkor, ha a magyarázkodás (mert ez valóban az, s mint ilyen, szánalmas, hogy finom legyek) már a tegnapi hírnél megjelenik, mert a szerző veszi a fáradtságot és felveszi telefont? ráadásul azt se felejtsük, maga a szerző is magyarázkodik egy sort, az nem sumákság?
Nem adod fel? A blog a tényeket adta le, az email és a határozat ismeretében. Miért kellett volna bármilyen telefont is felemelni?
@forestjr: Mi a tény? Van egy verzióm szabályértelmezésileg, amely lehet, megállja a helyét, legalábbis érdemben eddig senki sem cáfolta. Ha így döntött volna a versenybíróság (mert egyértelműen dönthetett volna így - a cáfolatig mindenképpen vallom), nem lenne ügy, vagy legalábbis más (az FTC szempontjából akár még rosszabb felhanggal). Persze ugyanez a versenybíróság már tavaly sem vállalta fel pl. az FTC kizárását, holott a szabályok kötelezték volna rá (igaz a Volán-ügy után érdekes lett volna).

Vallom, ezügyben csak az FTC hibázott, megtagadta a játékot, ezért őt kellett volna megbüntetni, ez miért baj?
Nem értem, hogy miért akadékoskodsz,a legutolsó hozzászólásodra válaszoltam. Miért kellett volna felemelni a telefont? Milyen ügyben? Volt egy félreérthetetlen e-mail, majd egy határozat. Ez alapján született a cikk.
Szabályértelmezés pedig nincs, a Sportclub nem állt ki, a Fradi pedig az e-mail értelmében nem akarta bepótolni a meccset. Hogy milyen szándékkal, az tök mindegy, majd az illetékesek meghozták az egyetlen meghozható döntést.
@adakok: Neked verziód van, a blognak pedig tényei.
sikerült a blognak egy szarkeveredésbe kerülni alaptalanul hozták le a legelső hülyeséget rácsapva a szenzációra és persze hogy a fradiba mindig bele lehet rúgni.Számomra is az lenne az egyértelmű hogyha nekünk nem jók a megnemadott időpontok akkor az Sc kapja meg a pontokat és pont.Nem korrekt a blog első tudósitása mert a fraditól nem kérdeztek meg senki hogy ők hogy gondolják a helyzetet.
Csúúúúúúúúnya, csúúúúnya blog, Jaaaaaaaaaj, szegény Fradi!
zsolt007 erre már nem is írok semmit, gigalol :D . Olvasni gyerek, olvasni, meg persze értelmezni.
@adakok: Felvegye a telefont? Minek? Hogy megkérdezze a vezért, hogy tényleg úgy gondolta-e, ahogy fogalmazott? Van azért ésszerűség is az újságírásban, ez már nem volt olyan aspektus, amit le kellett volna ellenőrizni. Sőt, nem volt aspektus egyáltalán. El tudom képzelni, hogy ha esetleg Fradi-közeli vagy Moha-közeli újságíróról van szó, akkor a levelet látva felhívja a polgárt, hogy né Moha barátom, ez így nem fog jól elsülni stb., s akkor már az első írásban lehetőséget ad a "szövegértelmezésre", a közvélemény előtti mosakodásra, vagy ha úgy tetszik, a finomításra. De attól a levél szövege még olyan, amilyen. Itt most ne a blogon tessék elverni a port, mert nem a blog kezdte az egészet, hanem egy bizonyos Muhanned úr, aki írt egy levelet. S tyegyük hozzá, hogy mikor, s milyen kontextusban. Ilyenkor egy tisztességes magyar ember nem tesz ilyen gesztusokat, hanem kegyelemből néma marad. Fogjuk ezt fel kulturális különbségként? Minden rasszizmus nélkül, mint tény. S nem, nem dolgozok a blognak, nem is ismerem a szerkesztőit, de én is újságíró vagyok, s tudom, milyen.
Kegyeletből, természetesen.
Szerintem tul sokat van boncolgatva ez a fradi-sportklub tema en a kovetkezot javasolnam:habar tenyleg nem szep dolog a fradis elnok tette a szurkolokat es a csapatot ne minositsuk utana.Talan a ket evvel ezelotti eset amikor is egy meggondolatlan szeredai megvert nehany fradi drukkert Csikban elnezheto,akkor ugyanis mindannyiunkat hibaztattak es nagy por lett kavarva belole.Sajnos nehany meggondolatlan ember miatt sokszor egy egesz kozosseg hibaztatva van es ez nem jo!Ugyhogy szivjuk el a bekepipat es legkozelebb igyunk meg egy jo sort!Vegul pedig Isten nyugtassa ANTAL ISTIT,ertekelni kell egymast emberek mert ma vagyunk holnap...nem biztos!
Igen, szerintem is már túl szakmai lett ez a vita, a lényeg, hogy a szurkolók ne haragudjanak egymásra. Lehet, hogy a Fradi-Sportklub barátságot még ez sem fogja tudni kikezdeni. Az lenne a legjobb.
Termeszetesen nem fogja kikezdeni a baratsagot!Sot erositeni kell azt!
Nekem semmi kozom a blog szerkesztoihez, de fenntartom, hogy ezennel ok nem tevedtek, se a Klub, se a MJSZ, hanem egyedul egy rossz szinbe oltozott elnok. Lehet , hogy nem rosszindulatbol, hanem csak kenyelmessegbol. Ezt o tudja. De tevedett. Foleg, hogy semmire se megy azzal a nyamvadt 3 pontjaval.
Es most utolagosan probalja kimagyarazni a dolgokat, latva a nagyon eros negativ visszhangot.
En tovabbra is tiszteletem az a nehany kitarto Fradi drukkert aki kepes leutazni Csikba, hogy n +1 ikszer vegignezze, hogyan probaljak meg kedvenceik a "lehetetlent". De a vezetoseg az... kritikan aluli.
Szomoru, hogy eddig egy jegen lejatszott merkozes se hozott ennyi "erdeklodot"
A tovabbiakban mindenki jobban oda kell figyeljen, hogy a ket orszag jegkorongjanak legjobb kezdemenyezese nehogy ido elott romba doljon butasagok, vagy "magyaros felreertesek miatt"
Eljen a Magyar es Szekely Hoki
Nem ismeritek mohát és nekünk tényleg minek kéne az a 3 pont tök mind1 hogy hetedikek vagy nyolcadikok leszünk aki felül ennek a provokációnak sajnálom nem fogok magyarázkodni a mi elnökünk nem jártas a jékorongba nem nagyon ismeri a szabályokat mi hogy van üzletember aki próbál segíteni a szakosztályon kapcsolataival és terveivel de alig ismeri valaki jégkorong berkeken belül de a bizonyos cikkel sikerült mindenki véleményét egy irányba tériteni
@zsolt007: hanem ert a hokihoz akkor miert elnok miert nem mondjuk gazdasagi igazgato vagy gazadasagi menedzser vagy valami ilyesmi
@zsolt007: Nem ismerjük az általatok Mohának hívott, egyébként Al-daadu Muhanned nevű üzletembert, de örvendetes, ha hozzánemértőként, csupa önzetlenségből segíteni akar egy jégkorong csapaton.
DE, ha nem ért hozzá, vegyen maga mellé egy szakmai tanácsadót és mielőtt felelőtlen kijelentéseket tesz, konzultáljon vele...
@zsolt007: nehéz helyzetbe hozol, és bár megfogadtam, hogy provokációra nem reagálok, de mivel provokációval vádolsz, megszegem ezt.
1. Ismerem Mohát, legalább hatszor beszéltem vele telefonon, hamarabb mutattam be és ismertettem terveit a blogon, mint a csapat hivatalos honlapja, rendszeresen találkozom vele Erzsébeten a csarnokban, és ha egyikünk keze sincs tele felszereléssel, kezet fogunk egymással. (Értem én, hogy te mit nevezel ismerés alatt, de azt gondolom, úgy te sem biztos, csak nagyzolsz.)
2. És a lényeg. Ha ismered Mohát, akkor gondolom, te is úgy vélekedsz, ha ő provokációnak tartotta volna a hétfői vagy a keddi cikkemet, akkor azt valamelyik tízperces beszélgetésünk alatt jelezte volna.
3. Azt kell mondjam, Moha veled ellentétben korrekten elmondta a dolgokat, kifejtette, miről mit gondol, mivel mi a baja és mit szeretne tenni ez ügyben. Továbbá talán annyi intim részletet elmondhatok keddi beszélgetésünkből, hogy korántsem volt rossz hangulatú, a végén békében váltunk el.
4. Ne is magyarázkódj, senki nem kérte, inkább kérdezd meg Mohát az igazságról, és ne írkálj róla olyanokat, aminek nem biztos, hogy örülne.
5. Ha végigolvasod a kommenteket, látni fogod, hogy utolsó gondolatod (is) sületlenség.
Két dolog, mert végül is már elült volna ez a poszt, ha én nem akadékosokodom.

1. Annak is jár a védekezés (jelen esetben megszólalás, mielőtt valaki félre értené), aki mondjuk élő adásban követ el gyilkosságot. (razi, te elhivatott firkész, ez neked szól!)

2. F.Kapus! HA ismered MOhát, miért nem hívtad egyből, hiszen kezet fogsz vele, ergo jóban vagytok?
Hihetetlen, hogy sokak negyvenkilencedik magyarázatra se fogják a dolgokat. Valahogy szűrni kellene az internet-hozzáférés engedélyezését. Tényleg csak azért nem írom le ötvenedjére a tényeket, mert már negyvenkilencszer leírtam, mégis kevés volt. Jó éjt!
Tisztelt Mindenki!
A jövőben mindenkit, aki nyilvánvalóan hazudik, aki mást rágalmaz, becsmérel, aki rasszista, vagy akit nem érdekelnek a tények, csak a szarkeverés, azonnal örökre kitiltunk. Elég volt ebből.
Első lépésben zsolt007-től örökre megváltunk (forestjr hozzászólása rá is vonatkozott)
@adakok: Ha jól értelek, akkor a 2. pontra kéred válaszom. A kézfogás jelentősége és mögöttes tartalma úgy általában nem ide tartozó kérdés. Hogy az ember csak azzal fog kezet, akivel jóban van, nem állítható. Mohával (elnézést, nem szoktunk a blogon sem cikkben, sem kommentben beceneveket használni, csak mindenki annyira Moházza, hogy álértelmiségi alakoskodásnak tűnhetne Muhanned urat írnom) az égvilágon semmi bajom nincs, de nem ezért fogok vele kezet. De ezt tényleg hagyjuk is.
A lényegi válasz: ha rosszban lennék vele és nem fognék vele kezet, akkor is érdemes lett volna felhívnom ez ügyben, az ilyen irányú mea culpa a keddi cikkben alaposan benne foglaltatott részünkről, érdemes lenne alaposan olvasni és értelmezni a szövegeket, ha már egyszer kötekedésre adjuk a fejünket.
De vegyük át ezredszer és utoljára, az FTC jégkorongszakosztálya hivatalosan állást foglalt a kérdésben, még mielőtt én a cikket lehoztam és e témáról Mohát megkérdezni elmulasztottam volna. Ezen állásfoglalásban az volt, hogy az FTC nem kíván játszani az SC ellen, és kéri, hogy a szövetség a három pontot 5-0-s gólkülönbséggel a javára írja jóvá. Akkor is ez volt abban a levélben, ha Moha nem azt gondolta, amit leírt. Erre bizonyíték, hogy az MJSZ versenybírósága meghozta azt a bizonyos döntését.
Ezt tényleg ennyire nem lehet megérteni?
Igen , szegyen ahogy viselkedtek amikor szerintem ti is jol tudjatok , hogy kinek a tanacsara irta a Ferencvaros elnoke azt a levelet . Remelem ilyen szepen elobukkannak azok a levelek is , amelyek az elkuldott levelek elott erkeztek az elnok urhoz es felteszitek azt is .

Tisztelettel
Zsolt
Ezen cirkusz mellett a HC szurkolok versus SC szurkolok kozotti vita eltorpul. Gratulalok!
Olvastam jót is, rosszat is. Szerintem mindenkinek igaza van, de csak részben. Persze a hiábavaló fajgyűlölő megjegyzéseket én is megvetem. Ne keressük mindig mindenben a rosszat akarást. Legyünk néha kicsit naivak, elnézőek. Hanem történhetnek komolyabb problémák is, lásd amikor Csíkszeredában Fradi szurkolókat vertek meg, mert egyrészt ártatlan szólamok miatt a Fradi szurkolók megsértődtek, majd az alkohol hatására ezt szóvá is tették és sajnos a provokációra válasz is érkezett. Pedig a székely a Fradisra nincs miért haragudjon, mert a Fradisok jártak Trianonban tüntetni, masírozni. Ezzel szemben a Fradisok sincs amiért haragudjanak, mert azok a szólamok, rigmusok másnak is kijártak és kijárnak, sőt ők is használják más csapatok ellen. Szóval, üljünk le és szívjuk el a békepipát. Aki pedig sunyiskodik az szégyellje magát.

Tisztelettel,
Csiszer Lóránt(Csíkszereda)

Iwiw:Csiszer Lóránt(Pepino), Csíki Szurker

Hajrá SK! Hajrá HC! Hajrá FTC!
@Kucera: "Hajrá SK! Hajrá HC! Hajrá FTC!"

Jo ilyet latni :) En is igy gondolom, bar kibovitem a AV-val es a teljes szekely-magyar jegkorongal :D
Az MJSz Versenybíróságától kapott felhatalmazás alapján az alábbi nyilatkozatot ajánlom mindenki szíves figyelmébe (a szövegeket változtatás nélkül másolom be):

"*Tisztelt Sporttársak!*

A Ferencvárosi TC a mellékletben található nyilatkozatot juttatta el a
Versenybírósághoz.

A Versenybíróság a MOL143 mérkőzéssel kapcsolatban várhatóan január 19-én
hoz döntést.


Tisztelettel

--
Lévai József
Elnök
MJSZ Versenybíróság

******

"A Ferencvárosi TC nyilatkozatban kívánja tisztázni az elmaradt Ferencvárosi TC - SC Csíkszereda mérkőzés körülményeit, és az utána kialakult helyzetet.

A 2009.01. 09-i MOL 143 Ferencvárosi TC - SC Csíkszereda mérkőzés előtt közvetlenül, az SC értesítést kapott Antal István SC elnök haláláról. Az SC csapata a sajnálatos hír után a mérkőzést lemondta, és hazautazott.

Az FTC hazai csapatként megvizsgálta a kialakult helyzetet és arra jutott, hogy a rendelkezésre álló időben nem tudja felvállalni a mérkőzés megrendezését.

Erről az FTC jégkorong szakosztályának elnöke tájékoztatta MJSz versenybíróságát. Ezután, az FTC elnöke konzultált a versenybírósággal, majd erre hivatkozva jelezte, a mérkőzést nem kívánják lejátszani, és egy félreértés nyomán kérte a mérkőzés eredményének megállapításánál a 2008-09-es versenyszabályban foglaltak alkalmazását.

A Versenybíróság a kapott levél alapján intézkedett és értesítette az érdekelt csapatokat.

Az értesítés után az FTC szakmai irányítója, Pindák László az MTI-nek nyilatkozva elmondta, az FTC azt szeretné, ha a Liga döntene a mérkőzés sorsáról.

A mai napon az FTC szakosztályelnöke visszavonta legutolsó álláspontját, és ő is arra kéri a MOL Liga Versenybíróságát, akiknek felelősségteljes feladata a sorozat lebonyolításának megszervezése, hogy minden érdekelt fél figyelembevételével hozzák meg döntésüket a mérkőzés sorsával kapcsolatban.

Reméljük, hogy ez az ügy nem fogja beárnyékolni a MOL Liga eddigi sikereit, és abban is biztosak vagyunk, hogy a Versenybíróság a lehető legjobb döntést fogja meghozni.


Budapest, 2009. január 13."
@kerusz: Köszönjük. A lényeg : "az FTC elnöke konzultált a versenybírósággal, majd erre hivatkozva jelezte, a mérkőzést nem kívánják lejátszani, és egy félreértés nyomán kérte a mérkőzés eredményének megállapításánál a 2008-09-es versenyszabályban foglaltak alkalmazását.
A Versenybíróság a kapott levél alapján intézkedett és értesítette az érdekelt csapatokat."
Ez alapján hozta le a cikket a blog, két másik határozattal egyetemben. Amikor meg kiderült a félreértés, tisztázták egyből. Bár kétlem, hogy ez eljut azoknak az agyáig, akiknek eddig sem jutott el.
süti beállítások módosítása