HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Komoly pontmozgások a Mol Ligában

2009.01.12. 11:25 F. Kapus

Két elsőfokú határozatot hozott hétfőn a Mol Liga versenybírósága a vitás mérkőzésekkel kapcsolatban. Egy mérkőzésnél nem adott helyt az óvásnak, tehát nem változtatta meg a pályán elért eredményt, a másiknál törölte a végeredményt, és 5-0-s gólkülönbséggel elvette a vétkes (és győztes) fél három pontját. Ráadásképpen egy sajnálatosnak nevezhető harmadik ügy is kibontakozott.

Első fokon elutasították a Steaua Bucurestinek az NZ-Stars elleni mérkőzéssel kapcsolatos óvását. Lévai József, a Mol Liga versenybíróságának elnöke a következőkkel indokolta a döntést: "Az óvás alapját képező és a Steaua által hivatkozott dokumentum (információink szerint az IIHF világbajnokságokra vonatkozó versenykiírása – F. K.) nem volt elégséges a kérdés egyértelmű eldöntéséhez. Az óvás elutasításának egyik lényeges eleme, hogy az óvás alapjául szolgáló, az egy mérkőzésen minimálisan nevezhető 14+2 fős szabályt a bukaresti csapat magára nézve is elfogadottnak tekintette a bajnokság során. A Mol Liga 123. számú mérkőzésén a Steaua csapata is 14+2 fővel jelent meg." A döntés hivatalos indoklása időközben megjelent a szövetség honlapján.

A másik ügy a HC Csíkszereda–Dab.Docler mérkőzés után pattant ki. A hazaiak 12-3-ra nyertek a pályán, de a jegyzőkönyben feltüntetett hat légiós mezőnyjátékos miatt a versenybíróság hivatalból megváltoztatta a találkozó végeredményét, és 5-0-s gólkülönbséggel a dunaújvárosi csapat javára igazolta a meccset. Lévai József a jégkorongblognak elmondta, a versenykiírás értelmében nem releváns, hogy a hat légiós közül hány lépett pályára a találkozón. A HC Csíkszereda állítása szerint csak 5+1 légiós játszott a mérkőzésen, a hatodik (Daniel Socha) nem lépett jégre. Ezt videófelvételekkel is tudják bizonyítani. Ezt a körülményt a másodfokon eljáró bizottság értékelheti.

Mindkét ügyben van helye a fellebbezésnek. Ha a csapatok élnek ezzel a jogukkal, ügyükben a végső döntést a Mol Liga végrehajtó bizottsága hozza meg, amelynek tagjai: Radványi Róbert, a Mol Liga elnöke, Kovács Zoltán, a magyar jégkorongszövetség főtitkára, Tánczos Barna, a román jégkorongszövetség elnöke, Becze Gyula, a román jégkorongszövetség főtitkára.

A harmadik ügy. A múlt héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Antal István, az SC Csíkszereda elnöke. Csapata azonnal hazaindult hárommeccses magyarországi túrájáról, mielőtt még az első, FTC elleni találkozót lejátszotta volna. Ilyen esetben a szövetségi igyekszik mihamarabb megfelelő időpontot találni a mérkőzések pótlására. Annyi biztos, a Miskolc január 20-án, az NZ-Stars 21-én vagy 22-én fogadja az SC-t. A Ferencvárosi TC szakosztály-vezetője, Al-daadu Muhanned hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MJSZ-t, hogy nem kívánja a mérkőzést lejátszani, és a versenykiírás vonatkozó pontjára tekintettel kéri, hogy az SC meg nem jelenése miatt a három pontot 5-0-s gólkülönbségggel az FTC javára írják jóvá. Ilyen esetben mérlegelésre nincs lehetősége a versenybíróságnak, alkalmaznia kell a versenykiírást.

Az FTC lépésével egy dolog biztossá vált: az FTC–SC meccset nem rendezik meg. A pontok sorsa és az esetleges egyéb szankciók a fellebbezések után válnak véglegessé. A Ferencváros döntése azért is meglepő, mert a csapat hivatalos honlapja is így fogalmazott a halasztás kapcsán: "A mára kiírt Ferencváros–SC mérkőzés természetesen elmarad." Ezek szerint csak a mérkőzés elmaradása volt természetes, a helyzet méltányos kezelése nem. Pedig csíkszeredai források szerint, amikor az SC a hazautazás mellett döntött, a két klub vezetőedzője szóban megállapodott az újrajátszásban.

A fenti esetek közül egyiket sem lenne szerencsés minősítenünk, nem is tesszük. Annyi naiv-laikus megjegyzés kívánkozik ide, hogy részünkről azt szeretjük, ha a sport, a játék, a mérkőzés a pályán mutatott teljesítmény alapján dől el. Nyilván vannak a szabályok – és a szabál az szabál –, amiket be kell tartani, de a fontos mégiscsak az lenne, hogy akkor büntessük a csapatokat, ha jogtalan előnyt szereztek cselekedetükkel, hibájukkal. A fenti három eset közül, úgy tűnik, egy sem ilyen.

144 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: igen, ez szimpatikusabb hozzáállás, de ezt nem tudom, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb:)
@MacskaJaj: ez a nyilatkozat tenyleg maskepp nez ki ez nem vitas es javit valamit a mostani helyzeten...@Fugeute: igazad van valamilyen koztes megoldast kellene keresni hogy a kaposzta is megmaradjon es kecske is jol lakjon szerintem a versenynaptarban lessz annyi ures nap hogy valahogy bepotoljak ezeket csak majd az Sc-nek lesz nehez hogy jatszik egymasutan egy csomo meccset de ez sajnos nem igazan kikerulheto
kivancsi vagyok az illetekesek mit fognak donteni
A Sportclub a következőket tudta lehetőségként felajánlani:
Szombaton lejátszani az FTC elleni meccset Csíkban, azzal, hogy minden költség természetesen minket terheljen, ebben az esetben az FTC le kellett volna mondjon a pályaválasztói jogáról.
Kedden Miskolcon és szerdán, vagy csütörtökön az NZ-vel.
Utóbbi két mérkőzés lejátszódik a szükséges egyeztetések után.
Nagyon sajnálom ami történt...
@Fugeute: nem is fogja senki bizonygatni, mindenki azt hisz, amit jónak lát.

megjegyzem a blog picit nyersen, nem minden szempontot felvázolva tálalta az eseményeket, és ez félreértéseket generált.
Szerintem a Fradi csak azért nem akar játszani az sc-vel mert így visszaelőzheti a gyergyót
@edward_sch: Fürrradiéééé
Szabályok ide, szabályok oda, ez nem egy szép dolog a Fradi részéről...
szerintem a @terminatrix felvetese jo az eredmenyt a fradi sc meccsen szerintem amugy sem nagyon befolyasolna es ezzel a fradi is egy kicsit lefargna abbol az ellenszenvbol amit a klub elnok kijelentese okozot
Tényleg jó lenne tudni, hogy most mi az igaz mert nagyon bosszantó, hogy megint csalódni kéne. Szeretném hinni hogy a Fradi Hoki Rátalál a helyes útra mert mégiscsak egy Fradi név kőtelez. szerintem. Ha nincs pálya, ha nincs pénz, leggalább a becsület maradjon, abból lehet épitkezni. Hajrá Fradi.
@szorgalmas: nyersek voltunk, a tényeket írtuk meg
Az utenak semmi esélye a 2 helyre akkor se ha fradi kapja a 3 pontot. Csak ha a Sc. ki kap a miskolctól és A stars tol és a progymtól. Én meg aszt nem hiszem.
@székely hokis: igen, ezt hívják matematikai esélynek:)
Megitélésem szerint jogos volt a DAB 3pontja. És itt a HC zsűri nagyot hibázott. Ugyanis elöször a nevezési lap alapján ellenőrizzük az igazolásokat, majd a nevezési alapján megnézzük, hogy minden játékos melegít-e, a pályán van-e. Ha ők ezt megteszik, azonnal kiderül, hogy az a légiós nincs is a pályán, kihúzzák a nevezési lapról és máris semmi para. De ezek szerint ők ezt nem tették meg és még csak a játékosaikat sem ismerik. Bőség zavar:P
@MacskaJaj: azért ne feledjük, hogy ez a cikk a mi cikkünk és a ti kommentjeitek zöme után készült -- a három pontot kérték, ehhez kétség nem fér, még akkor is, ha utólag azt állítják, hogy nem tették
@D. Gromov: "a három pontot kérték, ehhez kétség nem fér, még akkor is, ha utólag azt állítják, hogy nem tették"

gondolom ezt előtte egyeztettétek Muhával, vagy Pindákkal. Mert különben elég fontos tények lemaradtak, és akkor nálam ez innentől kezdve erősen csúsztatás szagú. Itt már majdnem átmentünk hullagyalázásba, pedig lehet, hogy nagyon egyszerűen ellenőrizhető objektív okok is szerepet játszottak a döntés megszületeésében. gondolom leelenőriztétek, hogy erzsébeten pl van-e szabad jégidő.
"A Ferencvárosi TC szakosztály-vezetője, Al-daadu Muhanned hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MJSZ-t, hogy nem kívánja a mérkőzést lejátszani, és a versenykiírás vonatkozó pontjára tekintettel kéri, hogy az SC meg nem jelenése miatt a három pontot 5-0-s gólkülönbségggel az FTC javára írják jóvá."

Szerintem ezt nem kell kommentelni, ez a cikk így, önmagában, önmagáért beszél...

ja. csak kevés, mint erdőtűzhöz a vizipisztoly. de kényelmes csak ennyivel foglalkozni. ha egyértelműnek érezném a szituációt, nem védeném a védhetetlent. részemről lezártam, további jó mulatást.
@D. Gromov: Moderálni szerettem volna. Hibáztam!
Na ez szep!Koszonjuk Muhammad ur,aztan maga nagyon egyutt tud erezni a csapatot ert egyik legnagyobb vesztesegben...Ide mar uraim,pofa kell!!!Mar elhalasztottak a meccset(elozetes ujrajatszasal),es fel hogy ismet vereseget szenved csapata...Ez all a hatterben
Gratulalok a magatartasahoz...Ez mar nem sport,hanem gerinctelenseg!
Sok szó esett a HC-DAB után a zsüriről. Tudomásom szerint Szeredában a HC meccsein is a "Sportclubbos" zsüri dolgozik, a munkájukért gondolom pénzt kapnak. 2008.12.12-én a HC-Steaua mérkőzés kis késéssel kezdődött mivel a zsüri a nevezési lapokat átnézve rájött, hogy a 6 légiós akit a Steaua nevezett mind mezőnyjátékos. Odahívatták Timarut, az egyik légiós nevét törölték és kezdődhetett a mérkőzés.
Ugyanez a zsüri irogatja a netes jegyzőkönyvet is mérkőzés közben (ha nincs így valaki javítson ki), mégis jönnek a spekulációk, hogy mindez azért van, hogy a HC honlapján nőjön a nézettség. Sok mindent megértek, de néha jó lenne informálódni mielőtt gyanusítgatunk és vagdalkozunk.
Nagy hiba volt a HC részéről a 6+1 légiós, de hát ez van, megtörténik. Csak az hibázhat aki dolgozik. A 3 pontot jogosan elvették, ezután jobban kell figyelni a nevezési lap kitöltésénél. Ez a dolog leginkább a Starsnak tett be.
Úgy különösebben nem vártam mást a Fraditól. Elég nagy az esélye, ha le kellett volna játszaniuk a meccset, akkor fordított lett volna az eredmény. Egyszerűbb így megoldani. És milyen "rendes" vezetőjük, "nem kívánja a meccset lejátszani". SZÉGYEN A SZAKOSZTÁLYRA!
A HC formai hibát vétett, a zsűri nagyobbat, ami nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét. Ebben az esetben a nem a szabály szó szerinti megfogalmazását kell alapul venni, hanem a tartalmi jelentését.
en ugy tudom hogy a zsuri feladatait a helyi biroi testulet vegzi legalabbis csikban es ok kellet volna leellenorizek a csapat nevsort nem?
persze egyertelmu hogy a HC-s csapat vezeto is tevedett amikor felirta a jatekosokat a listara
de a biroi testulet tagjai is mulasztottak szerintem ezt is figyelembe kell venni
Írtam fentebb, hogy Mohát nem így ismertem meg.
Igazam volt. Ő nem ilyen.
Moha csak annyit mondott, hogy a Fradi az MJSZ-re bízza az elmaradt meccs sorsát. (ugye nekünk nincs csarnokuk, jégidőnk van, amivel nem egyszerű variálni)
Nem kérünk és ő sem kért alamizsnát.
Ráadásul tisztában vagyunk azzal is, hogy tragédia történt, amit megértünk és tiszteletben tartunk.
Egy félre érthető, nyersnek titulált cikk miatt ne temessük el több ember nehéz munkáját.
Nem tudja senki elképzelni, hogy mennyit szenvedtek a gyergyói játékosok azért, hogy sikerüljön megelőzni a fradit. Nem pont ezzel a szándékkal, de hihetetlen áldozatokat hoztak szurkolók és vezetők egyaránt a csapatért. A csapatnál hatalmas problémák voltak/vannak ( példa: a szezon alatt 3 edző hagyta ott a csapatot, v küldték el, nagyon fontos játékosok nem tudtak játszani idén sérülés és egyéb problémák miatt, nuku pénz, még a pályát is alig tudják fenntartani(mert ugye a románok nem szívesen fektetnek székelyföldbe)...)
Erre meg jön valami arab senki, aki bemocskolja a fradit, érdem nélkül megelőz 1 olyan csapatot, ami hatalmas erőbedobással végre ért el eredményt és az utolsó 4 meccséből 4et megnyert, kihasználja egy olyan ember halálát, akinek még csak az árnyékát sem érhetné fel soha...
És most miatta mindenki (én is) hányingert érez, ha a fradira gondol. Pedig a szurkolók nem erreől voltak híresek. Ők is mindent megtettek csapatukért, hisz ez a senkiházi utolsó... muhamedizé még arra sem volt képes, hogy elég pénzt adjon a csapatnak, csak lejáratja őket. Tudtommal még mezekre is a szurkolók pótoltak össze... HÁT UNDORÍTÓ ÉS SZÉGYEN!!!!! KERGESSÉTEK HAZA AZT A MOCSKOS....!!!!!
Na kedves szteli tamogato hokibaratok. Azt olvastatok mi a legujabb, nem is tudom mennyire legujabb innovacioaja carlannak a szteli elnokenek?
Mar nem is az 5-0 at keri az NZ ellen, hanem egyenesen a kizarasukat.
www.stelisti.ro/stiri/11410/steaua-va-cere-descalificarea-formatiei-nz-stars-din-liga-mol.htm
ez jelenik meg a stelisti.ro oldalon, ami egy hozzuk "erosen kozel allo" oldal.
Mikozben ok is a HC elleni meccsen hasonlo kerettel alltak ki.
Hat ennyit a szteli sportszerusegerol.
Oda kell figyelni a szzabalyszerkesztesnel, mert kar, hogy pont szezon vegen a gyulesteremben dontsenek, tobbszaz ember tobb honapos munkajarol.
@KrisztiFTC: ha az a probléma, én intézek nektek 1 csarnokot. Komolyan mondom!!!! Viszont akkor ti el kell fogadjátok, hogy odamentek, ahol a csarnokot kibérlem nektek...
@arafazs: Szia!
Nem kergetünk mi senkit haza.
Először is: a Fradinak mégcsak jégcsarnoka sincs. Nem megyek bele, hogy milyen körülmények között kell készülniük, mert nem teregetek feleslegesen, emellett sajnáltatni sem akarom magunkat.
De hidd el, a Fradinak sem egyszerű.
És igen, jött egy arab férfi, aki évek óta Magyarországon él, szereti a hokit, üzleti kapcsolatai is vannak, ezért reméljük, hogy tud is majd érdemben segíteni nekünk.
Ne érezz hányingert, mert sem Moha, sem a Ferencváros nem akarta kihasználni azt, hogy az SC elvesztett egy fontos embert.
Szomorú, hogy nem csak más csapatok szurkolói, de a Fradisták is felültek ennek... :-(((
Kedves F. Kapus!

Az MTI úgy gondolom, hogy hitelesebb forrás, mint a "hallottuk", "információnk szerint", stb. Kérlek mutass egy hiteles forrást (ami alapján tényként kezeled ezt), ahol az FTC szakosztályvezetője ilyen kijelentést tett, mert amíg ez nincs meg, addig maximum becsületsértésnek, rágalmazásnak jó a cikked ezen része.

El sem tudom képzelni, hogyan lehet ilyet feltételezni valakiről, hogy az SC vezetője halálát kihasználja.

Szóval kérlek szépen, mutass bizonyítékot. Ennél kevesebbért is mentek már akár bíróságra is újságírók ellen...
@arafazs: Nem, még mindig nem kell alamizsna. Főleg nem akkor, ha rosszindulat van mögötte.
Te most azért hánysz tőlünk, utálsz minket, mert egy rosszul megírt cikket olvastál.
Hidd el, én lennék a legjobban felháborodva, ha Moha így gondolkodna. És azt is elhiheted, hogy akkor valóban el lenne kergetve.
De egy fars dolgot ne vegyünk már készpénznek...
itt egy cikk az nso-ról... és aztán akkro döntse el mindenki hogy ki is kavarja a szart... egy nemzeti sport szintű napilap, vagy egy korongblog...

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=216435&

az pedig hogy minket kérdeztek meg utoljára szép dolog! így is van a 7en egy elmaradt meccsünk aminek semmi értelme nincsen kb, hova zsúfoljuk be az SC elleni meccset? mindenki tudja hogy jobbak, nekik sem kell már a 3 pont mert megvan a 2. hely nekünk sem kell a 3 pont mert a 7. helyünk úgyis Gyergyóban dől el!
akkor minek is kéne lejátszani ezt a meccset? Moha megmondja, hogy a versenybíróság kezében van a döntés, és hogy töröljék ha gondolják! vagy pedig jelöljenek ki úgy egy időpontot amire ki tudjuk bérelni az Erzsébeti csarnokot...

tehát döntsön a versenybizottság! akkor hol is mondott ilyet Moha? hogy nekünk kell a 3 pont? ja hogy csak itt? hm érdekes...

Őszinte részvétem az SC-seknek és Antal István családjának!
nem értem hogy miért a fradit és mohát kell szapulni... a fradi egy szerethető csapat, moha pedig soha sem mondana ilyet! mindenki nézzen magába, ne olyan csapatot piszkáljatok akik minden tiszteletet megérdemelnek! más csapatok (sorolhatnám...) sportszerűtlenek az bezzeg nem baj, nem szúr szemet senkinek sem...és ez a szomorú :(
Minden kedves/felháborodott Ferencváros-szurkolónak tisztelettel javaslom, ne siessék el a következtetések levonását.
Ki fog derülni az igazság? Csak azért, mert nem tudom elképzelni, hogy légből kapott információkat közölnétek az oldalon
Nagyon nem mindegy, melyik variáns az igaz... A Fradi székelyföldi megítélése forog kockán. Remélem, nem szeretnék a blog szerkesztői, hogy ez az ő lelkükön száradjon. S lehet, hogy már késő.
@forestjr: Remélem, hogy csak félreértésről van szó és nem szándékosságról.
Az erzsébeti jég ugye nem a Fradin múlik. Nehéz lenne 3 szabad órát időben találni. Moha azért fordult a versenybizottságról, hogy döntsenek; lesz meccs pótlás, vagy nem. Mert ugye az SC hamarosan fontos meccset fog játszani, vagyis minnél hamarabb le kell játszani az elmaradt meccset. Viszont, ha ez későn derül ki, akkor már nincs jég Erzsébeten.
Ennyire egyszerű. Moha nem a 3 pontért szaladgált, hanem azért, hogy le lehessen játszani a meccset.

@KrisztiFTC: természetesen versenybizottságHOZ és nem ról.
@razi: Természetesen ez (is) nagyon fontos a számunkra!
Eszünkbe nem jutna ilyesfajta aljasság!
Egy dolgot nem értek: a versenybizottság tehet-e mást, mint hogy 5-0-val a Fradinak adja a meccset? Kereshet-e hatékonyabban jégidőt, mint maga a klub? Más szóval ennek mi értelme van - a felelősség áttolásán kívül???? Ajánlja már fel valamelyik csapat a saját pályáját a rendezvény lebonyolítására, ha csak ez a probléma...
Szerintem sem olyan ember Moha ,aki iylen kijelentéseket tenne, én egy normális embert ismertem meg benne kisebb beszélgetéseink során. A fradi nem akarja sem a gyergyót ilyen módszerekkel megelőzni,sem az SC-t és magunkat ezzel megalázni. A Gyergyóval ígyis lesz egy döntő meccsünk a 7. helyért ahol minden elfog dőlni, iylen szempontből tök mnid1 a 3 pont sorsa.
@vaze: Persze. Azt is mondhatja, hogy mivel nincs tétje a meccsnek (tényleg nincs) ezért eltörli.
@KrisztiFTC: kideríteni, hogy mikor van három szabad jégóra, az nagyjából és egészében egy darab telefonhívás, némi taku és egy visszahívás. Továbbra sem értem, hogy minek ehhez versenybizottság...
picit off:
van valami hír szafonovval kapcsolatban? kapott a 4 meccsen kívül még eltiltást?
ON
annyira sajnálom hogy a fradit rossz színben tüntették fel...nem ezt érdemlik...sem a CSAPAT sem Moha...
A fradiügyben csak annyi az észrevételem...

Az Sc-nek tuti a második hely, a fradinak meg mindegy hogy 7., vagy 8. ...szerintem... egyébként meg valószínüleg tényleg Gyergyóban dől el ez !!!
Ám úgygondolom...az nem mindegy...miyen időkorlátok és pályagondok vannak (természetessen a FTC-nél)
Egyébként pedig, hivatalos elintézési módja van egy ilyen ügynek ! Teljesen mindegy mi az oka...bár sajnálatos esemény okán ,ilymód kellemetlen (Nyugodjon békében Antalúr:()!
Mindenki megnyugvása érdekében az lenne a jó döntés ,ha törölnék a mérkőzést (ugye ez lehetséges)!
De ,ha ez nem történik meg a szabályok értelmében a ki nem állás, ezzel a jár !!!

Egyébként ,nagyon kíváncsi lennék mi a véleménye erről az ügyről az SC vezérkarnak, mert szerintem egy téttelen mérközés újrajátszása nekik sem lenne jó, közvetlen a rájátszás elött !!!

De ahogy azt már előttem is írta valaki:
"VIHAR A BILIBEN"
@vaze: Igen. Elméletben ilyen egyszerű. Sajnos Erzsébeten ez nem így megy...
@green gecko: Nincs még semmi, én is ezt keresem.
@vaze: Csak egy kis infó a könnyebb megítélés kedvéért...itt lakom nemmessze az Erzsébeti csarnoktól.
Nem olyan könnyű szabad jégídőt találni(normál meccs időben)...még a Fradinak se !?
Hálistennek !!!:) Jó a kihasználtság !
@vaze: tehet, törölheti a meccset a programból...

ennek örülnék a legjobban! mert lejátszásnak mint fentebb írtam nem sok értelme lenne!
@forestjr: ki fog, és köszönjük.
jólvanjólvan, én nem ítélkezni akarok, csak azt nem értem, hogy a jégidőhöz mi köze van a versenybizottságnak. de tényleg vihar a biliben.
a szerkesztőktől szeretnék valami bizonyítékot látni hogy amit írnak az elhangzott!
Történt fellebbezés a két ügyben? Ha nem meddig kell benyújtaniuk és ha történik akkor mikor várható döntés?
Azért én az NS-infókra semmiképpen nem vennék mérget, még ha szívemnek kedveset írnak is...
Nem NS infó, ott van a cikk végén, hogy MTI.
@vaze: Semmi az ég világon ! Nekik a döntést kell meghozniuk a szabályok értelmében ,de javítsatok ki ha tévednék !?
Ideális az lenne ,ha minden csapatnak SAJÁT csarnoka lenne, de ha "komolyodna" a kiírás megint elveszne egy,két csapat !?:(
Töröljék a meccset, mindenki megnyugvására szerintem ez lenne a helyes !?

Nem tudom mi lesz a végkifejlet, de az biztos, hogy idén nem fair play díjas sem a dab, sem a fradi.
Khm, sajnos áramszünet volt, így nem tudtam beírni, de itt van... és ennyi

Feladó: Tam Glass Hungary
Dátum: 2009. január 12. 8:55
Tárgy: MOL

Kedves Elnök úr !

Az FTC nem kivánja lejátszani a mérkőzést,kérem a mérkőzést , kérem a mérkőzés eredményét a Versenyszabály 7§ 7.2 fejezet 1. bekezdése alapján megállapítani. (3 pont 5:0) Sziveskedjenek

tisztelettel.
Muhanned Aldahduh
Az FTC jégkorong szakosztály elnöke.

Khm.

Kedves testvéreim, itt valaki, vagy valakik elkövetett egy szarvashibát, most ne ti mosdassátok a szerecsent, jobb helyeken, (nálunk, nálatok) a hibás feláll, és azt mondja, uraim, tévedtem, lássuk, hogy tehetnénk mindezt jóvá. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megbánta(ták)már amit tett, csak könyörgöm, férfihoz illően tessék vállalni a felelősséget, ezt így illik...

Tisztelettel Fkapus iránt

terminatrix
@banyszi: DAB nem óvott!
"versenybíróság hivatalból megváltoztatta a találkozó végeredményét"
@terminatrix: Köszönjük szépen, ma se kellett csalódnom a blogban.
@OliBLOOD: Igazad van, felületesen olvastam el, de nekem még igy sem fair az egész.
@peterszky: hát első kommentnek elég merész nyitás ez, Kedves Kolléga...
@banyszi: ez még a légióskorlátozás legegyszerűbb módszere (vesd össze az EBEL pontrendszerével). Ha valaki ötig nem tud számolni, az megérdemli: buta hiba, még így is toronymagas esélyes a stars... De a HC csak magára haragudhat, a Stars meg csak a HC-ra.
Nézzétek, én nagyon jól tudom, hogy kitűnő viszonya volt Istinek Hudákkal, Kassay Gyurival, és abban is hiszek, hogy ezt itt és most megnyugtatóan le kell zárnunk, kár lenne további tüskékkel továbbmenni, tisztelettel

terminatrix

Holnap kísérjük utolsó útjára Antal Isti-t, minden fradistának ajánlom figyelmébe az NS interjút, ami vele készült az első Magyar Bajnoki szezonunk előtt, és ez kellene megmaradjon utána két klub és két szurkolótábor viszonyában. A nem fradistákat is arra kérem, legalább holnap estig ne bántsuk egymást...

Mégegyszer tisztelettel
a Fradi dologhoz no komment, ki tudja mik történtek még, inkább nem ítélkezem :) Egyet szeretnék megtudni ami nem biztos hogy lényeg, és lehet, hogy már írtátok is, csak nem olvastam végig mind a 103 kommentet, hogy a DAB óvott, vagy a szövetség magától vizsgálta ki az egészet ? Előre is köszi
Jólvan miközben írtam, Oli már válaszolt köszi :D
@terminatrix: Ezt most nem kellett volna,pont Neked.
Nem azért, de az SC-FTC meccs eredménye egyáltalán nem lenne mindegy, ugyanis a SC-nak még van esélye beérni a HC-t, ha mindent meccset lejátszik és megnyeri őket. Mert akkor összesen 15 pontot is szerezhet(amivel lenne 88 nekik), a HC-nek meg már csak két meccse van hátra, amivel maximum hatot gyűjthet (amivel szinyén 88 pontjuk lenne). Tehát ha az SC megnyeri az egészet rendes játékidőben, és a HC akár egyet is kikap, akkor az SC első saját számításaim szerint. Tudom, hogy ez nagyon messze van, és sok a meccs addig, meg sok a "ha", de a meccs semmiképp nem lenne tét nélküli.
@terminatrix: Köszönöm.

Kedves kerusz:
Nem értem, hogy mi a probléma, netán az alapján ítéled meg az embereket, hogy hányszor szóltak hozzá ehhez a bloghoz? Nagy hiba lenne...
@peterszky: Ismerem Keruszt, ő a stílus, és nem a hozzászólás alapján ítéli meg az embereket.
@terminatrix:Akkor ne válaszolj.Jobb helyeken egy érintett személy ,aki valóban gyászol, nem vesz részt és nem kavarja a szart egy ilyen elvtelen vitában.:(Részemről a Fradi,Sc téma lezárva.
@Muki76: Kavarja a szart? Egy fontos, már burkolt fenyegetésekkel tarkított vitát kellett eldöntenie, és feltárta a tényeket.
@terminatrix: Nagyon jó volt olvasni! Nyugodjék békében! :(
Talán igazad is lehetne, csak már megéltük mindezt tavaly az elődöntőbeli bíráskodással, nem nézheti az ember, ahogy keresztre feszítik azokat akik leírták a valóságot, hogyha az neked szarkavarás, hogy az ember leírja a valóságot, akkor büszke szarkavaró vagyok...
Két, a Ferencvárost érintő ügyben is döntés született a hétfői napon. Mivel a zöld-fehérek a Mol Liga versenybíróságánál e-mailben jelezték, hogy nem kívánják lejátszani a múlt pénteken az erdélyi együttes elnöke, Antal István halála miatt elmaradt FTC–SC Csíkszereda mérkőzést (Mol Liga 143), a testület elnöke, Lévai József valamennyi érintettet értesítette a találkozó elmaradásáról. Az SC fellebbezhet.

Összeült a Mol Liga fegyelmi bizottsága is. A Vadócz Ferenc vezette testület az FTC orosz légiósa, Dmitrij Szafonov ügyét tárgyalta. A 26 éves csatár a január 4-én lejátszott DAB-Docler–Ferencváros meccsen két végleges kiállítást kapott Kincses Gergely játékvezetőtől, mert először a jégen fekve a dunaújvárosi David Vychodilba rúgott, majd felállva ellenfele felé fejelt.

forrás: mjsz
az kimaradt hogy jan19ig eltiltották...
:P jó bocsi este van, ma nehéz nap volt:
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_3_475
így már jó? :D
@vaze: Ja igazad van, egyébként az ns azt írja, hogy a dab óvott. Emlékszem én is a tavalyi EBEL döntőre.
A fradi játékosok nem akarják lejátszani a meccset, valójában erről van szó és nem másról. Ez így van, higgyétek el nekem. Ezt lehet minősíteni,(én nem akarom) ez van.
@terminatrix: emléxem arra az interjúra... hihetetlenül jól esett akkor olvasni!

nyugodjék békében!
Hc-s letemre teljesen kiboritott az FTC ezen huzasa.Az aljassag netovabbja szegyen az egesz MOL ligara.Es ha jol emlekszem a tavaly az FTC-ek nem volt penze Csikba utazni es pont a SC volt az aki kisegitette,hogy el tudjanak idaig vanszorogni,es pont ok pont egy ilyen esetben amikor a minimalis emberi egyutterzes elvarhato meg a legnagyobb ellensegtol is akkor jon az FTC egy ilyen aljas huzassal....Nem is tudom mit szovegelek itt egyszeruen NO COMMENT.
Nekem a Fradi eddig nagyon szimpatikus volt de eddig ne tovabb.Ha a HC nyer a Steli ellen es a SC-ak mar esetleg mindegy lenne azt kene odaadjak a meccset Gyergyonak,hogy ne tudjon a Fradi orvendeni annak az aljas 3 pontnak.
Egy az Isten
HC ''
Az olyan kommenteket, amelyek akár csak árnyaltnyit is rasszisták, nem tűrjük, ahogy eddig sem tűrtük sem a románozást, sem a tótozást. Senkitől. Elnézést.
@banyszi: hát, nem ez volt az ns/mti páros egyetlen tévedése ezen a viharos hétfőn
Bocs,atfogalmazom: Ki ez a kozel-keleti uriember? Milyen koze van a Fradihoz? Ha egy kozelkeleti valaki valamilyen magasabb pszotot tolt be itt vagy barhol Europaban,akkor altalaban azt jelenti,hogy van penze,akkor a Ferencvarosnak miert nincs egy utokepes csapata?
Ha valaki,forumozo,blogger,barki tudna nekem valaszt adni ezekre a kerdesekre,vagy legalabbis reszben,azt nagyon-nagyon megkoszonnem...
Moha hokiapuka. Részt vett a Hockey Akadémia létrehozásában. Az, hogy üzletember még nem jelenti azt, hogy van több százmilliója, amit csakcsupán szívjóságból be szeretne önteni egy feneketlen zsákba. Max vannak kapcsolatai, és azok adott esetben működhetnek is. Meg talán ambíciózus. Mondjuk, ha a levél az SC-vel történt egyeztetés és egyetértésükkel született, akkor nem jó, de ez van. Ilyen egy hivatalos állásfoglalás.

Azt mégesm írhatja, hogy: "Ferikém, sokat tanakodtunk a szeredaiakkal, és arra jutottunk..."

Bár igaz, a meccs törtlését kéne kérni akkor is.

De ha a sztori az itt prezentált formában igaz, akkor Moha, ambíciók ide vagy oda, vállalhatatlan lett a Ferencváros számára. Tiszta víz kéne a pohárba. Hamar.
Meleg lett a pite. A Stars-nak hoznia kell a "papírforma" meccseit, plusz megverni a végén a DAB-ot. Kemény lesz.

Ez a Fradi-ügy, ha igaz, mérsékelten fair-play díjas, sajnos.
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Koszonom szepen,mostmar kezd korvonalazodni a kep...
Tartozom annyival, hogy konstatáljam: a jelek szerint a blog korrektül tájékoztatott, az szerkesztők lelkén nem fog száradni semmi. De ez a dolog örökké megmarad itt Csíkban a kollektív memóriában... Sajnos.
Nem ertem miert irja mindenki azt hogy nem lenne tetje az ftc sc meccsnek?Ha az sc megnyeri a hatra levo meccseit meg elso is lehet,ha a Dab nyer zoldasztalnal.
Nem eszik olyan forrón a kását...
Az FTC jégkorong szakosztályának vezetősége egyedül abban hibázott, hogy rosszul kommunikálta a történteket.
Hamarosan meg fog jelenni egy hivatalos tájékoztató. Csak ugye mi nem rágalmazunk, előbb utána járunk minden részletnek...
@KrisztiFTC: hát ti istentelen nagy királyok vagytok. különösen ez a mondat stimmel a bejegyzésetekben: "Spiller Istvánnak köszönhetően sikerült talán egy kicsit más megvilágításba helyezni a történetet."
fradihoki.hu/index.htm
a nagy tekintélyű spiller istvánnak nemcsak itt sikerült félremagyaráznia a történteket, hanem egy másik hírben a dabot is óvással vádolta, holott a szövetség hivatalból járt el
@troller: Szerintem nem arra gondolt KrisztiFTC, mint hivatalos tájékoztató. Majd kiderül, tegnap óta elég sok minden történt, engem eléggé össze is zavart, nem tudom, hogy mit higgyek :/
@peterszky: szerintem ebből elég sok minden kiderül, még ha nem is minden:
jegkorong.blog.hu/2009/01/13/nekunk_nem_kell_az_a_harom_pont
@KrisztiFTC: nem, csak közületek néhányan vádolnak rágalmazással, becsületsértéssel másokat.
süti beállítások módosítása