HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sok sanszot nem adtak az egyenlítésre

2008.12.22. 10:56 F. Kapus

"Az utolsó két harmadot 1-1-gyel lehoztuk, ez biztató. Sikerült előnyből is gólt lőnünk, ez is pozitívum" – értékelte a Villach elleni 2-4-et Énekes Lajos, az Alba Volán edzője. A csapat már hangolódik a Graz elleni sorsdöntő meccsre. További részletek tovább után.

"Jobban játszottunk, mint az utóbbi elkeserítő mérkőzéseken. Az első harmadban bekapott két gól döntötte el a pontok sorsát. Az az igazság, hogy a kapusok között volt ennyi különbség ma. Bár Hetényi Zoltán nagy bravúrokat is bemutatott, tőle többet várunk, mint amennyit Villachban produkált.

A játékvezető mindkét oldalon sok kiállítást ítélt meg tévesen, ez hátráltatta a játékot. Ebben az összeállításban jobban sikerültek a támadásaink. Horváth, Tokaji, Ocskay és Palkovics mellé visszament Fekete az első sorba, a másodikban Byström ismét védekezett Martens mellett, előttük Kovács, Martz és Fodor támadott. A fiatalok, Sofron, Vaszjunyin és Benk bekkjei Forsyth és Jobb voltak. Hegyi és Ondrejcik is kapott játéklehetőséget. A fiatalok jól játszottak, öröm, hogy Vaszjunyin a szezonban először igazán jól mozgott, úgy, ahogy tavaly megszoktuk tőle. A mi statisztikáink alapján 32-27-re nyerték a villachiak a kapura lövéseket.

Az első harmad közepétől Martens tíz percet kihagyott sérülés miatt, de a második elejére felépült. A második húsz perc kifejezetten jó játékot hozott a részünkről. A kondíciónkkal végig nem volt probléma, de a hazaiak rutinos játékosai sok sanszot nem adtak az egyenlítésre. Az utolsó két harmadot 1-1-gyel lehoztuk, ez biztató. Sikerült előnyből is gólt lőnünk, ez is pozitívum. A játék és a korongfelhozatal képe alapján bizakodóbban tekinthetünk a rendkívül fontos keddi hazai meccsre a Graz ellen. Amire már a vasárnap esti mérkőzés után elkezdtük a ráhangolódást."

14 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Új játékos a volánba
Kedves Énekese Lajos! tegnap személyesen is láttam a Mérkőzést,ha időm engedi meg is írom a Túrabeszámolómat,meccstapasztalatokat...Elöre csak annyit írnék ,hogy nemsemmi jelenet volt amikor kettős emberelönynél HORVÁTH ANDRÁS eldobta támadás közben az ütőjét...PFFF :S:S:S... Na nem is mérgelödöm tovább ,majd délután a részleteknél...
HAJRÁ VOLÁN CSAKAZÉRTISSSSSSSSSSSS!!!!!!!!
Több szem többet lát...,vagy nem azt látja amit Tisztelt Énekes!!.."sikerült ember előnyből is gólt lőni"-abból a sokból amit kaptunk, "csak egyet",hát tényleg fejlődés...de volt, hogy fel sem tudtunk állni!!-"..Hetényitől többet várunk"..-többet kell védetni, tegnap már a védhetetlent is védte,-de arról a két öngólról melyet a válogatott védőink összehoztak/Horváth-Tokaji/ miért nem beszél.Talán nem a kapus tehet ezekről...,éjjszakai buszozással, hogy lehet "ráhangolódni" a keddi meccsre? Sajnos én is "láttam" a meccset....:(
Mi övezheti Horváth András személyét, hogy egy szó sem esik róla...???
"Valahogy" csak-csak "értékelni" kéne amit mutatott tegnap...
Tomi, írd a beszámolót!!! :)
Csak egy vélemény, ha többet várnak Hetényitől akkor több meccsen kéne neki lehetőséget adni!
(és nem csak idegenbeli meccsen)
Ezt mindenféle sértés nélkül mondom!
Szenteste elött 3 nappal újra útnakindultunk egy nagy Túrának,méghozzá az Ebelben szereplö Villach csapatához mentünk!Mivel itt még nem jártunk ezért nagy várakozással felvértezve vágtunk bele a túrába Négyen! Délelött 11 fele indultunk Fehérvárról,szerencsére a jó útviszonyok velünk voltak végig ,igy a tervezett időcsúszási lehetőséget ledolgozva már fél 4kor a kis Osztrák városkában hócsatáztunk :D . Szimpatikus csarnok látványa fogadott minket,mondtam is a többieknek h ez hasonló kialakítású mint a Volán Csarnok.
Mivel időben megérkeztünk ezért bepillantást nyerhettünk az U-10 es Osztrák bajnokság küzdelmének.A kis Villach-i legények a Klagenfurtot győzték le 4:3 ra. Lehetett érezni a levegőben,hogy ez az összecsapás preztízs értékű volt,mert a meccs végén az öröm leirhatatlan volt a pöttyöm Villachi hokisok szemében :)
Aztán 5 óra fele ismerős színekben a csarnok melletti Büfét lepték meg az egytől egyig fanatikus Adler szurkolók.( a csapat színe itt is KÉK-FEHÉR)
a jegyár 15 euró volt ami átlagosnak mondható. A játékosok bemelegítése során megtudtuk ,hogy itt Hetényi Zoli fog védeni a meccsen!!
A meccs kezdete elött hatalmas show várta a Villachi Sasokat,a szpíker a fehérvári szurkolói magot is nagy tapssal köszöntötte ( közben még 3 honfitársunk is megérkezett a csarnokba így 7en szurkoltuk végig a meccset)
.Komolyan Graz,Ljubjana,Jesenice,Bécs és Klagenfurt után ez a csarnok illetve az emberek hozzáállása a meccshez , a szurkolásuk tetszett a legjobban.Magyarán a "balkáni" Volán szurkolókkal szinte mindent el akartak cserélni (Sálat,mezt,mindent :) )Egy Volán sál illetve egy szurkolói póló gazdát is cserélt rögvest. Külön még a vezetőség tagjai jöttek oda hozzánk és Nagy csapatposztert és hokis újságot toltak a kezünkbe.
na de a meccs:
Nagy elánnal kezdtünk,benne volt a levegőben hogy végre behúzhatjuk a győzelmet .kiegyenlített játék folyt a pályán,gyönyörű Zolika védésekkel tarkítva.A labanc bíró ide -oda fújt,és az egyik ilyen elszenvedett emberhátrányból (Byström) született meg az első Osztrák gól.
Majd egy érthetetlen kiállítás után a harmad végén 2:0 ra elhúztak a Sasok:(
azthiszem h ebben a harmadban történt Horváth András hatalmas hibája ,amikor kettős emberelőnynél a támadásunk során kirepült a kezéből a botja...Kár érte..
a szünetekben a régi Volánmeccseket felidéző jópofa játékokkal szórakoztatták a közönséget.kapuralövés stb...
a Második harmadban szintén hozta a formáját a Bíró...összevissza adta a szabálytalanságokat olyan dolgokra amikre nem is kellett volna...
majd egy Balu kiállítás után 3:1 lett az eredmény (gyönyörű távolból megereszetett Raffl Thomas lövés ,amit még miiis megtapsoltunk) majd Martz egy kapu elötti kavarodás után hírtelen kozmetíkázott (3:1) talán van remény ,talán meg tudja csinálni a CSAPAt -Röppent fel az agyamban a gondolat!!
Kitartóan búzdítottuk tovább a csapatot,bár egykis doppingszert magunkhoz kellett venni (Negró cukorka) ja meg némi sört is:)
második harmad szünetében újra a két kék-fehér Szurkolótábor megpecsételte barátságát Sör ivászat formájában ,majd úgy indultunk neki a harmadik harmadnak ,hogy akkor győzzőn a jobbik!!!
Mi biztunk is a csapatban h 3400 villachi szurkoló elött megmutatja ,hogy miaz a VOLÁN SZÍV.
de aztán jöttek sajnos a tipikus Volán hibák...NEM LÖVÜNK KAPURA :(
meg is bossszulta magát a 46 percben magát (4:1)
de hogy télleg ne keseredjünk el teljesen ,a VOLÁN SZÍV LELKE Ocskay Gabi egy hatalmas nagy erővel elött koronggal (kék vonaltól nem messze) gyorsan felhozta az eredményt (4:2) a hozzáértő Villachiak is megtapsolták az akciót!!
az utólsó 10 percben kifáradtunk és az osztrák csikicsuki időhúzásos hokitaktikáját nem tudtuk megtörni,így 4:2 maradt a végeredmény.
a szurkolók megtapsolták egymást,és megigértem nekik ,hogy még jönni fogunk ide :)
a kisvárosból kikászálódva utunkat a KIrályok Városa felé vettük ,Bár Veszprémben még egy árokba Csúszott olasz rendszámú autó kimentésén segítettünk ,szerencsére nem történt nagyobb baj,ugyhogy Szerencsésen éjjel 1re már Fehérváron voltunk.
Összegezve fejlödést látok a Játékunkban ,Hetét kéne még több hazai meccsen is védetni,sajnos újra megemlítem,hogy megengedhetetlenek az EBELBEn első sorban lévő Válogatott Bekkünk sorozatos hibája. VÉGre egy friss hír hogy egy új centert igazolt le a Volán.Remélem már a Garz elleni 4 pontos meccsen bevedhető lesz a Srác!

Ugyhogy aki tud jöjjön ki személyesen buzdítani a Csapatot Kedden!!

Hajrá Volán! Hajrá Fehérvár!

Thomas_Av
Köszi a remek beszámolót Thomas!

Keddi meccsről csak annyit, mellébeszélésnek helye nincs, ha kikapunk elúszik a szezon! Vasárnap is szükség lesz mindenki szurkolására Grazban, mert azt is legalább annyira fontos lenni megnyerni.
Az esetleges keddi vereségtől miért is uszik el a szezon???
Tegnap aki látta is biztatónak találta a játékot és a kapuralövések aránya teljesen kiegyenlített erőviszonyra enged következtetni.Ez a mutató valjuk be eddig még idehaza sem volt erőssége a csapatnak nemhogy idegenben!!! A régi új sorok kezdenek ismét összeállni.
A kapusoknak be-be csúszik egy-egy baki, de egyre több bravúrt képesek bemutatni.
Korábban az ikrek ültek le most megtaláltaák újra a góllövő botjukat.
Miért ne csúszhatna be Horváth Andrásnak is egy rosszabb periódus, ő is éppúgy kikászálódik majd belőle mint a többiek.
Vannak azért bíztató jelek nem is egy és az új játékos kipróbálása után pár nappal visszaérkezik a védelem egyik erőssége is.
Igazad van hokikori, matematikailag még messze nincs vége a szezonnak. De ha netán ezt a hetet 0 pontal zárnánk igen nehéz lenne visszakapaszkodni a Graz és az Olimpija elé. Főleg, hogy ez a 2 meccs után már csak 1szer játszunk a Graz ellen.

Hajrá Volán, bármi áron győzni!
Thomas_AV: eszméletlen jó volt az írásod! Élmény volt olvasni. Úgy éreztem mintha ott lennék veletek! :) Remélem megtartod jó szokásod és amikor kimentek írsz egy hasonló irományt! Köszi szépen!
Thomas_AV Előtte gondolkodhatnál, amikor valakiről ilyen véleményt írsz. Az említett meccsen a csapat 10 másodpercig volt kettős emberelőnyben, a lövés pillanatában rácsaptak a Balu ütőjére, ezért esett ki a kezéből. Másfél éve egyetlen edzőmeccsről sem hiányzott (még félig sérülten sem), hónapok óta dupláz, de most lesérült, úgyhogy kezdhetsz gondolkodni hasonlóan kedves hozzászólásról. Egyébként pedig neked is kellemes ünnepeket és boldog új évet.
Kedves Banyszi!! Ha tényleg igaz a hír,hogy a Balu lesérült annak nem örülök,sőt ezzel a csapat eléggé nehéz helyzetbe kerülhet a mai Graz elleni összecsapásnál.Hogy az edzőmeccsekről nem hiányzott,ez nemtudom hogy miért is annyira kiemelten fontos ez a hír.Mindig az adott fizikai és lelki állapot a mérvadó egy meccsen ,és nem az hogy mi volt a MÚLTban.Én csak egy szurkoló vagyok ,aki a pályán látottak alapján értékel egy játékost.Lehet h fejben és koncentráltságban egy olyan völgyhullámban van ahonnan itt az idő hogy felálljon és télleg szeretném hogy ez meg is valósuljon,hisz a Csapat érdeke hogy egy biztos hátvédpáros legyen ÚJRA az első sorban!
Ezennel be is szereném fejezni az esetleges kialakult vitát,amúgy Neked is kellemes Volángyőzelmekben tarkított ünnepeket kívánok!!
HAJRÁ VOLÁN!
Este a Graz Ellen győzni kell!!
Nem szerettem volna vitatkozni még véletlenül sem, mert nincs téma amiről lehetne. Hogy nem hiányzott egyetlen edzésről és meccsről sem, azt azért írtam, mert amikor Dújvárosban játszott, volt olyan szurkoló, aki azt mondta, direkt sérült le egy bizonyos meccsre. Nem fogalmaztam pontosan. Ennyi, egyébként pedig ma tényleg győzni kell!
süti beállítások módosítása