HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pék György: Ez nem a mi kávéházunk

2008.12.20. 12:29 F. Kapus

Ezzel a tornával a magyar jégkorong-utánpótlás a helyére került, kommentálta Pék György a magyar juniorválogatott kiesését a divízió 1-ből. A szövetségi edző szerint jövőre fel lehet kerülni ismét, de rengeteg feladatot kellene megoldani.

"Nem lehet panasz a fiúkra. Derekasan végigküzdötték az ukránok elleni mérkőzést, jó darabig nekünk állt a zászló. Sajnos egy idő után a hátvédek a hiányosságokból adódó problémákat szabálytalanságok árán próbálták kompenzálni. Ez nehezen járható út, sokszor voltunk hátrányban. Az egész tornára jellemző problémáink megakadályoztak minket a bent maradásban. Nem volt kellő bekktámogatás, így nem tudtunk normálisan támadásokat építeni.

Azt gondolom, a torna előtt is nyíltan beszéltem a problémákról, most, a kiesés után sincs értelme másnak. Ezzel a tornával a magyar jégkorong-utánpótlás gyakorlatilag a helyére került. Ezt nem esik jól hallani, de így van. A jelenlegi állapotaink a divízió 1 és 2 közötti ingázáshoz elegendőek, jövőre fel lehet kerülni ismét. Amíg nincs meg a játékosok közötti választás lehetősége, amíg négy első éves ifivel kell a juniorok mezőnyében részt vennünk, addig ez nem a mi kávéházunk.

Nyolc-kilenc csatárunk van, akik megállnák a helyüket a mezőnyben, de védőnk egy sincs. A kapusokra nem lehet panaszunk, de extrát ők sem nyújtottak. Rajna Miklós az NZ-Stars cserepadjáról érkezett, ebben a szezonban alig védett. Bálizs Bence is vagy véd a Mol Ligában, vagy nem. Így nem könnyű.

Csapatunk fele semmilyen bajnokságban nem játszik. Ráadásul kiesett Magosi, pedig ha ő itt van, akkor van három erős támadóduónk (Kóger-Nagy, Mestyán-Magosi, Bartalis-Dancsfalvi), akik mellé egy-egy társat beépítve három jó csatársort alakíthattunk volna ki. Ennyi itt minden csapat rendelkezésére állt, és ebben a mezőnyben nem is lehet sokáig kétsorozni. Márpedig csak akkor szorongattuk meg ellenfeleinket, amikor visszaálltunk kétsorozásra. Ezt a végtelenségig nyilván nem lehet csinálni. Ráadásul a hátrányos védekezésben is ennek a két sornak kellett játszania a legtöbbször.

Amíg nem lesz juniorbajnokságunk, vagy nem lesz legalább havonként háromnapos összetartás, és a világbajnokság előtt nem tudunk legalább egy hetet zavartalanul készülni, addig nincs miről beszélnünk. Ha ezeket nem tudjuk megoldani, nem marad esélyünk. Most elkezdünk drukkolni az ifiválogatottnak. Náluk azért jóval jobbak az esélyek, de könnnyű dolguk nekik sem lesz Minszkben. Abból a csapatból nagyon sokan voltak itt, ők kellő tapasztalatokat szereztek, valamelyest megerősödtek.

A gyerekek mindent megtettek, ami az erejükből tellett, nem tehetek szemrehányást nekik. Tudjuk, mit kellene változtatni odahaza, de nem tudjuk megoldani. Az U20-as csapat szereplése, amely Héraklész-válogatott néven indult az OB1-ben, nevetség tárgya, mert a klubvezetők valamilyen megfontolás miatt nem engedték el a játékosokat a mérkőzésekre. Így jobbára a tartalékok és az ifik szerepeltek, a juniorválogatott felkészülését minimálisan sem szolgálta a lépés, pedig az eredeti célja ez volt.

Vasárnap minden eredménykényszer nélkül játszhatunk Norvégiával. Minden mindegy, így végig négy sorral fogunk játszani, hadd csiszolódjon mindenki. Meglátjuk, mire futja."

12 komment

Címkék: vb pék divízió 1 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...en online fogok szurkolni neki, mint eddig is az osszes meccsen...

HAJRA FIUK!
"nevetség tárgya, mert a klubvezetők valamilyen megfontolás miatt nem engedték el a játékosokat a mérkőzésekre"
Ahova az Újpest sem engedte el a saját fiatljait, sőt még maga Pék sem jelent meg egyes meccseken. 09.10. Miskolc-Héraklész Héraklész oldalán 12 játékossal. Újpesti nem volt köztük, 9.17-én viszont már játszott Szepessy, Jankovics, Roczanov, Sommer, Hajek és Pék volt a kispadon.
Ez milyen megfontolásból volt?
Megvan az indoka, az Újpest szerda este elindult az erdélyi túrára, így érthető hogy a játékosai és az edző sem a Héraklésznál szerepel. De ezt lehetett tudni előre a szezon elején. Viszont ez után olyat nyilatkozni, hogy klubvezetők valamilyen megfontolásból nem engednek el egyes játékosokat az szerintem nem túl etikus dolog... Azért nem engedték el őket, mert a MOL ligában számítanak rájuk, ahogy ő is a saját játékosaira.
Pék edző úr elfelejt nyilatkozni a saját felelősségéről. Maradjunk annyiban, hogy nem csak a csapaton múlt, hogy kiestünk.
Hajrá fiúk jövőre!
Én ezt is olvastam a cikkben: "A gyerekek mindent megtettek, ami az erejükből tellett, nem tehetek szemrehányást nekik." Szerintem ez azt jelenti, hogy nem hibáztatja a csapatot. A kudarc fő oka a körülmények, utána jól leszakadva Pék és a csapat. Persze említhetné a saját felelősségét is, de ez Magyarországon nem divat, nem is kell messze menni, itt a blogon egy másik posztban is nyilvánvalóvá válik.
orion: Te mit vártál ettől a gárdától? És akkor elő a farbával: miben felelős _szerinted_ Pék?

orion66-nak.
Ezt eddig nem tudtad, hogy nem igazán szokás a felelőségről nyílatkozni. Jó valamelyik korosztálynál kapitánynak lenni, majd ha sülyed a hajó, akkor megmagyarázzuk a többiek hibáját! Ez a szokásos.
Vagy vállalom a feladatot, vagy nem. Ellátom és akkor dolgozom, vagy langyos . . . Egyszerü. Nem?
És közben milliók csusszannak az edzők zsebébe -gondoljátok. Zsíroskenyér túra. Lehet irigyelni. Vesznek orkán dzsekit, mint hajdanán , és jól meggazdagodnak. Ugyan már! Tisztességgel végeztek a gyerekek. Tisztességgel dolgoztak az edzők. Ez van. Jövőre szélesebb lesz a bázis, amiből meríthet a regnáló Szöv. kapitány. Ezért ,persze sikeresebb lehet. Remélem lesz.
"Égni kell annak aki gyújtani akar"
Soldspieler!Mellébeszélsz koma.
Miért beszélne mellé? Szerinted mekkora körből meríthetett a szöv.kap.? Miért kellett egy csomó ifistával menni Dániába?
Ha már így értesz a témához, írhatnál bővített mondatokat is ez ügyben.
Volt bőven játékos, de ki ezért, ki azért abbahagyta, külföldre ment, stb. Nincs utánpótlás, ha a mostani nagy generáció kiöregszik 10 év pausa. Ezzel együtt a fiúk mindent megtettek nincs miért szégyenkezniük és az sem véletlen, hogy nem edz együtt a csapat, hiszen sokan légiósok, sokkal erősebb bajnokságban játszanak.
süti beállítások módosítása