HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megengedhetetlen megoldásokat láttunk

2008.12.20. 08:40 F. Kapus

Olyanok teljesítményével van gond, akiket nem lehet lecserélni, mert annyian vagyunk a keretben, ahányan pályára is lépünk, mondta Énekes Lajos edző a Vienna Capitals elleni 1-3 után. A fáradtság most nem magyarázat, a játékosok kipihenték magukat.

Az első harmadban jó játszottunk, partnerei voltunk ennek az osztrák gárdának. Egy négy a három elleni előnyt értékesítettünk, így 1-0-val mentünk a szünetre. A második játékrész elején aztán gyorsan vissza is kaptuk ezt a találatot. Aztán a végén lekontráztak minket, gyors passzokkal emberfölényes helyzetet alakítottak ki, és ezek a rutinos játékosok az ilyenek szituciók nagy részét gond nélkül góllal fejezik be. Ilyen kaliberű játékosokkal szemben nem lehet alapvető hibákat elkövetni.

A záró harmad elején úgy tűnt, van esélyünk az egyenlítésre. Fegyelmezetten játszottunk, hajtottunk, helyzetünk volt. De sajnos a védekező alakzatban hihetetlen hibák következtek. A rossz helyezkedésnek, a bizonytalanságoknak köszönhetően háromszor is szólóban vitték kapusunkra a korongot. Szuper Levente teljesítményéről csak pozitívan lehet beszélni, amit lehetett, fogott, meg még egy kicsivvel többet is. A harmadik bécsi gól előtt is emberfölényes helyzet alakult ki a kapunk közelében. Érthetetlen dolgokat csináltak a bekkjeink ekkor.

A végén a kapuslehozatal árán sem tudtunk helyzetet kialakítani. Elfáradtunk. Nagyon szomorúak vagyunk a pénteki meccs után, mert most azt sem lehet mondani, hogy fáradtak voltunk. A játékosok kipihenték magukat a héten, ezt ők is így ítélték meg. Mégis megengedhetetlen megoldásokat láttunk tőlük. Sovány vigasz, hogy edzésen működnek a dolgok, jól mennek a figurák, de a meccsen ennek kevés nyoma van.

Az emberelőnyös helyzeteket továbbra is katasztrofálisan játsszuk. Hiábavalóak voltak a megbeszéltek, a játékosok a mérkőzésen valamiért nem hajlandóak végrehajtani az utasításokat. A meccseken új gondolatok születnek egyes fejekben, ez nem vezet jóra.

De a hibákon túl kellene lépnünk, meg kell próbálnunk saját játékunkból megélni. Többször elmondtuk már, de ez nagyon nehéz ebben a helyzetben, ebben az összeállításban. Hetek óta látszik, hogyan játszanak egyes játékosaink. Sajnos olyan emberek teljesítményével van probléma, akiket nem tudunk lecserélni, mert pont annyian vagyunk a keretben, ahányan pályára is lépünk. Nincsenek tartalékaink.

37 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johannes Alanen az SM-ligás Blues-ba igazolt
No ennyit a két amerikai támadóról...

Ugyanis ők csak januárban akartak volna idejönni ami a Volán vezetésének nem felelt meg...

Forrás:
Fejér Megyei Hírlap
Robcsi85: ez szomorú hír!:S

Az emberelőnyket meg addig kellene gyakoroltatni, amíg gondolkodás nélkül, úgymond "ösztönből" járna a korong körbe-körbe!!!
Nagyon gyengén játszunk meccsek óta. Egy ideje nem lövünk tíznél többet kapura meccsenként!!! (még mielőtt valaki szólna, nem a statisztikai kapuralövésre gondolok, hanem arra amibe mondjuk van némi erő is...) Tíz lövés...??? Az EBEL kapusok többsége 90% felett véd, ezért jön össze meccsenként csak egy gól...
A másik része, hogy én most nem értek egyet Sator mesterrel sem... Csak két légiós csatárban bízik. Addíg meg minden vereséget majd erre fogunk, hogy nincs két légiós góllövő csatárunk??? Viszont van másik 15-18 emberünk, akik igenis tudnak gólt, gólokat lőni. Jelenleg az edzőknek azt kellene elérni, hogy Palkó, Csicsó, Süti, Fekete, hozzák azt a formát amit tudnak. Vagy mi lenne ha itt lennének azok a légiósok? Azt gondolják, hogy ez a mostani 15 játékos továbbra is ütne egy gólt egy meccsen (és kapna 3-at), a két légiós meg minden meccsen ütne 2-2-őt... És akkor nyernénk 5-3-ra... Ugyan már...
Láttuk már idén, hogy ezek a játékosok is tudnak gólokat lőni és nyerni (és jól játszani)! Az edzők feladata megoldani, hogy ezt minden körülmény között kihozzák belőlük. Félreértés ne essék, nem az a bajom, hogy most ennyiszer kikaptunk, hanem az, hogy a játékunkban semmi elképzelés nincs. Hányszor volt, hogy vereség után is vastapssal mehettek le a srácok, mert olyan volt a játék! Most mindenki enerváltan játszik és nem gondolom, hogy ez csak a játékosok hibája lenne.
Nem értem ezt a folyamatos sorcseréket sem. Ha egyszer a Fekete bevált a Csicsóéknál, akkor minek megbolygatni....??? Azóta játszott velük a Blake, a Benk, most a Süti, védőkből csatárok, majd aztán vissza az egész. Érthetetlen számomra. Mint ahogy ezek az időkérések, meg kapuslehozatalok is... Pl. a Jesenice ellen 1-2-nél, kb. 3-4 perccel a vége előtt kaptunk egy előnyt. Nem lett volna ésszerűbb akkor időt kérni és már akkor lehozni a kapust és dupla létszámfölényben játszani két percig (vagy inkább a gólig)??? Vagy mit gondoltunk? Hogy majd akkor beütjük az 5 a 4-et, amikor előtte már 5 ilyen szituból nem sikerült jóformán kapura sem lőni...
Meg a kapuskérdést sem értem. Zolikának többet kellene védenie sztem. Szupernek ugyan vannak nagy védései, de majdnem minden meccsen van egy gól amiben benne van. Egy jó kapus nem attól jó, hogy nagyokat véd, hanem attól, hogy a védhetőt mindet megfogja és emellett van egy-két bravúrja is. Szupernél a bravúrok ugyan megvannak, a védhetőkből viszont beszed egy párat... Sajnos ez az igazság.
Egy kicsit sok volt nekem a Jesnice elleni meg a tagnapi meccs. Az előbbi még oké, mert fáradtság, de ez a tegnapi... Semmi elképzelés nem volt a játékunkban és szerintem nem volt ötnél több helyzetünk... Ez nagyon elszomorító. De ezért nem (csak) a játékosok a felelősek...
Mindennek ellenére persze ott leszek kedden is, meg megyek Grazba is. Mert mindig bízom a Fiúkban!!!
HAJRÁ VOLÁN!!!

Lajos ilyesfajta okfejtés az 50es években szokott elhangozni párt értekezleteken:Elvtársak nem voltunk rosszak, vannak még hibáink amiket kikell javítani,nem ezt várja el tőlünk a párt ,és a dolgozó nép. Emberelőnyös helyzeteket rosszul játsszuk meg??? Miért megjátszuk valahogy???A tegnapi meccsen semmi tudatosságot nem lehetett felfedezni,sem egálnál, sem emberelőnyös helyzetekben,így csak úgy ütünk gólt ,ha véletlenül valaki elé odapattan a korong a kapu szájában, vagy kék vonalról a lábak sűrűjében becsúszik.A héten lett volna idő begyakorolni 1-2 dolgot, a blog és a volán honlap is hallgatott ,semmi hír nem volt a csapatról.Gondoltam készülnek ezerrel, új figurák stb... hát nem, még az sem köszönt vissza amit tudnak.Kapus lehozatalnak 2gólos hátrányban 44mp vel a vége előtt, a mi hatékony támadásainkat ismerve mi értelme volt???max csak 1-4 lehetett volna.Nem akkor kellett volna időt kérni,annak annyi értelme volt ,mint hullának a sex massage,hanem akkor kellett volna ,mikor 5-3 ellen felsem tudtunk állni, na az égő,itt kellett volna belenyúlni a meccsbe ,nem a legvégén alibi időkéréssel.A légiós kérdés huzavonának mostmár semmi értelme ,mert kicsúszunk az időböl,mivel mostanában meccsenként átlag 1,5gólt ütünk,amivel ritkán lehet nyerni,max hibátlan védekezéssel , de az nekünk nem megy. Nincs mese ,hozni kell 1 kimagasló képességű játékost.Nincs rá pénz gondolom , meglátásom szerint olyasvalamit kellene csinálni amit a sakkban vezér áldozatnak hívnak.Elküldeni Martenst, és esetleg Forsythe-t ,( annyira nem erősek amennyire egy légiósnak kell,és Bonni is visszatér 3meccs múlva)Couture fizetése is megmaradt, ennyiből lehetne hozni egy igazán klasszis támadót, aki nem esik hanyatt szólóban egy jégszilánkon,és képes bekotorni a korongot az üres kapuba pár cm-ről ,amire a csatáraink képtelenek manapság.Egyszerűen a csapat " játékát" látva muszáj meglépni valami hasonlót, különben sima 10.ik hely azzal a különbséggel a tavalyihoz képest, hogy most nem leszünk annyira leszakadva a mezőnytöl!
Nézzünk már körül az ukrán, lett, fehérorosz, kazah bajnokságokban is csatárokért! Sztem onnan olcsóbban lehetne minőségi légióst szerezni
Igen jagör68, mert félő, hogy idehozunk ilyen két tucat NHL meccset játszott amerikai emberkéket, akik csak bohóckodásként fogják fel az egészet...
Az a baj, hogy keleten aki megfelelne az Ebelbe, az inkább megy az orosz másodosztályba, vagy a khlbe. szerintem még az orosz harmadosztályban is több pénzt tudnak adni értük, mint amennyit mi adnánk.
Jó elképzelés hogy orosz vagy ukrán csatárt kéne hozni, de ha rájuk is ezt a kanadai stílust erőltetnék, ugyanúgy vergődnének mint a magyar csatárok...
Elképeztőek ezek a nyilatkozatok!!!-most van az az időszak, amikor kenik egymásra a felelőséget.A TV-ben Szuper a csapatra..,-Sator az igazolásokra...,-Énekes a megbeszéltekre..!!Vajon ki keresi MAGÁBAN a hibát???-az agyon sztárolt 84-89 %-ban védő SZuper-kapus?-az idegenlégiósokat /nem jobbak mint a hazai játékosok/ idehozó Sator "mester"?..vagy Énekes aki az edzéseken "müködő" dolgokat nem lát a meccsen?.../az edzés nem egyenlő a meccsel/!!Nos az ÉRINTETTEK nézzenek magukba...és ha mindenki TOPP van eredmény!-de eddig csak hopppp!-de gondolom a vezetés, szponzorok,stb.-mindennel és mindenkivel ELÉGEDETTEK...és a közvéleménynek meddig lehet ezt a hülye dumát beadni???
Hát igen, Amíg a Volán nem tud anyagilag egy ponterős DEL- ben játszó tengerentúli csatárt igazolni addig nem is vehetjük fel a versenyt légiós téren az ellenfelekkel. A csapat pedig mentálisan biztosan elég gányul áll, de össze lehet még szedni magunkat- bár 20 meccs lehet, hogy nem lesz elég. A lényeg, hogy most kell még több biztatás a csapatnak!
Ha van valaki, aki még nem olvasta volna, ajánlom figyelmébe az alábbi Palkovics-interjút:
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_4_443
Igazából nagyon rosszul esik, hogy tudom, hogy Horváth Andrásról van szó. Elismerem ez nem az Ő meccse volt, de mindenkinek vannak szar napjai. Én Őt tartom az ország legjobb védőjének és nem kéne egy hullámvölgy miatt leírni. Most mindenki dobálózik meg fikázza, aztán meg amikor megy a szekér, úgy tesz mintha semmit nem mondott volna.
Pont az látszik a meccsen, hogy begyakorolt figurákkal akarnak a játékosok gólt szerezni.
Sajna, ez nem jön be, mert az ellenfelek kizökkentenek ebből vagy, ha sikerül a figura, akkor meg a kapus tudja, hogy honnan fog a lövés jönni.
Meg kellene próbálni az improvizálást, hátha hozna gólokat!
Fiúk! Legyen már önbizalmatok! Lőjetek a kapura, ha olyan helyzet adódik! Előbb - utóbb bemegy!

HAJRÁ VOLÁN!
Eishockey igazad van,lőjenek kapura.A 3ik harmadban direkt figyeltem az első kapura lövés a 10perc 50ik.másodpercében ment Labbé kapujára!!!Addig sem egy kóbor felszabadító lövés, sem egy szokásos kékvonalról kapura lehelt korong, így nehéz nyerni.
Lehet itt tanácsokat osztogatni, taktikai tanácsot adni Sator mesternek, de egy valamit vegyen mindenki tudomásul, egyszerűen nincs pénzünk jobb játékosokra, nincs és kész! Todd Elik fizetése 100.000 euró körül mozog az Olimpijánál, Alex Westlund 400.000 eurót keres Linzben egy év alatt. Ezek nekünk elérhetetlen magasságok. Sőt a legjobb magyarokat sem tudjuk hazahozni Franciaországból, mert nem tudjuk megfizetni őket. Sajnos ez az igazság!
Pedig kb ez lett volna a következő ötletem: hívjuk haza Vas Jánost. Bár azért kell egy magasan jegyzett ligában játszó játékos is a válogatottba! Amúgy ha idén se jutunk be a PO- ba és marad ez a nyomott hangulat lehet, hogy szétkapkodják a csapatot jövőre! Úgyhogy azt a nagy névadó szponzort elő kéne keríteni!
Nem hiszem, hogy nincs egy darab mesés vagyonú "üzletember" se, aki véletlenül jégkorong- őrült és áldozna erre!
Szerintem hagyjuk az EBEL-t és induljon a Mol ligában az Alba! Palkót mag Csicsót és a hasonló játékosok igazoljanak külön más erős csapatokhoz!
Persze a válogatott érdekeit szemelőt tartva! Aranyszabály, hogy a kapusokat nehéz meccsek után ne vonjuk felelősségre! Nem tudom mit szólnátok ha egy lövés közben a saját hátát eltaláló szurkoló megmondaná, hogy védjetek.Nem akarom megnevezni, hogy kinek szól. Az a baj, hogy kis pénzből nem lehet nagy eredményt elérni. Pl: CHL meccsek Slovan Bratislava hozzá sem tudott szagolni a Salavat Yulajev Ufa játékához, ahol hemzsegnek a több százezer erókat kereső emberkék.
Nem akarok beleszólni, de az élelmiszer iparból, azon belül olcsó kajákat készítő cégektől kellene segítséget kérni, mert a válság miatt olcsó kajákat vesznek az emberek. Ez tény. Kevés dologra van pénz, de olcsó kajára mindig.
> Szerintem hagyjuk az EBEL-t és induljon a Mol ligában az Alba!

Őszintén remélem, hogy csak vmi félresikerült viccből írtad ezt az elképesztő baromságot.
A magyar hokinak létszűkséglet az EBEL.Jelenleg a fejlődés egyetlenegy útja.Tehetséges ifjoncaink vannak,nem szabad alább hagyni az osztrák bajnokságnál.Az lenne a jó ha a Volán mellé még fel tudna zárkózni 1-2 csapat.Én reménykedek.
És persze legyen juniorbajnokság. Az is létszükséglet.
Raon: én csak féltem a Albát!
rangers64: Talán a Nz-Budapest Stars. Szépen összehoztak egy felnőtt csapatot és szépen összehozhatnának egy EBEL szereplésre egy támogatói kört.
forestjr: legyenek a másodosztályban vagy szerepelhetnének a junior csapatok a felnőtben, mint B csapatként, ha van rá pénz. Nem szükséges junior bajnokságra.
Sziasztok! Érdekes olvasni, mikor mindenki azt írja, hogy volt egy hetük pihenni, hogy is lehetnek fáradtak? Ezek szerint csupa szerencsés ember van ebben a hozzászóló körben és még nem voltak igazán fáradtak, én spec nem gondolom, hogy ezt egy hét alatt ki lehetne pihenni. Kihajtották magukat eddig, sajna ez nem egy hetes pihenés alatt múlik el, aki ezt gondolja az vagy naív, vagy még nem dolgozott körme szakadtáig. A Balut nem védeni akarom, de az előző meccsen pont ő volt, aki kiemelkedően tette a dolgát, de én biztosan mártixban voltam és más meccset láttam. A mostani meccsen tényleg voltak hibái, de mint tudjuk hibázni is csak az hibázik aki tesz is valamit, ez vonatkozik az egész csapatra. Egyébként a viszály, ingerültség is a fáradtság jele, ha valaki ezt nem tudná. HAJRÁ VOLÁN!!!
Mindenkivel egyetértek, legfőképpen azzal, hogy szponzort kellene találni a csapatnak. És nem valami jött-ment céget, hanem valami tényleg nagyot. Úgy gondolom lehet ilyet találni magyarországon. Enélkül nem megy. Pénz kell, rengeteg pénz, játékosok kellenek. Véleményem szerint a jelenlegi keretünkhöz kellene két nagyon jó csatár, és két nagyon jó bekk. Martens és Forsyt nem rosszak ugyan, de semmi kiemelkedő, ilyet a magyar bekkek is tudnak. Hogy miért engedték el tavaly Galvinst... tudom... pénz, nem tudtuk megtartani, na meg ha jól tudom akkor a riga khl-es... na mind1... ezt így akárhogy is számolom minimimum +1 millió euró/év fizetésben, és akkor még csak annyian vagyunk ahányan kellünk. Ezen kívül nem ártana még plusz 2-3 játékos, hogy legyen verseny a csapatba kerülésért. Mert így semmi. Mindenki teljesít ahogy teljesít, tök mind1, mert úgyis játszik, hiszen kevesen vagyunk. Nem kell ide 40-50 játékos, de azért egy 25-25 játékos bőven elkelne. Nem tudom, lehet érdemes lenne a külföldön játszó magyarokat is megkörnyékezni, Ladányi, Vas, mert velük biztos jól járnánk.

TV-ben láttam az utolsó meccset, hát... siralmas volt. 16 éve járok meccsre már, amikor csak tudok ott vagyok, de most elgondolkodtam. Na nem csak azért mert iszonyatosan játszunk, hanem mert hallottam Szuper nyilatkozatát a meccs után. Hát megmondom őszintén kerekedtek a szememim rendesen. Ők tudják, biztos tök igaza volt, de egy játékos akkor se mondjon már ilyet a saját csapatára. Főleg úgy, hogy az edző meg azt mondja, hogy az öltözőben minden rendben, remek a hangulat. Ha egy játékos így gondolkodik, legjobb ha nem is megy többet a jégre. Nekem legalább is ez a véleményem.
Névadó szponzort találni a jelenlegi helyzetben szinte lehetetlen, maradjunk ennyiben.

Az élelmiszer iparból szponzort találni -aminek 95%-a nem magyar tulajdonú- ebből kifolyólag szintén a nullával egyenlő. Tök mind1 milyen hozzáadott értékű terméket gyárt...

Az a felvetés meg röhej, hogy a Volán inkább a
Mol ligában induljon...
HAJRÁ VOLÁN....
Nekem egy kicsit más a véleményem. A tavalyihoz képest igenis elöreléptünk. Idén általában úgy futunk neki az utolsó harmadnak, hogy még "bármi lehet" vagy mvezetünk, vagy matx. egy gólos hátrányban vagyunk. Ez azért nem rossz. A szurkolók többsége jóban-rosszban kitart a csapat mellett, ezt jelenlétével minden hazai meccsen demonstrálja, mennyire szeretik ezt a csapatot, és ez sokkal FONTOSABB minthogy bekerülünk a nyolcba vagy sem.
Pedig volt egy reménysugár névadó szponzor ügyben. Van egy amerikai tulajdonú ingatlan forgalmazással foglalkozó cég aki (a nevük már szerepel a jégen)egy osztrák csapatnál akart főszponzor lenni. Mindenhol millió eurós összegeket kértek. Ennyit nem akartak fizetni, akkor jött képbe a Volán. Mi rongyos 2-300 ezertől boldogok lettünk volna. De ha jól tudom nem lesz főszponzor, legalábbis idén nem. Pedig nagyon kéne vki mert ha bejutnánk a rájátszásba, és 1-nél több kört mennénk, jelen állás szerint nem lenne miből elutazni, szállást foglalni. A költségvetés elbírt volna még 1-2 Martz szintű légióst, de akkor a farm nem tudott volna elindulni a Mol ligában.
Csak nevetek rajtatok. MOL liga???? Tudjátok mit jelentene az a magyar jégkorongnak? A halálát. Az alba volán és a légiósok viszik a hátukon az egész magyar jégkorongot!! A legtöbben csak irigykednek, mert az ő csapatuk nem játszhat a az EBEL-ben, meg mert az Ő városukban nincs olyan jégkorongszeretet mint itt. Nem szeretem az ilyen rossz indulatú beszólásokat. Az Alba Volán jelengel egyik magyar csapatnak sem ellenfele, nem értem miért kell utálni. Inkább az egész országnak egy emberként kéne mögé felsorakozni, és segíteni Őket. De egy két embert leszámítva senki nem teszi. "Csak" ez a város. A csapat megint kapott önkormányzati támogatást, a szurkolók nagy része tényleg jóban rosszban kitart a csapat mellett. Ezt alátámasztja, az egy meccs alatt összegyűjtött majd 900ezer forint a büntetésre, meg az is, hogy egy ilyen hullámvölgyben is közel tele van a stadion. Igazából aki a Volán-t fikázza, csak irigy mind erre.
Bármi is történt eddig, és fog ezután, én büszke vagyok a csapatomra. Tavaly összesen gyűjtöttünk 14pontot. Idén már most dupláját hoztuk, és elmondhatjuk magunkról, hogy minden egyes meccsre úgy megyünk, hogy van esélyünk. Nem kell itt szépítgetni, az előző szezonban mi biztos 2pontot jelentettünk az ellenfélnek, ez jócskán megváltozott.
Abba lehet hagyni a dobálózást, meg a rossz indulatú kommmenteket, mert semmi értelme. Kiváncsi leszek mit fognak mondani ugyan ezek az emberek, amikor feláll a csapat, és megint elkezdi zsinórba nyerni a meccseket. Mert el jön ennek is az ideje. A legtöbb csapatnak volt hullámvölgye ebben a szezonban. Innsbruck 9meccsen pontot sem szerzett. A Ljubljana az elejé úgy lemaradt, hogy már mindenki temette, a Jesenicét már alapszakaszgyőztesnek tartották sokan, aztán nézzétek meg most. Egyszer fent, egyszer lent. El lehet gondolkodni ezen.
Rex, szerintem te valamit nagyon félre olvastál, akárki kommentje is maradt meg benned:-))
Sztem is osztrák szponzornál érdemes kopogtatni. Magyarországon sajnos alig van média felülete az EBEL- nek- bár szerencsére a 2-ről- már idén 4-re emelkedett a sugárzott meccsek száma.
kazincbarcikai hokis: az más, ezzel én is így vagyok. De azt azért látni kell, hogy az EBEL-hez hasonló esélye nem mostanában lesz még egy a magyra jégkorongnak. Hiába vagyunk most megint utolsók, a haszna még így is óriási. Pl. idén megint új szintre kerülhet pár fiatal játéka, ami hosszú távon a válogatottnak óriási haszon lesz (Sofron mellett Nagy mindenképpen szép fejlődési ívet produkál, a többiekből pedig még bármi lehet). Ezért kell nekünk állva maradni, bármi áron, hogy a magyar jégkorong jövője biztosított legyen (és elnézést a nagya szavakért, természetesen más klubok érdeme is ez a jövő, csak a Volán EBEL szereplése ennek egy fontos oszlopa).

Rex: szerintem értem, mit miért írtál, de egy dologban nincs igazad. Az NSO kezdete óta hadakoztam az oda írkáló Volán-fikázókkal, és Sapporóig tényleg ismert jelenség volt az, amiről te is beszélsz. Utána viszont olyan respectje lett a magyar jégkorongnak és a Volánnak, hogy ezek az indokolatlan okoskodások a régi állapotokhoz képest majdhogynem teljesen megszűntek. Ami pedig döbbenetes (és örömteli) volt számomra az idei EBEL szezonban, az az, hogy hány olyan jégkorongszerető szurkoló látogatja a meccseinket, akik a magyar bajnokságban nem a Volánnak szurkolnak. Szerintem ez van annyira elismerésre méltó, hogy mostantól ne legyen érdemes általánosítani, és egy-egy kirívó példa után ne mondjuk azt, hogy Fehérváron kívül senki nem támogatja a Volánt. Nem, az egyik legszebb értéke az idei évnek, hogy elértük azt, amit Magyarországon csak kevés csapat ért el akármilyen sportágban: hogy a rivális szurkolók is elismerik a Volán erejét és az eredményeinket. Ez más szavakkal azt jelenti, hogy egy jelentős számú szurkoló már jobban szereti a sportág értékeit, mint a klubhovatartozást - és ez azért nagyon nagy dolog.
A fejlődés útja szerintem egyértelműen az EBEL a magyar hoki számára ezt kár vitatni. Ha pedig összefognának a budapesti klubok, akkor még egy csapatunk játszhatna ott, ez az osztrákoknak is jó lenne és azért a fővárosban sokkal könnyebb lenne szponzort találni. Hát bazzeg ha Szlovéniában ez sikerült, akkor nálunk miért ne sikerülhetne? Egy szar REAC-nak több pénze van, mint a MOL ligás kluboknak, pedig reklámértékben(osztrák piac ugye) és már nézőszámban is a hoki eladhatóbb lassan mint a hazai foci. Persze ismerve a viszonyokat, lehet mondani: álmodik a nyomor. Üdv
Rex Miért esik neked rosszul, ha Baluról van szó? Szted ki jobb nála pillanatnyilag a csapatban? Ez csapatjáték, ha egy embernek nem megy, az elvileg nem jelenthetné azt, hogy vége a meccsnek. Addig kellett volna Ladányi Balázst megszereznie a volánnak, amig ez lehetséges volt, akkor mindjárt lennének emberelőnyös figurák és minden, ami most kellene.
Ja és én egyáltalán nem hiszem, hogy Balut akarják lecserélni (persze, ha lehetne).
banyszi: én úgy nézem a játékosokat hogy védő és csatár. sosem tagadtam, hogy a legjobb magyar csatárnak Palkovicsot és a legjobb magyar védőnek Balut tartom. Tetszik a stílusa, tetszik ahogy játszik, az a korong előtti befékezés amiket szokott nyomni az valami zseniális, és ez neki nagyon jól megy a termete miatt. Pár rosszabb meccs miatt nem kell temetni. Én most is azt mondom, hogy magyarországon jelenleg ő a legjobb védő. Széliget is ide számolva. Örülök hogy nálunk játszik.
Vannak itt nagy szponzorok. Az a baj -bár ezt nem toom, csak érzem - hogy meg se próbálunk a megyéből kiszakadni... Nem tudom... egy Eon pl igen sok csapatot és sportot támogatott már, aztán ott a többi áramszolgáltató pl. Mind tőkeerős külföldi tulajdon, az RWE pl német, vannak érdekeltségei labancföldön is, na meg itt az energia liberalizáció, a reklám sose árt... de persze ez csak egy példa volt a sok közül...
Ja, nálunk Borsodban a Borsodchem, TVK, ÉRV simán támogathatná a Jegesmedvéket, de inkább a .... focit. Bár a Borsodchem cseh ostravai gyára támogatja az Ostrava Vitkovicét. A medvéket MIÉRT NEM!!!!!!!!!!!!!!!!. Jó gazdasági recesszió van, de mégis az egyik piacvezető vegyipari cég.
süti beállítások módosítása