HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Linz 3-4

2008.12.12. 21:39 D. Gromov

Mint olvasónk újabb helyszíni tudósításából kiderülhetett, rettenetesen és iszonyatosan drámai mérkőzésen kapott ki a magyar bajnok Alba Volán az EBEL-harmadik EHC Linztől.

A fehérváriak 2-0-ra vezettek a második harmad közepén, amikor nem egészen két perc alatt három gólt kaptak. A közbülsőt Gregor Baumgartner szerezte. Nem adtuk fel, kapuslehozatalos szituációban egyenlített Ocskay 59:36-nál. A hosszabbításban csak helyzetünk volt, gólunk nem, úgyhogy jöhettek a büntetők. Az első sorozatban megint csak Baumgartner szerzett előnyt a Linznek, de Ocskay az utolsó pillanatban egyenlített. Aztán egy darabig nem talált be senki, mígnem a hetedik párban Martz kihagyta, a harmadszor is nekifutó Baumgartner ellenben belőtte, ezzel nyert az ellen, 3-4.

A közvetlen vetélytársak közül a Graz és az Innsbruck egymással csapott össze, de azt hirtelen nem tudjuk elmondani, hogy a meglépni készülő Innsbruck veresége a jó hír, vagy az üldöző Graz győzelme a rossz, mindenesetre utóbbi tette el a meccset 2-0-val, a második találat a Seamus Kotyk által üresen hagyott kapuba csúszott. Az Olimpija Ljubljanának nem volt esélye, hogy közelebb kerüljön hozzánk, csúnyán kikapott a Jesenicétől, az 5-0-ból az utolsó két hazai gól az utolsó másfél percben esett. Az Innsbrucknak 31, az Alba Volánnak és a Graznak 28, az Olimpijának 26 pontja van.

Mivel egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, az a helyzet, hogy az Alba Volán a szezonkezdet óta először csúszott ki a rájátszást érő nyolcból. Az eddigi három meccsből ugyanis a Graz kettőt rendes játékidőben nyert, amire mi csak egy hosszabbításos sikerrel tudtunk válaszolni.

A további eredmények: Salzburg–Klagenfurt 1-2 (ezt még csütörtökön játszották), Vienna Capitals-Villach 7-3. A Klagenfurt 4 pont előnnyel vezet a Vienna előtt.

35 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon gyors poszt, gratulálok! Elég kellemetlen, hogy már másodszor nyer Székesfehérváron büntetőkkel a Linz, de ma legalább a Volánnak sikerült az utolsó pillanatban egyenlíteni. Nehéz lesz bekerülni a rájátszásba, de nem lehetetlen, hajrá!
Graula a fiúknak a pontszerzésben!
Remélem vasárna a szlovénok ellen 2 ponttal leszünk gazdagabbak!
Hajrá VOLÁN!!! Go AVS
A Klagenfurt 4 pont előnnyel vezet a Bécs előtt.

Szerintem...
Sziasztok !!! Kicsit fáradtnak látom a társaságot , de a vége , nagyon nagy tartásról tett tanúbizonyságot . A büntetős meccsek mindíg ilyenek , a szerencse a főszereplő ! Kár hogy a légiósaink közel sem olyan meghatározóak mint más csapatoknál . Az ikrek nélkül itt megállna az élet ! Amúgy minden oké , lényeg hogy legalább pontot szereztünk . Sator MESTER tudta miről baszél , amikor a sikerhez legalább 3 lőtt gólt emlegetett . Többnyire elég is volt.....Hajrá Fehérvár.........
Cucero, igazad van, javítom.
Na ja. Bocsi, csak kint voltam és kicsit még a meccs hatása alatt vagyok...
NSO cikke szerint, bár pontazonosság van, de még mindig az Alba a nyolcadik!

Most akkor kinek van igaza?
Gratula Sofinak a Góljához!!! Szép volt látni a fiatal sorunkat a gólörömnél! Hajrá AV!
Nekünk, sajnos. De ha mégsem, szóljatok.
Sziasztok! Sajna ez a meccs nem a büntikkel ment el. Ne úgy nézzük viszont, hogy veszítettünk egy pontot, hanem úgy, hogy egyet nyertünk. Remélem a szurkolók továbbra is kiállnak Szuper Levi mellett és továbbra is bíztatják, most szüksége van rá. Reméljük a kis pihi után a csapat megnyugszik és kevésbé lesz feszült. Szép volt fiúk, kitartás. HAJRÁ VOLÁN!!!!
Ha jól számolom ez eddig az 5. vereségünk büntetőkkel,rengeteg ez az elfecsérelt 5 pont,gyakorlatilag olyan mintha + 2 győzelmünk lenne és 1 x-ünk a vereségek helyett.Jó lenne nagyobb hangsúlyt fektetni ezekre a büntetőkre.Mennyivel jobban nézne ki a táblázat ha most 32 ponttal állnánk 7. helyen...
Jesenicet meg kell verni vasárnap,főleg mert Graz Ljubjanával játszik,így vmelyik megint szerez 2 pontot,csak nehogy 3 pont kerüljön kiosztásra.
A nagy többségnek elkerülte a figyelmét, de súlyos játékvezetői hiba történt: a harmadik büntetőkört a Linznek kellett volna kezdenie!!

Idézet az EBEL versenykiírásából: "If necessary, the tie-break is to be repeated; again, the teams are to alternate in taking the first shot."

Ezt a játékvezetők elmulasztották betartatni.
Szerintem most először nyert Fehérváron a Linz büntetőkkel, az előzőt mi nyertük.
Sofi az első felében óriásit játszott, úgy ment mint egy tank. Nagy gergő is szuper volt, egyedül Hegyi lógott ki abból a sorból. Jó lenne már egy meccset nyerni rendes játékidőben, neadjisten 2 vagy több góllal, mert ez így nagyon fárasztó.
Gergő nagy betüvel, bocsánat.
nazgul: Pedig ott voltam, de látod rosszul emlékeztem, igazad van! :)
Kcs nem azon múlt,hogy kikezdte a 3ik.kört.8ból 1büntetőt ütöttünk be hazai pályán!!!utólagos okoskodásnak tűnik,de a büntetők előtt mondtam a mellettem állóknak,hogy nehogy lövessenek Kováccsal ,és Feketével, mert egész meccsen nem ment nekik,és tuti kihagyják, sajnos bejött.Egyébként mindenki döntse el,hogy nyertünk vagy vesztettünk 1 pontot.Nézőpont kérdése,ha azt vesszük hogy hazai pályán vezettünk a 2ik.harmad közepéig 2 góllal,jobbak voltunk,akkor úgy tűnik vesztettünk 1pontot.Viszont ha úgy nézem,hogy a linz röpke 2perc alatt ütött 3gólt 5-5 ellen ,és ocskay Gabi,36mp vel a vége előtt egyenlített,akkor úgy tűnik nyertünk 1 pontot.Nézőpont kérdése.Néhány játékos igencsak tompának tűnt,és az ebelben ,főleg ilyen gyér létszámnál ez nagy luxus,így egész egyszerűen nem lehet nyerni.Most hogy kicsúsztunk a 8ból, 110%kell vasárnap,max koncentráció.Az a csapat előnyére válhat,hogy sem most sem a múltkori hazai meccsen nem volt sok kiállításunk,tehát fegyelmezettebbek vagyunk, igaz emberelőny oly mindegy nekünk,mert szinte jobbak vagyunk 5-5 ellen mint 5-4 ben
Azt sose fogjuk már megtudni, hogy "mi lett volna, ha". De egy ilyen komoly ligában elvárható lenne, hogy a szabályok szerint folyjon a játék.
Szerintem minden pontot meg kell becsülni. Szóval Grat a Volánnak! Viszont két kérdés van most bennem: Mi történt abban a két percben? és Mi van Szuper Levivel? (vagy a védelemmel)
Jó kis meccs volt! Tetszett!

Mi tetszett? Méltó ellenfelek voltunk. Nagy elszántsággal küzdöttünk. Kijöttünk a félpályára, sőt a kapu közelében is letámadtuk az ellenfelet! Igaz, ők is ezt tették. Most is láttam a félpályán az ellenfél lábai közt elkotort korongot, no és Kiscsicsó gól utáni "bemutatását" a balközépnek. Voltak nagyszerű megoldások a korongátadásban és sokat gyorsult a játék. Kezd a csapat magára találni!
A jég ma úgy látszik nagyon simára sikeredett, sokan megnézték közelebbről is!
Nem volt rossz a drukkolás sem, de még maradtak tartalékok a buzdításra. Tetszett a vége felé énekelt dal! S grat a Nődobosnak!

Hajrá Volán!
Péntekre már nagyon kell egy jó szélső, mert a 2.sorunk enyhén szólva is harmatos volt.
Sajnos megint egy rövidzárlat miatt vesztettünk egy pontot.
No, akkor a holnapi meccset melyik magyar TV adja???????????
Se az m1, se m2 programján nincs fent..
Én most az egyszer nem a meccsről írok, hanem valamiről, ami már rég óta böki a begyem. Én a hazai meccsek 90 %-ra kijutok és MINDEN meccsen veszek egy (néha 2) tombolát. Nem azért, mert nyerni szeretnék, hanem mert ez az a nagyságrend, amit én hozzá tudok tenni az eklézsiához. Mostanra már száz körüli megvásárolt tombolánál járok, a tombolaárus srácok már messziről köszönnek a belvárosban is :D. DE, most fogadalmat teszek, hogy addig egy tombolát sem veszek többé, amig legalább annyival nem tisztelnek meg, hogy a húzás -mondjuk két gyerek húzhatna- nem a jégen, tisztességesen történik.

Hátha olvasák az illetékesek.

Hajrá, Volán!
jágör68!
Én azt olvastam, meg úgy tudom, hogy az m1 fogja adni a meccset!

Az emberelőnyös játék megint pocsék volt, szinte még lövésig is alig jutottunk el.
A fiatal sor nagyon jól szerepelt. Nagy gratula SOFINAK:D
Én személy szerint Vaszjunyint nem játszatnám az első sorban, helyette Sofit tenném be, vagy vissza kéne rakni a Danit.

Holnap meg bízom benne, hogy megverjük a Jesenicét, vagy legalább pontot szerzünk!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Az m1 meggolndolta magát, nem fogja adni a vasárnapi meccset.

A tombolát tisztességesen húzzák természetesen. A zsűri a mérkőzésen hivatalos személy, korrektségük megkérdőjelezhetetlen. Ettől függetlenül látványosabb lenne a jégen húzni, valóban.
volanfan igazad van, Vaszjunyin olyan idegenül mozgott az elsősorban mint E.T .a földön.A 2ik gólnál ő adta a passzt az osztrák csatárnak.
A qrva életbe, hogy erre se képes a m1! Inkább j 1, vagy h 1, zs 1 legyen akkor már a neve...
Csak, ahogy én gondolom, de lehet, hogy nincs igazam! Amikor az első sornak kb 7-8 meccsen keresztűl szarul ment és rajtuk mentek el meccsek is, akkor senki nem vette elő őket. Nem mehet mindig mindenkinek jól, főleg akkor mikor 2 normális sorunk van,és ennyit vannak jégen! Még mindig Dani és Süti lövik be messze a legtöbb büntetőt, Palkó nagyon ritkán és Csicsó sem remekel ebben! Ez egy csapat és nem két emberen múlnak a meccsek! Vaszjunyinnak is szoknia kell még alégkőrt, de azért az elgondolkodtató, hogy az első sornak miért nem jó soha senki! Onnan mindig akkor kerűl ki valaki, amikor elkezdi lőni a gólokat!!!
Sajnos Vaszjunyin nagyon gyenge már régóta,nem szabadott volna első sorba betenni,így Csicsóék játékát is elrontja+PO-t.
Sajnos fejben nem vagyunk túl acélosak! A második harmad közepéig tartott csak, ahogy az edzők ráhangolták a csapatot a mérkőzésre. Addig jól tették a dolgukat a fiúk. Akkor viszont történt az a szerencsétlen sérülés Nagy Gergővel, ami után megzavarodtunk. Megijedtünk? Lyukas lett a harmadik sor? Nem tudom mi történt, de szétestünk, lásd 3 gól pár perc alatt. Egy időkérés is belefért volna azt hiszem, még 2:2-nél, rendet rakni a fejekben. Ez sajnos csak a szünetben történt meg, de akkor már 3:2 volt oda. Szuper Leventét is annyira bosszantotta a dolog, hogy a kispad palánkját verte a bottal, és az italos flakont dobálta. És mikor Gergő újra jégre lépett a 3. harmadban, visszatért minden a régi kerékvágásba. De azt hiszem, egy profi csapatnál erre kell, hogy legyen megoldás, nem szabad, hogy egy váratlan esemény megzavarja a csapatot, és az addigi szépen felépített, eredményes játék 3 perc alatt kárba vesszen!! Mert valljuk be, a Linz szinte helyzet nélkül fordított. Addig nem volt benne a játék képében az sem, hogy egyenlítenek, nemhogy fordítsanak.
Remélem Nagy Gergő térde nem sérült meg komolyabban, és bírni fogja a terhelést a továbbiakban is.
Ami a bűntetőket illeti: kár, hogy nem sok játékosunk vállalja el, és aki el is vállalja, annak csak sajnos egy jó büntetővariációja van, amit már kifigyeltek az ellenfél kapusai (lásd. tegnap Westlund tudta, hova fog lőni Fekete és Kovács, nem is volt esélyük gólt lőni). És ha nem jön be az az egy begyakorolt büntetőlövés, akkor utána tanácstalanul lőjük a következőt, pl. Fekete Danin látszott, másodszorra nemigen volt elképzelése, mit lőjjön, csak improvizált, nem túl sikeresen.
És még egy dolog: az az érzésem, sajnos a bíróknál már mindig "mostohagyerekek" leszünk, mert tegnap a cseh bíró ugyanúgy nem nekünk fújt, olyan volt, mintha osztrák bíró lett volna (vagy előre elmondták neki, mit hogy kell csinálni). Még a látványos szabálytalanságokat is csak elvétve fújta be...
Mi ez a sok sz@r becsmérlő megjegyzés?!?!?
Az embernek elmegy a kedve, hogy normális véleményt írjon...
Martz milyen büntetőt próbált meg lőni?
off


részlet az m1 vasárnap esti műsorábol....


17:55 Panoráma
Korhatár: 12 éven aluliaknak csak felnõtt felügyeletével
18:30 Presszó
Magyar tévéfilmsorozat
12/11. rész: Hadüzenet
HD, színes
2008.
Korhatár: 12 éven aluliaknak csak felnõtt felügyeletével
19:28 Föld TV

19:30 Híradó
Benne.
Idõjárás-jelentés
19:55 Csináljuk a fesztivált!
Folytatódik a külföldi dalok versenye

biztos megnézi kb 5000 ember...
k*pja be a magyar(országi) televízió
Na kicsit megkésve, de az én meccs értékelésem következik. Igazából mindent összevetve, az utolsó harmad kb közepéig ez volt az idei szezon legrosszabb meccse. Az tűnt fel, hogy egyszerűen nem élvezem. Sem 2:0, de 2:3 végképp nem. Ez annak volt betudható, hogy mind a két csapat finoman szólva is tompa volt. Ez dühített, hogy egy ilyen Linzet nagyon meg tudtunk volna verni, egy kicsit jobb és összeszedettebb játékkal. Sofi gólja gyönyörű volt. Már érett neki egy gól. Amúgy is jól ment. Palkó és Csicsó nem volt rossz, de azért ők is hibáztak, de elnézhető. A 2sor semmit nem mutatott, egy nagy nulla volt. Hegyi folytatta pocsék szereplését, megerősítette, hogy ő csak hibázni tud. Egy az egyben vihette volna a kapusra, ő mégis HÁTRA passzolta egy olyan embernek akin 3-an voltak. Nagyon mérges voltam rá. Semmit nem mutat. Levi védett szépeket, voltak bravúrjai, de nem végig a meccsen.
A végén is azért kezdtem élvezni, mert elkezdtünk énekelgetni, és megállás nélkül nyomtuk a volán dalokat, ugráltam, "táncoltam", kb ez volt a meccs fénypontja. A büntetőket is szarok voltak. Már bocs a kifejezésért, de erre nincs jobb szó. Simán nyerhettünk volna. Nehéz ezt mondani, de egyik csapat sem érdemelte meg a 2pontot. Mi a 2.sorunknak köszönhetően. Én így láttam a tegnapi meccset!
na azért afelöl kétségetek ne legyen, hogy párszázezer ember nézi a híradót, aki igencsak anyázna, ha egy jégkorong meccset kéne néznie. a fesztiválos címűt szintén, sztem pl CsonkaPicinek nagyobb tábora van, mint a jégkorongnak. és ez így is van rendjén, jobb hogy nem értünk annyian a hokihoz, mint a focihoz. :D
süti beállítások módosítása