HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kóger Istvánt keményen megbüntették

2008.12.10. 10:23 F. Kapus

Az elsőfokú határozat értelmében január 30-ig nem vehet részt hivatalos személyként jégkorongmérkőzésen Kóger István. A november 30-ai UTE–Alba Volán mérkőzés 57. percében a vendégek vezetőedzőjét végleges kiállítással sújtotta a játékvezető.

Végleges kiállítás esetén automatikusan kétmérkőzéses eltiltás jár a sportszerűtlen játékosnak vagy hivatalos személynek. Hogy Kóger István ennél súlyosabb büntetést kapott, az annak a fegyelmi eljárásnak az eredménye, amelyet Kovács Zoltán, a magyar jégkorongszövetség főtitkára kezdeményezett.

"Mint idén több esetben, úgy a jövőben is minden egyes sportszerűtlen magatartás miatt fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni az MJSZ főtitkáraként. Minden renitensnek számolnia kell azzal, hogy ügye a fegyelmi bizottság elé kerül. A csoportosok lettünk, meghirdettük a hokikultúra évét, szeretnénk elejét venni az ilyesminek. Fontos, hogy én csak annyit kérek a fegyelmi bizottságtól, vizsgálja meg, szükségesnek találja-e, hogy a kétmeccses eltiltáson túl is büntetést szabjon ki. Az ítéletet nem én hoztam, hanem a fegyelmi bizottság háromtagú testülete. Ez ellen 15 napon belül fellebbezéssel élhet a szankcionált, ami után az elnökség hozza meg a végleges határozatot."

Kóger István, az Alba Volán farmcsapatának vezetőedzője felháborítónak és  irreálisnak tartja az ítélet mértékét. Elfogadhatóbb lett volna számára, ha mérkőzésszámban kapja a büntetést. Kedden már az ötödik találkozót játszották, amelyen a szankció értelmében nem ülhetett a kispadon. Megkértük, mesélje el, hogy emlékszik vissza az esetre.

"Két nappal a HC Csíkszereda elleni szép győzelmünk után azt reméltük, az UTE ellen is helytállhatunk. Ez így is történt, egészen három perccel a vége előttig volt esélyünk a pontszerzésre. Ekkor egy szabálytalan buli után kaptunk gólt, majd az újpestiek rálökték a kapura az egyik játékosomat, de tőlünk állított ki a játékvezető, és az UTE eldöntötte a mérkőzést a maga javára. Mindezek után Kincses Gergely játékvezető odakorcsolyázott a kispadunk elé és belemosolygott az arcomba.

Megköszöntem neki, hogy elintézett minket, pedig az UTE enélkül is legyőzte volna csapatomat. Erre egyből végleges fegyelmit adott, na ekkor elszakadt a cérna,  elkezdtem anyázni, amiért végleges kiállítást kaptam. Hülye voltam, fölöslegesen csináltam, nem szabadott volna. Tudom, hogy fiatal csapat van rám bízva. Nagy volt a feszültség, hiszen a bravúr küszöbén álltunk. A kiállításért automatikusan kétmeccses eltiltás jár, úgy gondoltam, ezzel olcsón megúsztam volna. Véleményem szerint 6-8 mérkőzéses eltiltás lett volna a büntetésem megfelelő mértéke."

A háromtagú fegyelmi bizottság december 8-án egyetértésben hozta meg a határozatát, amelynek értelmében Kóger Istvánt 2008. november 30-tól 2009. január 30-ig meghatározott időtartamra eltiltja a szövetségi rendezvényen edzői, illetve vezetői tevékenység kifejtésétől. A bizottság elnöke, dr. Vadócz Ferenc véleménye szerint az utóbbi időben elszaporodtak a játékvezetők elleni durva megnyilvánulások. Mint megtudtuk, ebben a szezonban ez volt a harmadik edzővel szembeni fegyelmi tárgyalás, korábban Dobos Tamás és Maszlov Dmitrij ellen hoztak ítéletet.

Egy tavalyi eset kapcsán Kóger István egyéves felfüggesztett büntetést kapott, ezt ezúttal a testület súlyosítónak értékelte, annak ellenére, hogy az egyéves felfüggesztés ideje lejárt. "Kóger Istvánt régóta ismerem, nagyon rendes embernek tartom, az eljárás során is példamutatóan viselkedett. Meg is lepett, amit tett, főleg, hogy fiatalok előtt történt mindez. Nem szabad ilyen példát mutatnia, mert akkor mit várhatunk a rá bízott játékosoktól. Szigorú ítéletet hoztunk, az lehet, de úgy gondolom, igazságosak voltunk.

Úgy találtuk, meg kell állítani a folyamatot, amely a játékvezetőkkel szembeni fellépés területén elindult. Biztosan sokat hibáznak a bírók, de megvannak a kritikai észrevételeknek a lehetőségei. Az ítélet nem terjed ki Kóger István szakosztályon belüli munkájára, edzéseket vezethet, szakmai munkát végezhet, amennyiben az Alba Volán SC nem szankcionálja az esetet. Mérkőzéseken hivatalos személyként nem vehet részt, de ahhoz joga van, hogy mondjuk a kispad mögötti sorból nézze a mérkőzést, sőt akár élő szóban, akár mobiltelefonon utasításokat adhat a csapatának."

Márpedig a szakosztály nem tiltja el a munkától Kógert. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató nyilatkozata szerint fellebbezni fognak az ítélet ellen. "Ez nem azt jelenti, hogy ne ítélnénk el maximálisan edzőnk cselekedetét. Egyértelműsíteni szeretném, hogy amit tett, az nem fér bele az általunk elvártakba. Ennek ellenére az eltiltás mértékét túlzottnak tartjuk. Amíg Kóger István nem állhat a kispadon, addig Németh Lajos vagy Fekti István helyettesíti."

25 komment

Címkék: kiállítás eltiltás alba volán kóger istván

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszer de szeretném már látni, h egy bírót is eltiltanak... Mert amit képesek néha csinálni, az vérlázító. Sportágtól függetlenül!
igazad van Kalasz a jatekosokat es az edzoket buntetik ha beszolnak es anyaznak
de a birokat soha senki pedig ok aztan nagyon tudjak hogy lehet elb@szni egy iramos szoros merkozest oket ki bunteti es ki kritizalja es ha meg szemtelenek is , hozza nemertesuk mellet , mint a fenti esetben akkor normalis hogy elszakad a cerna
szerintem a szovetseg egy kicsit eltulozta a buntetes merteket
"Mindezek után Kincses Gergely játékvezető odakorcsolyázott a kispadunk elé és belemosolygott az arcomba."

Na persze
soesem akartam bíró lenni és néha nehezemre esik megérteni, hogy mi motiválja őket, de tény, hogy nélkülük nincs meccs és ezért tiszteletben kell tartani a betöltött szerepüket. Szerintem a "bíróeltiltásokról" azért nincs információnk, mert azt egyszerűen nem verik nagy dobra, ennek ellenére biztos, hogy létezik az intézmény.
Szerencsétlen Kovács Zoltán,tavaly is nagy buzgóságában bírókat elmarasztaló bocsánatkérő levelet írt csíkba az sc- volán meccs után,holott az esetről vakon volt mint Vak Béla. A magyar bírói kar 1-2 kívételtől eltekintve,nem " A"nem is " B "csoportos szinten van, hanem ha lenne olyan épp megütnék a K csoport szintjét. Van olyan H betűvel kezdődő nevű spori akinek a kiállítás jelzésekor mutatott kéz tevékenysége a64 évvel ezelőtti német karlenditést idézi.Tegnap a volán -progym meccsen az ellenfél első gólja bent sem volt,fentről láttam ,cirka 8cm el a gólvonal elől kanalazta ki a védő(igaz a kapus mögül, aki kint állt)sasszem spori gólt ítélt hazai pályán .(ettől függetlenül is nyert volna a progym,mert amig be nem ütöttük az egyetlen gólunkat 2-0 -nál addig megvoltam győződve arról,hogyha ez a meccs húsvétig tart ,akkor sem ütünk gólt )Osztrák hoki magasabb szinten áll jóval mint a mienk,mégis ott is sűrűn előfordul borzalmas bíráskodás(igaz majd mindig a mi kárunkra)de elkell fogadni szükség van a csíkos ruhás sporikra,mert nélkülük nincs meccs
munkagep,

El kell keserítselek. Bíróeltiltásról évek óta nem hallani magyarországon. Ennek egyik oka, hogy kevesen vannak és ha valakit eltiltanának, akkor meccsek maradhatnának el. Így is van olyan eset, hogy egy bíró egész napja elmegy meccsek vezetésére. Tisztelet nekik, amiért ezt vállalják és biztosítják a meccsek megtartását. A minőségi bíráskodás viszont hiányzik.
Hát srácok, hamut szórok magamra, de nem egy játékvezetőt - nem bírót! - már eltiltottak nem is kis időre. Csak legfeljebb annak nincs akkora hír értéke. Bár tavaly egyet nagyon felkaptak, igaz Guriga uram Jr.?:-)
Amúgy a másfél éve történt esetnél ott voltam az Astrában, az tényleg komolytalan volt KI részéről. Ráadásul még igaza sem volt, ezért cikis a dolog.
Bocs Tillasz. Tényleg ezt az esetet el is felejtettem. De az ez előtti utoló eltiltás amiről tudok az 3 évvel ez előtti. De lehet, hogy volt több is csak nem jutott el hozzám a híre.
Sorry,

utoló = utolsó
Bubu0
Szerintem az is eltiltás, ha valakit levesznek mondjuk OB I-ről és EK-át - vagy azt sem - fújhat egy ideig!:-)
"Mindezek után Kincses Gergely játékvezető odakorcsolyázott a kispadunk elé és belemosolygott az arcomba."
Ezt bárki mondhatja. Én kb. egyetértek az eltiltással a bírókat tisztelni kéne még akkor is ha nincs igazuk nem beszólni nekik, Kincses nem a világ legjobb bírója de az ilyesmiért mindig kiosztja mindenkinek ami jár.

Bár a Miskolc - SC-n volt egy érdekes jelenet az egyik SC játékos fejbevégta az egyik vonalbírót ütővel játékmegszakítás alatt vicces volt gondolom nem direkt csinálta akkor csak lett volna valami következménye a dolognak (itt Kincses vonalbíró volt de nem őt vágták fejbe).
Kovács Zoltan.." A csoportosak lettünk"...kérdem én a nevezett egyéntől, -a bírók is azok lettek??? Siralom látni ahogy korcsolyáznak, itélnek, bármit megengednek maguknak, stb...."meghírdettük a hokikultúra évét.., az A csoportban "csak kulturált edzők" vannak??-ha j
övőre B-ben játszunk mit hírdetünk?..dr. Vadócz.." biztosan sokat hibáznak.."-ez a következménye a sok hibázásnak !!Több meccsre járjon a fegyelmi elnöke...másként látja akkor az eseményeket.- Ocskay.."nem fér bele az általunk elvártakba.."-vajon ő megfelel az "A" csoport elvárásainak..??-mindenki nézzen mélyen magába.
Tillasz: Biztos nekem lyukas a fejem, de mikor volt ez? :)
De az is lehet,hogy csak furcsa a fehérváriaknak mimkor nem Barabás ,Stadler,Árkovics hármas vezet nekik meccset,Fehérváron..:)
GUJR:
Chicago OB II. Németh-Kiss affér!:-)
SZiasztok!!

Játékvezető vagyok,ás ahogy Tillasz irta A Németh -Kiss affér résztvevője! 2 hónapos eltiltást kaptam,
ugyhogy véleményem szerint létezik! :-)
pakk:
"De az is lehet,hogy csak furcsa a fehérváriaknak mimkor nem Barabás ,Stadler,Árkovics hármas vezet nekik meccset,Fehérváron..:) "

Furcsa?
Sztem Árkovics "tanárúr" annyira nem akart fehérvári létére soha sem elfogultnak látszani, hogy néha vérlázítóan fújt ellenünk! szal szerintem nem annyira azért reklamált Kóger, mert Árkovicsot akarna... :)

A Volán kicsit cseszi sztem sok neves fővárosi klub szemét.... pl anno ki akartak minket zárni a bajnokságból, mert nem volt elegendő emberünk egy meccsen.... Aztán mikor "csicsóbá" árnyaltan közölte, hogy a kizárt csapat játékosait nem szívesen engednék el a válogatottba kapcsoltak, hogy nem kellene mégsem...
Az ebelben is útban vagyunk, mert valljuk be, ha volt is mélypont, azért ha a digóvezette labancok nem zúzatják rommá a csapatot, valósznüleg nem itt tartanánk...
igaz, ha katinéninek pöcse lenne, katibácsinak hívnák... :S:S:S

Szal leszakadhatna már mindenki a volánról, mert lassan tényleg úgy nézünk ki az eltiltásainkkal, mint az országos gladiátoregylet...
vagy kellene a hoki szakosztályból k1 csapatot kovácsolni???? :D:D:D
Érdekes eset...Mindkét embert jól ismerem, kedvelem. Gergőről nem tudom elképzelni ezt a vigyorgós sztorit, viszont Kógerről meg azt nem, hogy hazudna vagy mást mondana a történtekkel kapcsolatban. Itt viszont bezárult az ördögi kör:)
Tudom, h a Zebrak ostobak neha, de azert ezt csak akkor hinnem el, ha eloben lattam volna, h valoban gunyosan, direkt ingerloen es karorvendoen belemosolyog az egyik edzo arcaba.
Leo, úgy látszik mi más meccseket nézünk. De ne tereljünk.
Mindenesetre ebből az egészből (cikkből, kommentekből, eljárásból) hiányolom, hogy az érintett Kincses játékvezető nem is lett megkérdezve(Ezt Kishal is megerősítette az indexen). Álltam már nevezett bizottság előtt, akkor sem látták szükségét a spori meghallgatásának, a szabályos eljárást hírből sem ismerték. Kész "elő" ítéletük volt számomra, előadott védekezésemet nem is vizsgálták, bár esetemben nem volt így sem esélyük. A világon egyedülálló az is, hogy egy vizsgálat során nem hallgatják meg mindkét érdekelt felet, de itt úgy látom, megmaradt ez a régi szép szokás. Egy fűzfajogász símán szétkapná az egész ítéletet. Egyébiránt - az itt különösen visszatetszést keltő - mosolyogva odakorcsolyázást egy, a mérkőzéstől feszült idegű érintett értékelésében ismerjük. Lehet, hogy mindössze egy olyan eset az alapja, hogy a kezdeti negatív megnyilvánulást a bíró nem büntetni, értékelhető poénként kívánta elhessegetni, de ez az indulati gátak gyengesége miatt "nem jött be".
Amúgy az MJSZ szigora - az eljárás hiányosságatól függetlenül - a sportág nemzetközi környezetét nézve (lásd: EBEL döntés, stb.) jogos és itthon is be kellene vezetni a régóta kötelezően felvett OB I-es meccsek visszanézését és az el nem marasztalt súlyos esetek utólagos büntetését (lásd, pl: NZ-UTE meccs).
Sziasztok !!! Mindenkinek igaza van ! Szerintem azokból a fiatalokból kellene játékvezetőket képezni akik a Volán ifiből jövőre a nagy Kóger Mesteredző magasszintű hozzánemértése miatt abbahagyják szeretett játékunkat .(feladva 8-10 év munkáját , amit nem pénzért hanem a játék szeretetéért és saját magukért , családjukért és annak jóvoltából csináltak) Nem érdekel mit csinált a STARs meccsen ! Annak örültem volna ha úgy tiltják el hogy januárig a jégpályára se mehessen ki(be)! Akkor talán még menthető lenne az ifi csapat , akik szezon elött a fő bajnokesélyesek voltak ! Most kell megnézni ! Ezen látszik Kóger munkája , nem a HC meccsen !!! NEM ÉRT HOZZÁ !!! Mindenki tudja aki nem az úságból és a TV-ből tesz a MAGYAR JÉGKORONGÉRT !!! De már a fehérvári jégpályán is fenik a kaszát .......
Crossrock!! Miért beszél belőled az indulat? Talán te edző vagy ,hogy megítéld Kóger munkáját?? Szerintem egy kisstílű névtelen bunkó inkább!!!))
Szia ! Bevállalom . Lehet hogy igazad van . Nem akarok nagyképűzni de már ittam olyannal Mozskovszkaja vodkát , Becherovkát , Zlaty Bazant-ot , Finnlandiát , Kentucy whiskyt aki ért egy kicsit ehhez a sporthoz . Igen én is edző vagyok !(sajnos nem jégkorongedző) Barátaim gyerekei játszanak a keze alatt ! Ő is bevállalhatna valamit.................
Ezt találtam: www.youtube.com/watch?v=QI7xMa5Xtg8
Nem perdöntő, mindenki döntse el, hogy mit lát.
Egy szigorúan magánvélemény: "Mindezek után Kincses Gergely játékvezető odakorcsolyázott a kispadunk elé és belemosolygott az arcomba." Kincses játékvezető ott állt a Volán kispadnál, ergo nem tudott, nem kellett neki "odakorcsolyázni". A gólszerző mezszámát nézi, amikor már Kóger István javában magyaráz és mutogat. Lehet belemosolygott az arcába abban az egy pillanatban, amikor nem látjuk az arcát, de semmiképpen se úgy történt, mint ahogy az edző előadja.
süti beállítások módosítása