HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mutassuk meg, hogy egységesek vagyunk

2008.12.08. 16:01 D. Gromov

2009 első hazai mérkőzését a Red Bull Salzburg ellen játssza az Alba Volán. Mindenki emlékszik, mi történt az utolsó fehérvári csata közben és után. Mindenki tudja azt is, hogy a január 4-ei találkozóra fel kell készülni, nemcsak a csapatnak, a szurkolóknak is. A Blue Brothers Szurkolói Klub Egyesületnek már vannak ötletei. Terveiket honlapjukon ismertetik, a szöveget egy az egyben közreadjuk mi is.

"Közeleg a nagy nap, a Red Bull Salzburg elleni visszavágó napja. A Blue Brothers mint az Alba Volán legnagyobb szervezett szurkolói csoportja a következő levéllel fordul a magyarországi jégkorongszeretőkhöz.

Az Alba Volán–Red Bull Salzburg mérkőzés alatt és után történtek nagy vihart kavartak nemcsak Magyarországon, Ausztriában is. Mi, Alba Volán-szurkolók joggal haragszunk a salzburgi csapat és Pierre Pagé vezetőedző eljárása miatt. De nagyon fontosnak tartjuk, hogy salzburgi ellenfeleink ne érjenek célt, ne sikerüljön elhitetniük, hogy amiket állítanak rólunk, igazak.

Úgy gondoljuk, nem kell messzire mennünk példaképekért, ez esetben is a csapatunkról vehetünk példát. Nem a múlttal kell foglalkozni, nézzünk a jövőbe. Lássuk be, csapatunk és a magyar jégkorong érdeke is azt kívánja, hogy hosszú időn át tudjunk az EBEL-ben szerepelni. Ehhez nekünk, nézőknek is bizonyítanunk kell. Meg kell mutatnunk, a mi csarnokunkban nincs senki veszélyben, a mi országunk nem nevezhető Balkánnak. Ennek egy útja van, ha mindenki kulturáltan viselkedik, nem dobál, nem köpköd. Aki megsérti ezt a normát, határozottan és látványosan távolítsuk el magunk közül, végleg.

Ne feledjük, az ellenfél játékosai a pályán nemes ellenfelek. Ők semmi olyat nem tettek, ami miatt haragudnunk kellene rájuk. Mi több, emlékezzünk, kettejüknek a mi játékosaink okoztak sérülést, még ha az egyik nem is volt olyan súlyos, ahogy azt a Red Bull Salzburg orvosi papírjai alátámasztották a fegyelmi tárgyalás során. Pierre Page legendás edző. Több mint tíz évet töltött az NHL-ben. Adjuk meg neki az ezért járó tiszteletet, de a velünk szembeni cselekedetei miatt tartsunk elé torz tükröt. Ha esetleg viselkedésünk és felirataink hatására sikerül meghasonlásra késztetnünk, az lesz számára a legnagyobb büntetés Székesfehérváron. Ha kifütyüljük, megdobáljuk, joggal mondhatja majd, hogy na látják, uraim, erről beszéltem.

Az eddig leírtak fényében azt javasoljuk, legyen ez a mérkőzés az irónia mérkőzése. Ne fütyüljük ki ellenfelünket, hanem lepjük meg vendégeinket jó kedvű fogadtatással, kitörő vastapssal, a Red Bull Salzburg és Pierre Pagé hangos éltetésével. Találjunk ki együtt vicces, de semmiképpen sem becsmérlő vagy durva transzparenseket. (Néhány gondolatébresztő példa: Székesfehérvár Red Bullt fogyaszt; Köszönjük, Pierre Pagé!; Üdvözlet a Balkánon; Vigyázat, életveszély!; Ne bántsátok Fodort!; 2500 EUR: mi okoztuk, kifizettük; Salzburg vége tábla.)

Ha a klubvezetés támogatja tervünket, elintézhetnénk, hogy Bonni és a megmozdulása miatt megsérült, remélhetöleg addigra felépülö Mike Siklenka a kezdés előtt kezet fogjon a jégen, vastaps kíséretében. (Mindeközben egy szurkoló ajándékcsomagot nyújhatna át Siklenkának, amelyben például 5 db Bomba! Energiaital lenne.)

Várjuk az ország összes szurkolótáborának képviselöit, akik saját csapatuk mezében érkezzenek a meccsre. Kérjük őket, szurkoljunk egy csoportban, közösen, együtt a magyar hokiért. Mutassuk meg, hogy külső támadás esetén egységesek tudunk lenni.

Teli torokból szurkoljuk végig a mérkőzést, akkor is, ha csapatunk hátrányba kerül. Hajrá, Volán! Hajrá, magyar jégkorong!"

153 komment

Címkék: alba volán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem van egy pár kék lapom itthon:)
nagyon is jóó ötlet:D
Nincs közünk egyik csapat szurkolótáborának belügyeihez, de úgy éreztem, muszáj hozzászólnunk, hiszen magával a cikk közlésével is mintegy támogatásunkról biztosítottuk a Blue Brothers-esek ötletét. Már csak azért is, mert azt mi nagyon jónak tartjuk.
Még egyszer érdemes mindenkinek végigolvasnia a felhívást, azt gondolom. Turáni átok ide, trianoni sorscsapás oda, azért fontos lenne, hogy a humorérzékünket ne veszítsük el teljesen. Aki azt olvasta ki ezekből a sorokból, hogy ez a taps a Red Bull Salzburg és Pierre Page ünnepléséről, éltetésről szól, az szerintem nem jól dekódolta az amúgy nem túlzottan kódolt szöveget, már elnézést kérek mindenkitől.
A taps lehet, hogy primerben ünneplést jelent, ám sok kultúrában különböző tartalommal bír. Hogy messze ne menjünk, Olaszországban a temetéseken szokás vastapssal búcsúzni az eltávozott családtagtól, vitatható, hogy a történtek megünneplése okozná ezt. Ebben az elképzelt környezetben vajmi kevés esélye látszik annak, hogy ezt a salzburgiak az ő ünneplésüknek tekintenék.
Érdemes továbbá elolvasni, mit jelent az a szó, hogy irónia (hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia). Ez az egész ügy kulcsmomentuma. Nyilvánvalóan szó nincs arról, hogy a székesfehérvári vagy bármely más magyar szurkolótábornak Page vagy az RBS felé kellene bármit bizonyítania. A külvilág felé kell demonstrálnia, ahogy a BB-cikk is írja, azt, hogy amit róla terjesztettek, nem igaz. Természetes és vitán felüli, más módja is lehet ennek a demonstrációnak, a jégkorongblog ennek a vitának kívánt helyet biztosítani a cikk közlésével. Azt gondoljuk, jelen poszt címében rejlik az egyik legfontosabb üzenete a BB-esek kezdeményezésének.
Kedvenc vitapartneremnek, Kcs-nak konkrétan is címzek egy megjegyzést. A Pierre Page által ajánlott 90%-os normális szurkolói arányt én Alba Volán-fanként elfogadhatatlan tartanám. Egy ember köpött, öt dobált, mondjuk lehetett max. tíz renitens. Ha ezt a háromezerhez viszonyítjuk, akkor 99,66%-ról kellett volna beszélnie. Mint írod, nincs miért megtapsolni. Az éltelés értelemben nyilván nincs. Viszont azt gondolom, van annyira harcias a te írásod is az ötletgazda ötletével szemben, mint amennyire ellenállhatatlanul tudatosítani kell Page mesterrel, hogy amit tett, az elfelejthetetlen.
Ha nem történik semmi különös a január 4-i meccsen, az lesz a "szánalmas önalávetés".
Taps! Nálunk ünneplést jelent. Minden népnek más a kultúrája, és lehet, hogy Olaszorzágban a taps a búcsúzás, de mi MAGYAROK vagyunk, és nálunk a sikert, az éltetést jelenti. Ha az osztrák csapatot megtapsoljuk, akkor hogyan köszöntjük a mieinket? Ugyanolyan tapssal? Akkor hol a különbség. Át fog jönni, hogy az egyik az írónia, a másik meg őszinte ünneplés?
Lehet, hogy rosszul látom, de a taps körítése minden további nélkül jelentheti a különbséget. Szerintem cinikus megnyilvánulásoknak a Salzburg felé igenis van helye, nyilván nem a meccs alatt, de előtte miért ne?
megmutatjuk nekik.HAJRÁ VOLÁN>
F.Kapus, hagyd a fenébe az egészet.... ((((-:
Én azt nem fogom megtapsolni, ahogy Bonni kezet fog azzal a szeméttel, és azt végképp nem, hogy ajándékot adnak a másik jómadárnak! És aki volános hasonlóképpen cselekszik. És ezeket nem is kéne megtenni! Nagyot csalódnék! Nagyon nagyot!
FIGYELJETEK!!
AZ TISZTÁN LÁTSZIK, HOGY MINDENKI EGYETÉRT A TILTAKOZÁS SZÜKSÉGESSÉGÉVEL, VISZONT A HOGYANJA OKOZ FEJTÖRÉST.

ALAPVETŐEN A LEGSZÉLSŐSÉGESEBB TILTAKOZÁSNAK AZ AUTÓFELBORÍTÓS-RENDŐRDOBÁLÓS-UTCAKŐFELTÉPŐS MÓDJÁT ISMERJÜK, EZ ALATT AZONBAN MÉG VAN SZÁMOS FOKOZAT, KÖZÖS BENNÜK, HOGY VESZÉLYEZTETI A CÉLPONT FIZIKAI ÉPSÉGÉT, ILL. EMBERI MÉLTÓSÁGÁT.

DEEE!!! A TÖRTÉNELEMBŐL ISMERT A PASSZÍV ELLENÁLLÁS FOGALMA, AMI A LABANCOK SZÁMÁRA SEM LENNE ÚJDONSÁG VELÜNK KAPCSOLATBAN. NA, ERRŐL VAN SZÓ A BLUEBROTHERS KEZDEMÉNYEZÉSBEN.


Komoly kérdés: a blogot max néhány százan követjük nyomon - hogyan értesül a többi 2000 néző az 'egységes' fellépésről???
F. Kapus: azt hiszem, a hozzászólásokból jól látszik, hogy a kezdeményezés megosztotta a fehérvári szurkolókat, mint ilyen, alkalmatlan arra, hogy a címben levő cél eszkze legyen.

Köthetitek az ebet a karóhoz, de azt hiszem, elegánsabb és bölcsebb lenne belátni, hogy ez nem volt jó ötlet, mert irónia ide vagy oda, az egész arról szól, hogy mi azt próbáljuk befolyásolni, hogy ő mit gondol rólunk.

De Pierre Pagé NEM a Volán-szurkolók referenciapontja, kérlek benneteket, értsétek meg!

A rövid idő alatt beérkezett hozzászólások ezt egyértelműsítik.

Még valami: azt hiszem, az összes hozzászóló közül én voltam az - két kolléga társaságában -, akinek Pagé a szemébe mondta azt, amit utána máshol is lenyilatkozott és a blogjában megírt. Azt hiszem, pontosan tudom, hogy értette: a 90% természetesen arra utalt, hogy túlnyomó többsége.

Felőlem az tapsol, aki akar, de biztos vagyok benne, hogy a Volán-szurkolók nem fognak egy emberként az ötlet mellé felsorakozni.

Hogy mire jó megosztani a szurkolótábort, fogalmam sincs...
Hogy színesítsem a képet:
Most nézem az U20 vélogatott sikerét a lengyelek ellen. Ha jól számolom ott öt játékos esetében is azt olvasom hogy "Red Bull Salzburg" . Ebből Kóger Dani a nagycsapatban is játszik sokszor.
Nem mondom, hogy ez közvetlenül összefügg Page úr stílusával de mégis ugyanaz a klub. És ha jól látom más osztrák csapatnál nincsenek magyar fiatalok...
turco0814: erről juti tud gondoskodni! majd szépen nézek rá és megkérem intézkedjen valamit! na juti?? mit szolsz? :) menni fog?
Én most egy picit csalódtam. De nem szólok semmit, mert nem ismerek szinte senkit. Elnézést.
Valami burtálisnagy Volánt bíztató transzparens kell, és a csapat buzdításával poklot kell varázsolni a csarnokból. A pici csarnok előnye, hogy a jégen is nagyon átélik, ami a lelátón folyik. Ha 3000 ember dobbal énekelget, és ehhez valami koreográfia is tartozik, akkor nem kell oda semmi gyenge poén, vagy fikázódó transzparens, hogy a csapat kihozza magából a maximumot és esetleg nyerjen...
KCs: kettőnk gondolatainak nincs metszethalmaza e témában, így a további párbeszéd értelmetlen, ezt sajnálom, de belátom. Az pedig nagyon távol áll tőlem, hogy azt a masszívan koherens, egységes egészet, amelyet fehérvári szurkolótábornak hívunk, megosszam, úgyhogy kutyám pórázát elegánsan és bölcsen leoldom az álláspontjaink között húzódó rozsdás kis cövekről.
F.Kapus;èn olaszorszàgban èlek ès pontosan tudom hogy mit jelent a taps,màrmint az elhunytnak.tiszteletet,megbecsulèst stb amikor itt volt kozottunk ès meg tapsoljàk azèrt hogy egyszeruen vele lehettunk,ismertuk ot.hiszen o màr elnyert valamit!mi meg csak kis foldi akàrkik vagyunk.de ez is vàltozik dèlrol èszak felè haladva.Lehet, de szerintem biztos hogy az osztràkok nem tapsolnak ilyenkor.csak akkor ha pucèr not làtnak!
A legegyszerűbb tiltakozás ha hátat fordít mindenki a pályának akkor amikor a salzburgiak jönnek be a jégre.Csak úgy néma csendben!
Én azt már most lemerem fogadni, hogy óriási füttykoncert fogadja majd a Bikákat.Amire fel kell hívni figyelmét minden szurkolónak, hogy NE DOBÁLJA dodozzal tele a pályát és NE KÖPKÖDJE az osztrákokat stb.
És ez az amire a BB felhívta a figyelmet, ez a fontos a többi csak kőrítés.
EBBEN LEGYEN ÖSSZEFOGÁS, ez a lényeg!!!!!!!!
rangers64, az ilyent nem tudod megszervezni. Ellenben jó lenne végre egységesen, egy helyen szurkolni. Jó lenne, ha a BB összeszedné a kisebb-nagyobb szurkoló csoportokat... vagy legalább megpróbálná. Lehetne toborozni kicsit aktívabban. Szerintem 50 állandó szurkolót simán össze lehetne szedni. Akkor meg össze lehet dobni pénzt dobra, drapériákra, látványos koreográfiákra... Ehhez mondjuk az kéne, hogy egy helyen gyűljön össze a tábor aktívabb része. Pl a lelátó baloldalán van egy 8-10 fő körüli létszámú csapat, és bosszantó, ha nem találják a közös hangot a két oldalt, borzalmasan hangzik középen.
Vincenzo90 én még mindig osztom a véleményed, miszerint jöjjünk össze középre. vagy akik a csoportok között állnak azok is énekeljenek és akkor talán összeáll a kettő::D
Én egyet értek a BB-vel :) Röviden, tömören :D
Emlékezni kéne a tavalyi évre is mikor a Volán a magyar alapszakaszban kevés játékossal utazott el csíkba emlékezni kéne hogy rájöttek a hibára és ezért SZÁNDÉKOSAN csallni akartak azzal hogy beirtak két nem volános játékost és mindezt megúszták minden fajta komolyabb büntetés nélkül,ezekután nem tudok kiállni erkölcsileg az Alba Volán mellett.Nem irigységből irom elismerem hogy neki köszönhetjük az A csoportot a magyar hoki fejlődését de erkölcsileg nem tudok kiállni értük mert a szövetséget uralják és itthon kizárás helyett nem kaptak semmit,és nem azzal van gond hogy nem ismerték a szabált mert ha felvállaják akkor nem is kellet voln büntetni hanem hogy pofátlan módon akartak csallni.
Jutti: a régi szurkolótábor éveken át középen állt, a pályával szemben nézve a korlát bal oldalán. Páran maradtunk ott, és bármennyire nem úgy tűnik, sokat szurkolunk, és sokszor sikerül bevonni a körülöttünk állókat is, szóval nyitott kapukat döngetsz...
Lacik a jobb szélen már nagyon jól nyomják - a de baj az, hogy sokszor még nem olyan hangosak, hogy azonnal át lehetne venni a szurkolásukat (és ennek elsősorban akusztikai okai vannak, a hang oldalra nehezen nem terjed, amit hallani, az jobbára szemből jön vissza). A bal szélen is van egy csapat, akik rendre rázendítenek, de egység nélkül az egész nem sokat ér (főleg amikor baloldalt indul a Hajrá Volán, Laciéknál meg az 1-2-3-4).
Jól van zsolt007, Ön nem ezt az oldalt kereste, kattintson a bal felső sarokban a Vissza gombra. Ha van rá mód, akár többször is.
Ne kezdjük már ezt újra, tavaly eléggé sokat rágták. Minden nagyobb csapatról előszedhetünk turpisságokat, ha akarunk. A szövetséget annyira uraljuk, hogy Kógert most tiltotta el az elnök 2 hónapra, mert keveselte a fegy. bizottság 2 meccsét.
A kezdeményezésről: iróniának lenne értelme, Pagé f@szaságának felülni nem. Szerintem jó felvetés ez Laciéktól, csak rosszul van tálalva (és van pár hülye ötlet), és könnyű félremenni. Kcs véleménye is helytálló szerintem annyiban, hogy Pagé nem lehet értékmérő (és jópár felvetett ötlet ezt sugallta volna).

Lehet, hogy velem van a baj, de én látok BB/Kcs közös metszetet. Egyetlenegy, egységes reakció a meccs előtt bőven elég jelzésnek - mondjuk egy vastaps Pagénál, vagy hátat fordítás, az szerintem bőven elég, mindenféle koreó, ami nekik szól, vsz baromi rossz ötlet, amilyen kevés koreó van, az inkább a csapatunkkal foglalkozzon -, utána meg lehet kizárólag a csapatunkkal foglalkozni. Azt mondjuk elismerem, hogy ezt nem egyszerű kitalálni, de talán el lehetne indulni ezen a vonalon. Aztán Pagé majd döntse el, hogy pl. az a taps mit jelentett...
Kedves Zsolt007!

Az alábbi lapokon bizonnyal szívesen látják fenti tartalmú hozzászólásait, kérjük a jövőben inkább ezeket látogassa:

realujpest.blog.hu/

www.steauahochei.ro/ro/

Köszönjük!
mi a korlát másik oldalán álllunk néhányan akik amint hallják elkezdik a szurkolást, meg néha magunktól is nyomjuk amennyi tőlünk telik:D
tudod ott a nagy zászló alatt:D
Kedves advocatusdiaboli! Kikérem magamnak ezt a megjegyzésedet.

Egy bocsánatkérést elvárok Tőled.

Köszönöm.
Jutti: természetesen elrontottam, az a bal jobb, és a két táborral kapcsolatban is fordítva igaz - úgy akartam írni, hogy a pályával szemben [b]állva[/b]. Akkor alattunk lehettek pár sorral, mert a múltkori meccsen én fogtam az új zászló jobb sarkát a legfelső sorban.
melyik sarkát érted jobbnak???
mert én a legelső sorban állok, kb a zászló közepénél és fölöttem áll Rex. de akkor te az én hangomat már tuti hallottad:)
egyrészt nem vagyok lila másrészt bármilyen más magyar klubbnak szurkoló mért álljon ki egy Volánért a tavalyi dolgok után.Mégegyszer hibázni lehet a gond azzal volt hogy nem álltak és mondták hogy elnéztük elnézést hanem CSALTAK szándékosan.Ezek ellenére nem gyűlölöm a csapatot sok sikert kivánok az Ebelben jussanak minél tovább de ezt a minden magyar álljon ki dolgot erősnek érzem.
jutinál mindig zászló van, és elég durva a hangja :D engem nem nehéz eltéveszteni, magas vok, jó kiállású, :)))) természetesen új sötét palkovicsos mez :D második sor! bárkit szivesen látunk!
Jutti: na akkor egyeztessük centire pontosan. :)
Én a legfelső sorban állok, általában a fehérvártv-s kamera alatt, ez a lelátóról nézve a felezőkorláttól balra pár méter. Ha ti Rexxel lent álltok az első sorban, akkor nagyobb esélye van annak, hogy ti hallhattátok az én hangom, mint fordítva. :)
Kedves Zsolt007!

Továbbra is javasolom a Steua honlapot...
Neked meg a tavalyi versenykiirást
hát lehet:D
akkor majd pénteken felfele fogok kiabálni , de gyere le nyugodtan hozzánk, nálam az esetek 99%ában van zászló kis 1szer 1,5es:D és akkor beszélhetünk a szurkolásról. ja és én ugy kb a 4-5ik ember vagyok a korláttól az első sorban, és ha van látsz vkin szeretünk HETI feliratu pólót akkor a közelben vagyok én is, mert azt én gyártottam...és készül a többi is:D
Advocatus: a bocsánatkéréseddel még tartozol.
ezért:

2008.12.08. 23:51:29
Kedves Zsolt007!

Az alábbi lapokon bizonnyal szívesen látják fenti tartalmú hozzászólásait, kérjük a jövőben inkább ezeket látogassa:

realujpest.blog.hu/

www.steauahochei.ro/ro/

Köszönjük!
A hátatfordítós ötlet tetszik...ajándékot azért nem adnék..:)
Ja és nekünk ott a jobb oldalon van dobunk.. :P Szanival ketten osztozunk rajta :D Próbálunk odafigyelni arra, hogy mit kiabálnak a többiek, de tényleg elég nehéz, általában elég nagy csúszások vannak 1-1 tábor között akkor is, ha ugyanazt éneklik.
Töredelmes bocsánatkérés következik Fejér Lilla kifejezett kérésére:

Korábbi hozzászólásomat félreérthetően fogalmaztam meg, amelyből némelyek netán arra a téves következtetésre juthattak, hogy Újpesten nem rajonganak úgy a Volánért, mint mifelénk! Bocsánat, tévedtem, Újpesten legalább annyira szeretik és tisztelik a Volánt, mint Fehérváron! Sőt még talán jobban. Ugyanezen kommentben, tévesen a Steua-val egy szinten említettem a fenti együttest. Ezúton is elnézést kérek minden Bukarest szurkolótól!
Ezzel részemről téma lezárva!
advocatusdiaboli: Te még ráadásul bunkó is vagy.

Gondolom, idézni tudsz a Real Újpest blogról, ami alátámasztja, hogy más csapatokat basztató hozzászólásokat szívesen látunk ott. Ha nem, akkor továbbra is tartozol egy bocsánatkéréssel, annak a tisztességes formájában.
advocatus hat nem szokvanyos bocsanat keres dehat a bukarestieknek aranyszivuk van es biztos meg bocsajtanak :))))
Ez egy ilyen világ... Mint jeleztem téma lezárva!
Először is Köszönjük a Jégkorong Blognak, hogy felkarolta írásunkat.

Nem tudok minden egyes hozzászólásotokra reagálni. Azonban a legfontosabbakra szeretnék egy kicsit kitérni, válaszolni. Egyben Köszönöm, hogy Benneteket is megérintett e téma. Kaptunk hideget, kaptunk meleget egyaránt.

KCs> Úgy érzem, hogy már az elején vakvágányra futottál valahol itt: "azon kell merengenünk, hogy mit gondol rólunk Pierre Pagé". Az még senkit sem érdekel, hogy az az ember mit gondol rólunk magyarokról, ha ezt nem tálalta volna úgy, ahogy az osztrák sajtóban. Innentől kezdve pedig már az "egy bolond százat csinál" elv tökéletesen működött.

Sokan leszólták az ötleteket. Kinek van jobb a tarsolyában? A kék-fehér papírok felmutatása tényleg jó és nincs különösebb anyagi vonzata sem. Legyen taps helyett hátatfordítás? Legyen. Csapatunk egységes, legyen az a szurkolótáboruk is. Nem kell mindenben egyetértenünk, viszont egy hajóban evezünk. Mi lenne ha egy irányba húznánk? Nem az a fontos, hogy a fent leírtakból minden megvalósuljon, viszont amit megvalósítunk, abban legyen egység. Kedvenc csapatunkról példát vehetnénk , hisz összetartásból minden akalommal jelesre vizsgáznak.

Elég sok "történész" is van a kedves olvasók közt. Árulja már el nekem valaki, hogy miért kell a "Ria-Ria-Hungária" rigmust kiabálni egy nem válogatott meccsen? Mindig is utáltam, amikor klub találkozón, de a hab a tortán az volt, amikor a HC Csíkszereda ellen tavaly a döntőn kezdte el skandálni a nagyérdemű.

Valóban problémát okoz jelenleg, hogy a kisebb szurkolói csoportok szétszórtan vannak a csarnokban. Mindegyik lelkesen szurkol, énekel ám egymáshoz nem jut el a hang időben. Hogy miért? Mert a csoportok közt lévők nem éneklik velük a dalokat, így aztán kánonban szurkolok egymás alá, de nem szándékosan. Egy ideje dobbal próbálunk javítani ezen és talán a kiabátor is messzebbre hallatszik. A kis, külön kolóniákat nem fogja tudni senki egyesíteni, hisz egyikőnk sem fogja feladni évek óta jól bevállt helyét.

Sokan azt írtátok, hogy a csapatot kéne éltetni és nem az ellenféllel foglalkozni. A Blue Brothers tagjai és szimpatizánsai minden mérkőzésen, melyen jelen vannak szinte megállás nélkül végig énekelnek, kiabálnak, szurkolnak, dobolnak. Soha nem hagyjuk el a lelátót a harmadok utolsó perceiben és mindaddig a helyünkön állunk, tapsolunk, csillagszórózunk, énekelünk, míg a csapat egyetlen tagja is a jégen van. A csarnokból szinte utolsóként távozunk. Játékosainkat minden alkalommal megvárjuk az öltözőből jövet, váltunk velük néhány szót, megköszönjük nekik a játékot, ők pedig nekünk a szurkolást. Ha valaki nálunk jobban élteti a csapatot, tárt karokkal várjuk lelkes csapatunkba!
qx: igyekeztem, nehogy megbántsam őket... Látod Lilla is milyen hevesen kiállt értük!
A lilák védelmére kell, hogy keljek! Én rettenetesen kellemesen csalódtam bennük!!!
advocatus, lehet, hogy Gromov ki fog baszni engem egy hétre vagy végleg, de a frappáns válaszok királyának szavaival élve: elmész te a picsába!

Lehet, hogy nem tűnt fel Neked, de egy olyan cikkbe okádtál bele egy idióta kommentet, ami arról szól, hogy a különböző szurkolótáborok megjelenésével egyfajta egységet demonstráljunk a salzburgiak ellen.

Nem kell, hogy tudj róla, de a leírtak erre vonatkozó részének van már egy pár hetes előélete, és éppenséggel pont a Real Újpest szerkesztői voltak ennek egyik kezdeményezői. Nem akartam volna ezt így leírni itt, mert nem azért csináltuk/csináljuk, hogy az ilyen szellemileg retardált fehérjehalmazok, mint Te bármiféle lelkiválságba kerüljenek ettől, de sajna - mivel a hülyeségedet még tetézed is - muszáj voltam leírni. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg a Blue Brothers vezetőit.

Csókollak.
És még valami: a Real Újpest szerkesztői sem eddig, sem ezután nem fognak a Te agyad helyén tátongó sötétségből a fehérvári szurkolókat illetően bármiféle általánosításokba bocsátkozni, tudjuk, hogy ahogy köpködni is egy ember köpködött, és dobálni is vagy ketten dobáltak, olyan barom, mint Te vagy, is csak egy van a fehérvári táborban, csak az a kár, hogy nem kapcsolták ki a netet az ápolóid egy órával ezelőtt.
Lilla!

Megszólíttatásom okán még egyszer utoljára hajlandó vagyok veled foglalkozni:
1.) Ha normális hangnemben szólítasz meg, normálisan válaszolok. Ez meghaladta szerény képességeidet...
2.) Sajnálom, hogy nem érted az iróniát, és kizárólag útszéli kocsis stílusban tudsz reagálni.
3.) Ha szellemi képességeid meghaladnák egy közepesen fejlett szumátrai maki kapacitását, akkor látnád, hogy kedves zsolt007 rendkívül eszes hozzászólására reagáltam, amit neked sikerült véresen komolyan venni.
4.) Az azért köztudomású, hogy nálatok vannak akik nem igazán szívlelik a Volánt, (mint ahogy Fehérváron se sok a Lila-Fehér karácsonyfa)így kedves blogtársunk nálatok előbb talál beszélgetőpartnert mint itt...
5.) Ha visszaolvasod az előző kommentedet, látni fogod, hogy mi a problémám. Egyúttal remélem, hogy M.Lac-nak igaza van (miért ne lenne?) és tényleg lehet kellemesen csalódni a lilákban. Te sajnos az előző frappáns kis szösszeneteddel erről nem győztél meg.
M.Lac, szerintem meg egy ilyen rég nem látott mértékű egység a szurkolók közt felülírja a bevált helyhez való ragaszkodást is. Ha nem próbáljuk meg, soha nem lépünk előre.
Aki szelektíven olvas, kedves advocatus...

"Fejér Lilla 2008.12.08. 23:58:51
Kedves advocatusdiaboli! Kikérem magamnak ezt a megjegyzésedet.

Egy bocsánatkérést elvárok Tőled.

Köszönöm. "

Ennél kulturáltabban nem tudtam jelezni Neked, hogy túllőttél a célon. Nos, Neked erre válaszul sikerült még rátenni egy lapáttal. Tehát az 1.) pontod kilőve.

ad. 2.) az iróniát értem, Te viszont nem érted, hol a határ.

ad. 3.) ha nem ebben a posztban kommenteltél volna eképpen, én sem vettelek volna komolyan, de biztosítalak róla, ezután nem is foglak.

ad. 4.) az Újpest - Volán szurkolói csörték nem voltak sem a Te, sem pedig az én hozzászólásom témái, ne keverd ide. Te egy konkrét blogot emlegettél, csak nem jó helyre címezted a szurkát.

ad. 5.) a 4.) pontodra adott válaaszom alapján Te viszont még mindig nem érted, mi a probléma a Te szösszeneteiddel. És ez a nagyobbik baj.

de sebaj, én ezügyben többet nem
lemaradt a vége:

tehát ebben a témában többet nem írok. Teljesen felesleges, hogy egy olyan ember fikáira reagáljak, aki szemmel láthatóan anélkül minősít site-okat, hogy akár egyetlen betűt is elolvasott volna a tartalmukból.
Bármi is lesz a vége Laci, árgus szemmel figyellek Titeket a túloldalról és hasonlóképpen cselekszem. Ha épp nem eszem, és mondjuk nem kell hozzá mozogni :-))
Egyébként tényleg jó látni szemből ahogy a BB szurkol! Határozott fejlődés látszik, és ez már valami amiből ki lehet indulni. A huszonegy- néhány év alatt megszokhattad, hogy inkább savazni szoktalak mintsem elismerni, de várom a folytatást, elvégre szűk egy hónap áll a rendelkezésre...
Grat az erőfeszítéseitekért!
Nekem az a bajom a felvetéssel, hogy keverednek benne egyfelől baráti, sportszerű (vagy annak tűnni akaró) gesztusok, mint pl. a játékosok kézfogása, másfelől gúnyos, ellenséges gesztusok, mint pl. a Page Down, Dead Bull, stb. plakátötletek.

Igazából szerintem egyikre sincs semmi szükség.

A baráti gesztus nyílvánvalóan nem lenne őszinte, senki nem is várja, csak magunkat aláznánk vele.

A gúnyos gesztusok pedig pedig csak olajat öntenének a tűzre. Provokációra csak provokáció jöhet válaszként és teljesen felesleges ingerelni a bikát, ez nem érdekünk.

Arról nem is beszélve, hogy kétfajta gesztus egyidejű megléte kioltja egymás hatását és minket tesz nevetségessé. Ha már mindenáron gesztusokat akartok, döntsétek el, melyik fajtát.

Viszont szerintem nem kéne egyik sem. Egyszerűen csak kulturáltan kell szurkolni. Lehet kicsit fütyülni egy itéletnél, ha nem tetszik, vagy akár a másik csapatra is, ha valami olyasmit csinál, ami nem tetszik. Ezek simán beleférnek. A provokációknak meg nem kell felülni. Fújolni lehet, köpködni, ütni, dobálni nem. Szerintem meg tudjátok csinálni. Csak egy-két forrófejűt kell visszatartani hozzá.

Jó szurkolást, és hajrá Volán!

Sziasztok!
Szerintem ezen a napon a másik konkurens szintén Osztrák energiaital gyártó cég termékével kellene csinálni egy promóciós napot.Az egész jégcsarnok sárga lenne és hostessek osztogatnák a cuccot.Nem csak energiaital,poló,stb..Még lehet,hogy jövőre beszállna hozzánk szponzornak ha elég ügyesek vagyunk,szerintem elég jó reklámlehetősége lenne a forgalmazónak.
Ui:A forralt bor,zsíros kenyér is fontos lesz aznap.
Jó hogy elinditottam újpest-fehérvár ellentétet de én még mindig nem újpest szrukoló vagyok.Január 4 teljes Mol liga forduló minden jégkorong szurkoló a saját csapata meccsére lesz kiváncsi,de még mindig nem értem egy Újvárosi,Újpesti,Fradista,Miskolci szurkolónak mért kéne kiállni értetek??? Nincs még olyan messze a tavalyi év kezdve Ocskay papa nyilatkozátol miszerint ha kizárnak nem engedek senkit a válogatottba végezetül pedig a következmények nélküli büntetés.Megkaptátok azt ami jár miszerint a Volán az elődöntőbe kezdi meg az Ob1-et ez igy van rendjén máshol is igy van.Arra válaszoljatok már idegen szurkólonak mért kéne most a nyakatokba borulni és kiállni értetek?
zsolt007: Annyiban igazat adok neked, hogy semmi szükség nincs hamis, mesterséges gesztusokra. Pláne nem ilyen szinpadias bemutatóra.

Teljesen egyetértek Promontorral: sem hamis baráti gesztusokra, sem provokatív transzparensekre nincs szükség.

Nekünk magunkat kell adni - mert a szurkolótábor igazi arca nem a dobálózós, köpködős, és ezt be tudja úgy is bizonyítani, ha őszintén nyilvánul meg.
Zsolt007,

Megnyugtatlak, én nem várom el tőled pedig Volán szurkoló volnék. Biztosan sokan vannak még így ezzel, úgyhogy nincs miért aggódnod ha nem jelensz meg az ominózus napon Fehérváron :-))
zsolt007-nél a pont. ez a volán belügye. álljanak ki karakánul magukért. miért is kell össznemzeti ügyet farigcsálni, egy ilyen piszlicsáré bohóckomédiából?
szorgalmas, zsolt007: Nem kell. Szabad országban élünk, semmi sem kötelező. Aki akar, megy, aki nem akar, nem megy.
a zsolt007 hozza szolasat nagyon korektul lereagaltatok oszinten nagyon kellemes csalodas volt meg voltam gyozdve hogy kezdodik a sardobalas de nem kezdodot le a kalappal a kedves blog olvaso tarsak elott
világos, mindenki eldöntheti. de azt tényleg komolyan gondolta valaki, hogy én Fradi mezben könnyes szemmel fogok demonstrálni egy volánt ért sérelem miatt? persze gyönyörű lenne, felőlem akár együtt ünnepelhetjük egymás bajnoki címét is, attól függetlenül, hogy épp ki nyeri, sőt a világbéke is csudi jó lenne, de azért ezt az egészet mégiscsak a rivalizálás tartja életben.
zsolt007:
Feltételezem, hogy erre gondolsz:

> Várjuk az ország összes szurkolótáborának képviselöit, akik saját csapatuk mezében érkezzenek a meccsre.

Ezt majd Laci megmagyarázza (szerintem is jobb lett volna máshogy megfogalmazni a dolgot), de én a BB tevékenységét ismerve úgy értelmeztem ezt a mondatot, hogy ezen a napon itt lenne a lehetőség, hogy azok a nem Volán szurkolók (újvárosiak, újpestiek, fradisták, stb.), akik amúgy is el szoktak jönni a Volán meccsekre, ezúttal nyugodtan jöjjenek a saját csapatuk mezében. Ez számukra egy szép gesztus (én legalábis annak értékelném - én mindig és mindenhol büszkén viselem a csapatom mezét, és ki nem hagynék egy alkalmat sem, ha viselhetem), kifelé pedig az az üzenet, hogy íme, van, amikor félre lehet tenni az ellenségeskedést, és egymás mellett szurkolhat volános, újvárosi, újpesti, fradista. Ezzel az lehet a cél, hogy szépen odavágjon Pagé balkános megjegyzésének.
kerusz, én sajnálnám, ha leállnál az ilyen advocatus-félék okításával, olyan bájos, ahogy nulla ismeretanyaggal próbálja itt osztani az észt ez a fehérvári elmebajnok. Biztos hallotta valahol hogy a lilák (és egyéb, nem fehérvári alakulatok) a mai napig volános gyerekek vérét isszák a meccsek előtt.

Ami pedig M.Lac és társai kezdeményezését illeti, az csak akkor hatásos, ha a csarnok egységesen tart demonstrációt. Én speciel túlpörgetettnek, szétaprózottnak érzem a dolgot, a sok tapsikolás, meg játékoskézfogás közben elvész a lényeg. Elég lenne egy, de ütős nézőtéri akció.
zsolt007:
"Január 4 teljes Mol liga forduló minden jégkorong szurkoló a saját csapata meccsére lesz kiváncsi" - vagy pedig nem. Ne akarjad már te beosztani a nézőket, oké? Én pl. erősen vacillálok, hogy a Megyerin akarom-e nézni a kisVolánt, vagy inkább (főként) szolidaritásból Fehérváron a nagyot - ráadásul lila mezben :)
(És akár még ha a Fradi játszana is külföldön, akármilyen kupában - akárhol, én bizony még neki is drukkolnék! Unnndorííító, tudom, de ez van ;))


Önalávetés rulez :D :D :D Kérek belőle kettőt!!!(akármit is jelentsen.)
szorgalmas:
Én ismerek olyan fradi szurkolót, aki szívesen jönne, illetve valószínűleg jönni is fog. Ez a Pagé féle balkánozás valaki szerint a Volán belügye, valaki meg azt mondja, hogy a magyar szurkolókat ért sérelem.
Szerintem Kerusz mondta meg a tutit ezzel kapcsolatban: aki akar, él a lehetőséggel, és demonstrál, aki nem, az nem.
maga a kezdeményezés életszerűtlen, sok okból, de ne legyen igazam. van benne valami rendkívül naív, olyan hmm, általános iskolás. de sok sikert hozzá.
szorgalmas: Ha jól emlékszem, a dunaszerdahelyi közös meccslátogatásnak az _egyik_ előzménye is egy magyar klub zászlajának pozsonyi nyilvános elégetése volt.
Nna, Kerusz! Ezt a bilit talán most nem kellett volna előhúzni... már így is rémes, mi kommenteződött itt össze ehhez az egyszerű bejegyzéshez...

Gyün a karácsony, béke, pls!!!
Zsolt007 azért mert a Volánon keresztül kis hazánkat és benne a magyar csapatokat is lebalkánozták! Egyébként nem tudom, de nem szándékos szabálytalanság történt Csíkban, de ebbe ne menjünk bele, te nem fogod jó hiszeműen nézni a történteket, én meg elhiszem a sajátjaim állításait a jóhiszeműségről. És igen, támogatom mind a két akciót ellentétben Promontorral, itt nem Page-ről és a Salzburgról van szó, de így egyszer és mindenkorra letudnánk mosni magunkról a sportszerütlen jelzőt amit az osztrákok (és nem csak Page) hisznek terjesztenek rólunk. (A szabálytalanságot nem vittatuk, csak az érte járó büntetés nem állt arányban a történtekkel, Salzburg sem tudta érdemben befolyásolni, hiszen független emberek hozzák a döntést, és feléjük az ilyen gesztusok számítanak csak). Másrészt az ironiához való jogunkat nem szabad elvetnünk, ez egy úgyaolyan taktikai elem lehetne, mint amit azon az ominózus meccsen a Salzburg játszott ellenünk (durva játék, miegymás). Tehát nem oltja ki egymást a két dolog, csak más a szél csoport!
Füge, ne vessz el a részletekben! :-) A lényeg, hogy megmozdítsuk a magyar jégkorong szurkolókat, hogy igenis álljanak ki azért, hogy egy Page ne balkánozzon le minket. A módszer teljesen mindegy! Csak közösen csináljuk! A cikkben megjelent hírtelen ötletek, nem lettek kőbe vésve! Celebesz, várunk közénk szurkolni! :-) És várunk mindenkit, aki szívesen megnézne egy izgalmas meccset, és ha még az ügyünk mellé is áll, azt köszönjük szépen!
A jégen kell legyőzni a Red Bullt,nem a nézőtérről.
Amúgy Zsoltnak sok mindenben igaza van,ami a Volánt iletti.
Elég régen füztem kommentárt bármihez is,de most nem tudom megállni,hogy ne szóljak pár szót.

A BB kezdeményezése alapjaiban jó,de én is azt vallom,hogy nem kell nekünk mindjárt lefeküdni elöttük.(nekem ez jött le az ö javaslatukból)

Viszont támogatom azt ami arra irányul,hogy igenis Page mester érezze nem felejtünk. Ez lehet hátat forditás amikor ök jönnek be,vagy zászló vagy bármi más,de könyörgöm ne kérjenek meg,hogy megtapsoljam ez nem fog menni.
Akikkel mecsre járok őket igen mélyen sértette az amit Page nyilatkozott ,és ez nem érdemel tapsot,sem baráti gesztust.

A másik,hogy szét vannak szórva a szurkolók,egységes koreográfia,ehhez csak annyit füzök hozzá,hogy aki kijárt 93,95 környékén a meccsekre az még emlékezhet arra,hogy milyen látvány fogadta az ide érkező csapatokat az egész betonlelátó zászlókba és grafikai elemekbe öltözött, és aki kijárt az tudja kinek,kikknek volt ez köszönhető,és sajnos azt is tudhatja miért is lett ennek vége.
De ha szerveződik ismét ilyen egész lelátót betöltő koreográfia akkor rám számithattok. Csak ne kelljen elhagynom a megszokott helyemet :-D

Üdv:Zoli egy régi szurkoló.
Még ennyi mondanék hogy Bonni eltiltása valóban súlyos és nem jogszerüen viszont a másikat megérdemelte el is küldték ennyi elég is volt vele szemben.Balkánozás tavaly is előfordult nem egyszer meg kétszer hogy valami bolond folyamatosan dobálja be a sörös dobozait a meccs végén,saját magatok közül kéne kiszürni az ilyen 1-2-3-4 főt és pofánvágni hogy ilyet ne csináljon többé.Elég sokan szoktatok lenni az oldallelátón és annyi emberrel poklot lehet teremteni viszont mikor én látom a meccseket nem igen szokott óriási hangulat lenni KÁR.Hogyha valaki azt hiszi hogy én a volán ellen vagyok téved kivánom hogy minél jobban szerepekjenek az Ebelben hisz ez a magyar jégkorong érdeke is.Személy szerint nem leszek ott mert csapatom Újvárosban vendégjátékoskodik mégha kicsit esélytelenül is de nekem ott a helyem aki az Ebelt választja annak jó szórakozást kívánok.Hajrá Magyarok!
Ez olyan szép magyar oldal lett, indulva a címtől, a legelképesztőbb okoskodásokon át, új magyar (?) szavak megalkotásáig. Roppant mulatságos! - vagy nem? Ha így haladtok, rajtunk fog röhögni egész Ausztria "élő egyenes adásban". És ez nem bluebrothersék miatt lesz, az tuti!
Sztem a néma csend és a szurkolóhátak a leghatásosabb, főleg ha utána sportszerű Volán buzdítás következik, de ezerrel...
Ja és nem sértésből mondom, de aki nem tud megkülönböztetni egy ironikus tapsot egy elismerötől... Na mindegy. Ja és igen Blue Brothers-es vagyok. A VOLÁN redbullt iszik szerintem teljesen jó és megfelelően ironikus is, amellett hogy ez a Volánt támogató drapéria kategoriába is tartozik.
Igen, a hátfordítás jó európai és főleg sportszerű szurkolás.(ezzel biztos nem adunk alapot a balkánozásnak) :) Ez ironia volt! Nem mondom hogy a legjobb dolog az ironikus taps, de pl a huhogásnál jobb nem?
Úgy érzem, hogy itt az ideje néhány gondolat hozzáfűzéséhez.

Ma már jónéhány kommentben fellelhető a mélyebb mondanivalója a fenti írásnak, miszerint fájó és sértő, hogy Balkánnak nevezték Magyarországot.

Vannak, akik úgy érzik, ez a Volán belügye. Vagyis akkor ezek szerint a magyar jégkorong alatt a Volánt kell érteni? Ha így van, én kérek elnézést, amiért úgy éreztük: megosztjuk ezt Veletek, magyar jégkorong szerető emberekkel. Félreértés ne essék! Nem várjuk el, hogy bárki részt vegyen a mérkőzésen, ahogy azt sem, hogy szolidarítsatok velünk. Viszont ha úgy érzitek, hogy ezzel Benneteket is megbántottak: szeretettel várunk Mindannyiotokat!

Éppen Fehérváron esett meg a dolog, így talán bennünket mélyebben bánt a dolog, mint más csapatok szurkolóit. Tegye a szívére mindenki a kezét! Ha mindez a saját csarnokotokban esett volna meg, akkor is eképpen vélekednétek?

Mi felvetettük, hogy élhetnénk iróniával azon a meccsen. Hogy Szorgalmas nevű kedves olvasó kommentjéből idézzek: könnye

huhogás? ez hogy jön ide? nem az irónia nem értése a probléma, hanem az, hogy rossz az alapötlet, a megvalósítás pedig olyan mintha 8 évesek napközis brainstormingja fajult volna el, de nagyon.
folyt.köv.
Szorgalmas nevű kedves olvasó kommentjéből idézzek: "könnyes szemmel fogoktényleg komolyan gondolta valaki, hogy én Fradi mezben könnyes szemmel fogok demonstrálni egy volánt ért sérelem miatt?"

-Nos pontosan tudja, hogy mi az irónia. Elveti az ötletünket, ám ellentámadásba lendül: iróniával.

A világért sem szeretnénk semmit elérni, pusztán azt, hogy egy kis figyelem felhívással közlésre adjuk: beletapostak a büszkeségünkbe. Ennek pedig olyan formáját kell alkalmazni, melyet a többség el tud és akar fogadni!!! Nem a 15-20 fős Blue Brothers csoport, hanem unblock a fehérvári közönség. Elnézést mindenkitől, amiért egy átlag 2-2,500 fős tömeg helyett beszéltünk, de érdekes módon eddig senki sem adott hangot sérelmeinek. Mi megtettük. Akár mellénk álltok, akár nem: mi továbbra is maradunk azok, akik vagyunk. Vállaljuk szavainkért, tetteinkért a felelősséget.

Nem hinném, hogy bármikor is szégyent hoztunk csapatunk, városunk vagy akár a magyar jégkorong jó hírnevére!!!

Kedves szorgalmas! Te, mint tudjuk Fradi szurkoló vagy. Nincs is ezzel semmi gond. Kritizálni nem nagy kunszt, azt mindenki tud, Te is. Be is bizonyítod minden bejegyzésed alkalmával. Mint az egyik leghíresebb, legnagyobb múltú klub drukkere: van olyan mások által is értelmes gondolatod, mely jobb a miénknél? Ha igen, kíváncsian várjuk!
Sziasztok, jo kis "topic" lett. Nekem tetszik az irónia, de ha nem egységes a taps - pl nem olvassa mindenki a blogot - , akkor csak visszaüt, hogy páran tapsoltak a Salzburnak.
Én inkább összekapcsolnám egy döbbent csenddel és Bomba reklámmal.
M.Lac, nézd, én nagyon tisztelem, ha valaki karakán fellépést mutat, de legalábbis nem marad csendben, ha megsértik, megpróbálják elnyomni, ill. megsértik. bár úgy gondolom, hogy a szurkolói élet nem a neten zajlik, ezt igenis helyben kell megszervezni. a net valamit megöl a lelátó lényegéből, de ez csak afféle szentimentális évődés.

Nem, nem fogom feltalálni a spanyol viaszt, előttem már leírták a lényeget. Egy jól kivitelezett egész lelátós koreó (nem kis munka!), ami azt fejezi ki, hogy a volán igenis európa része, szvsz jobban átadná az üzenetet, mint egy gyenge favicc (bomba energiaital-ettől tényleg visszhangot vártok?), utána meg jöhet a szurkolás izomból, ahogy sehol ausztriában. egyébként alapvetően nem értem, hogy mit rugóztok ennyit pagén? ez egy pökhendi f.sz. most tényleg meg akarjátok győzni bármiről is? minek? a volán sportdiplomáciája meg szükségszerűen gyenge lesz, tudjuk miért.

pénteken láttam, hogy van előénekes. nos, ez nagy előrelépés, ha inztenzívebb, és sokszínűbb lesz a szurkolás, olyan poklot lehet csinálni, amilyet a meccsek indokolnak. ehhez sok sikert.
Mondjuk halkan megkérdezném, hogy hol is nevezte és ki Balkánnak Magyarországot?

"Egy civilizált országban, egy civilizált ligában, egy ilyen jégkorong-hagyományokkal rendelkező városban így nem viselkedhetnek a nézők."

Ezt mondta Pierre Pagé. Távol áll tőlem, hogy védjem, de ahogy mi zokon vettük a rágalmakat, úgy nekünk sem kéne őt rágalmazni.
KCs, nem Pagé nevezte Balkánnak Magyarországot, hanem néhány osztrák az egyik kinti fórumon. Mivel Pagénak volt egy elég érdekes nyilatkozata, a többség hozzá társítja a balkánozást is, mert csak az ragadt meg, hogy valaki balkánozott, Pagé egy becsmérlőt nyilatkozott, tehát Pagé balkánozott...
Nos ez elég kusza lett, de a lényeg érthető.. :D
Szorgalmas> Köszönöm a választ, sokat nőttél a szememben. Tudod, egy kis odafigyelés a fogalmazásban és bár többnyire ugyanazt mondtad, mint eddig: mégis egészen más a gyerek fekvése. Ha mi is körültekintőbbek lettünk volna a cikk fogalmazásakor, talán elsőre sikerül többeknél célba érnünk. Nem így lett, de tanulunk a hibáinkból!
KCs> Ajánlom figyelmedbe az alábbi posztot:
jegkorong.blog.hu/2008/11/20/ocskay_nehez_nagy_hatizsakot_kaptunk

Idézem szó szerint id. Ocskay Gábor szavait: "...nem fogadhatjuk el, hogy bárki is lebalkánozzon minket, hogy azt terjessze, életveszélyben volt minálunk, és hogy meg volt félemlítve..."

Idéznék a cikkünk szövegéből is, mert azt suggalja, hogy nem olvastad el. Legalábbis figyelmesen biztosan nem: "Találjunk ki együtt vicces, de semmiképpen sem becsmérlő vagy durva transzparenseket"

Ennek ellenére mégis úgy állítod be a dolgokat, mintha arra bíztatnánk a jónépet, hogy rágalmazni kéne Pagé-t. Ez a szarkavarás tetőfoka (már bocsáss meg nekem a szóhasználatért), nem értem miért kell ez. Mindez egy fehérvári, ráadásul bizalmi szerepet betöltő Volán drukker szájából jön. Tényleg nem ért el hozzád az üzenet, mely szerint az a cél, hogy minden eddiginél nagyobb egységre biztassuk az embereket. Kicsit magadba szállhatnál olykor, de az is lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve. Akkor viszont én kérek elnézést!
Laci: volt egy javaslatotok, ami jó cél érdekében sok-sok nem túl jó eszközt sorakoztatott fel. Nem én voltam az első ezen a fórumon, aki kritikát fogalmazott meg, és nem is az utolsó.

Szerintem nyitott kapukat döngettek az egységre biztatással, hiszen a szurkolótábor már az adakozással is bizonyította, hogy egységes. Ráadásul a javaslataitokkal megosztottátok a drukkereket.

Ahelyett, hogy ezt belátnátok, sértődötten vagdalkoztok, azt sugallva, hogy csak annak van joga bírálni az ötleteiteket, aki jobbat tud. Ami - ne haragudj - de nonszensz.

Vissza kéne lépni egy szintet, és megragadni azokat a pontokat, ahol tényleg energia van: Juttiék javaslatát az élőképről és ilyesmi. Ezeket a tapsvihart, ajándékozást, transzparensekkel provokálást meg el kéne felejteni.
KCs: hatalmas előrelépésnek tartom, hogy konkrétan fogalmazol, ez lehet a jövő útja. Szerintem ha mindannyian "visszaléptek egy szintet", akkor tök faszán kialakulhat egy olyan diskurzus, aminek a végén egy a túlnyomó többség által támogatott valami alakulhat ki. Sok sikert ehhez.
Akár indulhatnátok onnan is, ahol indítottad az első kommentedet: "Sok üdvözelendő felvetés van ebben a kiáltványban."
Igyekszem konstruktív lenni: ahogy tegnap is mondtam, minden olyan kezdeményezés szerintem remek, ami az Alba Volánnal foglalkozik, minden olyan kezdeményezés pedig tévút, amely a Salzburggal (akár konkrét üzenet, akár valamiféle "gesztus" vagy szinpadias megnyilvánulás)
Én is az ötleteket várom már!
Innen lehet ihletet meríteni:
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=media210_hu
Már írt ide olyan kommentező, aki részt vett ezeknek az elkészítésében, biztos most is segítene!
Felőlem lehet egy finoman ironikus transzparens is az elején, ha utána a Volánt éltető szurkolói élőkép(ek) (minden harmad elejére:) következnek.
Kék-fehér lapos ötletem továbbra is fent tartom. A fehér lapokat biztosítani is tudom (800db A4-es).
Persze szívesen részt veszek másban is!


Hajrá Volán!

Én továbbra is úgy gondolom felesleges bármi féle megmozdulás. Az iskolában sem akar a jó tanuló az 5-ös után még egyszer felelni, hogy bizonyítson bármit is. Márpedig mi fehérváriak már bizonyítottunk: a csapatunknak, és magunknak! Nekem nagyon elégtétel az, amikor Ondrejcik barátom hitetlenkedve köszöni meg hogy összegyűjtöttük a pénzt, és nem a pénz hanem a tett miatt! Arról nem is beszélve hogy az egyik légiósunk mikor megtudta, rögtön levelet küldött az otthoniaknak Kanadába, mivel ilyet még nem látott. Ezek után kinek is akarunk mi bizonyítani????
Sziasztok! Érdekes hozzászólások némelyiket még érdemes is elolvasni. Na szóval a néma csend jó ötlet, de a hátatfordítunk elég gyerekes. Vegyük figyelembe, hogy itt elég sok gyermek is kint van így talán maradjunk szolidabb keretek között, ami felnőtt mivoltunkat még megőrzi. A csapatot kell biztatni, nem az ellent ócsárolni. Ki Pagé, hogy nekünk figyelni kéne az ő véleményére?! A szurkolók bizonyítottak, amikor összedobták a büntit. Bíztassuk a csapatot mindenki hozzon még valakit szurkolni, legyen tele a csarnok. Igaz ezzel a megszokott helyemet veszélyeztetem, de annyi baj legyen. Aki kijön annak viszont nem kell, könnyekig hatódnia elég, ha szereti a hokit. Aki nem érzi úgy, hogy neki ki kellene jönnie az maradjon annál a tevékenységnél, amit szeret, csak ne kommentezzen itt hülyeségeket. Mi sem fogunk beleszólni az ő tevékenységébe.
Hamarosan folytatjuk a megkezdett "akciót". Ám előtte mindenképpen szeretnénk, ha mindenkiben leüllepedne egy kicsit a dolog, aztán majd jöhetnek az újabb ötletek, javaslatok... Legkésőbb a hétvégéig újra beindítjuk a témát!


Másodszor megismételt, átdolgozott hsz.:

ÚGY TAPASZTALTAM, HOGY A SALZBURG ELLENI MÉRKŐZÉSRE HANGOLÁS KÖZBEN A HÁTTALÁLLÁS-CSENDBENMARADÁS FELVETÉSRE 1 ELLENSZAVAZAT ÉRKEZETT, TEHÁT EZT TARTOM MEGVALÓSÍTHATÓNAK. TERMÉSZETESEN NAGYON FONTOS, HOGY A HANGSZÓRÓBÓL SE SZÓLJON SEMMI ZENE, CSAK A CSAPATOK BEMUTATÁSA, ILLETVE FONTOS MÉG, HOGY AZ ÜLŐHELYEN IS KÖVESSÉK A PÉLDÁNKAT.

ÉS AKKOR, MIKOR A CSAPATOK MÁR A JÉGEN VANNAK, MINDENKI NÉMA CSENDBEN, MEGFORDULUNK, ÉS VALAKI RÁZENDÍT A HIMNUSZRA!!!!

A SÓVÁRI LABANCOK ETTŐL ÚGY BEF@SNAK, HOGY A 3. PERCBEN MÁR 5:0 LESZ IDE (((-:
HOKIKORI!Miért is vana,hogy az U-20-as"válágatott"mindenkitől kikapott?Azokat kéne betenni akik tudnak hokizni,és nem azokat akiknek sok pénzük van.ha ha ha
süti beállítások módosítása