HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Románia 0-2

2008.12.02. 22:06 D. Gromov

Két fontos rangadót játszottak a Mol Ligában, és mindkettő a magyarországi csapatok vereségével ért véget. Az Újpest elszalasztotta a lehetőséget, hogy a start óta először átvegye a vezetést a HC Csíkszeredától, és a Dab.Doclernek sem sikerült zárkóznia a Steaua Bucurestire. Az UTE–HC meccsen ott voltunk, rút lila vesszőfutást láttunk.

De kezdjük a rájátszásba jutás szempontjából módfelett fontos Dab-Steaua találkozóval, amelyet szoros csatában, 2-1-re nyert a bukaresti vendégcsapat. A statlapon azt látjuk, a románok által szerzett vezetést még kiegyenlítette a frissiben igazolt Rod Hinks – mindez az első harmadban történt –, ám a harmadik felvonás közepén esett Jemeljanyenko-gólra már nem volt válaszuk a hazaiaknak. Így ahelyett, hogy egy pontra csökkent volna a differencia a jégen lévők között, hét egységre nőtt.

Fentebb linkelt beharangozónkban párba állítottuk az Újpest és a HC kulcsjátékosait, feltételezve, döntő lehet teljesítményük a szuperrangadó végkimenetele szempontjából. Nem is történt másként. Legalább két poszton nagyon is meghatározónak bizonyult ezen a napon a különbség. Azazhogy sokkal jobban védett Patrik Polc, mint Juraj Nemcak, és sokkal jobban támadott Mihály Árpád, mint Ladislav Sikorcin.

Egy csúnya védelmi hiba – Hetler ütött el a korong fölött – után Mihály az első percben megszerezte a vezetést a székelyeknek a Megyeri úton, 2:35-nél pedig már 0-2-t mutatott az eredményjelző. Megint csak a Pire becenevű klasszis talált be – erdélyi olvasóink elmondhatnák, honnét van ez a becenév, és mit is jelent –, majd a 10. pecben ismét ő vállalkozott sikeres lövésre, klasszikus mesterhármast ért el ezáltal.

0-3-nál mentek tehát pihenni a csapatok. Ami azt illeti, a második és a harmadik gól egyértelműen szegény Nemcaké volt, hiába támadott az Újpest elég erősen és lendületesen az első húsz percben, semmi nem jött össze nekik – más olvasatban: Polc kivédte a szemüket. Azért is fontos ezt megjegyezni, mert a második felvonásban minden fantázia eltűnt a lilák játékából, épkézláb akciót nem nagyon vezettek, leginkább akkor sikerült bevinniük a korongot a támadóharmadba, ha a székelyek véletlenül tilosan szabadítottak fel. Meg is lett az eredménye: emberhátrányból ütötte a HC a negyediket, abszolút ziccerből az ötödiket.

A harmadik húsz percben csak az volt a kérdés, lesz-e újpesti becsületgól. Bertáéknak nagyjából sikerült felpörögniük, gólt mégis az ellen szerzett előbb. 0-6 után minden mindegy alapon még egyszer meglódult az UTE, és Zlocha tiszta helyzetből bevágta az 58. percben – Sikorcinnak legalább lett egy asszisztja, addig csak egy 10 perces fegyelmivel tűnt ki a többiek közül, és azzal, hogy rettentő dühösen ment le a padra –, és ekkor úgy nézett ki, vége is a történetnek. Csak Nemcak UTE-kapus gondolta másként, kijött egy előre vágott korongra, előre akarta emelni, elidétlenkedte, a pakk Lőrincz elé perdült, aki nem hibázott, az üres kapuba lőtt, 1-7.

Ezzel a HC megerősítette vezető helyét a Mol Liga táblázatán, az Újpest értelemszerűen maradt a második, a két éllovas közt ismét öt pont van.

79 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinnt voltam az UTE mérkőzésen

Hát kicsit gáz volt... Néha elég abszurd volt a meccs, pl első 10 percben gyakorlatilag egykapuztunk, erre 3:0-ra vezetett a HC. Azok a gólok is a teljes semmiből keletkeztek.

Hozzá kell tenni, hogy megérdemelten nyert a HC, de a 6 gól különbség egy vicc és egy jobb formában lévő UTE (kis szerencsével, ami ma istenér nem volt) simán legyőzte volna őket. Azért messze nem voltak verhetetlenek

De nincs mit szépíteni a dolgon, a lilák ma nagyon nem jó napot fogtak ki. Nemcak a kapuban pár villanástól eltekintve nem volt éppenséggel topformában (utolsó gólról nem is beszélnék... Nem csodálom, hogy elhajította az ütőjét), a védelem is szeleburdi volt, a csatársor becsülettel próbálkozott, de vagy pechesek voltak, vagy az erős lövéseket mind a kapusba lőtték (na jó, meg az is védett azért rendesen ;) )

Nagy kár, de be kell látni, ilyen teljesítménnyel mint a maival nincs is sok keresnivaló a tabella élén. Majd legközelebb, azért még nincs veszve minden.
No comment. A győzelmet nem kell magyarázni. Szép volt HC.
Gratula a HC-ak.Most bebizonyitotta,hogy a valsag az edzo miatt volt es nem kell ilyen hamar leirni oket:)gratula a cikkhez is es foleg hogy ide is kikerult Arpi fenykepe.O most tenyleg megerdemelte
jo cikk , gyenge cim
a HC SZEKELYFOLDi csapat

SZEKELYFOLD IS NOT ROMANIA !
Hát igen, sokat gondolkodtam ezen, de muszáj volt valahogy összehozni a címben a lényeget. Volt Határontúl és Nem-Magyarország is a másik oldalon, de egyik sem stimmel igazán. Elnézést azoktól, akik érzékenységét megsértettem --- de legalább igyekeztem mindenütt hangsúlyosan székelyeket írni, és a magyarországiakat sem magyarnak, hanem magyarországinak nevezni.
En belatom,hogy a Steaua bekavart de tovabba tenyleg nem vagyunk romankent emlegetve.

Egy az Isten,HC !!!
OK ! azt is eszrevettem , hogy mindenhol szekelyt irtok :) csak na :)
Freddy, ilyen eredmenynel nem gondolod okorseg azt mondani,hogy "egy jobb formaban levo UTE SIMAN legyozte volna oket"????:-))Itt aki SIMAN gyozott az a HC volt.Kicsit elfogultnak hangzik ez az "egykapuzas" is ennel az eredmenynel,jobb helyeken lehet ki is rohognenek erte..:-)
Hát én kérvényezném, h soha többé ne közvetítse a Dunaújváros meccseit a sport tv. Amikor élőben játszanak, nem önmaguk. SC ellen is gyengék voltak, ma meg aztán főleg. Pocsék játék, nem tudják lekezelni a korongot, nem tudnak passzolni, stb. Máskor bezzeg meg tudják csinálni, nem értem én ezt. A Steaua is gyenge volt, simán kellett volna verni
Én a TV-s meccset láttam a meccs maga nem volt nagy szám de így utólag mindenképp jól jártunk azzal hogy a Steli is a ligában van jó csapat nagyon szervezetten játszottak végig.

Catrinoi meccs végi nyilatkozata szimpatikus volt.
Kövezzetek meg,de jó, hogy a Steaua játszik a bajnokságban...pontosabban jót tesz a bajnokságnak
Erre mondják azt, hogy Én kérek elnézést minden kedves tv-nézőtől a mai "mutatványért"! Hihetetlen ez a tv-fóbia, 2 nap alatt így leereszteni...

A Starsnak meg gratula, azt játszották, amit kellett!
freddy olyan szepen megmagyaraztad, kimagyaraztad ezt a 7-1 vereseget, hogy szinte azt hittem rolad te is klubbos vagy! Szerintem egy ilyen aranyu vereseg utan nem magyarazkodni kell, hanem tanulsagokat levonni es elismerni, hogy a HC a jelenlegi MOl Liga legerosebb csapata!
Szep volt fiuk! Koszonjuk!
A szteli a liga egyik legszimpibb csapata!
Kedves Ájszhoki, a ma látottak alapján a HC a Mol Liga legjobb csapata. Rendben? Bár szerintem ez van a cikkben is.
Gromov,ne Ajszhokinak,Freddynek magyarazd el ezt:-))
A Hc az egyik nap a legjobb a másik nap szinte a leggyengébb, vagyis nyert az UTE ellen és kikapott a volántól.
A volán még egyszer nem veri meg :).
az SC megint kikapott a Brassotol!
@techman
Hát figyelj, nem tudom láttad-e a meccset, de az első harmad közepéig szerintem nem nagy túlzás ha egykapuzást emlegetek.

ÉS egy mondjuk múltkori SC-s meccsen mutatott formával itt MA szerintem simán nyertünk VOLNA.
SZERINTEM.

Kimagyarázni nem tudok mit, csak annyit jegyeznék meg, hogy ma veszettül nem volt jó formában a lila csapat... Kár érte
techman: Nem magyarázott senkinek semmit, csak megpróbálta elkerülni az újabb túlzottan fellengzős dumákat valaki(k) részéről. :P
Gyergyó lehet de nem biztos.
Persze én ezzel a kommenttel most szándéka ellen cselekedtem. :)
Csak tippelek mit is jelent a Pire becenév.Székelyfőldön a pire=püré azaz pityókapire=krumplipüré.Hogy a becenév is ezt jelenti-e azt nem tudom.
HC egy eros csapat, de hianyolom a fiatalokat! Ma is jo reszt ket sorral jatszottak, igy nehez lesz kinevelni az ifju titanokat, ugyebar...
Egyebkent a Steaua nekem is szimpatikus, meglepoen fegyelmezetten, balhek nelkul jatszanak. Ez nem az a "csillag" amely a roman bajnoksagban eveken at balhezott. + ahhoz kepest, hogy nincs keretuk tisztesseggel helyt allnak a MOL ligaban.
nem kötekedni akarok, de kiváncsi lennék, ha ez fordítva történt volna, tehát a 2 magyar csapat nyer, mi lett volna a cím!
Talan targytalan ilyeneken elmelkedni,hogy melyik csapat ha milyen formaban van mi tortenne,vagy tortent volna...egyedul csak az eredmeny beszel magaert freddy,szerintem.
Semmi problema freddyD, meg hatra van 2 drb. HC - UTE merkozes, akkor meg lessz az esely a lillaknak a visszavagasra.
Hozo te honnan veszed hogy a HC két sorral játszott?
Igen, nem ez ment a Bukarestről a bajnokság előtt:) Tényleg nincs baj velük. De azért nem szeretem őket, HAjrá Kohász, csak nel enne tv fóbiánk ahogy vaze mondta :) Ha nem közvetítik, és úgy játszunk mint a HC ellen, sima sika :)
Persze hogy tárgytalan, a sok "volna", meg "ha", de azért az sem véletlen, hogy egy-egy sportközvetítés után még fél órán át jár a szájuk az elemzőknek, hogy "Bezzeg ha ez"... ;)

Mondjuk az ilyeneket én sem bírom.

Kikaptunk na, sajnos ez van :P
Na igy na Freddy,ez a ferfias kiallas,szemlelet!!:-))
onnan hogy kint voltam a Megyeri uton :)
joreszt mihaly arpiek vagy Zsombiek sora volt jegen.
tobbiek csak immel-ammal :) egyebkent rendeben van, hogy a jokat kuldik jegre, fokepp, hogy tetmeccs volt, de a HC anno egy "eselyt a fiatloknak" otletbol bontakozott ki, ha jol remlik...
Zsombiék a harmadik sorban voltak. Árpiék az első sorba és Lörinczék a második sorba. És mind a három sor gólt szerzett.
Hozo,a HC is egy pont olyan klubcsapat mint a tobbi,eredmenyert jatszik.A fiataloknak az esely mindig megvolt es meg is lesz ha beverekszik magukat a csapatba,jobbnak kell lenni a masiknal ez a nyitja az egesznek.
icehockey: vissza az agarakkal! nem szandekoztam senki onerzetebe gazolni, de Te is belathatod, hogy a "kicsik" keveset jatsznak. es ez azt hiszem nem csak az en velemenyem, ugy-e? :)
Hagyjad techman, az irigyseg beszel beloluk, mindig azt busuljak amit nem kellene.
Jol tudod, ok azt szeretnek, hogy az elso sorban a HC-nal mindig Soltiek kezedjenek = sk simman nyerjen bajnoksagot.
Magyarul, nem birjak elviselni a konkurenciat!
Kb. ennyi......
A jatekosok jatszatasa avagy sem nem "kivansagmusor",ott van az edzo,arra kell bizni.
Ez igy van ajszhoki!:-))Jol latod.
Gratulálok a HC-nak, teljesen megérdemelten nyertek! Az első tíz percet kellett volna megfognunk, szinte egykapuztunk, mégis ők vezettek 3-0-ra. A második harmad teljesen a székelyeké volt, már azt kezdtük el beszélni, hogy ebben a harmadban reálissá vált a sok gólos különbség. A harmadikban még sikerült felpörögnünk egy kicsit, mégse sikerült hozni ezt a játékrészt se. A végén megérdemelt tapssal búcsúztunk a srácoktól 28-áig, ahhoz képest, hogy nyáron még azért reszkettünk, hogy elinduljon normálisan a csapat, nagyon jó helyről várjuk a folytatást. Azzal vigasztalom magamat, hogy ez csak egy véletlen becsúszott nagy arányú vereség volt, és nincs ennyi különbség a két csapat között (példaként hozhatnám fel az Újpest-Sportclub meccset is).
Ja, és Mihály Árpád klasszis játékos, de gondolom ezzel senkinek se mondtam újat :) .
Ha jol lattam Pire az elso ket goljat assist nelkul utotte,pontosan ahogy egy klasszis jatekostol illik.:-)
szerintem kellene indítani egy újabb csapatot Csíkszeredán az ifjaknak, mert szemmel lathatóan kettő kevés arra, hogy egy keretnyi SZÉKELY játékost kitermeljen :) pont. hajrá SportKlub, hajrá HáCé
A tévé talán izgalmasabb, de a fotókat gyorsabb visszanézni, úgyhogy ajánlom figyelmetekbe a DAB fotógalériáját:
dabdocler.hu/elmenyzona/galeria/
el tudná mesélni valaki, hogy az SC hogy kapott ki újból a brassótól? Mennyi lett az eredmény? csiki drukker, tudsz mesélni?
éppen a címről jutott eszembe, hogy nem lesz a Mol Ligában All Star gála? szívesen megnéznék egy kelet-nyugat vagy egy hazaiak-idegenlégiósok meccset, mondjuk az arénában!
Sikerült a Hc-seknek elég jó benyomást tenni az új edzőjükre. Pire egyre jobban kezdi elkapni a fonalat, szerintem most ő a legjobb játékos a Mol Ligában.
A nap üde színfoltja nekem is Catrinoi nyilatkozata volt, mától ő a kedvenc román hokisom(ha jobban belegondolok, akkor az egyetlen akit kedvelek:D).
Manucci! Nekem is eszembe jutott már ez, de sajnos nem hiszem, hogy annyian kiváncsiak lennének rá, hogy érdemes lenne az Arénába vinni. Plussz a versenynaptár is elég sűrű, még a magyar kupának semigen van hely. De talán mégis lehetne próbálkozni az ötlet felvetésével a szövetségnél, bár szerintem gondolni ők is gondoltak rá.
Mi volt az a nyilatkozat? mert sehol nem kapom
Vki megosztaná velünk is, akik nem láttuk a közvetítést, hogy mit nyilatkozott Catrinoi? (aki egyébként gyergyói)
bezso, igen, biztos hogy gondoltak rá, és tényleg elég sűrű a program! talán majd jövőre :)
Eleve úgy kezdödött, hogy a Spiller mondta, hogy Catrinoinak adná a mérkőzés legjobbja címet szíve szerint(jogosan amúgy), de mivel vele nehézkes lenne az interjú (gondolta ő), ezért választott a Dab-ból is valakit. Aztán a legnagyobb meglepetésre Catrinoi állt ott a mikrofon előtt és magyarul nyilatkozott, korrekten, sportszerűen, méltatta a bajnokságot, csapatokat.
Aztán megkérdezték tőle, hogy honnan tud ilyen jól magyarul, mire mondta, hogy gyergyói, ahol többségben magyarok élnek és köztük tanult meg. Névszerint megemlítette Vargyast, mint akit mi is ismerhetünk azok közül, akik közt tanult.
Először is itt is gratulálok a HC-nek. Úgy játszottak, ahogy egy esélyes csapatnak kell egy trónkövetelő ellen.

Nekem az egyik legkellemesebb meglepetés volt a Steaua első újpesti vendégjátéka. Azok után, amiket olvashattunk róluk, sokunk egybehangzó véleménye szerint kifejezetten kulturált, sportszerű játékot láttunk tőlük. Örülök Catrinoi nyilatkozatának is. Remélhetőleg a meccsösszefoglaló mellett ez is felkerül a youtube-ra, szívesen meghallgatnám ezek után.
Kedves D.Gramov!
Nem nagyot hibáztál,mert a székely is magyar ám!
Csak ma évforduló vagyon ám!:)
Ma négy éve hagytuk "magukra"a határon túli MAGYAROKAT egy népszavazás kapcsán!Szóval,néha nem árt azért háttérinfókat is olvasni.
Na,szerintem ezért vették oly zokon.
Remélem,CSABA KIRÁLYFI SOKAT MÁSZKÁL MÉG CSILLAGÖSVÉNYEN!!!
Catrinoi elsősorban azt nyilatkozta, hogy "úgy kellett ez a győzelem, mint a meleg kenyér". Meg hogy örvendett a lehetőségnek, hogy védhetett. Brul egy jó kapus, kár hogy megsérült. Ő védeni akar, és úgy normális, hogy ő is lehetőséget kapjon.

Aztán Máté Páltól jött egy bónuszkérdés, "honnan tud olyan jól magyarul?" Erre Adrian szépen elmagyarázta, hogy ő Gyergyószentmiklóson tanult hokizni és ott sok a magyar :) és így ő is tud beszélni.
Igen, bezso, mikor mondta Spiller, hogy akkor inkább ne Catrinoit, hanem egy olyant kérdezzünk, aki magyarul is tud, akkor mosolyogtam egyet.

De hálistennek nem fából vannak a SportTV-sek és mégis Adriannal interjúztak :)))

Akkoris nekem rosszul esett ez az 1-2, és nagyon csetlett-botlott az Újváros :( Remélem lesz ez majd jobb is.
A sorsolást elnézve az újpest még a negyedik helyért is meg kell szenvedjen,,hisz hc 2x, steaua 2x idegenben, stars 2x + a dab-bal idegenben nem lessz egyszerü...
@noacid: zsolt77 írta a hochei.ro fórumán:

SCM Brasov - Sportclub 4-3 (2-1)(0-0)(2-2)

A Sportclub gyengécskén játszott, fejben már a Miskolci meccsen voltak. A Brassó annak ellenére megérdemelte a győzelmet, hogy az utolsó 10 percben már a lábukon is alig álltak.
Koszi Bezso,Fabota beszamolot es koszi neked is Jana jobb volt ez igy mint hogy mi mondjuk:)

Egy az Isten,Hc !!!
Catrinoi szépen védett. Nagy magabiztosságot láttam benne. Egyébként egy belevaló srác! Azért jó hogy itt van Steua. Ott van a helyük a Mol Ligában. Mol Liga kezd olyan lenni, mint a NHL két nemzet klubcsapataival, bár most is az:-). Remélem következő 10 évben csatlakozik a Brassó, Marosvásárhely, Kézdivásárhely, Karcfalva(asszem ott van a HC Felcsík) meg más megerősödött nem székely csapat.
Azért Szeged is legyen ott a Tisza Volánnal!! Pl: Sok közép,jó csapattal gyorsabb a fejlődés, mint 1 legjobb,2 jó és 2 közepes csapattal.
Jana, Iblisz: szomorú nap az, de nem dec. 2., hanem 5.
kerusz! nem mindegy? :)))
A Gala meccs nem rossz otlet. Sok variacio letezik, pl magyarorszagi klubcsapatok valogatottja vs romaniai klubcsapatok valogatottja.
Es ha mar gala, akkor jo lenne megcsinalni a kovetkezot:
- amikor valaki nagyon szidja a birokat vagy a jatekosokat, megallitani a merkozest, es behivni az illetot biraskodni vagy jatszani. Bemondani, hogy "maga, az a kek kabatos ott a harmadik sorban, na jojjon csak be, itt egy csikos mez meg egy sip, tessek biraskodni..."
Mondja meg nekem valaki, mi volt az okosság abban, hogy Nyerges a Fradiból Újpestre igazolt? Mert ebben az esetben én csak a pénzre tudok gondolni...
Igen a romániai csapatok a semmiből lőtték a gólokat. A védőmunka eléggé nem látványos a MOL- Ligában, meg is van az eredménye
Tudom, hogy Románia része Székelyföld, de mivel ők (helyesen) tuti magyarnak érzik magukat, fölöslegesen bántó a cikk, olyan mintha "csakazértis" lenne ez a cím! :(
Nem az a cím, hogy "románok", hanem hogy "Románia", ami helyes, nem tudom, mit kell ezen annyit tornázni.
Igen, vagyunk hál'Istennek még jópáran magyarok (és egyéb nemzetiségek) Romániában, de ezt kb mindenki tudja a térségben legalábbis. Én nem érzem magam sem sértve, sem "veszélyben", hogy kelljen folyton hangsúlyozzam... :) Büszke vagyok rá, de nem melldöngető, lehet, az az én hibám.
Hagyjuk már ezt a nemzetiségis dumát, magyarok vagyunk román állampolgársággal s kész, ezt már senki nem vitatja el tőlünk. Hokiban viszont Pire román válogatott, vagy ha extra korrektek akarunk lenni, akkor romániai válogatott, a HC Romániát képviseli a MOL Ligában, mint ahogy a HC válogatottjai ugyanúgy Románia színeiben lépnek jégre, mint Geru vagy Catrinoi. Ez van, s ezen egyhamar nem fogunk változtatni. December 5-én megvolt az esély... Ha akkor jobban alakul, most Pirének is meg lehetne a magyar állampolgársága, s erősíthetné a magyar válogatottat, ha úgy döntene. Vagy Petres, Hozó, Szőcs és Elekes s a többiek.
Gratula a romániai székhelyű csapatoknak a győzelemhez! (Remélem így jó!?)
Miért kell állandóan csűrni a román-romániai-Románia megfogalmazást? Úgy gondolom, az a román aki annak vallja magát! Hiába mondanák rám, hogy tót, roma vagy román vagyok, nem idegesítene, mivel nem vagyok az...
Az ominózus Alba-Salzburg meccsen amikor Couture kicsit megmasszírozta a RBS játékosának arcát, a osztrák riporter "magyar játékos"-ként emlegeti. Mégse kérte számon senki - vagy csak én nem tudok róla :-)) - az osztrák tv-n, hogyan merték magyarnak nevezni.
razi!
ez nem csak állampolgárság kérdése...
Mint ahogy megoldották Sándor Sz., Sille, Ondrejcik ...stb esetében is.
Akkor játszhat(na) a magyar válogatottban, ha nem szerepelt soha - még korosztályos csapatban se - a román válogatottban. Ők nem dec. 5-én lettek elvágva a magyar válogatottbeli szerepléstől, hanem amikor először magukra húzták a sárga nemzeti mezt! Mert ha Pire soha nem lett volna román válogatott, akár 2 év múlva már magyar válogatott lehetett volna... Csak a tisztánlátás végett! Felesleges ezt is dec. 5-re fogni, mert az már megint politikai uszítás!
Köszönöm azok hozzászólásait, akik szerint nem bántottam meg senkit, remélem, a többiek is elhiszik, hogy nem állt szándékomban ilyet tenni, a cím születésének körülményeit korai kommentemben megvilágítottam.

Mindazonáltal mindenkit arra kérek, a politikai szálat haladéktalanul varrjuk el. Köszönöm.
Láttam a Dab meccset, nagyon gyenge volt sajnos...
Pire azért nem lehetne magyar válogatott magyar állampolgársággal, mert jelenleg a jégkorongban ilyenek a szabályzások, s mert x évvel ezelőtt még nem volt opció, hogy esetleg majd kaphatunk magyar állampolgárságot. De Pire fia, szintén magyar állampolgársággal, már a magyar válogatott mezét szerette volna felhúzni, már ha megkapta volna az esélyt az állampolgárságra. Nade szálat elvarrni, előző hozzászólásomban is éppen ez lett volna a szándékom, csak éppen nem jött össze. Mondanivalóm lényege, hogy politikától függetlenül a székely hokisok és csapatok Romániát képviselik, tehát nem volt teljesen helytelen a Magyarország-Románia szembenállítás a címben, s én nem éreztem sértőnek sem.
Sok szo esett Pirerol es felvetodott a becenev eredete .
Semmi pityokas meg krumplis eredete nincs .:)
Egyszeruen csak ArPI->PIre . :)
Jaj....

Amúgy onnan, ahol én ültem, úgy látszott, hogy az UTE-HC meccsen a liláknak egy percig nem volt esélyük, se tempóban, se helyzetekben... Most ezt adta a gép.
Hat amiota a hascsehoz igazolt Mihaly Arpi nem nagyon kivanom a pityokapiret.Elismerem hogy kivalo jatekos kar hogy nem a Sportklubot erositi!
@noacid

Maga nem tud aludni... ? :) Cejet.
süti beállítások módosítása