HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Alba Volán, a számok és a rájátszás

2008.12.01. 16:53 D. Gromov

Az EBEL-alapszakasz felénél tartunk, három teljes kör ment le eddig a hatból, miként a Klagenfurt-meccs után is jeleztük, az Alba Volán rájátszásra hajtó csapata a 8. pozíciót foglalja el – és nem a 7.-et, noha gólkülönbsége jobb, mint az azonos pontszámmal álló Innsbrucké –, és keményen oda kell tennie magát a következő 27 mérkőzésen. A félidő mindenesetre kiváló alkalmat adott ahhoz, hogy elmélyedjünk kicsit a számok között.

A tabella első felével nem foglalkozunk, csak futólag jegyezzük meg, hogy most a Vienna Capitals vezet 38 ponttal az egyaránt 36-os Linz és Klagenfurt előtt. A Villach a hatodik 31 egységgel, ami azért érdekes, mert a 7. és a 8. – vagyis az Innsbruck és az Alba Volán– 25-re lehet büszke, tehát jelentős szakadék képződött a középmezőny és az üldözők között. A Graznak 23, az utolsó Olimpija Ljubljanának 20 pontja van.

Az osztrák bajnokságban sok minden történhet, láttuk nemegyszer, bárki elkaphat bárkit. Jelen állás szerint azonban aligha butaság abból kiindulnunk, hogy a négy utolsó közül vélhetően csak kettőnek lesz módja playoffozni. Vagyis nem mindegy, hogy ezek a csapatok – miszerint tehát az Innsbruck, az Alba Volán, a Graz és az Olimpija – mire képesek egymás ellen. És az sem, hogy hogyan alakul történetük íve ebben a szezonban. Ezért végigbogarásztuk, mi mindent műveltek ők az első, a második, majd a harmadik körben, és megnéztük azt is, egymással mire mentek.

A szezon elején tehát repülőrajtot vett az Alba Volán és az Innsbruck, négy-négy diadallal kezdtek, ott voltak a spiccen. A Graz kicsit ragadt be, az Olimpija nagyon. Kilenc mérkőzés után az Alba Volán 11, az Innsbruck 10, a Graz 9, az Olimpija 3 ponttal állt.

A második felvonásban az Innsbruck teljesen összeomlott, hosszú-hosszú nyeretlenségi szériáját sajnos az Alba Volán elleni második mérkőzésén sikerült megszakítania, jelesül a 18. fordulóban. Ezzel együtt is csak 3 pontot bírt összekaparni ebben a menetben. A Graz sem villogott, 9 meccsen szerzett 5 pontra sehogy sem lehetett büszke a csapat. A fehérváriak tartották a tempót, 10 pontot gyűjtöttek, pontosan annyit, mint a magát ügyesen összeszedő Olimpija Ljubljana.

A harmadik körben sajnos az Alba Volánt érte el az összeomlás, ugyanúgy képtelenek voltunk nyerni, mint a legelején az Olimpija, később meg az Innsbruck, ez a széria a Klagenfurt elleni feltámadás alkalmából ért véget. E szerint az elvben lehetséges 18-ból 4 pont lett a mienk ebben a szakaszban. Az Olimpija megint nem állt a helyzet magaslatán (7 pont), a Graz kapaszkodott (9 pont), az Innsbruck feltámadt (12 pont).

Hogy mi következik mindebből? Szerintünk semmiképp sem az, hogy a tendencia nem nekünk kedvez, hiszen láthatjuk, minden csapatnak vannak hullámhegyei és -völgyei egyaránt. A vasárnapból meg pláne lehet erőt meríteni.

Egyvalami azonban biztos. Sokkal sikeresebbnek kell lennünk a közvetlen riválisaink elleni mérkőzéseken. Kigyűjtöttük ezeket is.

Az első körben ilyen eredmények születtek:

Innsbruck–Graz 4-1
Innsbruck–Olimpija 4-0
Olimpija–Alba Volán 2-3
Graz–Olimpija 2-0
Alba Volán–Graz 1-3
Alba Volán–Innsbruck 5-0

A másodikban:

Graz–Alba Volán 2-3 (büntetőkkel)
Alba Volán–Olimpija 5-2
Olimpija–Innsbruck 4-2
Olimpija–Graz 5-2
Graz–Innsbruck 7-2
Innbruck–Alba Volán 3-1

A harmadikban:

Innsbruck–Alba Volán 6-2
Alba Volán–Olimpija 1-3
Olimpija–Innsbruck 2-4
Graz–Olimpija 3-2
Innsbruck–Graz 4-1
Graz–Alba Volán 5-2

Mint az eredményekből kitűnik, az Alba Volán az első és a második körben 4-4 pontot gyűjtött, a harmadikban egyet sem tett hozzá. Ha összerakjuk a négycsapatos minitáblázatot, azt látjuk, hogy az Innsbruck az első 12 ponttal, a Graz a második 11-gyel, az Alba Volán a harmadik 8-cal, az Olimpija a negyedik 6-tal.

Messzemenő következtetéseket ebből sem óhajtunk levonni, maradjunk annyiban, hogy játszottunk egyet a számokkal. De figyeljünk oda nagyon továbbra is. Először is kedden este, megint Klagenfurtban.

15 komment

Címkék: statisztika alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez csak egy megérzés, de szerintem nem az Innsbruck, hanem a Villach lesz az érdekes a rájátszásért. A Graz, Olimpija, Villach, Volán négyesben fog eldőlni a történet.
KCs: 6 meccset játszunk még 52 ponttal vagy még 7-et? Ki(k) jön(nek) számításba, ha végre visszakapjuk Couture 4 pontját?
Volt szó egy újabb centerről is
HAJRÁ VOLÁN!!!!
meg lessz a play-off,a többit majd az után.

Tudtuk az elején is, hogy nem lesz könnyű ez a szezon sem. Azzal, hogy a Csapat úgy bekezdett az elején, ahogy; sokan vérszemet kaptak és egyre magasabbra tették a mércét a Fiúknak. Sokkal magasabbra, mint kellett volna. Ezzel aztán jókora terhet raktak a vállukra. Tegnap nem volt nyerési kényszer, meg is tudta csinálni a Csapat! Ha úgy állunk hozzá, hogy pl. a Grazot mindenképpen meg kell verni, lásd pénteken: kikapunk. Érdekes dolgok ezek. Lehet, hogy egy jó pszichológus kellene, aki orvosolni tudná ezeket a gondokat. Akár hogy is: HAJRÁ VOLÁN!!!
Szerintem pár éve ez még valóban így volt, ahogy írod, Laci, de most már más a helyzet. Ez a csapat mentálisan is rengeteget lépett előre még az utolsó Cortina-évhez képest is.

Az EBEL-ben ráadásul az esélyesség terhe sosem lehet túl nyomasztó, inkább a győzelmi kényszer lehet olykor az, pláne a Graz vagy a Ljubljana ellen hazai pályán. De ez a csapat rendben van önértékelésileg, tudják, hogy mire képesek, és azt hozzák is.

Ami gondunk van, az a szűk keret és a fáradtság, az IIHF-szünetben a válogatott torna csak a Volánt érintette, akárcsak az 52 pontos határ, ezt nem könnyű kompenzálni.

De ahogy fárad majd a többi csapat is, és ahogy visszakapjuk a pontjainkat, újra jön majd az olyan sorozat, mint a szezon elején, ebben egészen biztos vagyok.
Tény, hogy rengeteget fejlődtek! Elég csak megnézni a tavalyi szezon elejét és a végét. Én személy szerint büszke vagyok rájuk, mert amit idén művelnek, mert az már sokszor fenomenális!
Valóban, idén minden elváráson felül teljesít a csapat. és ami valóban nagyon megbecsülendő és örömteli, hogy- a ránk kényszerített 3- soros játékkal is tudunk már győzni, pontot szerezni. Púpos gyerek is a prés alatt alakul. De viccet félretéve: ha visszakapjuk a pontjainkat- és addig tartjuk magunkat a 7-8. helyen, akkor sztem nem irreális cél a 6-7. hely sem és akkor automatice playoff!!
Szóval: lesz új légiós addigra?
Érdekes lenne megnézni a felsőházat is, egyrészt azt, hogy ki ellen megy jól-rosszul a Volánnak, másfelöl azt is, ott milyen mozgások voltak.

Pl. más szintről, de a Jesenice is betlizett, emlékeim szerint volt, hogy több ponttal is vezette a tabellát.

Szóval abban nem vagyok biztos, hogy nem eshet valaki a kezdő hatból vissza annyira, hogy beleszólhat a kiesésért folytatott csatába... ;-)
Az az érdekes, hogy a "kötelező" meccseket nem tudjuk hozni, ahol pedig esélytelenek vagyunk, ott pontot/pontokat rabolunk.
Ha e mellé be tudnánk húzni a "kötelezők" 3/4-ét, akkor meg lesz a rájátszás!

Hajrá VOLÁN!!!
Viszont gondolom idén is csak az alapszakasz első 6 helyezettje kerül egyből a playoffba. Szóval megint azzal számolni,- mint amit tavaly "szépreményű" Jasko vállalt- hogy majd a playoff- selejtezőben bejutunk, nem ideális cél. Be kell jutnunk a legjobb 6 közé. Még 6 meccset játszunk asszem 52 ponttal, aztán jöhet újra a 4 soros játék. És persze Couture helyére is kéne egy légiós, aki nem bunyózással veteti magát észre
A legjobb 8 kerül a playoffba. Nincsen második kör, mint tavaly.
Akkor még jók vagyunk egyelőre.
Mindenestre sztem, ahogy már többször is írtam: jelen 3 soros teljesítményünket látva, ha végre visszakapjuk a pontjainkat a 7. hely sem irreális célkitűzés.
A Jesenice pedig sztem karácsony körül légiós(oka)t fog igazolni. A nemzeti játékosok egyedül nem bírják cipelni a csapatot 54 körön keresztül náluk sem- bár állnánk mi olyan "rosszul" hazai védőkkel mondjuk.
Na mindegy, Hajrá Volán!
KCS-vel értek egyet, szerintem is inkább a Villach lesz aki visszacsúszik, az Innsbruck erősebbnek tűnik.
Egyetértek az elöttem szólókkal. A Villanch szerintem is hátrébb fog csúszni, sőt én úgy gondolom ha a Jesenice nem erősít a védelmén ők is a tabella végén találhatják magukat. A csatáraik nagyon jók viszont a védelem (Kristan távozása után) nem az igazi.
Az Innsbruckot pénteken meg kell csípni! Ha legalább a hazai meccseket hozzuk a Ljubljana, Graz és az Innsbruck ellen + elcsípünk néhány pontot vendégben, akkor jók lehetünk a 7. helyre is. De én bízok a srácokban, a 6. helyet sem tartom kizártnak. Nem jobbak ezek a csapatok a Volánnál, csak nagyobb a rutinjuk. Sok meccsen bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk, mégsem sikerült 2 pontot szerezni...
süti beállítások módosítása