HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon fontos, amit most mondunk

2008.11.06. 13:53 Hblog

Azt gondoljuk, a jégkorongblognak az indulása óta eltelt időben sikerült összehoznia a kedvenc sportunkért rajongók táborát. Olvasóinkból közösség lett – nagyon kevés blog lehet büszke ilyesmire. Viták természetesen vannak, kell is, hogy legyenek, de öröm, hogy ritkán durvul el a hangnem, hogy nem csapnak magasra az indulatok. Két témakört kivéve: az egyik a csíki csapatok szembenállása, a másik a magyar utánpótlás.

A HC és az SC háborújában nem nekünk kell igazságot tennünk, felnőtt emberek, szurkolók, közel állók, érintettek viaskodnak, itt legfeljebb annyi a feladatunk, hogy amikor gyalázkodásba torkollnak a dolgok, akkor szóljunk, intézkedjünk.

A magyar utánpótlás körüli harcok azonban más megítélés alá esnek. A tét ugyanis hatalmas. A tét nem más, mint a magyar jégkorong jövője.

Néhány hónap eltelt a start után, amikor rájöttünk: sokkal többet kell foglalkoznunk az utánpótlással – minden korosztályával –, mert ha nem tesszük, nem teszi más senki. Márpedig írni van miről. Ahogy minden kérdésben, az utánpótlás esetében is igyekeztünk objektívek, tárgyszerűek, informatívak lenni. Előtérbe helyezni mindazt, ami megítélésünk szerint előre visz. Mi sem vagyunk tévedhetetlenek – de bízunk benne, az építő szándékot nem vitatja el tőlünk senki.

Nagy-nagy örömmel láttuk, hogy olvasóinkat mennyire érdekli a téma, vonatkozó posztjainkat rengetegen olvassák, rengetegen kommentelnek, mindenkinek van véleménye. Ám egy idő után elszomorodtunk: kiderült, hogy nincsenek kevesen, akik – kimondjuk, mi mást tehetnénk – visszaélnek a véleménymondás lehetőségével.

Sokat morfondíroztunk azon, miért haragszanak egymásra annyira engesztelhetetlenül az ügyben megnyilvánuló hozzászólóink. Miért gyűlölik Kercsó Árpádot, miért a Budapest Starst, miért érzik úgy, hogy kedvenc klubjukat háttérbe szorítjuk, szorítják? A pontos válaszokat nem ismerjük. Azt sejtjük, szülők, gyerekek és klubok érdekei feszülnek egymásnak – szülők, gyerekek és klubalkalmazottak bántják-ütik egymást.

Ez önmagában sem szórakoztató, de még kevésbé az, ha megértjük: a csata a gyerekek bőrére megy. Felnőtt játékos sem érdemli, hogy pocskondiázzák – nálunk nem is szokás az ilyen –, fiatal végképp nem. Egyetlen egy sem. Nagyon nem. Még el sem dőlt, merre fordul a pályájuk, mire lehetnek képesek – és ha folyamatosan kapják az ütéseket, anélkül, hogy tudnák, kiktől, az sehogyan sem tesz jót az önbecsülésüknek. Nem jó az, ha hosszasan vitáznak egy nyolcéves kisfiúval, pedig szegény a felnőttek számára zavarodottnak tűnő kommenttel csak azt üzente a külvilágnak, hogy hagyják békén. A példákat sorolhatnánk.

Nem áll szándékunkban szakmázni, nem akarjuk okosabbnak tételezni magunkat a felkészültebbeknél, nem akarunk belemenni abba, kit miért választanak ki a válogatottba, kit miért nem. De: nincs kétségünk afelől, a magyar jégkorong színvonalának emelkedése nem áll meg, tehetségesnél tehetségesebb játékosok jönnek fel, jobbnál jobb szakemberek kapcsolódnak be a munkába külföldről és itthonról egyaránt, menni fogunk előre. Ám ehhez az is kell, hogy senkit – tényleg senkit – ne veszítsünk el.

Edzőknek, vezetőknek tanácsot nem adhatunk. Olvasóinkat viszont megkérhetjük, próbálják másmilyen keretek között folytatni vitáikat. Gondoljanak az áldozatokra.

Utóirat: azt szeretnénk, ha ezúttal nemcsak a hangadók mondanák el, mit gondolnak felvetéseinkről, hanem mindenki, aki csak teheti. Köszönjük.

84 komment

Címkék: szolgálati közlemény utánpótlás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem erre mondják, hogy amen. A gyerekeknél fontosabb nem lehet, ezt nem szabad elfelejteni.
Egyetlen szóval annyi lenne a reakcióm: ámen.

Kicsit bővebben: a médiában dolgozva már megtapasztaltam, hogy képtelenség mindenkivel ugyanannyit foglalkozni még akkor is, ha az embernek - és ez ugyebár újságírói kötelességem/kötelességünk - az a szándéka, hogy mindenkit bemutasson. Adott csapat szurkolójának már az is szubjektivitásnak tűnhet, ha egy anyag végén hosszabb interjú van az ellenfél játékosával/edzőjével, mint saját kedvencével, pedig mindez csak és kizárólag annyiról szól, hogy az egyik alany hosszabban válaszol, vagy több kérdésre ad olyan választ, ami megjelentetésre érdemes. Sportside-osként minket főleg értek és érnek támadások a Stars-szal kötött megállapodásunk miatt. Hulljon le a lepel: mindenkinek fel kívántuk ajánlani a szerződéskötés lehetőségét, a kápmegyeriek viszont előbb léptek, megkerestek minket. Úgy gondoltuk, a Stars-meccsek összefoglalóival nemcsak a magyar jégkorongozást, hanem egyidőben az utánpótlást is támogatjuk, hiszen máluk a fiatalokra épült a felnőttgárda létrehozása is. Mostanra mégis valami olyasmit érzünk, hogy nem volt jó ötlet beleugrani, mert sokan csak arra tekintenek, hogy velük foglalkozunk, azt pedig nem látják, hogy emiatt magával a jégkoronggal foglalkozunk, ami eddig nem kapott túl nagy médiafelületet. És most visszakanyarodok a központi témához: a válogatott - legyen az a felnőtt, vagy egy utánpótlás válogatott - nem a csapatokról szól, hanem a legjobb magar játékosokról. És véleményem szerint ebbe a témakörbe nem fér bele a klub-alapú szeparáció. A Mol Ligában van 10 csapat. De válogatott csak egy van. Ezt mindenkinek támogatnia kellene, aki közel érzi magához a jégkorongot. És pontosan azt a csapatot kellene támogatni, amelyik aktuálisan a jégre lép, akármelyik csapat korongosai is legyenek. Mert ezzel azt a szakembert is támogatjuk döntéseinek meghozatalában, aki összeállította a keretet.

Röviden ennyi. Bár így is hosszú lett, ezért utólag is bocs.

Üdv: Kun Balázs
Egyetértek a cikkel úgy, ahogy van.

Ugyanakkor - és ezzel nem szállok vitába a cikkel, csak továbbgördítem - sajnos a blogon folyó diskurzus csak visszatükrözi az utánpótlásban levő helyzetet, márpedig a tükör letakarásával vagy letisztításával a helyzet sajnos, attól tartok, nem fog változni.

Kívánom, őszintén, hogy ne legyen igazam.
Na most teljesen egyetértek KCs úrral
KCs, örülök.

Egy kiegészítés: nem kérdés, a problémákat nem kell elhallgatni. A kérdés az, hogy hogyan beszéljünk róluk. Hullhat-e közben a forgács? Szerintünk nem. De szinte biztos vagyok benne, hogy ebben is egyetértünk.
Igen-igen, én is egyetértek!!! Nagyon is, persze!
(Az aktuális válogatottat mindig is, teli torokból támogatni fogom, viszont Tibet: akkor minek a fórum, ha csak annyit lehet mondani, hogy éljen-éljen a legtökéletesebb válogatott?)
Ez a cikk amúgy nagyjából meg is felelhet a "Fórum moderálási elveinek", ami azért szerintem hiányzott az oldalról, mégha a konkrét bejegyzés-törlések in situ meg is lettek magyarázva (jó-jó, nem Fórum, hanem "Hozzászólások").
Abszolút egyetértünk. Ugyanakkor - ismét nem vitatkozva, hanem kibővítve - azt gondolom, hogy sajnos a gyerekek esetleges sérülésének csak egy pici része, hogy egy fórumon mit írnak róla névtelenül. Az igazi sérülést az okozza, ha olyan személytől kap lesújtó értékelést, vagy nem kap pozitív megerősítést, támogatást, akire felnéz, akinek a véleményére sokat ad. Átháríthatatlan a fórumozók felelőssége is, pláne a közelmúlt tapasztalatai alapján, ahogy egyes gyerekek név szerint lettek megtalálva, de azt gondolom, a meghatározó a szülők és edzők óriási felelőssége.

Mert a forgács nem itt hullik igazán a monitorok előtt, hanem a jégpályák környékén.
Miért gyűlölik kercsó Árpádot??mert hogy is fogalmazzak finoman??elmebeteg, az durva lenne, mondjuk a vehemens ,túl lightes.Vitathatalan jó utánpótlás edző, anno dunaújvárosi hoki aranylapjai az ő nevével kezdődtek,ha ő nincs ,nincs Ladányi,Tokaji,Horváth A , Gebei, stb..viszont a stílusa, hangneme ,mentalitása, megnyilvánulásai a pályán, erősen korhatárosak.Láttam anno dváros-ute meccset fehérváron, ahol az utolsó mp-kben egy akkor válogatott védő bakija miatt kapott gólt a dváros.Kercsó mester magából kikelve tombolt a padon,és a lekorcsolyázó játékosát sisakjánál fogva rángatta le a jégről, de ez csak 1 kiemelt dolog.Tényleg nem bántani akarom ,őt, mert rengeteget köszönhet neki a magyar hoki,én pedig itt soha senkit nem szoktam szidni sem az nso-n sem itt.Mindenki aki benne van a hokisportban edző játékos , stb.. az a magyar hokiért van, ki így ki úgy....
Gromov, igazad van. De amíg egzisztenciák múlnak egy-egy klub működésén, évtizedes sértődések hajtanak néhány hokianyukát (főleg, hogy most nem vicepresident ;), édes álom a kívánságod.

Szvsz keményen kell folytatni a moderálást. Gondolom erre sem időd, sem energiád, sem gusztusod nincsen. Azt is meg lehetne kockáztatni, hogy azonnal, vagy esetleg egy nappal a cikk megjelenése után letiltod a hozzászólásokat, kivéve szökőévente, hogy a tisztelt szurkolók kiengedhessék a gőzt.
a dolgokat a _felnotteknek_ kell rendezniuk!

a minap kicsiket lattam jatszani az Astraban. nemzetkozi resztvevokkel. figyeltem a padokat. az egyik csapat - legyenek a narancssargak - kispadjan a piheno jatekosok szepen sorban uldogeltek a helyukon. az edzo karjait osszefonva az ajto mellett all, nezi a meccset. a masik csapat - legyenek ok a feherek - jatekosai felig allva, felig ulve nezik a meccset, hangosan biztatjak a sajatjaikat. az edzojuk fejhangon uvoltve osztja az instrukciokat meccs kozben... tokeletes kontraszt.

nyilvan vannak kozottunk nem kevesen akik maguk is valamilyen modon jatszak ezt a kafa sportot. tapasztalhattuk mar, hogy nemhogy a padrol beorditasokat nem halljuk, de egy ido utan az oxigenhiany miatt mar csak csolatasunk van amivel a korongra foxuszalunk ugy ahogy...szoval a fejhangon valo uvoltozesnek, vagy a csere utani _fejmosasnak_ semmi ertelme - kicsikkel meg egyenesen BUN igy banni! milyen edzo az, aki az eles meccs kozben uvolti be, hogy mit _KELLETT VOLNA_ csinalni az elobb?! mit csinal ez az edzo az edzeseken?! milyen edzo az ilyen?!

...es akkor lassuk a szuloket is: ok sem kutyak! ott, ahol nincs _REND_, a szulo is _besegit_ az instrukcioival a palyan kuzdo csemetenek. a jobbik eset, ha csak a sajatjat _biztatja_ a maga modjan. de elofordult mar nem egyszer - tapasztalat -, hogy masok gyerekeit _cseszegetik_.
szerintem a leendo hokis szuloknek be kellene mutatni azt a plakatsorozatot amelyet oly sok jegcsarnokban latni: mit szabad, es mit nem szabad a palyan es amellett csinalni - szulonek, gyereknek stb.

...aztan ott vannak meg a _birok_ is. nemreg egy videki varosban jatszottak kicsik helyi birokkal. kicsit felhaborito volt, hogy mar ebben a korosztalyban (10 evesek) is el lehet donteni egyfajta biraskodassal meccsek kimenetelet. marpedig ez tortent ezen a meccsen.

ja, es meg valami: nem minden kicsi hokisbol lesz NHL jatekos! lehet, hogy a tobbseguk 18 eves koruk utan nem fognak meg amatorkent sem palyara lepni. de ettol meg kell, hogy ott jatszon azokkal, akikbol felnottkent jatekos lesz. hiszen beloluk igazan nincs sok meg.

szerintem a szulo maradjon szulo. az edzo edzzen, a biro pedig a szabalyok betartatasaval torodjon....es akkor talan minden a helyere kerul.
Olvasva a blogot és a hozzászólásokat, bizony majdnem mindenkivel egyetértek valamiért. Ugy gondolom, hogy a porbléma attól még az marad, ha nem beszélünk róla, de és ebben a cikk szerzőjével egyetértek személyeskedni tilos! Igy volt ez mindig a jégpálya környékén, nehéz tenni ellene az én gyerekem edzője pl kitette (viccnek szánva, de komolyan gondolva) az öltöző ajtajára, hogy kutyát, macskát, szülőt az öltözőbe hozni tilos. Hogy milyen igaza volt azt az bizonyította, hogy egy-egy kölyökmeccsen a szülők verekedtek a leláton nem a gyerekek a pályán. Nem akarok következtetéseket levonni, mert nem ismerem annyira a mostani helyzetet, csak az jut eszembe, istenem magyarok vagyunk. A hozzá nem értő edzők nagyon sok fiatalt "elvesztettek", a magyar jégkorong ennek ellenére fejlődik, mert hála az égnek nem egy és nem két olyan elkötelezett segítője van, aki feltette az egész életét erre. Hajrá magyar jégkorong.
Ez a blog valóban azért jó, mert a rajongók(esetleg hozzáértők)elvitatkozhatnak, de nem mindegy milyen hangnemben.Lehet kulturáltan is!Egymás vélemény különbségét tiszteletben tartva.Ami a Starst illeti, minél jobban szidják őket én annál jobban szurkolok nekik!
Csak egy kérés!Szeretném ha a blogon tájékoztatnának minden olyan nemzetközi utánpótlás tornáról amelyen magyar csapat vagy csapatok vesznek részt.Ha Budapesten rendeznek ilyen tornát és azt előre közölnék a blog olvasóival annak nagyon örülnék.Előre is köszönöm!
Azt gondolom, egyetértve az előttem szólókkal, hogy a délutáni hozzászólásaimat átolvasva a fókuszpontot nem a megfelelő helyre tettem.

Amellett, hogy nyilvánvalóan a szülőké és az edzőké a felelősség, de mégis a cikk üzenete talán az, ha jól értem, hogy minden hozzászóló itt ébredjen rá a saját felelősségére is. Legalább most, e cikk apropóján ne mások felelősségét firtassuk, hanem azt, hogy mindenki saját maga mit tehet azért, hogy a magyar jégkorong utánpótlásának miliője jobb legyen.

Nézzünk magunkba, és ne egyszerűen csak változtassunk a magatartásunkon, hanem próbáljunk változtatni azokon a hiedelmeken, előfeltevéseken, attitűdökön, amelyek a magatartásunk mozgatórugói.

Itt, ezen a fórumon is akkor fogunk egyről a kettőre jutni, akkor fogunk tudni a jövőben olyan értékek, mint a nyíltság, a bizalom, a másik jószándékának a nem kétségbe vonása mellett társalogni, ha őszintén számot vetünk korábbi vitáink tapasztalataival.

Kezdem magammal: példuál súlyos hiba volt tavaly világbajnokság közben bírálnom Pék Györgyöt, hiszen senkinek semmit nem használt, sőt. Nem kellett volna rossz ízű vitát kezdenem a miskolci ificsapat bemutatása kapcsán, hiszen nem azzal segítek a Volán utánpótlásán, ha megkérdőjelezem más műhelyek bemutatását, hanem azzal, ha veszem a fáradságot, hogy segítek másnak írni egy cikket a Volánról, vagy írok én egyet és felajánlom közlésre. Gromovval való pár nappal ezelőtti vitámat is bölcsebben, a megértésre való törekvés jegyében kellett volna lefolytatnom. Bár sokáig meg voltam erről győződve, rá kelett jönnöm, hogy nem az történt, hogy Gromov ok nélkül rám szállt, hanem rosszul, pontatlanul, nem jó érvekkel megfogalmazott hozzászólásaim voltak abban a vitában.

Remélem ez a gondolatsor, amit felkínáltam elolvasásra, valamelyest hozzájárul ahhoz, hogy kicsit érettebben, a téma súlyához méltó módon tudjunk párbeszédet folytatni az utánpótlás kérdéséről.
KCs, nagyon köszönjük, a korábbi vitáinkban használt jelzőinket ünnepélyesen visszavonjuk. ;)

Mindenki másnak is köszönjük.

Alighanem itt van a lényeg elásva:

"Nézzünk magunkba, és ne egyszerűen csak változtassunk a magatartásunkon, hanem próbáljunk változtatni azokon a hiedelmeken, előfeltevéseken, attitűdökön, amelyek a magatartásunk mozgatórugói."
Ami az SC és HC "háború"-t illeti, a valóságban már sokkal kisebb vehemenciával zajlik mint amennyiben a blogon tükröződik. Természetesen nincs szó arról, hogy valamiféle összeborulás körvonalazódna de az egymás kölcsönös elfogadásáról már lehet beszélni. Ezt a legutóbbi két HC-SC meccs kapcsán érzékelem.
Ami viszont ide befolyik az borzalmas! Tisztelet a kivétel de a legrosszabb, primitív, infantilis bunkó székely duma. Persze ezeket 2-3 mindhaláligSCHC-s figura követi el, de a blog közönsége ezt látja. S ebből két dolog következik: egyrészt visszaigazolva látjátok vélt vagy valós előitéleteiteket a csíki(székely) hokiról, másrészt meg részünkről nem szólalnak meg józan, intelektuális figurák (mint én :-)akik viszont tudom, hogy naponta itt vannak a blogon csíki szurkolóként.
Nos ha már KCS önkritikát gyakorolt (istenem, ezt is megértük :-)akkor talán itt látom, hogy a jövőben igyekeznem kell másképp hozzállni és ünnepélyesen fogadom....stb. :-)
Kcs: ez szép volt. :)

Szerintem is jó ötlet volt ez a cikk, gratula érte. Remélem nem hangzik nagyképűen, ha más, fórumos közösségekben szerzett tapasztalatra hivatkozva annyit hozzá szeretnék tenni, hogy azt azért ne feledjük, hogy a netes közösségi élet sosem lesz tökéletes tükörképe a valóságnak. Nagyon sok hasonlóság lehet a kettő között, és amikor egy cikk telibetalál, vagy egy "kommentháború" során úgy istenigazából előjönnek a vélemények, akkor az már majdnem azt a képet nyújthatja, mint ami egy élőbeni megbeszélésen menne, de csak majdnem. Ennek számtalan oka lehet: elsősorban a (nem feltétlenül szándékos) személyeskedés, ami akaratlanul is elviszi a figyelmet az aktuális témáról, a netes kommunikáció azon sajátossága, hogy egy-egy kommentsorban mindig az aktuális 8-10 komment témája görgetődik tovább, és sokszor több kiemelkedő gondolat elsikkad, vagy egyszerűen csak az, hogy az adott téma hangsúlyosabb képviselői adott pillanatban nincsenek jelen, vagy nem a megszokott formájukban érvelnek.

Ezek olyan arány és fókuszeltolódást jelenthetnek, ami egy-egy fontosabb kérdés kapcsán egészen félreviheti a közmegítélés kialakulását is. Ezért nem lesz tökéletes a tükör, reális a kép.
Konkrét példával élve: Kercsó megítélése kapcsán pl. én nem tudom, mit gondoljak, mert az itt elhangzottaknál szerintem mindkét oldalnak vannak igazságai. Nekem nincsenek személyes tapasztalataim, így csak mások tapasztalataira hagyatkozhatok - itt pedig elég vegyes a kép. Pár kommentháborúnak le kellett mennie, mire körvonalazódtak előttem az erőviszonyok, és nem állítom, hogy ez mindenben segített, de az biztos, hogy többet árnyalt, mintha ez sem lett volna. Én egyelőre eltettem magamnak a kérdést további információgyűjtésre.

Aminek viszont külön örülök, hogy az itteni közösség tényleg korrektebb a máshol megszokottnál, és ha vannak is félreértések, viszonylag könnyen és zökkenőmentesen tisztázhatók ezek. Legtöbbször már csak egy jóféle bor hiányzik. :)
Maximálisan egyetértek.
Meg kéne szokni, hogy attól még, hogy mind ugyanazt szeretnénk (ti. hogy a magyar hokinak jó legyen), másnak lehet más véleménye. Talán kicsit lejjebb adná mindenki az érzékenységét bizonyos "hívószavakkal" kapcsolatban, ha ezt minden hozzászólás előtt felidéznénk.
Kcs! Ez nagyon szép volt! Valami ilyesmire gondoltam én is mikor olvastam a postot!!!
Köszönöm, hogy megfogalmaztad!
Akkor próbáljuk meg ennek szellemében!
Egy tipikusan olyan téma, ami miatt az utánpótlás-fórumot lezárták, de remélem, itt nem fognak köpködni a köpködők:
ehc-kloten.com/index.php?id=234

Schlussrangliste:
1. Zalaegerszeg
2. EHC Dübendorf
3. EHC Biel
4. EHC Winterthur
5. Kloten Flyers
6. EHC Winterthur
7. Team Austria
8. EHC Bern 96
9. HC La Chaux-de-Fonds
10. SCL Young Tigers
11. EHC Uzwil
12. EHC Bülach

És ebben az találjon stiklit, akinek két anyja van:
ehc-kloten.com/index.php?id=233
Gruppe A

Spielort Kloten
Montag 29. Dezember

Zeit Team A Team B Res 1 Res 2
08:00 EHC Winterthur - Kloten Flyers 2:1 0:4
09:05 Zalaegerszeg - Team Austria 4:0 2:1
10:10 SCL Young Tigers - EHC Uzwil 0:0 1:0
11:15 EHC Winterthur - Zalaegerszeg 1:6 1:2
12:20 EHC Uzwil - Kloten Flyers 0:0 2:6
13:25 Team Austria - SCL Young Tigers 1:0 2:0
16:45 EHC Winterthur - EHC Uzwil 1:0 2:1
17:50 Zalaegerszeg - Kloten Flyers 3:1 3:0
18:55 Team Austria - EHC Winterthur 0:1 0:4
20:00 Kloten Flyers - SCL Young Tigers 2:1 0:0

Dienstag 30. Dezember
Zeit Team A Team B Res 1 Res 2
08:15 Zalaegerszeg - SCL Young Tigers 4:0 4:0
09:45 Kloten Flyers - Team Austria
4:0 2:1
10:50 EHC Uzwil - Zalaegerszeg 0:4 0:7
11:55 SCL Young Tigers - EHC Winterthur 3:0 2:4
13:00 EHC Uzwil - Team Austria 0:0 0:1

Gruppe B
Spielort Bülach
Montag 29. Dezember

Zeit Team A Team B Res1 Res 2
08:00 EHC Bülach - EHC Dübendorf 0:3 1:6
09:05 EHC Bern 96 - EHC Frauenfeld 3:1 0:6
10:10 EHC Biel - HC La Chaux-de-Fonds 2:0 2:0
11:15 EHC Dübendorf - EHC Bern 96 3:2 3:0
12:20 EHC Frauenfeld - EHC Bülach 2:0 2:0
13:25 HC La Chaux-de-Fonds - EHC Dübendorf 0:6 0:2
14:30 EHC Bern 96 - EHC Biel 1:4 0:1
15:35 EHC Bülach - HC La Chaux-de-Fonds 2:1 0:5
16:40 EHC Frauenfeld - EHC Biel 5:3 0:2

Dienstag 30. Dezember
Zeit Team A Team B Res 1 Res 2
07:30 EHC Bern 96 - EHC Bülach 1:0 5:1
08:35 EHC Biel - EHC Dübendorf 1:2 2:3
09:40 HC La Chaux-de-Fonds - EHC Frauenfeld 1:1 0:1
10:45 EHC Bülach - EHC Biel 1:1 0:2
11:50 EHC Frauenfeld - EHC Dübendorf 1:1 2:5
12:55 EHC Bern 96 - HC La Chaux-de-Fonds 2:0 2:2

Finalspiele
Dienstag 30. Dezember
Zeit Ort Team A Team B Res
14:30 Klo Team Austria - EHC Bern 96 4:2
15:05 Bül EHC Uzwil - EHC Bülach 2:1
15:35 Klo Kloten Flyers - EHC Frauenfeld 10:1
16.10 Bül SCL Young Tigers - HC La Chaux-de-Fonds 2:3 nP
16:40 Klo EHC Winterthur - EHC Biel 1:3
17:45 Klo Zalaegerszeg - EHC Dübendorf 3:2
A lényeg: A csoport 1. helyezett - B csopert 1. helyezett döntő: 3:2 (Zalaegerszeg:Dübendorf)
Ja, mert annyira gyenge ellenfelek voltak, hogy a Galló Vili törött kézzel is második lehetett a pontversenyben:
A Galló Vilinek igazság szerint úgy tört csontja, hogy fel nem dagadt, helyre nem kellett tenni. Kezén gipsszel a kölyök bajnokin hátvédet játszott, mégis pontokat szerzett.
De ez a törés idővel gyógyul, tehát felesleges hónapokkal később hivatkozni rá: "a" Vili bizony képes volt jól játszani Kotenben! És emiatt butaság degradálni az egész tornát.
Ezt a tornát bizony megnyerték a Titánok minden szempontból:
- a legkevesebb kapott gól,
- a legtöbb lőtt gól,
- a legtöbb győzelem (100%),
- és a csapatban még mindig nagyon sok, a kiírásnál fiatalabb játékos szerepelt!!

Az "ellendrukkereknek" csak annyit tudok mondani: most kivételesen ne írjatok! Mert semmi hitele nem lenne ;D
Nem egészen értem hogy az előtte megjelentek után miért kellett egy saját csapatot ilyen hosszan méltató bejegyzést írni. Ha ezt egy miskolci irta volna talán rendben lenne. Persze gratulálunk a tornagyözelemhez.
Az igazi elsmerést nem magunktól kapjuk. Legyünk tel önbizalommal, az teljesen rendben van de ....
Az előtte szólók szellemében tehát. A MAGYAR JÉGKORONG elemi érdeke hogy az országban egyre több helyen legyenek jégkorongbázisok ahol a jövő szélesebb alapjait rakják le.
Ha tudunk hozzunk ki meccsekre minél több embert az ismeretségi körünkből, "fertőződjenek" meg ők is. Kulturált viselkedéssel népszerűsítsük ezt a remek sportágat.
Igazad van, restellem is magam, hogy az "ünnepi hangulat" elragadott.
Annyiban mégis idevág, hogy elhangzott a másik sikeréhez való gratuláció, ezért talán megérte.

Ha nem kapkodom el, a poszt rendeltetésszerű helye ez lett volna:
jegkorong.blog.hu/2009/01/01/ev_vegi_utanpotlassikerek
KercsóÁrpádot tátott szájjal nézték az edzők svájcban.Na nem amiatt,hogy kikaptak,hanem ahogy orditott a gyerekekkel.Azt ide nem irom le,hogy mit orditozott.Sokan elmebetegnek nézték az biztos.Ettől függetlenül gratulálunk titánok!
2009-ben ilyen hangon beszélni? Igen ott voltam. És Pesterzsébetenis ahol megalázta a gyerekeket. A 3-dik harmadban elment a mérkőzésről de tánigy jobb is mert utána 5 gólt ütöttek a gyerekek.
Tűréshatár, eredj oda hozzá, mondd a szemébe, hogy mit gondolsz róla. Ez itt nem az a hely, ahol újabb és újabb nickeken regisztrálva névtelenül fröcsöghetsz. Mivel vagy különb?
@türéshatár:
Mivel személyesen éled át ezt a fajta viselkedést és felháborít tegyél róla .Ne engedd -igen mondd el a véleményed !! mig nem teszed meg Te is felelös vagy mint a többi szülő kik az effajta viselkedést eltűrik és kiteszik gyerekeiket a negativ pszihés hatásoknak.
Bp.starsnál ezt megtették.
Az edző Magyarországot képviseli és ahhoz méltóan kellene viselkedni gondolom ezzel egyetértünk!
A mai világban minden sikert igy a tornagyőzelmet,a helyezéseket is meg kell becsülni és gratulálni a gyerekeknek.
Nagyon jó volt a Pesterzsébetiek kapusa a Zalaegerszeg meccsen gratulálok neki nagyon jól védett.Nagy érdemei voltak abban,hogy majdnem meglepetést okoztak.De mindenfélerosszindulat nélkül kérdezem hozzáértőktől,hogy az előkészitőben nincs kötelező kapuscsere a mérkőzés felénél?
@jégpapa: Kedves Jégpapa, szülői felelősségről negatív pszihés(sic!) hatásról "bagoly" ne beszéljen "verebeknek"! (Ezt nagyon sokat értik Egerszegen - is...)
Amúgy a te hozzászólásod OFF e post-on ahogy arra Gromov is utalt!
És bocs az én immár harmadik off-omért...DE nem véletlenül lett teljesen jogosan felfüggesztve a "Beszéljünk az utánpótlásról..."
"És Pesterzsébetenis de tánigy"
Van kötelező kapus csere, de a másik szintén ügyes kapust a szülei síelni vitték. Nekik az is fontos. Van két szuper minis, szuper kapusunk , de....Ők még , mondhatni, nem az a kávéház . A Titánok győzelme előre láthatóan nem volt kétséges. Az arányokon, az előző mérkőzéshez képest sikerült javítanunk , nem is keveset. Gratula mindenkinek .
Az icehockey.hu-n jelent meg Kloten-i tornáról :
"– Mit mutatnak a statisztikák?
– Összesen negyvenhárom gólt lőttünk és ötöt kaptunk. A góllövőlistán az első három helyet Titánok-játékos foglalta el: Galló Vilmos (12 gól plusz 9 gólpassz), Szabó Krisztián (8 plusz 7) és Vokla Roland (7 plusz 6)."
A valóság :
2. Galló V.
4. Szabó K
6. Mazzag D.

ld: ehc-kloten.com/index.php?id=236

Véleményét mindenki átgondolva, felelősen írja le, mert ezt a kommentezést is beszüneteltetik.
@szegenylegeny: Nekem az a véleményem, hogy a kapott információkat publikálás előtt nem lenne olyan nehéz ellenőrizni (hiszen már a 21. században élünk).

"Összesen negyvenhárom gólt lőttünk és ötöt kaptunk."

Gruppe A
Rang Team Spiele Tore Pkt
1. Zalaegerszeg 10 39:4 30

1./2. Platz
Zalaegerszeg - EHC Dübendorf 3:2 (3:0/0:2)

39+3=42 és 4+2=6

A fentiektől függetlenül természetesen a győzelemhez gratulálok, valóban szép siker!
Szép siker ezt saenki nem vitatja.De ha megnézed a kölyök mérkőzéseket és összehasonlitoda Sváci tornával akkor meglátod ,hogy mi is akülönbség.A kölyök meccseken azért nem percenként ütnek gólt a titánok!Itt 2x15perc volt ajátékidő.Gyakorlatilag ellenfél csak a döntőben volt.És ne beszéljünk ausztriai válogatottról,mert ha az lett volna akkor nem ez a végeredmény. Ettől függetlenül gratulálok a titánoknak.Csak zárójelben jegyzem meg,hogy ezt a teljesitményt bármelyik utánpótlás edzővel elérték volna.Valamilyen szinten sajnálom a mesteredzőt,de tudumásul kell venni neki is,hogyamit lehetett azt már megtanitotta a gyerekeknek.És azt is el kellene viselni,hogy a többi gyerekkel is foglalkozzon valaki.Ez az utánpótlásról szól nem pedig egyéni érdekekről./Nem véletlen,hogy csak 10-12 éves gyerekekkewl foglalkozik,bár azt mondta,hogy a kicsikhez már nincs türelme/17-18 éves gyerekeknél már mondani is kéne valamit a játékról,nem csak ordibálni és anyázni a kispadon és az öltözőben.Ennyi mesteredző úr!
MeLa azért néha gondolkodj el mit irsz ez egy nagyongyenge torna volt. És mégis csak a mesternek a kedvencei játszottak.A többi megf ült apadon.De ez is a mester csapata!Amugy ha még 2 percig megy a döntő akkor megint korrigálni kellett volna ugy mint a kölyök bajnokságban.Még szerencse,hogy a mesaternek klotenignem ér el a keze,mert különbenmegint vili vokla krisztián lett volna a sorrend.A Vili nélkül nemmegyek sehova!Ezt mondta a mester!A többivel meg nem megyek sehova mert nincs 2-3 játékoson kivül olyan ember,akivel egy nemzetközi tornáraki lehetne menni!Na de mesterezek is a te tanitványaid!Vagy tényleg igazaz,hogy te csak a vili voklakrisztián trio miatt vagy itt?Ha igenakkor gondolkozz elazon,hogy mit jelent az,hogycsapat bárneked ez kurva nehéz lessz.Örülj neki,hogy ez a sok b....m kifizette aszaállásodat plusszV.....É és maradj kussban mester
Figyu tűréshatár!
Te tényleg nem unod a beírásaid?
Leírtad véleményed KÁ-ról. Köszönjük. Hidd el Nálad többen sokkal jobban ismerik őt, és sokaknak nem túl jó véleménye van róla. De, hogy folyamatosan fröcsögsz, az már nekem is unalmas. Írd le egyszer, mit gondolsz a dolgokról, de utána felesleges ismételgetni ugyanazt ebben a stílusban. Megértettük elsőre is!
És egy nagyon fontos dolog. Egy 12 éves gyerek nem tehet arról, hogy kivételeznek vele.
Ha lehet kérlek ezt a következőkben figyelembe.
Köszi Tillasz
@türéshatár: ha gyenge torna volt, ha erős, ezt akkor is megnyerték azok a GYEREKEK, akik ott játszottak, s ezért igenis MEGÉRDEMLIK a GRATULÁCIÓT. Megdolgoztak érte rendesen, nem érdemtelenül nyertek.

A hozzászólásod többi részét pedig nem kommentálom. Nincs értelme.
Gratuláció minden gyereknek! Viszlát!
Kedves türéshatár!
"....Nem véletlen,hogy csak 10-12 éves gyerekekkewl foglalkozik....17-18 éves gyerekeknél már mondani is kéne valamit a játékról,nem csak ordibálni és anyázni a kispadon és az öltözőben.Ennyi mesteredző úr!...."

Javaslom lapozgasd a Jégkorszak című kiadványt és olvass bele szorgalmasan. A 30. oldalt különösen figyelmedbe ajánlom.
hokikori:
Az állítás és a tagadás nincs ellentmondásban egymással. Az egyik volt, a másik van. És nem biztos, hogy nem igaz.
Úgy még nem volt,hogy ne legyen sehogy.
Kedves Hokikori!

Légyszives a Jégkorszak című…..nem tudom mit ne tekintsd úgy mint egy olyan kiadványt ami tényeken alapul.
Mert jó páran akik ismerik a részleleteket és a jégkorongban élnek jó pár éve vagy röhögnek rajta vagy fel vannak háborodva. Jégkorszak helyett lehetne a címe az is ,hogy Árpi és a nép.

Tillasz,szerintem a tűréshatár egy olyan Zalegerszegi szülő akinél az ott folyó dolgok már túlléptek a tűrés határon és ő is érzékeli,hogy az onnan kommunikált dolgok nem egyeznek meg a valósággal.

És azért abban is van valami,hogy a kölyök bajnokság eredményei szorosabbak,sőt ott már ki is kaptak a titánok Illetve az is igaz,hogy valakik csak azért utaznak ki,hogy a költségeket jobban szét lehessen dobni.
Elnézéswt kérek ha valakit vagy valakiket megbántottam volna a hozzászólásaimmal.Sok sikert az összes jégkorongozó gyereknek,kitartást a szüleiknek.
pakkk:
Kérlek nekem ne mutasd be KÁ tevékenységét. Ismerem és nagyon közelről. Én nem tehetem meg, hogy kritizáljam nyaltan és itt, - ahol sportszerúen lehet, meg és teszem -, de azzel nem fogok sohasem egyetérteni, ha ebbe gyerekeket vonnak be. Én nagyon jól tudom, hogy tűréshatár mi miatt kattant be, de azt nem fogadom el, hogy kritikájába gyerekeket von be. Én nem a mondanivalóját, haenm stílusát kritizáltam!
"Én nem tehetem meg, hogy kritizáljam nyiltan és itt, - ahol sportszerűen lehet, ott meg is teszem -, de azzel nem fogok sohasem egyetérteni,.. "
Ennek kb. így kellene kinéznie, Bocs...
Bocs tényleg nem kellett volna ujra elnézést kérek mindenkitől és minden gyerektől akiket bevontam,jobban át kellett volna gondolnom.De amit irtam sajnos szerintem igaz.Bár ez csak egy szülői vélemény.Az én véleményema,hogy ennyi idős korban ajáték a lényeg az sem számit legalábbis nekem,hogy ki győz.De ha egy gyerektől vagy esetleg többtől is a játék lehetőségét is elveszik"bizonyitás"akkor sajnos nem sok értelmét látom,hogy hozzsanázzunk Zalaegerszegen.De az is lehet,hogy én nem látom jól.Akkor pedigmégegyszer bocs mindenkitől,tévedni emberi dolog.
Kedves Blog Szerkesztőség!

Kicsit furcsának találom az újabban megjelenő működési rendet. Ez különösen az utánpótlással (méginkább a Kercsó féle bejegyzésekkel) kapcsolatos. Nem igazán értem, hogy az egy-két tényleg szélsőségesen megnyilatkozó blogoló kitiltása helyett miért is zároljátok a hozzászolásokat (sőt Gromov kollága időnkét szintén kerülendő hangnemű bejegyzéseket tesz, ami ugye szerkesztői részről kissé furcsán hat).

Ez a blog kinőtte magát. Sokkal több a magyar jégkorong életben, mint egy egyszerű olvasmány. Itt folyik a vélemények ütközése és a legtöbb hír is ezen a blogon keresztül terjed (gyorsabban, mint a hagyományos e-mailen). Szerintem nem kellene ezt a funkciót elveszíteni, egy két magáról megfeletkező olvasó miatt.

Kérlek benneteket, gondoljátok át a lehetőségeket. Mivel ez a ti blogotok, nyilván ti szabjátok meg a feltételeket, de gondolom úgy lenne tiszta, ha ezeket le is írnátok, mondjuk mint etikai elveket. Akkor talán könnyebb lenne kordában tartani a kommentezőket.
@Bubu0: hát ebben nagyjából benne van a lényeg:

jegkorong.blog.hu/2009/01/15/hihetetlen_milyen_gyorsan_regeneralodunk

a kommentezőket kordában tartani mindazonáltal nem lett könnyebb, én személy szerint elég pocsékul érzem magamat emiatt, más kevésbé, egyelőre nem tudjuk, mit tegyünk, és hogy tegyünk-e egyáltalán valamit, vagy dobjuk a gyeplőt a lovak közé
@D. Gromov: Úgy gondolom, hogy a "gyeplőt a lovak közé" megoldás nem lenne célravezető, mivel a sok értelmetlen bejegyzéstől olvashatatlanná válnának a posztok. Én valami olyasmire gondolok, hogy az magáról megfeletkező kommentezőt mondjuk első figyelmeztetésre ki lehetne tiltani egy hétre. Második lehetne mondjuk egy hónap. A javíthatatlanokat pedig akár örökere is.

Bár én ahogy látom, a legtöbb esetben forrófejűségről van szó, ami ugye egy hét alatt akár el is múlhat. Aki viszont csak bosszantani jár ide és értelmes megnyilvánulásai nem igazán vannak, azokat valahogy ki kellene gyomlálni. Tudom, hogy a második a nehezebb, de belölük kevesebb is van (már amennyit én látok a blogból:)).
Kedves Árpi!Köszönöm,hogy mindenkinek elmondtad,hogy milyen szemét ember vagyok. E-mail cimet bárki tud csinálni bármilyen néven.lehet hogy te ezt nem tudod? Kérdezd mega főszerkesztőt!
Bernadett!Majd én is sirok,Gáspár Péternek,hogy a 97-es gyerekemcsak minden második cserében léphet pályára.Bár az is igaz,hogyő nem őstehetség mind a te fiad,csak tudumásul kéne venni,hogy a te fiad 20000-es előtte nap játsszott fehérváron és te pofátlanul megjegyezted,hogynem kap játéklehetőséget.Szerintem te egy kicsit sokat gondplsz a fiadról.Van valami külömbség a gyerekeink között!!!!!!TÉGED MÁR SEHOVA SEM FOGADNAK BE AZ ENYÉMET MEG HIVJÁK!!!És most már azt is tudom,hogy te hivtadfel Árpit.És azt is tudom,hogy ki csinálta azE-Maqilt.Hqa gondod van hivj fel.30/5741908 HENCZI GYULA
Na erről van szó...Látod Bubuo!
azE-Maqilt.Hqa GYULA!
Miért mit csináltál Gyula??
Hagyjatok már végre minket békén! Mondjátok, kit bántunk mi??!

Berni nem bánt senki!Véget ért egy korszak ahogyan továbbon kell gondolkodni minden Zalaegerszegi szülőnek,
@bagod: abba kéne hagyni ezt lassan
D. Gromov: Ezt nem hiszem el!!!
@pakkk: nem is kértem ilyet tőled :)
Kedves blogírók!

Én megértem, hogy egyes témák gondot okoznak nektek, de megmondanátok, hogy akkor azok akik normális dolgokról szeretnének utánpotlás témában eszmét cserélni hogyan tehetik ezt meg? Folyton zároljátok az ilyen témájú bejegyzéseket. Tényleg azt szeretnétek, ha az utánpótlással fogalkozók külön blogot indítanának? Miért nem tudjátok megoldani, hogy azok akik témán kívül írnak, azoknak bejegyzései tünjenek el és a többiek folytathassák az eszmecserét? Elég sok téma van, ami csak így beszélhető meg, mert sem a szövetségnek, sem az egyesületeknek erre nincs energiája. Régebben a fórumon mentek ezek az eszmecserék, de mióta ez a blog van elég jól témákra szeparálva folyhat a diskurzus. De úgy tűnik az utánpótlás támogatása itt sem cél.

Sajnálom, hogy ezt kell modnanom, de a lehető legrosszabb utat választottátok. Remélem átgondoljátok. Az kellene, hogy célként lebegjen minden jégkorong szerető előtt, hogy jobbá tegyük ennek a sportnak a hátterét. Ehhez ez a blog is használható lenne.

És kérném a zalai témában írogatókat, hogy legyenek tekintettel a többiekre is. Ezt a témát is körül lehet járni normálisan.
@Bubu0: Kedves Bubu0, kicsit indulatból írok most, ezért előre elnézést kérek. Azt a fél mondatot, hogy "úgy tűnik az utánpótlás támogatása itt sem cél", határozottan kikérjük magunknak. Épphogy az lenne a cél. De abból most már nagyon elegünk van, amit néhány tébolyodott szülő művel. Százszor elmondtuk, a hozzászólónak éppúgy felelőssége van, mint nekünk. Egyszerűen nem vagyunk hajlandóak teret adni a folyamatos névtelen mocskolódásnak. Amíg nem megy normálisan, okosan, addig nincs mit tennünk, nincs más eszközünk, mint a most is alkalmazott módszerrel jelezni fenntartásainkat. Arra energiánk, időnk és kedvünk sincs, hogy minden komment mellé állítsunk egy moderátort, és addig sem szeretnénk eljutni, hogy néhány ostoba miatt mindenki más tűnjön el innen. Sajnáljuk.
@AG 2.0: Hát pedig előbb-utóbb az lesz, hogy mindenki megunja és eltűnik. Lássuk csak:

"Beszéljünk az utánpótlásról" - zárolva
"Beszéljünk megint a magyar utánpótlásról" - zárolva
"Kölyök bajnokság versenykiírása" - zárolva

Ha jól látom nagyjából ugyanazon egy-két felhasználó miatt (és még a téma is ugyanaz). Nem gondolom, hogy mindenki mellé moderátort kell állítani, csak ezt a pár emberkét kellene kiszűrni. De ha nem megy, hát nem megy...
@Bubu0: javaslom, lapozz vissza az e poszt alatti téli üzenetváltásainkig
@AG 2.0: Hát én azt hiszem ezzel ki is szálltam. Sok értelme nincs, hogy olvasgassam a blogot. Marad a telefon, meg a mail és természetesen a meccsekre járás. Így körülményesebb, de a többi utánpótlás fun-nal végre arról beszélhetek, ami a lényeg: csapatokról, eredményekről, tornákról és ami a legfontosabb a gyerekekről.

Tényleg sajánlom, de igazatok van, így tényleg nincs értelme ezeknek a topic-oknak. Remélem idővel változik majd valami.
@Bubu0: keresek valami tecnikai megoldást, hogy megmaradjon az információ áramlás...
@MeLa: Az jó lesz, mert adva van pl. a szupermini és a mini. A budai bocsok oldalára ellátogatva megnézhetem, hogy mikor lesznek szm kupák. Valahogy ők már tudják. Azt is megtudhatom onnan, hogy most szombaton kik lesznek ott Kaposváron a mini fordulóban. Ha esetleg olyan kupa lesz amin indul a Drago akkor letölthetem tőlük akár az egész sorsolást is.
Mindezt 2009 szeptember 21. én, úgy hogy a szövetségnek annyi munkatársa van, hogy nem fér ki egy oldalon, csak legördülő menüben.
A budai bocsok most már az elők. versenynaptárban is benne van, tehát örülünk.
Ha tud valaki a Kaposvárról, érdemi infót akkor írja már meg, egyszerűen csak szurkolok nekik, hogy tudjanak játszani. Úgyanúgy, ahogy az Ürömnek is pl. és minden más hokipalántának. És most külön a Zalaiaknak.
@ob4: mondjuk a szupermini és a mini korosztály pont nem jó példa, mert ott önkéntes szülők végzik a koordinációt. Ezért a munkáért őket minden tisztelet és megbecsülés megilleti! Az már más kérdés, hogy a munkájuk eredménye hivatalos fórumon miért nem kerül publikálásra...
@MeLa: milyen jó lenne ha nem így lenne. Nevezési díjat fizetnek a csapatok, megérdemelnének fizetett, számonkérhető koordinátorokat. Így ha valami nem sikerül csak széttesszük a kezünket: ingyen csináljuk, csináld te, ha jobban tudod. A szülőkkel az a baj, hogy ha kinövi a gyerek a korosztályt a szülő is korosztályt vált. Hol itt a folytonosság?
Igazából persze kellenek a segítők, de az alapfeladatokat, azért mégicsak a szövinek kellene vinni. Van egy csomó dolog amit lehet segíteni. Szülők nélkül nincs utánpótlás, de az mégiscsak furcsa helyzet, hogy a szülő szervezi a meccseket. Ilyen megfontolásból pl. soha nem tanítanék a gyerek iskolájában. Tiszta öngól lenne, és a gyereknek a legrosszabb. Az pl. mindenkinek tiszta, hogy a SZMK-s szülő gyereke-csapata-kutyája-macskája-legjobb barátja mindig a tűz közelében van apuci meg piszkálja a gesztenyét nekik. A többiek feladata, valahogy összeszedni az infót a sötét folyosókon, vagy a kibertérben.
MeLa, Bubu0, és minden érintett: alternatívaként - MeLa javaslatára, a blogszerkesztők egyetértésével - megnyitottam a Magyar jégkorong utánpótlás fórumtopikot az index fórumán, ahol mindenki változatlan indapass nevével tud szabadon, esetleges utólagos moderálás nélkül vitázni. a link: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9195332&la=93653335

Természetesen mindenkit szívesen látunk továbbra is kulturált véleményével a blog kommentezői között is.
@MeLa: Sem megerősíteni,sem cáfolni nem tudom amit írtál.Egy biztos,nincs jég és egy ideig nem is lesz.De a remény hal meg utoljára,sztem csak a csoda segíthet rajtunk,vagy talán már az se.
Szépen ki lett paterolva innen az összes utánpótlással kapcsolatos "elfórumosodott" topic! Jó ez így? Kár.
@canadien: Bizony nem volt kérdéses a virtuális jégkorongvilágban, hogy honnan lehet naprakész infókat összeszedni, ha már az Icehockey.hu olyan, amilyen. Ez most hiányzik.
süti beállítások módosítása