HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Innsbruck 5-0

2008.10.10. 21:47 F. Kapus

Hamar kiderült, hogy nem csak edzésen művelnek fantasztikus dolgokat a héten az Alba Volán játékosai, hanem mérkőzésen is. Ocskayék szemkápráztató játékkal küldték padlóra az Innsbruck csapatát. Ezúttal nem Szuper Leventén múlt a győzelem.

A hazaiak a Graz ellen látottnál sokkal határozottabban és keményebben játszottak. Ocskay Gábor egyszerűen pofátlan módon rázta át az egész innsbrucki védelmet a nyolcadik percben. S bár az ő nyitógólja éppen az előbb említett meccs miatt nem számított jó ómennek, de ez a találat demoralizálta a vendégeket, majd a második kis túlzással már a 12. percben padlóra küldte az Innsbruckot. Érezhető volt, hogy nincs meg bennük a fordításhoz szükséges erő és elszántság.

A védekezés nagyon jól összeállt, éppen Tokaji Viktor hiányában, ez kissé meglepő, de ilyen az, amikor jó formában van egy csapat. Ilyenkor semmi nem számít. Ugyanúgy, ahogy a Graz ellen érezhető volt, hogy nem jön össze a siker, mert az egy olyan nap volt. Ez meg egy olyan, amikor szinte végig kontroll alatt tartottuk a történéseket.

Sokkal többször lőtt a magyar bajnok kapura, és sokkal frissebben játszott, mint ellenfele. Ezúttal a finneket sem lehet szidni, még akkor sem, ha pontot most sem szállítottak. Nyilvánvaló, hogy EBEL-pályafutásának egyik legnagyobb győzelmét aratta a székesfehérvári csapat. 

Az Alba Volán visszaállt a győzelmi pályára, Énekes Lajos remekül érezte, hogy a remélhetőleg rövid sikertelen széria után nagy akarással készül csapata. Ez volt az a mérkőzés, amikor mind a három másik sor felnőtt az első mellé. Feltűnő továbbá, hogy minden gólban szerepet vállalt legalább egy védő is.

Palkovics Krisztián újabb három pontjával az EBEL-pontlista közvetlen élmezőnyébe sorolható, és örömteli, hogy Ocskay Gábor is egyre jobb formában játszik, gólerős. Szuper Leventének ma könnyebb dolga volt, mint amit megszokhatott, de mindenképpen dicséretes, hogy kapott gól nélkül fejezte be a mérkőzést.

A gyönyörű győzelem ellenére mérjünk magunkat az eredeti célkitűzéshez: az Alba Volánnak öt pont előnye van a kilencedik helyezett csapattal szemben.

További mérkőzések: Red Bull Salzburg-Villach 4-3, Kóger Dániel a 4. sorban kapott szerepet, Klagenfurt-Olimpija Ljubljana 7-2, Jesenice-Linz 2-1.

45 komment

Címkék: innsbruck alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ocskay egyre jobb! Most láttam idén először őket, valóban ez minden idők legjobb Volánja! Fantasztikusak voltak a fiúk! A fiatalokra Nagyra és Sofira külön büszke vagyok!
Még a tv-n keresztül nézve is óriási mecs volt a mai, a helyszínen pedig még szuperebb lehetett. Nagyon jól játszot az egész CSAPAT, gratulálok mindenkinek! Még a két finn gyerek se lógott ki. El sem hiszem, milyen sokat fejlődött a csapat tavaly óta, álomszerű játék volt ez. Szép volt fiúk!
Fantasztikus meccs volt!

Fejben nagyon egyben volt a csapat! Pontosan, fegyelmezetten játszottunk, ráadásul minden bejött.

Gratula!!!!!!!!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!
Miért? Miért? Miért? Miért nem lehet az összes itthoni meccset leadni a tv-ben?
köll a hely a focinak...
Ott voltam és a szezon eddigi legnagyobb élménye volt számomra a csapat játéka. Így tovább srácok!
Mindenki nagyon sokat hajtott a pályán ezért a sikerért.
beszélni már nem tudok, annyira berekedtem, iszonyatos mecss volt, és a hangulat is hatalmas volt! Aki nem jött ki nagyon bánhatja! Remélem TV-ben is átjött kicsit az a feeling amit ott éreztnük, az hogy a Volán egyszerüen szuper! Ocskay fergeteges, annyira reméltem össze jön neki a mesterhármas, de így is gyönyörűűűűű!!!! SZÉP VOLT FIUK!!!! SZÉP VOLT FIUK!!!!!!
Óriási meccs volt!
Azért el kell mondjam,hogy szerencsénk volt,hogy mi ütöttük az első gólt,de utána minden bejött a csapatnak.
Még a sokat szidott finnek sem lógtak ki a sorból.
Ráadásul a "rocker" elhozott egy bulit!!!
Ez,azért mégis csak haladás!
Az látszott,hogy az utolsó harmadban tartalékolnak a fiúk,de így is minden dicséretet megérdemelnek,hogy ilyen jók voltak.
Végre látszott a srácokon,hogy élvezik a játékot,és a közönséget akarják kiszolgálni.
És,azért ez órási ez,azért mégse a moll liga!!
Csak így tovább!!!
Valóban fantasztikus volt!
Még Léderer is összekapta magát. Remélem akik "eltévedtek";vártták a bundásliga 2-t, rákapnak, mert ez a miénk és nemis sárga és nem is savanyú. Viszont történelmi. legnagyobb arányú. kapus lecseréltetős és első az Innsbruck ellen. És igaz kell egy kis áramszünet Levinek jót tett a pihenő.
Csoda a jégen!!!
Most jó lenne ha örökké tartana!!
Ezt a csapatot ma senki sem tudta volna megállitani,eddig a legjobb meccsünk volt, de ezt is felül lehet még múlni!!!
Végre a finnek is jól játszottak, csak egy kis szerencse kellett volna. Talán még van lehetőségük bizonyitani.
A hangulat fantasztikus volt a csarnokban, és szerencsére jó sokan kint is voltak.
Hajrá Volán!!!
Hatalmas gratula a fiúknak, ez nagyon szép teljesítmény volt!
Léderer szerintem is felnőtt a feladathoz:
jacint.blog.hu/2008/10/10/lederer_a_hos
Végre a finnek is megmutatták, hogy mit is kerestek az SM-Liigában...
Bazi nagy hangulat volt,az egész csapat nagyon felszívta magát,ilyen az ebel kiszámíthatatlan 1-1 végeredményben logikát keresni nem szabad.Első sor parádés volt, 82 -es junilla megérdemelt volna egy gólt,nagyon ment előre,még Alanen is egész jó volt, miért kellett erre várni 6meccset?Nagyon szép az eddigi szereplése a csapatnak várakozáson felüli,ha a légiósok , főleg a 2 finn összeszedik magukat, akkor nagyon szép lehet ez a szezon, mert nem lehet elvárni az elsősortól hogy mind az 54 meccsen topon legyen és szállítsa a pontokat
Nagyon nagy volt, akár még több is lehetett volna. A finn rocksztár jó keze van, jól fedezi a korongot, de a lendülete más kevésbé jó. Az volt a baj, hogy sokszor még jó lövőhelyzetben is jobbat, akart és így meghalt az akció.

Az Alanan azzal tűnt ki, hogy nem lógott ki lefele.

Az előttem szólok mellett én még Benk András játékát emelném ki, nagyon jól ment, meghúzkodta a széleket, jól küzdött.
...Ennek ellenére ettől a két finn légióstól sokkal több pont kell, mert ha nem szállítják a pontokat, rá kell szánni magát a vezetőségnek egy légiós cserére. Két légiós játékostól összesen meccsenként 1-2 pontos átlag minimum elvárható lenne.
Az egész C S A P A T oktató filmbe illő módon küzdött, hajtott s ráadásul még eredményesen is játszott. Megérdemlik hogy szeressük, tiszteljük őket!
Szeretném remélni hogy a mostani 3 meccsnél többet is közvetít még a Sportklub.
A két finn játékos egyre jobb, és a meccshiányukat figyelembe véve nem meglepő, hogy kellett nekik némi idő belerázódni. De ettől függetlenül, az idejük vészesen fogy, most már extra teljesítmény kéne tőlük szerintem, hogy meggyőzzék a stábot.
Végre frissült a statisztika az ebel honlapján, eszerint Palkovics a mai 3 pontjának(és a Rodman fivérek betlijének) köszönhetően már a 3. a pontlistán, s csak egyre van az első helyezettől!

Még sok ilyen ütős estét kívánok mindnyájunknak.
Borsy, igazad van!
Én is kiemelném még Benk A. teljesitményét. Most tényleg remekül játszott, remek és parádés cseleket mutatott be a széleken. Nagyon gyorsank tünt ma, mert többször is körbe korizta a védőjét.
Eddig nem volt meggyőző a teljesitménye számomra,de ma hozta amit tud!Csak igy tovább.
Remélem én is, h mostantól többet lesz a TV-ben jégkorong.
Ma végre mindenki jól játszott- még a 2 finn is veszettül hajtott. Külön öröm ezeket a belepiszkálós gólokat látni- végre nemcsak az NHL- ben- Nagy és Benk ma rendkívül jók voltak. A védelem pedig egyenesen hibátlan- nemhiába nem is akadt igazán dolga Szupernek
Nagyo nagy meccs volt, gratulálok a Volánnak a történelmi tetthez !
Végre jó volt őket tv-ben látni (bár én sokakkal ellentétben nem vagyok továbbra se oda a beszédhibás kommentátorokért), nagyot húzott a Sportklub, remélem, ez így lesz továbbra is !
Kíváncsi leszek ez a Volán hány sort ad majd a válogatottba az olimpiai selejtezőkön, vagy a távolabbi jövőre gondolva az A-csoportos vb-re.
A mai teljesítmény alapján azt sem tartom kizártnak, hogy a Volánosok mellett majd csak a legerősebb légiósaink tudnak majd bekerülni(ladányi,vas j., vas m., szélig, sille, ennaffati).
Tényleg klassz, hogy ma sok fiatal is keményen, ügyesen ment előre, szép megoldásokat láthattunk tőlük, ami elengedhetetlen lesz majd a későbbiekben.
Megnézném a meccs összefoglalóját , remélem valaki hozzá tud segíteni a projekthez.... előre is köszönet!
Dob valamit az alba anyagi helyzetén, h vannak TV-s meccsek?
Két jégkorong-laikus haverommal néztük meg a mai meccset. Alighanem 2 új szurkolója van a csapatnak, néha el se hittem ami történik, 5-0!!!
hurráááááááááááááááááááááááágsldygy gggaírjrejehvetawtetwta
megünnepeltem a yőzelmet!!!!!!!!!!!!!
Grat a győzelemhez!

Lehet amúgy valahol online nézni a meccseket, mert sajnos külföldön vagyok...

L.
Solarys jól beszél. Ezeket a remek SPORTEMBEREKET nem csak szeretni lehet és kell, hanem maximálisan tisztelni is. A küzdőszellemükért, a játékuk színvonaláért és a végtelen alázatért ahogy az egészhez hozzáállnak. Ma csak a tv-ben volt módom látni a mérkőzést és szívmelengető volt hallani, ahogy és amit az "ikrek" nyilatkoztak a harmadszünetekben.
Ez az Innsbruck tavaly itt még alázott, most meg vergődtek a Cápák a Volán hálójában.
Nagy-nagy köszönet Ted Satornak és Énekes Lajosnak a csapat felkészítéséért!
A srácok felvették az EBEL utazósebességét és el nem tudom képzelni, hogy ne legyenek ott a rájátszásban! Merthogy eszük sokkal több van a játékhoz, mint a fizikai hokit erőltető osztrákoknak.
...és csak halkan jegyzem meg, ma Jelinek - egy hibától eltekintve - korrekten vezette a meccset. Szapultuk őket eleget és joggal, akkor most ismerjük el ezt is.
Tokaji amúgy mikorra várható? Jobbulást és mielőbbi felépülést!
luchador Nem mondod, hogy nem látod a képernyő jobb oldalán kiírva az aznapi online-közvetítések listáját? Tokinak sajnos eltőrt a bordája, sztem legalább 2 hét, de lehet belőle több is. Ezuton is jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok neki! A CSAPAT-nak pedig nagy-nagy gratula!
Ez az! De nem csak akkor kell nekik jó szavakat "elhinteni" amikor nyernek. Mert vannak ilyen emberek is sajnos. Sofi szerintem még a válogatott egyik nagy "alakja" is lehet, állandó "helyet" szerezhet magának ha így folytatja. Ügyesek a srácok!
A másik nagyon nagy hozadéka a tegnapi meccsnek a fantasztikus eredmény mellett, hogy nem nekünk kellett az eredmény után szaladni, mi irányítottuk a játékot így a fiúk a saját tempójukban játszhattak, tehát valószínűleg sokkal kevesebbet vett ki belőlük a meccs, mint mondjuk a Jesenice vagy a Graz elleni mérkőzés.

Egyébként ha a ezek a finnek ilyeneket tudnak akkor eddig mér' nem csinálták???????????? Alanen, a "láthatatlan ember" is olyan cseleket húzott néha, hogy szegény labanc tán még mindig azon gondolkodik...

P.S.:

Nigel!

Szívesen!
A közvetítés ténye örömtelibb volt, mint maga a közvetítés. Léderer meg nem nőtt fel semmiféle feladathoz. Ha nem vesszük, hogy labdának hívta a korongot, és csaló bírózott, akkor is idegesítő volt az üvöltözése.
bodicsek.blog.hu/2008/10/11/kiutotte_a_harmadbol_a_labdat
Sztem itt a Capitals és a Jesenice elleni szoros vereségből is látszik- no meg a nyert meccsekből, h mennyiró jó is idén a csapat. Isten tartsa meg a Sportklub jó szokását a közvetítésekhez! Kommentátor tökmindegy, a lényeg a látvány
azoktól kérdezem akik TV-ben látták a meccset, hogy a kommentátor hülyeségeit leszámítva milyen volt a közvetítés? Az a fergeteges hangulat ami kint volt mennyire jött át? Vagy kb olyan volt, hogy látod az üvöltő közönséget, de hallani csak a komentátor unott hangját hallod? Valamit írjatok róla légyszi!!!
Most nézem az ismétlést, és a Léderer ilyen jónak még sose tűnt semmilyen sportágban. Felkészült, lelkes és szimpatikus. A stáb több tagjával beszélgettem a meccs előtt, nagyon precizen és elszántan készültek a közvetítésre, igazán mindent beleadtak, hogy jó legyen. A Sportklub nagyon komolyan vette magát, és ez látszik is.
A közvetítéssel magával nekem semmi bajom nem volt- persze az 5:0 is vastagon benne van ebben- szóval sztem ami kicsit zavaró, az, h a kispadok tetejétől nem látni semmit a palánk melletti akciókból, de asszem ez a tavalyi Premiere-s közvetítéseken is így volt sajna. Pár nevet ugyan elírtak az elején, pl Bonni RAYN, meg Chad HINY... meg ezeket a "tudod azért is érdekes ez" c. beszólásokat leszámítva profi volt.
Igen most megy az ismétlés, aki tudja és érdekli az nézze. (Ép "most" lőtte Palkó a 3.-t) Én nagyon nem kedvelem Léderert, de most egész tűrhető volt. A közvetítés szerintem jó volt, a szünetekben interjú Csicsóval, Palkóval, a végén Sator mesterrel, összegzés Török Lacival. Igaz Spiller Pityu nem lehetett ott, de az egész így is nagyon jó volt, márcsak a közvetítés ténye miatt is. Reméljük a folytatást a CSAPAT és a csatorna részéről is.
A bírók most tényleg normálisan vezették a meccset, bár amikor belekorcsolyáztak Levibe azért egy 2 perc bőven belefért volna.
a Premiere közvetítések közül nem láttam egyiket se, de ott volt kamera bőven, és elhelyezésük alapján nem maradhatott holttér.
Kiráz a hideg mikor rtl ákoska focit közvetít, de ezen ameccsen látszott hogy benne van a témában, megvoltak a szokásos bakik, de alapvetően egy profi közvetítés volt a szünetekben nem debil interjúkkal. Csak sok ilyet még! Hajrááá Volán!
Az eredmény is igazi szenzáció és az is, hogy a bíró végre nem akart főszereplő lenni.1-2 hibát (ami szerintem kötelező) kivéve eddig a legjobb volt a bíráskodás.A finnek közül engem most Alanen jobban meggyőzött. A Csubakka hajt,és jól lát,de komoly fizikai hátrányban van.Szurkolok neki.Benk viszont 150% -ot hozott magához képest.
Öröm volt nézni.A légiósok most mind meggyőzőek voltak nekem.
jágör68 2008.10.11. 14:20:58
az a büntetőpad teteje, a kispad szemben van. amikor tavaly a premiere itt volt közvetíteni, ők azért csak megoldották ezt a problémát :) reméljük, a sportegynek is sikerül majd.
süti beállítások módosítása