HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

3 meccs, 29 gól

2008.10.05. 13:28 D. Gromov

Az esti Mol Liga-forduló előtt újabb összefoglalókkal szórakoztatjuk kedves olvasóinkat. Megnézhetnek egy jelentős Ferencváros-győzelmet, a Steaua 5-3-as sikerét Miskolcon, valamint azt a fél tucatot, amely miatt leváltották Vladimir Matejov DAB-edzőt.

Alba Volán–Ferencváros 5-10

Miskolc–Steaua 3-5

Dab.Docler–NZ-Stars 0-6

 

14 komment

Címkék: videók mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, a miskolci videó majdhogynem nézhetetlen...
Sajnos a magyar klubok prominens képviselői (tisztelet a kivételnek) a közönséget egy szükséges rossznak tartják, aki arra jó, hogy a jegyet vegyen és tapsikoljon ha kell. Ez így jól ment kb. 40 évig amíg gyakorlatilag az állam tartotta el a klubokat, de manapság már többet kellene tenni azért is, hogy a nézőket becsalogassák a csarnokokba, és 21. századi módon kiszolgálják őket. Ennek lenne része a meccsekről készült videofelvétel is, amelyet a szövetség ettől az idénytől kezdve kötelezővé tett a klubok számára. Sajnos ők megpróbálják ezt a lehető legolcsóbban megúszni, leginkább lelkes (fanatikus) amatőrök segítségét felhasználva, így az anyagok minősége nem mindig sikerül a kor követelményeinek megfelelően. Azt kéne átérezni, hogy ezek a gólösszefoglalók kedvcsináló szerepet töltenek be, mert jópár embernek megfordulhat a fejében hogy kimegy a következő meccsre, ha ilyen szép gólokat, izgalmakat láthat, mint amik a felvételen vannak. (Pl. milyen szép kapásgólokat lőttek épp a miskolciak!) Szóval amíg ilyen félmegoldásokat alkalmaznak, addig örüljünk a hasonló minőségű anyagoknak is, kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk :(
Ne tévedjünk, a szövetség nem azért tette kötelezővé a videózást, hogy gólösszefoglalók készüljenek. Szerintem mi is Fehérváron mindent elkövetünk, hogy annyira jó legyen, amennyire csak lehetséges.
Az ezelöttiből a DAC-Volán nem készült el?
KCs! Ezért tettem hozzá, hogy tisztelet a kivételnek :)
Lazlee! Biztos lett DAB-Volán is, gondolom megtalálható a szponzor weblapján...
Ha valaki úgy gondolja, hogy tud segíteni abban, hogy jobb minőségű anyagokat lehessen csinálni, azoknak a jelentkezését szerintem szívesen fogadják a blog szerkesztői. Addig meg ezzel kell megbarátkozni.
Kedves KCs!
Természetesen a videók nem az összefoglalók kedvéért készülnek.
De azért abban se tévedjünk, hogy a szövetség és a csapatok legalább annyira fontosnak tartják ezeket az összefoglalókat a maguk szempontjából, mint mi olvasóink szempontjából.
Az Alba Volán élen jár ezen ügy segítésében, ez nyilvánvaló. További élen járók (abc-sorrendben): Dab.Docler (hétfői - okt. 6. - szóbeli megállapodás értelmében, visszamenőlegesen is), Miskolc, NZ-Stars, UTE. Hogy csak a mo-i csapatokat említsem.
Persze. Ugyanakkor a Volán videóinak a nézettsége alapján a pontos következtetés úgy néz ki, hogy azért fontos, hogy a videóink megjelenjenek, mert mérhetetlen presztizsveszteség lenne, ha csak a Volán lenne képtelen biztosítani azt, hogy eljusson hozzátok a videó.

Remélem, a csapat szereplése a jövőben vonzóbbá teszi az összefoglalókat.

Mindenesetre a klub is és én is személy szerint továbbra is segíteni fogok, ahol tudok.
Kedves KCs!
Eddigi és jövőbeni segítségedet eddig és köszöntük és a jövőben is várjuk.
Örülök neki, hogy itt végre tisztázhatjuk, kvázi, mintegy monitorból monitorba a nézettségre vonatkozó adatokat, amivel kapcsolatos aggodalmadat a legutóbb egy másik segítőnknek már kifejtetted.
Szóval a beemelt You Tube-videók után csak akkor számol a rendszer, ha a kedves olvasó kettőt kattint rá, és kinyitja magát a You Tube oldalát. Sima megtekintés esetén nem.
Meglepő feltételezés részedről, hogy egy Index-címlapon órákig futó videót 100-200 ember tekint meg.
Ha pontos nézettségi adatokra vágysz, jelezd levélben, és file-onkénti bontásban szívesen tájékoztatlak.
Megtisztelő az az aggodalom, amellyel tevékenységünk hatásfokát figyelemmel követed. Hidd el, ha kevesen néznék a videókat, az nem a mi és nem a ti kudarcotok lenne, egyszerűen csak azt jelentené, hogy ekkora az érdeklődés. Mint ahogy a jelenlegi többezres kattintásszám sem a mi sikerünk, hanem az Alba Voláné, a Dabé, az FTC-é, a Miskolcé, az NZ-Starsé, az UTE-é, és a négy romániai klubé.
De esküszöm neked, ha csak ötvenen néznék meg a videókat, akkor is csinálnánk. Egyszerűen azért, mert erre a szezonra ezt a célt tűztük ki magunk elé, továbbá azért, mert azt feltételezzük, hogy ez jót tesz kedvenc sportágunknak.
De ettől függetlenül is kérdezd meg légy szíves id. Ocskay Gábort, hogy ő szeretné-e a jövőben is látni ezeket a videókat, vagy sem.
Amikor beszélgettünk az összefoglalóról, nem volt közöttünk abban vita, hogy ez egy jó kezdeményezés, amely a sportág népszerűsítését szolgálja. Ezért álltam mögé én is és a klub is.

Szerintem nem meglepő, hogy ha erőfeszítéseket teszek valamibe, akkor érdekel, hogy annak mi az eredménye. Ezért mérjük a Volán weboldalának a látogatottságát, ezért érdekel, hogy a Volán gólösszefoglalóit hányan látják. A farmcsapatunk nézőszámára alapozva nem tűnik irreálisnak, hogy csak párszáz ember nézze meg a videót. Pláne, hogy legjobb tudomásom szerint a Youtube igenis számolja az embeedelt videók lejátszását, feltéve, ha a felénél tovább nézi valaki.

Önmagában a nézőszámmal nincs is semmi gond. Ha majd a farmcsapat bravúrgyőzelmet arat, biztos még többen nézik meg a videót.

A nézőszámmal kapcsolatos aggályaim egyébként nem a MOL Ligára vonatkoztak, hanem az EBEL-videókra, és részebn abból fakadtak, hogy az a mód, ahogyan jelenleg az idegenbeli EBEL-meccsek összefoglalóit sokszorosítjuk, hosszú távon nem működőképes. Ebben viszonylagos egyetértés van a klubon belül. A Volánhonapra is igaz, és erre is, hogy bármilyen kezdeményezés csak akkor éli túl a kezdeti fellángolását, ha mögé teszünk egy jó rendszert, ami működteti. Ez a hazai mérkőzések videóinál úgy tűnik, megvan, de az idegenbelinél nincs. És ez nem rajtam múlik, hanem azon az egyszerű tényen, hogy telt házas mérkőzések alatt jelenleg nem adottak a feltételei a másolásnak. Ahol én vagyok, ott tömeg van és állóhely, egyszerűen nem megy.

Nyilvánvalóan erős bennünk a szándék, hogy legyen megoldás, hiszen különösen fontos, hogy az idegenbeli meccseink videóját is láthassák a szurkolók, ezért van szükség közös gondolkodásra és párbeszédre.

Meggyőződésem, hogy az együttműködésünk eddigi tapasztalatai alapján ez a közös gondolkodás a bizalomra épülhet, arra, hogy nem vonjuk kétségbe egymás elkötelezettsését, jó szándékát és segítőkészségét. Ezért szerintem az olyan érvek, amelyek arra épülnek, hogy "kérdezd meg a főnöködet, aztán majd elmagyarázza, hogy ne ugrálj", nem erősítik a bizalmat. Éppen ezért szerintem nem is ez az az irány, amely fele a párbeszédeket folytatni kéne.
Kedves Kcs!
Az a gond, hogy írsz valamit, amire válaszol az ember (nem csak én, hanem más vitáid során más is), és akkor kiderül, hogy nem is az volt a porléma, amit írtal, hanem valami más, aztán ha arra a másra válaszolunk, akkor meg egy harmadik dolog. Nézd végig mostani kommentjeinket.
Hol volt szó arról eddig, hogy az idegenbeli EBEL-meccsek DVD-inek másolásával van a gond. Azt hiszem, a történet innetől kezdve nem tartozik másra, és ezt egyéb úton is meg tudjuk beszélni. Hiszem, hogy az Alba Volán, a jégkorongblog, Kcs és F. Kapus együttesen rendelkezik annyi szellemi potenciállal és finesszel, hogy hetenkénti egy vagy két DVD másolását saját hatáskörében megoldjon.
Az utolsó bekezdésedben van igazság, nem voltam elegáns, elnézést érte tőled és mindenki mástól.
ma az elütések napja van, porléma=probléma
A gondolatok egymásra épülnek. Ugyanakkor Te hoztad be valaki mással folytatott beszélgetésem - kontextusból kiragadott - részletét, ezért érintettem a kontextust, még ha nem is ide tartozik.

Az egész a videók minőségéből indult ki, és továbbra is tartom: a jelenlegi körülmények között - és ebben a letöltésszám is egy tényező a sok közül - nem reális ennél jobb minőségű anyagok elvárása. De, gondolom, ebben nincs is köztünk vita.
süti beállítások módosítása