HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: Kellene még 70 millió forint

2008.09.22. 17:36 F. Kapus

Az Alba Volán előre menekül. Ocskay Gábor és a klubvezetés ezt az utat választotta. A tavalyi eredménytelen év után – amely eredménytelenség csak az EBEL-helyezésre vonatkozik, hiszen a szakmai hozadék vitathatatlan – merész vállalkozásba kezdtek.

Lapot kértek tizenkilencre. Olyan csapatot alakítottak ki, amely – két mérkőzés alapján úgy tűnik – alkalmas lehet az EBEL-rájátszásba kerülésre. Annak ellenére tették, hogy még az előző szezonból is hoztak magukkal néhány milliós tartozást.

Ocskay Gábor vélhetően úgy gondolkodott, ha jönnek az eredmények, még több néző lesz a mérkőzéseken, még többet foglalkozik csapatával a média, még többször szerepelnek tv-közvetítésekben, és ezáltal megtalálja a csapat azokat a pluszforrásokat, amelyek a sikerek nélkül nem lennének elérhetőek.

Az első két EBEL-mérkőzés sikere (itt és itt) minden szempontból a legjobbkor jött. A szakosztály-igazgató a jégkorongblognak elmondta, rengeteg céget keresett meg az elmúlt félévben. De nemcsak ő, hanem a jégkorongcsapat körüli vezetők mindannyian számtalan tárgyalást folytattak szponzorokkal. És bár a nagy, névadó szponzort egyelőre nem találták meg, sok üzletet kötöttek.

Ezzel együtt is, a biztonságos működéshez jövő májusig még nagyjából 70 millió forintra van szüksége az Alba Volánnak a már leszerződött támogatások mellett. Ocskay Gábor hangsúlyozta, szó sincs napi problémáról, nem nullán állnak, de valahogy meg kell találni a forrásokat, hogy ne legyen gond az év második felében sem.

A névadó szponzori pozícióra voltak és vannak jelöltek. "De most, szezon közben nagyon nehéz ilyen szerződést kötni – értékelte a helyzetet reálisan Ocskay Gábor. – A tavalyihoz képest szerény mértékben nőtt a költségvetésünk. A teljes klub, utánpótlással, mindennel együtt 330 millióból tartható fent. Az ideális az lenne, ha találnánk egy főszponzort, akitől a teljes büdzsé harminc százaléka érkezne. A maradék hetvenet szépen összeszednénk, mint ahogy most tesszük."

"Nem titok, a játékosok bérére körülbelül ugyanannyit fordítunk, mint tavaly, de kevesebben vagyunk – folytatta a szakosztály-igazgató. – Ez azért aggasztó, mert bármikor lehetnek sérülések. A héten érkező két új idegenlégióssal éppen az alsó határon lesz a csapatlétszám. Nagyon fontos két lépést tett meg a csapat az első héten. Ez a két bravúr a címlapokon tartotta Székesfehérvár és az Alba Volán nevét több napon át. Fontos, hogy a város magáénak érzi a csapatot. Vasárnap is nagyon sokan kijöttek szurkolni. Szerencsére a városvezetés politikai oldaltól függetlenül itt van a meccseinken, és szurkolnak ők is."

Ocskay Gábor úgy látja, "Ted Sator és Énekes Lajos összetétel szempontjából is egy nagyon jó együttest alakított ki, de természetesen ne feledjük, hogy 52 meccs még hátravan. A további munkához fontos a mostani siker. És fontos az elismerés is. Nagyon jóleső érzés, hogy rengeteg sms-t kaptunk tegnap a mérkőzés után, olyan emberek hívtak fel, akik tavaly még a mi EBEL-indulásunkban látták a magyar jégkorong halálát."

A szakosztály-igazgató annak örül, hogy "hála istennek, nagyon sokan segítenek a munkánkban. Így elértük, hogy a játékosoknak csak a mérkőzésekkel kell foglalkozniuk, tudnak koncentrálni. Hatalmas eredmény, hogy a hétvégével bezárólag már több bérletet adtunk el, mint az előző szezonban. Ez nem a reklám helye, de olyan konstrukciót alakítottunk ki, amely olcsó, és megéri az árát. Fontos a jó teljesítmény, mert egy jó széria eredményeként a jegyárbevétel markánsan megjelenhet a költségvetésünkben."

"Az egész magyar jégkorong-társadalomnak össze kell dolgoznia a sikerért, a hokiért tevő vezetők nem húzhatnak szét, mert most sem a sportág, sem az ország gazdasági helyzete nem teszi ezt lehetővé. Nem szabad várni a szponzorok jelentkezésére, arra, hogy megcsörren a telefon, hanem utána kell menni a dolgoknak" – vázolta a teendőket.

Ocskay Gábor végezetül leszögezte: "Az egyértelmű cél a nyolc közé kerülés. Ez több szempontból is fontos, a szakmaiakon kívül is. Egyrészt onnan kezdve majd minden meccsen telt ház lenne, ami jelentősen növelné a jegyárbevételünket. Másrészt vélhetően a playoffban tévés meccseket játszhatnánk."

17 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erről beszéltem az előző hozzászólásomban! Szponzorok, hokiszerető állami vezetők SEGITSENEK, mert ez a CSAPAT és idősebb Ocskay Gábor is nagyon megérdemelnék!
Jól beszél Ocskay, a telefon nem fog magától megcsörrenni, bizony talpalni kell! És ha száz helyről kidobják az embert, hát be kell kopogtatni a százegyedikre is.
Nem ártana ha a sanyarú helyzetben lévő klubok alkalmaznának egy agilis managert, akinek dolga lenne a lehetséges szponzorok felkutatása.
Természetesen teljesítmény arányos bérezésért, majd csípkedné magát mindegyik!
Talán egy közepes légióst be is lehetne áldozni a cél érdekében, hosszú távon kifizetődne, vagy nem?
Erről beszéltem az előző hozzászÓlásomban! Szponzorok, hokiszerető állami vezetők HELP! Nagyon megérdemelné az alba, hogy tisztességesen játszhassa - anyagi gondok nélkül - végig a szezont. Az EBEL csapataival nem is szeretném összehasonlítani a költségvetésüket, mert biztos leesne az állam.
Nem akarok rosszindulatú lenni, de Kangyal Bazsi maga mondta ki a VB- szereplés után egy 50 perces interjúban: "Ebben az országban a hokinál 1000x fontosabb dolgokra sem jut pénz".. Asszem találóan összefoglalta.. Mondjuk az NB- I es nek nevezett foci- háát, azért hmmm nem sorolnám fontosabb kategóriába
Nem a magyar labdarúgásból kéne pénzügyi modelleket átvenni.....
Nem vagyok egy menager tipus, de azt megtanultam, hogy csak pénzzel lehet pénzt csinálni. Ha nem fektetnek be sehova (semmibe) semmit,akkor nem is fog történni semmi. Csodálkozni nem csodálkozom (ahhoz túl öreg vagyok), hiszen a forma l is akkor volt utoljára nyereséges Magyarországon, amikor a qrvák "dolgoztak" a helyszinen.
Az biztos,hogy a Volán több pénzt érdemelne.Nemcsak azért,mert szép eredményeket produkált az utolsó két meccsen,hanem azért is,mert a Volános fiúk Mo nagykövetei a szomszédos országokban.És nem mindegy ,hogy milyen képet festenek ,a jégen ,az országról.
Muki: érdekes, a KAC-t egy milliomos öregasszony, a Ljubljana-t egy milliárdos szerencsejátékos pénzeli.. Szted ők BEFEKTETÉSnek tekintik? Kedvtelés, szórakozás.. Modern Széchenyi- k, nekünk is kellene jópár!!!
Hát igen most már jó lenne ha a TOP100(Milliárdosok) kőzül is néhányan segitő kezet nyújtanának a hoki sportnak, mert mostmár tényeleg bizonyitottak a srácok és a vezetők.Van mit keresni az EBEL-ben nem csak statisztálunk.Remélem ez a lendület még sokáig kitart és még sok csapat elvérez nálunk.
Hajrá Volán!!
Hajré Támogatók!!!!!!
Igaza van jágörnek,minden működő csapat mögött van egy mecénás.Ők működtetik a csapatot szórakozásból,és nem űzleti céllal.Példák:Kurkó János HC Csikszereda,Pászkány Árpád Kolozsvári CFR (labdarúgás),Gigi Becali Steaua(labdarúgás),a nagy angol klubcsapatok,az orosz jégkorong egyesületek,vagyis mindenütt igy csinálják csak Magyarországon nem.Itt is volt próbálkozás (Stadler)de őt az APEH börtönbe záratta.Talán ezért nincs újabb próbálkozó.
Nem akarok politizálni, de a környező országokban a szocialista éra alatt is működött a nacionalizmus, hol sovén, hol patrióta módon. Mindenesetre ez belenevelte a társadalombs a közös dolgok iránti büszkeséget, szeretetet. Ezért alakulhatott ki a máshol is rusnya vadprivatizáció haszonélvezői közül a mecénási réteg, míg nálunk a szabadrablás annyit tett, hogy amit ma eltehetsz, ne halaszd holnapra, a többi le van szarva. S persze, hogy a magyarországi nagytőke képviselői között elvétve találunk magyart, de ilyen társadalmi közegben a multi se érzi magát rákényszerülve, hogy a környezete rákényszerítené az "adakozásra". Ezért nehéz most a Volán dolga, de ezért nem jobb az A-csoport ellenére sem a hoki helyzete, és még az a szerencse, hogy a rendszerváltáskor még messze nem volt ilyen népszerű, különben körbevették volna azok a hiénák, akik a focit is rongálják. És Peking után valamennyire a magyar sport egészére is vonatkoztatható ralán ez.
Órisi gratuláció a szezonkezdetért a fiúknak edzőtől-játékostól -vezetőig.
Tudni valamit már az új kanadai csatárokról?
Eseteleg az egyik nem D. Bousquet?
annyit tudni az új kanadai csatárokról hogy finnek lesznek:D
Kéne kis pénz!
Azért ez már a züllés előtti pillanat.
Csak Albáról szól most, bár a nagyobb lélegzetvételű beszólása még a magyar jégkorongról szólt hozzászólásásaban Ocskai úr! Fél éve.

Szerintem pénzt lehet abból is csinálni, hogy nemcsak hozunk játékosokat...,hanem a jókat jó pénzért /lehető legtöbbért/ eladjuk!Talán a magyar játékos is van már olyan "szinten", hogy piacképes....!-de ez csak a saját véleményem...
Sajnos nem én nyertem a hétvégén a 6os lottó főnyereményt....
Megigértem a családnak, hogy pár száz milliót belőle a jégkorongra fogunk költeni, ha nyerünk.
Nem mi nyertünk, de örülnék ha vki olyan nyert volna aki szereti a jégkorongot. :D
süti beállítások módosítása