HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két hokisuli is indul Budapesten

2008.07.31. 12:20 F. Kapus

Szeptembertől Újpesten és Pesterzsébeten egy-egy általános iskolában hokis osztály indul. A kezdeményezés a fővárosban új, a játékos-tanulókat egyelőre a klubok adják.

Az UTE és az Erzsébeti Farkasok csapatának utánpótlása ezentúl jóval többet gyakorolhat jégen. A sportosztályok indításával a gyermekek a délelőtti tornaórákat a jégcsarnokban tudják le. Így napi két jeges edzésen áll módjukban fejlődni.

Mindkét egyesületben korábbi sokszoros válogatott játékos foglalkozik a fiatalokkal. Újpesten Baróti Zsolt, Pesterzsébeten Dobos Tamás irányítja a szakmai munkát. Újpesten a kölyök korosztály, tehát az 1995-1996-os születésűek kerülnek egy osztályba, míg Erzsébeten az általános iskola első osztályában kezdődik a sportos képzés, itt a tervek szerint minden évben egy-egy sportosztályt indítanak majd.

Ezek a diákok már korábban is jégkorongoztak. A rendszer beindulását követően a lényeg fordított lesz, az iskolán keresztül érkezhetnek a fiatalok a jégpályákra. Ekkor lesz igazi a létszámbővülés.

34 komment

Címkék: ute utánpótlás dobos tamás baróti erzsébeti farkasok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszeveszettül jó lenne ha Fehérvár is felébredne ezen a téren. A fiam osztályfönőke a Hétvezérben a nyáron megkérdezte a serdülő vállogatottba behívott gyereket aki mellesleg 3 éves kora ota jégen van hogy mikor hagyja már abba azt a hülye sportot....
Ha jól emlékszem van hokis osztály Fehérváron is, talán a Vörösmartyban.. Valamikor volt róla szó a hírlapban, meg a jégbeosztásban is szokott szerepelni.
Sajnos nem lehet szerkeszteni, jól emlékeztem:)
Kedves Verado!
mond meg a fiad osztályfőnökének hogy ő a hülye. :)
Egyébként énis úgy tudom hogy a Vörösmartyban van hokis osztály.
biztos láttátok ti is, de azért témába vág:

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=192096&
Még nem láttam, köszi a linket:)
Azért milyen jó, hogy az erzsébeti, a miskolci és a fehérvári hokis osztály is a Vörösmarty iskolákban indul:)
Véradó, a kedves tanerő kinyitotta a bicskát a zsebemben. Középkorú, elhízott, zsíros hajú vénlánynak (avagy elvált, de max. hasonló mentalitású férjjel rendelkező hölgyeménynek) gondolom így első blikkre.
Amúgy pedig én is ajánlok egy linket, részletesebben a nyomtatott újságban, mindenesetre Gebei spori mintha beleürítkezne a ventillátorba, hogy finom legyek:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=192078&
Nagyon jó az ötlet, csak ne adják fel. Annak idején a 88-as korosztálynál az FTC (akkor még a Kovács Zoli volt az edzőjük) ill. a Dunaferr (Kercsó Árpád)is inditott hoki osztály, de nem volt folytatása, illetve amikor a Kercso Bp-re jött és a Stars megalakult, Ők is inditottak hoki osztályt Káposztásmegyer egyik általános iskolájában, de ha jól tudom ez a kezdeményezés is pár év után befuccsolt.
Jó lenne, ha nem csak egy fellángolás lenne.
köszönöm a hírt a Vörösmartyról nó meg az együttérzést, szeptembebe bemegyek és rendet teszek a fejekben egyébként kedves PIfi talált sülyedt a vénlány sztori:)
F. Kapus.
A legnagyobb tisztelettel,de azért vitatkoznék az utolsó bekezdéseddel. Volt szerencsém 2003-04 tanévben Káposztásmegyeren a hokiosztályt II.c. heti 2x2 órában oktatni. A hokisként bekerülőkön kívül, összesen 1 fiút ... Kristóf, és egy lányt ...Tiffany sikerült igazából bevonni a hokisok közé. A hokisok, és ez a két gyermek mai napig játszanak és jól. A többiek; - kínlódás volt minden résztvevő számára. Pedig önzetlenül segített ebben a munkámban Vagyim a moszkvai edző, és Doór András / Pumpa / is. Az előzetes érdeklődés felkeltése, szűrés, kiválasztás, a minimum erre a hosszúnak szánt programra.
Vitára születtünk, csak tessék! Úgy éreztem, az lenne a jó vagy az igazi, ha iskolaválasztásnál a hatéves gyerek szülei arra gondolnának, hogy itt van ez a jó kis sportág, a jégkorong, hallottuk milyen sikeres, és tör felfelé, vigyük abba a suliba a gyereket, és járjon hokizni.
Erzsébeten és Újpesten a csapatoknak lesz jegük reggel és délután, és ugyannazok a srácok fognak hokizni rajta. Nem értek hozzá, szakmailag majdnem nulla vagyok, csak érzem, hogy lehet, jobban járnánk, ha reggel is, és délután is más és más játszana. Az egy jelentős bővülés, végsősoron színvonal-emelkedés lenne.
Kedves F.Kapus!
A baj ezzel az, hogy hokizni a gyerekek általában már 4-8 év között elkezdenek. Az általános iskolát 6-8 év között kezdik meg. Azaz ilyen jellegű osztályba, csak már hoki irányában elkötelezett gyerekek mennek. Pesrze egy-két csatlakozó lehet, de ez nem jellemző.
Szerintem semmiképpen nem jó tiszta hokis osztály indítása, mert az hosszútávon problémákhoz vezet. (lásd Fradi osztály IX.kerben.)
Ebből a szempontból jónak tartom az Erzsébeti kezdeményezést, mert ott 3 sportban érdekeltek lesznek együtt.
A MAC-ban mi kísérleteztünk a Csanádi Árpád iskolán belül hokis részleg létrehozásával. Egyidőben 4 korosztályból 20-nál több gyerek is odajárt. Részükre külön edzések voltak keddtől csütörtökig 8-9 között a KS-ben, - az iskolában ezeken a napokon 10 órától kezdődött a tanítás -, és ezeken a foglalkozásokon való részvétel beszámított a bizonyítványba. (A gyerekek osztályzatot kaptak jégkorongból.) Ezeken a foglalkozásokon technikai és korcsolyázó tudás fejlesztés szerepelt. Sajnos az új igazgató helyettes kézilabda örült volt, a gyerekek egy része rosszul tanult, mellette nem volt már kényszer az edzéslátogatás, és az új vezetés nem vette át ezt a koncepciót, és így szép lassan elhalt az egész. (Pedig jelenleg is jár még nem egy gyerek oda, akik valamelyik válogatott keret tagjai.)
Üdv
Kedves Verado!
Ezt én is megvívtam a két gyerekkel az iskolában. Fiamat 5-tól a Csanádiba irattam át, míg a lányommal a mai napig háborúzunk az iskolával. Szerencsére nagyon jó tanuló - a konfliktus ebből is adódik, hogy nem minden tanulmányi versenyen vesz részt -, és amikor valami eredményt elér, akkor bevitetem vele az érmet, a kupát az iskolába, hogy mutassa meg a tanároknak. És beszéljen arról, hogy milyen országokba jutott el a hokival. Így egy kicsit megnyugodtak.
Üdv
Volt már arra példa, hogy a gyerek 6 éves korában, szülei arra gondoltak, hogy „Hoki osztályba” íratják be csemetéiket. Mi lett ebből? Megmaradt a sportág számára Harmati, Németh, Rafay (később csatlakozott) és Illés, az utóbbi állítólag az FTC-t fogja erősíteni. Soha nem tudtuk, hogy Marcinak honnan ered a kézügyessége. Aztán egyszer erre is fény derült. A családi háznál tartott bográcsos ebédnél, Márton megfogta az ütőjét és egy teniszlabdát, kiállt a garázs előtti betonozott területre és a család németjuhásza elől megpróbálta eldugni a lasztit 1 percre. Ezek apró dolgok, de a világ ettől működik.
Anno 2002 szeptemberében, Jan Filc és Igor Toth tartottak előadást az MJSZ. szervezésében a hazai edzői gárdának, mely nagyon színvonalas volt. Igorral, azóta is nagyon jó a kapcsolatom. Az előadáson rákérdeztem, hogy náluk léteznek-e „hoki osztályok”, a válasz igen volt, de csak 5. osztálytól, előbb nincs értelme elkezdeni. Nálunk megint meg szeretnénk váltani a világot. Ezzel a szösszenettel senkit nem szeretnék elriasztani a jelentkezéstől, beíratástól, csak mindenkit arra kérek, hogy gondolkozzon.
Lehet, hogy be kellene vezetni a kutyás edzéseket...? :-)
kerusz!

Lehet, hogy a szösszenetből nem a lényeget emelted ki? Bár amit emlitesz az is nagyon fontos lehet.
Kedves Tillasz!
A hokis osztályok történetét jobban ismered, mint én, ez nem lehet vitás.
Viszont ezt írod: "A baj ezzel az, hogy hokizni a gyerekek általában már 4-8 év között elkezdenek. Az általános iskolát 6-8 év között kezdik meg."
Szerintem itt nagy az átfedés. Nem gondolhatjuk, hogy egy 6-8 év közötti gyermek bármivel is elkésett, még ha van is olyan, aki korábban kezdett el korizni.
Csak ha a világbajnok válogatottunk nézzük, látjuk, hogy van benne nem is egy, és nem is a sor végéről, köztük idegenlégiós is, akik 9-10 évesen kezdtek.
Anno a TF. kiajánlásában 8 éves korra taksálták a jégkorong lehetséges kezdési idejét. Ha napjainkban 4 -5 évesen nem próbálod behálózni a gyereket, nincs is esélyed, elviszi Őt más sikersportág.
Marci,bogrács,kutya,szösszenet.Ez nagyon jó.
hokifan!

Köszönöm, régóta figyelem hozzászólásaidat, melyek nagyon szimpatikusak, konfliktus kezelők és értelmesek, na hajrá!
Minimum egy év mire nyersz a blöki ellen, és sikerül a lasztit elrejteni előle. Csúszós jégen koronggal több a sansz.
A jégtapír ügyesebb és bérelhető.
Gábor!

Már megint nem sikerült a lényeget kiemelned szösszenetemből! Nekünk (ill. Raminak )már két kutyája is van e-célból. Van egy labrador és egy angol bull terrier. A labrador jobban kever.
Hokifan!

Az értelmező kéziszótár nem ismer olyan lényt, hogy jégtapír. Kifejtenéd bővebben?
ikep.hu/album.php/4406/132199 erről van szó :) (sajnos a kutyus, Beni, nemrég meghalt)

A "hokiosztály"-t szerintem sosem lehet elég korán kezdeni, milyen csapat lesz abból a társaságból akik együtt nőnek fel? Nagyon jó. Sajnos néha szétszakadnak ezek a társaságok,pedig most elég erős ,nem kicsit összeszokott, ütőképes csapat lenne.
Akkor térjünk vissza a lényeghez, a hokis osztályok kérdésére. Igor Toth információja alapján, Pozsonyban keményen fizetős ez a fajta elit képzés. 2004 -ben átszámítva kb. 60ezer Ft. havi költség terhelte a kiválasztottak szüleinek zsebét. Nálunk , szociálisan érzékenyebb alapokról indul ez a képzési forma. De amíg ott sorban állnak a felvételért , nálunk 5 fővel indulunk. Pedig a segítség amit a szülő és ez képzési forma kap ellenkező előjellel, közelíti ezt az összeget. E sportág iránt az érdeklődés felkeltése valamennyiünk közös feladata.
Hát nem tudom miről beszélsz Olspiler,Szlovákiában minden jégkorong csapatnak vannak hoki osztályai.a bajnokság is így van kiírva 5.-es ,6.-os stb,nem pedig előkészítő,kölyök stb.
Lehet,hogy Pozsonyban van ahol fizetni kell érte de legtöbb ilyen suli ingyenes,mert nem a klub hanem az önkormányzat üzemelteti. Viszont tényleg csak 5.től van,DE ez nem azt jelenti,hogy ezek a gyerekek 5.ben kezdenek hokizni ,sokkal hamarabb,viszont ez azért jó,hogy addigra eldöntik,hogy komolyan gondolják-e vagy sem. Peterg-nek igaza van azért Is kell korán kezdeni a toborzást,mert különben más sportág lecsap a gyerekre.
De pl Budapesten érdekes kérdés,hogy valakinek a gyereke jó tanuló és egy jó,erős két tannyelvű iskolába jár ahonnan nagy százalékban veszik fel a gyerekeket neves középiskolába,átviszi-e a gyereket egy utca végi újpesti suliba??!
Kong!

Ez szülői felelősségvállalás.

Gábor!

Nálunk sem idultak 5 fővel a „hokiosztályok”, hanem 33-al A végén viszont, ha figyeltél volna 4 főre redukálódtak.
Péter!
Sajnos nálunk szeptembertől 5 fővel kezdünk. Angolos osztályba rakták őket, de kezdeni kell! Talán beindul jövőre rendesen.
Gábor!

Ennek van értelme? Gondoljátok át, hogy egyáltalán megéri-e.
A környező suliba járó hokisaink közül többen vesznek majd részt az edzéseken. Szerencsére vannak olyan pedagógusok is, akik támogatásukról biztosítottak minket. A klasszikus hokiosztály 5 fővel indul.
Sok sikert kívánok munkátokhoz, egyben elnézést a tegnapért.
utána néztem a Vörösmarty nak Fehérváron, a szülök akikkel beszéltem nincsenek valami nagy véleménnyel rola és ez elsősorban a tanulás és tanítási szintet jellemezte nem a hokit.
süti beállítások módosítása