HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megint napirenden az EBEL-bővítés

2008.07.29. 12:14 F. Kapus

Évről évre felmerül, hogy 10-ről 12 csapatosra bővítik az osztrák profibajnokságot. Ezúttal egy olasz csapat érdeklődik nagy erőkkel az EBEL iránt, a Pontebba farvizén pedig egy többszörösen elutasított horvát csapat is beevickélne a ligába.

Az SG Pontebba történe üstökösszerű. Két éve jutottak fel az olasz élvonalba, legutóbb pedig elhódították a nemzeti kupát. Ambiciózus a vezetés, elég csak rápillantani az idei igazolásaik minőségére. Szót érdemel az is, hogy az NHL-ből hoztak edzőt.

A Kleine Zeitung szellőztette meg az EBEL-indulási szándékukról szóló információt. Csarnokuk nem túl nagy, a Palazzo del Ghiaccio Claudio Vuerich 2000 férőhelyes. Közel vannak Ausztriához, szinte az osztrák-olasz határon fekszik a település. Ellenük szól, hogy ha a település utolsó polgára is elmenne egy EBEL-meccsre, háromszáz hely akkor is üresen maradna. Pontebba 1700 fős kistelepülés.

Egy olasz klub integrációját szívesen vennék az osztrák szurkolók, de a leghangosabbak inkább a HC Bolzanót látnák az EBEL-ben. Szintén közel van, jóval nagyobb csarnokkal (7200 férőhelyes) és jelentősebb szurkolótáborral.

Előfordulhat tehát, hogy a 2009/10-es szezontól 12 csapat szerepel az Erste Bank Eishockey Ligában. Ebben az esetben minden bizonnyal az egyik új tag olasz lesz. Régóta feni a fogát az osztrák ligára a Medvescak Zagreb, ám hiába kilincselt. Most újra megpróbál komoly szponzorokat felmutatni.

Halkan jegyezzük meg, hogy nyugati szomszédaink hokifórumain az A csoportba jutásunk óta a horvátok helyett egy második magyar csapat indulásáról fantáziálnak. Azt mondhatjuk, ha bárki is ilyenen gondolkodik Magyarországon, még nincs elkésve. De sok ideje nincs a cselekvésre, az biztos. Ha egyszer nélkülünk töltik fel két csapattal a ligát, akkor már csak kihalásos alapon lehet majd helyhez jutni. Most tán könnyebb lenne. Láttuk a világbajnokságon, milyen haszna van már rövid távon is annak, ha legjobbjaink erős bajnokságban játszanak. Ehhez egy dolog mindenképpen kell: sok pénz.

19 komment

Címkék: ebel pontebba medvescak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ami, A csoport ide, bravúr oda, mintha nem nagyon "ömlene" a hokiba...
Itt az ídő a DAB-nak a felzárkózásra! Remélem valamelyik vezetőjük olvassa a blogot. A nézőszámmal nem lenne probléma, "csak" pénzt kellene szerezni!!!
Korábban azért más pletykák is keringtek az EBEL honlapján a Stavbar Maribor nagyratörő terveivel kapcsolatban:www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/salzburg-wins-austrian-league.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=955&cHash=3c77c3bda6
Személy szerint én a hír megjelenésekor, márciusban az UTE-t láttam volna esélyesnek arra, hogy kis fejlesztéssel képes legyen elindulni az osztrák ligában ma természetesen ennek nincs reális alapja.Tekintettel arra, hogy a szlovák kapcsolatai révén a Stars lehetőségei középtávon akár az északi szomszédunk legerősebb divíziójába is lehetővé teszi a játékosai szerepeltetését ők nem hiszem hogy nagyon érdeklődnének az EBEL iránt.Marketing szempontból mindenképpen budapesti csapatnak lenne a legnagyobb esélye az indulásra, de a fenti két csapatot elfeledve marad a Fradi, aki ettől ma még akkor is fényévnyi távolságra áll ha az új tulajdonos látna is nagy fantáziát a dologban.Miskolc távol van a DAC szegény mint a templom egere.
Ilyenkor sajnálhatjuk, hogy a geográfiailag legnagyobb eséllyel pályázó zalaegerszegieknek még legalább 4-5 évet várniuk kell.
Nálam ezzel ki is lett lőve minden puskapor, azaz semmi esély a magyarországi csapattal való bővitésre.:-(

Még jobb bajnokság lenne,még jobban fejlődnének a válogatottak,főleg a fiatalok...,talán szponzorok is jobban "tolonganának"..vagy talán a "bőkezü,sportbarát" ÁLLAMUNK???
az államot hagyjuk ki ebből. neki max. a létesítményt és az utánpótlást szabadna támogatnia, egy felnőtt csapat ebel-indulását semmiképpen. nincs szponzor, még a volánnak is úgy kell összekuporgatnia a rávalót, esélytelen, hogy másik csapat elindulhasson. Nem ismerem a horvátokat, de szerintem ők még nálunk is esélytelenebbek... Talán ha kicsi időt nyerünk, mondjuk 1-2 éver, akkor szóba kerülhet.
Lövésem sincs, hogy az államnak miért nem éri meg támogatni a volán, vagy akár másik csapat EBEL indulását? Bezzeg Baumgartner annak idején sokmilliós támogatást kapott, pedig közel olyan dicsőséget nem hozott az országnak, mint ez a maroknyi SPORTEMBER!
az sem volt fair, ez sem lenne az! még akkor sem, ha nyilvánvalóan más a sportértéke a kettőnek. A nézettségben viszont paraszthajszállal a Zsóti megelőzte a hokistákat.
Nem csak 2 EBEL csapatnyi szponzor nincsen jelenleg, hanem 2 csapatnyi EBEL játékos sem.

Majd Abramovics megoldja és idehozza a fél KHL-t :)
Régi vesszőparipám : Létrehozni egy CHL-t (Cental European Hockey League )
10 Szlovák
9 Osztrák
3 Magyar
3 Szlovén
1 Horvát
2 Olasz csapat résztvételével.
Egy oda-vissza körrel ez csapatonként 54 meccs, ezután rájátszás a jobbaknak.
Tudom, tengernyi a felvetődő kérdés.
Akarják-e ezt a csapatok, illetve meggyőzhetőek-e a kezdeti kétkedők.
Az Erste vagy bármelyik másik nagy bank (vagy bárki más) mögé állna-e ennek a jelenleginél mégnagyobb pénzzel.
Olyan szép álom : van az NHL, a KHL, a DEL, a svéd, a finn, a svájci liga és köztük a CHL.
Persze a földön járok, nem kell megírni, hogy ébredjek már fel, de azért ...
Fehérváron sem egyik percről a másikra lett EBEL-ben induló gárda. Hosszú évek következetes munkája van benne, bajnoki címekkel, referenciaként sikeres Kontinentális Kupa döntők rendezésével és az ott mutatott teljesítménnyel.
Azt meg láttuk hogy az első évben ez mire volt elég, ám így is egyértelműen közönségsikert aratott a szereplés. Mégsincs kolbászból a kerítés.
Nem érdemes lépcsőfokokat kihagyni, először erős bajnokság kellene, amiből kinőhet egy újabb gárda, mely eséllyel pályázhatna az EBEL indulásra.
Ezzel szemben mit látunk? Sehol sem állnak tömött sorokban a jégcsarnokok előtt a befektetők, a sapporói csoda "jutalmaként" maradt a vállveregetés.
Ez egy futballcentrikus ország, ha tetszik, ha nem. Nekem például nagyon nem!

másodszor egy olyan bajnokság kell, ami hasonló, vagy erősebb mint az EBEL. vállogatott szinten az osztrákok sem sokkal jobbak a magyaroknál, tehát egyertelmű hogy ez EBEL a legiósoknak köszönheti az erősségét
Tény, hogy az EBEL a légiósoknak köszönheti az erősségét, de ez az osztrák hoki fejlődésének a természetes része.A német, majd a svájci jégkorongcsoda is hasonló receptre épült. Mindenhol, minden időben és minden területen így megy ez.Maga a magyar államalapítás korára is az volt a jellemző, hogy a mai Bajorország és Szászország területéröl telepítettek be keresztény népeket kvázi idegenlégiósokat és így indították az európában már elterjedt hitéletet és gazdálkodást.A rendszerváltással is bejött néhány multi az egykori vasfüggöny mögötti országba.
Fontos a nagyobb tudásuaktól való tanulás és ez nem megy idegenlégiósok nélkül.Azon belül is a sportszakemberek (sportmenedzserek,edzők,orvosok, dietetikusok)szerepe nálam egy nüansznyival még a külföldi játékosok szerepét is megelőzi.
Svájcban, Ausztriában, de még Németországban, Fehéroroszországban és Finnországban is a mai napig is rengeteg a kanadai, svéd, vagy orosz szakember.Ezt a folyamatot nálunk sem kellene szégyelni, vagy elítélni, mert amennyiben az idegenlégiósok nem csak külföldit jelentenek, de minőséget is akkor ez hosszútávon a magyar hoki fejlődését szolgálja és ha a sportág hazai résztvevői nyitott szemmel tevékenykedve ellesik az idegenektől a tudást megnyílik az út a magyar bajnokságban a magyarok dominanciájának a növelésére, sőt a külföldi szerepvállalásra is.
Egy nágy bánatomat azért szeretnék megosztani Veletek:
Én nem vagyok már mai motoros, így elmondhatom, hogy több évtizede követem amatör rajongóként a sportágunk történéseit.Az egykori szovjet éa mai orosz jégkorong nálam az etalon.Tele vagyunk orosz gazdasági érdekeltséggel és egykori orosz kapcsolatrendszerrel és pont ez a vonal hiányzik a mi sportágunkból.A Fradi téli igazolásakor naívan azt hittem, hogy elindult valami és ők lesznek azok akik elkezdik felépíteni ezt a vonalat, de sajnos ebből nem lett semmi.Lehet, hogy egyedül maradtam, de nem értem, ebben az országban senki sem akar nyitni az orosz szakemberek és játékosok irányába?
A HC-nél már van két és fél orosz játékos: Nyikolaj Fegyasov, Dmitrij Szafonov, Dmitrij Suur (észt/orosz).

Még egy megjegyzés: Ha már van két-három olyan magyar csapat, ami indulhatna az EBEL-ben, azt jelenti, hogy kinőttuk az EBEL-t es saját erős bajnokságot kell szervezni.
Fegyasovék vajon szabadságon vannak még? Eddig nem nagyon játszódtak...
Mert nem írt alá.
Mit szólnál Fegyasovhoz a Budapest Stars-ban?
Kedves PetrG!
Amennyiben ez nem csak vicc akkor ez már nagyon kemény!!!Ez már azért kezd a Starsra nézve veszélyes lenni, mert minden más, mint aranyérem az Interligában és ezüst az OB I-ben kudarc!Nem a játékosok, hanem az őket irányító szakemberek kudarca!
Az OB I-ben miért is ezüst? De ha mégsem, akkor miért is kudarc?
Tegnap a bővítésre jelentkező szlovén Stavbar Maribor legyőzte a - véleményem szerint - az EBEL szervezők által bevenni megcélzott azon budapesti csapatot (UTE) amely talán egyszer be is lép az osztrákok által életre hívott ligába.Az UTE honlapján megtekinthető a Fradi elleni mérkőzés összefoglalója, amely a 7:0 eredmény ellenére nem azt mutatja, hogy a Fradi ne lenne egy súlycsoportban az ősi riválisával.
Az első felkészülési mérkőzésükön kihagyták még a kihagyhatatlant is és elfelejtkeztek a védekezésről.Kár, hogy továbi játékosok hagyják el a klubbot, mert volt néhány különösen szemet gyönyörködtető akciójuk.
süti beállítások módosítása