HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua helyett a Brassó jönne?

2008.07.11. 07:24 F. Kapus

Tánczos Barna révén RMDSZ-es politikus került a román jégkorongszövetség élére. Az új elnök a szállításügyi minisztérium államtitkára. Úgy tűnik, a csütörtöki szavazás végeredménye alapvetően érinti a magyar–román közös liga ügyeit is.

Tánczos a román első osztályú bajnokság alsóházában szereplő brassói Fenestela 68 MSC hokiklub alelnöke. A 32 éves politikus-sportvezető a szövetség alapszabálya szerint lemondani kényszerül klubalelnöki pozíciójáról, erre 30 nap áll rendelkezésére. Addig még az is megtörténhet, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a két csíki és a gyergyói csapat mellett a Brassót nevezi a ligába negyedik romániai résztvevőként. De ne szaladjunk ennyire előre.

Hihetetlen kavarás előzte meg a tisztújítást. A lemondott elnökség néhány tagja egy nappal az új választás előtt vissza akarta vonni döntését. Erre a Nemzeti Sportügynökség (ANS) elnöke, Octavian Belu kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem lesz legitim, működő vezetősége a szövetségnek, megvonják az állami támogatást – derül ki a sportoldal.ro írásából. A hivatkozott cikkben megtalálják a további lényeges részleteket is. Mi pedig megkerestük az érdekelteket, hogy első kézből ismerjük meg álláspontjukat.

Először az új elnököt kérdeztük arról, milyen programmal nyert.

– A mandátumom négy évre szól. Ezalatt elsősorban az emberekbe és az infrastruktúrába kell beruházni. Erre van szüksége a román jégkorongsportnak. Fontos eleme programomnak, hogy a klubokkal közösen hokiközpontokat alakítsunk ki. Partnerségre lesz szükségünk az önkormányzatokkal és a kormánnyal. Az infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, de ezen a területen is van remény. Még az idén négyéves jégpálya-fejlesztési programot terjesztünk a kormány elé.

A román klubok jelentős része nem vett részt a szavazáson, és bár az SC Csíkszereda elnöke támogatásáról biztosította, végül ő sem voksolt.

– Csak a pontosság kedvéért, a hatból egy bukaresti csapat adta le a voksát. A választás előtt találkoztam minden csapat képviselőjével. Próbáltam mindenkivel ismertetni elképzeléseimet. Megkíséreltem meggyőzni mindenkit arról, hogy nekem a román jégkorong ügye a legfontosabb.

Az előző elnök irányvonalához képest min kíván változtatni?

– Úgy gondolom, a fiatalok a legfontosabbak. Az elmúlt időszakban a felnőtt bajnokság felé csúszott a hangsúly. Az utánpótlás nevelésére kell jobban koncentrálni.

A magyarromán közös liga ötletét támogatja?

– Százszázalékosan. Bízom benne, hogy a hétfői budapesti ligaülésen a végleges kereteket ki tudjuk alakítani. A közös liga a román és a magyar hoki szempontjából óriási előrelépés lesz. Román részről legalább négy csapatot biztosítani tudunk ehhez a versengéshez.

Kurkó János exelnököt először egy nem régi ígéretével szembesítettük.

Korábbi nyilatkozatában azt ígérte, elindul az elnöki pozícióért. Miért nem tette?

– 24-én volt a beadási határidő. Egy nappal korábban világossá vált, hogy az ellentábor dossziéi nem megfelelőek, így csak az a csapat maradt állva a versenyben, amelyet mi javasoltunk. Ezért az eredeti elnökjelölti terveim szerint alelnöknek felkért Tánczos Barnát kértem, vállalja el az elnöki tisztet.

Hogyhogy egyszeriben nem volt fontos a vezető pozíció?

– A célom az volt, hogy az ellentábor embereit eltávolítsam a szövetségből és az elnökségből. A mi ügyességünk és az ő ügyetlenségük miatt ez a vártnál hamarabb bekövetkezett. Ezért az elnökség ügye már nem annyira fontos, ez a kihívás már nem áll fenn. Megtisztult a szövetség, csak a pozíció kedvéért nem kívánok elnökösködni.

Tehát az ön forgatókönyve szerint alakultak a dolgok?

– Mondhatom, életem egyik legnagyobb sporteredménye a döntés. Hat-hét éves küzdelem eredménye ez. Sikerem értékét növeli, hogy nem Csíkban mutyiztam, harcaimat Bukarestben vívtam meg. Oda mentem, ahol az asztalt kellett verni.

Mi a véleménye az új elnökségről?

– Jó csapat lesz, végre együtt tudnak dolgozni olyanok, akik a jégkorongért tenni akarnak. Nincs akadályozó tényező. Teljes egészében azokból áll az elnökség, akiket én toboroztam.

Mit csinál a jövőben?

– Az új elnökség javasolata alapján tiszteletbeli elnökként tevénykedem. Ezzel együtt az egyik legfontosabb feladatom megszűnt, mással is tudok foglalkozni.

A Steaua nem vett részt a választáson. Mit lehet róluk tudni?

– A katonacsapat a mai napig nem veszi tudomásul, hogy rendszerváltás történt. Már nem lehet besorozni a székelyföldi játékosokat, és kvázi fogolyként ott tartani őket. Nem lehet állandóan megsértődni. Legutóbb éppen azon, hogy nem jutottak be a bajnoki döntőbe. Ezért a csapat megszüntetésével fenyegetőztek. Most sem lehet tudni, mi a pontos helyzet. Carlan szakosztályelnök végigblöffölte az elmúlt két hónapot Magyarországon. Valójában ő már nem is szakosztályelnök, a bajnokság végén megszűnt kinevezése. Legalábbis a korábbi hírek szerint. A klub elnöke, Boroi is azt mondta, "vigyázni kell Carlannal, mert képes fejjel a falnak menni". Azt mondom, nem kell mesterségesen fenntartani egy csapatot. Romániában játékoskrízis van. Ha nem lesz Steaua, a hokistákat 24 órán belül felszippantják a többi csapatok. Így erősebb lesz a Gyergyó és a Brassó is. Ki merem jelenteni, amit eddig csak baráti körben mondtam, a Brassónak ott a helye a magyar–román közös ligában. Stabil, jó csapat. Igaz, hogy jelenleg nincs csarnokuk, de éppen a napokban kezdődött el egy 12 millió eurós beruházás a régi traktorgyár területén. Hatezres multifunkciós csarnok és közel kétezres jégcsarnok épül.

A régi és az új elnök nyilatkozata alapján egyértelművé vált, alapvető változás állt be a közös liga ügyében. Eddig stabilan négy konkrét román csapatról volt szó (HC és SC Csíkszereda, Gyergyó, Steaua). Most az erdélyi sportvezetők két újdonsággal leptek meg mindekit. Egyrészt a Steaua helyett a Brassót hoznák helyzetbe, másrészt nem zárják ki a létszámemelés lehetőségét sem.

Ezt erősíti meg a Tánczos Barnával történt beszélgetés alapján készült MTI-hír is: "A román jégkorongszövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy Magyarországon hat együttes, Romániából pedig négy – a két csíkszeredai, a gyergyószentmiklósi és a brassói – csapat érdekelt a részvételben. Hozzátette: a bukaresti Steaua is részt vehet majd ebben a versenyben, de ott éppen a napokban dől el, hogy találnak-e támogatókat, és ennek függvényében döntik el, neveznek-e, vagy sem a közös ligába."

Információink szerint mindeközben a Steaua Bucuresti szakosztályelnöke, Cristian Carlan levélben kérte az MJSZ-t, hogy a jövő hétfői ülést egy héttel halasszák el. Ezt a kérést a szövetség az idő rövidségére hivatkozva elutasította. Lényeges adalék, hogy a Steaua levelében megerősítette indulási szándékát, az egy hét csúszást szponzori és ügyvédi tárgyalások szükségességével indokolták.

Ezen a ponton arra szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy a korábbi hírek szerint a jövőbeni névadó szponzor kifejezetten kikötötte, csak a Steaua részvétele esetén támogatja a közös ligát.

Mielőtt olvasóink felhergelnék magát az olvasottakon, javasoljuk, gondoljanak arra, hogy amint a fentiek is bizonyítják, egy nap alatt sok minden változhat. Egyelőre bízunk benne, hétfőn végleges döntések születnek, amelyeken már senki nem akar majd módosítani.

170 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia kurkó tánczos interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fabot: nem tűnt fel, hogy az elmúlt egy évben mindenki az előző bajnokság lebonyolítását kritizálta, pont azért, mert az közönségriasztó volt? És pont ezért találták ki azt, hogy időben meglesz a kiírás, a program, ésatöbbi? És hogy jelen pillanatban éppen ennek a felborogatása zajlik jól meghatározható csapatok által, már-már passzióból?
Ki bízta meg a MJSZ-t? :))
Már egyetértettem azzal,hogyha OB1-ben akarunk indulni akkor,alkalmazkodnunk kell feltételekhez,akár tetszik ,akár nem.Az is igaz,hogy tavalyig egyenlő felek voltunk,leszámítva a bírói tévedéseket,amit még Kovács, az MJSZ főtitkár is elismert ,egy szurkolónak írt levelében.Mint,hogy az is igaz,hogy nem vallottak szégyent a csíki csapatok-2 bronz,1 ezüst- az OB1-ben.
Hogy a szponzort az MJSZ hozta,azt kétlem.Eddig is megtehették volna,mégpedig az OB1 -ben.
Nem nagyon ismerem a háttérjátszámakat,de talán néhány erdélyi üzletember kapcsolatrendszerének is köszönhető az,hogy a MOL támogat egy ilyen kezdeményezést.Elég ha megnézed milyen cégek támogatják a csíkí csapatokat.
Ez a totojázás -ami nekem se nagyon teszik-román hokiban történő hatalomátvételnek köszönhető.Véglegesen el kellet távolítani azokat a Bukaresthez és a Steauahoz köthető román kommunista apparatcsikokat akiknek két dolog volt fontos,hogy a román Steu legyőzze a magyar csapatokat illetve,hogy a hoki jómódot biztosítson nekik és a családjuknak.Pl. a Nemzetközi Jégkorong Szövetségtől támogatásként érkező felszereléseket Budapestre irányították egy alapítványon keresztül,pletykák szerint épp az UTE-hoz.Ott pedig valakik értékesítették.
Valószínű,hogy a bukásuk maga után vonja Steut,amely ténylegesen a csőd szélén áll -csak a jégpályahasználatért kb 25 ezer RONnal tartoznak- lehet,hogy helyettesíteni fogják Brassóval.
Kedves Muki76, szerintem vagy hagyjatok ki bennünket a romániai hoki mocskos kis ügyeiből, vagy tegyétek meg a feljelentéseket, amennyiben itt nyúlták le a Ti felszereléseiteket. Azt gondolom, hogy ugyan sok mindent el lehet mondani Joósékról illetve az Újpestről (ld.: realujpest.blog.hu és jegkorong.blog.hu/2008/07/09/megmentik_az_ujpestet), de ez a fajta sejtetés - úgymond pletykák alapján - igen durva.
durex26: Több mérkőzést lehet más csapatokkal is játszani, sőt, ha jó tornákra jelentkezünk be, akár színvonalasabb ellenfelekkel is. Ami most folyik, az a hazai kis csapatokat inkább ellehetetleníti, ahelyett, hogy fejlesztené őket. Ne kelljen már 800 kilométereket utazni egész életünkben a "több mérkőzésért".
Az erőhoki illik a dologra, csakhogy éppen a technikai tudáskülönbség az, ami megkülönbözteti az Alba Volántól, nem a Sportklub javára. Mondjuk ők még a jobbik csíki csapat, nem is bántanám őket, ha nem hordoznák a stílusokban azt a sunyiságot, aljasságot, ami jellemzi az ottani jégkorongot. Személyes tapasztalatok. A HC-nak meg van egy Petrese és szlovákjai. Ennyi, a többiek néha villannak, általában nem. Se a döntőben, se az elődöntőben nem bizonyították, hogy lehet velük jó meccseket játszani. Juniorban még el tudtak játszogatni, OB I-be ez már kevés. Ettől például nem fejlődnek a tehetségek. Legfeljebb a sok durvaság miatt jobban megismerik a jégpályák környékén lévő kórházakat. A csíkszeredain lenne még mit fejleszteni.
A jövőképemet pedig már többször leírtam, de akkor most mégegyszer összefoglalom röviden: az utánpótlás és a hazai csapatok kollektív fejlesztése, erős magyar liga koncepcionális felépítése, a csapatok feltöltése az új rendszerben kinevelődött fiatalokkal, egy közös ligacsapat indítása egy erős külföldi pontvadászatban.
És majdnem kihagytam a szövetség támogatásával létrehozandó kutató-fejlesztő csoportot. Ennyi. ;)
És az OB1-et lejátszuk majd mi playstationon. :)
kerusz 2008.07.11. 14:45:25: én nem erről beszéltem, ez az MJSz sara, hogy nem tudott tiszta, előre rögzített játékrendet érvényesíteni a klubok önös érdekeivel szemben. Ez a menetrend kérdés független az erdélyi csapatok szerepeltetésével.
Sáj, kerusz: "Felesleges vitatkozni a Csíki szimpatizánsokkal, mert ők minek is tartanák fontosnak a magyar hoki fejlődését?" - szerintem VELETEK felesleges vitatkozni, ti fel sem fogjátok "hozzáértő" szavaitok súlyát. Sajnállak benneteket, hogy nektek egy csíkszeredai román; ha nektek ilyen érzelmi hátteretek van, nincs miről beszéljünk. Bizonyos szocializációs és nevelési hiányosságokat most már nem lehet pótolni :(

Emlékszem még arra a nagyokos [o] portálos válaszra, amikor megkérdeztem, hogy miért nem írtak egy sort a Csíkiak Steaua ellenei győzelméről, hogy "ők csak a magyar sporttal foglalkoznak". no comment.
Türelmetlen vagy, ennyi az egész, nemrég volt szó róla, hogy Kercsó sokat vitte dunafert erdélybe, és akkor azt a választ kaptam, hogy akkor még az a hoki jobb volt, kiváncsi vagyok ez hányakat zavart annó. Szóval lehet nevezni erősebb bajnokságba, idővel. Addig pedig ez a legjobb megoldás, vagy orvérzésig játszatni a maradék hazai csapatot egymásközt, és meglátjuk majd hány fiatal tehetség marad itt. De gondolom akkor majd azok szülei lesznek hibásak. A személyes tapasztalataidat meg nem reagálom le, mert előszőr is túl hosszú lenne kielemezni, másotszór ha jó méjen a lelkedbe nézel, látni fogod hogy ez minden csapat játékát jellemzi főleg az albáét (UTE-Alba rájátszás első kőr). És szerinted mennyi idő kell a fejlődésre, ha pofozógépek lesznek bármelyik erős ligába?
fabot, ha Te azt hiszed, hogy a tavalyi káosz a bajnoki menetrendben teljesen független volt a két csíki csapat indulásától, akkor nagyon tévedsz.
fabot: másrészt olyan hozzászólást ne tulajdoníts nekem, amit nem én írtam. Kösz.
Fabot: Sajnállak, hogy nem tapasztaltad meg azt, amit Sáj, kerusz és a többiek, aminek hatására ez a vélemény alakult ki bennük, és meg sem próbálod megérteni érveiket. Jó dolog ez a "székely testvéreink" fáma, de rá kell jönni, hogy annak ellenére, hogy sok székelyt személyesen ismerek és tisztelek, most tárgyalt alanyaink nem vehetők bele ebbe az általános igazságba. Lehet úgy értelmezni Sájék szavait, mintha ők csuklóból a világ összes székelyét alaptalanul támadnák, csak ezzel magadat csapod be.

durex26: Türelmetlen? Jó vicc. Pont az előbb hangsúlyoztam a hosszútávú tervezést, nem tűnt fel? A "maradék hazai csapatok" pedig a jövőt jelentik. Fel kell építeni saját értékeinket, nem lesznek úgy maguktól. Vagy nálatok a gyümölcslé a fán terem? Egyébként várom kérdéseimre a válaszaidat, mert eléggé szelektíven reagáltál idáig. ;)
Nálatok, az nekem itt van;).
Akkor kezdem a fejlődéssel.
Csatárok: Megtanulhatnák milyen érzés beleszaladni egy 120 kiló 2 m magas védőbe, esetleg őt kicselezni, legyűrni.
Védők: Megtanulhatnák, hogyan lehet megállítani egy Petres, Filip kaliberű gyors játékost.
Na de én még mindig nem látom, mitől lenne visszalépés a csapatok, jelenléte.
És írd meg nekem légyszi milyen játékot képvisel a DAB (nem hozlak hülye helyzetbe és nem kérdem meg az UTE Fradi Miskolc játékstílusát.
A vezetőség: Antalról sokat nem tudni, csak hogy jóban van Ocskayval :). Teszi a dolgát, sokat nem beszél, és még kevesebbet mond, akár az UTE vezetősége. Hogy mit hogy csinál jól, mindenki mást gondol.
Kurkót mindenki ismeri, szerinted a legfőbb álma újjal mutogatni szerintem ez képtelenség. Nem ért a hokihoz, de annál többet szeretne tenni érte városáért és személyes ambícióból. Sokat mond, és ha jól leszűrőd, talán még értelmet is találsz benne. Hozzá fogható nincs a többi magyar csapatban.
Tévedtem?
kerusz:"Kedves Muki76, szerintem vagy hagyjatok ki bennünket a romániai hoki mocskos kis ügyeiből, vagy tegyétek meg a feljelentéseket, amennyiben itt nyúlták le a Ti felszereléseiteket."De az tény,hogy a felszerelések Budapestre mentek,valamelyik klubhoz.Én szpeciel az UTE-ról tudok.Nem azt írtam,hogy ott nyúlták le,hanem részt vettek az értékesítésben.Biztos megérte nekik.
"Pont az előbb hangsúlyoztam a hosszú távú tervezést, nem tűnt fel?" Nem tűnt fel, de a rövid távú terv érdekelne, ami áthidalja azt az időszakot, ami elvezet majd oda, hogy stabil csapatok legyenek egy jól megszervezett erős ligában (Akár a Magyar is).
"Több mérkőzést lehet más csapatokkal is játszani, sőt, ha jó tornákra jelentkezünk be, akár színvonalasabb ellenfelekkel is." például?
Itt konkrétumokat állítsz fikciókkal szemben, és így a vita nem éppen kiegyenlítődött.
Muki: szerintem már kezdesz a bányászbéka szintje alá süllyedni. Még egyszer leírom, hátha megérted második nekifutásra: ha úgy gondolja bárki is, hogy Magyarországon megrövidítették a romániai jégkorongot felszerelések jogtalan értékesítésével (eltulajdonításával), akkor tegyetek feljelentést. Ha pedig nem tesztek, akkor egyszer és mindenkorra hanyagoljátok ezt a témát. Te itt most éppen büntetőjogi következményekkel járó dolgokkal vádolsz meg másokat nicknéven, lazán, és persze bizonyítékok nélkül. Ez minimum gusztustalan. Vagy bizonyíts, vagy fejezd be.
Megértettem,de jelezni kívántam,hogy mocskos ügyek nemcsak nálunk vannak.Ti sem vagytok makulátlan hófehérkék.
Muki, Te még mindig nem érted, mi a bajom. De ez már így fog maradni, úgy látom. Sajnállak.
Sáj, Guriga: tényleg úgy gondoljátok, hogy hosszútávon fejleszthető a magyar hoki a jelenlegi szintről, amennyiben határon belüli bajnokságot szervezünk? Vagy egy ligacsapat indításával? Amikor egy tiszta szlovák liga is vergődik...

Akkor nézzük, most 2 útról beszélünk:
1. Mo-i és romániai csapatok közösen
2. csak Mo-i csapatok.

Számomra nyilvánvaló, hogy a magyar hoki az 1. úton tud fejlődni!

(de lehet én is csak egy hozzánemértő vagyok)
durex26: Gyors játékosok, kemény védők (ami egyébként nem merül ki csupán a termetben, bármennyire is ezt sulykolja a szlovák vonal) itthon is vannak, nem kell értük 13 órákat zötykölődni. Csakhogy mi inkább ezt tesszük meg ahelyett, hogy saját csatáraink gyorsaságát, saját védőink keménységét fejlesztenénk, ami reálisan megvalósítható akár még a nagyszerű romániai játékosok képességein túlmutató eredménnyel is. Úgy látom, te is ezt a szemléletet képviseled, egészségedre. Úgy látszik, a gyümölcsfás szóképet sem értetted, ígérem, több költői eszközzel nem bonyolítom mondandómat.
A DAB játékosai sokkal reményteljesebbek romániai társaiknál, ezt talán az is jelzi, hogy két tucatnyi szlovákkal sem tudta őket meggyőzően verni a HC, a Sportklubról nem is beszélve. Nem beszélek haza, ez egyértelmű. Ha megnézted az elődöntő bármelyik meccsét, láthattad, hogy a HC maga volt az antihoki megtestesülése. Az, hogy nyertek, korántsem rajtuk múlott. Ellenben a Magyar Kupán kiütköztek mind vezetőik, mind játékosaik képességei. Elég szomorú (számodra), hogy nem tűnt fel neked. :P
Azt az állapotot még meg sem közelítetted, amivel engem hülye helyzetbe hozhatsz. :) Az a bajod, hogy a hazai csapatokat próbálod egy kalap alá venni azokkal, akiket mi befogadtunk, hogy ők előrébb vigyenek minket. Ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy olyan csapatok kellenek nekünk, amelyek segíteni tudják az UTE, Fradi, Miskolc, DAB, Volán B, stb. fejlődését. A romániai csapatok nem ilyenek. Szarügy, ez van. Fel kéne fogni végre.
Hát Kurkóhoz fogható tényleg nincs Magyarországon! :D És szerintem ezért minden magyar elrebeghet éjjelente egy imát. :) Ez a személyekkel foglalkozó része az írásodnak nagyon tetszett, ki is ragasztom ide a monitor mellé, hogy szomorú napjaimon jókedvre derüljek. Majdnem olyan jó, mint amikor egy OB I-es kapustól kérdezted meg, hogy szokott-e meccsre járni. :D
Ha a hosszútávú gondolkodásra utaló részt nem találtad, akkor mégsem te cseszted el, hanem a nyelvtan tanárod. Ott van, ni! Kérj meg valakit, hogy keresse meg helyetted.
Áthidalás? Kérlek. Ezt írom már mióta, hogy ennek a MOL ligának kizárólag az áthidaló funkciót kéne betöltenie. És a konkrétum-fikció párharcról annyit, hogy ha találsz nekem konkrétumokat ebben az új bajnokságban, feltétlenül értesíts!
Na jó, mára kiduhajkodtam magam, pá!
A Sportklub honlapján olvasható hír sem igazán bíztató:

"A Csíkszeredai Sport Club küldött ugyan képviselőt a közgyűlésre, de szavazati jogot nem váltott. Az ülésről távolmaradt a Steaua, a Sportul, a Galac stb. képviselője. Az SC viszont jelen volt, mégegyszer hangsúlyozzuk, tekintettel arra, hogy egyes fórumok, illetve sajtóorgánumok bennünket is azok között emlegetnek, akik bojkottálták a közgyűlést.

Az SC vezetősége korábban már támogatásáról biztosította Tánczos Barnát. Klubunk azt is jelezte, hogy a továbbiakban kizárólag az SC dolgaival kíván tőrödni, a szövetség „életében” nem kíván szerepet vállalni."

www.sportclub.ro/index.php?m=1&hirid=106
Ne sajnálj,nem érdemlem meg.:))
Gondolom az a Te bajod,hogy az erdélyi csapatok érdekei miatt,még nincs bajnoki kiírás.A hiányzó 3 millió.Hogy az UTE,olyan ,amilyen.Hogy nincsenek szponzorok a magyar jégkorongban,stb.
De ezekért ne minket szidjatok,hanem kérdezzétek meg a magyar szövetség és klubok vezetőit.Hátha még válaszra is méltatnak.
Ha tévedtem,elnézésedet kérem előre is.

Geriszu: Ha Te a szlovák hokival példálózol, akkor én a némettel. Van értelme? Nincs. Ahol rossz szemlélettel kezelik a jó eszméket, ott ugyanolyan rossz eredményeket érnek el, mint akik a rossz eszméket követik.
A ligacsapat pedig nem "vagy", hanem "és". Egyébként jelenleg ezt a funkciót tölti be az Alba Volán, ha nem is 1 az 1-ben.
Én nem mondom, hogy nem értesz hozzá, mert ez nem igaz. Amellett, hogy mit adhat nekünk a romániai hoki, azt is látnunk kell, hogy mit vehet el. Nálam a mérleg utóbbi irányába dől, ez van. Ha választani kéne, elkezdeném végre megreformálni a magyar hoki tudástárát, és ez nem kerülne egy fillérbe sem. Ennek alapján ki lehet terjeszteni az utánpótlásra egy diszciplínát, ami minőségjavulást eredményez. Ha szorgalmasan dolgozik mindenki, nem csak az az 1-2 ember, saját magunk megteremthetjük a kellő feltételeket. És az a röhej, hogy mindenki érvel mindenfélével, miközben pont ez, a szorgalom hiánya, a humán-vonal az oka mindennek. Csak senki sem képes belátni. Na, mára tényleg pá.
geriszu: A magyar hoki egyik úton sem tud szerintem kimagaslót fejlődni. Ahhoz, hogy annyit fejlődjünk amennyit kéne legalább még a DABnak követni kéne a volán példáját és egy erősebb külföldi bajnokságban indulni és nem csak sírni meg a sebeit nyalogatni mint az előző szezonban. Imádtam régen a volán dunafer meccseket, mindegyiken ott voltam, de tény a volán továbblépett egy jóal magasabb szintre a DAB nem tudott, egy helyben topog, a volán meg ennél többet tenni már nem tud a magyar jégkorongér. A többi csapat nem elég erős hozzá. Tehát itt most a DAB-nak kéne lépnie, ők elég erősek hozzá és elég jók is lennének ha nem csak nyafognának. Ha ez megtörténne, már lenne 2 jó csapat akiket lehet követni és velük fejlődnének a többiek is. Úgyhogy nagyon remélem pár éven belül elszánja magát a dab egy volánhoz hasonló nagy lépésre. Na az jelentené a magyar jégkorong következő állomását. Addig meg a volán viszi a hátán az egészet.
Muki: az valóban zavar, hogy nincs kiírás, mert még mindig ötletelés folyik. Március óta lehet tudni, hogy mi a terv. Miért június 10-én kezdődik megint a bohóckodás? Annyi történik, hogy mindig megállapodás születik mindenben, majd az utolsó pillanatban megint mindig előáll a tisztelt társulat valamivel. Szerinted mennyire vehető komolyan ez a bagázs?

A többiben nagyot tévedsz, de ahogy kérted is, elnézem Neked.
június 10. = július 10. az előző hozzászólásomban
hogy két tucatnyi szlovákkal sem tudta őket meggyőzően verni a HC, a Sportklubról nem is beszélve. Azért nullázta le a sportclub a dabot a bronzmeccsen. Tudom most az a része jön, hogy fáradtak voltak nem volt kedvük stb ezt id Azari is elmondta, te megkímélhetsz. Mond el a csapatok nevét. Melyik az a csapat amely segít a DAB, UTE stb. Talán a Volán, ja bocs az itt hagyott:D Sorold fel az erős gyors védőket támadókat. És mond el hogy mi az ami miatt nem ők jelentik a megoldást. Addig várhatod te az erős utánpótlást ammedig nincs egy erős bajnokság ami motiválja a gyereket. Na ebből én is kiszálók, mert az érvelésekből lassan személyeskedés lesz, annyit meg nem ér.
"Ez nem erről szól. Ez arról szól, hogy olyan csapatok kellenek nekünk, amelyek segíteni tudják az UTE, Fradi, Miskolc, DAB, Volán B, stb. fejlődését. A romániai csapatok nem ilyenek. Szarügy, ez van. Fel kéne fogni végre."

Én meg azt mondom, hogy az erdélyi csapatokkal a meccsek nemcsak hokiról szólnak. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy Ferr-Alba vagy UTE-FTC meccs is, egy SportClub meccs másról is szól. Van aki ezt nem érti meg, de attól még igaz. Csapatsportok mindig is többről szóltak, azért is támogatják a vidéki városok vastagon, mert helyi identitásérzést erősíti. Azért, mert a csíki drukkerek keményebbik fele furcsa nyilatkozatokkal és durva viselkedéssel rontja az erdélyiek renoméját, azért még nem kell (szerintem nem is lehet) az egész ötletet eldobni.

Nincsenek illúzióim, ha ti a fenti véleményeteket büszkén vállaljátok, akkor már rég késő erről veletek beszélni. Csak azért írom le az ellenvéleményet, hogy ne a ti hangos mérgelődéseteknek maradjon nyoma a blogon és az a téves kép alakuljon ki akárkiben is, hogy ez a helyes hozzállás. Ha nem is ért velem egyet, legalább csodálkozzon el azon, hogy más vélemény is van Magyarországon. És ez a vélemény tulajdonosa pénzt is fizet azért, hogy az ilyen meccseket megnézzen.
fabot: nem az ötlet eldobásáról van szó. Részemről biztos nem. De ez nem jelenti azt, hogy ne adjak hangot annak, hogy sokallom az ötletbazárt. És az a véleményem, hogy a kölcsönös respekthez hozzá tartozik az is, hogy ha volt megállapodás valamiről, akkor azt nem minden esetben az utolsó pillanatban borítják fel újabb ötletekkel. Így nem lehet szervezni, csak last minute-ligát, és az senkinek sem jó. Meg kell nézni, hogy a színvonalas bajnokságokathogy szervezik. Semmi más nem kell, mint azokat a dolgokat átvenni. Itt is ez volt a cél, ezért soha nem látott korai időpontban zárult a nevezés. Ennek másfél hónapja, és még mindig azon ötletelünk, hogy ki induljon és kit golyózzunk ki.

És ugyan kevesen figyeltek fel a blogbejegyzésben Kurkó nyilatkozatára, amelyben ő, anélkül, hogy bármi köze is lenne hozzá, értelmezte a Steaua helyzetét - miközben Carlan részvételének megerősítése a ligaülésen pont a Kurkó által elmondottak ellen szól.

Itt kérem zajlik még egy hatalmi játszma is a román jéghokiban, melyhez a mi szíves asszisztálásunkkal felhasználják a magyar szövetséget is.
És azért ki a hibás, hogy a magyar szövetség hagyja magát belerángatni ebbe a játszmába ?
Természetesen mindenért a magyarok a hibásak. Ha befogadják a romániai csapatokat a magyar bajnokságba, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. Ha szereznek szponzort, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.

Ebből a játszmából csak úgy lehet kimaradni, ha búcsút mondunk az egész székely-román viperafészeknek.
székely-román viperafészek... :))) ez jó

de gondolkozz csak, szerinted miért nem mond búcsút a magyar szövetség ennek a viperafészeknek, ha szerinte nem járna elônnyel egy esetleg kialakuló interliga.
Azért nem, mert a helyzet foglyai jelenleg. De várjuk meg a hétfőt. Kurkó szerint nincs Steaua hoki. Ugyanezt mondja Tánczos is. Carlan meg jelezte, jönne az ülésre. Kurkóék szerint Carlan már nem képviseli a Steauát, de mivel Kurkóéknak ehhez semmi közük, így senki nem tudja, mi az igazság ezzel kapcsolatban. Azért érdekelne ezek után például az, hogy lesz-e valaki a Steauától itt hétfőn, és ha igen, akkor miket mond a csapatával kapcsolatban.
hallod sáj Sofron az pont erdélyi. amúgy neked nem tűnt fel, hogy ha nincs az alba akkor vagy a sport club vagy a hc nyerte vna a magyar bajnokságot???
A Steaua nem engedheti meg magának, hogy ne jöjjön az ülésre. Ha nem jön, elveszítik a Mol részérôl a támogatást, maradnak a román bajnoksággal, amiben 3-4. helyen tudnának végezni. Nekik ez már a véget jelentené.
Na. Akkor ezt talán meg kellene mondani Kurkónak és Tánczosnak is. Kurkó nyilatkozatából ugyanis tök egyértelmű, hogy milyen sorsot szánnak a Steauának: "Romániában játékoskrízis van. Ha nem lesz Steaua, a hokistákat 24 órán belül felszippantják a többi csapatok. Így erősebb lesz a Gyergyó és a Brassó is. Ki merem jelenteni, amit eddig csak baráti körben mondtam, a Brassónak ott a helye a magyar–román közös ligában."

Ez szerintem nem nagyon igényel semmilyen kommentárt.
Szerintem Kerusznak teljesen igaza van ! Teljesen röhej a steaua, azt se tudja senki se ,hogy ki a szakosztály elnök ,azt h egyáltalán indulnak-e vagy megszünnek , a liga szponzor meg csak akkor száll be ha a steaua jön, eléggé vicces.Szerintem rohadtul nem hiányzik ez a cucc a magyar hokinak.Persze elismerem ,jó hogyha jönnek az erdélyi csapatok csak akkor legyen már egyszer elég vér a tökükben, egyszer az volt a baj h 3 ezer euro-t kell fizetni , egyszer meg az a baj h a steaua hezitál, nem neveznének szimplán a honi bajnokságba ,mint eddig ,nekik az erkölcsi plusz h a magyar név mellett a román is ott van, mert az elvégül olyan k*** jó. Nem értem mért nem lehet simán nevezni a magyar bajnokságban eddig semmi probléma nem volt ,de jött a steaua és most miattuk van ez a szarakodás.Még egyszer kihangsúlyozom, jó ha jönnek az erdélyi csapatok a hc,sc, progym és brassó csak akkor négyen erőltessék már meg magukat és nyomják már le ezt a haldokló szaros steauát.
Ki a multat nem becsuli az a jovot se erdemli!A pro es kontra velemenyekre csak annyit reagalnek hogy a magyar hoki a szekely hoki nelkul nem lenne ezen a szinten.Saj te csikba biztos nagyon hamar megkapnad a pofot es aki hozzad hasonloan gondolkodik holmi keveset tud a jegkorong multjarol.Lehet hogy fajo nektek,de az oszinteseg az hogy a csiki csapatok jelenleg jobbak a magyaroknal kiveve alba.
Persze h jobbak ,mert anyagilag jobb helyzetben vannak. A hc szerinted milyen csapat lenne mondjuk olyan költségvetéssel ,mint ami a fradinak vagy a miskolcnak van? A hc játékos politikája meg hasonló az újpestéhez csak a hc jobb szlovákokat vesz,mint a lilák. Akkor lehetne az erdélyi csapatokat rendesen összehasonlítani a magyar együttesekkel,ha ugyan olyan körülmények várnák őket.
a helyzet a következő: Mo-on több átlagos csapat van, szélesebb bázissal. Odaát kevesebb csapat, a légiósokkal kiegészülve valószínűleg magsabb szinten.
Mind2 országnak fejlődést jelent a közös liga. Miért kell bárkinek az ellenkezőjét elhitetni magával?

Jelenleg nincs osztálykülönbség a két ország csapatai között (kiv. volán). Nem kellene úgy tennünk, hogy nagyon messze vagyunk egy Brassótól.
Nem volt olyan régen, amit a fradi csinált abajnokságban, miszerint óránként változtatta a hazai pályát.
Idén meg egy olyan csapat indul, amelyiket kb. Bill kapitány kósza ötletének tekinthetünk.
(és ezt nem bántásból írtam, mert lassan ott tartok, hogy nekem minden csak magyar hokimeccset lássak)
amiben nagy különbség van, hogy az itthoni, ideálisnak finoman sem nevezhető helyzet mellett egyetértés van és mindenki egy irányba tolja a szekeret.
Amott meg egymást szivatják.

...és ez most nagyon rosszkor jött!
ez a sàj gyerek csak provokàlni akar.halovàny goze sincs a hokihoz.a steaua meg ragaszkodik valamihez ami nem johet ossze ès elvesziti ezzel az utolso olàh hoki fellegvàrat,ami lènyegèben sohasem lètezett.a brassot meg nem kellene lebecsulni mert erdèly egyik legjobban fejlodo varosa.ott van a poiana a sipàlyàkkal ès vannak olyan szobeszèdek hogy a tèli olimpia is szoba johet,persze nem mostanàban,csak szèp lassan.addig is,hajrà SPORTCLUB ès MAGYARORSZàG!!!!
kekfeher: azt senki sem vitatja, hogy a magyar jégkorongnak rengeteget segítettek székelyek. Ha gondolod, ezredszer is megköszönjük. De ez hogy jön most ide? Itt most arról folyik az elmélkedés, hogy jó-e ez a káosz, amit most Kurkó&Co. összehozott. Szerintem nem jó, és egyébként nem csak a magyarországi csapatoknak nem jó, hanem a székely csapatoknak sem.
fradi-mate.a csikszeredai csapatokat olyan szemèlyek tàmogatjàk akik szeretik a hokit ès hokiztak is.sajàt onszàntukbol.csikszereda egy 45000-es vàroska ès van kèt felnott hokicsapata,gyorskorcsolya,si ès mèg minden màs ami kell a mozgàshoz.ès nagyon szeretjuk a tèli sportokat!!ès te hogy àllsz a fradival?egyre lejjebb csusztok,mindenben.persze ez nem a te hibàd!te csak firkàlsz,ossze-vissza!esetleg szponzorokat is kereshetnèl,meg drukkereket!
Annyira azért nem viselne meg minket a Steaua széthullása, mint a hegyentúliakat. Nem is bánnám ha a játékosok átjönnének Brassóba a következô szezontól.
milano69 2008.07.11. 21:41:12
itt Mo-on úgy állunk, hogy nem mindenki szponzor kereséssel foglalkozik. Örülj neki, ha ott úgy van. Bandi haverom anyja is próbált szponzort keresni 2 borjúvágás közben!

thor: semmi gond. csak döntsétek el, mi a cél ezen a nyáron. A Steaua szétbarmolása-e, mert ahhoz nem kellünk mi, vagy a közös liga, amihez viszont - egyelőre - kellene a Steaua.
Nem semmi hogy kerusz 10-től 3-ig végigpostolta a topcot :)
Kellenek a székelyek a ligába a Csíkiek mindenképp emelik a szinvonalat a többiek meg nem ártanak, hogy legyen több meccs.
A Brassó kicsit vicces lenne még, de jövőre jól jönne. A központi pálya viszont nagyon szép helyen van.
A Steuából meg úgy tűnik mindenkinek elege van az OBI-esek meghívhattak volna egy másik Bukaresti csapatot akkor már rég nem lenne ilyen probléma.
geriszu!ha borju van akkor minden van!
Steu "szétbarmolta" már önmagát.Állítólag találtak egy szponzort a Suki-t,aki támogatta őket már két éve,de ez sem biztos.
Ha Kurkó azt mondta,hogy a Steaua nem indul akkor,gondolom nem a levegőbe beszélt.Kérdés az,hogy a MJSZ Kurkó baráti köréhez tartozik-e?:))
Mondjuk érdekes lesz ez a hétfői ligaülés is... Erre ugye hivatalos lesz a tíz reménybeli induló csapat képviselője, tehát a Steauáé igen, de a Brassóé nem. Gondolom, Bukarestbe ment is meghívó, Brassóba nem. Elég pikáns lenne, ha beállítana valaki Brassóból hívatlanul, pláne, ha még a brassói csapat nevében hozzá is szólna...
Hát az igen érdekes helyzet lesz.Főleg,hogy a Brassó alelnöke egyben RJSZ elnöke is még 30 napig.:)
Milano69!
Mit firkálok össze-vissza? Ha figyeled a híreket most kezd újraéledni a fradi, lassan de elindultunk már.Csak úgy ,mint a focisták vagy ,mint a vizilabdások, vannak még gondok természetesen, mert nem 2 hónapon keresztül volt a fradi csődközelben.Szurkolók meg vannak kis létszámban de mindig vannak és mindig ott állnak a csapat mellett ,akik amatőrök és vagy tanulnak vagy dolgoznak hoki mellett, és még saját csarnokuk sincs, ilyen feltételek mellett verték a hc-t tavaly idegenbe 4-3-ra úgy h mentek már 4-0 is, vagy szorongatták meg a rájátszásban a szeredai csapatot , ha emlékszel az utolsó mecs 2-1 lett nektek , ami a "fantasztikus" igazolásaitoktól kicsit szégyen volt.Szép dolog ,hogy ti szeredaiak kiálltok és támogatjátoka hokistákat, de valljuk be őszintén két dolog van ,ami összetart titkeket,az a vallás és a hoki, itt máshogy van a történet.A szponzor kereséses szöveg... úgy csinálsz ,mintha olyan könnyű lenne szponzort találni...Még a közös liga is alig talál szponzort,nemhogy még a fradi.Amúgy tudom ,milyen város Szereda , voltam már ott...
Geriszunak igazat adok engem csak azok a megnyilvanulasok idegesitenek amik elitelik a szekely hokit miszerint nincs utanpotlas meg hogy a csiki csapatoknal ha nem lennenek a legiosok mi lenne stb.Az is igaz hogy magyarorszagon sok atlagos csapat van es ez kb 10-15 ev mulva hozza meg igazan a gyumolcset,egyelore szuksegetek van rank es nekunk is ratok es erdekessegbol annak is utana lehet nezni hogy a magyar utanpotlas csapatoknal hany erdelyi gyerek hokizott es hokizik most is mivel nalunkfele sajnos nem fejlodtek idaig mivel mar jo ideje nincs bajnoksag.De szerintem elgondolkodtato hogy lassan a magyarok romaniaba jonnek mert itt minden teren tobb penzt igernek(sport,melo stb)Vegezetul pedig erdemes megnezni az alba-volan jegkorongcsapat 90-es evekbeli csapatkepet hany szeredai jatekos is van a kepen.Ettol meg maximalisan elismerem a magyar hoki hatalmas fejlodeset csak azt szeretnem kifejteni hogy a szekely csapatokat se kell leirni.Koszi!
A DAB.EXTRA.HU csapatát több külömböző bejegyzésnél, sokan még mindig mint az ugynevezett erős csapatok egyikét jelölik meg.Tiszta szívemből kívánom, hogy ez így is legyen, de azt azért mindenkinek a figyelmébe ajánlom, hogy a jegkorong.blog.hu/2008/06/21/jatekosmozgasok_az_ob_1_ben_6#more520691
jelzett távozók az alapszakasz 142 találatának több, mint 2/3-át adták!!!Véleményem szerint éppen a DAB csapata volt elmult idényben az aki összességében relatíve a legjobb külföldi igazolásokkal büszkélkedhetett.Tény, hogy a most formálódó új csapatban sok a fiatal tehetség, de a testjáték , ahogyan arról a szeredaiak fennebb kifejtették továbbra is dominálni fog. Ami nem baj sőt üdvözlendő, de északamerikai edző ide, vagy oda azt 17-20 éves fejlődésben lévő srácokkal egy év alatt nehéz lesz felfejleszteni!!!
Azok táborához tartozom akik üdvözlik a székely csapatok részvételét, mert segíti a magyar jégkorong fejlődését.Engem az nem érdekel, hogy az ottani csapatok szlovák, vagy svéd veteránokkal töltik meg a csapataikat ha ez az ára annak, hogy egy egész szezonon át erős az anyaországi csapatokat is legyőzni képes klubbokkal küzdhetnek a hazai csapataink.Ez volt a záloga az EBEL-ben a székesfehérvári csapat fejlődésének is és mégse siránkozott senki, hogy "second hand NHL" játékosokkal töltötték fel az osztrák klubbokat.Ennél is fontosabbnak tartom, hogy a romániai csapatok az utóbbi időben már nem csak a játékosok, de a szakvezetés terén is a fejlett jégkorong nemzetek tudására alapoznak.
Most visszatérve a DAB-ra sajnos el kell ismerni, mert tény, hogy a rájátszásban a játék minden elemében és nem csak a lőtt gólok számában, de az összes statisztikai mutatóban minden mérkőzésen a székely csapatok domináltak.Természetesn aztán gyárthatunk még magunk megnyugtatására különböző koncepciókat arról, hogy ha az UTE nem rontja el a szezon nyitányát akkor csak egy bronzérem jutott volna a Csíkszeredaiaknak, de ez már csak FIKCIÓ és abból nem lehet építkezni.Az pedig mára már sajnálatos tény, hogy azt a csapatot amelyik egyedüliként valóban képes volt megszorongatni az ALBA VOLÁN nagycsapatát és a szezon végére igen biztató játékot mutatott nem tudták egyben tartani.

A kommentek kb 1/4e szól arról ami igazából a téma, a többi csak "ha" "de" "mi lett volna" "mi lenne ha" "csak".
nekem már komolyan olyan mindegy ki indul a bajnokságban, Brassó, Bukarest vagy esetleg a Detroit, leszarom, csak ott fent az okosak hozzanak már valami értelmes döntést.
MOL döntésében fontos szerepet játszhat a média,a reklámfelület mennyisége.Tavaly két Tv társaság is hajlandó volt közvetíteni a mérkőzéseket.Biztos vagyok benne,hogy heti rendszerességgel az idén is láthatunk Tv-s jégkorong mérkőzéseket.

Huhhhh majdnem végigolvastam a hozzászólásokat, nem semmi. Laikusként azt a következtetést hoztam, hogy holnaptól bringázom. milano69 neked pedig azt üzenem, hogy ez a "Saj gyerek", ahogy Te nevezed gyerekkora óta Magyarországon jégkorongozik, tehát kell, hogy értsen valamit hozzá. Nem lehet, hogy csak más a véleménye mint neked?
Sáj: "Térjünk már észhez!!!!!A román, vagy székely hoki nem szolgálja a MAGYAR fejlődését!!!!!!!!!
Nekünk MAGYAROKNAK az A csoportba kellene törekedni, nem pedig a balkán ligába!!Hihetetlen, hogy benyeljük a románok kamuját, mert ők a Mol-ra hivatkoznak.Ez a MAGYAR JÉGKORONG kudarca!!!!
Hígulni fog a bajnokság, senki nem kiváncsi a román hokira, mi pedig sajnálatból bevesszük őket.Szégyen gyalázat, A kurkó pedig a félszemű a vakok között.
Kedves Csíkiak, Gyergyóiak, Brassóiak, Bukarestiek, játszatok otthon, legyetek román bajnokok, stb, de ne hátráltassátok a MAGYAR HOKIT!!!!
Ja,a MOL pedig nem fog jönni, addig szaroztok.
dilettáns banda "

Ehhez nincs mit hozzáfûzni, akár milyen nagy jégkorongozó valaki.
Sáj, csaknem Sájevics,a kapus?
Mert akkor megértem,ha ideges.:))
azt megértem, ha valakit negatívan érintenek a változások, de akkor sem kellene ezt kivetíteni az egész magyar hokira. Gyakran egy külsős, aki látja a folyamatokat, jobban fel tudja mérni, mi jó, mi nem a hokinknak.

Bill kapitánynak is meg van a véleménye a Volán Ebel-indulásáról, de ezt a személyes érintettségén keresztül kell értelmezni.
Mit is akartok csinálni egy komolyabb bajnokságban?A toronymagasan legjobb magyar csapat az Alba Volán tökutolsó lett az osztrák bajnokságban.Mit vártok a többi csapattól?Gondolkodni is szoktatok? Megjegyzés:akinek nem inge az ne vegye magára!
Két apróság:
1. Carlan a Steaua csapat vezetoje
2. Szponzorok nélkül nincs hoki

izé 3. a jövő a közös liga amibe később bekapcsolódik két horvát 2-4 szlovák csapat kelet-nyugat mint az NHL lol, én ebben hiszek és meg is fogjuk (tudjuk) csinálni

Ha meg Brassóban meg lesz a reptér, + autópályák akkor
Halk kérdés.

Van itt valaki, aki tényleg komolyan gondolja, hogy a "Sáj" felhasználó nevű kommentező valóban Sájevics András?

Véleményem szerint - ezesetben - a blog működtetőinek talán le kéne csekkolni a csókát, mert itt egy aktív játékos (bece - de nem becze(-: ) nevével élnek vissza...
Halk kérdés.

Van itt valaki, aki tényleg komolyan gondolja, hogy a "Sáj" felhasználó nevű kommentező valóban Sájevics András?

Véleményem szerint - ezesetben - a blog működtetőinek talán le kéne csekkolni a csókát, mert itt egy aktív játékos (bece - de nem becze(-: ) nevével élnek vissza...
Halk kérdés.

Van itt valaki, aki tényleg komolyan gondolja, hogy a "Sáj" felhasználó nevű kommentező valóban Sájevics András?

Véleményem szerint - ezesetben - a blog működtetőinek talán le kéne csekkolni a csókát, mert itt egy aktív játékos (bece - de nem becze(-: ) nevével élnek vissza...
Sorry, de az blog is egy index-szerveren lehet...
Tánczos Barna elnöki kinyilatkoztatást tett a Transilvania Express című lapban. Kinyilatkoztatásait újlatinul itt olvashatjátok:

www.transilvaniaexpres.ro/index.php?mod=articol&dataed=2008-07-14&id_articol=90356

Az utolsó bekezdés roppant érdekes, ha jól értem, valami ilyesmit mond az elnök úr:

"Egy közös román-magyar (sic!) bajnokság is egyre jobban kezd testet ölteni, ez egyolyan közös projekt, ami _11_csapatot_ érint, közülük hatot Magyarországról. A legközelebbi részletek pár nap múlva lesznek elérhetők, reméljük, sikeres lesz az ötlet. _A_Brassó_el_fog_indulni_ebben_a_ligában_, kisebb probléma van a Steaua körül. Egy ilyen bajnokság erősebb, nagyobb kihívást jelent a játékosoknak és segít javítani a jéghoki színvonalát Romániában"

Én ezt akkor most nem kommentálnám, bár szerintem bicskanyitogató...

/a fordításban megköszönöm Gúgli segítségét/
"Este vorba despre un proiect care se refera la organizarea unei ligi comune, de 11 echipe, dintre care sase vor fi din Ungaria."
kerusz:"Egy közös román-magyar (sic!)..."
Egy közös ligáról beszél,amelyben sem a román,sem a magyar szó nem szerepel.
Keress egy új fordítót.:))
Mi a bicskanyitogató benne? A "román-magyar" sorrend? Hát most már a brassói helyi román napilap is a te szájadízed szerint kell fogalmazzon? Szerintem az az idegesítő benne, hogy kész tényként kezeli a Brassó indulását, ami azt jelenti, hogy ki fogja kényszeríteni, s ezzel bizonyítja, hogy hazafele kacsingat. Mert sportszakmai szempontból a Brassónak nem nagyon van keresnivalója a ligában, mert : 1. Nincs fedett pályája, igaz, van kettő is 150 km-en belül, de ezek már eleve rettenetesen leterheltek. 2. A tavalyi játék képe alapján gyengus játékerőt képvisel. 3. Nincs érdeklődés a jégkorong iránt egyelőre Brassóban, de miért is lenne, ha nem tud otthon játszani a csapat. 4. Ha nincs érdeklődés Brassóban, a reklámozónak sincs semmilyen haszna belőlük. S talán még lehet érveket keresni, egyetlen érdeke Tánczosnak és a Brassónak van, nehogy túlságosan leszakadjanak. Engem kissé zavar, hogy Tánczos így kijelentget dolgokat, nem tudom, a többi potenciális résztvevőt egyáltalán kérdezték-e meg a dologról. Hogy távlatilag helyük lenne a ligában, az egy más dolog, mikor felépül a csodaszép csarnok, lesz egy rendes csapat, megépül a brassói repülőtér stb. De most még korai.
Ah, bocsánat...

"Totodata, ideea formarii unui campionat comun, romano-maghiar, prinde tot mai mult contur: "Este vorba despre un proiect care se refera la organizarea unei ligi comune, de 11 echipe"
Razi: nem az a bicskanyitogató, hanem az, hogy olyan dolgot tálal már eldöntöttként, amiről senkivel nem tárgyalt még (Brassó indulása, 11 csapat)
Pontos fordítása a mondatnak:
Egy olyan tervezetről van szó,amely egy közös liga megszervezésére vonatkozik,11 csapattal,amelyből 6 Magyarországi.
igyekeztem "aláhúzni" a lényeget, kár, hogy elsikkadt... A kommentekben nem tudom, lehet-e betűtípust állítani, nekem nem sikerült.
"Totodata, ideea formarii unui campionat comun, romano-maghiar, prinde tot mai mult contur:..."
Az az újságíró véleménye.Ne keverjük a dolgokat.
Muki: megértettem, köszönöm. 11 csapat, Brassó indulása...?
Igen.Ma reméljük a közös ülésen :)) mindent tisztáznak.
Csak ez így nem egy túl jó belépő a ligaülésre Tánczosnak...
Ja. Akkor meg pont egyetértünk. Engem is ez zavar.
A Brassó esetében nem lehetne megoldás, hogy a fedett pálya hiánya és a nehéz megközelíthetőség okán lemond a pályaválasztói jogáról?
Ismét csak egy win-win szituációrol lenne szó.
A brassói csapat célja a leszakadás megakadályozása kipipálva.
A többi csapat kevesebbet utazna.Az eddig megszerzett vívmány a fedett pálya, mint minimális infrastruktúra megmaradna. Azt pedig a viszonylag erősebb csapatok is túlélik, ha becsúszik néhány olyan mérkőzés ahol nem kell megszakadni a győzelemért, sőt kimondottan jót tesz a harmadik és negyedik sor játékosainak, ha a Brassó ellen magas jégidővel játszhatnak és szokatlanul sok pontot szerezhetnek!!!
Nem értem,miért vagytok annyira biztosak abban,hogy a Brassó annyira gyenge lesz az idén?
Kedves Muki76!
Személy szerint én nem vagyok abban biztos, hogy a Brassó annyira gyenge lesz, mivel egyáltalán nem ismerem a csapatot ezért lehet, hogy helytelenül de arra hagyatkoztam amit a kommentelők itt írtak.
Módosítom akkor az előző hozzászólásomat és tekintsünk el a win-win általam megfogalmazott utolsó tényezőjétől és még akkor is marad három pozitív faktor.
Hokikori: ez nem így működik! Ne tegyünk már úgy, mintha jövőre nem lehetne csatlakozni. Teremtsék meg a megfelelő feltételeket, rakjanak össze egy csapatot és jöhetnek egy év múlva, mindenki szívesen látja majd őket. Addig miről beszélünk? Csak teóriákról. A Brassó mostani indulása nem magyon különbözne attól, mintha most a Debrecen hirtelen kitalálná, hogy jönne. Ráadásul, ha ebben engednek a Brassónak, akkor a következő jelentkezőt (aki mondjuk lehet egy Sportul Studentesc), milyen alapon lehet nem befogadni?

Arról nem is beszélve, hogy enyhén gusztustalan, hogy a tökéletesen ellenérdekelt Kurkó és Tánczos mondják meg a frankót arról, hogy mi van a Steauával. Ma itt lesz a Steaua képviselője, gondolom, ő majd azért mégiscsak jobban fogja tudni. Vagy majd jól összevitatkoznak? Vagy hogy képzelik ezt?

Nincs itt semmi win-win szituáció. Mit adna a Brassó a közösbe?
Muki: az a baj, hogy itt bemondásra akar egy csapat elindulni. Ha akarjuk, elhisszük, ha akarjuk, nem. De nem a csapat ereje a legfőbb probléma itt.
kerusz:"Mit adna a Brassó a közösbe?"
Megértem,hogy bosszant az,hogy előbb a Steaua,majd a Brassó jön hirtelen ötletekkel és úgy tűnik,hogy ők diktálnak az MJSZ-nek.De ez nem az OB1 akar lenni,hanem egy közös liga,ahol a felek egyenrangúak.Ha Debrecen vezetői,úgy gondolnák,hogy van elég pénzük az indulásra,biztos,hogy megtennék.
Akkor én is kérdezem,mit adhat egy Fradi vagy Ute -jelenleg nincs csapat- a közösbe?
Kedves kerusz!Nem kétlem, hogy Te jobban tudod, hogy ez a dolog így működik, vagy sem.
Valóban nehezezen kezelhető egy olyan szituáció amikor az utolsó utáni pillanatban is újabb ötletekkel próbálják a szervezőket "cselendzselni".Személy szerint pusztán megpróbáltam egy pozitív megközelítéssel beilleszteni a képbe azt az esetleges kimenetelt ha ma a döntéshozók a Brassó részvétele mellett zárnák le a 10, vagy 11 szereplős 2008/2009 évi liga kérdését.A megjegyzéseidet azonban jogosnak tartom és valóban nem lenne jó a jövőre nézve ha a szervezők ennek a gyakorlatnak teret engednének.
Muki, a kérdés azért nem az, amit Te tettél fel, mert a Fradi meg az Újpest bent van. Többek között azért, mert ez az egész a magyar bajnokságból indult ki, és ez a két csapat tagja a magyar bajnoki mezőnynek. Mi több, időben neveztek. Mi több, időben átadtak minden megkívánt dokumentumot (költségvetés, stb.) a szervezőknek. A Brassó meg mindeddig semmit, még egyszer mondom, semmit - egyszerűen azért, mert mind a mai napig hivatalosan nem jelentkeztek, hivatalosan a kapcsolatot sem vették fel a közös versenysorozat szervezőivel. Ehhez képest úgy nyilatkozni, hogy ők biztosan indulnak, minimum pallérozatlanság. Én elhiszem, hogy létezik az a pofátlan üzletemberi stílus, ahol úgy megyünk tárgyalni, hogy a másikat kész tények elé állítjuk, de ezzel szimpátiát nehéz lesz kivívni, márpedig itt 8...11 csapat hosszú távú közös együttműködésében kellene megegyezni, és ott az ilyen stílus ritkán jelent jót.

Ha Kurkó szervezne ligát, ő válogathatna és szabhatna feltételeket. Itt azonban nem ő szervez ligát. Sőt, a szervezéstől, mint olyantól, látványosan távol tartotta magát. Tánczossal egyetemben.

Van a dolognak egy khmmm... "szolgálati útja". Mondjuk úgy kezdődik, hogy a csatlakozni szándékozó hivatalos formában bejelenti érdeklődését, és megkérdezi, hogy amúgy miket kellene tegyen az indulásért. Namármost, itt ez mind nem történt meg. Lehet, hogy KJGy sekélyes lelkivilágában mindezt helyettesíti a pénz megléte, de a normális emberi-üzleti kapcsolatokban általában nem.
A közös liga ötlete nem az Ob1-ből indult,hanem a Steutól. Egy nem létező ligának nem lehetett leadni a költségvetést ,max. az MJSZ-nek.Gondolom,ugyanezt megtette a Brassó az RJSZ-nél.Hogy a Brassó eddig nem nevezett a még nem létező bajnokságba és most bejelenti,hogy szeretne indulni ,elhiszem,hogy bosszant.
"Szolgálati út"..."khmmm"...:)Brassó már az elnökválasztás előtt kérte az RJSZ ideiglenes vezetőjétől felvételét az Interligába.
Muki: a közös ligát a Steaua akarta, a magyar bajnokság _helyett_. Nem az ötlet indulásáról írtam, hanem a sorozatról. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a HC és az SK amúgy a magyar OB1-be is nevezett, és a Progym számára is ama bizonyos 3 milliós történet volt a fő gond.

Az RJSz ideiglenes vezetőjének sok mindent lehet jelezni, mert nem az RJSz szervezi ezt a közös alapszakaszt. Tehát a Brassó rossz utat választott ez esetben.
SC és a HC OB1-be is nevezett.A HC és az SC akkor is indul az OB1 ben ha nem lesz közös liga.Steaua és a Brassó pedig csak a közös ligában indulna.Tehát a "közös liga" elválasztandó a magyar ligától,mint ahogy a romántól is.
Akkor fenti előfeltételekből következtethetünk arra ,hogy a "közös ligát" az RJSZ és MJSZ közösen szervezi.Mint,hogy a MOL sem a magyar bajnokságot támogatja,hanem a "közös ligát".
Vitatjuk a semmit,de legalább, jól elszórakoztatjuk egymást.:))
Az RJSz ebben az esetben nem szervez semmit. Tényleg nem. Ez önmagában nem baj, csak tény.
Szerintem,most beszélik meg,ki mit vállal.
Nem ma van a nagy megbeszélés? Nagyon nagy a csend! Mégis elnapolják a Steaua miatt, karácsonyra csak sikerül megszervezni! Ha meg a Brassóval bővítenek akkor szerintem jöhetnének az ob2-ek is. ;-) Kíváncsi vagyok, hogy megmarad-e valami pozitív dolog az idei ob1 kiírásból a közös ligában, mert ha nem akkor tényleg nincs értelme.
Előrehaladtt állapotban van cikkünk.
akárcsak a drága olvasó idegrendszere! :)
Muki76 2008.07.14. 14:45:48
szerinted miről lehet egyeztetni egy olyan csapattal, akiről 1 munknappal ezelőtt halottál először?
szerintem semmit. Attól félek megint jön a határidő tologatás...
De majd meglátjuk!
Várjuk a híreket.:)
Nem lesz ma döntés semmiről sem.
süti beállítások módosítása