HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kendőzetlen újpesti jégkorong

2008.07.09. 09:35 D. Gromov

Ez úton ajánljuk elsősorban UTE-drukker olvasóink figyelmébe az imént indult Reál Újpest blogot, amelynek szerkesztői azt tűzték ki célul, hogy segítenek rendbe rakni kedves klubjuk dolgait. A második szöveg máris tele van tanulságokkal. Anélkül, hogy állást foglalnánk, jelezzük, arra vagyunk kíváncsiak, hogy a merev elzárkózás mindennemű közös útkereséstől együttműködésbe-megoldásokba torkollik-e a továbbiakban.

30 komment

Címkék: ute blogtárs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert kívánok a kezdeményezőknek:
Első javaslatom, hogy a tervezett szakosztály gyűlés összehívásától a lebonyolításig vegyenek maguk mellé az egyesülési jogban járatos szakjogászt, mert egyébként apró banánhéjon elcsúszva több hónapos agonizálásba fog torkolni a dolog.
Érdekes ez a puccskezdeményezés Újpesten. Már csak az a kérdés, hogy pénzük honnan lesz, ha elüldözik azt a szakosztályvezetést, amely biztosítja a klub működését.

Az meg pláne érdekes, hogy együttműködést remél Gromov is, holott a második poszt egyértelműen vezetőségváltásról beszél, nem tisztújításról vagy ilyesmi...
KCs, ahogy én elnézem, a dolog a következőképpen állhat:

A szakosztály működése jelenleg nélkülöz minden nyilvánosságot, így a pénzügyekre vonatkozóan sincs senkinek információja. Senki nem tudja, mekkorák a bevételek, senki nem tudja, mekkorák a kiadások, és senki nem tudja, mi történik a pénzzel. Nem kevés bevételről van itt szó, hiszen az Újpesté amúgy az ország messze legnagyobb létszámú szakosztálya, ahol a tagok helyből x ezer forint tagdíjat fizetnek havonta. Ez éves szinten több tízmilliós tétel önmagában.

Nomármost, ami az együttműködést és a tisztújítás-vezetőségváltás kérdést illeti: ha igaz, ami a posztban szerepel, akkor itt ugye hat éve nem volt szakosztálygyűlés, pedig erre formálisan évente sor kellene kerüljön, a tisztújítással egyetemben. Gyanítom, hogy a szakosztálynak választott tisztségviselői olyan értelemben nincsenek, hogy mindenkinek lejárt a mandátuma. Ilyen összefüggésben olvasva a dolgokat, szerintem tökmindegy, hogy a poszt tisztújítást, vezetőségváltást vagy vezetőségválasztást ír-e, és az együttműködés, mint fogalom is másképp értendő, mint egy szabályszerűen működő szakosztály esetében.

Szerintem.
Én nem nevezném puccsnak, inkább lehetőségnek. Úgy gondolom, az UTE menedzsmentje újabb lehetőséget kap arra, hogy javítson a sportágon belüli megítélésén. Egy szabályos szakosztályi működés, és a nagyobb volumenű döntések előtti szakmai párbeszéd nagyban javítana az UTE jégkorong-szakosztályának presztízsén.
Itt mintha a régi, szocialista klubmodell felé lenne egy visszalépés a cél. Pedig a jövő mégiscask az, hogy önálló - akár önálló jogi személyiséggel is bíró - szakosztályok legyenek, akik a nevet mint brandet viselik, de nem az ernyőegyesület csatlósai.
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a felelős klubvezetés felé lenne egy előrelépés a cél. Vagy Csicsó bá' nem tartozik senkinek felelősséggel? Akkor vajon miért szólal meg időnként az Alba Volán elnöke a fehérvári hokicsapat sajtótájékoztatóin? Egyebekben pedig nem látom sehol azt, hogy a szakosztályból csatlóst szeretne bárki is csinálni. Illetve számomra a szabályszerű működés helyreállítása nem a csatlósság szinonimája.

Ami meg a brandet illeti: nos, azt hiszem, azzal van Újpesten a legnagyobb baj. Szinte senki nem hajlandó odaigazolni, az újpesti nevelésű játékosok pedig tömegével menekülnek az egyesülettől (szakosztálytól). Ezt brandnek minősíteni a szó pozitív értelmében khmmm... barokkos túlzás.
Kedves KCs! Szeretném segíteni tisztánlátásodat az ügyben néhány szemponttal. Jelen esetben az a helyzet, hogy egy klub teljes zsákutcába jutott: nincs egy sornyi minőségi játékosa, nincs a felnőttben bevethető komoly utánpótlása, minden pozitív közelmúltbeli sikere és működési körülményei ellenére rövidesen kiszorulhat még szülőföldjéről is. Ennek fő oka az, hogy dilettánsok irányítják, szórják el a pénzét és lehetőségeit, akiket a jelen felállásban lehetetlen ellenőrizni, számon kérni. Hogy itt változtatni kell, az nem kétséges. Ennek megvannak a maga eljárási keretei, amelyek esetünkben - látszólag elavult voltuk ellenére - segítenek a megújulásban.
Magánvéleményem egyébként az, hogy a szervezeti formánál sokkal lényegesebb a tartalom (és esetünkben épp itt van a bibi), illetve egy ellenőrzött, szakértő működés nem fog kevesebb pénzt előteremteni, mint az ügyetlenek tobzódása. Kérlek, kísérd velünk együtt figyelemmel a dolgok alakulását és térjünk vissza a véleményformáláshoz konkrét, levonható tanulságok után.
és ez még csak a "belső" brand, hogy bojkottálják a játékosok az Újpestet.
A brand külső oldala is értéktelenedik; a lelátókon csökken a nézőszám. Az új blog ezt is próbálja orvosolni.
Kedves KCs!Még a Bercelona professzionális keretek között irányított focicsapata sem teheti meg, hogy a szurkolóik és a közvélemény jelzéseit figyelmen kívül hagyja.Miért lenne a régi, szocialista klubmodell felé visszalépés ha a klub szurkolói hat év után célul tűzik ki, hogy szakosztály-gyűlnek?
Az, hogy a működési forma valójában egyesület, vagy társaság én még meg sem tudnám mondani, de de nekem már az sem tiszta, hogy a vezető ezesetben egy konkrét természetes személy, vagy egy jogi személy nyújtja a management szolgáltatást.Mellesleg úgy tudom, hogy a vezetőváltás pár hete már megtörtént.
Nekem az adta lehetőségtől függetlenül egyszerűen csak szimtatikus, hogy a rajongók akikért a pályán a srácok hajtanak szeretnék, ha megismernék a terveket, a lehetőségeket, ha folyamatosan képben lennének és őket is mint "Tényező" figyelembe vennék.
Azért, mert KCs életfilozófiája szerint 2 fajta csapat létezik. Az egyik kategóriában minden rosszul megy és rossz irányba halad. Ide tartozik az összes jégkorongcsapat, ami nem az Alba Volán. A másik kategória pedig az Alba Volán.
A Real Újpest blogon is várjuk ám az építő kommenteket szeretettel! :)
Hajrá lilák!
Tisztelet a kezdeményezőknek, nagy fába vágták a fejszét! Sok érdekességgel fognak találkozni kutakodásaik során.
Nem ártana mielőbb csatasorba állítani a hokikori által emlegetett jogászt.
Kívülállóként is sok sikert lilák, tegyetek rendet Újpesten. Mert most rendetlenség van. (nem akartam azt mondani hogy kupleráj...)
Inferno: Nem értem, miről beszélsz. Hát én szerveztem talán puccsot azért, mert úgy gondolom, hogy az UTÉ-nál minden rosszul megy? Nem. Akkor meg ne add már az én számba ezt.

Meg akarják fúrni azt, aki pénzt rak a klubba olyanok, akik csak a reflektorfénybe vágynak, vagy egyéb - rejtélyes - okaik vannak, de hogy pénzük is van-e, nos azt homály fedi.
Kcs, azt hiszem, nem kellene olyanokat minősítened, akikről nem is tudod, hogy személy szerint kik.
KCs: Én úgy látom, elég világosan leírták, mik a blog indulásának az okai. Azt is, miképpen lehet tájékozódni a szerveződés részleteiről.
És most te mesélj arról, mi az oka az újonnan keletkezett szimpátiádnak az Újpest jelenlegi vezetése iránt. Vagy ha nem erről van szó, akkor arról, hogy miért formálsz ennyire szélsőséges véleményt mindenféle előzetes tájékozódás nélkül, amire - mégegyszer írom - adva van számodra a lehetőség.
Esetleg csak úgy fikázni támadt kedved valakit?
U.i.: Ha nincs kedved kérdezősködni, nézz most rá a böngészősávra, és megtalálod a "rejtélyes okot".
KCs kérlek inkább ne filózz ezen, felejtsd el az egészet, és foglalkozz a saját dolgaiddal. Így minket is megkímélsz, és magadat se hozod kellemetlen helyzetbe azzal, hogy olyan dolgokba szólsz bele,illetve olyan dolgokról gyártassz elméleteket, amelyeknek fogalmad sincs a hátteréről.
Kedves KCs! Furcsálltam az értelmezésed, ezért kiírtam az értelmező szótárból neked: "A puccs (magyarul: államcsíny) a hatalom megragadására irányuló tevékenység, többnyire erőszakosan, katonai erőt alkalmazva. Az irányító hatalmat egy szűk réteg ragadja magához törvénytelenül, a többség akaratának mellőzésével." Szerinted itt erről van szó?
Hát elég gáz a jelenlegi vezetés újpesten az biztos,erkölcsileg 0 ,de én csöbörből vödörbe dolognak tarom,most jön egy másik szülői klikk,saját más érdekekkel. aki az utánpótlást leválasztaná,ez olyan mint a gyümölcs toráról a gyümölcsöt leenni,de tartok tőle a felnötre nem lenne pénz
pakkk:
Miféle szülői klikk? Tudsz talán neveket?
És azt honnan veszed, hogy csak az utánpótlást akarják?
Azt sem értem, miből gondolják azt páran, hogy kizárólag a támogatók tudják pénzzel tömni a szakosztályt. Mert ahogy néztem, már csak a jégcsarnok optimális kihasználásából is rengeteg bevételhez lehet jutni. Tudtad, hogy a tagdíjakból több tíz millió folyik be évente? A szponzorok jelenleg is a kicsinek semmiképp sem titulálható költségvetés kisebbik részét adják.
pakkk, ugyanaz a kérdésem Hozzád is, mint KCs-hez: tudod egyébként, hogy kik azok, akik szakosztálygyűlést szeretnének összehívni? Az pedig nem tudom, honnan derült ki számodra, hogy az utánpótlást szeretnék "leválasztani" (ugyan, miről?), de gondolom, idézetekkel alá tudod ezt támasztani. Kíváncsian várom.

Egyébként nem ártana valamit egyszer és mindenkorra tisztázni: az UTE szakosztályának hat éve nem volt szakosztálygyűlése, a szakosztály választott tisztségviselőinek mandátuma öt éve lejárt. Hogy vannak olyan tagjai a szakosztálynak, akik szeretnének egy szakosztálygyűlést hat év után, ez elég messze van a puccstól.

Ez a fórum az a hely, ahol a szakosztály választott tisztségviselői beszámolnak a végzett munkájukról és a gazdálkodásról. Ezután a résztvevők (a szakosztály tagjai) megvitatják a beszámolót és vagy elfogadják, vagy nem. Ezután választanak szakosztályvezetőséget a következő egy évre. Ez a vezetőség lehet ugyanaz, mint eddig, miért ne? Mitől puccs ez? Hol itt a probléma?
Érdekes dolgokat "tudnak" egyes "bennfentesek", meglepve olvasom egy-két user véleményét :) .
megfizetethetetlen az a marketingtevékenység, amit KCs kifejt! a tavasszal gyakorlatilag nemzeti hőst csinált a Pékből, most valami hasonlóra készül a Reál Újpesttel! :)))
Én úgy érzem, mindenkinek van igazsága, de egy Napóleon, Sztálin, Hitler kell, hogy rend legyen? Nem hiszem. Kiterített lapokkal játszana mindenki, rögtön kiderülne , meztelen a Király. Lent alul, úgy érzem, jól dolgoznak a vetélytárs kollégáim, de hova tűnnek a gyerekek? Ennél jobb lehetőséggel / Pólus + UTE-csarnok, kincs gyűjtés, Ketya, Nagy Attila /, nem sokan dicsekedhetnek. Feljebb, Baró, Attila bá' még mindig ad krémet a sütihez. Hol a süti?
Bocsi guriga ne húzd fel magad. De ha pl a tagdíjakból kéne a jeget fizetni az utánpótlás csapatoknak?mert ugye ók a jeget ingyen kapják,meg az edzőt,meg a meccseket,kvázi a tagdíjért.Amúgy az általad említett költségvetés „kisebbik hányadát” azért valaki hozná??Sajnos nem tudom kik állnak a háttérben,de gondolom szülők,ez mindenhol így működik.De gondolom guriga és kerusz bennfentes mert eléggé zokon vették a beírásom
pakkk: szerinted mondjuk Pesterzsébeten miből fizetik a jeget és az edzőt?
Most épp olvasom a Reál Újpest blogot, amelynek szerkesztői azt tűzték ki célul, hogy segítenek rendbe rakni kedves klubjuk dolgait!
Jó , hogy ültem!
Most bemutatja a blog az UTE jó játékosainak pályafutását./Sommer Tamás az első:tényleg nagyon jó játékos!/
Ettől függetlenül nézek ki a a fejemből bután.
Érti valaki, mire gondolok?
Most ki ver át kit?
Az Ute hivatalos honlapján egy jégpálya látható, ami hívogatja a korizókat. Az Ute vezetés semmi tájékoztatást nem ad arról a példátlan helyzetről, ami még egy tényfeltáró internetes portált is generált, aztán kiderül, ők generálják?

Okosabb lettem volna, hallgattam volna.
A további bejegyzések még nem jelentek meg, vagy nem vettem észre.
Párdon.
KCs: ez a megfúrás érdekes dolog. Mire alapozod ezt az elméletedet? Akiről beszélsz tényleg jelentős támogatói pénzhez juttatta a szakosztályt, ezt jól tudod. De honnan tudod, hogy mi a helyzet most?
Bocsi,hogy véleményt formálta,
Azért gondolom,hogy elégedetlen szülők állnak a áttérben mert nem hiszem ,hogy valaki az utszáról besétált,hogy segítene.Pesterzsébeten nincs felnőt cspat..te hova vinnéd a ygerkedet pesterszébetre vagy újpestres??

a perspektíva és a felőtt csapat miatt újpestre.
Bár azt gondolom KK tól felfelé az ÖSSZES eszőt el kéne KERGETNI!! újpestről!!
süti beállítások módosítása