HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hajós Roland is kerettag

2008.07.04. 10:06 D. Gromov

A extrnavás, most már Alba Volán-os támadót sajnálatos módon kihagytuk a minap az utánpótlás-válogatott kerettagok névsorából, kompenzációként külön posztban jelezzük, hogy ott a helye neki. Hajós Rolanddal szemben muszáj viszont lekapnunk a listáról Pilcsik Tamást, a Lokomotiva Nove Zamky ifjú légiósát, aki írásban mondta le a válogatottságot. Hadd jegyezzük meg, a szakvezetéssel karöltve reméljük, döntése nem örök időkre szól.

45 komment

Címkék: válogatott hajós juniorok pilcsik

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilcsikről lehet tudni, mi volt az indoka?
Ahogy én hallottam, az edzők szakmai tudásával volt némi gondja. És ebben a témában igazat is tudok adni neki. Személyesen ott voltam a VB előtti utolsó edzőtábor jeges edzésein és olyat amit ott láttam az enyhén kiábrándító volt...
Az edzők szakmai tudásával? Egy 18 éves gyereknek?

Azt szeretném kérni, tényleg csak óvatosan és visszafogottan, hogy ne vegyük el a dolgokat ilyen irányba, Pilcsik Tamásnak árthatunk vele a legtöbbet, és nem használunk senkinek.
A Pilcsik aktát titkosították.
Pilcsik Tamásnak az árt a legtöbbet, hogy lemondta a válogatottságot, hazájának képviseletét a világ előtt. Nem pedig az, hogy pletykák terjengenek e botrányos döntésről. Egyébként pedig pont nem érdekel, hogy mi árt egy olyan játékosnak, aki megtagadja a magyar mezt.

Egyébként a magyar juniorválogatottnak pedig az árt, hogy olyan kezekben van a szakmai munkája, amilyenben.
Tudom, hogy nem tisztem Tomit megvédeni, de nem teljesen erről volt szó. Azt, hogy írásban jelezte, köszöni az eddigieket, de a jövőben nem kíván a válogatott csapat összetartásain részt venni, én korrekt lépésnek értékelem. Teszem ezt azért, mert sajnos ennél sokkal rosszabb megoldások is vannak ebben a témában. Úgy gondolom, hogy minden játékoskarrierben vannak érzelmi hullámvölgyek. A felnőttek feladata, hogy ezek ne vezessenek végleges negatív elhatározásokhoz. Az a meggyőződésem, hogy Tomi előtt nem szabad bezárni a kaput. Akinek lehetősége van, legyen ebben partner!
Hajós Rolival pedig igazi jó csapatembert nyert a juniorválogatott.
Ancsin László válogatott edző? Milyen edzői múlttal és tapasztalattal rendelkezik? Szakmai hozzáértés? Szerintem egyik sincs neki. Van egy pár dolog ami erről árulkodik, a gyerekek csak " Bohócnak " nevezték a VB idején, mindig Ő volt az az ember, akit kiröhögtek viselkedése miatt.
És ez ugyanugy lejött a pályán is.
Szerintem nyugodtan kritizálhatod, ez a munkájával jár. De hitelesebb lennél ha te is nyernél játékosként egy pár bajnokságot és jó párszor felnőtt válogatott is bekerülnél. De valószínűleg ezek számodra nagyon merész álmok csak és veled ezek nem fognak megtörténni. Maradsz műkedvelő :)
Az már a "sztáralűrök" netovábbja lenne, ha utánpótláskoru gyerekek a szakvezetést minősítenék!!!Amennyiben Boggle hallomása valós
tartalommal is bír én inkább gyanakszom az illetékes szülőkre.Akár utánpótlás, akár felnőtt koru a válogatott játékos nem a szakvezetés minősítése a feladata.
Azt sem tartom azonban helyesnek, ha egykori remek játékos érdemeit és az edzői feladatokat összekeverjük.Lehet valaki világsztár a játékban és sikertelen a szakmai felkészítésben, de lehet valaki szerény játékosmulttal világra szóló sikeredző. Bevallom én is a szkeptikusok táborába tartozom és én is azt vártam, hogy, vagy a Bp Stars sikeres utánpótlás szakmai irányítói, vagy a Dunaferr és ALBA frissen érkező északamerikai, utánpótlásért felelős szakemberei kapnak felkérést az utánpótlás csapatok szakmai felkészítésére.
Pár éve a Szövetség a külföldi edzőktől várta a megváltást és bár fontos megjegyezni, hogy az "alapanyag" sem mennyiségben sem minőségben nem mérhető a maihoz a remélt sikerek elmaradtak.A mostani világversenyeken viszont jöttek a várt eredmények.
A megújított szakvezetés még akkor is sikeres, ha az "alapanyaghoz" tartozó szülők egy része a klubbokban folyó szakmai munkát és az ott dolgozó szakembereket az nemzeti válogatott utánpótlásáénál magasabbra tartják.Nem szokás elküldeni azokat a szakembereket akiknek a neve összeforr a sikerekkel.Hagyjuk az utánpótlás szakmai stábját és a kiválasztott játékosokat dolgozni és emellett a fiatalok mutassák meg a klubbjukban, hogy ők igenis méltóak a nemzeti címer viselésére és nemzetközi szintű játékosok, a szülők pedig ne kavarják meg a gyermekeik fejét.
Én is hagyom magam meglepődni és remélem, hogy az utánpótlás csapatok eredményeikkel rácáfolnak a szakmai vezetéssel szembeni szkepticizmusomra.
Tiszta szívből kívánok a csapatok játékosainak és szakmai vezetőinek sok sikert a következő idényre.
Úgylátom sok hokis gyereknek túl keményen ütöttek oda párszor ezért elment az esze (Hári, Pilcsik).
Viccet félretéve nemtudom mi ütött ezekbe így tömegesen Gallóval kiegészülve
Kedves Boggle!
Irány a Большой Entry Bohócdraft 2009!
Kedves Hokikori!
Teljesen egyetértek veled, amikor egy-egy viselkedésbeli probléma nyomán a szülők felelősségét említed. Erre a legjobb példa Boggle, aki a jégkorongozó gyermeke vélt, vagy valós sérelmeit próbálja az interneten megtorolni. Azt kellene észrevenni az ilyen egyéni érdekérvényesítőknek, hogy a siker közös érdek. Ha a játékos az otthoni nyomásnak engedve nem működik együtt az edzővel, az nagy veszélyt jelent a csapatra, és kínossá teszi a sportoló-edző viszonyt, amelyben ezt követően már a játékos sem érzi jól magát, és ezért egyre csak fokozódik a feszültség. A tavalyi ifivilágbajnokság sikerének kulcsát jómagam a kimagasló intelligenciával rendelkező játékosok csapaton belüli túlsúlyában látom. Erre idén is nagy esélyünk van. Hajrá Magyarok!
Kedves gm, illetve Szerkesztők!
Itt az utóbbi napokban oly sok megjegyzést lehetett olvasni néhány külföldön játszó remek mutatókkal rendelkező ifjú tehetség és a korosztályos válogatott viszonyáról.Zuglozolee még Gallót is említi, holott az ő nevét felfedezni véltem a 18 évesek korosztályos válogatottjai között.
Eddig csak ködös célozgatásokat, megérzéseket, misztikus levélre történő hivatkozást találtam.
Valóban ahogy hokifan írja a releváns aktákat titkosították, vagy meg lehet tudni fehéren-feketén a dolgok jelenlegi állását.
1 Újra terítékre került Hári János válogatottsága: Talán most már H.J. hivatalosan is kinyilatkozta, hogy nem a magyar nemzeti mezre pályázik?
Amennyiben végleges a döntése akkor bár óriási sajnálattal írom le, de ezt az ügyet nem érdemes napirenden tartani.
2 Pilcsik Tamás valóban a jelenlegi utánpótlás szakvezetés miatt nem válalja a válogatott szereplést? Nem tudok azonosulni az ilyen megnyilvánulással, de ő még később bemutatkozhat valamely magyar válogatott keretben.
3 Hentes Kristóf neve nem szerepel sem a serdülő sem az U-18 keretben.Vajon ő túl fiatal az U-18-hoz és túl idős az U-16-ba, vagy talán a mostani edzője (jegkorong.blog.hu/2008/03/13/hentes_edzoje_felel_a_svajci_fiatalokert)
már agitálja a svájci válogatottba????
Kedves Hokikori!
A feltett kérdéseid közül egyikben sem vagyok hivatott a szövetség álláspontját leírni. Illéssel kapcsolatban azonban elmondanám, hogy a felmérésen mutatott kiváló teljesítményével és játékával bejátszotta magát a válogatottba. A válogatottal való kapcsolattartása megoldott, a következő hetekben zajlik az egyeztetés a szüleivel és a klubjával arról, hogy mikor tud a válogatott rendelkezésére állni.
Hokikori!

A külföldi edzők szerződtetésével részben egyet értek de részben nem!
1,Azért mert valakit külföldről igazolunk nem biztos,hogy jó,egy példa pl Sajban a volánnál,de még lehetne sorolni. De az is lelhet,hogy jó lenne ,de az lutri.
2.Még nem volt a kijelölések időpontjában tudott,hogy kik lesznek azok az edzők akiket a volán ,vagy a dunafer igazol .
3.külföldi edzők mire megismerik a keretet jó sok idő elmegy ,junior vb már decemberben van.
4.szerintem a szlovák edzőket kicsit pihentessük a válogatottaknál ,utolsó időszakban nem voltak túl sikeresek
5.Tavaly mindkét válogatott teljesítette a szakmai célt.


Pilcsik ügyben ,ha egy játékossal állandó fegyelmi gondok vannak akkor nem az edzőkre kell haragudnia,szerintem Pilcsik csak elébe ment a dolgoknak,valószínű,hogy nem is hívták volna be!!
Branislav Sajban elsőrangú utánpótlás-edző, sajnos itt a felnőttcsapatba beletört a bicskája. De nem kis részben azért, mert annak a csapatnak más hibitusú vezetőre volt szüksége - egy másfajta közösség élén nem kizárt, hogy sikerei lettek volna. Amúgy a fehérorosz bajnokság élcsapatához távozott a Volántól vezetőedzőnek, ez is mutatja, hogy van neve a szakmában.
Pakk : Elég szomorú ha Te ezt igy gondolod, hogy Pilcsiket be sem hívták volna a válogatottba. Ha végigolvassuk a kerettagok nevét, elég meglepő dolgokat láthatunk :) Nemhiszem hogy a tudásával lenne a baj, és az hogy nem a magyar válogatott mezét szeretné magára húzni, saját döntése.
Tényleg szomorú,hogy valaki 17 évesen már olyan fegyelmezetlen,hogy kizárja magát a keretből.Illetve ahelyett,hogy a saját teljesítményén tépelődne inkább az edzőket kritizálja. De lehet,hogy neki van igaza,az élet biztos igazolja,vagy nem.De ha jól tudom a múltban is volt jó pár konfliktusa
Kínai válogatottba készül??
Miért zárta volna ki magát a keretből? Visszamondta a válogatottságot. Szeretném megkérdezni milyen " Jó pár konfliktusa volt " ha szabad..
Kínai válogatott :) Nem, nemhiszem. Mivel Szlovákiában játszik, értelemszerű hogy szlovák.
persze be is férne a szlovákba...
Ha tavaly lett volna rá esélye, akkor idén miért ne lenne?
Haha!komoly pénzt tennék arra szlovák válogatottságra!Utánpótlás szinten sem szokta játékosokat hívni szlovák második liga sereghatói közül
Bogle,te vagy olyan jól értesült,hát kérdezz rá!!
Amúgy ezzel,hogy tavaly a Magyar csapatban játszott egy időre a nulláról a dupla 00 ra csökkent az esélye,hogy szlovák válogatott legyen.
Hajósról szól a blog:-mit keres itt Pilcsik??..Hajósnak hajrá, hogy válogatott legyen....
Pakk : Ezekszerint elég rosszul értesült vagy, csak ismerni kell a ligát. Prievidza második liga, az első sor csatárai mind benne vannak a válogottban, Dubnica második liga, szintén vannak innen válogatottak.
HK Nové Zámky pedig egyáltalán nem magyar csapat, azért mert van pár gyerek akinek el lett intézve..
Boggle!
Magyar csapatot a Magyar U-18 as válogatottra értettem ,nem pedig a Nove Zamkyra.
Sajnos a tények alapján butuska vagy csatolom az iihf honlapját ahol az U-18-es szlovák válogatott névsora megtalálható!
„Prievidza második liga, az első sor csatárai mind benne vannak a válogottban, Dubnica második liga, szintén vannak innen válogatottak”.honnan szedted ezeket a zöldségeket??
Dubnicából senki Prievidzából 1 védő van benne. Tehát a második ligából 1 játékos!

stats.iihf.com/Hydra/148/IHM1480SVK_33_1_0.pdf
A tavalyi válogatottról beszél, nem az ideiről...
Akkor ez meg még nagyobb humbuk mert sem a hokej,sk-n sem pedig www.szlh.sk/reprezentacia/sr-18 nincsen fent az új keret.

Vagy te vagy a Szlovák edző?Na elég a meséből
De leírom még egyszer,hogy te is értsd .ha már játszott a Magyar válogatottban akkor egy ideig Semmi esélye,hogy a szlovákba játsszon. Nem mint ha idáig NULLÁNÁL több volt !
szerintem ezzel csak nyert a válogatott, Roli sokkal jobb csapatember...Aki azt hirdeti, hogy A.L.bohóc+mindenki sz*r meg az apja miatt nem szeretik Őt, az számomra=nullával. Lehet nekem akármilyen edzőm, ha a magyar válogatottságról van szó, nem érdekel ki az edző. De Pilcsiknek akkora arca van, ezt is megteheti, hogy lemondja. Menjen a szlovák válogatottba, szurkolok neki, hogy haza se jöjjön!!!:D
a10

Azért ez igy elég durva amit leirtál, és valóságalapja sincs sok. Azért mert visszamondta a válogatottságot, nem jelenti azt hogy nagy arca van. Valószínű egy olyan hullámvölgybe érkezett a gyerek, mint ahogy azt már fentebb is említették, amit lehet hogy nem tud feldolgozni...
Sok mindenkit meglepett a dolog, hogy visszamondta a magyar mezt, ez a saját döntése, nem kell firtatni, megtörtént ennyi. Talán visszajön talán nem.
Ez már sok.
Hajós Roland kerettag.
Itt ez a téma, nem a Pilcsik Tomi.
Hajam szála égnek áll, mikor arról írnak, miért nincs az ifiben Pilcsik?
Komolyan ki hiányolja ennyire? A Papa meg Ő van olyan karakán, hogy nem írogat ide be, miután lemondja a válogatottságot, valószínű. A. L. miatt.Nekik mindig igényes edzők kellettek, a Stars meg a Slovan Bratislava sem volt jó:)
Tehát kinek hiányzik? Kinek? Nevezze meg magát.
Akkor miért írogat ide hülyeségeket.
Látta Őt mostanában játszani? Látta? Szlovák másodosztály középszerű embere jelenleg. Én azon csodálkoztam, hogy beválogatták a mostani egy év formája alapján.

Nézzétek meg!
www.szlh.sk/statistiky/c-090005_l-181/i-action!61team!95data!38tea!95id!6143
Ez a gyenge Novi Zamki statisztikája 80-91 es korosztályban.
Pilcsik a csapatban 6.
29 meccsen 30 pontot szerzett.
13. helyen Nemes áll, aki 7 meccsen 13 pontot szerzett.kb. a duplája.
15. helyen 5 meccsen Hardi 11 pont.
19. helyen Németh Attila
Németh A. 3 meccsen 8 pontot szerzett. Majdnem 3 pontos átlag meccsenként.Pedig ez nem az ő korosztályuk
Erről ennyit, mielőtt Pilcsik jelenlegi formájáról beszélünk
Zsilett :
Mindenkinek lehet jó és rossz formája. Nem hiszem hogy össze kéne keverni a korosztályolak, főleg nem az ifi másodligát a "9."-es korosztállyal. Csak felhozok egy példát : Raul lett a pontkirály a spanyol elit ligában. Mégis előfordult olyan hogy 3-4-5 hónapig nem lőtt gólt, sőt, olyan is előfordult hogy a válogatottba nem hivták be, egy RAULT !!! Erről ennyit.
Cobra!

Zsilett és én is au U-18-as bajnokságról beszéltünk!Tudod a válogatott is U-18 as!
Az,hogy valaki visszajátszhat kisebbek közé és ott is középszerű hurrá!
Te tényleg beteg vagy!Nyiss egy pilcsik topkiot. Raul párhuzam meg…na jó részemről a téma OFF. Még csak annyi,hogy nem azért nagy arcú (nem csak azért) mert lemondta a válogatottat hanem azért ahogy pl a válogatottban viselkedett,tehát sanszos,hogy be se hívták volna.
Amúgy nem a forma lényeg a formáról te írtál sztároltad, pedig mindenki olvashatja,hogy egy másodosztályú csapat középszerű játékosa,jelezem a kiállítás percei a duplája a szerzett pontjainak!A fegyelmezetlenség a rossz formával ellentétben nála állandó!!
pakk : Ki játszik vissza a kisebbek közé? :O
A válogatottban hogy viselkedett? Minden felkészül meccsen hozta a meccs/pont átlagot, minden meccsen bekotort legalább egy gólt? IGEN Miről beszélünk?
Boggle, jobb, ha felfogod, hogy Pilcsik jár a legjobban, ha abbahagyod a téma feszegetését. Mert így egyszer csak nem lesz számára visszaút. Az meg kinek jó?
Hogy mennyire holtszezon van... :(
Egyet azért leszögeznék.
1.Évek óta nincs ilyen összeszedett válogatás, mint a Géczi úr ideje alatt van.
2.Aki ezek után is csomót keres a kákán érthetetlen, hiszen nem hajszínre, meg csókos ismerősök alapján történt meg az U-18, meg az U-20 utánpótlás korú ifjoncok válogatottba hívása.
3.Egy fórum szólhat arról, hogy vitassuk meg, amivel nem értünk egyet. Ennek alapján elmegy, hogy pl. Pilcsik, meg Hári miért nem szerepelnek az U-18-ban.
4. Az nem megy, hogy annak dacára szeretnék látni a válogatott keretben, hogy nem is akarnak jönni.
5.Ez csapatsport, nem egyéni, gyakran a jó egyéni képességekkel rendelkezők is vesztenek, mert nem rendelik alá magukat a csapatérdekeknek.
6. Hári Jani istenítése nem tetszett eddig sem, nagyon jó játékos, de a ki nem nőtt exhibicionizmusát még 100%ig nem tudja alárendelni
a csapatjátéknak.
7.Érthetetlen, ha egy edző azt mondja, hogy Te meg Te leszel a csapatban, azt hogy lehet megkérdőjelezni. Ez az alap! X úr diplomázik egy egyetemen,X úr megkérdőjelezheti, hogy miért Y vizsgáztatja és miért azt kérdezte amit?
Aki nem diplomázott szülő, annak az érettségielnökre analóg értelmezheti, amit írtam.
8. Vannak dolgok, ami nem demokratikus döntés szüleményei.Az lakohelyem szerinti utca nem szavazza meg, hogy hol műtsenek, ha fáj valamim.
sok az igazság zsilett gondolataiban...
Te zsilett!!

neked két éned van:) még a végén haverok leszünk?)
süti beállítások módosítása