HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A horvátok nem hozzánk jönnek

2008.07.02. 09:12 kerusz

Lassan kialakul a szlovén bajnoki szezony mezőnye és programja. 12 csapat küzd majd egymással, köztük két horvát. Kommentezőink többször felvetették, nem romániaiakkal, hanem horvátokkal kellene közösködnünk, de a jelek szerint ők nem közénk kívánkoznak.

Az alapszakaszban 10 csapat vesz részt, ezek a következők:

Szlovéniából:
HD Mladi Jesenice
HDK Maribor
HK Slavija Ljubljana
HK Triglav Kranj
HS Toja Olimpija Ljubljana
HK MK Bled
HK Alfa Ljubljana
HDK Maribor Mladi

Horvátországból:
KHL Mladost Zagreb
KHL Medveščak Zagreb

Az alapszakaszban a csapatok két teljes oda-vissza kört, tehát csapatonként 36 mérkőzést játszanak, szeptember 13-ai kezdésel és február 14-ei befejezéssel. Ezután kapcsolódik be a rájátszás küzdelmeibe a két EBEL-csapat, a HK Acroni Jesenice és a HDD Tilia Olimpija Ljubljana. Újdonság, hogy az idei évtől a horvát csapatok is részt vehetnek a rájátszás küzdelmeiben. Tavaly a Medveščak Zagrebet az alapszakaszban elért második helye ellenére sem illette meg ez a jog.

Érdekesség, hogy a Mladost Zagreb két bajnokságban fog vitézkedni egyszerre, a friss horvát bajnok második gárdájával ebben az évben is elindul az öt szerbiai (Crvena Zvezda, Partizan, Beostar, Vojvodina, HK Novi Sad) és két horvátországi csapat (Mladost Zagreb, KHL Zagreb) részvételével kiírt Pannónia Ligában.

23 komment

Címkék: bajnokság horvátország szlovénia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ez a szerb-horvát Pannónia nem gyenge...
Szerintem be kéne vonni a magyar bajnokságba megint szlovák csapatot, a 2.-3. osztályból, nem lenne rossz mondjuk ,hogy ha egy Spiska Nova Ves elindulna, kéne megint vmi újdonság a magyar mezőnybe.
Pot tegnap került szóba, hogy (bár engem is meglepett) nagyon is helytálló az elnevezés
lazarus.elte.hu/~hzsolt/terkep/pannonia_nagy.jpg
(és ez 2. századi térkép, elötte még pl Ljubjana is hozzá tartozott többeközt.)
Máté: Iglónál közelibb csapatot nem tudtál volna mondani? :D
Nem szorosan ide tartozik, de ki tud valamit a mi bajnokságunkról? 8+1 csapat lesz vagy 10+1 csapat?
Egyébként továbbra is egy K und K ligát szeretnék. Cseh, szlovák, magyar, osztrák, szlovén, horvát, szerb, erdélyi csapatokkal NHL szerűen területi alapon elosztva a játéknapokat, akár 30 csapattal. Erre már mindenhol felfigyelnének.
Hogy van Ljubljanában 3+1 csapat? Igaz főváros, de akkor is csak kb. negyedmillióan laknak ott... Hány csarnokjuk van? És lehet tudni színvonalban hol vannak az ob1-hez képest?
Hát, Ice Cube, igazad van! Ám olvasva, milyen cirkusz volt/van abból, hogy néhány romániai csapat induljon az OBI-ben mennyi realitása lenne ennek az ötletednek, ha még beleveszünk 5 nemzetet? Mindenesetre drukkolok, hogy egyszer megvalósuljon a K und K!
Morgó Muki: a romániai csapatok itteni indulásával kapcsolatos háborgás elsődleges oka az volt, hogy a szóban forgó négy csapat rendszeresen last-minute-ötletekkel állt elő, teljesen felborítva a nevezésekkel, a bajnoki év programjának kialakításával kapcsolatos minden előzetes elképzelést. Egyébként nagyszerűen csinálták, mert egy hónappal már eltelt a végleges nevezési határidő és még mindig nincs semmi végleges. Ez annak a négy csapatnak bizonyára nagyon jó, de a magyar jégkorongnak nem annyira.
onsager: Ljubljanában a Tivoli mellett van csarnok a Zalog városrészben is, a Slavija Ljubljana ott játszott az interliga-meccseit is.

A Drsalice Vesna (www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=si&size=0&arID=1150) az Alfa és a Slavija otthona, 800 nézőt fogad be, és alighanem ezeken a képeken pont ez a csarnok látszik: www.alfa-klub.si/galerija39.html Az Olimpija játszik a Tivoliban.


Kerusz: A horvátok nem kívánkoznak ide, vagy a mi részünkről fel sem vetődött hogy meghívjuk őket. Ez a kérdés. Tudsz valamit?
Ice Cube: Azé' ez elég húzós ötlet. Tekintve, hogy az osztrák bajnokság alapjaiban üt el a többitől, (észak-amerikai) stratégiája és koncepciója köszönőviszonyban sincs a többiekével, ráadásul említett országok közül egyikkel sem állna szóba, mivel enyhén szólva nem jelentenének neki erősítést (igen, a szlovák és a cseh bajnokság sem, különben minek szlávtalanították volna az egész ligát); ezen kívül a szlovákok erőteljesen zuhannak lefelé, és már az Extraligás csapatok is itt-ott a magyar bajnokságból kihullott nyugdíjasokkal "erősítenek", mindezekből és más felmerülő dolgokból pedig következtethetünk arra, hogy a nem megfelelően irányított, rendszerezetlen, ódivatú szlovák jégkorong inkább okozna káoszt, mint színvonal-emelkedést (egyébként idén pontosan ugyanannyi draftolt játékosuk volt, mint nekünk), mindezek mellett a magyarokért (lásd Újpest esete) és a gyengébb ill. messzebb lévő ligák csapataiért sem kapkodnának erőteljesen; a csehek pedig azon kívül, hogy messze vannak és számos csapat számára megfizethetetlen lenne a folyamatos utazgatás (nemcsak oda, hanem a többi említett országba is), és a szlovákokkal nagyon nem szeretnek közösködni, ahogy felsoroltak közül talán az osztrákok kivételével egyikkel sem; a szerbek és a horvátok, szerbek és a szlovének nagy része pedig még jó ideig alulról fogják nyaldosni még a mi bajnokságunk színvonalát is; illetőleg a romániai csapatok közül csak a legerősebb 4 juthat itt szerephez; és még nem is említettük azt az elhanyagolhatatlan tényt, hogy egy NHL-szerű bajnoksághoz nagyjából azonos és igencsak jó anyagi helyzetben levő kluboknak kéne összeállni - ami szintén nem nagyon van most így...
Tehát ha csak ezeket vesszük figyelembe, már nem túl kivitelezhető az ötlet.
Minek 5 nemzetes bajnokság? Elég lenne mondjuk összeállni a szlovák első ligával vagy az EBEL-el.Nekünk eleve nem kéne közösködni a romániai csapatokkal,(nem azért mert gyengék a magyar átlaghoz képest) hanem azért ,mert elriasztanak minden csapatot az erdélyiek a nagy távolság miatt.
Azt kell ,hogy mondjam ,hogy ez okból kifolyólag inkább hátrány nekünk a román csapatok indulása, és még azért is ,mert a román szervezés szépségeit átültetik a magyaréba is a határozott hozzállásukkal.
Fradi-Máté:Oda pedig nem fognak felvenni,mert,sajnos ,a magyar csapatok nem javítanának a szlovák liga 1 színvonalán.Szerintem ,ha a szlovákok akarnának közösködni akkor azt a csehekkel tennék.
kerusz! Miután nem vagyok tűzközelben, így nem itélkezem/ítélkeztem. Nem tudom, ki, milyen és mennyire teljesíthetetlen ötletekkel állt elő.

Ahogy guriga uram jr. összefoglalta nem is lesz ebből semmi. Továbbra is azt gondolom, üzleti szempontok miatt praktikusabb egy sok országos bajnokság. Csakhogy sem akarat, sem tőke nincs a létrehozására.
Muki76: Azt az állításodat, hogy a magyar csapatok nem javítanák a szlovák 1. liga (gy.k. másodosztály) színvonalát, a Hozzád hasonló elvakult csíki drukkerek előszeretettel hangoztatják. Ideje volna tényekkel alátámasztani ebbéli meggyőződéseteket.

Szerintem a Dunaújváros és az Újpest minden további nélkül akár feljutó helyen is végezhetett volna (de mindenképpen az élmezőnyben) és a többi csapat sem végzett volna kieső helyen.

Ami pedig az ilyen-olyan ötleteket illeti közös bajnokságokra a szomszédokkal vagy még távolabbi országokkal (Csehország, stb.): a helyzet az, hogy az elérhető távolságban levő csapatok vagy olyan országban játszanak, ahol fejlettebb a hokikultúra, mint nálunk és nem kívánkoznak velünk közös bajnokságba (Csehország, Szlovákia, Ausztria), vagy az adott ország bajnokságában szereplő csapatok ereje nem éri el a magyar csapatok erejét (Szlovénia otthon játszó csapatai, Horvátország). A romániai csapatok indulása _szerintem_ azért nem rossz ötlet, mert az erejük összemérhető a mi csapataink erejével, elég kiegyensúlyozott a bajnokság (a tavalyi szezon alapszakaszát nagyon sokáig az első négy helyezett bármelyike megnyerhette volna), és ők is rá voltak szorulva arra, hogy keressenek még ellenfeleket a csapataik számára. Ez nagyjából igaz a HC, SC, és ha közös liga lesz, akkor a Steaua hármasára.

A horvátokkal még egy bibi van azon kívül, hogy mind a Medvescsak, mind a Mladost egyértelműen gyengébb, mint a magyar bajnokság csapatai: Számukra a közelmúlt történelme és a "rokonság" alapján is egyértelműen többet (több nézőt, komolyabb média-érdeklődést, és nem utolsósorban versenyképességet) jelent a részvétel akár a gyengébb szlovén bajnokságban is, nem is beszélve arról, hogy Zágrábtól a szlovén bajnokság legmesszebbre levő csapata sincs messzebb 200 kilométernél, míg a magyar bajnokságban való részvételük esetén a legközelebbi csapat is kb. 300 kilométerre lenne. Egyszerűen nem lehet olyan érvet találni, ami a magyar bajnokságot hozná ki győztesnek számukra a szlovénnal szemben.

A Pannónia liga: Ebben a sorozatban a harmatgyenge szerb csapatok játszanak a gyengébb horvát csapatokkal, megintcsak egy az adott szinten kiegyensúlyozott és érdekes sorozatot teremtve. Nem hiszem, hogy bármelyik ott induló csapat 50%-osnál jobb eredményt érne el a Titánok ellen.
Az UTE és a DAB csak két csapat.Viszont a Titánok szerintem simán kiestek volna.Fradi válogatott játékosai sem nyújtottak valami kiemelkedő teljesítményt,az általad nem túl nagyra értékelt ligában.
Kedves Muki76, nem kívánnék különösebb nyelvészeti és filozófiai vitákat folytatni, de. Te úgy általában tettél egy megállapítást, miszerint (idézlek):"sajnos ,a magyar csapatok nem javítanának a szlovák liga 1 színvonalán" - beleértve ebbe mindenkit. Én erre annyit találtam mondani, hogy ez nem így van, mert a DAB és az UTE a feljutó helyek környékén, az élmezőnyben végeztek volna. Erre Te: "Az UTE és a DAB csak két csapat." Azt hiszem, két ellenpélda említése a Te állításodra már cáfolja az eredeti állításodat.

Másrészt, ugyancsak idéznék Tőled: "Viszont a Titánok szerintem simán kiestek volna" Ezzel kapcsolatban két megjegyzésem van: 1.: Nem emlékszem, hogy az elmúlt szezonban indult volna egy Titánok nevű csapat az OB1-ben. Ha igen, cáfolj meg. 2.: Na és...?

Harmadrészt: egyetlen szavammal sem értékeltem sem nagyra, sem alacsonyra a szlovák 1. ligát, csak próbáltam árnyalni (ellenpélda) az Általad elővezetett sommás ítéletet a magyar csapatokkal és játékerejükkel kapcsolatban. Ha Te ebből (gondolom, tranzitíve) arra következtetsz, hogy nem értékelem túl nagyra a szlovák 1. ligát, akkor az nemigen jelenthet mást, mint hogy Te nem értékeled túl nagyra a magyar csapatokat, ami persze Tőled egyáltalán nem meglepő.

Morgó Muki: Véleményem szerint a sok országos bajnokságnak eszköznek kéne lennie ahhoz, hogy megerősítsük nemzeti bajnokságunkat. Üzleti szempontból mindenképpen jövedelmezőbb lenne egy jó színvonalú saját liga. Idetartozik, hogy ha magyar-román liga lesz, ugyanígy meg kéne lovagolnunk, hogy minél jobban jöjjünk ki belőle, mielőtt megteszik a szomszédok.
Bocs,nem Titánok,hanem Alba2.És nem mondtam ellent saját magamnak,mert úgye "Az UTE és a DAB csak két csapat.", de nem tettem hozzá,hogy jelenlétük növelné Liga 1 színvonalát.Ezt csak te állítottad,hogy "Szerintem a Dunaújváros és az Újpest minden további nélkül akár feljutó helyen is végezhetett volna ",amit én egy kis túlzásnak tartok.Valóban nem értékelem túl nagyra a magyar csapatokat,mert ha "nagyok" lennének akkor szlovákok,osztrákok,horvátok,szlovének csapatai könyörögnének a felvételért az OB1-be.És sajna,eddig csak mi kértük-SC,HC-ami jelentheti azt is,hogy a román bajnokság eddig az idényig, gyengébb volt mint az OB1.
És hagyjuk az ilyen magasröptű és semmitmondó frázisokat,amitől én már lassan frászt kapok,hogy "...nem kívánnék különösebb nyelvészeti és filozófiai vitákat folytatni, de." :-))
Muki76: DAB idén a rájátszás előtt 2 mérkőzést játszott a Besztercebánya csapatával. Először 6:5-re, második alkalommal 5:1-re nyert a DAB.
dab.extra.hu/hirek/hirek/0228bbanya/
www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=2867
Mellesleg a Besztercebánya csapata holtversenyben 2. lett (rosszabb gólkülönbség miatt) az 1. ligában és végül megnyerte a ligát. Ennyit, hogy javítanánk-e a szlovák liga színvonalát.
guriga uram jr.! Tehát a K und K bajnokság olyan lenne, mint a fociban a BL? Jól hangzik. Mindenesetre azt gondolom, van itt olyan ország, akivel érdemes lenne összefogni még akkoris, ha létrejönne a K und K. Szerintem senkinek sem jó, hogy az OBI kezdetekor borítékolható, hogy hol fog kettészakadni a mezőny. Szerencsésebb lenne 8 hasonló képességű, mint 4 jó, meg 4 közepes csapat az OBI-ben. Csekély rálátásom van az utánpótlásra, de úgy gondolom, nem olyan széles a bázis, hogy ez a jövőben változzon. Ellenben, ha a kis országok összefognának, akkor együtt már lenne esély, hogy az utolsó meg az első is színvonalas meccset vívjon. Ám nem vagyok idealista, tudom, ez rengeteg pénz, már csak az útiköltség növekedése miatt is.
Abban az esetben, ha a mostanihoz hasonlóan elővarázsolnak a cilinderből egy ütős szponzort, lehet értelme egy közös ligának, már amennyiben a résztvevő országoknak legalább a legerősebb csapatai közel azonos játékerős képviselnek. És itt már rezeg a léc. Amit a magyar-román ligáról írtam, annak is az volt a lényege, hogy ne ugorjunk fejest a dologba, inkább keverjük úgy a paklit, hogy fel tudjuk hozni anyagi és/vagy szakemberhiánnyal küzdő klubjainkat (Miskolc, Fradi, Debrecen, Szeged, stb.), valamint utánpótlásunkat, hogy ne függjünk másik ország csapataitól. Nem itthagyni kell a kisebb klubokat, hanem segíteni nekik. Ez így lehet kellőképp stabil, biztonságos. Ha pedig ez meglesz, ámde nemzetközi meccsekre vágyunk, hát létre lehet hozni kiegészítő ligákat (amilyen az Interliga is volt), fel lehet zárkózni a BL és a Kontinentális Kupa élmezőnyébe, lehet rendezni jó kis tornákat, de meg is hívathatjuk magunkat ilyenekre.
süti beállítások módosítása