HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ferencvárosi gyöngyszem és 14 játékos

2008.06.19. 10:50 F. Kapus

Újra van mit írni a Ferencvárosi TC jégkorongozóiról. Az olvasóink által régóta és joggal követelt írásban megszólal az FTC és a jégkorong-szakosztály elnöke is. Meglepetés, hogy elsősorban jó hírekről számolhatunk be. A végén 14 játékosnevet is találnak.

Rieb Györgyöt, az FTC elnökét angliai tárgyalásai másnapján értük utol telefonon. A legnépszerűbb magyar klub első embere jó hangulatban számolt be a klub és a szakosztály körüli helyzetről. "A Fradi háza táján zajlik a megtisztulás, a leszámolás a régi időkkel. A jégkorongozók most élik át azt, amit a vízilabdások két éve és a kézisek egy esztendeje. Az említett két szakosztályunknál azóta rend van, növekedési pályára álltak. Vízilabdacsapatunkhoz két éve senki sem akart jönni a körülmények miatt. Volt, hogy mindössze egy játékos állt a csapat rendelkezésére. Ma már válogathatunk a pólósok között. Úgy látom, a női kézilabdásaink körül is rend van.

Az utóbbi hetekben nagyon jól alakultak a tárgyalások a jégkorongszakosztály környékén. Biztossá vált, hogy a csapat jövőre is el tud indulni az első osztályú felnőtt bajnokságban. A tavalyinál szerényebb költségvetést tervezünk, de annak a kilencven százaléka összeállt. Jó esély van arra, hogy néhány héten belül a teljes keret meglegyen. A Bp. Stars vezetőségével sokáig tárgyaltunk arról, hogy egy átmeneti év idejére közös csapatot indítsunk az OB 1-ben, de az ő vezetőségük végül úgy döntött, egyedül vágnak neki. Ezért a Ferencváros is önállóan indul."

Rieb György megemlítette, hogy a működés alapvető feltételeit, a költségvetés meghatározó részét a szakosztályoknak maguknak kell megteremteniük, de sok mindenben segít a klub. "Folyamatosan tárgyalok a hokiszakosztály érdekében. Jelenleg annyi már biztos, hogy sikerült kiharcolni egy igen kedvező árú edzéslehetőséget. Ez a szűkös anyagi lehetőségek miatt óriási segítség.

Szintén egyfolytában dolgozik a klub vezetése a jégcsarnok kérdésében. Szeretnénk otthont teremteni a hokisoknak. Ez ügyben konkrétat még nem árulhatok el, csak annyit, az FTC, a jégkorongszövetség és a NUSI közösen dolgozik azon, hogy a következő év második felére tető legyen Jánosiék feje felett. Olyan pályája lesz az FTC-nek, amely Budapest gyöngyszeme és a jégkorong komoly fellegvára lehet. Az is biztos, hogy az angol befektetőktől érkező pénzekből a hokisok is részesülnek, tehát konkrét anyagi segítséget is nyújt a klub.

Összefoglalva, bajnoki aranyra természetesen esélytelen csapattal indulunk el idén. A jégkorongozók is konszolidált, tisztességes útra lépnek, ahogy az említett szakosztályok is. Nem hagyja az egyesület magára a 25-szörös bajnokcsapatot."

Egy szinttel lejjebb mit éreznek mindebből? Kassai György szakosztályelnöknél érdeklődtünk. "Éppen rakjuk össze a csapatot, készülünk a bajnokságra. Nem mindegy, hogy a bajnokság alternatívái közül végül melyik valósul meg. Lényeges kérdés, hogy mi lesz a Mollal. Biztos, hogy játszunk az OB 1-ben, de hogy pontosan kikkel, még nem tudjuk. Ha kell, akár 17 éves fiatalokkal is kiállunk. A játékospiac beszűkült, lesznek jövőre új csapatok, ezzel egyidejűleg a légiósszabály is módosult.

A Fradi ezért a fiatalítás útjára lép. Eddig sem volt veterán csapatunk, ezután még alacsonyabb lesz az átlag életkor. Kapcsolatban állunk komoly utánpótlás-nevelő klubokkal. Nem lesz gondunk a játékosok szerződtetésével, a fiataloknak folyamatos első osztályú játéklehetőséget tudunk kínálni, valamit a Ferencvárosi Torna Club vonzerejét. Itt lesz a lehetőség a bizonyításra."

Kassai mindenképpen beszélni akart a Bp. Stars és a Nové Zámky közös indulásáról. "Nem elfogadható a jelenlegi helyzet, az FTC és az érsekújváriak között megkötött szerződés július végéig érvényben van. Ennek ellenére szerződött a Stars és a Nové Zámky. A mi szerződésünkben az szerepel, hogy lejárta előtt mindkét klub jelzi egymásnak, hogyan menne tovább. Mi elégedettek voltunk a fúzióval, ezért írásban kinyilvánítottuk az Érsekújvárnak azon szándékunkat, hogy folytatnánk az együttműködést."

Kassai György a szakosztály jelenlegi anyagi helyzetéről is tájékoztatta a blogot. "A szakosztálynak jelenleg nincs pénze. Folyamatos tárgyalásban állunk mind anyagi kérdésekben, mind a jégpálya ügyében. Sok pozitív visszajelzést kapunk. A tavaly  felhalmozott, most is fennálló tartozásunk 12 millió forint. Ígéretünk van arra, hogy ezt a klub rendezi."

A szakmai munka közben gőzerővel folyik. A Ferencváros tíz-egynéhány játékossal edz. Ez a szakasz május 14-étől június 27-ig tart. A mostani száraz edzéseket a Népligetben végzik a játékosok. A jeges időszak július 28-án indul.

Pindák László vezetőedző a következőket gondolja csapatáról. "Folyamatosan a megújulásért dolgozunk. Idén még fiatalabb csapattal vágunk neki a bajnokságnak, mint tavaly. Ahogy hallom, költségvetésünk alacsonyabb lesz, eredménykényszerről nem beszélhetünk. Olyan csapatot szeretnék építeni, amely hazai pályán jó és eredményes, idegenben pedig alkalmas a tisztes helytállásra. Válogatottjainkat nagyon szeretnénk megtartani. Ők nemcsak a csapatban játszanak, részt vesznek az újjászervezett ferencvárosi utánpótlás-nevelésben is. Hívjuk a fiatal játékosokat, jöjjenek, játsszanak minél többet az OB 1-ben. Nem szeretnék semmilyen adok-kapokba belemenni más egyesületekkel, az a lényeg, hogy mindenki a magyar hokiért dolgozzon, tisztességesen. Szponzorjelöltjeink elvárása egy olyan csapat kialakítása, amely küzd és mindent megtesz, hogy a közönség a meccs végén megtapsolja."

A vezetőedző elárulta a jelenleg a zöld-fehéreknél edző 14 játékos nevét is. Hoffmann, Jánosi, Kiss, Szappanos, Székely-Mádai, Sájevics, Szőke, Fekecs, Molnár Á. és Simon mellé csatlakozott a MAC-ból Szilágyi és Deményi, az Alba Volánból Harmati és az UTE-ból Pál. Ezen a héten ők vesznek részt a száraz edzéseken. Fontos kiegészítés, hogy az új arcok még nem kötelezték el magukat az FTC-hez, és a régiek közül sincs mindenkinek élő szerződése.

44 komment

Címkék: bajnokság ftc rieb kassai átigazolások ob 1 pindák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szépen körülírtátok a semmit, gratulálok!
veldhuis!

Azért ez nem semmi... Vannak tervek, nevek, szponzorjelölt, valami koncepcióféle is, én eddig azt sem tudtam elképzelni, hogy a Fradi egyáltalán elindul...
Erre a Budapest gyöngyszeme pályára nagyon kiváncsi vagyok, de miért van az az érzésem hogy ebből sem lesz semmi...
Egyébként én nagyon drukkolok a Fradinak, kapja össze már magát!
Hát... Rieb optimizmusa - a Kassai-Pindák páros nyilatkozatának tükrében - igencsak kincstári. S a pólósokkal-kézisekkel vont párhuzam sem túl kecsegtető: a vízilabdások most már évről évre elvesztik a helyosztót az 5. helyért (s ezzel a nemzetközi kupaindulást is elmulasztják), a kézilabda-csapattól pedig tavaly és idén egy teljes kezdőcsapatnyi kulcsjátékos távozott, a két sztáredző egymást követő lelépéséről - meg az egyre halványuló dobogós esélyekről - nem is beszélve. Hokiban persze ilyen elvárások nincsenek - bár múltja alapján éppolyan elvárás lenne, mint a másik két szakosztálynál (ja, és akkor a focistákról nem is szóltam, de inkább ne is...) -, de hát sajnos a poszt érdemi része nagyjából tényleg nem több, mint amennyit veldhuis mond...
Amúgy, hogy ne legyek igazságtalan: a Fradi Hockey Akadémiát nagyon pozitív dolognak tartom, az legalább a szép elképzelésekkel ellentétben már működik, remélem, fog is menni. Hatékonyságát meg majd eldönti a jövő.
Jó, de valaminek nagyon meg kéne változnia a Fradiban, egyszerűen hihetetlen, hogy egy ilyen múltú csapatot ennyire le lehetett amortizálni...
És most nem csak a hokistákra gondolok... És mintha erre lenne egy kis utalás a cikkben...
Én megköszönöm ezt az írást.Minden hírben lehet találni valami érdekeset amelyet tovább lehet boncolgatni.Most én a következőt szúrtam ki magamnak a szakosztáelnök úr hozzászólásából:
"Kapcsolatban állunk komoly utánpótlás-nevelő klubokkal."
Amennyiben ezek a "komoly" klubbok megjegyzés országhatáron túli magas jégkorongkultúrával rendelkező csapatokra (pl CSZKA Moszkva)utal akkor lehet, hogy a miskolci példát követve pár tehetséges srác érkezésével valóban növelhetik a játék szinvonalát.
A hazai komoly utánpótlás-nevelő klubbok azonban már kijátszották a lapjaikat!!!
en a gyongyszem dolgot nem ertem cikkben....
nem ertem mirel utal Kapus...
amugy szerintem is nagyon diplomatikus/poitikusi hangnemben nyilatkoztak a vezetok de a hozza allas legalabb pozitiv
Elégedetlen banda : ) Én örülök a cikknek - köszönet érte. Mert bár sok újdonságról nem lehetett írni és Rieb optimizmusa is túlzásnak hat, de legalább hallok valamit a Fradiról.
Amúgy ha a tavalyi első sor megmarad, akkor legalább idén is lesz egy-két jó meccs Erzsébeten...
Nem értem, hogy hol vannak itt a jó hírek. Ami kiderült a cikkből, hogy a kassza üres, a költségvetés kevesebb lesz, mint tavaly, az Érsekújvár nem érdekelt az együttműködés folytatásában, ha új játékosok lesznek is az 5 szlovák helyett, azok 17 éves ifik lesznek.

Abszolút híve vagyok a dolgok pozitív oldala bemutatásának, de azért ez túlzás....
Én örülök, hogy lesz Fradi, de az várható volt, hogy "felhigulás lesz" egyszer a légiós korlátozás egyszer pedig azáltal, hogya Stars is indit felnőtt csapatot. Azok a fiatalok akik már az előző években is OBI-ben játszottak kelendőbbek lesznek, tehát a hiány csak a fiatalabbakkal 18-17 évesekkel lehet pótolni.
Gondolom a MAC ifistáinak lesz legalább igy "jövőképe", hiszen eddig nem igazán volt lehetőségük.
Kedves Kritikusaim!
Onnan induljunk el, hogy néhány hete úgy tűnt, nem tud az FTC elindulni a bajnokságban.
Ilyen így konkrétan nem hangzott el, íródott le a korábbiakban... Emlékeim szerint legalábbis.
És azt ki mondta, hogy nem fog elindulni? Nem téged akartalak kritizálni F.Kapus! Csak megjegyeztem, hogy semmit nem tudtunk meg néhány ködös ígéreten és egy óriási baromságon kívül. A baromság: most amikor késhegyre menő harc folyik a magyar játékosokért Budapesten, Rieb komolyan gondolja, hogy az idén még kevesebből gazdélkodik majd a csapat? A tavalyi büdzsére ugyanis gyakorlatilag rálátunk: néhány hete Kassai NS-ben 17 milliót emlegetett, mint elköltött pénzt, itt pedig még 12 milliós adósságról beszél, azaz 29 millió 2007/08-as szezon költségvetése. Ennél kevesebből inline-ozni lehet, de jégkorongozni...
köszönjük a híreket, halkan gondolkozom és le is írom :)

Tény hogy nincsen bajnoksági kiírás pedig jó sokat üléseztek és sponzor is van :)

Tény hogy most már az FTC is "segiti" a szövetséget hogy Nusival kezdjenek gyöngyszemet csinálni netán a Kisstadionból

Tény hogy hirtelen kéne egy csomó játékos , nosza fiatalok itt a nagy lehetőség.

A Starsra itt is neheztelnek, miért lehet olyan bonyolult az üzleti etikát betartani? ezt soha nem tudom meg
köszönjük a híreket, halkan gondolkozom és le is írom :)

Tény hogy nincsen bajnoksági kiírás pedig jó sokat üléseztek és sponzor is van :)

Tény hogy most már az FTC is "segiti" a szövetséget hogy Nusival kezdjenek gyöngyszemet csinálni netán a Kisstadionból

Tény hogy hirtelen kéne egy csomó játékos , nosza fiatalok itt a nagy lehetőség.

A Starsra itt is neheztelnek, miért lehet olyan bonyolult az üzleti etikát betartani? ezt soha nem tudom meg
Nem tudom, mire számított Kassai a Stars-szal kapcsolatban, amikor a Fradi Hoki Akadémia elvitte a Starsból a komplett mini-előkészítő korosztályt. Emiatt nem is tud a Stars az előkészítő "A" csoportjában indulni. Ezek után nem meglepő, hogy a Stars minden kapcsolatot megszakított a Fradival.
F.Kapus!
Szerintem nem az írásoddal van gondjuk a többieknek, hanem azzal hogy csak feltételes módú kijelentések hangzottak el Riebtől és Kassaitól.
Fontos lenne már végre ha stabilizálodna a Fradi jégkorongosok helyzete. Kérdés: mennyit kell még várni erre?
..olvasom valahol,-Demján Sándor napi 1oo milliót keres.Kedves Kassai úr, fel kell venni a kapcsolatot vele..., egy szakosztályvezetőnek ez a feladata,kilincselni,szponzor után menni..stb.Ez a szakosztály Demján úr zsebpénzéből-megélne, sőt még igazolhatna is..
Ducks, köszi a kiegészitést most akkor én is okosabb lettem...de Sanyi bácsinak ez kicsit sok lenne, a havi fix ennyi:)
ducks!

Az FHA (amelynek egyébként nem is Kassai a főnöke) senkit nem vitt el a Starsból. Azok a gyerekek és szüleik közösen döntöttek úgy, elegük van a káposztásmegyeri részleg mögötti másodhegedűs szerepkörből...
üveg!

Demján? Szerinted pont a lepusztult Fradi-jégkorongba rakna pénzt? Érdekes meglátás...
Igazad van veldhuis meg rakhatja a hokin kivul a szinten lepusztul Fradi fociba is :P
veldhuis!-nem gondoltam komolyan, csak olyan snassz, hogy mint régi "intézmény" semmire és semmiből él.-A vezetés pedig egy állóvíz...szépen fogalmazva.- A "mecénás"- pedig nem tudhatjuk KI- lesz..
Sajnos sem Demján, sem Csányi nem igazán hajlandó a magyar sportot támogatni. Szerencsére egy-két gazdagabb (talán még TOP100-as is) ember kezdi felfedezni ezt a területet magának, de ők is inkább a futballt választják (Garancsi - Fehérvár FC, meg a pécsi könyvkiadó pali). Ami tény, ebből haszon nem származik, viszont oda még nem jutottak el társadalmunk szerencsései (értsd gazdagjai), hogy mint az osztrákoknál, egyfajta hobbiként vigyenek csapatokat. Demján beszállt a magyar fociba pár éve (ha nem is igazán pénzzel), majd menekült, mint egyszeri nyúl a rókaveremből.
Érdekes cikk és érdekes kommentek. Annak azért örülök, hogy talán ha minimálisan is, de végig tud menni a bajnokságban a Fradi. Annak is, hogy elkezdtek dolgozni, és talán egyszer lesz saját csarnokuk. Azonban vannak furcsa idézések is:

"...Ferencvárosi Torna Club vonzerejét." Na ez az ami jelenleg nem igen van. Amit sajnálok, mert a hagyományokra, a tradicionális csapatokra is szükség van, főleg ha a régi szurkolókat vissza lehetne csalogatni a csarnokokba.

Abban viszont maximálisan egyetértek, hogy egy olyan csapatra van szükség(ez nem csak Fradinál igaz),amelyik küzd, harcol, és teljes erőbedobással játszik meccsről meccsre, valamint a végén a közönsége meg tudja tapsolni. Erre szükség van. Aztán lehet feljebb tenni a mércét folyamatosan.

Demjánra kitérve egy picit: nem hülye emberről van szó. Nem tudom mennyire szereti a jégkorongot, mit lát benne, mit nem lát benne, de az biztos, hogy meggondolja mire ad, és mire nem. Amit komolyan és szervezetten, eredményesen csinálnak, arra ad, de ami csak nyűglődik, arra biztos, hogy nem ad. Azonban meg lehetne lovagolni a dolgot egy hosszú távú szerződéssel. 5-10 évre, teljes névadó szponzorként. A mostani fiatalokból kiindulva lehetne elindulni csapatot építeni.
Üveg! Teljesen egyetértek veled, amit Kassairól mondasz. Neki kellene kilincselni, pénzt szerezni. Ha id Ocskay lenne itt a szakosztályvezetö, a fradi nem itt tartana. Nézdd meg a két klub közti különbséget EBEL, 300 milliós költségvetés kontra OB1 20 milliós költségvetés. Pedig úgy gondolom Pesten könnyebb szponzort találni, igaz, száz nézóre nem igazán mozdulnak.
F.Kapus Köszi a cikket . Minden apró infót szívesen olvasok a magyar hokiról . Ne foglalkozz az okos tojásokkal és elégedetlenkedőkkel.

Kívül állóként szerintem aFTCNÉL és ÚJPETNÉL IS A VEZETŐSÉGGEL VAN A LEGNAGYOBB GOND AMIG OTT NEM LESZ VÁLTOZÁS ADDIG NAGY ELŐRE LÉPÉS NEM VÁRHATÓ
"száz nézóre nem igazán mozdulnak. "

Nem az elmúlt évből kell kiindulni, érthető, ha a Fradi történetének egyik leggyengébb csapata nem mozgatta meg az embereket. Viszont mikor utoljára volt jó csapatunk, szinte mindig teltház volt a nem túl közeli Astrában, sőt a lilák elleni meccset a Kisstadionba kellett vinni akkora volt az érdeklődés, - 5 fokban. Egy bajnokesélyes Fradi újra tömegeket mozgatna meg, ebben biztos vagyok.
uprmedia!

Csak azt tudnám, miről beszélsz? Ha megnézed, a labdarúgáson és a vízilabdán kívül minden csapatsport haldoklik (sorry a női röplabdától...)Budapesten! És ez egyáltalán nem véletlen, mivel a vidéki önkormányzatok sokkal jobban a csapatok mögé állnak, és segítik őket ott ahol tudják. Van közvetlen támogatásuk, de van sok közvetett is. A Fradi esetében ráadásul van még egy specialitás, a saját pálya hiánya. Ha megnézed a lilákat, lehet, hogy egy kicsit elrontották, de ők már-már a halál torkából jöttek vissza, igaz ehhez kellett a saját csarnok. A Ferencváros név vonzó lehetne, ám kétségtelen, hogy az elmúlt években rengeteg szenny tapadt hozzá, ezt lemosni még hosszú-hosszú évek munkája lesz, ha ez megtörténik, utána számon lehet majd kérni.
Érdekes az a logika, hogy a Stars-ból nem viszik, hanem mennek. Ha Stars-ba igazol valaki, akkor azt csábítják.
A lilák elleni meccset Gyima bácsi intézte , mivel a jég nem lett dotálva már az Astrában sem. Lehet, igaza volt? Ja, meg itt volt Robi és Scoti. Közben két régi bútordarab lapátra lett téve. Pedig húztak minta a Ló.
Biztos,hogy a vezetőkkel is baj van.Nem tudnak egy csapatot jól menedzselni.Ellenpélda a HC.Senki ne gondolja,azt, hogy a szeredai csapat költségvetését, Kurkó a saját zsebéből teszi ki.A HC jelenlegi-1,2-1,5 millió euró, a pletykák szerint- büdzséjének max. a 20% adja.
Muki76: értem én, hogy mire gondolsz, de nem bírom megállni, hogy ne vitatkozzak, a menedzselésnek ugyanis csak egyik része a pénzszerzés: Ha annyi a HC költségvetése, amennyit írtál, akkor azért nem lehet azt mondani, hogy jól menedzselik a csapatot. Az Olimpija Ljubljana 1,85 millió euróból EBEL-döntöt játszott, de a Volán is a Kurkóék által nyilvánosan bevallott 720 ezer eurónál valószínűleg kevesebből hozott össze nem kevéssel jobbat, mint a HC.
kerusz:Sajnos én sem bírom ki ,hogy ne mondjak ellent neked.:)Nem mindegy,hogy egy csapat milyen bajnokságban játszik.Az EBEL-be jóval könnyebb, jól hokizó játékosokat elcsábítani, mint a román illetve magyar bajnokságba.Mihály a Bolzenben 7500-ért hokizott,míg a Hc-ban majdnem a duplájáért teszi ezt.
Kassai az FTC már 1978-ben is tönkre tette. Az akkori 10-szeres bajnok csapatot szét verte, mert haragudott a Jaksira, csak a sz.r keveréshez ért. VELE NEM LESZ FRADI HOKI SOHA.
Muki: úgy tudom azért a 14 ezres Mihály fizetés csak kamu volt, a 7500-8000 közötti a reális valóság.
ekanai:Lehet,hogy ennyiről tud a román adóhatóság.:))
Kurkó nyilatkozta a tavalyi évadról-megpróbálom idézni-,hogy asszondja-"Ha légiósok,úgy teljesítettek volna ,ahogy elvártuk tőlük,akkor a Volánt le kellett volna győzni."Ott van Kristian Kovac esete,aki háromszor annyit keresett mint otthon.Gondolom elfogadod,hiszen ezt ő nyilatkozta egy szlovák lapnak.De nem akarom mindenáron igazamat bizonygatni,de az biztos,hogy anyagi szempontból ,nagyon megbecsüli a játékosait a HC.Nemcsak a légiósokat, hanem a hazaiakat is.Adorján az SK vezetése szerint 6000 RON-t -1 Eu= 3,6 RON-vitt haza minden hónapban és mégis otthagyta a HC-ért a Klubot.
Egyetétek azzal is,hogy ezt a pénzt okosabban is el lehetne osztani.De ez már legyen a Kurkó baja.
Nem, mintha számítana, de 1978-ban még csak a nyolcadikat húzta be zsinórba a csapat.
Korongos: 1978ban sehogy se jön össze a 10 bajnoki cím. Mert vagy 12 bajnoki cím összesen, vagy 8 zsinórban.

Muki: na az látod lehet, hogy hivatalosan annyiról tud :D
ekenai> Demjanak vannak kemeny sport erdekeltsegei Erdelyben. Mindenki azt mondja h a kolozsvari CFR csapataban Paszkany a foszponzor, de Demjannak a keze nyakig benne van. Es merek fogadni sorocskekbe, hogy a CFR mezein a BL-be megjelenik a Trigranit felirat es lekerul a Polus Center (ami szinten a Demjane...).

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy o is oda fektet, ahol lat penzt es nem keveset...
Oldspieler, ezt nem tudtam, mindenesetre a lényeg, hogy szakadó hóesésben is rengetegen voltunk kint.
Azért sztem nem kéne fikázni a hokisokat a "lepuszutlt" jelzővel.Szerintem nincs még egy olyan klubb ahol a játékosok évről-évre így kitartanának a csapat mellett, én tisztelem és becsülöm a játékosokat ,hogy meccsről-meccsre kimentek tavaly és tavaly előtt is és kihajtották magukból azt a bizonyost is.Persze néha ők is hitehagyottan játszottak ,de mindig felszívták magukat. Emlékszem amikor a Nové Zamky még önállóan indult a bajnokságban és a döntő meccsen (amikor az dőlt el ,hogy kijut tovább alapszakaszból) a Fradi hokisok megmutatták,hogy hiába van az Érsekújvárnak 1 teljes szlovák U20-as válogatott sora, mégis letudják alázni őket, az a meccs 8-3 lett a fradinak.Mindig is volt lehetőség ezekben a srácokba csak sosem kapták meg azt a megfelelő támogatást ,mint mondjuk újpesten.Ha meg már az újpestnél tartunk igazán röhejes ,hogy szinte az ute áll a volán mögött a legstabilabb lábakon a magyar klubbok között, és így leszerepelnek ... az utánpótlás játékosokat meg lökik el maguktól.Hogyha nem jött volna be ez az 5+1 légiós szabályzás az utéban jövőre is 3 sornyi szlovák lenne mint idén volt...
Máté!

Megintcsak a tények kedvéért: A kinti Érsekújvári meccs volt a kulcs, azon 4-2 volt az eredmény, utána itthon már nem voltak Slovan-juniorok, és akkor 8-5 volt a vége.
süti beállítások módosítása