HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nemzeti Jégcsarnok a Kisstadion helyén

2008.06.18. 07:00 F. Kapus

A magyar jégkorongszövetség benyújtotta sportágfejlesztési programját az illetékes minisztériumhoz. A szerteágazó tervekben nagyon komoly létesítményfejlesztési elképzelések is szerepelnek. Az csak az egyik elem, hogy eldózerolnák a Kisstadiont.

A jégkorongválogatott világbajnoki sikere elérte a nagypolitika ingerküszöbét is. Japánból hazaérkezve miniszterelnöki fogadás is kinézett a csapatnak, amiből később csak a fogadás maradt, miniszterelnök nélkül, de sebaj. Ennél fontosabb fejleménynek tűnt, hogy Elbert Gábor, az Önkormányzati Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára jelezte, tárgyalni kívánnak az MJSZ-szel a minél sikeresebb A csoportos szereplés és a sportág fejlesztése érdekében.

A tárgyalás két körben zajlott. Első lépésben Elbert Gáborral konzultált Studniczky Ferenc elnök, Kovács Zoltán főtitkár és Kovács Csaba alelnök, majd az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága fogadta a küldöttséget. Négy lényeges kérdésben terjesztettek elő javaslatokat a jégkorongos vezetők. A témakörök: felnőtt válogatott, OB 1, utánpótlás, létesítményhelyzet.

Az utóbbi években szép számban épültek jégcsarnokok az országban, de a megnövekedett igények kiszolgálása nem megoldott, sem Budapesten, sem az ország más régióiban. Ezért a létesítmények kérdésköre hangsúlyos szerepet kapott az anyagban. A legjelentősebb terveket ismertetjük.

Hosszú évek óta napirenden van egy új székesfehérvári jégcsarnok megépítése. A korábban Alba Arena névre keresztelt projektről látványtervek is vannak egy külföldi szakportálon. Ez a terv így és az előrejelzett időpontra biztosan nem valósul meg, de a 2014-es A csoportos vb-rendezési pályázat jövő májusi reprezentációjának esélyét jelentősen javítaná a csarnoképítési szándék megerősítése az állam részéről. Annál inkább, mert a rendezésért vélhetően a fehéroroszokkal folytatunk ádáz csatát, és ők nem lazsálnak ez ügyben. Jelen pillanatban egy multifunkcionális csarnok építése és üzemeltetése tűnik reális célnak Fejér megye székvárosában.

A szakmai tervek középtávú célként minden megyeszékhelyre jégpályát vizionálnak. Ha másként nem megy, legalább a téli, kellően hideg időszakra felállítandó mobil pályákkal.
Szintén nagy szükség lenne egy budai jégcsarnokra, hiszen ma Budapesten csak a pesti oldalon találhatók versenypályák, és a további tervek is a Duna bal partjára vonatkoznak.

Méghozzá kettő is. Két nagyon nagy szabású. Két régi helyszín újjáépítésére tett javaslatot a szövetség. A Millenárison sokáig kiemelkedő jeges élet zajlott. Az elhanyagolt és már-már elfeledett épületben a hűtőtechnika megvan, hiszen a Kisstadion épületét is innen látják el, és a szomszédos épület működése mellett is megmarad a szükséges szabad kapacitás a Millenáris számára. Az öltözők és a kiszolgáló helyiségek is adottak, csupán hűtőcső-vezetékezésre és palánképítésre kellene költeni. Aktiválni lehetne az atléták által már nem használt gigaméretű sátrat. Így kis beruházással jutna a főváros újabb fedett jégpályához. Ami ha nem is túl komfortos, nem is túl szép, de edzőpályának megfelelne.

Már említettük a Kisstadiont. Merészet gondolt a jégkorong-szövetség. Immár több mint tíz éve szóba kerül a Kisstadion sorsának rendezése, de eddig még tervek sem láttak napvilágot. Az MJSZ azt szeretné, ha a mai Kisstadion helyén 2010 tavaszára-nyarára felépülne a Nemzeti Jégcsarnok. Ez a 4000-5000 fő befogadóképességű fedett aréna lenne a magyar jégkorong új otthona. Ide költöznének a válogatott csapatok, az utánpótlástól a felnőttig, itt kapna helyet a régi KSI-hez hasonló oktatási intézmény, amely modern módszertani központként működne. Az ide járó fiatalok hasznosan tölthetnék ki a jégcsarnokok számára holt időt jelentő délelőtti órákat. Az épületbe költözne a szövetség is, ahogy egykor is a Kisstadionban székelt. Bajnoki mérkőzéseket és nem kiemelt válogatott találkozókat is rendezhetnének itt.

Az előzetes tervek szerint a Nemzeti Jégcsarnok kétféle módon épülhet meg. Az egyik: teljesen lebontanák a mostani Kisstadiont, és a helyén új létesítményt építenének. Más vélemények szerint érdemes lenne megvizsgálni, át lehet-e építeni a betonmonstrumot a jelenlegi elemek meghagyásával.

Európában is ritka komplexum alakulna ki. Százméteres sugarú körben három jégpálya állna a jeges sportok rendelkezésére. A Millenáris, a Nemzeti Jégcsarnok és a Gyakorló csarnok között egyútnyi hely van, könnyű az átjárás az épületek között.

A jégkorongsportért rajongó emberek több tízezres tábora kultikus helyként tekint a régi Kisstadionra. A Nemzeti Jégcsarnok méltó utód lehetne. Több évtized után pozitív fejlemények történhetnének a Népstadion területén álló sporttörténeti épületekkel.

53 komment

Címkék: millenáris kisstadion nemzeti jégcsarnok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilyen hírre jó ébredni! :)
Istenem, de sokat fagyoskodtam a Kisstadionban.
A hír valóban jónak tűnik,de.....
Kérdéseim azért lennének:
Hány fedett jégcsarnok van Budapesten?
Mennyi az átlagos nézőszám?
Mekkora a kihasználtsága?
Hány "jól" működő jégkorongcsapat van Budapesten?
Az az érzésem, és nem akarom szítani a főváros-vidék ellentétet, hogy abból a pénzből amit erre szánnak a vidéki (valjuk be nem minden komforttal ellátott) pályákon lehetne javítgatni. Arról nem beszélve, hogy ugye nem a fővárosi csapatokban játszókra épül a válogatott, a vidékiek vitték idáig a vállukon ezt a sportot. Ugye?
Viszont, ha a lehetőséget sem teremtik meg a főváros felzárkózásához, akkor ismét 2 csapatos lesz a bajnokság (na jó, régen sokáig 3 csapatos volt).
Szép tervek, kár, hogy nem nagyon bízom benne, hogy politikus pénzt is ad majd jégpályára... Emlékeim szerint, amikor tíz éve feljutottunk a B-be, akkor Budaörs-re akartak "Nemzeti Jégcsarnokot" építeni, de csak a Tesco hűtőpultja készült el.
F. Kapus!
Ezek mennyire komoly tervek? Vagy csak rózsaszín ötletelés? És Budán hol lenne csarnok!
Mindenesetre, ha komoly a terv, akkor esetleg lehetne egy kis gyűjtést is szervezni, mint anno a nemzeti Színháznál volt... Egy kis pénzt szerintem sokan beledobnánk...
Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy a jövő válogatottjának alapjait az utánpótlás jelenti, s ilyen szinten több "hontalan" budapesti csapat is van...

Ne legyen igazam, de attól félek, hogy csak a KS eldózerolásáig jut a projekt, majd elfogy a pénz és a helyén egy jó kis lakópark épül... :(
Azért ezzel a politikai garnitúrával óvatosan egyezkedni ám, gondolok itt ígéreteik szavatosságára elsősorban, másrészt meg (inkább reménykedve) maradásuk "tartósságában"...
drukker60: a koncepció része a cikk szerint a vidéki létesítményhelyzet fejlesztése is. Másrészt a létesítményhelyzetet nem a nézőszám alapján kell megítélni szerintem, és nem is kizárólag az első csapatok eredménye alapján

Egyébként pedig készülőben egy cikk, amely pontosan a létesítményhelyzetet járja körül, remények szerint pár napon belül azt is olvasni lehet majd.
Álom, álom, édes álom.
A centrumban létrehozandó sportiskolás rendszer talán megoldaná azt a problémát, ami miatt a Fővárosban 13-15 éves kor között hirtelen szűkül az utánpótlás piramis. Én a serdülő, ifi korosztályokra hegyezném ki ezt a megoldást, megfelelő közreműködő, együttműködő középiskola bevonásával. Az egyesületek egy része megfelelő széles alappal rendelkezik az alsó korosztályokban. Később jönnek a gondok, a lmorzsolódás.
Sportiskola az van!(pld.a KSI-s 12-osztályos Csanádi)De idáig minden hasonló kezdeményezés befulladt.Miért?
Kedves F. Kapus!
Pár hónapja a blogon lehetett olvasni a városligeti nagyszabású fejlesztési tervről, mely ugyan nem hosszútávu hanem ha jól emlékszem 1-2 éven belül megvalósuló koncepcióként lett felvázolva, de már szinte eldöntött projektnek tünt.Emlékeim szerint egy óriási állandó jégfelületü nyitott kvázi bandy pálya és egy moder fedett jégcsarnok szerepelt a tervek között.
Ez ilyen formában már nem szerepel a programban, vagy itt most az ezen kívüli további pályaépítésekről van szó?
Jó lenne a budai és, vagy buda környéki tervekről is konkrétumokat hallani, mert mint többször elhangzott a jégkorong nem a szegényember sportja, de arra kevesen gondolnak ezek szerint, hogy az infrastruktúrát olyan helyre is érdemes odatelepíteni ahol relatíve nagyszámban élnek viszonylag jómódu sok esetben lobbyképes emberek.
Még egy általam többször feszegetett kérdés amire sajnos hiányoznak az észrevételek, pedig én kötöm az ebet a karóhoz és fontosnak tartom, mind a sportág népszerüsítése, mind az utánpótlás szempontjából:
Állítólag oroszországban és talán skandináviában is létezik a játszótereken a mi sportágunk szárazon végezhető változatára alkalmas pálya.
A játszóterek fejlesztése és átépítése egy sokéves az EU által is támogatott program.
Hol van az megírva, hogy kishazánkban minden játszótér fejlesztése kizárólag a kisméretü foci,vagy kosárlabda (streetbal)pálya építésével járjon együtt.Ezt a témát nem lehet a kormányzati és az önkormányzati körök elé vinni?
Bár egyre inkább kezdem azt hinni, hogy az ilyen típusu infrastruktúra valójában csak hokikori rögeszméje:-(
Kedves drukker60!

Teljesen igazad van, hogy jelenenleg 2 vidéki csapatra épül a válogatott, de azért mert most ez igy van, nem kell rögtön az esetleges fövárosi beruházás ellen szót emelni. Azt hiszem, azok a csapatok, játékosok és leendő válogatott srácok is megérdemelnének egy jégcsarnokot. Akik sokat tettek egykoron, tesznek most is és a jövőben tenni szeretnének a sportágért és a dicsőségért.
nem értem, most akarták nemrég megszüntetni az újpesti jégpályát a 14-es villamos vonalán...(pontosabban 2 van ott), mivel nem gazdaságos az üzemeltetése... (úgy, hogy nincsen agyon tömve Budapest jégpályákkal...) ezek szerint ha lenne még 3 jégpálya, akkor azok tömve lennének?
Kedves Hokikori!
Most fényezem Hardi apukát, mivel az Ő lobby tevékenysége következményeként, 2002 óta van ilyen pályája a IX.ker. Csengettyű u.-ban a nagy játszótéren. Persze jó lenne máshol is!
Hokikori hozzászólásáról jutott eszembe, hogy egész nyáron, az összes strandon meg lehetne szervezni egy foci EB-hez hasonló homokon játszható "A" csoprtos strandhoki tornát mini roadsow-val. Ütő, kislabda, színes trikó országok zászlójával... stb. Hülyeség?
G.T.: az tudni kell, hogy a volt "Astra" magán beruházásban, banki hitelből épült. Ezek a csarnokok önmagukban nem képesek kitermelni a működéshez és a banki törlesztéshez szükséges bevételeket. A koncepciónak az lenne a lényege, hogy nem banki források felhasználásával, hanem állami beruházás keretében kerülnének megvalósításra, tehát a létesítményeknek csak a működéshez szükséges bevételeket - vagy adott esetben még azokat sem (pl. az állami költségvetés egészségmegőrzés keretéből támogatná a működtetést)- kellene kitermelniük.
Kedves G.T.!
Ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha közpénzből, az összes politikai erő egyetértésével, támogatásával valósulna meg.
Na, ezért álom, édes álom.
Hát nagyon szép az elgondolás a szövetség részéről, de a jelenlegi kormány részéről az ígéret az csak álom marad. Az meg hogy a m.elnök úr nem fogadta személyesen a srácokat, hát nem meglepő, de talán nem is baj :) Amit drukker60 mond, abban van igazság. Én vidékiként szerencsés helyzetben vagyok, hogy van Kaposváron jégcsarnok, de a régióban nincs másik. A minden megyeszékhelyre jégpályát ötletet tartom jobbnak mint a kisstadion átépítését. Ha elnyerjük a rendezés jogát, a bs alkalmas a lebonyolításra és szerintem ugyanolyan jó ajánlólevél ha minden m.székhelyen épül egy pálya.
Megmondom őszíntén személy szerint nem szeretem a politikát, viszont a jégkorongot nagyon!Jó lenne, mindenkinek, ha valóban megtennék a polítikusok azt a szívességet, hogy egy népszerű és még mindig fejlődőképes sportba invesztálnak!Gyermekeinknek létesítményekre van szükségük, hogy egészséges felnőttek legyenek testben és lélekben is egyaránt!
bocssanat, de en azt talaltam, hogy a kisstadion 15000 ferohelyes, es ennek helyere epulne egy uj 4-5000 ferohelyes, akkor az miert is jo?
Ref_Gab: ne haragudj, hogy ellent mondok Neked, de ha figyelembe vesszük, hogy egy-egy jégcsarnokra hány gyerek jut - mármint aktívan jégkorongozó -, akkor bizony nagyon kellene még egy-két jégpálya a fővárosban. Ezzel persze nem azt gondolom, hogy vidékre nem kell...
Az Astra Káposztásmegyeren van. Nem messze tőle van a újpesti (Megyeri úti) jégcsarnok. Az Astrában azért maradt meg mindkét pálya, mert ezexerint mégiscsak megéri fenntartnai.
MeLa! Igazad van. A legjobb lenne ha észbekapnának a befektetők a történt sikereken és egyaránt pesten és vidéken is fellendülne a jégkorong élet...
Elnézést ha valakit megbántottam volna a vidék-főváros gondolattal, csak annyit tennék hozzá ahogyan rajtam kívül néhányan is, hogy bp-n van már három, azt hogy becsukják, nem tudják üzemeletni, erről is olvashatunk.
Ha nem adják meg a döntéshozók az esélyt a vidéknek, lassan már csak a néhány , már meglévő jégcsarnokkal rendelkező városban marad fenn a jégkorong. Fejlődés nuku!
Azért írtam, a kevés pénzt jobban is fel lehetne használni!
Bennem is felmerült a kérdés:
Nem lehetne "csak" befedni a Kisstadont? Akkor lenne egy 15000 férőhelyes csarnok. Mivel a létesítmény tulajdonképpen egy földbe ásott gödör annyira még nem is kéne felfelé építkezni. Persze az építészek ezt nálam jobban tudják. Valaki fel tud erről világosítani?
Gerbeaud: láttad mostanában a Kisstadiont? Sajnos siralmas állapotban van úgy a nézőtér, mind a pálya és a kiszolgáló létesítmények. Szerintem az elmúlt 40 évben nem sokat költöttek felújításra vagy állagmegóvásra. Csak a legszükségesebb karbantartásokat végzik már évek óta...
Ref_Gab: jelen gazdasági környezetben nagyon nehéz befektetőt találni jégcsarnok építésére és üzemeltetésére. Gondoljunk csak bele, mi a befektető célja? Éves szinten alsó hangon 10% feletti nyereség realizálása. Valljuk be, erre elég kicsi az esély... Ezért kellene az államnak valamilyen hangzatos program keretében ezeket a feladatokat felvállalnia. Érdemes lenne egy kutatást végezni arra vonatkozóan, hogy a jégkorongozó gyerekek mennyivel jobb egészségi állapotban vannak, mint hasonló korú, de nem sportoló társaik, s ebből a jövőre vonatkoztatott következtetéseket levonni, vagyis, hogy várhatóan mennyivel kevesebbet fog rájuk költeni az állam az egészségügyi kasszából...
Nem lehet befedni a Kisstadion. Erről értekeztünk úgy kb. 1 hónapja valamelyik topicban. Statikaliag sem bírná...stb...
Gerbeaud: a Kisstadionnak földlelátói vannak, aligha hinném, hogy egy kb. 80-100 méter fesztávolságú szerkezetet elbírnának. Valószínűleg értelmesebb lenne egy új épületet építeni akár kétemeletes lelátókkal. A 15.000 fős befogadóképesség a padokkal igaz, ha beszékezed, a befogadóképesség jelentősen kisebb lesz, 9 és félezres csarnok pedig akad a nagy nézőszámot vonzó meccsekre. Nincs viszont közepes befogadóképességű pálya, hiszen a Koriközpont centerpályáján 2008 darab szék van, ezzel ez a második legnagyobb csarnok. Egyébként is érdemes lenne egy olyan csarnokot építeni, aminek igazi arénajellege van, a pálya körül minden oldalon végig nézőtérrel.

A fejépület kívülről nem néz ki rosszul, az előcsarnok is elmegy, de ha lemész az öltözőfolyosóra, látod a végtelen lepukkantságot. Van egy hatalmas kihasználatlan terület a fejépület és a pálya között, de elég hülyén nézne ki, ha az épület ablakai elé lelátót építenének... Az eredményjelzót már a nyolcvanas években is ritkán lehetett látni működni, és így tovább.
Vidéken sorra épülnek azok a kis fa jégpályák. Azok bőven megteszik egyelőre. Nagy csarnokot csak Fehérvárra és Budapestre érdemes most építeni, ahol van néző is. Az utóbbi 2 évben minden válogatott meccsen teltház volt Budapesten, Debrecenben viszont erősen foghíjasok voltak a lelátók.
Ahogy hokikori is említette Budáról sem kellene megfeledkezni. A XI. kerület az ország legnagyobb önkormányzatai közé tartozik és a sportélet (profi és amatőr szinten egyaránt) hosszú évek óta hanyatlik. A sportpályák helyére üresen tátongó irodaházakat meg bevásárló központokat (egy meglévő mellé egy másodikat például) építenek. Szeretném felhívni a figyelmet a Lágymányosi híd lábánál lévő Tüske csarnoknak nevezett betonszörnyre, ami 12 éve áll félkészen, kihasználatlanul (arról sajnos nincs infóm, hogy jégpálya építésére alkalmas-e). A legutolsó tervek szerint konferencia központot akartak létrehozni benne. Az is biztos fontos, de Újbudának sokkal nagyobb szüksége lenne egy színvonalas sportközpontra. Szerintem.
Köszönöm a gyors válaszokat. Így értem. utoljára 3 éve voltam a Kisstadionban, az öltözők állapota valóban szörnyű, de amikor 10 éves forma srácként először beléptem a pályára és szétnéztem nekem leesett az állam, hogy ekkora nézőtér létezik. Én is sajnálom gondolom másokkal együtt, hogy nem menthető az a hatalmas lelátó, de ha csak harmad akkora marad is, egy fedett csarnok többet ér már.

Kicsit off: Sportszergyárak reklámjai mennek magyar tvcsatornákon is, mint futball, kosárlabda és tenisz. Ha a sport népszerűsítése a cél, nem lehetne megfűzni egy-két gyártót, hogy adjon le jégkorongos reklámot? Ha például az OB1-nek lenne jövőre fix tvs közvetítése ott mégjobb lehetne.
1. A Kisstadion nem teljesen a földbe ásott gödör, kb. 10 méter a magassága.
2. Az állagmegőrzése tökéletes, megőrizték a közel 50 évvel ezelőtti színvonalat. :-))
3. Hogy a jégkorong felemelkedése csak a vidéki csapatoknak köszönhető egy kicsit vicces, ugyanis a szapporói csapat közel fele pesti utánpótláscsapatokban (KSI,UTE,FTC) nevelkedett.
Amondó vagyok, de talán az első komoly jel a feljutás okozta öröm után. A kisstadiont tényleg nem éri meg felújítani, ellenben egy közepes méretű tényleges aréna azért el el férne a fővárosban. esetlegesen olyan játéktérrel, hogy bármilyen szabvány méretű csarnoksport elférjen benne(plusz kisebb területű jégfelületek speciális edzésekre: alacsonyabb légtér, sokkal kisebb felületek: kapusedzés, lövőedzés, erőnlét, ügyesség, stb stb).
Amúgy nem tudom hol olvastam, de talán itt (minő meglepő :D:D:D), hogy Budafokon vagy hol, van egy félig elkészült jégkorongcsarnok. Na azt viszont meg lehetne nézni, mennyibe kerülne befejezni.
Amíg írtam, nynfas megelőzőtt: Tüske. Ez az. Szóval róla van szó. Amúgy ha minden megyeszékhelyen lesz 1-2-3 ezres jégcsarnok, akkor én már boldog leszek. Persze akkor is, ha 8-10 magyar csapat össze tud hozni egy izgalmas magyar bajnokságot. :D
nynfas: sajnos nem fér el benne egy jégpálya, alapvetően kézi- és kosárlabda mérkőzésekre tervezték. A jelenleg futó pályázat konferencia-központot álmodott meg a helyére...
MeLa: ez rossz hír. Innentől már nem tartozik a tárgyhoz, de azért a Tüskéhez még annyit, hogy sport célú felhasználása mindenképpen hasznosabb lenne a kerületben (és a szomszédos kerületekben) élők/dolgozók számára. Konferenciaközpontot meg csináljanak a reptér közelében, ahogy az szokás.
nynfas: XI. kerületi lévén elég sokat kutattam a "tüske" után, mert első elgondolásom szerint megfelelt volna jégpályának, de sajnos mégsem. A kerületben már többször, több helyre terveztek jégcsarnokot, de eddig egyik sem valósult meg... :(
Nincs pénz rá! - jelentette be ...
Mindenképpen díjazom az ötletet,kellene egy igazi hoki "szentély" a fővárosban.-Ehhez azonban az kell, hogy a fővárosi hoki erőssebb,színvonalasabb legyen.Jó lenne, ha a bajnoki arany is itt lenne/ pl.FTC, UTE / ahol van szurkoló bázis.-Sajnos a realitás azt mondja, nem mostanság lesz erre alkalom.Mint minden ebben az országban főváros-centrikusnak kell lenni...!??Most van lelkesedés mert az A csoportba léptünk... ha /netán/ kiesünk, vajon meddig tart?..
Kedves F. Kapus!HEUREKA
jegkorong.blog.hu/2008/02/21/ujraepul_a_hokipalya_a_varosligetben#more344708
Ezt kerestem sokáig!
Ez az objektumegyüttes akkor elfelejtve, vagy ezen kívül történik még néhány fejlesztés, vagy ez lenne maga a Millenáris projekt?
Hát erről szerintem azért nem volt most szó, mert ez már úgy-ahogy sínen van. Ami fenti cikkben van, az ezen kívüli, és még csak terv.
Jó ez a kezdeményezés, de ez egyelőre gyakorlatilag csak lobbizás. A vidéki projctek megvalósítására nagyobb a sansz, és a budai pályáknak is van esélye, de a Kicsi necces. Necces, mert mind a mai napig nincs eldöntve, hogy mit és hogyan kezdjenek az egész(!) komplexummal. Emiatt, nomeg a SYMA felépülése miatt (amely egy szép kis szeletett szelt ki az egészből) csak akkor kezdődhet érdemi munka, ha végre eldöntik, hogy az új(!) Népstadion mellett milyen irányban fejlesztik a telepet. Az ugyanis biztosnak tűnik, hogy magántőke is lesz benne, ergo annak a magántőkének nyújtani is kell valamit.
Nem Budapestiként is azt mondom, hogy mindenképpen kellene egy komoly, egész évben jégpályaként funkcionáló csarnok a fővárosba. Egy olyan, mint pl. a fociban a Puskás stadion. Nem tudom biztosan a budapesti csarnokok százalékos kihasználtsági arányát, de azt tudom, hogy emberi időpontban szinte lehetetlen jégidőt szerezni.
Ugyanakkor minden megyeszékhelynek illene a kaposvárihoz hasonló technológiájú és méretű csarnokot felhúzni annak a pénznek a töredékéből, amit az önkormányzatok juttatnak nyíltan, vagy éppen álcázottan, teljesen feleslegesen és legtöbbször törvényellenesen azoknak az NB1-es focicsapatoknak, amelyek ugye gazdasági társaságként önfenntartóként működnek, vagy legalábbis kellene működniük és kb. 100-800 embernek nyújtanak szórakoztatást. (Kivéve Diósgyőr, Zalaegerszeg, de ott is csak néhány ezeres a nagyságrend.) Mindezt úgy, hogy havonta két bajnokit játszik otthon a csapatuk az év nyolc hónapjában. Számomra ez irracionális méretű pazarlásnak és ostobaságnak tűnik.
A pénz ezen kívül úgy is kigazdálkodható lenne, hogyha az amúgy semmilyen értelmes közfeladatot ellátó megyei közgyűlések ingyenélő tagjainak a számát csak 10-15 fővel csökkentenék. És még sorolhatnám. Csak ugye itt minden fontosabb a gyerekek egészséges fejlődésénél és a magyar sport jövőjénél. Néha sírok, hogy ide születtem. (Aztán átélek egy Sapporót, és örülök, hogy ide születtem.)
eleve lehetetlen- szívemből beszéltél, grat:):):)
ez mind szép és jó, de ha 'Millenáris' alatt a Millenáris Velodrom (velodrom.hu) értendő akkor annak az átalakításával nagyon nem értek egyet. Az egy kerékpárpálya, és mellesleg műemlék. Kerékpáros aktivisták már évek óta azon dolgoznak hogy helyreállítsák...
Ja. És ez volt az a Millenáris, ahol az ötvenes évék végén a magyar jégkorong létezett, és békében együttélt a kerékpárosokkal.
Egyre több ideiglenes szabadtéri jégpályát látni télen, és mind-mind tele gyerekkel. Én ezt is tolnám. A legjobb példa Drago pályája Veresegyházán.
veldhuis: ok, ha a két dolog elfér egyszerre akkor semmi ellenvetésem!
Szerintem,meg kellene hagyni nyitott pàlyànak,persze fedett nèzotèrrel,tèlen futheto szèkekkel ès persze picit kibovitve amennyi belefèr egy statikai meg muemlèk èpitmèny tàrgykorèbe.nyàron meg hasznàlhatnàk a bringàsok.A szabadtèri pàlyànak kulon hangulata van ès hogyha màr megvan nem kellene elrontani.
Köszi drukker60, reméltem, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel!
eleve lehetetlen jól beszél!

Amúgyis fenébemár, kézen kell ragadni a népet és behúzni őket a hokistadionokba, a média ért a manipuláláshoz...
A Kisstadion meg jó ahogy van,csak felkéne újítani és befedni, ami nem lenne nagy kunszt,csak sajnáljuk rá a pénzt már időtlen idők óta.

Martien: csak lehet, hogy amennyiből felújítod, meg befeded, kapsz egy sokkal jobb új csarnokot több funkcióval. De amúgy jogos a dolog, be kéne hozni a népeket a csarnokokba.
süti beállítások módosítása