HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az OB 1-ben játszana a juniorválogatott

2008.06.06. 11:26 F. Kapus

A jövő heti MJSZ-elnökségi ülésen többek között döntés születik egy többéves terv sorsáról. Indul-e a junior válogatott az OB 1-ben, vagy sem? Körbejártuk a kérdést.

A szövetség tervei szerint a szezonkezdettől december elejéig, tehát a világbajnokságra tervezett közvetlen felkészülésig hetente egy-egy mérkőzést játszanának a juniorok az OB 1-es csapatokkal. Fix játéknapon, a tervek szerint szerdán kerülne sor ezekre a találkozókra. Amelyek komolysága érdekében az eredmény az OB 1-es csapatok táblázatába beszámítana, magyarán, küzdeniük kellene a juniorok ellen a pontokért. A fiatalok eredményét nem rakják bele a tabellába, hiszen csak nyolc találkozón vesznek részt. Ugyanez a rendszer működött Szlovákiában tavaly is, és bevált, tervezik a folytatását. Az MJSZ tud róla, hogy van egy-két klub, amely nem támogatja a tervet, de határozott ez ügyben. Mindenképpen meg akarja valósítani az ötletet.

Nemrég összeírtuk, szerintünk kik jöhetnek számításba ennél a korosztálynál a válogatottban. A legtöbb játékos az Alba Volánban és a Dab.extra.hu-ban szerepel. Azaz az előző szezonban ott szerepeltek. A két klub vezetőjénél érdeklődtünk, mi a véleményük az MJSZ ötletéről.

Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója: "Természetesen támogatjuk a kezdeményezést. Azon vagyunk, hogy a juniorválogatott ideális felkészülése biztosított legyen, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a világbajnokságon. Hogy mindez mire lesz elég, meglátjuk. A pluszköltségeket - szerelés, utazás, egyéb kiadások - a szövetségnek kell viselnie. Az Alba Volán vállalja, hogy a Székesfehérváron rendezett mérkőzés költségeit állja, ami a pályát és az itt játszó játékosokat illeti."

Azari Zsolt, a dunaújvárosiak ügyvezetője nem ilyen optimista: "Három éve tiltakozunk ez ellen. El nem tudom képzelni, hogyan kívánják tető alá hozni. Képtelenség, nem értem meg, hogy a magyar jégkorongot közelről ismerő emberek miért nem látják be, hogy ez nonszensz. Mindent megteszek, hogy a rendszert ne vezessék be kötelezően. A mi csapatunkban legalább öt junior játékos fog rendszeresen szerepelni. Hogyan adjuk oda szerdára azokat a srácokat a válogatottnak, akik csütörtökön bajnokin játszanak? Áthidaló megoldás lehet, ha nem kötelezik a szereplésre azokat, akik a felnőtt csapatokban játszanak. Tisztázni kell a sorrendet. Mi a fontosabb, a felnőtt bajnokság vagy a junior válogatott? Látni kell, hogy alapvető dolgokat nem tudunk megszervezni, ez az ötlet tovább bonyolítaná a helyzetet."

Pék György, aki a junior és az ifjúsági válogatottat vezette az előző szezonban, csütörtök óta pedig az UTE vezetőedzője: "Nagyon nagy szükség lenne arra, hogy a juniorválogatott elinduljon az OB 1-ben. Elsősorban, mert idén sem lesz juniorbajnokság. Ebben az évben sokkal nehezebb a helyzetünk, a Galanisz- és Kiss Ákos-féle generáció kiöregedett, a helyükre érkezőknek kevés az első osztályú tapasztalatuk. Pedig ez a megméretés. A divízió 1-es vb kőkemény lesz. Ez az út lenne a legjobb megoldás. Esély van rá, de túl sok akadály tornyosul a terv előtt. Szervezési probléma, költségviselés és a többi. Szeretném, hogy sikerüljön, de vérmes reményeim nincsenek."

Fejezzük be úgy, ahogy kezdtük: hétfőn megtudjuk, hogyan döntöttek a felek.

41 komment

Címkék: magyarország válogatott ob 1 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értek hozzá kicsit sem, és még azt sem tudom, hogy a junior válogatott kerete hogyan áll össze, de ez akkor azt jelenti, hogy a keretet szeptemberben összerakják, s az nem változik az egész szezon alatt? Vagy minden meccsre más-más játékosokról kell lemondaniuk a csapatoknak? Vagy úgysincs nagy mozgástér a keret összeállításában? Vagy hogyan van ez? Valaki elmagyarázza nekem? Köszi!
Az ötlet nem ilyen újkeletű. Anno a KSI ifjúsági csapata is a felnőtt bajnokságban játszott. A téma újra felvetését a juniorbajnokság elmaradása, és ezáltal a junior korú játékosok játéklehetőségének minimális volta idokolta. Az előttünk álló szezonban - hála a légiós-korlátozásnak - a juniorok nagy számban fognak a felnőtt bajnokságban szerepelni a klubjukkal. Komoly munkát végző klub pedig nem a bajnoki meccsen készíti fel a játékosait, az edzémunkára időt kell szánnia. Azoknál a junioroknál tehát, akik a csapatukban stabil játékosok, okafogyottá válik a juniorválogatott színeiben egyidejűleg még egy bajnoki alapszakaszt lejátszani. A szövetségi kezdeményezés azoknak a játékosoknak nyújt segítséget, akik a klubjukban nem kapnak a fejlődéshez elegendő játéklehetőséget. A piac önszabályozását tekintve azonban felmerülhet a kérdés, hogy akkor a juniorválogatottba hogyan férnek be? Másik oldalról megfontolandó, hogy kizárólag juniorkorú játékosokból ki lehet-e állítani a válogatott csapatot? Mert ha nem, akkor ezt a kezdeményezést fel lehet használni - a juniorokat kiegészítendő - az ifi korosztály kiemelkedő játékosai fejlesztésére is. Véleményem szerint a döntés is nehéz lesz, de a megvalósítás sokkal nehezebb!
Köszönöm a kiegészítést és az összkép árnyalását.
celebesz kérdéseidre nem tudom a választ, én szintén nem értek hozzá, csak egy hokit szerető fanatikusz szülő vagyok, de úgy gondolom, ha szlovákoknál bevált akkor annyira rossz nem lehet.
érdekes lehet a válasz celeb kérdésére, mert ha változhat a keret szezon közben, akkor pl meg lehet oldani, hogy ha pl a Dunaújvárosban játszik 5 junior, akit nem engednek el, akkor azon a meccsen ezt az 5 embert a junior válogatott a bő keretből pótolja.

Ez persze attól is függ, hogy a klubbok közt a válogatottba való "játékos-adalék" mennyire lesz kiegyensúlyozott jövőre.
Egyébként mire alapozzuk, hogy a szlovákoknál bevált?
Egyszerű, már-már paraszti logikával arra következtettem, ha nem vált volna be, nem folytatnák jövőre.
Észrevételek:
6 cspatból lehetne válogatni.
Ugyebár a juniorcsapat ellenfeleinek nem kell elengednie a játékosait, ők a saját klubbukban játszhatnak, így marad 5 egyesület. Ebből akár kettő is lehet romániai túrán és ha kedden meccsük van, akkor szerdára nem fogják/tudják visszaküldeni a juniorokat. Előfordulhat, hogy 3 egyesületből kell kivállítani a válogatottat. Lehet, hogy pont az Újpest lesz Csíkszeredán, így a válogatott edzője sem lesz jelen. A másik nagy kérdés a válogatott utaztatása csíkba. Kedden ugyebár meccsnap van, szerán pedig már játszaniuk kellene kint. Vagy a két kiutazott csapatból állítanák össze a csapatot?
Tehát folyamatosan változó felállásban, közös felkészülés-edzés nélkül játszanának néha az edzőjük nélkül. Ennek szerintem sok értelme nincsen
Újabb kérdés: Mire alapozzuk, hogy Pék mester marad a szövetségi kapitány?
Az egyik adja, a másik nem!!Jellemző ránk.-Én kitalálom a másik ellenzi..eza jellemző eme "hoki" nemzetre.-Ne várjunk itt előre lépést így a fiataloktól.Ősi ellentét, Alba-Ujváros...A Volánban talán előre néznek, míg Ujváros"őskövület"-Matejov érával.Kinek mi a jó érdekkel...
Kedves KCS! A Volánba és a DAC-ba ígért tengeren túli mesterekre akarsz rákérdezni?
Eddig az tartotta a Péket a posztján - és ezt a szurkolók sem vitatták - hogy ennyi pénzért nála jobbat nem lehetett találni.

Azt gondolom, hogy ősszel meg kellene nézni, esetleg nem változik-e úgy az edzőhelyzet Magyarországon, hogy akad nála jobb ár/érték arányú megoldás.

Amúgy pedig a juniorválogatott indulása kapcsán továbbra is az a véleményem, hogy fordítva ülünk a lovon, mert nem az eszközökhöz kell célt rendelni, hanem fordítva. Az U20 válogatott indulása nem cél kéne, hogy legyen, hanem eszköz. Először tehát az utánpótlással kapcsolatos célokat kellene megfogalmazni, beillesztve egy átfogó sportágfejlesztési koncepcióba, majd ezek után kellene mérlegre tenni, hogy érdemes-e elindítani a juniorválogatottat.

Az pedig, hogy Szlovákiából nem jutottak el hozzánk olyan hírek, hogy ne vált volna be ott, semmiképpen nem szabad, hogy érv legyen az indulás mellett a fentiek miatt.
Kcs: arra alapoztam, hogy tavaly sikereket ért el, ezért nem hinném, hogy vált a szövetség. Persze lehet változtatnak.

üveg: Ez nem az ellentétekről szól. Hatlamas butaság lenne erre fogni. Válaszold meg az észrevételeimet és meg tudsz győzni, hogy ez hasznos dolog lenne. Egyébként újvárosban Azarai a vezető, nem Matejov. És nem nevezném ősküvöletnek azokat akik először léptek a fiatalítás útjára és már 3. éve ezen dolgoznak.
Az, hogy a juniorok felnőtt bajnokikon szerepelnek a klubjukban, nem érdem, hanem állapot. Mondjuk ez a szereplés sokszor a fegyelmi büntetésekhez kapcsolódó kisbüntetések, cspatbüntetések leülésére korlátozódott.Ezt és a juniorbajnokság elmaradását azok az egyesületek szívták meg, akiknél lett volna egy juniorcsapatra való játékos.

Hogy a Dunaújváros ellenzi ezt leginkább, az is érthető, hiszen ők nem nagyon lennének meg ezek nélkül a játékosok nélkül. Nem lehet könnyű helyzetben az Újváros, ha tavaly is, idén is egyik korosztályos csapatuk csak egy másik klubbal közösen tud(ott) elindulni a bajnokságban. Ez az Azari-féle one man show a fejlődéshez nagyon kevés lesz, kellene még pénz, paripa, fegyver Újvárosba.

Ami meg a korosztályos válogatottak bajnokikon való szerepeltetését illeti: Nem kizárólag a szlovákoknál van ez így, a finn U20-as csapat is játszott az ottani második vonalban, és nem is volt kutyaütő.

Ami meg a fiatalok meccseit illeti: Mivel csak nyolc meccset játszanának a cikk szerint (tehát minden más csapat ellen egyet), de a bajnokság ugye legalább két komplett oda-vissza fordulóból áll, ezért nem szükségszerű, hogy olyankor is pályára kelljen lépniük, amikor két csapat éppen Csíkban túrázik, lesznek még bőven üres meccsnapok. De szerintem a sorsolás elkészítését illetően legyünk már annyira nagyvonalúak, hogy kinézzük a versenybíróság tagjaiból, hogy el tudnak készíteni egy sorsolást... Eddig sem a sorsolással volt a baj, hanem azzal, hogy aztán a csapatok felborogatták a menetrendet. Ha most ezt nem hagyjuk nekik, akkor a dolog szerintem teljes mértékben kezelhető.
KCs: "Eddig az tartotta a Péket a posztján - és ezt a szurkolók sem vitatták - hogy ennyi pénzért nála jobbat nem lehetett találni."
Az eredményei meg olyan szarok, hogy a csapat feljutott a Div. I-be.
Jézus!!!! Egy meccset bukott a csapat, és hiába nyerte a vb-t, mégis a fejét követelték a KCs-hoz hasonló okosok.
Akkor jól értem, hogy ez a bajnoki rendszer azoknak a junioroknak lenne kitalálva, akik annyira nem ügyik, hogy a saját nagycsapatukba beférjenek, de közel vannak a válogatottsághoz és játékba kellene őket hozni?
Azari Zsolt: "A mi csapatunkban legalább öt junior játékos fog rendszeresen szerepelni. Hogyan adjuk oda szerdára azokat a srácokat a válogatottnak, akik csütörtökön bajnokin játszanak?"

Miről beszél??? A meccsnapok kedden, pénteken és vasárnap vannak (ha nem változott azóta.)

8 meccs nem sok, szeptembertől (bajnokság kezdete) decemberig (junior-VB) van 12-13 hét, simán megoldható.

Nem lesz könnyű az biztos.
Van-e terv az U-20 nemzetközi tornákon való szerepeltetésére?
Kapitánykérdés:
Nem úgy emlékszem, hogy csak az olcsóság dominált anno elhangzott olyan érv is, hogy legyen egy független nem klubedző aki csak a válogatottra fókuszál és fordulórol fordulóra követi a potenciális kerettagok teljesítményét.Ezt tudtommal maga Pék úr is erősen képviselte.
Személy szerint akkor sem értettem és most sem, hogyha a nagyválogatottnál lehet klubedzőnk akkor az utánpótlásnál miért nem???
Emlékező fenti kérdése furfangos, de szerintem nagyon helyén van, de KCs nem reagálta le!!!
Amennyiben a DAC és, vagy az ALBA VOLÁN az észak-amerikai szakemberrel úgy állapodik meg, hogy a háttérben a klubtól kapott apanázst a Szövetség kiegészíti az U-18 és, vagy az U-20 szakvezetői juttatással akkor talán még versenyképesek is tudnak lenni.
Ki tudja mi zajlik a szinfalak mögött? Na de mostmár minden blogbejegyző lebukik, hiszen aki irogat az nincs a Symában!!!
Szerintem az ötlet jó csak nehezen megvalósítható!

Mert kevés a junior korú játékos és azok döntő többsége a felnőtt csapatokban fog szerepelni. Finnországban vagy Szlovákiában választhatnak mondjuk 300 ilyen korú gyerekből nálunk meg 25 ből akik között lehet sérült,nagyon gyenge,meg olyan akinek iskolai elfoglaltsága van meg olyan aki a nagy csapatban játszik? Egy U-20 válogatott,hogy fog a DAB vagy a Titánok ellen kiállni??Az ötlet príma csak nehezen kivitelezhető ha meg gyengébbekkel meg fiatalabbakkal töltjük fel akkor meg értelmetlen. Plusz nehézség,hogy a kapitány felnőtt csapatnál edző valamelyik úját mindig meg kell harapnia,előbb utóbb valahol súrlódása lesz.
T.Oliblood-egyszerű a képlet, a Volán adja a juniorjait arra a nem sok mérkőzésre mely lenne a válogatottnak decemberig/talán még az EBEL-t is kihagyják addig,-Ujvárosnak rövid a kispadja, ezért nem adja.A Volánnál számít a válogatottság, a DAB-nál nem.-Matejovot azért írtam "őskövületnek", mert 8-éve van egy helyen, és a felnőttben most azt mutatja amit évekkel előtte a kölyökben...!
Sajnos egyet kell érteni Ázzári úrral!!(( Teljesen nonszensz az egész kitaláció!Az alap válogatott többsége a felnőtt bajnokságban fog játszani.Most a 89-90-es korosztályra gondolok!Csak a dabnál ,ha jól saccolom ez 5 vagy 6 fő.A volánnál ,amennyiben beverekszik magukat Kógerék a nagycsapatba az legalább 2-4fő.Nyilván az eddző helyében én sem engedném el azt a játékost akire számítok az ob.1-ben.Akkor nem értem minek ezen erőlködni.Sajna nincs annyi junior játékos ,hogy ennek létjogosultsága legyen.:)
oliblood! A dab a fiatalítás útjára lépett ,mert nem volt pénz komoly játékosokra.Leszerződött velük Ázzári úr egy forintos csokiért.A fiatalok meg aláírtak mert játszani szerettek volna.Ezért még nem kell Jótevőnek kikiáltani,hisz a fia így fért be a csapatba:))) Ha jól emlékszem előtte nem nagyon:))Ugyi??:))
Matejovot nem véleményezném,az eredményei beszélnek helyette!!:))D Azt azért hozzáteszem ,máshonnan már réges,réges,régen búcsut intettek volna neki:)))
Üdvözlök mindenkit! Ez az első hozzászólásom itt. Pár hónapja fedeztem fel magamnak ezt a blogot, azóta rendszers olvasó vagyok, a színvonalat nagyon jónak tartom. Úgy érzem most jött el az ideje, hogy véleményt is nyilvánítsak.

Szerintem azt kéne először is tisztázni, hogy mi a CÉL. Az, hogy a juniorválogatott bő keretébe beférő, de a klubjukban nem sokat szereplő játékosok is lehetőséghez jussanak, és fejlődni tudjanak? Mert akkor kevés lesz az a 8 meccs. Ha viszont az, hogy a legerősebb juniorválogatottunk tudjon gyakorolni a divízió 1-es vb-re, akkor meg ahogy az előttem szólók is jogosan kérdezik, mi lesz azokkal, akik az EBEL-ben, vagy pl. a DAB-ban, Stars-ban, stb. rendszeresen szerepet kapnak? Mert ők meg a tét nélküli meccseknél komolyabb terhelést kapnak a klubjukban. Szóval nem tudom, hogy milyen reális célt lehetne kitűzni. A szlovákoknál nyilván más a helyzet, mert ott sokkal szélesebb a merítési lehetőség ebben a korosztályban (is).

Két ötlet, ha már mindenáron indulnak a juniorok. Esetleg a legtehetségesebb ifikkel, illetve max. 2-3 túlkorossal (pl. sérülés után visszatérő játékosok) meg lehetne erősíteni a csapatot egy-egy meccsre.

A másik ötletemnek tudom, hogy sok hátránya van a kevés előnye mellett, annak az a lényege, hogy be lehetne nevezni ezt a csapatot mondjuk a szlovén juniorbajnokságba is mondjuk zalaegerszegi hazai pályával. Tudom, hogy ez kiszúrás lenne például Popovics Patrikkal, mert Miskolcról elég messze van Zalaegerszeg, de ott nemzetközi mezőnyben (szlovénok + Villach U20, Klagenfurt U20, horvát U20...) komoly tétmeccseket lehetne játszani. A kérdés persze ugyanaz, mi lesz azokkal, akik játszanak a klubcsapatukban.
roostand-Te tudsz valamit Azzariról???(((nem kevés a forintos csoki???
Az új bajnokság épp azért lesz jó, mert sok 18-19 éves fog játszani. Nem értem, hogy miért pont most kell ezt a junior-válogatottat erőltetni.
KCs, van egy ingyen elvihető katapultos helikopterem, nem kell?
Üveg!Nem tudom mit kellene tudnom róla!:)) Amit pedig tudok az épp elég:)) Igazad van,tévedtem forint,húsz meg egy sportszelet.:)))Komolytalan fizetések amibe a "mester" eddző is beleszól:))
Felesleges itt túráztatni magunkat, nyilván nem lehet egy klubot sem arra kötelezni, hogy adja oda a játékosait egy másik, szintén a bajnokságban induló csapatba, még ha az a válogatott is...
Üveg! Minden csapat az érdekei szerint cselekszik, a Volán is, a DAB is, a Stars, hála Istennek. Ez a történet nem/sem a Jó és a Rossz küzdelméről szól!
Roostand! Nem kell jótevőnek kikiáltani, de azért nélküle már nem nagyon lenne jégkorong Dunaújvárosban!
üveg azért ezt a teóriádat ne nagyon hangoztasd, ert lehet sokakat megnevettetsz...

roostand, ha komolytalan lett volna a szerződés, akkor tavaly illetve idén miért írtak alá újra? Jobb nyilatkozta nemrég, hogy nem keres a Volánban sem nagyságrendekkel többet. Ifj. Azari a 03/04-es szezon óta a csapat tagja, 06/07-es szezontól van Id. Azari. Szóval nem csak ezért fér be a csapatba, igaz sajnos a tavlyi szezonban nagyon szerette a hazai tábor ezt állítani.
Rock me Amadeus: Ha van közlendőd felém, tedd meg, ha nincs, akkor meg szállj le rólam légyszi.

A személyeskedés helyett inkább arról beszéljünk, hogy a feljutás óta a magyar hokiban egyedül a Stars és a Volán tudott megfogalmazni valami jövőképet, távlati célt, amelyet követni kíván, és ennek érdekében hozza meg a döntéseit.

Hol van egy olyan sportágfejlesztési stratégia, amely a stratégiaalkotás hagyományos módszerével, annak elemeit tartalmazva készülne?

Pl: Vízió - Külső környezet elemzése - Belső adottságok elemzése - Hosszú távú stratégiai célok meghatározása - Ezek lebontása egészen a konkrét intézkedésekig (akciók, programok, projektek révén).
Itt meg lehet nézni a szlovákok 22-es keretét az idei U20-as VB-n:
stats.iihf.com/Hydra/142/IHM1420SVK_33_2_0.pdf
Ott is volt 6 olyan játékos (27.3%), aki nem játszott az U20-as csapatban az Extraligában.
Nem mondta senki, hogy minden juniornak muszáj játszania a válogatott OB I-es meccsein.
KCs: a feljutás óta eltelt egy teljes hónap! :D
vaze: Igazad van, ez több időt igényel, csak legalább lenne jele annak, hogy elindult valami ilyesmi gondolkodás.
KCs! értem én, hogy kicsi ország, kicsi megye, kicsi sportág, de attól még, hogy nem tudsz róla, lehet (van!) ilyesfajta gondolkodás.
Amellett, hogy a DAB szlogenje (Jégkorong Tisztán!) szerintem az egyik legütősebb, amit errefelé ki tudtak találni...
Kcs, szerintem Amadeus csak viccelődött. ték it ízi :)
oliblood!Én nem vitatom mióta a felnőttcsapat tagja,csak a Ferber jóska idejében nem volt alap játékos,helyette a Berta játszott!Előtte szintén nem volt alapjátékos.:))))Ha jóltudom pl:Jonkl is a felnőttcsapat tagja de azt azért nem jelenteném ki ,hogy alapember:))Ugyi???Nos ilyen volt az Ázzári gyerek is:)))Nem írtak alá újra,majd mindegyik játékos 2-3 éves szerződéssel bír!!Ha jóltudom ezért is nem tud az Erdélyi elmenni az albába,ahol sokkal jobban fejlődhetne!Megbízható források szerint MrÁzzári 3milkát kérne mint nevelési költséget.Na már most ezt qurvára nem értem mire?? Mert ha jóltudom az Erdélyit a Dunaferr nevelte,majd átvette a Dac mint jogutód.
Namost Kőhalmi pacalék csődbe vitték a Dacot.A Dab nem jogutódja a Dacnak,ha az lettvolna akkor azt a jelképes -80millát is kikellet volna pengetni.:))DE NEM pengetett,mert nem jogutód!:)))Akkor mire is kéri a nevelési költséget?:)))
Pista! Teljesen normális, hogy szerződéssel rendelkező játékosért pénzt kérnek! :)
roostand: Azokat a 2-3 éves szerződéseket tavaly illetve idén írták alá, amikor ugyanúgy voltak más ajánlataik.
Élő szerződéssel rendelkező játékosért pedig annyit kér az adott klub amennyit akar. Ha leár a szerződése ingyen mehetnek. Nem tudom mi bajod van Azarival, de valószínűleg szerinted Cortina is Azari miatt szokta meghívni a válogatottba. Ferber idejeén ugyanúgy 3-4. soros volt, mint Berta.
Vaze! Teljesen normális dolognak tartom én is hogy egy játékosért pénzt kérnek!!!Ennek a neve ebben aaz esetben a játékos ,játék joga,NEM NEVELÉSI KÖLTSÉG!!!Ugyi??
oliblood! A pénzkéréssel kapcsolatban teljesmértékben igazat adok,én csk arra próbáltam a figyelmet ráirányítani,hogy Ázzári kihasznált egy adott helyzetet:" mert játszani szerettek volna"
Én inkább ugy emlékszem az azari gyerek erősen hőmérőzőtt Ferber idejében.
Őszintén nézzetek már a szívetekbe,a Berta nem jobban megérdemelte volna idén hogy behívják??:))Őszintén!!!Vagy akár említhetném Galaniszt,vagy a Magosit!!!Őszintén!! A kis Sofront már megsem említem!!
Nem szeretném bírálni azt aki behívta a játékosokat,Tiszteletem Cortinának ,de,hogy ki,és hogy kerül oda...Hááát??:)))
majdnem teljesen mindegy, hogyan pántlikázod... Ferber idejében te magad mondtad anno, hogy a lelkes, de huszadrangú svéd játékosok helyett igazán játszhatnának a juniorok és az ifik, amivel nem nagyon lehetett vitatkozni, tehát egy kis azarizásért - még ha rendkívül csábító is - ne mondj ellent saját magadnak, plíz! :) Nikát is meghívta a válogatottba és Sofront is, Magót nem. Azt viszont teljesen nem vágom, hogy mit is használt ki Azari, de egyre kevésbé vagyok benne biztos, hogy ezt itt és tőled meg akarom kérdezni, inkább zárjuk le, sok sikert a fiatalembernek! :)
Ez így igaz!!Most sem hazudtolom meg magam!!Ezt a mondásom a mai napig tartom,hisz ottvoltak a Nikáék:)))Aztgondolom a mai napig akkor és most is, azoknál a svédeknél jobbak voltak!!:))Zárjuk!
Majd egy komoly könyvtárban megbeszéljük,két sör mellett:))Mondjuk holnap??
Elég összevissza vagyok, de ha elkezdődött már az NHL a flaszteren, akkor lelátogatok egyszer, ha nem esik a zeső! :)
süti beállítások módosítása