HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kurkó János robbantott és kipakol

2008.06.04. 07:10 F. Kapus

Forr a levegő a román jégkorong-szövetség (FRHG) körül. Lemondott a teljes elnökség, a két alelnök és az elnök is. Közgyűlés július 10-én lesz. Nem kizárt, hogy bukik a közös liga terve. Kísérletet teszünk arra, hogy elmagyarázzuk, mi történt.

Először egy szerdával ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a román szövetség elnöksége kiszavazta Kurkó Jánost elnöki pozíciójából. Az indokokról és az okokról részletesen beszámoltunk akkori cikkünkben, de a Hargita Népe oldalán (archívum, május 29., legelső cikk) további érdekességeket találnak.

Már akkor felmerült, hogy az ANS (Nemzeti Sporthivatal) vizsgálódik az ügyben. Új fejleményként a román sportminiszter hatályon kívül helyezte az elnökség Kurkó visszahívásáról szóló döntését, és kérte, hogy az FRHG közgyűlés előtt tisztázza az ügyet. Az ANS döntése után több beszélgetésre is sor került a szemben álló felek között, majd benyújtotta lemondását az elnökség és a két alelnök is. Ezek után Kurkó is ezt tette.

Ahogy ígérte, Kurkó János kedd délután hosszú sajtótájékoztatót tartott Bukarestben. Utána értük utol telefonon. "Az évek során egy jól körülhatárolható csoport tette rá a kezét a román jégkorongszövetségre. Ez a mag elsősorban anyagi érdekei miatt tönkre tette a román hokit. Egy éve rajtam kívül senki sem vállalta, hogy rendbe teszi a dolgokat. A régi garnitúrát el kellett volna távolítani, ezen is voltam, de Csíki András és Antal István megremegett a döntő pillanatban, így Pana és Negoita urak, akik közel egy évtizedig voltak vezetők, maradhattak a szövetségben.

A négyes tagjai gazdasági összefonódásaik miatt nem tudnak elszakadni egymástól. A mai sajtótájékoztatón több tucat példával illusztráltam ezeket az összefonódásokat. Idővel egyre többet elégedetlenkedtek, szándékosan akadályozták a munkát, és a román hoki fejlődését elősegítő terveim végrehajtását. Megelégelték, hogy egyik csoportosulásban sem veszek részt. Kijelentem, soha nem is fogok sem a gyergyói, sem a csíki, sem a bukaresti brancsba tartozni. Az előző rendszer itt maradt képviselői szabálytalanul, koholt vádak alapján próbáltak eltávolítani helyemről.

A sportminiszter leírta, hogy az eljárás szabálytalan. Ezek után az ellenem szavazó nyolc ember közül négyet felszólítottam, adják be lemondásukat. Erre alapos okom volt, ugyanis szabálytalanul kerültek be az elnökségbe, kandidálásuk nem volt rendben. Azért is akartak megszabadulni tőlem, mert csalással kerültek be. Mivel a személyes kudarcot nem akarták vállalni, azt erőltették, hogy az egész elnökség mondjon le. Tudták, hogy az ANS döntését követően összehívhatom a rendkívüli közgyűlést. Ezt előzték meg lépésükkel.

Az új elnökségről és az elnök személyéről a közgyűlés dönt július 10-én. Úgy gondolom, az elnökként töltött időszakom sikeres volt. Feljutottunk a divízió 1-be, épült egy új fedett jégpálya. Ilyen körülmények között nem is lehetett tovább dolgozni. Bízom egy jobb elnökségi összetételben, és természetesen újra indulok az elnöki tisztségért."

A nagy balhék közepette pénteken Budapesten tárgyalt hat magyar és négy román klub egy közös liga létrehozásáról. Ez a tárgyalás az OB 1-es nevezési határidő napján történt. Hogyhogy ilyen hangulat közepette Budapestre hozta a Steaua Bucuresti elnökét, miért képviselte javaslatukat (merthogy időközben kiderült, ez elsősorban a Steaua ötlete volt, és a főszponzort is a bukarestiek ígérték be) a magyar ligában, kérdeztük az exelnököt, a HC Csíkszereda fő támogatóját.

"Mert korrekt elnökként minden csapat érdekét képviselnem kell, erre mindig is figyeltem. Önzetlenül támogattam az egyesületeket, akkor is, ha a konkrét példa esetében a csíki hokinak teljesen más lett volna az érdeke. Hanganyagom van róla, a Steaua elnöke is elismerte, fair módon jártam el. Mondom, nem találtak rajtam fogást, ezért összetákolt sztori alapján váltottak le. Sok érdeket sértettem, összefogtak ellenem. Ez van."

Ezek után milyen jövője van a közös ligának? "Biztos, hogy mérséklődött a megvalósítás esélye. Eggyel hátrébb léptünk ebben az ügyben."

Megtudtuk még, ha a liga terve kútba esik, a HC Csíkszereda boldogan indul az OB 1-ben, az eredeti tervek szerint. Az ehhez szükséges lépéseket határidőre megtették, leadták nevezésüket, befizették a nevezési díjat is.

Ezek után megkerestük Antal Istvánt, a városi rivális SC Csíkszereda első emberét. Mi történt a román szövetségben, tettük fel a bemelegítő kérdést. "Az egész elnökség lemondott, a szövetség irányíthatatlanná vált. Ezek után a büro kérte az elnököt is, hogy mondjon le, aki megtette ezt."

Antal szerint a történteknek nem lesz hatásuk a közös liga tervére. "Jó megoldásnak tartjuk a ligát, nincs ok, amiért ne hoznánk létre. Kidolgoztunk egy jó tervet, amit a magyar klubok is elfogadtak, az FTC és az UTE kivételével. Ez eladható termék, szerepel benne két főváros csapata, és el lehet gondolkodni, hogy jövőre bővítsük a kört, például egy zágrábi egyesülettel. Ha el tudjuk adni a terméket, tudunk rá találni tőkeerős szponzort, mondjuk egy olyan céget, amely Romániában és Magyarországon is jelen van, és ha a tv-kkel tudunk szerződni, 2-3 év alatt felfuttathatjuk a ligát. Az első lépések megtörténtek, úgy hallom, vannak is érdeklődők."

Kíváncsiak voltunk, mi a Sport Club forgatókönyve arra az esetre, ha mégsem jön létre a közös liga. "Egyelőre csak a közös ligában gondolkodunk. Ha külön lesz a román és külön a magyar bajnokság, az új helyzetet teremt, amit át kell gondolnunk. Mindenesetre a hárommillió forintos különtérítés nem korrekt. Véleményünk szerint mindkét fél jól jár, ha a csíkiak a magyar bajnokságban indulnak. Nekünk is sokat kell utaznunk. A közös érdekeket kell nézni ilyen esetben."

A magyar szövetség a romániai eseményektől függetlenül gyors és végleges megoldásra törekszik a jövő évi versenykiírás kapcsán. Az MJSZ-től származó információk alapján szinte biztosak lehetünk benne, hogy a június 9-ei elnökségi ülés után kiderül, OB 1-es vagy magyar-román közös ligás mérkőzéseket látunk-e ősztől.

35 komment

Címkék: magyarország románia antal ob 1 sc csíkszereda hc csíkszereda kurkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ha külön lesz a román és külön a magyar bajnokság, az új helyzetet teremt, amit át kell gondolnunk."
Khmm...
Valóban merőben új és merész ötlet, nyilván váratlanul éri őket...
Hogy lehet ilyet kimondani felelős sportvezetőként?
"egy olyan céget, amely Romániában és Magyarországon is jelen van"

OTP?
El sem tudod képzelni hány olyan cég van, ami mindkét országban jelen van. Antalnál megint ez a megfontoljuk, nem biztos, lehet duma. Soha nem halottam még egyenesen beszélni, de attól jó vezető még.
A cégek lehet OTP vagy MOL is.Tudomásom szerint más erős tőkével rendelkező mindkét országban jelen levő cég nem nagyon van.

Antal úr vezetőképessége kis kívánni valót hagy maga után, vagy a vezető testületbe vannak rossz döntések de minden esetre gyenge az egész menet.

Friss info, újságíróknak és nemcsak:
Ma délután lesz egy bővebb sajtótájékoztató Csíkszeredába de sajnos sem a helyet és sem a pontos időpontot nem tudom még megmondani.
Nem értem, hogy amikor Kurkó lett megválasztva az FRHG elnőkének, akkor nem okozott összeférhetetlenséget a HC béli tisztsége? Ez csak most esett le mindenkinek? Vagy csak ezt sikerült elsősorban meglovagolniuk? Ez kissé homályba vész számomra.

Az, hogy a vezetőink nem határolódtak el a közös liga indításáról, bizonyára fenyegetés hatására tették. Nem hiszem, hogy a magyar klubok maguk ellen szavaznának. Úgy gondolom, nem került minden nyilvánosságra az ügyben. Sokan firtatták a 3 mFt-ot... De nem az a fontos, hogy a román indulók befizessék, hanem hogy a magyar csapatok utazásai finanszírozva legyenek, és nem önerőből. Aztán hogy ez a pénz, hogy kerül ide: 4x3mFt a román kluboktól, vagy 12mFt (vagy esetleg még több is) egy szponzortól, nem mindegy?!

Egy dolog, ami nekem szemet szúrt, hogy ennek a közös dolognak az indulását nem az MJSz határidejére kellett volna időzíteni, bár kissé "alkalmom szüli a tolvajt" módjára lett ez a közös liga tálava. Ezt a dolgot kicsit több ideig projekteztem volna, de hát várom, mi sül ki belőle.
Kedves Lakota! Miért szörnyű az idézett gondolat?
Na, ez megint arra mutat, hogy igenis el kell vetni a közös liga ötletét, ebből a belviszályból ki kell maradni. A cikk szerint a HC mindenképpen indul, a belépőt is kifizették. Ha az SC kimarad, akkor a Stars belépése miatt a csapatok száma nem változik, a Volán státusza rendezetté válik, az utazási költségek mérséklődnek, és lehet egy normális menetrenddel rendelkező bajnokságot rendezni. Vagyis már jobb a helyzet, mint tavaly volt.
Vinke: Wizzair, Vodafone, Auchan, Mcdonalds, HID zrt, Praktiker, Hearvis, Intersport, Dacia plusz az általad említettek stb stb, mindegyik csak kicsit hozzáad, és tényleg lehet sikere az elgondolásnak, eladni van kinek, kérdés mennyire lesz vevő rá a publikum.
Nem jó ilyen híreket olvasni. Számomra ebből is az következik, hogy még korai a közös bajnokság. Ne kapkodjunk, dolgozzuk ki jövőre a konkrét bajnoki kiírást egy névadó szponzor ALÁÍRT szándéknyilatkozatával. Ne csak "komoly" igéretek repkedjenek a levegőben.
A szeredai csapatokat persze örömmel látnám továbbra is. Bár értem az erdélyiek szempontját mégis ragaszkodnék az utazási hozzájárulás befizetéséhez. ( Különben pl a Fradi nem tudna indulni a magyar bajnokságban )
Vinke: AstraZeneca, OMV, ERSTE, Raifeissen, + durex26 listája,

Sajnos Kurkó sem makulátlan hófehérke, nem véletlenül a SportClubnak szurkol Szereda népe...
Ice cube!

Teljesen igazad van... Ebben a szezonban tisztuljanak le odaát a kedélyek, legyen szponzorkereső meg feltételkialakító bizottság, jövő ilyenkor meg nézzük meg, hogy áll a dolog.
Az utazási díj meg jelenleg már csak az SC különsírása, a Szteva biztos nem indul, szerintem a Progym sem...
Én is úgy éreztem, hogy a közös liga gondolata kicsit korai még. Főleg, hogy az utolsó nap rúgták fel az egész ob1-et. Erre most meg jön ez. Jobb lesz MJSZ-nek, ha idén távol tartja magát ettől a káosztól.

Hogyan fog idejönni egy főszponzor a közös ligába amikor az érintet szövetségek egyike még működésképtelen is????

Csináljuk csak meg az ob1-et a HC jönni fog és akkor ugyanott vagyunk mint tavaly, de nem lepődnék meg, ha az SC és a Gyergyó is indulna.

A közös ligát neki lehet állni nyugodtan kidolgozni 2010-re. Legalább nem kell kapkodni.
fabot azert annyit megjegyeznek a hoza szolasoddal kapcsolatban, hogy a Sport Clubnak azert nepesebba szurkolo tabora mert kb 70 eve letezik a csapat mig a HC kb 3 eves csapat majd 67 ev mulva a HC-nak is nagy szurkolo tabora lesz :) amugy ezzel nem Kurkot akartam vedeni mert az biztos hogy nem hofeherke ez biztos de azert o az az ember aki az utobbi 5-10 evben a legtobbet tett a csiki hokiert es eszmeletlen osszegeket vert bele nem sok haszonnal ha egyaltalan haszonnal
annyit hozzatennek, hogy azert nagyon erdekes, hogy Kurko mindig a SC-ot szivatja ott ahol eri... TV-s vitaban annyi szemetet 5 perc alatt nem lehetett hallani Kurko szajabol a SC irant, mint egy kampany alatt...de lenyegtelen, ez a mi dolgunk mar..

amugy a SC is kifizette az elonevezesi dijat a magyar bajnoksagra! Rendes hataridoben, ha nem indulnanak a magyar bajnoksagba akkor miert maradt volna KOzuch, Poznik stb nalunk vagy miert dobtak volna ki a tobbi szlovakot a csapatbol, ha nem a magyar bajnoksag 5+1 idegenlegios korlatozos szabalyanak a betartasara keszulnenek??
mbemba: Ugyan mitől teremt új helyzetet az önálló magyar bajnokság? Egészen egy héttel ezelőttig erről csak erről volt szó. Elvileg erre készültek eddig is, nem beszélve arról, hogy 2 éve ebben vesznek részt. Ha ezt most kell átgondolniuk, akkor komoly memóriaproblémákkal küzdenek. De gyanús, hogy inkább durex verziója tűnik igaznak, miszerint erőteljes mellébeszélés és ködösítés zajlik. Na EZ szörnyű sztem. Hagyjuk meg az ilyesmit a politikusoknak.
Én is inkább azt támogatom, hogy idén induljon el a magyar és román bajnokság külön külön, mindenki rendezze le a saját háza táján lévő gondokat, és közben legyen szervezés alatt a közös liga, akár már kapásból belevéve a zágrábi, belgrádi csapatokat. Mert Magyarország 10 millió, Románia 21,6 millió, Szerbia 7,4 millió(Koszovó nélkül), Horvát 4,5 millió (összesen 43,5 millió) lakossága kapásból az elérhető célközönség sokszorosa, mint mondjuk egy önálló magyar bajnokság. És ebbe már a MOL igencsak komolyan beszállhatna, mert mind a 4 országban erősen érintetten ott van (itthon nem mondom miért, horvátban INA résztulajdonos, Romániában tulajdonos illetve hálózata van, Szerbiában úgy tudom hasonló a helyzet). 4 ország, komoly szervezés, tv-s meccsek. Kötelező x fiatallal indulni, meghatározott légiósszám(csapatra nézve, valamint egyszerre a meccsre nevezhető/jégen szereplő légiósok száma). Utánpótlás csapatok, stb stb.
Én pl azt is el tudnám képzelni, hogy a mostani nagy Volán az EBELben edződne, a kicsi meg ebben a bajnokságban.
fabot & durex26: Csak azért említettem ezt a két céget mert idáig is ezek támogatták a szeredai hokit, pontosabban a SC-ot.

Nekem az egészben csak az fáj, hogy csak mi veszítünk hoki szerető emberek, csűrik csavarják a dolgokat, érdekek kötik mindenkit és ezeket az érdekeket nem tudják olyan szinten tartani, hogy ne szúrjon szemet mindenkinek.

Igaz az is egyszer már le kell tisztuljon minden és majd utána lépjen mindenki ahogy akar és tud.
Antal már rég eladta magát! Nincs itt semmi meglepő sem a román szövetség házatáján, sem pedig az ob1-ben való indulás terén. Az a nagy harci helyzet, hogy bábszínház az egész és Antal bohócot játszik ebben. Csinálja amit mondanak neki, beszél összevissza és vörös a feje, ha valaki megszorongatja 1-2 kényesebb kérdéssel. Sajnálom a Sport Club-ot, nem egy ilyen vezetőt érdemel, ahogy a csíkszeredai jegkorong kedvelő közönség sem...
lautstarke: ezt a dolgot Csíkban kell lerendezni, ahogy az Antal-Kurkó vitát is... Ebben a többi csapat nemigen tud senki oldalára sem állni...
Én ezt úgy értem, hogy eddig volt külön ez és külön az. Most azt akarták, hogy legyen együtt, de ha ez nem jön össze, akkor úgy kell csinálni, ahogyan régen volt.
Egy elnöknek erre is készen kell állnia! Tényleg nem értem ez miért gyalázatos!
Kerusz: nem kell senki oldalára állni, de ez a cikk a román szövetségről és közvetve a csikszeredai jégkorongról szól. Aminek része a fent említett "uriember" is. Nagyon sokan tudják a SC szurkolótáborából is, hogy mindenki nyerne, ha nélküle folytatná a kedvenc csapatuk, de ez bizonyos összefonódások miatt mostanában nem fog megtörténni.
Mbemba én már nem értem mit akarsz mondani...
én pusztán azt nehezményeztem, hogy új helyzetként aposztrofálva az eredeti verziót, kitér a válasz elől és ködösít. Hogy gyalázatos, azt nem mondtam, de nekem mindenesetre nem szimpatikus.
Miért nem vagyok egyáltalán meglepve?
Én meg azt, hogy ő készült az egyikre és, ha a másik lesz meg, arra is készen kell álnnia! Hiába akarta az elsőt. Szokott ez így lenni!
ekanai: ez volt eddig a legjobb ötlet amit olvastam a közös bajnokságra. Ha ez így ilyes formán vagy legalább hasonlóan sikerülne az eszméletlen jó lenne. Végre egy jó kis színvonalas jégkorong. Bár nem sok esélyt látok rá mer rengeteg dolognak kéne összepasszolni, de iszonyat jó ötlet.
Az otlet elso osztalyu ehez ketseg nem fer de megvalositashoz kell 3 dolog:
1. penz
2. meg tobb penz
3. a masodik pontban felosroltanal is meg tobb
Mert akkor mennyi utazgatast kiszallast kellene fizessenek a csapatok?? ha most problema a Fradinak vagy a Miskolcnak szeredaba jonni akkor mi lenne ha ezt az utat nem 3x-4x kellene megtegyek hanem 10-12x minimum ez meg a nagyobb kluboknak is problemat okozhatna peldaul a kis Volannak is szerintem baj lehetne a penz mert a nagy Volant az EBEL-ben jatszatni eleg sok penzbe kerul.Amugy biztos hogy nagyot dobna a szinvonalon.A masik pedig az hogy a regionalis dolog azert nem lenne jo szerintem mert akkor peladul a romania,szerb horvat, magyar csapatok ugyanugy orrverezesig egymassal jatszananak mint ezelott. Ilyen alapon lehetne valami kupa feleseget jatszani hogy mondjuk minden orszag elso ket helyezetje kerulne be a kupaba vagy az 8 csapat 2 negyes csoport es egyenes kieses rendszer.De meg ezt is problemas megvalositani.
Rex: a mai világban ha nem áll mögötted egy milliárdos, márpedig itt egyetlen egy sincs mögöttünk, akkor csakis pénzügyi alapon működő, piacorientált terméket és szolgáltatást lehet eladni. Ahhoz pedig szervezettség, minőség, marketing, tv.... kell. Minőséget csak akkor lehet produkálni, ha van nyersanyag, amit fejleszteni lehet. Az NHL se 1 év alatt jött létre. Gyakorlatilag 100 évnél régebbóta működik, különféle neveken és verziókban. 3 csapattal indult. Aztán szétesett, aztán megint volt. És így tovább. Hasonlóan az EBEL-hez: az is egy folyamatosan fejlődő, fejlesztett, kizárólag pénzről szóló dolog. Meg lehet nézni a nézőszámok fejlődését. Bluebrothers.uw.hu-ra írtam egy cikket az EBEL-ről (inkább cikkszerű, mert cikket újságírók írnak, én meg ugye nem az vagyok), és fura, hogy milyen változás ment végbe 7év alatt (bluebrothers.uw.hu/news080403.html). 43 millió ember egy helyen, az már azért egy komoly marketing alap. Kell egy egységes, kötött időrend a meccsekhez(egységes informatikai rendszer online közvetítéssel, minden nyelven elérhető alap információkkal), folyamatos tv közvetítés: ugye a kétszer 15 perc fix szünet, meg ugye a kereskedelmi szünet harmadok közepén, az már majdnem fél óra teljes reklámlehetőség. 4 ország, 4 nemzet, de egy cél: fejlődő, fenntartható, élvezhető minőségi hoki. Ha megvan az alap, akkor komolyan kell csinálni, és idővel megjön az eredmény is. Nem szapulni kell a másikat, hanem vele összefogni. Mert 1:1ben lehet kikapunk. De ha már 4en vagyunk, azért az már valami. Úgyhogy ha lehet, ne szapuljuk az erdélyi, román, szerb, horvát meg mindenféle hokiszerető embereket, mert ugyanolyanok, mint mi. Ugyanazt szeretik, csak más nyelven beszélnek. Ellenben a rendbontó, zavart keltő, hőbölgő, úgymond rendetlen nézőket kőkeményen ki kell zárni mindenhonnan a csarnokokból. Had legyen a hokimeccs olyan esemény, ahova bátran kihozhatod a családodat, mert tudod, hogy biztonságos hely, és jól érezheted magad a többi emberrel. Na megint eleredt a nyelvem :D
qx: nem egyszerű megvalósítani, de ha ezt rendesen csinálja mindenki, ott lesz pénz is. A szponzorok nem fognak lagymatag dolgokra pénzt adni. De ha olyan minőséget, szervezettséget, nézőket, állandó médiaszereplést adsz neki, amire azt mondja, ez igen, akkor ott ad is pénzt,nem ugy mint most a 100-200 nézős médiamentes mondhatni unalmas semmire. Itt mire akarsz pénzt elkérni? Ahhoz, hogy pénzt kérhess, le kell tenned valamit az asztalra. Méghozzá komoly dolgot. Ha most kiviszel egy nagy céget, akinek a vezérkara szereti a jégkorongot, és van is pénzük, megmutatod nekik, milyen a meccs, hát nem kell ecsetelnem(gondolok itt a kiscsapatokra: Miskolc, Fradi....). De ha azt látja, hogy ez profin meg van szervezve(máshogy nem is érdemes csinálni), tudja, hogy nem csak egy városról, 100 nézőröl szól a helyzet, hanem x ország x csapatánál, tv-s meccs (plusz rádió és újság), felhajtás, színvonal, profizmus, akkor talán nem kérdéses, hogy melyik esetben áll be szponzorként.
mbemba: ha létrejön az "interliga" attól még ugyan ugy lesz magyar bajnokság, csak az interliga eredményei beszámítottak volna a honi bajnokságba, Mit hittél? a közös szerencsétlenkedés miatt nem lett volna OB1 ?
ekanai: ez igy igaz lehetseges csak nehezen megvalosithato mert ehez olyan elszant es hozaerto emberek kellenek mint pl id Ocskay Gabor ez most csak pelda volt de kell ilyenbol kb 15-20 db hogy ezt ugy meglehessen szervezni ahogy te elmondtad es retenettes nagy befektetes ugy elsore ki nyomna bele ennyi penzt egy bizonytalan sikeru dologert persze hogy none a nezoszam de az elso evben nem lenne akkora nezoszam novekedes mint ahogy szeretne mindenki az elso ev csak "reklam" szinten menne szerintem es utana pedig evrol evre none a nezoszam az eladhatosag minden de az az elso 1-2-3 ev az tanulo ev es azt mindenutt meg kell fizetni lasd a Volant az EBEL-ben es itt sok penz a tanulo penz.Ennek ellenere en tamogatom az otletett mert az egesz kozep-kelet europai jegkorongnak jott tene es hosszu 15-20-25 eves tavon nagyon megnone a szinvonal.Szerintem ha ugy igazabol beindulna akkor kb 10 ev alatt siman az EBEL szinten lehetne mert kb 10-12 ev egy generacio felnovese es en hiszem hogy nalunk sem tehetsegtelenebbek a gyerekek mint pl Ausztriaban, es ha no a nezetseg no a hokizni kezdok gyerekek szama stb stb de ez csak elkepzeles "utopia".
amirol a kurko jànos kipakol!vègulis mirol pakol ki?semmirol!ez tortènik mindig,ha jon egy ismeretlen azt ki kell lokni a sorainkbol.èn nem vagyok kurko rajongo,de azert letett valamit az "asztalra"!mi van az SC-vel?az igazi SZEREDAI klubbal?szerintetek ott minden rendben?
Igen! Azt gondoltam, de tényleg!
De én akkor is úgy gondolom, a nagy közös több pénzzel járhat, mint a honi, nagyobb lehet a vonzereje. És hát döcögve indul, de egyszer csak lesz valami belőle.
Benne lennék egy olyanban is, hogy csak, akkor legyen nagy és közös, ha van névadó is (bárki szerzi is azt!), különben maradjanak otthon a testvérek, mármint bukarestiék!
Amúgy pedig: hajrá Kurkó, lelkesen, mint eddig!
"egy olyan céget, amely Romániában és Magyarországon is jelen van"
és tán DIGI TV néven elhíresült...
süti beállítások módosítása