HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ted Sator Amerikából hoz légiósokat

2008.06.03. 12:19 Hblog

Több száz játékos anyagát néztük át, most az a dolgom, hogy visszautazzak a tengerentúlra, és megkeressem azokat, akik erősítést jelentenének az Alba Volán számára, mondta blogunknak Ted Sator vezetőedző a klub hivatalos sajtótájékoztatója után. Elképzelhető, hogy a légiós sor csak szeptemberre alakul ki véglegesen.

Ted Sator kifejtette, a következő néhány hétben NHL- és egyetemi csapatok edzőtáborait is felkeresi, készül például a St. Louis Blueshoz is, továbbá edzőkkel és játékosokkal konzultál, annak érdekében, hogy a rengeteg szóba jöhető jelölt közül kiválassza a legmegfelelőbbeket, és esetleg meg is állapodjon velük.

Id. Ocskay Gábor ehhez annyit tett hozzá, az augusztus 4. és 11. közé eső héten tesztelhetik a tengerentúliakat, bár nyilván lesz közöttük, akinek nem kell próbájátékon bizonyítania. Egy biztos: arra az időpontra már körvonalazódnia kell a listának, bár az sem kizárt, hogy csak szeptember elejére zárulnak le a nyitott kérdések.

Az Alba Volán honlapján egyébként a már érvényes szerződéssel rendelkező korábbi EBEL-játékosok között említik Kovács Csabát, Hetényi Zoltánt, Benk Andrást és Sofron Istvánt, továbbá szó esik azokról a fiatalokról, akik várható érkezését átigazolási körképünkben már valószínűsítettük.

65 komment

Címkék: sator alba volán ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alpec, ekanai> Még mindig fel vagytok izgulva? Vagy kissé kielégültetek már? :-)
Ami azt illeti, a fiatal tehetségek tekintetében a St. Louis aranybánya. Rendkívül sok újonc beépítését kezdték meg az elmúlt években. Stempniaktól Backesig egy rakás fiatal titánt emeltek ki. A farmcsapatukban, a Peoriaban hemzsegnek a kiváló ifjak.
Murray tud valamit. Sator is.
én személy szerint a következőket reméltem:

1.) palkó, csicsó és a tavaly remeklő fiatalok már a fedélzeten;

2.) egy névadó szponzor és egy táska pénz, amivel:

A. el lehet indulni légiósnézőbe;
B. ott-alvással végig lehet csinálni a szezont, erre tavaly nagyon haragudtam;

:-D
Jó lenne megcsípni tehetséges srácokat a tengerentúlról. Végre valami tökös kezdeményezés! Reméljük a legjobbakat! Sator mester okosan csinálja és ez tetszik. Mindazonáltal magánemberként is egy maximálisan pozitív gondolkodású fazon!
Sajnos e sportág napjai még mindig nem tejföl kis hazánkban. A táska pénz ugyan már megvan...

...sajnos a mérete nem akkora, mint kellene!
Minek táska pénz? :D Bankkártya sok sok fedezettel :D Legyünk korszerűek :D


Amúgy remélhetőleg az ottalvás megvalósul, mert 54 meccses alapszakaszt emiatt mondjuk elveszteni nagyon bosszantó lenne.
Bevallom én is többre számítottam. Én is egy névadószponzorra, aki ne adj isten az új fehérvári csarnok építésébe is beszállt volna:)

Gyerekek, maradjunk már a realitás talaján az új csarnokkal! Kérem. Ezt már több embernek is elmondtam élőben is:
2014 környéke előtt nem hiszem, hogy fel fog épülni, de ha nyerünk 2014es rendezést, akkor valószínüleg, mégpedig 7-8000 csak ülőhelyes, multifunkcionális sportcsarnokot felhúznak a vb-re.

Na mármost:
Mivel multifunkcionális, ezért nem csak jégkorong mérkőzés lenne benne, hanem mindenféle sportesemény, hazai és nemzetközi, valamint kultúrális eseményeknek is otthont adna. És mivel hogy állandó jégfelületet nem tud biztosítani a variálhatósága miatt, ezért mindenképpen kell egy állandó, fedett jégfelület is, ami valójában otthont ad a fehérvári csapatoknak mindenféle jeges sportok keretein belül. Így gyakorlatilag nem lenne otthonos, másrészről meg 7000 férőhelyes csarnokban még a 3000 néző is elég furán nézne ki, mert nagyon foghíjas lenne. Valamint ne felejtsük el a fenntartási költségvonzatát se, mert nem lenne egyszerű működtetni sem egy ilyen nívóju létesítményt (bár ezen oldalt firtatva városi tulajdonú és a város által fenntartott épületként érdekes helyzetet teremt a létesítményt igénybevevő csapatok felé(hogyan, mikor, mennyiért, kik vehetik igénybe, és még számos kérdés merül fel)). Harmadik: nem lenne otthonos a csarnok, márpedig szerintem egy ilyen csapat megérdemli, hogy a bajnoki címei, interliga győzelmei, kupái, visszavonultatott mezei..... kint sorakozzanak minden mérkőzésen(persze ez relatíve a legkönnyebb feladat: vagy állandóan szállítani a "hazai" játékhelyszínekre, vagy mindegyikre készíteni egy egy ilyet.
Úgyhogy mindenki gondolkodjon el ezeken, és vonja le a konzekvenciákat. Az enyém: igen, szeretnék egy ilyen csarnokot fehérvárra, de jelen körülmények között inkább a mostanit csinosítanám, javítgatnám, fejleszteném.

A szponzorokról meg annyit, főleg az olyan nagyhalak, akik RT-ként működnek és hajlandóak főszponzori mennyiségű pénzt adni, azoknál ha csak nem egy nagyon markáns vezető miatt belülről jön a kényszer, akkor elég hosszú folyamatok sajnos a szponzori szerződések. Úgyhogy lehet, hogy még hetekig, hónapokig is tartanak a tárgyalások, mire kiderül, hogy mire jutnak a felek egymással.
Ja és egy kis ízelítő a leendő csarnokról: 8500 férőhelyet írnak, de én már 4-5 adatot is hallottam.
www.hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=hu&size=2&arID=2095
Ez annyira szánalmas, hogy már fáj!

1. Egy ilyen Alba-Arena-t rég el lehetne kezdeni építeni.
2. Mivel magyarok vagyunk, sajnos mindenki át akar verni mindenkit. :((( Szomorú!
egy dolgot nem értek: délután lesz újabb felvonása a sajtótájékoztatónak, vagy csak ti (és az av honlap) döntöttetek úgy, hogy epizódonként prezentálva izgalmasabb az info? :D
Szerintem egyszerű az ok: időbe telik megírni a cikkeket. A Volánhonlapra azért került fel két részletben, hogy a lényeg már hamar fent legyen, a részletek pedig azután, amint sikerült megírni úgy, hogy legyen füle-farka.
Alpec,

úgy van, ahogy Kcs mondja, akartunk valamit adni gyorsan, utána meg többet alaposan.

A Sator-kisinterjú pedig a hab volt a tortán. :)
Akkor félreértettem a dolgot. Gromov kommentjéből azt éreztem, hogy nem részletesebb, hanem újabb infok jönnek :-)

Hát újabb dolgok itten azért mindig jönnek. :)
Defó: szánalmas vagy sem, törvényileg meghatározott, hogy bizonyos méretű és jelentőségű városokban(lásd pl megyeszékhelyek is) kell lennie ilyesfajta multifunkcionális arénának. Biztos el lehetett volna kezdeni, sőt, el is kéne kezdeni lassan, mert ugye engedélyek, tervek, mindenféle dologgal általában elmegy 1-3 év, valamint kivitelezéssel 1-2. Az legrosszabb esetben 5 év, ami a mostani évet nézve 2013, azaz egy sikeres vb rendezés előtt egy évvel előbb lenne meg. De mint mindenben, itt is a pénz dominál. Pedig egy jó menedzsmenttel egész jó kis multi aréne lehetne, alternatívaként a BS-nek.
ekanai: milyen törvény írja elő? Jelenleg Magyarországon összesen két (kis jóindulattal három) divatos szóval élve multifunkciós csarnok van: A Budapest Sportaréna, a Főnix csarnok Debrecenben és az Arena Savaria Szombathelyen, és most áll átadás előtt a negyedik Veszprémben. Ennek alapján összesen négy megyeszékhely lehetne az országban...? A négyből ráadásul a szombathelyi csarnok leginkább kosárlabdára (és a Falco KC igényeire) van szabva, nagyon kicsi küzdőtérrel, elég kicsi befogadóképességgel, és a veszprémi aréna küzdőteréből is hiányzik mintegy tíz méter hosszában ahhoz, hogy egy szabványos jégpálya beférjen, ráadásul egyéb híján ott is marad a kézilabda egyeduralkodó sportágnak.
Egy kérés, vagy tipp a szerkesztőknek!
Nagyon szivesen olvasnék egy cikket, ahol leírják hogy egy komolyabb csapat hogyan keres légiósokat. A folyamat érdekelne leginkább. Még évekkel ezelőtt olvastam a Hossa-Heatley NHL csere részleteiről egy cikket, az nagyon megfogott. Félinformáció csöpögtetése, szimatolás, körbeudvarlás oda vissza, finom puhatolózás, aztán a végén már kőkemény tárgyalás, és aztán siker vagy bukás :D... De nem tudom hogy zajlik ez európában. Szal valaki ismeri a részleteket engem érdekelne egy ilyen jellegű írás!
Nem féltem a Ted Satort, a "túloldalról", majd hoz fiatal jó képességű, hajtós hokisokat.Van neki szakmai tekintélye, rutinja, hogy az elvárásoknak megfelelő csapatot hozzon össze.Az utánpótlást is "idegen" felügyeli, szóval a Volánnál elindult VALAMI....jövőkép!!!
Kerusz: egész pontosan én sem tudom, de illetékes mondta, h van ilyen, csak van egy kibúvó, ami miatt x évig még el lehet odázni a beruházást. Ergo kiskapuzás megy,hogy amíg nem muszáj, addig nem építik meg, mert nagyon sokba kerülnek. Több milliárd Ft/létesítmény, még ha nem is 8000es. Hozzávéve, hogy Mór majdnem beleroppant egy ilyen létesítménybe(12 milliárd ha mindent összeszámolunk, igaz, vannak extra funkciói is állítólag, ergo 10 milliárddal lehet számolni egy közepes létesítménnyel), nagyon óvatosan veszik a helyzetet az önkormányzatok. Megnézve mondjuk Nógrád vagy Tolna megye székhelyét, és annak bevételeit, egy egy ilyen 10 milliárdos kiadás igencsak lehatárolna az egész költségvetésüket sok évre. Hát azt hiszem ez a magyarázata vagy válasza a kérdésednek kedves Kerusz.
Amennyiben mindezen gondolat az összefogás segítségével beérik akkor az a veszprémi kézilabdások mellet a legprofibb magyarországi sportvállalkozássá növi ki magát.Sajnos a főváros lemaradt, de hátha a Bp Stars és a miskolci csapat megmutatja a másik két budapesti klubnak hogyan kell az UTE-nál mérsékeltebb költségvetéssel folyamatosan fejlődő minőségi jégkorongot csinálni!!!
HK: nem tudom mi van Újpesten, és nem is szidni akarom őket, de az biztos, hogy valami nincs rendben a vezetésben. 2. leggazdagabb klubként többet kéne mutatni. Egy szerethető, nézhető, élvezhető, küzdő csapatot. Mondjuk. Úgyhogy remélem, hogy a nagy csöndben, amit most mutatnak, komoly munka folyik a magyar és újpesti koris élet fellendítéséért.
Plusz jó lenne, ha valaki a Fradiba is életet lehelne.
Másfél évvel ezelőtt fehérvári önkormányzati és vállalkozói delegáció járt Kanadában. Fehérvárra befektetni szándékozó vállkozókkal tárgyaltak, valamint 2-3 jégcsarnokot is megtekintettek. Szó esett arról is, hogy a város tulajdonában lévő M7 autópálya melletti Schell töltőállomás mellett komplex "Fehérvár Expo" vásárváros létesülne hotel, bevásárló központ, szabadidős létesítmény építéséről. A komplexumon belül épülne meg egy két szintes multifunkciós aréna függönnyel elválasztható felső szinttel /ha kevesebb nézőre számítanak/, valamint olyan gépészettel, ami bővíthető, edző jégpálya kiépítéséhez. Az autópálya feletti hídon keresztül a vásárközpontot összekötnék a 2-3 km távolságban felépülő börgöndi reptérrel, hogy a világ bármely részéről idelátogató sztárok pillanatok alatt az arénába jussanak külön úton. Az egész Expo külön városrészként funkcionálna, mely a fekvéséből, megközelíthetőségéből kifolyólag a budapesti, balatoni, valamint egészen a határon túli közönséget fogadni tudja egész évben szervezett programjaival. Helyet kapna az Alkoa kézilabda, az Alba-Comp kosárlabda, a Volán jégkorong csapata, de egyik sem állandó pályával, hanem kiemelt rendezvények lebonyolításához.
Emlékező: jól szóltál :) Amúgy ez folyamatban van.
Az nagyon komoly lenne ha megtudnak valositani amit emlekzo leirt sok szerencset hozza
Qx: én is ezt ecseteltem. Csak én nem tettem hozzá a körítést.
Ha ez sikerülne amit emlékező leírt az szerintem példaértékű lenne az egész országban. Jó lenne ha összejönne.
Amúgy ha már így belementünk, akkor hozzáteszem, hogy az majd elvileg egy campus is lesz, valamint K+F jellegű tudományos hely is. Szóval nem egy egyszerű expo lesz. Inkább miniváros expoval, csarnokkal, campusszal, és még sorolhatnám.
15-20 éves terv, optimális esetben.
Nincs róla egy látvány terv valahol?
Valahol olvastam, hogy Ted Sator felesége játékos-menager. Majd csak megoldják valahogy a légiós-kérdést.
Rex: valahol van, csak körbe kell kérdeznem kinél leledzik, és hogy nyilvános-e a terv/látványterv. Még egy kis adalék: magasvasúttal lenne összekötve mind a reptér, mind a belváros.

Banyszi: Direkt nem sietik el a légióskérdést, mert nagyban befolyásolja a pénzügyi helyzet a csapathoz normális keretek között idecsábítható játékosok listáját. Amúgy igaz a hír, állítólag. Most vagy mindenki ezt terjeszti róla, vagy tényleg igaz :D
Ez a SimCity topik? :)
belátható időn belül nem lesz csarnok! A multifunkciós csarnoknak hoki szempontjából nincs értelme, mert jelenleg a hoki által hozott bevételek többszörösét hozzák az ilyen-olyan rendezvények. Ebből az következik, hogy kiszorul a jégkorong a csarnokból. Az önkormányzat támogathatja a sportot (amit most is megtesz), de nem annyival, hogy a +bevételekről az üzemeltető lemondjon.
Nem akarok negatívoskodni, de egy jó darabig a jelenlegi csarnokba fogunk hoki meccseket nézni, amit én nem bánok, mert itt legalább teltházas ebel-meccsek vannak!
belátható időn belül nem lesz csarnok! A multifunkciós csarnoknak hoki szempontjából nincs értelme, mert jelenleg a hoki által hozott bevételek többszörösét hozzák az ilyen-olyan rendezvények. Ebből az következik, hogy kiszorul a jégkorong a csarnokból. Az önkormányzat támogathatja a sportot (amit most is megtesz), de nem annyival, hogy a +bevételekről az üzemeltető lemondjon.
Nem akarok negatívoskodni, de egy jó darabig a jelenlegi csarnokba fogunk hoki meccseket nézni, amit én nem bánok, mert itt legalább teltházas ebel-meccsek vannak!
Igazad van Geriszu. Viszont ha lesz olyan lehetőség, hogy fehérváron legyen egy olyan hokimeccs, mint mondjuk Kanada, Svéd, vagy valami hasonló kaliberű csapat, akkor lehet, hogy a kicsi csarnok helyett a nagy lesz bevetésen.
Ekanai!

A 10 milliárdos csarnok költségvetés kalkulációd elég tulzó! A BS-t is jóval drágábban építették meg, mint amennyiből lehetett volna, de ott vannak extra funkciók is. A kiváló, minden igényt kielégítő multifunkcionális csarnok építési költsége ennek az összegnek a feléből is megvalósítható.
Bocs, de ismerve a magyar ipart és építőipari cégeket meg mindent, nem túlzás a 10 milliárd, hidd el nekem. Főleg ha csak 2010 után épül. Ne feledd, addig 20-30%-al is drágább lehet minden. Az energia 20-30-50%al megy fel évente, és mint tudjuk, az energia majdnem mindennek a mozgatórugója illetve árgenerálója.
Amúgy így ne használd ezt a minden igényt kielégítő csarnok kifejezést, mert az meg aztán ezer százalék, hogy 20 milliárdba se fér bele.
De javaslom, mindenki vegyen téglajegyet, hogy épüljenek a csarnokok :D
csak ne multifunkciós csarnokok épüljenek a hoki számára...
A 2007-es utolsó verzió szerint 8,8 milliárd lenne a csarnok, de nem tudni, mit tartalmaz.

A lényeg, hogy Fehérváron a sporttámogatást a város nemzetközi hírnevének öregbítéseként kezelik, mint egy marketing fogást. Ezért az összes általatok is bizonyára ismert sportrendezvényt egy már többször is jól vizsgázott stáb pályázza meg és több éves rutinja adja a garanciát pl. a 3-szori Kontinentális kupa elnyerésének.

Sátor bá /Ted/ kedves felesége, úgy tudom, hogy Floridában a Panthers környékén dolgozik játékos ügynökként és ketten járják végig a nyári táborokat, csapatokat.
Szerintem óriási dolog, hogy így meg van szervezve a légióskeresés, ennyire még sosem bizakodtam szezon előtt. Ha esetleg sikerülne felhajtani odakint olyan tehetséget, akinek magyar felmenői is vannak, az lenne a hab a tortán. :)
Nem tudom ki építkezett már, de van egy olyan mondott szóbeszéd, hogy számolj ki mindent jó alaposan, majd szorozd meg kétszer, és akkor közel jársz a valósághoz.
8,8 milliárd az már ugye majdnem 10, és tavalyi áron számolva. Telnek az évek, és olyan simám 10 felett leszünk.
Raon: hát nem tudtad, hogy mindenki magyar ősöktől származik? :D
Tégla jegy? ...ez ismerősen hangzott! :-)
Vegyes érzelmekkel ülök a gép előtt.

Mi a cél?
Fantasztikus eredmények elérése az EBEL-ben, vagy minél jobb eredmény, első körben legalábbis a bentmaradás kiharcolása az A csoportban?

Ha az első, akkor tiszta sor.
Ha a második, akkor nekem nem annyira.

Azt tudom, hogy sok pénzt kell összeszedni az osztrák ligás induláshoz, és gondolom nem lenne hátrány, ha ennek egy részét vissza lehetne nyerni (jobb eredmények - jobb szponzori szerződések, talán van vmi eredményfüggő juttatás is, stb). Így érthető az erősítés igénye - bár eleinte ez is csak a költségeket növeli.
Ráadásul így kevesebb lehetőséghez jutnak a magyar csapattagok, illetve lesz, aki miattuk szorul ki onnan.

Én hajlamos vagyok nagy mértékben az EBEL számlájára írni az idei eredményes játékot - azt mindenképp, hogy bírtuk erővel a végéig (az idáig vezető utat is végigkövettem).

Épp ezért lenne fontos, hogy minél többen edződjenek a kinti ligában.
Elhiszem, hogy egy külföldi elit sor rendelkezik olyan húzóerővel, ami miatt az edzéseken hatványozott erővel állnak a feladatok elé a "gyengébb" játékosok, de az is igaz, hogy játék nélkül a begyakorolt mozdulatok is kevésnek bizonyulnak.

Szóval ilyesmin gondolkozom. De biztos tudják, hogy mit csinálnak.
Lac: nem azért mert te említetted :D Amíg várakoznak a sorban a téglajegyre, addig leadhatják a rendelésüket a Merkúrnál 20% befizetéssel, 2-8 év várakozással :D Hogy közben jó legyen a hangulat, Bambit szervíroznak a helyi munkásegylet női tagjai :D:D:D Kajáról az Állami Zsírosdeszka Vállalat gondoskodik a Haladás Mezőgazdasági Termelő Szövetkezet által felajánlott vörös hagyma dózissal.
Zenéről és táncról a Veresegyházi százfogú és százlábú asszonykórus gondoskodik. Millenáris és Kisstadion memoárok :)

A címben jelzett irány még meg is változhat!!!
Amennyiben igaz, hogy T. Sator partnere játékosügynök az északamerikai kontinensen, akkor a most látókörbe kerülő 17-20 éves fiatal játékosok előtt ott lebeghet az NHL álom és megkettőzőtt erővel küzdhetnek minden edzésen és mérkőzésen.
Magnum: nekem is hasonlóak olykor olykor eszembe jutnak, azzal a kiegészítéssel, hogy ugyan fiatalitani kell, de ez egyrészről hosszú folyamat, másrészről valamit valamiért. A fejlődést fel kell áldozni néhanapján az eredményesség oltárán. Folyamatos lehetőség és motíváció a fiataloknak, mellé egy rutinos magyar és légiós tanitó sor, akik akkor is húzzák a szekeret, ha emelkedőnek kell menni. Mert ugyan fárasztó felmenni a hegyre, de a kilátás és tiszta levegő kárpótol. Az út fárasztó, izzasztó, néha kilátástalan és feladásra késztet. Akik feladják az első kisebb emelkedőn, azok megmaradnak lent, ahol a bűz is megragad(ahogy Hofi mondta: szélvédett, de a bűz is megmarad), míg akik küzdenek, áldozatokat hoznak, azok feljutnak a csúcsra, csúcsokra. Közben lehet lesznek kisebb nagyobb mélypontok, de ez természetes velejárója a felfele mászásnak. Mindenki vonja le a következtetéseket a magamfajta kezdetleges kis hasonlatból. Annyiban lesz más az idei szezon, hogy tudjuk mi vár ránk. Tudjuk mit kell nyújtani, hogy nyerjünk, és tudjuk, mit kell tenni, hogy a fiatalok is fejlődjenek. Idén hosszabb lesz az alapszakasz, de azért figyelni kell rögtön az elején is, fiatalok fejlődése ide vagy oda, ne engedjük nagyon el az ellenfeleket.
Meglepő lenne azoknak, akik 17-20 évesen eljönnek ide játszani az NHL-be kerülni innen. Ugyanis Jankó esetén is látszik, szeretik az NHL csapatok a farmjukon nevelgetni a játékost, és nem engedni máshova. Így aki elmegy, mondhatni lemondhat az NHL-ről, hacsak nem valami csodát nem nyújt. Ellenben az orosz extraliga a maga fejlődésével és pénzügyi helyzetével komoly egzisztenciát és motivációt jelenthet nekik, nagyon komoly alternatívája lehet rövidesen az NHL-nek, és talán végre megtörve az egyeduralmat, szinesíti a jégkorong életét.
ekanai: igaz. :)

Magnum:
Nem értek egyet. Azért kell egy légiós sor, hogy az EBEL iszonyat brutális terhelése (amibe idén olyan tehetséges és rutinos játékosok bicskája is beletört, mint Gröschl) ne agyonnyomja a fiatalokat, hanem reálisan végrehajtható próbává váljék. Aztán azért kell egy JÓ légiós sor, mert hiába a tuti edző, csapatsportban nagyon sokat játékban, a játékostársaktól lehet tanulni. Majd nézd meg, hogy a Stars-nál mennyit fog számítani az a rutinos Volános sor. Az is egy óriási lehetség az ottani fiataloknak!

Egyébként meg 54 meccses alapszakaszban kizárt, hogy aki a keret tagja (és nem kapus), az ne kapja meg a maga esélyét. Biztos lesznek formaingadozások, sérülések, Sator egy nagyon jó edző... a légiósok senkit nem fognak kiszorítani, éppenhogy ők teremtik majd meg a lehetőségét annnak, hogy a harmadik-negyedik sor ifjú titánjai meccsről meccsre fejlődhessenek.
Azt se kell és szabad elfelejteni, hogy egy fiatalt nem igazán ajánlatos ennyire leterhelni kapasból. Ez olyan mintha magyar bajnokságból kiszedve fuss hetente háromszor a világ legjobbjai ellen. Állandóan kikapnál, és elmenne a kedved. Nem bírnád a terhelést. Őket fokozatosan kell terhelni, és kell akik miatt a siker is jön.
A légiós sor mellé valószínűleg egy jó külföldi kapust is szeretnének igazolni. Én ezt szűrtem le a cikkekből és nyilatkozatokból...
Borsy: Vagy Szuper, vagy külföldi. Más nem nagyon jöhet szóba. Ebből Szuper nem reális lehetőség.
ekanai Miért nem Szuper én őt szeretném! Egyébként tavaly több "szakemberrel" beszéltem, aki azt mondta látatlanban, hogy tönkretették, kiégették a válogatott játékosait evvel a határtalan terheléssel és az állandó kudarccal. Hát a végeredményt ismerjük... Szurkolok a volánnak, hogy sikerüljön olyan szponzort találni, aki lehetővé teszi, hogy a játékosoknak ne a buszon kelljen oda-vissza aludni, mert laikusként az a gyanúm, hogy ez bizony sokat ki vett belőlük.
Banyszi, Szuper a Volánban? Miből gondolod? Psszt... ;)
Banyszi: Nem azt mondtam, hogy nem szeretném itt látni. Persze ha nem keres olyan eget rengetően sokat kint (amit kétlek persze), akkor érdemes lenne megkeresni (lehet már megtörtént). Ellenben nekem az tetszik, hogy Milánóban egy olyan csapat része, ahol döntően nyernek, és ez a formájára, önbizalmára nézve jót tesz, valamint az is, hogy egy az EBEL-hez hasonlóan erős bajnokságban edződik folyamatosan. Nem baj az, ha bizony sok helyről érkezik a válogatott kerete. De azon se fogok "sírni" ha itt játszana :D
Kedves ekanai! Bár nem nekem címezted a fentieket, de válaszom:

1. reális
2. lejárt a milánói szerződése
3. remélem, nem kell majd sírnod!
Hát nosza, szerezzük meg :D:D:D
Az ajánlat ott van a fiókjában /és a válcsi 21-esének is/;)
:) Bízva bízz és küzdve küzdjél :p
Sztem nem szerencsés, ha a két válogatott kapus egymás elől veszi el a helyet a klubcsapatban. Másrészt szvsz 2 év EBEL és Hetényi überelni fogja Leventét is!
Ahhoz néhány évet Zolikának is a tengeren túlon kellene védeni legalább Levi szintjén. Ha szerencséje lesz, 2 év múlva ő is kipróbálhatja magát valahol. Abba a hibába pedig nem szabad esni, hogy Hetényi védje végig az összes EBEL meccset. A Detroitban sem derrogál Haseknek végig ülnie a rájátszást Osgood mögött. Azonkívül a Volán farm csapatának is kell Zolika néha, ha szoros meccset akar majd játszani.
Hete szépen megállja a helyét, és biztos sokat fog még fejlődni. Nem hiszem, hogy erre csak a tengerentúlon lenne esélye. De tény és való, hogy kell még egy kapus a nagy csapatba.

A farm csapatnak is Zolikája van: Becze. Szintén tehetséges hálóőr. Szipmatikus a játéka, de van még mit tanulnia. Mindazonáltal szerintem szép jövő elé néz ő is.
Kedves KCs!Meg lehet tudni annak az okát, hogy megváltozott a koncepció !!!:www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_1454
Eddig a beszerzendő játékosok és a farmcsapat, valamint az utánpótlás szakmai vezetésére szerződtetendő vezető is északamerikai lett volna.
Most jön a svéd vonal.Természetesen ez nem kritika, hiszen a megnevezett északeurópai ország az én szememben ugyanaz a kategória.
Egy mondat a cikkben azonban megzavart:"A farmcsapatnak lesz 36 mérkőzése,"Ez nem csak a tervezett interliga alapszakasz?Természetesen realista vagyok és nem arra vonatkozik a megjegyzésem, hogy miért nem várja a klub a rájátszásba a csapatot, de az eddigi információkat én úgy értelmeztem, hogy a farm a nagycsapat későbbi bekapcsolódásától függetlenül tovább játszik a hazai bajnokságban.Ez akkor ugye nem áll meg a 36-os számnál?
Lehetne a szerkesztőktől, vagy KCs-től kérni egy kis leírást a svéd Ferberről?
Amennyiben a két név egy és ugyanaz akkor egy kis kivonat a dunaújvárosi honlapról (Szétesés és talpraállás szegmens szétesés része, bár remélem ez nem rosz ómen):dab.extra.hu/acelbikak/tortenelem/

"2004 nyarán a Szélig Árpád féle vezetés ment, és visszajött helyette a Kőhalmi Tibor féle vezérkar. Minden jól indult az Invitel révén névadószponzora lett a csapatnak, a svéd Björn Ferber lett az új edző, és vele együtt érkezett a „svédvonal”. Nos, az időteltével kiderült, semmi sincs a helyén, az anyagi gondok sokasodtak, és az eredmények sem jöttek, a csapatnak nem feküdt a svéd stílus. Februárra odáig jutottak a dolgok, hogy veszélybe került még a bajnoki döntő is."
Kedves KCs!Meg lehet tudni annak az okát, hogy megváltozott a koncepció?Esetleg a svéd Ferber szakmai életutját, egészen a napjainkig edzői sikereit, nagy svéd játékosok neveit akik a keze alatt fejlődtek stb?
hokikori, hamarosan lesz cikk
süti beállítások módosítása