HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újabb sztárok érkezhetnek a Starshoz

2008.05.29. 07:00 F. Kapus

Kangyal Balázs megszerzése után sem pihent a Bp. Stars vezetősége. További négy Szapporóban szerepelt válogatott játékosnak tettek ajánlatot.

Olvasóink szerdán buzgón láttak el bennünket átigazolási értesülésekkel. A dolgok végére jártunk. A hírek két klub, a Bp. Stars és az Alba Volán körül csoportosultak.

Kangyal Balázs Bp. Stars-klubigazgatói minőségében reagált a csapatot érintő információkra. "Négy korábbi csapattársammal folytatunk tárgyalásokat. Előre kell bocsátanom, aláírt szerződés még egy esetben sincs. Felvettük a kapcsolatot Holéczy Rogerrel, Gröschl Tamással, Majoross Gergellyel és Svasznek Bencével. Szeretnénk, ha mind a négyen nálunk töltenék a következő szezont. Utóbbi két játékos esetében megvárjuk, az Alba Volán szerződési ajánlatára miként reagálnak."

Mivel szlovák extraligás játéklehetőséget is említettek olvasóink, Szabó István klubelnököt is megkerestük. "Mint arról hírt adtunk, a Bp. Stars az érsekújváriakkal közösen indít csapatot a jövő évi OB 1-ben. A Nové Zámky elnöke előrehaladott tárgyalásokat folytat a HKM Zvolen csapatával. A megállapodás lényege, hogy az extraligás zólyomiak farmcsapata valószínűleg a Nové Zámky lesz a következő szezonban. Mivel az NZ-Stars szlovák licenccel rendelkezik, felmerült, hogy magyar válogatott játékosok lehetőséget kapnak a Zvolen színeiben szerepelni a szlovák élvonalban."

Természetesen érdeklődtünk a másik érintett fél, az Alba Volán vezetésénél is. Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót Majoross és Svasznek szerződéséről kérdeztük. "Mindkét játékossal tárgyaltam. Az Alba Volán átadta szerződésajánlatát. A fiúk gondolkodási időt kértek. Tudok róla, hogy a Bp. Starstól megkeresték őket. Közöltem a játékosokkal, hogy az Alba Volántól hétfőig kapnak gondolkodási időt. Szeretném leszögezni, hogy a tavalyi keretünk magyar játékosai közül senkit nem szándékoztunk elküldeni a csapattól, akik távoztak, vagy távozni fognak, saját elhatározásukból teszik."

A Volán-vezető tájékoztatása szerint Tokaji Viktorral hároméves megállapodást írt alá a klub. Ugyancsak közel van a szerződés aláírása Ted Sator vezetőedzővel. A komoly NHL-múltú amerikai mester kétéves ajánlatot kért és kapott. A szerződés részleteiről a héten hazánkba érkezett edzővel folyamatosan tárgyal a klub, a hét végéig várhatóan minden részletet tisztáznak.

Ocskay Gábor kis türelmet kért a csapat iránt érdeklődőktől. Reményei szerint a jövő kedden 11 órakor tartandó sajtótájékoztatón kimerítően beszámolhat a csapat jövő évi várható összeállításáról.

A hozzánk érkezett hírek között Fodor Szabolcs átigazolásáról is olvasni lehetett, de ennek több más információ ellentmond. Ezek közül az egyik, hogy a csatár hétfőn az Alba Volánnál kezdte a felkészülést. A másik, hogy Kangyal sem említette a nevét.

Akkor beszéljünk röviden arról, amire az elején utaltunk. Szerdán blogtörténeti esemény történt. Többen egymástól függetlenül átigazolási híreket kommenteltek be különböző cikkekhez. Eddig is ügyeltünk arra, hogy a hírbe hozott játékos ne kerüljön kellemetlen helyzetbe, minden esetben minden oldalról ellenőriztük az információt, közléséhez, ha szükségesnek láttuk, engedélyt kértünk. A kommentek négy-öt Alba Volán-játékos eligazolásáról szóltak. Ezzel új helyzet adódott a blog életében, gyorsan kellett döntenünk. E cikk írója vállalja a felelősséget azért, hogy két-három kommentet törölt, mert úgy ítélte meg, a bennük szereplő játékosok még nem zárták le múltjukat, és a hír közléséből esetlegesen kellemetlenségük származhat.

A törölt kommenteket beküldő kedves olvasóinkkal leleveleztük az eseteket, vázoltuk a helyzetet, elnézést kértünk tőlük. Belátóak voltak, jelezték, nem is gondoltak arra, hogy ez a játékosoknak rossz lehet, ők sem akarták ezt. Később mégis úgy döntöttünk, ilyet többé nem teszünk, a jövőben nem moderáljuk ki a hasonló tartalmú hozzászólásokat, hiszen a kommenteket akkor van jogunk törölni, ha akár másokat, akár bennünket sértenek, vagy a hangnemük olyan, amilyet nem tartunk ezen  blogon kívánatosnak.

Kérünk azonban mindenkit, hogy a fentieket figyelembe véve írjon be híreket, nem végleges, nem megerősített vagy nem bejelentett információkat. Ilyen esetben javasoljuk, levélben jutassák el hozzánk a híreket, bármelyikünk szerzői nevére kattintva megtehetik ezt, és mi igyekszünk gyorsan tisztázni a tisztázandókat. Köszönjük a megértést, az érintettektől még egyszer elnézést kérünk.

30 komment

Címkék: bajnokság átigazolások alba volán ob 1 bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most már csak azt várom, hogy mikor cseréli el a Stars Sándor Szilárdot az SC-vel 2-3 rendkívül tehetséges román júnior válogatottért!!! Win win szituáció mind a két klub számára, sőt Szilárdnak a szlovák extraligában, na meg a Zvolennak azegyik TOP scorer a kanadai táblázat éléről!!!
Hurrá! A végén még egy jó középcsapat lesz itt a Starsból. Érdekes, hogy Bill milyen gyorsan "vezetői" pozícióba került...
Többen észrevettük a leközölt hozzászólásokat és személyes véleményem, hogy ebben az esetben kivételesen helyes döntés volt a kommentek törlése. Gondoljuk végig, hogy az eddig is kevés létszámú minőségi magyar játékos a csapatok bővülésével és légiósok számának csökkentésével olyan helyzetet teremthet, amit pl. a Volán nem képes kezelni, így kérész életüvé válhat a tavalyi EBEL szereplés. Legjobb lett volna, ha más egyesület egy-két szezonnal előbb is legalább ajánlati szinten versenyezni tudott volna a Volánnal.
A szlovák licensz azt jelenti, hogy külföldi csapatként indul? De akkor a szabályok értelmében csak 5+1 magyarjuk lehet és kell nekik is 3 milliót fizetniük.
:) ez az a szabály, ami csak Hargitára + steura érvényes. Gondolom én. Érdekes lesz ez a szezon is, minden csapat azt csinál amit akar, jól meggondolva a Stars nem fog lemondani az Extraligáról, tehát a licenszről sem. Meglátjuk.
Emlékező!

Azért a csapat gerince még nem ment el!Én is aggódom, de remélem, hogy Ted Sator nem azért jött (mindjárt jön?) két évre, hogy az OBI pofozógépét edze. Remélem a kulcsjátékosokkal meg fognak egyezni, visszajönnek a fiatalok, lesz egy jó légiós sor, és akkor a Volán úgy erősödik meg, hogy "potyogtat" játékosokat a többi csapatba is.
Bp.Stars-törekvő csapat,levezető Albás hokisokkal!!Talán csak a Holéczyt sajnálom.-De mi lesz az Albával??-Igaz Ted Sator csak most jön, egyezkedik,tájékozódik,-az első sor talán megmarad,-néhány fiatal,-lesz vagy kétsor légiós,..vajon erősebb lesz mint az elmúlt szezonbeli??-Van itt pénz egyáltalán?-Hol van a válogatottakkal való erősités??-Csak kérdőjel, és megint ?.Mi lesz veled Volán???...
Sátor bá az EBEL csapatot fogja vezetni, a farm csapat más edzőhöz fog tartozni. Ha csak OB-I-es csapatot kellene kiállítani, az nem lenne gond, de 30-35 játékost kell versenyeztetni két bajnokságban.
Én kimondottan örülnék Rogernek, hogy a magyar OB1-ben láthatnánk játszani, de gondolom elég jó ajánlatnak kell lennie ahhoz hogy otthaggya a svédeket. A többi játékos szerintem már túlzás. Bill leigazolását és vezető pozícióját jó ötletnek tartottam, mert kell egy vezető egyéniség, de már kezd olyan lenni a helyzet hogy egy összevásárolt bajnok-sorral akar a Bp indulni. Talán félnek az első évi kudarctól? ...
Na,ja Volannal egy jo EBEL- szerepleshez kell: az elsö sor maradjon+ 1minösegi legiossor+ fiatal vedök. Remeljük legalabb az elsö 2 teljesül. Van mar uj föszponzor, vagy a nemsokara szethullo Volan Zrt marad..
OliBLOOD kérdés felvetése nagyon komoly.
A Stars ötlete szerintem nem rosz, de a szlovák licensz igencsak bekorlátozza a magyar játékosok szerepeltetését, hacsak a kiírók nem fogalmazzák át úgy a szabályt, hogy a bajnokság szempontjából hazainak számít minden magyar állampolgár (elvileg abban maradtunk, hogy ez egy magyar bajnokság!!!) valamint az induló csapat ország licenszének megfelelő ország állampolgárai.Ez nemcsak a Starsnak segítene, de ha indulnának más székely csapatnap pl az SC-nek is a fenti Sándor Szilárd példánál maradva.Ezzel a könnyítéssel is lehetne kompenzálni a 3 milliót azt pedig fizessék ki.
"Felvettük a kapcsolatot Holéczy Rogerrel, Gröschl Tamással, Majoross Gergellyel és Svasznek Bencével" Ezek a játékosok remek sportolók, de az a véleményem, hogy T.Sator már nem bennük gondolkodik, így a cikk üzenet szerintem szintén egy win-win szituáció.
Mi szurkolók is nyerünk vele !!!
Amennyiben miskolciak valóban használható finn fiatalokkal tudnak erősíteni akkor még a romániai csapatok nélkül is szinvonalas lehet a bajnokságunk.Az UTE egy befolyásos sport managert igazolt a napokban, a Dunaferr hosszútávu koncepcióra alapozva több fiatal tehetségét megtartva kanadai segédedzővel erősít ,a székesfehérvári kettes csapat állítólag szintén nemzetközileg jegyzett külföldi trainert kap.
Úgy tűnik, hogy a Fradi kivételével az összes többi csapat képes lehet a másiknak meglepetést okozni.Nekem tetszenek a fejlemények, kivéve a székely csapatok távozását, de azzal főzzünk amink van és így is izleni fog az étel.
Hát remélem a Starsra nem vonatkozik, hogy a magyarok számítanak légiósnak (erre jó lenne választ kapni mihamarabb, mert ha igen, akkor koppanunk). Egy fiatal védőt már vett a volán a DAB-tól, gondolom ha megjön az edző még bevásárolnak
Én úgy tudom - de javítsatok ki ha nem - , hogy a Fradi az elmúlt szezont szintén szlovák licence-el játszotta, s rájuk sem vonatkoztak más szabályok, mint a többi hazai csapatra...
Sziasztok
A tavalyi EBL szereplésre vissza emlékezve azok a játékosok mennek a volántól akik nem a legjobbak voltak . Emlékszek ,Kangyal is sok bántást kapott ,Gröschlnek se ment "csak" a VB szívta fel magát.Ha Majoross és Svasznek elmegy azt már sajnálnám.
MeLa de tavaly nem volt semmi korlátozás
zuglozolee: valóban, sőt ha jól tudom az erdélyi csapatok tekintetében már elmélkedtünk erről a kérdésről...
Kedves Szerkesztők! Azt hiszem jobb lenne elébe menni a találgatásoknak. Legegyszerűbb megkérdezni Lévai Józsefet, elvégre ha valaki, akkor Ő biztosan tudja, hiszen az MJSZ Versenybíróságának Elnöke.
MeLa és Zuglozolee:
Azért volt ilyen korlátozás. Azaz a Fradiban a szlovák liszensz miatt nem játszhattak magyar csapatból kettős játékengedéllyel játékosok. Vagyis ilyen szempontból - amúgy szerintem is elég paradox módon - külföldinek minősült a csapat. (Ja és minden OB I-es magyar csapatnak 2 utánpótláscsapatot kell indítani a magyar bajnokságban!)
Szerintem kifejezetten pozitív hozadéka lesz ha Kangyal mellett még pár rutinos játékos eligazol a Stars-ba, (igazán lehetne magyarul, bár lehet h a "Csillagok" nevet meghagyják egy leendő egri csapatnak :P) mert ez óriási motivációt jelent a fiataloknak, plusz nagyon sokat tanulhatnak tőlük, és ez végső soron jó lesz a válogatottnak is.
Sziasztok. Én még egy dologra vagyok nagyon kiváncsi, hogy Újpesten mi lesz...Minden csapatról hallani ezt-azt, de róluk semmit. Én örülök, hogy most nem hozhatnak 10-20 db szlovákot, de így mi lesz velük? Még a meglévő játékosaikat sem tudják megtartani, komolytalanok...szerintem. Valakinek van alami híre vagy véleménye róluk?
Kedves a10!
Ha nem tévedek akkor vadonatúj vezetőjük egy igen jó üzleti kapcsolatrendszerrel rendelkező úriember a napokban állt munkába.Mostanában sokat adnak a közvéleménykutatásra a csapat szerkezeti átalakítása terén.Én is kiváncsian várom a fejleményeket, mert lassan a legtöbb játékos elkötelezi magát az új idényre.Állítólag az ALBA VOLÁN után a második legnagyobb költségvetéssel gazdálkodó anyaországi csapat.Reméljük, hogy szeptemberben ők is egy megerősödött csapattal szálnak harcba.Javaslok egy látogatász ide:
www.utehoki.hu/index.php
Lorgem: ha gondolod nyugodtan írhatod azt is, hogy "Sztárok" - mert ugye ilyen jelentése is van -, bár lehet, hogy "Érsekújvári Sztárok" a helyes megnevezés... Vagy ha már szlovák licence-ről beszélünk akkor "NZ-Stars".
huh, nem győzöm kapkodni a fejem, hogy pörögnek az események... asszem én inkább kivárom a végső fejleményeket, de az biztos, hogy szép kis évnek nézünk elébe.
Kedves hokikori! Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat, de én ennek ellenére aggódom, mert már nem nagyon tudok kiket a csapatba képzelni:-) A honlapot olvasom, de nem sok érdekes dolgot fedeztem fel rajta. Láttam, hogy jött Vereczkey Zoltán, de senki nem tudja mi lesz belőle. Reméljük valami pozitív...de ki tudja...
Kedves hokikori!

Írtam egy nagyon hosszú hozzászólást, de inkább töröltem. Maradjunk annyiban, hogy kedves ez a naiv jóindulat, amivel az újpesti vezetéshez viszonyulsz az új fiú személyén keresztül, de nem foglalkozva Vereczkey doktor eddigi sportvezetői tevékenyégével (hagyjuk meg neki a bizonyítás esélyét itt is) annyit azért jegyezzünk meg, hogy sajnos, mindazok kivétel nélkül a csapat körül maradtak, akik oda juttatták az Újpestet, hogy senki nem akar odamenni játszani.
Kedves kerusz!
Szívesen olvastam volna a hozzászólásod long version változatát, mert bizony számomra igen misztikus és cseppet sem örömteli az a tény, hogy a valamikori két patináns budapesti egyesület (Fradi,UTE) szinte minden népszerű sportágban vergődik.Anélkül, hogy bármelyik mellet is letenném a voksot, annyit elárulok, hogy én még voltam olyan kistadionbeli mérkőzésükön ahol jóval többen áztak fáztak a rosz időben mint a legutóbbi bajnoki döntőn és voltam a régi Arénában ahol teltház azaz tízezer ember volt (több mint a szlovák extraliga döntőjén) a két csapat összecsapására kíváncsi.Most a sportágunk jóval magasabb szinten van és nem lenne rosz a főváros életébe is visszacsempészni az általam említett eufóriát.Ennyi az én naivitásomnak a forrása:)
Most azt nem értem tulajdonképpen, hogy ha a stars a magyar bajnokságban indul és a szlovák 2be átjátszanak a legjobbak, hármas igazolással játszanak majd a zvolenben vagy hogy? Ez heti kb 3szor 3, vagyis 9 meccset jelentene (nem mintha komolyan hinnék a lehetőségben hogy a zólyomba pont majoross kell, elnézést tőle) ami 7 napra vetítve kicsit sok, nem?
Nem a STARS nevezett a magyar bajnokságba, hanem a Nove Zamki, mert ez csak így működtethető.
Ha az NZ, farm csapata lesz a Zólyomnak, akkor az ottani szabályok szerint, ezek a játékosok feljátszhatnak.
Hogy ki fér be, ki nem, azt a Zólyom edzője mondja meg.
Spisak mellett, jó kezekben lesznek a fiúk.
Erre jó referencia a dunaújvárosi három év, az extraligás múlt és az a kb. 10 NHL játékos, akik a keze alatt dolgoztak.
A többi rajtuk múlik!
Értem én, de a Nove zamky egyúttal a szlovák 1ben is játszik, nem? Csak azért, mert Svasznek Gröschl Majoross esetében is azt jelölték meg indoknak az átigazolásra, hogy játszhatnak a zólyomban is. De nyilván nem fognak mind3 csapatban görögni egyszerre. Csak arra leszek kíváncsi ki hova épül be, mert gondolom a 3 bajnokság versenynaptárai egybe-egybecsúsznak, és évi 321531236517816 meccset nem tud játszani senki.
süti beállítások módosítása