HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jussunk ki akkor az olimpiára is

2008.05.19. 13:28 D. Gromov

Annyira nem ragadtatnánk el magunkat, mint a szapporói divízió 1-es világbajnokság előtt, óvatosabban fogalmaznánk inkább, mégis: nem tűnik egészen lehetetlennek kijutni a 2010-es téli olimpiai játékokra.

A világbajnokság végeztével, ha minden igaz, nemcsak az dőlt el, mely válogatottakkal kerül Magyarország egy csoportba a 2009-es svájci világbajnokságon, hanem az is, kikkel harcolva kell megcéloznunk az olimpiai részvételt.

A leendő vb-csoport összeállításával sokat foglalkoztunk már, előbb a kommentek közt, majd megkérdeztük Pat Cortina szövetségi kapitányt, mit gondol a felmerülő kihívások természetéről. Nem lesz egyszerű a helytállás: Kanada, Szlovákia és Fehéroroszország egyaránt elképesztően kemény ellenfél. A minap arról elmélkedtünk, a Big Seven akár Big Nine-ná bővülhet hamarosan, márpedig ennek a kilencesnek valamennyi riválisunk oszlopos tagja. Sebaj, akkor is szeretni fogjuk a magyar válogatottat, ha mindannyian megvernek bennünket jól, de ha bármelyikükkel szemben pontot szerzünk, arra már aligha találunk majd szavakat. Azaz találunk úgyis – de ne szaladjunk előre.

Hiszen 2009 májusáig akad még dolgunk bőven. Jönnek az olimpiai selejtezők. Amelyek első körében Budapesten találkozunk Litvániával, Horvátországgal és egy előelőselejtezős csapattal. Utóbbi nyilván Nagy-Britannia lesz. Az, hogy ők mélyebbről érkeznek, kicsit megkavarja a dolgokat; novemberben a Papp László Sportarénában épp velük kezdünk, mivel papíron a leggyengébbek, ám valójában erősebbek, mint a többiek. Mindegy, ha fene fenét eszik is, be kell húzni a csoportgyőzelmet, el kell kapni őket sorban.

Az olimpián tizenkét csapat vehet részt. A világranglista első kilenc helyezettje készülhet Vancouverre. Tizediktől lefelé viszont mindenkinek meg kell küzdenie a három maradék helyért. Ha nyerünk Budapesten, a 11.-kel, a 14.-kel és a 17.-kel csaphatunk össze. A rendezés joga a legerősebbé. A vb előtt úgy nézett ki, Németországot, Norvégiát és Ukrajnát kaphatjuk. Azóta változott a helyzet.

Az új lajstrom alapján ezekkel a csapatokkal hozhat össze bennünket a sors: Lettország, Olaszország, Ukrajna. A kvalifikáció Rigában esedékes, 2009 februárjában. Milyen furcsa és örömteli ilyet mondani: a kvartettben csak Lettország és Magyarország lesz A csoportos. Olaszországot kicsapták a franciák, Ukrajnát mi akadályoztuk meg a feljutásban. Ebből még bármi kisülhet. Sok-sok szerencsével és akarással első, némi balszerencsével utolsó hely. De egy biztos: erőpróbának is frenetikus a torna. Óriási szezon következik, akármibe torkollik a vége.

27 komment

Címkék: magyarország olimpia selejtező

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó érzés lesz az elkövetező esztendőben magyar hoki szurkolónak lenni!
Hajrá Fiúk, Hajrá Magyarok!!!
lúdbőrzik a karom, emberek. valóban nagyon jó érzés (és nem lesz, hanem "van") magyar hokiszurkolónak lenni. sőt, lassan őrültnek, fanatikusnak. mondjak egy tövig nyalósat? nem kicsi érdemei vannak ebben a jégkorong blognak is. pertsze, a fiúké és az általuk elért eredményeké a fő érdem, de azért ti is adjátok ám alánk a lovat rendesen. ott leszek ősszel a bs-ben, ha ott lesz a torna. viszem a lurkót is. ő már kirakta a szobai faliújságjára a csapatposztert.
ott kell lenni a bsben, nincs vita. A kovi kor (elnezest ha megelolegezem elragad neha a hev de ez a realitas)meg igazi eroproba lesz, barhol vegezhetunk, minden gyozelem ajandek, de egyik sem lehetetlen (tan az otthon jatszo lettek, de azt se mondanam) 28an megyek haza, 30an lathatom a fiukat, nagyon varom mar:)
Szerintem a második körig eljutunk és ott egy ki-ki meccsen minden megeshet...a VB sikerült, de az Olimpia,-hát nem semmi év következik.Merjünk nagyokat álmodni!!
Bocsi, de a három maradék helyért. (Nem kötözködés, csak olyan jó a blog, hogy az ilyesmi "szemet szúr" ;-) )
Hogy legyen "érdemi" hozzászólás is:
Az olaszok ugye csak B-sek, az ukránokat idén kétszer is megvertük, a lettek ellen meg jöhetne a szokásos bravúr :-)))))))))))))
Az Arénában meg hatalmas "A hősök hazatérnek" gálát kéne rendezni a szervezőknek, itt lenne az alkalom a sportág népszerűsítésére...
Kösz, jav, kicsit sokat kapkodok máma, miközben néhányan még túl a tengeren élvezkednek :))
az ukránokat tavaly és idén vertük meg egyszer-egyszer, javítom a a javítás, jácint :-)
novemberben pedig már lépjünk túl a gálán - előtte lehet ilyen -, mert a britekkel megjártuk már 2005-ben is, amikor Debrecenben leikszeltünk ugyan a két legerősebbel, velük viszont pórul jártunk... a tétmeccs az már tétmeccs.
Kispufi!
"Idén" alatt a legutolsó (idei) szezont értettem, természetesen.
Mint írtam a gálát a szervezőknek kell csinálni, a csapat nyilván a játékkal fog törődni...
És tényleg kéne a nagy sajtóvisszhangos felhajtás, az Aréna szép, kényelmes, központi helyen lévő stadion, ideális az "elsőre kitévedők" megnyerésére...
A britek tényleg veszélyesek is lehetnek, de én NAGYON bízom a fiúkban...
akkor úgy jogos minden mondatod :-)
csak az rtl/sportklub tandem lene csapjon a meccsekre...
Mondjuk a főszponzor segítségével meg lehetne hírdetni óriásplakátokon, TV-ben, stb., hogy olimpiai selejtező, és hogy mindenki legyen ott a Papp László Sportarénában... Most itt az alkalom, hogy megnyerjen magának a sportág sok-sok új embert. A másik meg a holtszezon... Valahogy meg kéne oldani, hogy a hokiláz ne múljon el a nyáron.
Majd dolgozunk rajta :)
Hirtelen nem jut más eszembe nyárra, mint az ausztrál jégkorong bajnokság (AIHL). Ha lázra nem is, hőemelkedésre jó lehet... :P
beigazolódni látszik, amitől féltünk:
"Most a világbajnoki cím után sokan odajöttek gratulálni, megfogták a kezünket, fényképezkedtek velünk, és persze voltak hangzatos ígéretek is, de ezekből eddig semmilyen konkrétum nem valósult meg…" (Ocskay Gabi az NSO-n) :(
Sziasztok!

Nem akarom védeni a hangzatos ígéreteket tevőket, de amíg a jövő szezon végleges programja nem áll össze, ne várjatok csodára! amíg nincs meg egészen pontosan, hogy kikkel fogunk játszani, addig nehéz a szponzorokat meggyőzni! Sőt egyáltalán a tárgyalásokat megkezdeni! Vannak ígéretes jelöltek, nem kell még elővenni a szokásos pesszimizmust! Ha az Olimpiai selejtezőn sem lesznek új logók a palánkon (esetleg mezen), akkor már nagyobb a baj!
Én biztos megyek a selejtezőkre :) Mikor lehet jegyeket venni? :)
Fehéroroszország ellen:
07 feb 2003 18:30 Belarus Hungary 4 - 4
és
07 feb 2004 18:30 Belarus Hungary 5 - 1
és
09 nov 2003 Budapest Hungary Belarus 3 - 6

...a teljesség igénye nélkül :)

Emberek!
Voltam már egy pár Bs hoki meccsen, de nagyon szinházi a közönség! Megkérném a jégkoron.blog.hu szerkesztőit, hogy még időben tegyenek egy felhívást, hogy aki nem csak bámészkodni szeretne, hanem szúrkolni is, azok teszem azt, vegyenek jegyet a kapu háta mögé!!! Csináljunk fergeteges hangulatot ezeknek a srácoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én ott leszek! Ki tart velem????
A Sportcsarnok tőszomszédságában lakom, közel 30 éve.
Kikérem magamnak! :)))))
13 évesen, 1983-ban én is ott voltam a nézőcsúcsot hozó 12.000 néző közt (Magyar-Kína 4 : 3). :)
Azt hiszem, nem ez tartja a rekordot, hanem valamelyik Kisstadionbeli 70-es évekbeli kupameccs.

ott voltam én is a BS-ben 83-ban, HUN-CHI 4:3, Minden idők LEGNAGYOBB sportélménye számomra! A közönség fantasztikus volt! És a nézőcsúcstartó Ferencváros-EV Füssen (BRD) BEK negyeddöntő visszavágóján is, a máig nyitott Kissadionban, a didergő 15 ezer szurkoló között ! Az előzményekhez tartozik, hogy Füssenben, 1-6 ról felzárkózott a fradi és kiegyenlített, majd amikor lehozták a kapusukat a németek, üres kapus góllal nyertünk 7-6-ra idegenben! Na erre jött ki a 15 ezer ember!
És itthon is megvertük a németeket! A németeket sokkolta a közönség fanatizmusa.Erre van szükség a jövőben is szurkolótársaim !
Erre mondom én, hogy aki így gondolkodik, jöjjön a kapu háta mögé, mi szurkolunk mint atom, és a hangulat úgy is elkapja maj ezáltal a többieket is!!!!
Erről (is) jut eszembe.
Milyen jó lenne egy figyelemfelkeltő cikk a Kisstadionról. Évek óta az enyészeté. Nem kéne hagyni, hogy szétrohadjon. 8-10 éve, mikor még a Fradi ott játszotta az OB I -es meccseit szó volt, hogy befedik, és korszerűsítik. Aztán kiderült, hogy az egyik oldala múemlék(?) és ezért nem nyúlhatnak hozzá alapjaiban. Én így tudtam anno.

Na nem off.

Dzsymm, szuper a kezdeményezés! Én amúgy is be szoktam rekedni, legalább nem tűnök ki majd.
defó: nem a Kisstadion a műemlék, hanem a Millenáris, ha jól tudom. Azt biztos, hogy felújítás az elmúlt 20-25 évben nem nagyon történt... Hogy állagmegóvás történik-e, arról nem sokat tudunk, de az biztos, hogy ha saját erőből (!!!) próbálunk valami felújítást eszközölni az öltözők és a vizes blokk környékén, akkor mindig erős ellenállásba ütközünk...
Ez inkább regionális selejtezőhöz hasonlít. Sebaj! :)
Na ezt a tornát simán nyerni kell.
süti beállítások módosítása