HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Horvátország következik

2008.04.17. 18:22 F. Kapus

Pénteken a horvátokkal mérkőzünk a divízió 1-es világbajnokságon, ahhoz, hogy Ukrajnával tényleg ki-ki csatát vívjunk a végén, hozni kell a kötelezőt, és nem biztos, hogy ez nagyon könnyű lesz. Jók vagyunk, de ők is acélosabbak a vártnál.

Horvátország a csoport alulról érkezett újonca. A tavaly odahaza rendezett divízió 2-es vb-t nagy fölénnyel nyerték. Egy érdekes adat: az akkori kanadai táblázat első 11 helyéből 9-et ők foglaltak el.

Legutóbb februárban, Tilburgban találkoztunk Horvátországgal. Sokra nem jutottak, kísérleti csapatunk laza hatost vágott nekik, minden gólunk egyenlő létszámnál született. Sok meccset vívtunk velük az elmúlt években, jellemzően magabiztosan vertük őket. Megszorítani is csak ritkán tudtak.

A horvátok 2008-as sorsolása rémálom. Először az A csoportból kiesett Ukrajnával játszottak, majd a szintén kőkemény házigazdákkal. Nem kaptak nagy pofonokat, de ezt mindenki annak tudta be, hogy a két erős nem szakadt bele a győzelem mértékének fokozásába. Látszott, hogy kapura lövéssel kevésszer próbálkoznak, 11, illetve 15 alkalommal tették a nagyok ellen. Viszont feltűnő, hogy a mérkőzések elejét jól bírják. A 34., illetve a 42. percig csupán egy gólt kaptak.

De nyilván tudták előre: nekik nem azt a két találkozót kell fogniuk, hanem az észtek és a litvánok ellen muszáj jól muzsikálniuk. Az észt meccsen aztán a lövőkedvük is megjött, hátrányból fordítottak. A vb 160. percében Lovrencic megszerezte eddigi egyetlen mezőnytalálatukat. A statlapokból kiderül, a mérkőzések vége felé már alig lőnek. Ebből sok minden következhet; első blikkre tán az, hogy elfáradnak.

A horvát csapat nagy része odahaza játszik. Szemtanúk szerint kapusuk, Vanja Belic frenetikusan véd. A nyolc bekapott gól ellenére 93 feletti százalékkal teljesít. A 24 éves fiatalember 20 éves kora óta a horvát válogatott meghatározó ketrecőre.

Mindössze három légiósuk van. Miroslav Brumercik annyira légiós, hogy szlovákként látta meg a napvilágot. A HKM Zvolenben nevelkedett. Felnőttként öt szezonban szerepelt a szlovák extraligában, de nem tudott megkapaszkodni a legjobbak között, inkább a B csapatokban játszott, másodosztályban. 2003-ban költözött Horvátországba, védő létére négy nagyon eredményes szezon után tavaly nyáron tért vissza szülőhazájába.

A másodosztályú besztercebányai csapatnál kapott szerződést. Az extraligába feljutott gárda legeredményesebb bekkjeként 54 mérkőzésen lépett jégre, 11 gólt lőtt, 21 gólpasszt adott. Csatárnak is becsületére váló mutatók ezek. Most harmadszor szerepel vb-n. 2006-ban kiestek a divízió 1-ből, tavaly simán visszajutottak. Utóbbi alkalommal 5 meccsen 11 pontot gyűjtött a bekk. Adalék a horvát csapat javulásához, hogy Brumercik csak az észtek ellen játszott, mert Vas Jánoshoz hasonlóan neki is klubkötelezettségei voltak korábban. A bajnoki döntőben szerepelt, az utolsó mérkőzésen idegenben nyertek 1-0-ra. Az 58. percben ő maga szerezte a találkozó egyetlen gólját. Ellenünk biztosan játszik, az első sor vezéreként. Érdemes lesz figyelni rá.

A 21 éves David Iveziq az FTC testvércsapatában, a szintén szlovák másodvonalbeli Lokomotiva Nove Zamkyban szerepelt, nem túl fényesen. 37 meccsen 1 gólt és 3 gólpasszt szedett össze. Pedig ő ifikora óta Szlovákiában pallérozódik, a Nitra színeiben két szezont is játszott a junior extraligában.

A még csak 19 éves Michael Novak évek óta Svájcban erősödik, az SC Rapperswil-Jonában. 2007-ben 2 meccset kapott az első osztályban, lepasszolták a másodosztályú Thurgauba. Ott sem sokáig maradt, 6 találkozón játszott. Ezzel együtt az észtek elleni győztes büntetőt ő vágta be.

A többi játékos a harmatos horvát bajnokságban játszik. Már ha ezt a háromcsapatos, négyfordulós szezont bajnokságnak lehet nevezni. Ráadásul idén megtörtént az, amit a horvátok lehetetlennek gondoltak. 11 bajnoki cím után vesztett a döntőben a KHL Medvescak. Legyőzője a KHL Mladost volt. A Mladost játékerejéről sokat elárul, hogy a szeptemberi Kontinentális Kupa-előselejtezőben az SC Csíkszereda 8-1-re legyőzte.

A Medvescak a hazai mellett a szlovén bajnokságban is szerepelt. Az alapszakaszban vehetett részt, ahol a két EBEL-csapatot (Acroni Jesenice, Olimpija Ljubljana) nélkülöző mezőnyben a Jesenice-tartalék mögött a második helyen végzett, 18 pontos hátránnyal.

A KHL Mladost és a KHL Zagreb öt szerb csapattal együtt a Pannonian League-ben indult, ha már hazai riválisok nem akadtak. Ezt a 12 fordulós bajnokságot a Mladost nyerte.

A horvát jégkorong helyzete összességében elég siralmas. 120-130 felnőtt játékosuk és 2 fedett pályájuk van. A Medvescak jelentkezett az EBEL-be, elutasították. Álmaik között szerepel a 2009/10-es indulás.

Ez a csapat nem jelenthet megoldhatatlan feladatot Magyarország számára. Bízunk Pat Cortinában, aki nem hagyja, hogy játékosaink már az ukránokra figyeljenek. A végső siker felé vezető úton győzni kell ellenük, ne számolgassunk. Egy biztos: jó lenne gyorsan gólt szerezni, hogy átérezzék, nincs keresnivalójuk, s mielőbb felfogják: jobb, ha a litvánok elleni másnapi összecsapásra készülnek, hiszen az ő sorsuk ott dől el szombaton.

Azért annyit szögezzünk le: úgy fest, az A csoportba az ukrán csapaton át vezet az út. Horvátország legyőzése egyszerűen kötelező feladat. Nem több, nem kevesebb.

23 komment

Címkék: magyarország vb horvátország válogatott divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meglesz a kötelező 3-at lövünk és nem hajtjuk agyon magunkat.Majd az ukrán ellen ,mindent ami belefér...
Hajrá Magyarok!
köszönöm a posztot, szokás szerint magas színvonalú és alapos elemzés, reméljük télleg elfáradnak, jó lenne egy gyors góllal megtörni őket, akkor nem lenne esélyük. De lebecsülni senkit, így őket sem szabad. Mindenkiben él még az a bizonyos spanyol meccs, annak minden tanulságával (kivéve a spanyolokban, akik jószerivel azt sem tudják mi ez a botozós izé, legalábbis akikkel itt valenciában találkozik az ember:)
Én nem tudom, mikor és mi történt azon a spanyol meccsen. De ahörgőimben érzem, h holnap nyerünk 4-1-re.
Az irdatlan rémálom lenne, ha kapnánk egy pofont és nem lenne Magyar-Ukrán döntő.

Szerintem holnap lesz jó pár csere a csapatban, pl gondolok itt Szuperre
csudto:
Az a 2-3, 3-4 volt!:-)
Az a meccs 3-4 lett, de a holnapi nem lesz annyi.
Simán nyerünk 5 góllal.Ne feledjük, nem csak nekünk, hanem a horvátoknak is a szombati meccsük
lesz a sorsdöntő, ezért ők se fogják agyonhajtani
magukat.
Legyen az, ami az ifidöntőn. Kapjunk ki, és jussunk fel :)
Ha az ukránokat verjük, akkor a holnapi meccs nem számít :)
Én nem pihentetném Szupert, benne van a pörgésben amúgy is, nehogy kiessen a ritmusból. A mezőnyjátékosokkal variálnék csak, hogy ki mennyit legyen jégen. Vas Jankót sem pihentetném, had szokja a japán klímát.
Hol lathatok osszefoglalokat? Esetleg online kozvetites?
Bocs az offért, de a japán meccsről valami videót nem tud valaki valahonnan? Mert azóta sem találtam. Nagyon megnézném azt az érvénytelen gólt
Online közvetítést (csak szövegeset) az IIHF
honlapján, összefoglalókat a youtube-on(de a
japán meccs még nincs fent).
Szöveges online közvetítés itt is lesz, remélem, a szerver is kitesz majd magáért.
Tényleg, mekkora volt a látogatottság a Japán meccs alatt?
Szerver dobta fel a talpát párszor? Mert nekem jópárszor már nem tudta mgjeleníteni az oldalt.
Nem tudjátok valahol nincsen fenn a japán meccs összefoglalója valahol?
Szerintem is lesz csere,kapusposzton,meg a negyediksor tőbbet játszik.Egyébként simán behúzzuk ezt a győzelmet is....
szerintem is Hetényi fog védeni (én már a lettek ellen is ezt hittem)
Oli,

kis híján 100 000 kattintásunk volt, tényleg a szerver vacakolt kicsit, magunk sem feltételeztünk ekkora érdeklődést, közben néha muszáj volt káromkodni, jó párszor elveszett a szöveg egyik-másik része, de örülünk, minden szinten

mondom ezen a helyen is, hiszen látom az egyebek olvasottságát az indexen, egészen kivételes lelkesedést mutatott a publikum
inferno, litván volt az, nem lett, nem mindegy. ha már litván, bombameglepi (ez milyen hülye trendi szó, tán még sose láttam így leírva, hát felavatom éműn magam), szóval, ma reggel: litván-észt 4-1, az észtek fognak kiesni, holott a 4. helyre voltak várhatók. remélem, holnap majd valami észt hokirajongó mondja azt, miközben kibúslakodta magát a kieés felett, hogy no, hát a magyarok jutottak fel, pedig a 3. helyre várták őket :-)
kispufi, bocs, keverem őket, de tudom, hogy a lettek sokkal durvábbak. Remélem a játékosaink is keverik őket és mégjobban figyelnek. Nem árt az óvatosság... :P
elnézést közben nekem is eszembe jutott h el....tam az eredményt:) de a fiúk nem estek bele a csapdába, a horvátoknak meg javulniuk kell kondiban vagy jövőre kihullnak.
HAJRÁÁÁÁÁÁÁ MAGYAROK!
süti beállítások módosítása