HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szabó István és a Bp. Stars válaszol

2008.04.11. 10:11 F. Kapus

A serdülő válogatott prágai útjával kapcsolatban felmerült kérdésekkel foglalkozó cikkünkre reagált Szabó István, a Budapesti Sztárok SE, a Bp. Stars elnöke. Levelét az alábbiakban olvashatják. Kérünk mindenkit, hogy a vitát abban az előremutató hangnemben folytassuk, amelyet a sportvezető is használt. Íme, a levél:

Tisztelt Szurkolók!

A jégkorongblogban megszólításra került a Bp. Stars vezetése az 1992/93-s korosztályos válogatott szereplése kapcsán. Szeretném önökkel megismertetni az ezzel kapcsolatos álláspontunkat.

Egyesületünk ötödik éve rendezi meg az immár nemzetközi szinten is ismert és elismert tavaszi nemzetközi tornasorozatát. Ennek a sorozatnak szerves része a European Golden Puck nevű tornánk, amely ebben az évben az 1993/94-es és az 1991/92-es korosztályokban került kiírásra. Tornáink időpontjai mindig az előző év szeptemberében kijelölésre és megküldésre kerülnek.

A meghívókban legalább öt mérkőzést garantálunk a részt vevő csapatok számára, és természetes, hogy a rendező egyesület is indít csapatot. Mivel 1994-es születésű játékosaink egy moszkvai tornán szerepelnek, ebben a korosztályban az UTE csapata egészíti ki egy sorral csapatunkat.

A serdülő válogatott prágai tornájáról március közepén értesítették egyesületünket és az érintett játékosokat. Miután a válogatott keretbe meghívott játékosaink nélkül nem tudtunk volna csapatokat kiállítani a saját szervezésű tornánkra, szakmai igazgatónk, Robert Spisak jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy nem tudjuk nélkülözni játékosainkat.
A válasz az volt, hogy nem probléma, hiszen ez egy programon kívüli torna.

Szeretném jelezni, hogy sem engem, sem Robert Spisakot írásban vagy személyes beszélgetés formájában nem tájékoztatott senki a korosztályos válogatott programokról, tervekről. A gyakorlat az, hogy rövid idővel az aktuális események előtt kapunk egy köre-mailt, kész tényekkel, nevekkel.

Ez azért komoly probléma, mert a Bp. Starsnak és minden normálisan működő egyesületnek minden év augusztusára elkészül az éves programja, részletes edzéstervekkel, bajnokságok, edzőtáborok és tornák időpontjaival. Ezt kellene összefésülni a válogatottak és a szövetség egyéb programjaival. Eddig erre soha nem volt módunk. Hogy mi az oka, arra nem vagyok illetékes válaszolni. De ezen a gyakorlaton biztosan változtatni kell.

Kijelentem: gyerekeink számára nagy megtiszteltetés a címeres mez viselése. Ezért dolgoznak mindennap, feláldozva sok mindent, amit kortársaik élvezhetnek ebben a korban. Egyesületünk vezetősége, edzői és a szülők pedig azért, hogy az ő álmaik megvalósulhassanak. Ezeknek a céloknak a megvalósításához összefogásra van szükség, minden érintett részéről. Nem hibáztatok senkit a múltból, mert abból csak egymásra mutogatás lesz. Azt viszont kijelentem, hogy a Bp. Stars vezetését semmilyen hátsó szándék nem vezette döntése meghozatalában.

Mint ahogy abban sem, hogy elfogadta a három külföldön játszó játékos jelentkezését a European Golden Puck tornára. Ez eddig is így volt. Az előző években is, ha itthon voltak, jelentkeztek, és mi szívesen láttuk őket. Mindig kíváncsian nézzük, mennyit fejlődtek, és egy kicsit össze is hasonlítjuk tudásukat az itthon játszókéval.

Büszkék vagyunk rájuk, és nem haragudtunk, amikor úgy gondolták, máshol jobban tudják tehetségüket csiszolni, jobb körülmények között dolgozhatnak. Mi mindig szívesen látjuk őket. Hogy miért választották ezt a tornát, nem tudom. Erről őket vagy szüleiket kell megkérdezni. Méghozzá az illetékeseknek. Erre három nap áll rendelkezésre.

Nemcsak őket, hanem mindenkit szeretettel várunk e hét végi kupáinkon.

Szabó István, a Bp. Stars elnöke

19 komment

Címkék: válogatott serdülő bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrekt, semmi probléma.
Hajrá Magyarok
Szerintem ezzel semmi gond. Jó hogy ilyen rangos esemény van évről-évre Budapesten.
Csak a 3 külföldön játszó játékos fura...
A fentiek alapján könnyen elképzelhető, hogy a külföldön játszó srácok is meglehetősen későn értesültek a válogatott meghívásról. Ha így volt, érthető, hogy más irányú elfoglaltságaikra hivatkozva azt lemondták, hiszen feltételezhetően már jóval korábban elkötelezték magukat az European Golden Puck tornára.
Amúgy reggel pont sikerült annyi időt szakítanom, hogy megnézzem a Bp Stars első meccsét. Mendenki jó volt, de szinte hihetetlen, hogy mit művelt a Galló-Hári páros a jégen az oroszok ellen.

Galló korát meghazudtoló magabiztossággal és fegyelmezettséggel tört át az orosz védőkön. Nagyon jó robosztus felépítése van, ütközött, hajtott mégkozzá kiválóan.

Háriról testi adottságairól nekem kicsit Holéczy jutott eszembe, de Hári még nőhet!! (boccs Roger ;P) Ne értsetek félre, ez szerintem lehet néha előny is, bár könnyen ütközték Janikát, de olyan cselei voltak a koronggal, amit nagyon kevés felnőtt magyar játékostól láttam! Ráadásul ő is kiválóan átlátja a játékot.

Remélem mindketten stabil válogatott tagok lesznek. Ahogy ketten előre átbeszélték a jégen a különböző helyzeteket és ahogyan együtt dolgoztak nem csak Stan és Pan jutott eszembe, hanem az is, hogy talán rájuk száll majd az Ocskay-Palkovics duó jégkorong-öröksége. :) Ha sikerül valamelyik délelőtt időt szakítanom, lehet, hogy kimegyek Káposztásra megnézni őket mégegyszer.

Mejet ki Ti is és nézzétek meg ezt a két csodagyereket és a többi tehetséges ifit!
Győzelmet a csapatnak és"Játsz jól!"ölel Apa
Jó volt látni Őket a Norvég csapat ellen is. Köszi Srácok! Szülinapom van ma. Ajándék volt a játékuk.
az U 17 mellett az U 15 csapata is döntőt játszik
holnap a Stars-nak.Nagyon jó meccsek várhatók,minden hokibarát figyelmébe ajánlom!
Akit édekel,saját szemével győződhet meg arról,hogy
nem túlzóak a "jövő reménységeiről" szóló hírek,mert
a srácok szenzációsan nyomják.Hajrá Magyarok!
Kedves jasek!
1. Holnap csak a 93-94 korosztályosok játszanak döntőt, 91-92-ben nincs döntő.
2. Nem a Stars csapat, hanem Stars néven futó játékosok játszanak.
3.oldspielernek: a norvégokat elverték a halott gyenge kanadaiak is, tehát nem mérce.
Bocsánat,senkit nem akartam megbántani, de ne ferdítsünk! Egyébként hajrá magyarok!

Hát igen, gratula a Starsnak, de azért nem árt megemlíteni, hogy a 93-94-es csapatuk egyik legjobbja is miskolci fiú. Gratula neki is!!!
Kedves zsilett!

1. pont igaz.
2. pontban van igazság.
3. pontban mire gondolsz? Miben ferdít oldspieler? Nem volt jó látnia őket? Esetleg nem köszöni nekik? Nincs is szülinapja? Büntetés volt a játékuk?
Minek bántjuk egymást csak azért, mert valaki jót ír valamiről? Megsúgom neked, oldspieler távol áll attól, hogy a rendező csapat szimpatizánsának nevezzük. Mégis elment hozzájuk, szombatonj az volt a legfontosabb programja, hogy megnézze a torna néhány meccsét, leírta, milyen pozitív benyomások érték, te meg leferdítőzöd.
Egyébként meg te is ferdítesz, miért nem arról írsz, hogy kiket vertek meg a norvégok?
Kedves Oldspieler Úr!
Ezúton gratulálok szülinapja alkalmából és remélem mind gyakrabban jár ki Stars meccsekre!
Kedves F.Kapus Úr!
Én meg megsúgom Neked, hogy jó ez a blog, szinte minden nap olvasom, nincs Mo-n hasonló sem.

Zsilett és F. Kapus európai módon intézi a dolgokat!!!
Merem remélni, hogy a Sövetség képviselőit meggyőzi az a performanci amelyet a külföldön játszó kiválóságaink nyújtanak és amennyiben a srácok hivatalos elfoglaltsága miatt a felmérő teszteken nem is tudnak részt venni megkapják a VB-re szóló meghívót.Erre szokták azt mondani, hogy nézzetek a (kanadai)-táblára!!!
A Dima kisfia pedig nem semmi, őrületesen kiegyensúlyozottan ....A többi srác is óriási elismerést érdemel, mert lehet, hogy a védőink neve kevesebbet szerepel a kanadai táblázaton, de ha lenne +- akkor sok egyéb játékos neve is közszájon forogna!!!
A Tillasznak köszönhető remek adatbázis link segítségével be lehet azonosítani a játékosokat, de bevallom a Spisák Tamás nevü srácot nem találom.Ő a szakmai igazgató kisfia? Ő is meghívót kapot, de nem a klub játékosa?Magyar, vagy szlovák állampolgárságú?
1990-es születésűeknél keresd szlovákiában.
Szenzációsan játszottak a European Golden Puck tornán a magyarok. Azért nem a Budapest Stars névvel illetem őket, mert voltak itt külföldön játszó magyarok és szlovákiából importált feltehetően a szakmai igazgató Tamás nevü fia.
A 15 éves korosztályban a szülők elmondása alapján még Újpestről és Székesfehérvárról is érkeztek srácok.
Remek volt látni az idősebbek között Galló és Háry játékát, de nem lógtak ki a sorból a többiek sem.
Meg is nyerték a tornát méghozzá meggyőző fölénnyel.
A fiatalabbak előtt is le a kalappal, mert egy hajszálon illetve négy másodpercen múlott a döntőben a győzelem.A vége előtt 1,5 perccel 2-2 állásnál a JUNOST MINSK – BLR emberelőnybe került, amiből majdnem ők kaptak gólt, de a sipszó előtt 4 másodperccel egy kapunk előtti buli után ők érték el a harmadik győztes találatot.
A mérkőzésre jellemző, hogy fehérorosz részről az"MVP" a kapusuk lett.

"Mivel 1994-es születésű játékosaink egy moszkvai tornán szerepelnek" majd később
"a Bp. Starsnak és minden normálisan működő egyesületnek minden év augusztusára elkészül az éves programja"

Elég érdekes, hogy rendeznek egy 93/94 -es tornát, és saját 94-es csapatuk pont abban az időben egy külföldi tornára megy. Ha saját csapaton belül nem tudják összeegyeztetni a versenynaptárat, akkor miért is feszegetik a válogatott és szövetségi programmal való egyeztetés kérdését?
Hoki_40, nem ők kezdték el feszegetni, hanem mi, mert azt gondoljuk, hogy a feszegetés előreviheti a dolgokat.

A feszegetés célja ugyanis nem más, mint hogy alakuljon ki valami normális párbeszéd, egymás nyektetése helyett mintegy.
Amennyire tudom akkor tegnap nem csak az MJSz elnöksége ült össze, hanem a Bp. Stars is fontos szülői értekezletet tartott.Arról nincs valakinek információja, hogy mi a bajnokságra a csapaterősítésre, a mérkőzések utazási költség és időigényére vonatkozó elképzelése a klub vezetésének. A Bp. Starsban igazán sok diák koru gyermek van !!!
süti beállítások módosítása