HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári, Galló és Hentes a Bp. Starsban játszik

2008.04.10. 10:24 F. Kapus

Mint a serdülő válogatott prágai tornájáról szóló beharangozónkban hírt adtunk róla, a Bp. Stars a most következő hétvégén rendezi meg hagyományos nemzetközi tornáját. Sok érdekességről tudunk beszámolni ezzel kapcsolatban, sőt felvetéssel is élünk.

A European Golden Puck néven futó kupa két korosztályban, az 1991/92-esek és az 1993/94-es mezőnyében zajlik. Azaz a következő szezon ifi és serdülő csapatai csapnak össze egymással. Jó kis társaságok érkeznek külföldről.

Mindenkit arra biztatunk, ha a mellékelt programot átböngészve talál szabad időpontot, és teheti, látogasson ki a káposztásmegyeri jégcsarnokba.

Túlzás nélkül állíthatjuk, az 1992-ben született jégkorongozók között Európa két legjobb bajnokságának meghatározó játékosait láthatják egy csapatban, illetve akár egy sorban. Ki tudja, mikor lesz erre mód legközelebb.

Hári János Svédországban, Galló Illés Oroszországban lett országos harmadik helyezett. Hári az országos döntő pontkirálya lett, Galló az alapszakaszban jutott a tíz legjobb közé. Ezek olyan eredmények, amelyekhez hasonlóra eddig magyar utánpótláskorú játékosként talán csak Szuper Levente és Vas János volt képes. A csatárok 2005-ben a Bp. Starsból kerültek külföldre. Most visszatérnek. A két barát örömhokira készül.

Mellettük megtekinthetik a divízió 2-es ifjúsági világbajnokság legjobb magyar gólszerzőjét, Maszlov Szergejt, az Érsekújváron edződő Pilcsik Tamást, továbbá a román válogatottban sikeresen szerepelt magyar fiatalokat is. Ne felejtsük ki a többieket sem, akik a hazai bajnokságban bronzérmes ificsapat tagjai.

Közben a másik pályán a serdülő magyar bajnokok játszanak, soraikban a szlovák korosztályos bajnokság kanadai táblázatán első három helyet elért fiatallal. Hardi Richárddal, Nemes Benjáminnal, Németh Attilával. Az utóbbi fiatalember 1992-es, úgyhogy minden bizonnyal nem megszokott sorában játszik, hanem eggyel feljebb. Hozzájuk csatlakozik a svájci Kloten Flyers légiósa, Hentes Kristóf. Az ő bajnoki ezüstérme és szezonbeli teljesítménye is megsüvegelendő.

Itt viszont meg kell állnunk egy pillanatra. Nagyon sajnálatosnak tartjuk a kialakult helyzetet, igazán nem szeretnénk személyeskedő vitákat generálni, de.

Mint korábban jeleztük, a torna miatt nyolc Bp. Stars-játékos nem utazik a prágai tornára a magyar serdülő válogatottal. Akkor azt írtuk, a külföldön játszók közül hárman, Hári, Galló és Hentes egyéb elfoglaltságaik miatt szintén nem mennek.

Most már tudjuk azt is, hol lesznek és mit csinálnak ehelyett. Nem gondoljuk, hogy bárkit is el kellene ítélnünk vagy fel kellene mentenünk azért, amit tesz, vagy nem tesz.

Viszont: a szurkolók nevében kéréssel fordulunk a jégkorongszövetséghez, az utánpótlás-nevelő klubokhoz, kiváltképpen a Bp. Starshoz, illetve a játékosokhoz és szüleikhez. Azt kérjük, felejtsék el a sérelmeket, öntsenek tiszta vizet a pohárba. Mi innen úgy látjuk, mindenki jót akar, de mindenki másképp. Ez talán érthető is. De világosan kellene beszélni, rendszeresen kellene egyeztetni és előtérbe kellene helyezni a személyes párbeszédet. Próbálják meg még egyszer. Még ha naivnak tetszik is, azt kérjük mindenkitől, akitől kérhetjük: ne legyen érdekes, hogy eddig ki miben hibázott. Csak a jövő fontos.

Mert vesszük a bátorságot magunknak, hogy leszögezzük: minket az egészből annyi érdekel, hogy a lehető legjobb magyar válogatottakat szeretnénk látni. Minden szinten.

17 komment

Címkék: serdülő hári jános bp. stars galló illés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapus kolléga szívemből szóltál! :')
HAJRÁ MAGYAROK!!!
F. Kapus ismét bölcsen szólt.
Túl szép lenne,túl európai de mi minden előnyével és hátrányával azért csak magyarok vagyunk és ezen nem lehet átlépni.A széttartás, a sikerrel szembeni irigység az genetikailag kódolt és ezen röhög (szlovákiától szerbián át romániáig) sok nemzet.Ennyit a csunya politikáról most hátradőlök a karosszékemben és hagyom magam kellemesen meglepődni, mert egyszer az életemben úgy istenigazából olyan, de olyan jó lenne! :)
Ez az egész történet nagyon elgondolkodtató. Szeretnék hinni benne, hogy minden érintett számára...
Korrekt cikk, kár, hogy nálunk jobbára csak ilyen előzményekkel lehet közösségi egyetértést elérni.
A cikk nagyon jó, még egy adalék hozzá: a szövetség honlapján a Válogatott menüpont alatt nem is szerepel a serdülő válogatott, a prágai tornáról egy hír sincs, a keretről, a felkészülésről - semmi. Amíg a jelek szerint a serdülő válogatott a szövetség számára ennyire jelentéktelen, addig nehéz lesz előbbre lépni...
Az írás valóban nagyon jó (mint mindig).

Kapus, tudsz pontos időpontokat a hétvégi meccsekhez?
A cikkben szereplő első két link alatt az eredményekre kattintva feljönnek a sorsolások percre lebontva
Köszi!
Megbírkoztam vele..
Nem túl nézőbarát, hogy korosztályon belül is beleóg az egyik meccs a másikba. Bár ez nem az én bajom. Az én bajom az lesz, ha csúszik a program vagy ilyesmi, mert pont akkorra van kiírva az a meccs, ami érdekel, amikor van időm elszaladni a Koriközpontba.
De amúgy piros pont/scooby snack neked Kapus, hogy írtok erről, tuti nem hallottam volna róla máshol. :)
Már megint itt egy kérdés. Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás.
Megint egy keresztbeszervezés, válogatott és csapat szinten. A cikkből számomra az derült ki, hogy Prágába egy serdülő"B" válogatottal megyünk ki. Mi a fontosabb? A válogatott vagy a csapatérdek? A külföldön játszóinkt miért nem a válogatottat erősítik?
Félreértés ne essék. Nem az a bajom, hogy a Stars egy rangos tornát rendez - sőt, minél több ilyen tornára lenne szükség -, de mint magyarok a hirünk a nemzetközi tornán is iszonyú fontos. Szerintem.
Talán tényleg jó lenne, ha az illetékes egyeztetnék előre a programokat, hogy ne sértődés legyen megint a vége.
Legjobb tudomásom szerint az MJSZ, és a 92-es válogatott edző(k)a Versenyszabályzat 10. §-ban foglaltaknek megfelelően jártak el. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek szerint senki nem egyeztetett senkivel. Viszont ha jól emlékszem ezt nem írja elő, és nem szabályozza semmi. Igaz a válogatott éves programját mindettől függetlenül időben, augusztus hónapban közzé kellene tenni. Ezt az állandó jellegű rövidzárlatot feltételezhetően a kommunikáció hiánya okozta, mely állandósult az érintett egyesület és a szövetség között. Gondolom, nem véletlen. Ennek lettek áldozatai azok a gyermekek, akik miatt az ügyben érintett szervek létrejöttek. Lehetséges, hogy adott esetben néhányan fordítva ülnek a lovon ?
Le a kalappal F. Kapus előtt ! Elfogultság nélkül irta le a kialakult helyzetet. Ő maga is tudja, hogy valószínűleg egy kicsit naív amit indítványoz, de megpróbálja !!!
Én is úgy látom, hogy felül kell emelkedni sértettségeken, egyéni érdekeken.
Egyeztessünk. Időben. Szlovákiában már augusztusban tudják az egész szezon programját márciusig. Kellenek ezek a megméretések Magyarországon, akár a MAGYAR válogatott is elindulhatna egy ilyen hazai rendezésű tornán.
Beszéljünk többet egymással, ne a rosszat feltételezzük a másikban. Hosszú távon ez mindenki érdeke. A MAGYAR JÉGKORONG érdeke.
Kcs! igen érdekes amit felvetettél!
Vincent 2008.04.10-re!
Szeretném hogyha megnéznénk hogy ezen a tornán igazán magyar hány volt legjobb játékos???
süti beállítások módosítása