HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kurkó: Legyenek ügyesebbek a magyarok

2008.04.09. 10:55 F. Kapus

Szezonértékelő sorozatunkban a Miskolc, az UTE és az FTC-Érsekújvár után a HC Csíkszereda jön. Mióta a Kurkó János-féle csapat belépett a magyar hoki körforgásába, mindig forró körülötte a levegő. Posztunkban sok kérdésre találnak választ.

Kurkó János a HC Csíkszereda támogatójaként nyilatkozott blogunknak. A 2007/08-as bajnokságra tekintettünk vissza először. A csapat az SC-hez hasonlóan két országban harcolt, Magyarországon és Romániában. Célkitűzéseik egyértelműek voltak a szezon elején. Romániában a bajnokságban és a kupában is a döntőbe jutás, Magyarországon mindkét fronton a dobogóra kerülés. A klub 2002-ben alakult, ez volt az első szezonja, amikor a magyar bajnokságban és kupában is részt vett, és eséllyel indult harcba a címekért. Kurkó szerint a négyből három helyen jól teljesítettek.

Csak a román kupát szúrták el. Az SC ellen az elődöntő 49. percében 3-1-re vezettek, de az ellen egyenlített, majd a hosszabbításban nyert. A vezetés a kudarcot az első edzőnek, Lubomir Rohaciknak tulajdonította, aki nem tudta megfelelően ráhangolni a csapat fiatal játékosait a feladatra. A biztos vezetés tudatában leeresztettek. Rohacik menesztését támasztotta alá egy másik felismerés is. Amely szerint az idegenlégiósok nem megfelelő játékerőt képviseltek. Márpedig kiválasztásuk az edző kompetenciája volt.

A magyar kupa tekintetében menet közben változott a célkitűzés. "Amikor láttuk, hogy van esély a győzelemre, mindent megtettünk érte. Nem nyertünk, de először játszott döntőt erdélyi csapat" – elemezte a fejleményeket Kurkó.

Az értékelés szerint a román bajnoki alapszakaszt jól végigjátszották. A végjátékban aztán kiderült, hogy egy edző, aki akkor már Marcel Ozimak volt, nem tudja megfelelően ellátni a kettős terhelést jelentő feladatot. Ezért leigazolták az UTE kiesése után átmenetileg munkanélkülivé vált Ivan Dornicot. Mindez Ozimak egyetértésével történt; a két edző korábban Nyitrán dolgozott már együtt. A csapat ezután felpörgött, de már késő volt.

A román döntőben zsinórban hármat vesztettek az SC ellen, akkor következett az Alba Volán elleni magyar finálé. A szeredai mérkőzésen látottakkal Kurkó elégedett volt. Főként az első találkozóval, amelyen sokáig döntetlenre álltak. A fehérvári meccseken a játékosok már a román döntő negyedik találkozójára koncentráltak, és az edzők mindenkinek egyenlő arányban adtak játékidőt, azoknak is, akik addig keveset szerepelhettek.

A trénerek közül Rohacik a hazai kupában leszerepelt, Ozimákkal elégedettek, de nem teljes mértékben. Úgy mondják, maradhat. Mindenesetre bizonyítékot várnak tőle a következő időszakban. Dorniccsal nagyon elégedettek. Nincs kizárva, hogy jövőre is közösen irányítja a két edző a csapatot. Ehhez az újpestieknek is lehet egy-két szavuk, Joós Zoltán klubfőnök tájékoztatása szerint Dornic szerződése él az UTE-nél.

A legnagyobb csalódást a külföldi légiósok egy része okozta. A rossz kiválasztáson sok múlt, mert bár hamar kiderültek a problémák, nem érte meg újakat igazolni, sokat nem tudtak változtatni a helyzeten. "Egy jó edző jó légiósválasztásával a román bajnokságot, a román és a magyar kupát is megnyertük volna, és a Volánnal is ki-ki meccseket játszottunk volna az OB 1 döntőjében" – mondja Kurkó. Aki a csíki fiatalok közül Petres Tivadarral, Flinta Botonddal és Fülöp Rajmonddal a legelégedettebb. A légiósok közül Patrik Polc, Ladislau Harabin és Tomas Kramny áll a lista élén.

A HC Csíkszereda a 2008/09-es szezonban is indulni kíván mindkét ország bajnokságában. Célja a tisztes helytállás, a dobogós helyek és a lehető legfényesebb érmek megszerzése. Az idei szezon eredményeit – három ezüst- és egy bronzérem – felül akarják múlni. Ennek érdekében erősebb csapat építésén fáradoznak.

A csapat költségvetése nagyobb lesz, mint idén volt. Kurkó János számításai szerint odahaza és az anyaországban is igen előkelő helyen állnak anyagi lehetőségeiket tekintve. Ezt ezúton is nagyon köszöni a szponzoroknak.

Az átigazolási időszak elején tartunk. Egyre-másra jelennek meg a pletykák arról, ki kit környékez meg, kit igazol le. A HC Csíkszereda a végleges kerethirdetésig nem ad tájékoztatást sem azokról, akikkel nem hosszabbítanak szerződést, sem azokról, akiket leigazolnak, illetve akiknek ajánlatot tesznek. Néhány név azonban már köztudomású. Ezeket nem lehet titokban tartani, nem lehet róluk hallgatni. A szlovák világbajnok Zigmund Pálffy említését például nem hagyhatjuk ki. Neki állítólag negyvenezer eurós havi fizetést ajánlottak a HC részéről, aki visszautasította ezt. A kérdésre Kurkó no commenttel válaszolt, hozzátéve, ekkora pénzt senkinek sem ajánlottak.

Megjegyezte: "Sok a mendemonda a HC igazolásai körül. Annyi biztos, hogy jelentős szponzori hátterünk van, nagy ambícióval építjük a jövőt. Biztos, hogy megkerestünk, és biztos, hogy meg fogunk keresni román, magyar és egyéb bajnokságokban játszó, nagy nevű játékosokat. Közülük néhányan itt fognak játszani."

Habár úgymond nem beszélnek az igazolásokról, az is kiszivárgott, az Alba Volán és a magyar válogatott legjobb játékosainak is ajánlatot tett a HC. Sokan az erdélyi klub szemére vetették, miért nem várták meg a szapporói divízió 1-es vb végét, hiszen megzavarják a játékosokat. "Mert ez mindenhol így szokás, nézzenek körbe Európában. Ahogy vége a bajnokságoknak, a lejárt szerződésű játékosokért versenyezni kezdenek a klubok. Verseny van, ezt meg kell szokni itt is. Ha valaki erős csapatot akar, annak igazolnia kell" – ez Kurkó János álláspontja.

Mi lesz a rengeteg saját nevelésű fiatallal, akik nem férnek be a HC-be? – kérdeztük. Kurkó: "Azokat, akik tavaly nem fértek be, Brassóba adtuk kölcsön. De nemcsak mi, hanem az SC és a gyergyóiak is kölcsönöztek egy-egy sort Miklós Ervin csapatának, aki újjáélesztette a brassói hokit. Sőt nemcsak odaadtuk őket, fizetésüket és felszerelésüket is biztosítottuk. Nem dobjuk el játékosainkat, adunk nekik esélyt a fejlődésre."

Blogunk is beszámolt Adorján József átigazolási balhéjáról. Hónapok óta nem játszik a 33 éves csatár, a Szeredában megrendezett divízió 2-es vb-n mégis ott van a román válogatottban. Egy korábbi cikkünk kommentjei között is felmerült ez a kérdéskör, akkor megígértük, megkérdezzük Kurkó Jánost az ügyről. Íme:

"Az elmúlt szezon során kilenc SC-játékos jelentkezett nálunk azzal, hogy szeretne átigazolni a HC-ba. A sorban az első ifj. Antal István volt, az SC elnökének a fia. Ezt a tényt maga az elnök úr is elismerte a helyi tévének adott interjújában, a múlt év végén. Őt nyolcan követték, de közülük csak Adorján kapott eltiltást az SC-től. Két éve ugyanazt mondom. A HC egyetlen csíkszeredai játékost sem keres meg szerződési ajánlattal, de mindenki előtt nyitva áll az ajtaja. Ez világos és egyértelmű, ehhez tartjuk magunkat. Kijelentem, hogy a HC-tól senki sem kereste meg az SC játékosait, Adorjánt sem. Nem úgy fordítva: példaként Petrest említhetném. De tőlünk senki sem akart elmenni, és ez mindent elmond, azt hiszem. Adorjánt klubja, az SC Csíkszereda eltiltotta két évre. Ezt bejelentették a szövetségnek, és a Romániában érvényes szabályok szerint a szövetség visszavonta játékengedélyét. A játékos keresetet adott be az SC határozata ellen, jelenleg bírósági szakaszban van az ügy. Az ítélet után derül ki, hogyan alakul Adorján sorsa. Ettől függetlenül a válogatottban játszhat, mert sem a román, sem a nemzetközi szövetség nem tiltotta el. Szeretném hozzátenni, hogy a HC-nál csak azért van írásba foglalt szerződésük az alkalmazottaknak, mert a könyvelő kérte. A mi klubunk a bizalomra, a tisztességre és az emberséges bánásmódra épül."

Kurkó János a román jégkorong-szövetség elnöke is. Azt hallottuk, hogy a szezon végén lemond erről a tisztségéről. "Május 28-án megmondom, mit teszek", mondta erről.

A HC Csíkszeredát ért támadásokra reagálva még kifejtette:

"Arra kérem ellenfeleinket, hogy a HC lépéseit akkor támadják és kommentálják negatívan, ha azok érvényes szabályokba ütköznek. Mind a magyar kupás légiósigazolások, mind az Alba Volán játékosainak tett ajánlatunk megfelel a szabályoknak és a törvényeknek. A klubok problémáik okát saját házuk táján keressék. Hogy nyersen fogalmazzak: legyenek ügyesebbek! És ha a HC átlépi a szabályok adta kereteket, akkor háborogjanak. Azt senki ne vitassa, hogy a klubok játékosai beszélgetnek egymással. Ha az Alba Volán egyik játékosa azt hallja, hogy 2 X-ért töri csontját a fehérvári klubban, míg egy nála kevésbé neves hokis 3-4 X-ért teszi ugyanezt a HC-nál, elgondolkodik. Innentől minden megy magától. Ezt azért mondom, hogy mindenki tudja, nemcsak a HC keresi meg a játékosokat, hanem a játékosok is a HC-t. Sokan szeretnének itt játszani, magasabb fizetésért. Igen, Ocskay Gábornak is tettünk ajánlatot. Nem értem, miért haragszik rám a Volán elnöke azért, mert a fiának jóval magasabb fizetést adnék, mint amit ő ad. Amikor közöltem a csatárral, hogy nálunk mennyi lenne a pénze, nagyon meglepődött. És még egyet ne felejtsünk el. Lassan húsz éve elindult egy folyamat. Rengeteg székelyföldi játékost szipkáztak el a magyarországi klubok. Tisztelet a kevés kivételnek, sportszerűtlen módokon, sokszor a nevelő klubok értesítése nélkül, vagy utólagos tárgyalásokkal. Most, hogy először merül fel a lehetőség arra, hogy magyar válogatott játékosok Romániába igazolnak, mindenki felháborodik. Nem értem, miért. A HC mindezt tisztességesen, a szabályoknak megfelelően teszi."

Végül kevésbé konfliktusos időszakot kívántunk a magyar jégkorongnak és Kurkó Jánosnak. "Jó lenne, de ami most van, az még belefér" – köszönt el.

43 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia ob 1 hc csíkszereda kurkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elég sajátos a világképe ennek az embernek...
pénz beszél .

a honi gazdasági helyzetnek köszönhetően valóban lehet kapkodni a fejeket.

szr is nézni miskolcról a fehérvári meg az ujpesti költségvetést.
persze fehérvárról meg szr lehet nézni a kurkóféle kötlségvetést.

a légiós korlátot be kell vezetni a következő szezontól.
én elismerem a volán kétségbevonhatatlan érdemeit, de nincs ebben semmi csoda.

az eredményes hoki 70 százalékban pénz kérdése

adná az isten hogy feljusson végre a válogatott és el tudják hozni a focitámogatások 30%-át.
Köszönöm hogy megkérdeztétek Adorjánról. Viszont fenntartom hogy a HC-be való igazolás visszalépés lenne az EBEL után, ezért remélem hogy egy válogatottunk sem megy Csíkba. A Volán nem azért ölt, s öl bele ennyi pénzt az osztrákoknál való indulásba hogy játékosai utána otthagyják. A fociban ezért jók a hosszú távú szerződések. Meglepődtem mikor elkezdtem jégkorongot nézni hogy nagyrészt egy éves szerződések köttetnek. Viszont ebből a cikkből az is kitűnik hogy Erdélyben rengeteg pénz van, s ha erre van, akkor gondolom másra is. Ez vélemény, de várom a reakciókat.
Az biztos,hogy a milliomosok közötti vetélkedés eredményeként két "felturbózott" költségvetésű csíki csapat fog a rajthoz állni 2008-2009-es szezonban.Gondolom a két csapat költségvetése külön-külön meghaladja majdani EBEL-es Volánét.
Kölcsönkenyér visszajár,mondom én!90-91-ben kb.40 székely hokis távozott a Magyarországra,mint Sofron apuka a Steutól,Bubu Sk-tól,Vargyas,Borsos a Gyergyótól,etcera,etcera ,lehetne tovább sorolni.A Volán vezetőkben és szurkolókban - amikor a Hc játékosvásárlásairól beszélnek-a félelem hangja szólal meg.Ezért fenyegetik a Hc -t azzal,hogy nem engedik indulni a következő szezonba ha elviszi a Volán első sorát.
Nagy-nagy átok a csíki csapatokon, hogy a környéken nincs egy épkézláb bajnokság, ahová nevezni lehetne. Így, véleményem szerint évente néhány meccsért teljesen felesleges felturbózni a csapatokat, cserébe inkább az utánpótlásra kellene költeni - sokat.

Én szurkolok a csíkszeredai csapatoknak, de azt nagyon remélem, hogy ha már mindenképp erősödni akarnak, akkor azt nem egy másik magyar csapat kárára teszik: magyarul az OB1-en kívülről hoznak játékosokat :-)
Hát, pénz beszél, kutya ugat.
Ez van, hozzá kell szokni, ha valakivel nem kötnek (költségkímélésből vagy csak egyszerűen a bizonyítalan jövőbeli költségvetés miatt) hosszútávú szerződést, akkor azt bizony (el)csábíthatja más csapat is, és onnantól már csak a játékoson múlik, hogy hová ír alá.
Ez a folyamt lehet, hogy most fáj, de azt hiszem, szükséges ahhoz, hogy átálljon a szemlélet arra, hogy akit meg akarnak tartani hosszútávon, arra bizony áldozni kell, minél hamarabb (és esetleg olcsóbban).
Azt ne felejtse el senki, hogy a HC azért indulhatott a magyar bajnokságban, mert a magyar hokinak ez jó volt. Onnantól, hogy a magyar hokinak ez nem jó, már más a helyzet.

Márpedig a magyar hokinak az nem jó, ha a válogatott első sora a román ligában bohóckodik az EBEL helyett.
Ha pedig azt vesszük, hogy így lenne egy erős HC és a hazai csapatok erős ellenféllel játszhatnának egész szezonban, akkor az jó a magyar bajnokságnak és így a magyar hokinak.

Értem én, hogy nincsenek ahhoz fehérváron hozzászokva, hogy tőlük csábítanak el játékosokat (mert ez eddig fordítva volt), de azért ne jelentsen már autómatikus kizárást, ha egy csapat tőlük igazol...

Döntsön a piac és természetesen a játékosok. Ha nekik megéri feladni a karrierjüket, akkor menjenek (szerintem nem fognak).

Először meg kell várni valójában kiket igazolnak (lehet, hogy csak Kurkó blöff az egész), majd utána felháborodni. És azt sem igazán látom be, hogy miért lenne jobb a magyar hokinak, hogy miután leigazolták a válogatottat, akkor kizárnánk őket a magyar bajnokságból. Így ártanánk a legtöbbet a válogatottnak, mert ezek a játékosok csak a román bajnokságban játszanának. De ez már eléggé jóslás kategória. Először várjuk meg az első igazolást...
Várom én is azokat a hozzászólásokat amelyek meggyőznek miért is jó ez a magyar jégkorongnak?
Ugye nincs, akkor a HC-re nincs is szükség az OBI-ben menjen inkább Ukrajnába...
Kurkó még nem csatázott Ocskay-val. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége. S mit szól a többi klub ehhez, ugyanis eddig mind a DAB-nak mind az Újpestnek megvolt a dobogó, most hogy itt a két csíki csapat, egyiknek sem jut érem, az ő fejlődésük sem látható, nem profitáltak belőle semmit, pedig ezért engedték ide a csíkiakat. Mi lesz ha leszavazzák a HC indulását? Akkor hiába ott a sok minőségi légiós. Bonyolult egy ügy ez...
Sava18, nem minden az érem. Ha egy csapat lejátszik egy szezonban 40-50 éles tétmeccset és az után lesz 4. 5. az sokkal értékesebb, mintha lenne 5-10 meccse és úgy végezne dobogón. Az első esetben fejlődhet a csapat, a másodikban nem. Azzal a logikával amit te mondasz a Volán fejlődése sem látható, mert utolsók lettek.

Csíkiak azért jöhettek, mert a magyar bajnokságban megfelelő erőt képviselnek és így a többi csapat fejlődését szolgálhatják az ellenük játszott meccsek.
A légióskorlát bevezetésénél felmerülhet a kérdés:
ki számít egy csíki csapatnál légiósnak? A román állampolgárságú, de a magyar bajnokságban játszó
játékos-e vagy magyar állampolgárságú, de egy
romániai csapatban játszó játékos. Vagy egyik sem?
Esetleg mindkettő?
Oli,
Megfigyeltem az utóbbi években minden ami a Volán ellen szólt az neked jó volt.
A Te logikád szerint akkor a tavalyi 2.hely a DAB-nál rosszabb eredmény mint az idei 4. hiszen az idén sokkal jobb a bajnokság.
Ezek alapján jővőre örülni fogsz az 5. helynek is...
FrankK, a logikám alapján is rosszabb eredmény, mivel csak 1 csapattal bővült a bajnokság, mi pedig 2 helyet rontottunk.

Akik ez ellen vannak azok mit javasolnak? Hozzanak egy olyan szabályt, hogy a Volánból nem szabad igazolni, mert akkor kizárják azt a csapatot a bajnokságból?
Mert most lényegében ez történik. Van egy csapat, aki többet ígér egy játékosért, mint a másik. A játékos majd dönt mi neki a fontos. Tavaly a Volán mindent megtett, hogy elvigye erdélyit. Ő mégis maradt. Szerintem a fehérvári játékosok is maradni fognak.
Sziasztok,

Biztos sokan megvetnek emiatt, de én valóban nem látok semmi kivetni valót a Kurkó véleményében, több ok miatt:
1, Közhely, de kettőn áll a vásár, azaz lehet, hogy a kiszemelt játékos igent mond. Miért is? Mert Ő is bérből és fizetésből él, nem pedig EBEL hírnévből. Abból nem lehet a sarkon kenyeret kapni.... aki akár kicsit benfenntes, tudja miről beszélek..
2, Valóban, a többi magyar csapat is bírhatna jelentős szponzorral. Olyannal, mint akár a Kurkó. Ez esetben szidkozódna mondjuk a Vienna Capitals a Rodman gyerekekért Varenkáért? Vagy mondjuk az Olimija az Elikért, Intranuovoért, Mitchelért Yaremáért? Westlundról nem is beszélve, akit már szinte NHL összegért tart/vagy veszít el az Olimpija? Vegyük már ki a kezünket a biliből, és igenis gondolkodjunk el azon hogy elsődlegesen mi lehet egy játékos érdeke:I, Sztem eltartani családját II, fejlődni egy számára megfelelő bajnokságban. Utóbbiról a döntést kizárólag Ő maga hozza meg, ami a szurkoló számára lehet + - is.
Végül pedig valszeg Kurkó blöfföl, ha mégsem, akkor a Volántól az általam maximálisan tisztelt T. Sator által elküldött embereket fogja alkalmazni, esetleg más III-IV. sorban lévő közepes képességű játékosokat. Ez esetben pedig megint más a helyzet. Summa summárom szerintem a játékospiac dettó ugyanúgy működik mint a kereskedelem, ebben pedig minimális az érzelmi alapon hozott döntések száma. (Már ha valaki sikeresen műveli, és úgy tűnik Kurkó ebben ott van a szeren)
Végül mi más,
HAJRÁ VOLÁN, mert mellesleg Volán szurker volnék.
Azt azért remélem senki nem veszi komolyan, hogy Kurkó ki is fogja fízetni az 5 válogatott játékos havi 3 milláját minden hónapban. + 5-6 légiós bérét valamint az erdélyi hokisokét.
Azért nem szolgálja a magyar hoki érdekét mert 2-3 hónap után nem fogja kifizetni őket és akkor ez már tényleg nem a magyar hoki érdekét szolálja...
Szerinted Oli színvonalasabb lett idén az OB-I?
Az alapszakasz nem. Mert a HC belépett, de a Volán csak B csapattal indult, ráadásul az alapszakasz kiírása sem volt tökéletes (most finom voltam).
De a rájátszással nem volt semmi baj, igaz a Volán kiemelkedett a mezőnyből. De még így is megszorította őket az Újpest, mi a HC-val éles küzdelmet játszottunk.

Szlovákiában nem igazán szeretnének magyar csapatokat, más bajnokságban pedig az Újpest-DAB nem tud indulni. Így az ő szintjüknek megfelelő csapatokat kell "hoznunk" Ennek szerintem megfelel az SC és a HC.

Palkovicsékat én nem félteném Kurkótól. Bécs pár óra alatt autópályán elérhető...
Kurkó számára a következő, többszörösen válogatott játékosaink elérhetőek: Kangyal, Svasznek, Rajz, Majoross, Gröschl, Fodor. Ez utóbbi kettőt én sajnálnám, ha elvinné, de az első hármat nem. Illetve Kangyal elképesztően jó fej, de amit nyújt, az EBEl-ben már nem elég.

Ha meg a lesz olyan játékos a fent nevezetteken kívül, aki pusztán a pénzért el akar menni oda játszani, hát hadd menjen. Ha annyi esze van, hogy neki a pénz többet ér, mint az EBEL játékminősége, akkor szerintem nem kár érte, én biztos nem fogom megsiratni. Ezzel nem a csíkiakat szeretném leszólni, de tény, hogy a távolságból adódóan ők az életben nem juthatnak EBEL közelbe - az a játék meg nem ez a játék, ezt az idei év többszörösen bebizonyította.
Oli:
Érdekes, amit írsz, mert szerintem szomorú fejleménye az évnek, hogy az újvárosi fiatalok az idén nem tudtak továbblépni. Erdélyi esetében (de írhatnám Jobb-ot is) most az a kérdés, mi fontosabb neki, a lokálpatriótizmus, vagy a karrier/sportpályafutás. Mert ha ez utóbbi, akkor egyértelmű, hogy ide kell jönnie, és az EBEL-ben edződni - és lehet ezért ütni, de ez lenne a magyar hoki érdeke is, mert nincs túl sok jó védőnk.
Amitől érdekes ez az egész, hogy én teljesen meg tudom érteni őket, amiért tavaly nálatok maradt. Ez szép dolog, gerinces, még egy rivális szurkoló számára is becsülendő - kérdés, hogy megéri-e. Megmondom őszintén, az idén nem szívesen lennék újvárosi szurkoló, mert ezeknek a játékosoknak most nem lesz könnyű választani. Ész vagy a szív? Ebből nehéz (ha nem lehetetlen) jól kijönni.
Frankk és a többiek.Kurkó mellett még ott van Csató egy másik dollármilliomos kaszinó tulajdonos.Nem tévesztendő össze Csergővel.
FrankK! Ki kell ábrándítsalak: amennyire én tudom, Kurkó ki tudja fizetni azt, amit megígér... (nézd meg a szponzorait). Az van, amit Raon mond! (De mi van Majoross-sal, aki sem nem az utóbbi kettő, sem nem az első három, lévén a negyedik! :D )
Szevasz Raon,

Én nem említettem a játékosokat név szerint, de kivétel nélkül rájuk gondoltam, holott emberileg az összes szimpi, de ugye- a józan ész dönt.. Amúgy én se siratnám meg azt a játékost, aki a HC be igazolna. Még annyit hozzátennék, hogy a lóvé azért tényleg nagy úr, és tényleg van annyi pénz amitől korpásodik az ember haja....
A pénz nem minden kérdésében meg szerintem jó példa Poznik esete. Tavaly nálunk volt, és elképesztően jól nyomta a srác. Szerintem ha marad, most majdnem olyan terített asztal várná, mint Galvinst. De ő nem maradt, inkább a pénzt választotta, és bár ahogy láttam, húzóembernek számított a Szeredánál is, kérdés, hogy mire megy vele.

Ebből a szempontból a Volánnak nem is kell annyit fizetnie a sztároknak, mint a csíkiaknál. Mert nálunk itt az EBEL, elképesztő fejlődési lehetőség, nemzetközi hírnév megszerzésének/igazán nívós külföldi szerződésnek az esélye - míg ugyanezek a lehetőségek a csíkiaknál jóval korlátozottabbak. A csíki csapatok számára komoly hátrány az igazolásnál, hogy egy hosszútávú koncepcióban gondolkozó fiatal légiósnak szakmailag az EBEL csapatok negyedik sorának ingatag helye is többet ér, mint a csíkik első sor, sztárgázsival. Sajnos a jelenség ugyanaz, mint nálunk: ez a gázsi/szakma arány inkább az idősebb, levezetni kívánó öregek számára kedvező. Talán ezért van, hogy a magyar bajnokság tele van efféle szlovákokkal, az EBEL-ben meg ilyet elvétve sem látni.
FrankK,

miért is ne fizetné ki? 1. van pénze 2. nem egyedül finanszírozza a HC-t.

Ennek ellenére szinte biztos vagyok abban, hogy az élvonalbeli játékosainknak nem perspektíva a HC.
Hát azért annyit a commentedhez, Galvinsra azért nem tennék sokat, mert sztem jövőre nem nálunk játszik. Szal, korpásodik a majd haja neki is figyeld meg, de ezzel sincs semmi baj :-))
vaze:
Mogyoróról nem tudom, mit gondoljak. Ő játékban olyan észrevétlen tud lenni, de remek csapatember, és a jégen sok olyan munkát megcsinál, ami nem látványos, de hasznos. Korábban nem kedveltem a krónikus gólképtelensége miatt, de az idén olyna villanása voltak, hogy csak néztem. Ezzel együtt a mérleg egálszagú... de rendben, mondjuk őt is sajnálnám a Cicával és a Focival együtt. :)

Mike:
Igaz, a nagy lóvé minden józan érv ellenére nagy lóvé... Azért Poznik esete vsz elgondolkodtató.
raon:
Én idén nem aggódom annyira az eligazolásoktól, mint tavaly. Jópár játékossal tavaly nem 1 éves szerződést kötöttek...
Persze biztosan lesznek távozók, remélhetőleg érkezők is lesznek, akik erősítést jelentenek majd. Érdemes elolvasni a DAB oldalon lévő évértékelőt.
Mike:
Én is arra gondoltam, hogy kevés esély van Gavins megtartására. Számára az idei teljesítménnyel megvan a terített asztal, és kevére válogathat. :(
Most olvasom mit írtál, az EBELBEN nincs levezetés alatt álló játékos?????? Szinte az összes észak amreikai az.... Poznik szerintem is mellé nyúlt ezzel a döntéssel.
Oli:
Köszi, korrekt cikk, jó hozzáállás. Én a magam részéről sok sikert kívánok, meg azt, hogy a döntőben találkozzunk! :)
Mike:
Szlovák levezető nincs, a többi igaz. :)
jaja... Más.. A sapporo-i meccsek kezdési időpontja okoz némi fejtörést. A rizscsipaszeműek miatt felvételről nézni a meccsket gáz, bár a jó oldalát nézve az összes kópia meglesz arról ahogy a válogatott bekerül az A csoportba:-)) utána meg jönnek az átigazolási hírek:-))
Raon: Majoross tényleg észrevétlen. Olyan, mint egy orgyilkos. Észrevétlen, de amikor meglátják, csak egy sikoly és vége.
Velem ez a sikoly a Magyarország-Svédország meccsen történt meg, amikor belőtte azt a gólt! :)

És ha már így felemlegettem azt a csodálatos meccset, nosztalgiázok egy kicsit rajta, tegyétek meg ti is: youtube.com/watch?v=GUh8ErdyZXU
Nagyon érdekes hozzászólásokat lehet olvasni ebben a topicban, én talán annyit fűznék ezekhez, saját véleményként, hogy a fent említett Kangyal, Svasznek, Rajz, Majoross, Gröschl, Fodor ma már nem túl acélos, EBEL-érett játékosok nagyobb valószínűséggel mennének a HC-hoz, mint az 1. és 2. sor játékosai.
Az már más kérdés, hogy ha ők elmennek és az Alba elveszíti Palkót, Csicsót, Galvinst, Tokit meg még Horváthot is (és még nem is beszélek a rendkívül tehetséges és fejlődőképes, az EBEL kapusok rangsorában 2. helyezett Hetényiről), akkor sz***-ba lesz a Volán. Azt ugye ne felejtsük el, hogy az utóbbi játékosok vonnzóak lehetnek 1-2 erősebb osztrák csapatnak is, és ugye az osztrák csapatok költségvetése azért magasabb a HC-nál.
Szóval attól én nem félek, hogy a jó játékosok elmennek Csíkba, de attól inkább, hogy egy osztrák vagy szlovén csapatba (pénzügyileg és szakmailag is jobban megérné nekik, mint a HC)
Kíváncsi vagyok az újabb véleményekre, szóval hajrá!
Mike80

és kedves többiek, jó, hogy Szapporó szóba jött, előre szólunk, muszáj lesz hírlapként viselkednünk, vagyis a lehető leggyorsabban tudósítani fogunk a meccsek eredményeiről, úgyhogy óvatosnak kell majd lennetek, ha izgulni szeretnétek felvételről. Ezt persze még kvázi szolgálati közleményben is elmondjuk majd egyszer-kétszer, hogy nehogy félreértés legyen.
Kedves Gromov,

Kivételesen messziről elkerülöm a blogot, amit nem szívesen, de a cél érdekében biztosan megteszek. Még azon gondolkodok, hogy a kedvencek közül delete legyen-e a blog sorsa az említett időszakra, vagy sem. Ezt valszeg kihagyom, mert egy hét alatt elfelejtem e becses linket :-))
Ahogy mondani szokás:
Egy "nyájas olvasó" :-))

Orion66,

Egyetértek a commentel, mondjuk az osztrák csapatoknál a gyakorlat az észak európai, ill. amerikai igazolás. Bár igaz a szlovénokra tavaly rácsaptak, így ez esetben lehet félnivalónk.
Igyekszem rövid lenni, és a HC-SC témára szorítkozni:

1. Az SC-játékosok pontosan tudták, hogy mennyit kapnának (aláírási pénz, havi fizú + bónuszok), ha átmennének a HC-hoz. Ha onnan senki sem csábította őket, ám mégis tudták mi a téma, akkor nem a jégen, hanem Uri Geller műsorában a helyük.

2. Szerződés alatt álló játékost jobb helyen nem lehet direkt úton fölkeresni, előbb a menedzseréhez, vagy a klubjához illik bekopogni. Tekintsünk most el ettől is, mondjuk ez csak részletkérdés. De akkor is szemétség egy HC-SC rangadó előtt két-három nappal 5-8000 eurókat ajánlani SC-játékosoknak.
"A világ legnépszerübb magyar jégkorongcsapata az SC Csíkszereda" forrás Kossuth rádió 2008. április 15. kedd 18.30: Határok nélkül műsora
Itt meg is lehet hallgatni: real1.radio.hu/kossuth/
kb a 45. percig érdemes előretekerni.
süti beállítások módosítása