HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A harmadik bledi pofon

2008.02.09. 17:23 F. Kapus

Hiába a tegnapi osztrákok elleni reményt keltő játék, a valóság rideg: harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett ifjúsági szelekciónk. Kapaszkodjunk abba, hogy mindezt erős mezőnyben tette.

Kezdjük a tényekkel, Franciaország-Magyarország 5-1 (4-1, 0-0, 1-0). Gólszerző: Ványi. Szinte az összes gólt hátrányból kaptuk. Pék György szövetségi kapitány nem volt köntörfalazó kedvében a találkozót követően. Mint mondta, három nap alatt kiderült, korcsolyázási és technikai tudásban nagyon lemaradtunk a divízió 1-es szinttől. Ettől függetlenül a d2-es sikerre reális esélyünk van, de óriási fejlődésre lesz szükség ahhoz, hogy utána megkapaszkodjunk a most látott csapatok között.

És amiről még nem írtunk: a tegnap esti mérkőzésen a franciák 5-4-re legyőzték a szlovénokat. A tornagyőzelem a ma esti Szlovénia-Ausztria mérkőzés végeredményétől függ.

11 komment

Címkék: ifjúsági válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki csodálkozik az eredményeken,nézze meg ennek a korosztálynak a bajnoki kiírását és lebonyolítását.
88-89-s játékosok, szerepelnek helyettük, és alázzák, terrorizálják őket, arra hivatkozva, hogy nincs játéklehetőségük (pl. Sofron)
Azután, kérdezze meg a csapatvezetőt és a szövetségi kapitányt; hány mérkőzést néztek meg ebben az idényben, különös tekintettel a rájátszásban.
Ezt követően pedig egy szakembert kellene megkérdezni, hogy válogatott edzéseken, a bajnokság kellős közepén, erőnléti edzéseket kell-e tartani, vagy valami mást.
Egyébként, ezeket a kérdéseket, azoknak kellene feltenni az érintetteknek, akik kinevezték őket.
A válaszok után pedig, legalább válogatott szinten kellene igazi szakemberre bízni ezeket az egyébként nem tehetségtelen gyerekeket.
Kedves Hokisap(u)ka!
Ha a kérdéseidet az arcoddal és neveddel is vállalod, akkor van esély valódi párbeszédre. Addig ez csak sárdobálás, vagy személyes sértettség. Szívesen segítek ebben, a csapatvezető minden vasárnap ifimeccsen mellettem szokott ülni :-).
Sajnálom, eltévesztettem, szombatonként ifimeccset, vasárnaponként serdülőt nézünk.
Kedves gm!

A kérdések melyikét tartod sárdobállásnak?
Melyik az, ami nem tényekről szól?
A mérkőzések látogatásáról szóló kérdés, elsősorban a szövetségi kapitányról szól, hiszen a csapatvezető tényleg ott van a fia összes mérkőzésén. Csakhogy ő a rájátszás felsőházában nem érdekelt.
Egyébként, pedig a nevem és arcom "hivatalból" adom nap mint nap ezekben a témákban, esélytelenül.
Szer. a tornagyözelem egyáltalán nem függ a Szlovén- Osztrák meccstöl, a franciák megnyerték a tornát....
Nem ezt nagyon elnéztem ha az Osztrákok nyernek övék a torna
Kedves Hokisap(u)ka!
Természetesen sohasem fogja olyan edző irányítani a válogatottainkat, akinek a munkáját mindenki helyesli. Éppen ezért meg sem próbálkoznék azzal, hogy egyetérts a felkészítés módszerével. Igazat adok neked abban, hogy a szakmai párbeszédre mindenképpen szükség van. Erre teremt jó alkalmat a következő edzői továbbképzés, ahol az utánpótlás-válogatottakat irányító edzők is jelen lesznek. Ha indulatoktól és előítéletektől mentesen, kizárólag a szakmára koncentrálva tudtok vitázni, abból mindenki hasznot húzhat. Végezetül engedj meg egy saját véleményt: sajnos az erőnléti edzésekre a sportkarrier minden időszakában szükség van. Az edzői tervezőmunka része, hogy a felkészülés különböző részeiben az erőnléti, technikai és taktikai feladatokat milyen arányban végezteti. Leginkább pedig azt a véleményedet osztom, hogy az ifiválogatott (és a másik két utánpótlás-válogatott) kerettagjai csöppet sem tehetségtelenek, sőt...
Kedves Hokisap(u)ka!
Az ifi bajnokságba vissza játszó játékosokkal kapcsolatban egyáltalán nincs igazad!!! meg ennyi erövel említhatnéd Galaniszt vagy Erdélyit mer ök is "alázzák, terrorizálják őket", hogy szavaiddal éljek!!!Ennyit a kritizálásról!

A válogatottal kapcsolatban pedig néhány dologgal kapcsolatban igazat adok!!!És tényleg én se láttam még egy olyan meccsen se se a szövetségikapitányt se a vezetöedzőt, ami egy kicsit komolyabb lenne mint egy alsóházi meccs!Kíváncsi leszek febr. 14.-én hogy lesz-e ott valaki!!!!hehe
Az ifi bajnokságva vissza játszó játékosokkal kapcsolatban nemigazán helytálló Hokisap(u)ka észrevétele szerintem sem, hiszen azok akik a válogatott bő keretét alkotják egytől egyik meghatározó játékosai az ifi bajnokságnak, egyik csapatban sem "turja" ki senki Őket. A probléma inkább ott van, hogy hiába a tehetségük kb. 12-14 meccset játszottak az idén mivel nem elég, hogy nincs hová feljátszaniuk a junior bajnokság hiányában még a saját korosztályukban is minimális meccs lehetőségük van.
A felelős ezért nem a szövetségi kapitány és nem is a vezető edző, hanem mások. Nem csoda hogy ennyi meccsel ilyen eredményt képesek hozni, mint most Bledben.
Az más kérdés, hogy miért nincsenek jelen a korosztályos meccseken. Ez úgy látszik "nem divat", mert eddig bárki is volt az utánpótlásválogatott edzője ill. szöv. kapitánya sosem látogatták a korosztályos bajnoki meccseket.
Érthetetlen:"korcsolyázási és technikai tudásban nagyon lemaradtunk a divízió 1-es szinttől"?????

Örök téma a hazai illetve a külföldi szaktudás felhasználásának szükségessége.A legkisebb korosztály 14 éves korig Kercsó Árpád szinrelépése óta nemzetközi szinten vív ki elismerést.Ma már sikerekről olvashatunk a MAC az újpest és a székesfehérvári utánpótlás csapatok házatájáról is.15-16 éves kor felett az itthon jégkorongozó fiatalok lendülete megtörik.
Az NZ-Stars fiataljai még nem felejtették el a gyermekkorban felszedett tudást, de félő, hogy ők sem fejlődnek olyan dinamikával mint azelőtt.
A korcsolyázás és a botkezelés technikáját nagy valószínűséggel eddig a korig fel lehet fejleszteni, de az elzárásokat a testkihasználását,a helyezkedéstudományát a játékrenszereket csak érettebb korban lehet a srácokba plántálni.Ezek az ismeretek azonban nagy szakmai és pedagógiai tudást igényelnek, hiszen nem csak az említett játékelemeket kell elméletben, vagy gyakorlatban ismerni, hanem az eredményes elsajátításhoz szükséges ugynevezett rávezető technikákat is ismerni kell.
Amennyiben a hazai szakemberek is bírnak ezen ismeretekkel akkor szerintem a 15 év feletti korosztály sem fog lemaradni.Korcsolyázni és technikai ismereteket oktatni azonban 17-18 éves korban véleményem szerint elkésett dolog
Igazad van hokikori, szerintem is aki 17-18 éves korára nem tanult meg korcsolyázni az már nem is valószinü, hogy a nagy lemaradást behozza.
Én még mindig ott látom a problémát, hogy kevés mérkőzést játszunk, hiszen ha csak F.Kapus Dancsfalvi Norbiról irt cikkét veszem alapul, Norbi ebben a szezonban 30 mérkőzést játszott, mig ha a szövetség honlapján megnézzük az ifibajnokságot a mi srácaink 13 meccsen vannak túl. Ezt akárhogy nézem közel 1/3 pl. a szlovák bajnokságénak. Hiába tanulnak meg korizni és ügyesek technikailag ha nem tudják hol "gyakorolni", azaz éles bevetésen nem vesznek részt. Ebből is látszik, hogy a szövetségnek a jövő évi ifi-junior bajnokságot (hiszen az idei már el van cseszve)sokkal komolyabban kell venni, mert igy nagyon sok tehetséges gyerek el fog veszni, vagy külföldre távozik.
süti beállítások módosítása