HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megtartottuk Dancsfalvi Norbertet

2008.02.07. 09:19 F. Kapus

Egy elveszettnek hitt lehetőség visszajött. A 3. szezonját Szlovákiában töltő Dancsfalvi Norbert mégis bekerülhet az ifjúsági világbajnokságra utazó válogatott keretbe.

Szerepünk túlértékelése hiba lenne, mindazonáltal meg kell említenünk, hogy a fiatal
játékosokról szóló írásaink
jelentős visszhangját követően egyik nagy tehetségünk posztjaink hatására – is – kapta meg az utolsó utáni lehetőséget.

Korábban írtunk a nemzeti csapatba kerülés rendszeréről, és arról, hogy ehhez a szisztémához Géczi Gábor csapatvezető ragaszkodik. A szelekciót nem könnyíti meg, hogy sajnos – vagy szerencsére – rengeteg fiatal hokistánk acélosodik külföldi bajnokságokban, és nekik kétségtelenül nehezebb a felmérő edzőtáborokba hazajönni. Dancsfalvi Norbert a nyári találkozó alkalmával sérült volt, majd decemberben újabb invitálásra mondott nemet, ekkor klubcsapatával fontos mérkőzést játszott. Sokáig úgy tűnt, ezzel megpecsételődött a játékos vb-szereplésének sorsa.

Ekkor jött a jégkorongblog, jókor írtunk jót, minek hatására a felek felvették egymással a kapcsolatot. Jelenleg az tűnik biztosnak, hogy a januárban elmaradt magyar–horvát találkozást március elején Kaposváron tervezik pótolni, és ezen a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen Dancsfalvi megmutathatja tudását. Ha játéka meggyőzi Pék György szövetségi kapitányt, ott lehet az edzőtáborban, kiharcolhatja a szereplést.

Az ifista kérdésünkre elmondta: minden álma a válogatottban szerepelni, ezért mindent megtesz, és nagyon sajnálja a korábbi időszak kommunikációs hibáit.

Dancsfalvi pályafutása Dunaújvárosban indult, majd végigjárta a fővárosi klubokat, Újpest, FTC, MAC, Bp. Stars sorrendben. 2005 nyarán igazolta le a HK Nitra. Az első évet az extraligás csapat korosztályos csapatában töltötte, ahol bemutatkozásképpen gólkirály lett. A szezon vége felé, 15 évesen játszott a 18 évesek között is. 2006-ban Érsekújvárra került, ahol első számú feladata az U18-as csapat extraligába juttatása volt. A rájátszásban egy ponttal maradtak le a 2. helyről, így az idei évben ismétlődik a lecke. A playoffba már bejutottak.

Az ifjúságiak között Dancsfalvi a 2006/07-es szezonban 37 mérkőzésen 29 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott (ez 51 pont), a jelenlegi bajnokságban 30 mérkőzés, 23+17=40 ez a számsor. Juniorkorosztályban idén játszik először, 15 találkozón 6+5=11.

Norbert ez évben már a felnőttcsapattal edz. Tervei között külföldi profi szerződés szerepel. A Nové Zámky szívesen játszatná nyártól a felnőttek között, de még nincs megállapodás. Emellett keresték már a legfelső német juniorligából, valamint a felnőtt másodosztályból is.

13 komment

Címkék: ifjúsági válogatott dancsfalvi nové zámky

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves F. Kapus!
Te már elmondhatod, hogy elhelyeztél egy építőkövet a magyar jégkorong várába.Magas szinvonalú blogot szerkesztesz, az anyagodat fénysebességgel felkapja az országos média és briliáns lobby-munkát folytatsz.Amennyiben Géczi Gábor is az olvasói körbe tartozik, úgy megkínálnám a véleményemmel.Ragyogó ötlet a csapatba kerülés rendszerére kidolgozott gyakorlat.Ez egy komoly szelekciót jelent és terepet biztosít az elkötelezett és motivált fiatalok válogatottba kerülésére.Olyan ez mint egy diploma amely belépőjegyet jelent az elit klubba.Most már a külömböző szakmai területek nemzetközi szinten is kezdik elismerni a nemzeti diplomákat.Angliában és Norvégiában számos közép-kelet európai orvos dolgozik.
Amennyiben egy magyar jégkorongozó a korosztályos orosz , svéd, vagy szlovák elitliga éljátékosa netalántán pontkirálya az egy nemzetközi diploma amellyet én bianco elismernék és nem kötelezném az éves összetartásra, vagy megmérettetésre ha ez ütközik az egyébként kiemelkedő szinvonalú bajnoki mérkőzéseivel.Az általam javasolt finomítás ugyan belecsúfít a Géczi Gábor demokratikus módszerébe, de a szintiszta fehér demokrácia az sajnos csak egy romantikus álom és nem olyan hatékony, mint az elszürkült változata.
Ezt az elszürkített változatot igen sokan alkalmazzák, péda erre az átigazolási döntések előtti próbajáték.A jégkorongban és más népszerű csapatjátékban is mentesülnek a próbajátéktól az elismert sztárok, akik játékuk szinvonalával nap mint nap bizonyítják klasszisukat.A hazai jégkorongban is van erre példa Vas János, aki jelenleg sincs a válogatottal miközben sok fiatal játékos megpróbálja a legjobb arcát mutatni a kapitánynak bizonyítva, hogy helye van az elitben.
Képzeljük el, hogy a megmérettetésen kiválasztott
fiatal válogatott kerettagok a képzeletbeli jégkorongegyetem professzorai és az egyetem fényét növeli néhány nemzetközileg híres meghívott tiszteletbeli professzori is.
Így is megmardhatna az egyetem jó hírneve és vonzó elitklub maradna a feltörekvő fiatalok számára.
Kedves Kapus, további sikereket kívánok a külföldon játszó fiatal magyar sztárok visszahódításában.Előre Galló Illésért akinek, ha nem tévedek van egy pár fiatal testvére akik közül egy kettő még Zalaegerszegen a sztáredző kezei alatt formálódik.
Anélkül, hogy kisebbíteni szeretném bárkinek is az érdemeit, de a szlovák U18-as 1. liga jelenlegi legponterősebb játékosa egy évvel fiatalabb a Dancsfalvinál, és három meccsel ugyan többet játszott, de 67 ponttal többet csinált, tehát 107-nél tart! Így teljesebb a kép.
Kedves Hokikori!
Hozzászólásom nincs összefüggésben Dancsfalvi Norbival, csak az általad felvázolt szisztémával, ami igen meggyőző, de sajnos a fiatal játékosoknak azt üzeni, hogy nem érdemes magyarországon hokizni. Szerintem senki sem profitálna egy olyan rendszerből, ahol a válogatottba kandidáló játékosoknak az internetről elhiszik, hogy jobban játszanak itthon felkészülő társaiknál. Erre valók a tesztek és a próbajáték, ami a válogatottba kerülés kapuját jelentheti. Számos esetben előfordult már, hogy a felmérést rugalmasan kezelték, egy-két játékos számára is lebonyolították akkor, amikor meggyógyultak, vagy itthon voltak. Vas Jankó játékát pedig nehiszem, hogy be kellene mutatni Pat Cortinának.
hokikorinak: bár örülünk, hogy felhívtuk az érdekelt felek figyelmét egymásra, ne értékeld túl a szerepünket, mi sem tesszük
KCs-nak: 1. az érdemekre vonatkozólag fentebb írtam, 2. átolvastam még egyszer posztomat, nem találtam benne arra utaló részt, miszerint Dancsfalvi lenne a kanadai táblázat első helyezettje, továbbá arról sem írtam, hogy ő a liga legjobbja
Mivel cikkem nem Filip Kajbáról szól, ezért nem az ő adatait írtam ide, hanem Dancsfalviét. Tapasztalhattad, amikor Palkovics EBEL-teljesítményét méltatjuk, nem Aaron Foxszal példálozunk. Szerintem ez így korrekt. A teljesebb képről ennyit. Remélem, egyet értesz.
Végül még egy megjegyzés: szándékaim szerint cikkem nem foglal állást az ügyben, hogy Dancsfalvinak helye van-e a válogatottban. Annak viszont nagyon örülök, hogy a szövkapnak lesz lehetősége eldönteni ezt.
A Palkovicsos cikkben, szerintem helyesen, leírtátok, hogy a lőtt góljaival hol van a góllövőlistán, ki vezeti azt és hány góllal. Így az olvasó el tudja helyezni valahol a számokat. Ugyanezt célszerű lett volna a Dancsfalvival is megtenni, nehogy a nagy felhajtásban az a téves kép alakuljon ki, hogy ő a szlovák másodosztály sztárja. Nem rosszak a mutatói, de messze van a legtehetségesebb szlovák gyerekek számaitól.
Nem akarok veled vitatkozni, ezért belátom, van részigazság abban, amit írsz.
Ettől függetlenül állítom, cikkem nem enged következtetni arra, hogy ő lenne ott a sztár, tényeket írtam le arról, hogy milyen teljesíményt nyújt.
Van egy ajánlatom: egyezzünk ki döntetlenben.
Kedves F.Kapus!
Mesélek egy történetet a magyar ifiválogattról: Ősszel felkészülési mérkőzésen egy szerencsétlen ütközés során az egyik játékos a karját törte. Fájdalmában hangosan kiabált és a jégen térdelve maradt. Teljes felszerelésben érkezett a kórházba, ahol megállapíttták, hogy súlyos törésről van szó, és operálni kell. Ő némán tűrte a vizsgálatokat, nem hibáztatta sem a játékvezetőt, sem az ellenfelet. Egyetlen alkalommal utasította el a segítő kezeket, amikor a műtét miatt a kórházi személyzet a válogatott mezét és a védőfelszereléseit ollóval akarta levágni róla. A történetét azért mesélem el, mert benne van minden, ami a hokiban érték, és azért is, mert ezért a srácért nem lobbizik senki, csak ő maga.
gm,
tényleg szép a történet, de egy kicsit azt olvasom ki belőle, hogy Dancsfalviért lobbizik valaki, aki történetesen én vagyok, vagy valaki rajtam keresztül
ügyvédi/politikusi fordulattal élve: tiltakozom

Kedves F.Kapus nem döntetlen,mert Neked van igazad!Csináld tovább,ahogy eddig,mert remek/naprakész,tárgyszerű,tényszerű,konstruktív és elfogadó/.Ez nem dícséret,hanem biztatás.
azt gondolom ez már egy kicsit túlzás!Sztárt,krehálunk egy 16 éves gyerekből egy másik cikk kapcsán.Pedig még messze nem az!nagyon ügyes(Hári Jani)de azért még attól messze van!!))Most itt a Dancsfalvi ,akit megtartottunk????Miért ???Kérdem én.Elakart menni??Talán ő meg a tót állampolgárságot akarta felvenni?))))Nem gondolom ,hogy a ravasz tótok a második ligából,honosítják a magyarokat.)))))Ne vicceljünk már!!!Azért mert kihagyták a válogatottból??))Ezek szerint innentől kezdve ,ha valakit kihagynak ,okkal vagy ok nélkül,elég lessz ezt mondani,:jóvan akkó én másnemzetnél leszek válogatott,és rögtön behívják!Szép egy válogatott lessz azt megmondom!
Oldspiler!Hagyjuk már ezt a milyennagyonjó edzőkérdést itt Magyarországon.Nem akarom én itt az Árpit a mennyekbe emelni,de ezek a te igen jól képzett edzőid 20-0 -ra kapnak ki tőlük.Ez tény,ezen azt gondolom vitatkozni nem lehet!!
A véleményem inkább az ,hogy komoly szakembereket kellene idehozni,utánpótlás nevelésre.Olyanokra gondoltam akik tudnak is eredményt felmutatni és nem azért kapnak kis hazánkban lehetőséget,mert ,Szlovák a nemzetisége,vagy Svéd,esetleg Orosz,hanem azért mert van mögöttük eredmény.Akkor talán előrébb fogunk lépni.Most hallom tavaly az év edzője a Vladimir Matejov lett!
Rendesen röhögő görcsöt kaptam!!Megörökölt egy olyan dunaferrt(utánpótlásban)ami komoly nemzetközi eredményekkel bírt!Most már ők a felnőttben nyomják.Ezeknek a fiúknak sokkal jobbaknak kellene lenni.Ez a Mester edző,a titánokat pár góllal veri,vagy megszorítja őket a Ttánok.Komoly fejlődés ez a tavalyihoz képest úgy hogy 3 meghatározó játékos távozott a Titánokból!Ezek szerint ,ha nem mennek el, idén a titánok megverik a dunaferrt???)))Na itt tart sajna a magyar jégkorong,hogy egy ilyen edző a mester edző!!!!!
F.Kapus-nak: Elfogadom a döntetlent. :)
Kedves F. Kapus.
Mindig nagy figyelemmel olvastam a cikkeidet és örülök, hogy végre az utánpótlás is fontossá vált.
Nagyon jó, hogy vannak olyan fiataljaink akik már most külföldön bontogathatják a szárnyaikat, de egyetértek azokkal, hogy szerencsére itthon is maradtak olyan fiataljaink akik ugyanolyan tehetségesek mint ők, jó lenne ha róluk is ilyen szivhez szóló cikkek születnének, mint erről a 3 külföldön játszó fiatalról.
Az elmúlt napok hozzászólásaiból számomra az jött le (lehet, hogy persze rosszul), hogy azoknak a játékosoknak alap joga, hogy válogatottak legyenek akik külföldön játszanak. Vas Jankóhoz hasonlitani 16-17 éves srácokat túlzásnak tartom, hiszen Ő már itthon bizonyitotta tehetségét és felnőttként került külföldre. 12-13 éves korukban külföldre került srácokról úgymond látatlanban (hiszen idehaza senki nem látta őket játszani) eldönteni, hogy bárki helyett jobbak, mint akik most kapnak lehetőséget az ifi válogatottba azért egy kicsit érdekes. Természetes, hogy lehetőséget kell adni nekik arra, hogy megmutathassák, hogy ott a helyük, de ahhoz részt kéne, hogy vegyenek a válogatott programokon, még ha nem is minden alkalommal tudnak. Persze ez csak az én véleményem.
További sikeres munkát kivánok Neked és várom a további cikkeidet.
drága avessik,
örülök, hogy olvasod cikkeimet, természetesen
tényleg nem akarlak megbántani, de leveled alapján azt kell mondjam, hogy nem nagy figyelemmel, annak ellenére, hogy ezt írod:
1. Vas Jankó nem felnőttként, hanem 16 évesen került külföldre, de abban igazad van, hogy ehhez képest tényleg más 12-13 évesen kimenni
2. cikkem lényege éppen az, hogy ne látatlanban döntsük el ki a jó, hanem nézzük meg (mármint a hozzáértők), ami után "ott lehet az edzőtáborban, kiharcolhatja a szereplést", vagyis vagy ott lesz, vagy nem, tehát nem állítottam, hogy ott a helye
3. nincs olyan ifi és junior edzőtábor, barátságos mérkőzés, amelyről ne számoltunk volna be blogunk indulása óta, ezért nem mondhatod, hogy az itthon játszókkal nem foglalkozunk
4. nem írtam szívhez szóló cikket, tényeket soroltam fel, belátom, nem rosszindulatú tálalásban

szóval, válasszon minket továbbra is, figyelmesen, minél többször, és előbb-utóbb biztos jókat fog olvasni nálunk az itthoni tehetségekről is
süti beállítások módosítása