HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Könyörögni fogok, hogy próbáljanak ki

2010.11.03. 20:01 F. Kapus

"Amikor kiderült, hogy gyermeket várunk, eldöntöttem, az idén Kanadában maradok. Fontos, hogy amikor a kisbaba megérkezik, a szülők és a nagyszülők együtt legyenek. De ez nagyon nehéz döntés volt, mert szerettem volna visszatérni Magyarországra" – mondta blogunknak Ennaffati Omar, aki harmadik mérkőzését is lejátszotta a Dundas Real McCoysban. Idegenben 5-4-re nyert a magyar bekk csapata, aki ezúttal először nem szerzett pontot, 3 meccsen 2 gólpasszt jegyez. Tovább után hosszabb interjút olvashatnak Ennaffatival, majd Kóger Dánielről és Szélig Viktorról is hírt adunk.

"Az elmúlt tíz évben végig távol voltam az otthonomtól a jégkorong miatt. Sokszor nehéz volt a család és a gyerekkori barátok nélkül. Remélem, lesz még lehetőségem Magyarországon jégkorongozni. Volt ajánlatom más országból is, de most a Mol Liga élvezett volna elsőbbséget. Imádok Magyarországon játszani, ott is rengeteg barátom van, nagyszerű érzés a válogatottban játszani, a fantasztikus közönségünk előtt. Budapestet is alaposan megismertem, legutóbb már térkép nélkül vezettem végig családomat a fővárosban, és bármely jégpályától több utat ismerek a Széchenyi-fürdőig.

A magyar válogatott ismét nagy lehetőséget kapott. Az Arénában játszani mindig csodálatos élmény, 2011-ben sikeres lehet a csapat. Az A csoportos szerepléssel egy álom valóra vált, és nagyon büszkék lehettünk magunkra, hogy eljutottunk eddig. Azóta minden egyes edzésen arra gondolok, milyen hihetetlen élmény volt a svájci vb-n jégre lépni, hallgatni a szurkolóink biztatását.

Éppen a múlt héten találkoztam egy lengyel barátommal, aki ott volt Zürichben. Azt mesélte most is, hogy még mindig libabőrös, amikor eszébe jut, hogy énekelték a himnuszt a magyar szurkolók a meccsek után. Mindig is remek érzés lesz magyar címeres mezben indulni a jégre, remélem, jövőre is esélyt kapok erre."

Ennaffati állítja, a Dundasben fel tud készülni a feladatra. "Ebben a ligában is jó hoki van. Szerencsés vagyok, jó néhány nagyon képzett játékossal játszhatom együtt. Sokan játszottak közülünk az AHL-ben, az ECHL-ben vagy a CHL-ben, vannak olyanok is, akik NHL-esek voltak. Két játékosunk Németországban profiskodott, mások Hollandiában, Olaszországban és Angliában. Ha megismerjük egymást, jó csapat válhat belőlünk.

De tudni kell azt is, hogy ez a liga, az MLH amatőr bajnokság. Aki itt játszik, annak nemcsak a jégkorongból áll az élete. Én is munkát vállalok, mert ebből nem tudna megélni a családom. De ettől még keményen dolgozom az összes edzésen és a meccseken. Ha úgy érzem majd, hogy jó erőben és megfelelő formában vagyok a szezon vége felé, akkor ha kell, megveszem a budapesti repülőjegyemet, és könyörögni fogok Ted Satornak, próbáljon ki a felkészülési mérkőzéseken."

További két idegenlégiósunk játszott meccset kedden. A Laredo Bucks 4-2-re győzött az Odessa ellen hazai pályán. Kóger Dániel egy gólpasszal vette ki részét a sikerből, hatodik mérkőzésén nyolcadik pontját szerezte. A csoport harmadik helyén állnak. A francia ligakupa negyeddöntőjének első meccsén a Briancon odahaza maradt 4-2-re alul a Morzine-Avoriaz-val szemben. Szélig Viktor -1-es mutatóval zárta a meccset.

59 komment

Címkék: szélig kóger dániel ennaffati

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Lászlo vehetne egy pár orát,ENNAFFATITOL!!,hogy mit jelent Magyar válogatotnak lenni!!!
@kicsibuk78: Ha nem akar, hát nem akar... Kár ezt erőltetni... Mármint Nagyot... Inkább becsüljük meg Omart...
Nem különösebben kedvelem Omart, de ez a fajta hozzáállás a válogatotthoz dicséretes.
@jacint70: teljesen egyetértek. A címeres mez kapcsán nincs helye magyarázkodásnak!
De el kell fogadnunk. Omarnak meg sok sikert Kanadában és várjuk vissza!
Azért az amtőrligából az A csoportért küzdő magyar válogatottba... ez egy kicsit erős!
Példát lehet venni tőle. Pedig ő Kanadában született, csak egyik oldalról magyar származású, de mégis ennyit jelent neki a magyar válogatottság. Egyszer megtapasztalta, hogy milyen nagyszerű érzés, utána már tudja, hogy érdemes válogatottnak lenni.
@Mocsar: pár éve a legjobb kanadai amatőr csapat egész megszorongatta a magyar válogatottat, így már nem olyan erős.

Ha jól edz és erőnlétileg jó lesz, akkor megállhatja a helyét.
Ez nagyon példamutató hozzáállás!
@kicsibuk78: teljesen igazad van, ezért is kérnélek meg arra, hogy ne is említsd annak az illetőnek a nevét ezen a szent oldalon :)
Jah, Omarnak pedig óriási respect, ilyen az elismerésre méltó sportember! Megmondom őszintén, nekem az utóbbi években már nemigazán tetszett a játéka, de a hozzáállása tényleg dícséretes, a teljesítményét meg majd az edzők megítélik! Sok sikert neki!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Kanadaban a magyar gyerekek csak a'lmodnak arrol hogy egyszer is felvehesse'k a MAGYAR cimeres mezt.Az e'n fiamnak sikerult 3-szor e's azota is azon a'lmodik hogy vissza menyen e's meg egyszer kapja meg ezt a nagy megtisztele'st meg ha baratsa'go mecsro"l is van szo.Hihetetlen e'rze's hallani a himnuszt es a sziveden e'rezni a cimert.
Az en fiam igy la'tta vagy e'rezte
@kanada09: Megkerdezhetem hogy hivjak a fiadat? Nagyon kivancsiva tettel! Gratulalok, hogy ilyen nagyszeru embert sikerult felnevelned.
Nofene, nincs akkora hőbörgés, mint Szikinél?
@fetyiszov: Omar nagyjából megtanult magyarul, szülei magyarok, és egyszer sem mondta, hogy azért akarja a címeres mezt, hogy eljuthasson erősebb ligákba. És itt most le sem írtam a véleményem Szikiről, de nem is fogom, mert összetett, és ambivalens érzéseim vannak.
@Vincenzo90: A szülei magyarok, az remek gondolat, édesapja Ennaffati Árpád, ugye?
A másik remek gondolat, hogy erősebb ligába akar jutni, gondlom, 4 OHL-szezon amúgy is remek ugródeszka lett volna az OB I.
Ennaffati pont annyira magyar, mint Sikorcin: magyar édesanya szülte külföldön, és külföldön nőtt fel (OK, az vitatathatatlan, jobban beszél magyarul).
Amit állítasz, azt Sikorcin sem mondta. És egyáltalán nem baj, ha nem értesz egyet Sikorcin válogatottságával, ezt még meg is tudom érteni, csak közben nem kell hetet-havat összehordani.
Mert kommentedből legfeljebb annyi igaz, hogy összetett és ambivalens érzéseid vannak.
Omarról és csapatáról írnak az MHL honlapján is. A címlapon magyar válogatott meccsen készült kép köszön.
majorleaguehockey.pointstreaksites.com/view/majorleaguehockey/league-news/news_16703
@Vincenzo90: Hamar le lesz zárva ez a topik is, asszem.
Az viszont tényleg kedves Tőled, hogy nem minősíted Szikit.
@F. Kapus: Szerkesztő úr!
Akkor a korábban megpedzett állandóan kommentálható "Pék kapuslehozatalai" topik mellé légyszíves rakjátok ki a "tótlétéreromániábanjátszikdemagyarválogatottakarlenni" topikot is, hátha ez afféle gyülekezete lesz néhány kollegának.
@F. Kapus: @fetyiszov: Vá, istenem, ahogy elküldtem a kommentet rájöttem, hogy egy-két dolgot rendesen elírtam. Szóval: természetesen tudom, hogy mindkettejüknek édesanyja a magyar. Nagyjából egyforma joguk van válogatottnak lenni. Én azt mondom kűzdjenek meg érte, és a kapitány fejébe kell beleverni, hogy aki nem ezért a nemzetért kűzd, az nem odavaló. Olyan ez, hogy ha Ovecskint beraknánk a magyar válogatottba, simán jó lenne, de mégsem kell. Nem hinném, hogy tudna kűzdeni szívből, tényleg a címeres mezért. Az ő dolguk, hogy bizonyítsanak. Amit meg a végén írtam, az egyáltalán nem azt jelenti-legalábbis nem azt akarta jelenteni-, hogy Szikit nem látnám szívesen a válogatottban. Csak annyi, hogy valahol húzzuk meg a határt, mert nem szeretném, ha tíz év múlva nem lenne magyar név a csapatban. Ha nem lesz már a miénk, akkor nyílván nem lesz olyan jó szurkolni sem nekik. Na kb ennyi volna.
Ja, és még valami: elég sok helyről hallom, hogy nyilatkozott ilyet, nem hiszem, hogy valami rosszakarója nemhogy kitalál egy ilyen pletykát, de konkrétan el is terjeszti, hogy egy az egyben így mondta volna.
@Vincenzo90: Amikor Szuper véd egy lövést, a frász kerülget, amikor Palkovics szólózik, a verejték kiver, amikor Horváth kioszt egy bodicseket, az olyan, mintha a fogamat húznák, nem beszélve Kóger cseleiről. Ennyi idegen nevet egy csapatban, és mindet még fel sem soroltam. És akkor még nem is beszéltem a magyar név mögé bújt idegenszívűekről.
Lassan negyven éve verem a falba a fejem, hogy szüleim török nevet adtak nekem, ekkora teherrel nem könnyű nap mint nap felkelni. De lehet, ha körbenézel a rokonságban te is találsz nem magyar neveket. Kegyetlen világban élünk.
@Vincenzo90: Az "elég sok hely" az mondjuk valóban egy megbízható információforrás. Mutasd meg azt az interjút, utána van miről beszélni.
@F. Kapus: "Ennyi idegen nevet egy csapatban,..."
Tévedel, kedves Mester! Mind MAGYAROK!Pont mint Szikorcsin és Enafatti! Ezért is szeretek itt élni, de azért már kevésbé, mint 10 éve... :))
Omar játékstílusát én se szeretem, ennek ellenére azt mondom, hogy meg kéne hívni a válogatott összetartásra. Az énnálam alapfeltétel lenne, hogy tudjon egy válogatott játékos magyarul (ha töri is, de legalább próbálkozzon).
Kellene egy két keményebb játékos is, mint pl Ő vagy Fodor. A magyar válogatott nincs azon a szinten (még), hogy 4 játszó sort vigyen ki a vb-kre, 2 játszó és két tördelő sor kell, akiket rá lehet cserélni az első két sorára az ellenfélnek.
@F. Kapus: A történelem során amennyi "keveredés" és újranépesítés volt itt, szerintem egy echte magyar sincs, épp ezért a Palkovics és a Horváth nevet nem nevezném külföldi névnek (ui.: tudom hogy csak indoklásból írtad, de akkor is :P)
@sziszi_15: Kováccsal együtt jugoszláv mind a három.
@F. Kapus: Ha így vesszük, akkor Jugoszlávia nagy része Magyarország volt régebben, úgyhogy magyar.
@sziszi_15: Basszus, akkor eloltom a felgyújtott Palkovics-mezemet.
@F. Kapus: :) Ez az egész egy újabb érv a név nélküli mez mellett :)
Nem is tudom ki oltott le engem annó itt a blog-on, amikor a válogatottságról és a címeres mezről beszéltem, hogy hol élek én, mit akarok ezekkel a nagy "szavakkal". Neki üzenem, hogy remélem jól elolvasta Omar "nagy szavait"!
Köszi Omar!
Jólesett ez a nyilatkozat.
Jólesett az is ha Omar aprította címeres mezben az ellent.
Egy jó Omart várunk szeretettel!
@F. Kapus: Ugye direkt tetteted magad unintelligensnek, és szándékosan csinálsz úgy, mintha nem értenéd? Mert ha nem, akkor baj van a fejedben, de minimum káosz.
@Vincenzo90: inkább Te nem érted még mindig... :-(
@F. Kapus: @Vincenzo90: az a baj, hogy apró csúsztatásokkal szépen elbeszéltek egymás mellett.
@Vincenzo90: Unintelligenciám meggátol ama káosz megoldásában, miszerint 2010-ben egy Vincenzo nicknevet választó fiatalember magyar nevekért kiált.
@Edi a Sas: Jó, igazad van, belátom, hagyjuk a csúsztatásokat: nem gyújtottam fel a Palkovics-mezemet, tehát eloltanom sem kellett :)
@F. Kapus: @Vincenzo90: Értitek ti a viccet, csak nem szeretitek!(?)
@F. Kapus: Egy valamit mondj meg akkor légyszives: Mi a jó büdös francnak legyenek nemzeti válogatottak, ha úgy működnek, mint egy klubcsapat? Ha Volánmeccsre megyek, nyilván nem érdekel, milyen nevek játszanak a csapatban. Nade könyörgöm, ha válogatottról van szó, nemzeti csapatról, aminek a lényege, hogy SAJÁT legjobbjaink versenghetnek más nemzetek legjobbjaival, akkor ne igazolgassunk már mindenféle jöttment, a magyarságtól teljesen távol álló emberkéket. Akkor se, ha jófejek. És továbbra sincs bajom se Omarral, se Szikivel, mert -amellett, hogy úgy gondolom hogy érdemesek arra, hogy egy esélyt kapjanak, hogy bizonyítsák, hogy a címeres mezért(és ezzel mindenért, ami vele jár) oda tudják tenni magukat- ráadásul magyar származásúak is, nem tök idegen valakik. Annyit szeretnék csak mondani, hogy azért valahol meg kell húzni a határt. Mert ha úgy lesz, mint a fociban, hogy a francia válogatottban nincs francia, és a szurkolók egy vereség után már a francia mezt elégetik az utcán, na akkor aztán semmi értelme nem marad az egésznek. Szerintem primitivizmus a 21. századi fejlődésre fogni a dolgot, amire gondolom a 2010-es dátummal utalni akartál. A nicknevemnek meg története van, és ettől még nem leszek kevésbé magyar. (Ahogy mint mondtam Omar és Sziki sem feltétlen)
@Vincenzo90: Eszem ágában sincs primitivizmust elkövetni, dehogy fogom a 21. századi fejlődésre a dolgot. Amiről te írsz és vizionálsz, az már az 1400-as években idejét múlt, meghaladott volt.
De zárjuk jó hírrel e csevegést: párbeszédünk során többször éreztem úgy, hogy egymás pusztájába kiáltjuk a szavakat, de mégsem, hiszen most már pontosan azt gondolod, mint én: "És továbbra sincs bajom se Omarral, se Szikivel, mert -amellett, hogy úgy gondolom hogy érdemesek arra, hogy egy esélyt kapjanak, hogy bizonyítsák, hogy a címeres mezért(és ezzel mindenért, ami vele jár) oda tudják tenni magukat- ráadásul magyar származásúak is, nem tök idegen valakik."
Merthogy ugye én sem amellett kardoskodtam, amivel egyik szaktársad kvázi vádolt egy korábbi poszt alatt, hogy vietnámi négerekkel rakjuk tele a válogatottat. A francia fociválogatottas példád épp ezért félrevezető, mert a magyar jégkorong-válogatottban mindeddig legfeljebb egy olyan játékos játszott, akinek egyáltalán nincsenek magyar gyökerei, tehát nincs miért aggódnod ez ügyben.
@F. Kapus: irigylem a türelmed :)

Hajrá LACIKA :D :D :D!!!
@F. Kapus: Na, akkor magyarul megértetted, hogy miről beszélek. Mert ahogy kimondom, hogy vigyázni kell, hogy határt húzzunk valahol és nem kell feltétel nélkül mindenkinek örülnie, ha bárkit is "igazolunk". Ennyit akartam, de rögtön le vagyok támadva.
Ne legyetek már telhetetlenek, A macska rúgja meg! Legyen elég az egy sör! Ha nem, akkor de.
Különben is, a sör nem alkohol :))
Szlovák vagy magyar sörről van szó?
@fetyiszov: úgyvan, folytasd még...
Én kb. ott húznám meg a határt, hogy aki magyar akar lenni, annak tartja magát, az lehet válogatott, aki meg csak a válogatott miatt lenne magyar, az felejtős.
@brunya: Pont. Csak hogy ellenőrzöd le, hogy a szívében mi van?
@fetyiszov: Te meg ne provokálj! És képzeld, voltak tót őseim, szóval te ne szlovákozz! Tót=teut=ember, mielőtt beszólnál. Ükapám azt sem tudta, mi az a szlovák, és tótul beszélt a családban .
@Vincenzo90: A vicc addig vicc, amíg a másik is megérti.
Ezen már rég túlvagyunk.
@fetyiszov: Szerintem ehhez a blogbejegyzéshez nem kéne többet kommentezni.
süti beállítások módosítása