HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A vesztes a győztes himnuszát énekelte

2010.10.25. 21:28 F. Kapus

Hittünk benne, hogy le tudjuk győzni a kazah bajnokot, és sikerült – mondta blogunknak Nagy Béla, a HSC Csíkszereda edzője a hétvégi Kontinentális Kupa-siker után, hogy egyet aludt a történtekre. – Nem tagadhatjuk, a kupa programja nekünk kedvezett, mert az első napon fel tudtuk mérni a kazah csapatot. A sport ilyen, bármi megtörténhet" – folytatta. A Mariborban megnyert selejtező értékelése folytatódik tovább után.

A HSC Csíkszereda a négy célból egyet máris teljesített. A vezetőség nem kevesebbet várt el a csapattól a szezon kezdetén, minthogy nyerjék meg a román bajnokságot, a román kupát, a Mol Ligát, továbbá jussanak tovább a Kontinentális Kupa maribori csoportjából. Ez utóbbit kipipálták Charles Franzen vezetőedző tanítványai.

"Nem kétséges, a Szariarka Karaganda jobb játékerőt képvisel, mint mi, játékosainknak nagy elismerés jár, hogy sikerült legyőznünk őket. Ha az első nap játszottunk volna velük, akkor lehet, hogy nem mi nyertük volna a csoportot. Szombat este nagy ünneplés nem volt, vacsora után egy sört megittunk a győzelemre. Az első napi ellenfelünk, a Maribor játékosai sem voltak rosszak. De megleptük őket, gyorsan gólokat tudtunk szerezni. Ettől függetlenül jól korcsolyáztak, technikásak voltak, átlagos Mol Liga-szintű csapatnak tűntek egy mérkőzés alapján, akiket nem lehet fél vállról venni.

Természetesen profi csapatként a Dab.Doclert is le akartuk győzni vasárnap. Nem volt könnyű dolgunk, mert a tornát már szombaton megnyertük, így fejben nem tudtunk annyira ott lenni a mérkőzésen. Sérültjeink is voltak, akik végül is vállalták a játékot, de nem százszázalékos állapotban. Mindkét csapat a második kapusát védette, és Becze Zoltán jobb teljesítményt nyújtott, mint a mi cserekapusunk. A dunaújvárosiak jól játszottak, megérdemelten nyertek.

A szezonban még biztosan sok nagy meccset játszunk velük. A Mol Ligában kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, és bár sokan mondják, hogy ez a két csapat a legesélyesebb a döntőbe jutásra, még biztos, hogy több meglepetés lesz addig. Remélem, nem mi okozzuk majd a legnagyobbat. A Kontinentális Kupa utolsó napján elszenvedett vereség nem volt fájó, külön öröm volt, hogy így legalább meghallgathattuk a magyar himnuszt Mariborban."

Egy félreértést szeretnénk tisztázni. A három cseh-szlovák légiós nem egy sorban hajt a HSC-ben. "Csak a bajnokság legelején játszottak együtt, azóta Hurtaj és Novak az első, Sikorcin a második sorban játszik. Csak az emberelőnyös figuránál vannak együtt, de Sikorcin akkor hátvédposzton áll be ebbe a sorba. A másik két légiós mellett már a negyedik embert próbáljuk ki, Moldován Ervin, Bíró Tamás és Molnár Zsombor után Mihály Ede van együtt velük, és eddig ez a legjobb felállás, ő játszik velük a legtöbbet. Sikorcin Molnár Zsolttal és Virág Csanáddal remekül megérti magát, jól működik ez a trió is. Úgy gondolom, Novak, Hurtaj és Sikorcin komoly játékerőt képviselő csatárok, EBEL-erősségű bajnokságban is megállnák a helyüket.

A klub legnagyobb nemzetközi kupasikerét értük el, még soha nem jutottunk tovább egy körből sem. Hazaérve megnéztem, kikkel játszunk a következő körben. Ez még magasabb szintű torna lesz. Ott is próbálunk majd helytállni, készülünk a feladatra."

November 26–28. között az olasz Asiago rendezi az egyik elődöntőt, a HSC Csíkszereda ellenefele a házigazdákon kívül a dán bajnok Sönderjyske és az ukrán Szokil Kijev lesz.
A másik csoportkört a francia Rouen kapta, oda a brit Coventry Blaze, a lett Liepajas Metalurgs és az e hétvégi másik selejtezőt megnyerő lengyel Cracovia Krakow megy. A világbajnokság előtt figyelmeztető jel, hogy a lengyel válogatottba nagyszámú játékost delegáló krakkóiak csak vért izzadva győzték le holland riválisukat. Egy magyar játékvezető, Halassy György három mérkőzésen működött közre Hollandiában.

A Kontinentális Kupa szuperdöntőjére 2011. január 14–16-án kerül sor, a vb-helyszínül szolgáló új Minszk Arénában. A két elődöntő győztesén kívül a rendező fehérorosz Junoszty Minszk és a címvédő osztrák Red Bull Salzburg alkotja a négyes mezőnyt.
Addig is megállás nélkül jönnek a mérkőzések. Kedden román bajnokit játszik a HSC Gyergyószentmiklóson, a légiósok ezúttal pihenőt kaptak, Novak kivételével mind hazamentek, pénteken reggel csatlakoznak újra a kerethez Budapesten. Merthogy akkor már Mol Liga-meccs következik, az UTE otthonában.

31 komment

Címkék: kontinentális kupa maribor mol liga nagy béla hsc csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A vesztesnek és a győztesnek ugyanaz a himnusza, csak ránkerőltettek egy másikat.
@csatoimi: Büszke vagyok, hogy ismerhetlek!
hmmm, szívesen kimennék Asiagoba, biztos nagy meccsek lesznek!
Grat a HSC-nek és sok sikert Asiagoban. Novak és Hirtaj tényleg remek játékosok és Sikorcin is jól nyomta
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: az biztos. nem kell nekünk. amúgy életem egyik legnagyobb hokis élménye volt ez a kazahok elleni meccs, itt aztán mindent beleadtunk, persze egy kis szerencse is kellett. na meg az ùjvárosi szurkolók lelkes bíztatása. így sikerülhetett csak, együtt.
@B. Surdilovic: köszönöm szépen. ott voltál Te is? nagyszerű emberekkel találkoztam Mariborban, egy örök élmény marad.
Az az emberelőnyös szeredai sor, az nagyon bitang... Novak és Hurtaj is nagyon jók voltak az tény, de Sikorcin ezen a tornán utolérhetetlen volt, nem csak pontok tekintetében, hozzáállásban, és lelkesedésben is - legalábbis föntről így látszott. Az még egy nagy kérdés számomra, hogy hogyan lehet, hogy a hazai meccsekre is bő negyven-ötven ember látogatott csak ki. Egy bő százezres lakosú várostól azért többre számítottunk nézőszámban...
Pont akartam írni, hogy a vesztes himnusza és a győztes himnusza ugyanaz. De Imi már megint megelőzött.
komoly halmazelméleti problémák ezek
Remélem az U20 Vb-n is megmarad ez a jó gyakorlat, és a székely játékosok is bekapcsolódhatnak az éneklésbe.
Még egyszer gratulálok nekik, elnézve a következő kör csapatait, ez egy EBEL erősségű kör lesz,remélem Nagy Bélának igaza lesz a speciális sor itt valóban megméretik.
Ha 40-50%-ot hoznak már kiváló eredmény lesz.
@hüjeliba: a kazahok is azok voltak. :)
@csatoimi: két és fél millió dolláros büdzséből már lehet alakítani ezt-azt! :) de magától a korong ott sem megy be a kapuba! :)
@vaze: neked nem úgy tünt, hogy ezek a kazahok legalább Ebel szintű csapat?
Segítsen aki tud: Közzé teszem egy jóbarát kérését:

"Van egy kedves ismerősöm aki megkért hogy ha tudok,segítsek neki hogy ezt eljuttatom valahogy a fehérvári szurkolóknak.Az iskolába van rá szüksége. Előre is köszönöm."
>>
> ripet.hu/feedback.php?kid=aaafx8rq2a0y8zyr
>
Segítsünk neki.
@csatoimi: de, te a játékerőt emelted ki, én ezt csak megerősíteni akartam a költségvetésükre vonatkozó információval.
@vaze: a költségvetés akkor az Ebel közepe, a szint meg kb az eleje szerintem. :)
@csatoimi: Szerintem is a EBEL elején lenne ez a Karaganda
@csatoimi: a DAB meccse után azt írtam - a közvetítés során látottak alapján -, hogy azzal a mutatvánnyal a kazah csapat a magyar mezőnyben 2-3 góllal verne mindenkit, a Volánt is beleértve. ezért is olyan szép és értékes a HSC győzelme.
üdv
@csatoimi: valamit akkor félreérthetően fogalmaztam (feltehetően nem jött át az ezt-azt erősen irónikusnak szánt felhangja), mert szerintem is :)
Szép siker ez, tegyétek oda magatokat a következő körben is!
@csatoimi: Ezt nagyon szépen mondtad!
@LBogár: mivel divat vagyok, én is!
Bár ugye eredetileg DABra akartam, de egyefene, jó lesz a Csík is :)
@csatoimi: szép gondolatok. Úgyhiszem a Dabos szurkolással Csíkszeredának egy álmod (álom) valósult meg. Öszzefogtak a magyarok, mintha nem lenne határ.
@centreville: nagyon szepen koszonom, de a csatoimi neveben veszem csak at, mert nekem semmi kozom a csapathoz, azon kivul, h az erdelyi gyokerek miatt a Fradi es a Volan melett a HSCnek is szoritok nap mint nap ;)
Grtulálok a Csikiaknak,nagy teljesitmény volt!!!
@csatoimi: Otthon voltam,látom lassan épül az autopálya,ilyen jo csapattal lehet belépni az EBELBE!!!
süti beállítások módosítása