HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon kiegyenlített tornát várok

2010.10.20. 19:39 kerusz

"Voltak olyan mérkőzéseink, amelyeket könnyedén megnyerhettünk volna, ha jobban játszunk. Értékelésem szerint 9 pontot ajándékoztunk el így, ezek nagyon hiányoznak." – mondta blogunknak J. P. MacCallum, a Dab.Docler kanadai edzője. A vele készült értékelő interjúval kezdjük meg a ráhangolódást a pénteken kezdődő Kontinentális Kupa-selejtezőre. A dunaújvárosiak ellenfele a szintén Mol ligás HSC Csíkszereda, a rendező szlovén Maribor és a kazah bajnok Szariarka Karaganda lesz.

A kanadai edzőnél először arról érdeklődtünk, miért nem megy úgy csapatának a játék, mint az előző szezonban. "A Mol Liga felén vagyunk túl, és egyértelműen megállapítható, hogy a csapatok sokkal jobban felkészültek az idényre, mint tavaly. Egy éve sorozatban nyertük a mérkőzéseket, mert nagyon komoly nyári felkészülést csináltunk végig. Idén több csapat is követte a példánkat. A legszembetűnőbb ezen a téren a miskolciak fejlődése, de mások is óriásit léptek előre. A liga első öt-hat csapata nagyon közel van egymáshoz, mindenki megverhet mindenkit."

A szezonban olyan fegyelmezésekre is sor került, mint tavaly egyszer sem. Emlékezetes, hogy Azari és Galanisz egymeccses extra pihenőt kapott. Ennek is volt oka. "A Steaua elleni mérkőzés után úgy éreztem, jeleznem kell két kulcsjátékosomnak, hogy elégedetlen voltam az aakkor mutatott teljesítményükkel. De ez csak egy mérkőzés volt, úgy érzem, meg is értették az üzenetemet."

MacCallum nem érez jelentős mentalitásbeli problémákat. "A csapat nem dolgozik rosszul, nem lehet panaszom a hozzáállásra. A problémánk az, hogy a tavalyinál sokkal rosszabbul megy a góllövés, nehezen találjuk az utat a hálóig. A mérkőzések nagyjából 70%-ával lehetek elégedett. Ugyanakkor nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy voltak mérkőzéseink, amelyeket könnyedén megnyerhettünk volna, ha jobban játszunk. Értékelésem szerint kilenc pontot ajándékoztunk el így, és ezek nagyon hiányoznak."

A csapatból két csatár, Mestyán István és Győri Tamás biztosan nem játszhat hétvégén, az egyik kulcsember, Peter Sevela térdét pedig műteni kell, ám az ő esetében lehet reménykedni. "Sevelának porcsérülése van, egyes mozdulatokra fájdalmat érez. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire sürgető a műtét. A hétvége ennek is a tesztje lesz, kiderülhet, hogy a sérülést még a szezon alatt meg kell műteni, vagy lehet-e várni vele tavaszig. Sevela elutazik velünk Mariborba, ő lesz az első számú kapus."

Mit vár a csapattól Mariborban, képesek lehetnek-e megnyerni a tornát? "Úgy utazunk, hogy szeretnénk egy kört menni a Kontinentális Kupában. Az ellenfeleink közül egyedül a HSC-t ismerjük, velük nagyjából egy szinten vagyunk. A Mariborral két éve találkoztunk utoljára, ugyancsak a Kontinentális Kupában. Akkor szoros mérkőzésen vesztettünk. Tudom, hogy azóta jelentősen megváltozott a keretük, de a pontos játékerejükről nincs információm. Azt gondolom, ők is körülbelül azon a szinten vannak, ahol a Csíkszereda és mi. A kazahokról jóformán semmit nem tudunk. Természetesen ismerjük a névsorukat és az eredményeiket. Tőlük is körülbelül olyan szintű játékra számítok, mint a másik három csapattól. Nagyon kiegyenlített tornát várok, szoros mérkőzésekkel."

MacCallum elárulta, tavaly óta egyértelműen Hegyi Ádám és Magosi Bálint fejlődött a legtöbbet. "Mindkettejüknek nagyon sokat segített, hogy bekerültek a válogatott keretbe, együtt készülhettek a csapattal, játszhattak a szlovéniai világbajnokságon. Mellettük Galanisz lépett előre a legtöbbet, sérülése után rengeteget dolgozott egész nyáron, és ez azóta is igaz rá."

59 komment

Címkék: kontinentális kupa mol liga dab.docler maccallum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ez az a torna, ahol első is lehetsz, de akár utolsó is. A kazah csapatot tartom mégis a favoritnak, a másik három nagyjából egyenlő játékerőt képvisel.
tipp: 1.Kazah, 2. HSC 3.Maribor 4. Dab
@csatoimi: Amelyik Mol ligás csapat megveri a kazahokat, büszke lehet magára.
Hát akkor bemelegítés gyanánt megüthetnénk őket...
Mindazonáltal én valamiért vízválasztónak is érzem a tornát
Majd jól körbeveritek egymást A Maribor azért nem lehet ellenfél
@benö51: Már miért ne lehetne?
Gyerünk DAB!
Hajrá magyarok!
remelem hogy a Dab-nak osszejon es sikerul 1. vagy 2.-kent vegezni..... hajra fiuk :)
A hétvégén még hol rendeznek fordulót Maribor-on kívül, és kik a résztvevők?
@Szoljanka: Group B in Tilburg, Netherlands: Tilburg Trappers (NED), Kohtla-Järve Viru Sputnik (EST), Cracovia Krakow (POL), CH Jaca (ESP, Q)
Amúgy a stáb megy és próbálkozunk az élő mozgóképpel,mert infóink szerint nem lesz csak a jegyzőkönyv online...
@mastamind: Köszi, és szerintem sokan várjuk a "szokásos" közvetítést is..:))
Sima liba.
A végeredményt a torna után megmondom.
@mastamind: A Krakkó asszem tavaly megverte a Karagandát.
A Maribort lazán kéne verni. Nagyon lazán. Ha kikap a DAB, az szerintem az ő szégyenük, vagy azt jelenti, hogy amíg ők kétmilliószor jobbak lettek 5 év alatt, addíg a Dunaújváros kétmilliószor rosszabb. Az meg ciki. Fejlődni kell, nem leépülni. Legyen már legalább a 2. hely elvárás, hogy lehet így nekimenni egy tornának, hogy lesz, ami lesz?
@Vincenzo90: De miért is kellene nagyon lazán verni őket?
@kerusz: Azért, mert ha megnézzük, a Maribor hol tartott pár éve, és a DAB hol tartott, akkor a Maribornak esélye sem kéne legyen. És bárki bármit mond, a Maribor nem lett azóta sem egy NHL szintű csapat. Továbbra is ugyanolyan gyengék. Ha az Újváros nem veri őket simán, akkor vagy harmatgyenge, vagy csak szarnak az egészre, nincs teljesítménykényszer, meg 0 elvárás van. Nincs kitűzött cél, szerinted lehet így hokizni? Tavaly is lélektelenül, lassan, bénán játszottak a CC-ban, sokkal gyengébben, mint amire képesek. A vezetés dolga lenne motiválni a játékosokat, és célt kitűzni.
megjegyezném tavaly az UTE indult a CC-on. :D
@Lazlee: Igazad van, időzavaros vagyok kissé... :D A lényegen nem változtat, csak annyi, hogy az előtte lévő két szezonra vonatkozik, amit mondtam.
@Vincenzo90: 2 éve meg CSíkban volt a CC aktuális fordulója és emlékeim szerint azt a DAB nyerte meg (4-1re verve meg az SC-t). Nem volt lélektelen játék.
Ezzel együtt a Maribort szerintem is vernünk kellene.
@kerusz: Azért ha nagyon lazán nem is, de verni kéne őket, már ha a - jól emlékszem? - a Partizan magyar edzőjével készült interjúra gondolok, ahol a Slohokej Ligát egy elég gyenge ligának minősítette. Vagy nem jól emlékszem?
@Vincenzo90: hány Maribor meccset láttál az idén? és 2 éve? mondjuk teljesen mindegy, mert tényszerű dolgokról is teljes baromságokat írsz! :) inkább csak előkészíted a talajt egy jó kis fikázáshoz, ha netán kikapnánk a házigazdától. lehet utálni a dunaújvárost, de nemzetközi színtéren ezt kiélni, kivételes parasztság! :)
@Vincenzo90: Ha már mindenképpen fikázni akarsz, akkor várd már meg legalább a torna végét. Honnan veszed, hogy nincsen kitűzött cél? Az év elején megfogalmazott célok között szerepelt a Kontinentális Kupa 3. körébe jutás (tudod oda, ahova magyar csapatok közül még csak a Dunaújváros jutott). A cikkben is ez szerepel: "Úgy utazunk, hogy szeretnénk egy kört menni a Kontinentális Kupában."
Tavaly az Újpest játszott a CC-ben, 2 éve pedig 3. körbe jutottunk. Bolzanoban nem láttalak a szurkolók között, a netes közvetítés pedig nagyon élvezhetetlen volt (szaggatott, egy harmad alatt összeszedett annyi késést, amit a szünet alatt sem tudott behozni. Tudom, hiszen segítettem a közvetítésben) Akkor meg honnan veszed a hülyeségeidet?
@Vincenzo90: kicsit mellélőttél itt-ott a bejegyzéseddel, ezt már többen lereagálták.
"A vezetés dolga lenne motiválni a játékosokat, és célt kitűzni." - erről meg az a véleményem, hogy először saját portán kellene takarítani, mert valamiért fehérváron sem sikerül ez mostanában...
@OliBLOOD: A Volán háromszor döntőzött a Kontinentális Kupában. :)
@laszla: ebből öngól lesz, mire Oli beér a melóhelyre:)
@laszla: "magyar csapatok közül még csak a Dunaújváros jutott"
jutott!=rendezett/alanyi jogon résztvett
A Volán mind a háromszor úgy döntőzött,hogy házigazda volt! Így nem kellett selejtezöket vívnia.
@mannisenmaki_: Viszont késett több, mint negyed órát... Fegyeeeeeelmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :))))))
1 - Kíváncsi leszek erre a tornára. A vízválasztó hozzászólásban van ráció, Egy-két bravúros eredmény lendületet adhat és kivezethet minket a gödörből, egy nagyon rossz eredmény pedig a változások előszelét hozhatja magával.
Én azért bízom abban, hogy bár nem a legjobb formában megyünk a tornára, de megtöri a monotonitást és ad egy plusz lökést a csapatnak.

2 - Csipkebokor vessző

3 - Kíváncsi leszek Sevelára, porcsérüléssel, levállásal (amennyiben nem veszélyezteti a szalagokat) lehet élni, tán egy ideig játszani is, de néhány mozdulat qrvára tud fájni. Ha a műtét csak kb 3 hét kiesést jelentene, szvsz nem kéne tavaszig várni, nehogy a rájátszás alatt essen ki.

4 - Úgy gondolom, ez JP utsó éve nálunk. Idén is nehezen állt kötélnek, most pedig, hogy nem igazán jönnek az eredmények, még inkább bizonytalannak érzem a jövőjét. Bár ha jön utána egy másik jó kanadai edző, még a csapat előnyére is vállhat.
Nem azért, de attól hogy késik a közvetítés, még lehet látni, hogy hajt-e a csapat. Szerintem a Maribort pedíg simán kéne verni, bárki bármit mond. Ez kéne legyen a mimimum célkitűzés. Mégis itt a mester egyfajta tesztként fogja föl, és sehol említést nem tesz, hogy mit szeretnének elérni. Sőt, inkább azt érzem belőle, hogy felkészíti a szurkolókat a gyenge teljesítményre. Nem tetszik a hozzáállás.
@Vincenzo90: Persze, szaggatott, kihagyott közvetítésnél biztosan lehet látni.
Azért olvasd el még egyszer a cikket, az előbb is ebből idéztem, most is megteszem:
Mit vár a csapattól Mariborban, képesek lehetnek-e megnyerni a tornát? "Úgy utazunk, hogy szeretnénk egy kört menni a Kontinentális Kupában."
@Vincenzo90: 2 éve ez a Dújvárosi csapat jóval gyengébb volt, mint most és tisztességgel helyt állt Bolzanóban
hogy most mi fog történni nem tudom, majd odakinn kiderül melyik arcát mutatja a csapat
én személy szerint bízom benne, hogy a kupameccseknek más a hangulata, mint egy sima alapszakasz meccsnek és ez feltüzeli a társaságot
ha így történik akármi is lehet a tornán
mint csatoimi is írta 1-4 hely bármelyike lehetséges és ez minden résztvevőre igaz
vaze-nak igaza van, tán a jelző helyett használnék másikat, de minek
@a. Bárd: a vízválasztó alatt check szerintem azt értette, ha továbbra sem sikerül jól és eredményesen játszani akkor JP állásába kerülhet a dolog
@Theutus: Igen, értettem, csak árnyaltabban fogalmaztam. Ezért írtam, hogy egy rossz eredmény a változások előszelét hozhatja magával.

Mindazonáltal nem vagyok a szezon közbeni edzőcserék híve, főleg olyankor, ha bár az eredmények nem jönnek, a ház egyáltalán nem ég.

Mellesleg ha már elkezdtünk a kanadai kisasszony vonalban gondolkodni (és összességében be is vált), mindenképp ezt kéne tovább vinni. Nem tudom honnan tudnának hirtelen előkaparni egy megfelelő!!! kanadai edzőt.
@Theutus: Te parafenomén vagy? :)))
@a. Bárd: Szerintem ez nem kedv kérdése. Ha lépni kell, akkor időben kell megtenni, hogy tényleg ne akkor legyen beavatkozás, amikor már ég a ház. Ez vezetői döntés és egy vezető akkor hibázik a legnagyobbat, ha az ismert vagy valószínűsített problémát hagyja eluralkodni (általánosságban értem, nem konkrét célzás!!).
Mindemellett meglehet, hogy az egész az én beképzelésem és semmi alapja nincs (mivel nem bennfentesként nem is vagyok birtokában semmilyen infonak).
@check: még mindig agrármérnök:P
kicsit off
Lazlee, Béla: hogy döntöttetek?
jöttök velem Mariborba vagy megoldjátok magatok a dolgot?
2 helyem még mindig van
Tépjétek apró pici darabokra az ellenfeleket!
@Theutus: Lazlee és Béla ne habozzon, hanem vágódjon be hozzád!
Szurkolunk Nektek Budapestről! Tudósítás azért készüljön ám! :))
@budapestijeti: notebookot viszek, kvázi megoldható lesz
ha személyesen is szeretnéd dobj egy üzenetet a 70/7707-358-ra és minden meccs után felhívlak:P
@Theutus: Az nem lenne nagyon olcsó, és a feleségem se hinné el! Köszi... :DD
A notebook jó lesz, de hangutánzással ám!
@Theutus: Nálam is lesz, úgyhogy csetelhetünk :DDD. Tényleg hol szálltok meg?
majd próbálkozunk...
Maribor
Hotel Uni
Volkmerjev prehod (kb 300m a jégcsarnoktól)

egy welcome drink-re szívesen várok minden kedves érdeklődőt
@check: tőletek meg 250m ellenkező irányban
központi helyen béreltem szállást:P
legyen már reggel indulhatnékom van
@Theutus: Belvárosban úgy néz ki sokan leszünk :)
Úgy tudom az apartmanunk szomszédságában lévő másik apartmant is újvárosiak vették ki :)
Na én el is csitulok, hogy mielőbb reggel legyen :))
Na én el is csitulok, hogy mielőbb reggel legyen :))
hát igen...
ha messzebbről szeretnék a meccsekre járni megtehetném itthonról is:D
szombaton össznépi városnézés
@Theutus: köszönöm, de én aztán máshogy döntöttem.
Asiagora tartalékolok, úgy szurkoljatok nekem. :D (de még lehet találkozunk kinnt is, adja az ég. :))

Béci nevében meg nem nyilatkozok. Ha olvasott, talán már lebeszéltétek. :)
@Lazlee: Mindig tudtam, hogy valójában divatszurkoló vagy... :))))
:$
pfff :D
imádkozzatok, hogy ne legyen élőkép, mert éjféli misén is utálom a divathívőket. @OliBLOOD: te beszéld meg apámmal a szabadságolásom, @check: te meg a szurkoló szón elmélkedj :P
ja, és bekaphassátok :P
(egyébként jogos :( ;) )

és Imi: ne írd be, hogy ne tartalékoljak, köszi! :D
süti beállítások módosítása