HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

14 évesen még korcsolyázni sem tudott

2010.09.29. 19:40 F. Kapus

Nagyon kellemes meglepetés, amit ebben a szezonban Rusznyák Szilárd, az UTE 24 éves csatára produkál. Csapata legeredményesebb játékosa, 8 meccsen 6 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott, ezzel máris annyi pontot szerzett, mint eddigi felnőtt pályafutása során összesen. A Steaua 5-1-es legyőzésében is kivette részét, a Mol Ligában a magyar játékosok közül nála több gólt csak a dunaújvárosi első sor és Rafaj Attila szerzett.

"Minden közrejátszik ebben a teljesítményben – mondta blogunknak Rusznyák Szilárd, akinek a plusz-mínusz mutatója is messze a legjobb a lila-fehéreknél, mínusz 5. – Jó hangulatú, egységes csapatban játszom, mindenki bízik a másikban. Fontos, hogy sok jégidőt kapok, emberelőnyben is fent vagyok. Kicsit hamarabb sikerült az első szép győzelmet megszereznünk, mint vártuk, de remélem, ezután gyakrabban nyerünk. A Volán-farm és a Steaua ellen van a legtöbb esélyünk, de nagyon bízom benne, egyszer a Fradit is sikerül elkapnunk. Nagyon ehéz lesz, de a csapattársakkal magasra tettük a lécet, ez a tervünk. Ilyen a csapatunk az idén, kicsik vagyunk, fiatalok, de összetartunk. Minden mérkőzés előtt megbeszéljük, mit szeretnénk kihozni a hatvan percből. Ez persze nem mindig sikerül. Nincsenek nálunk sztárok, egymásért és magunkért küzdünk, mert sok olyan játékos van a keretünkben, akik komolyan gondolják a jégkorongozást, csak még rutintalanok.

A nagy vereségekből próbálunk tanulni. Természetesen megvisel minket egy két számjegyű kudarc, de szerencsére segít minket, hogy sok meccs van, nincs idő búsongani, mert egy-két nap múlva jön az újabb feladat."

Rusznyák Szilárd későn kezdett el jégkorongozni, de mindenkinek ajánlja még ilyen korban is. Mint mondja, nagy akarat és kitartás kellett ahhoz, hogy utolérje a többieket, de sok minden lehetséges. "14 évesen kezdtem el korcsolyázni tanulni, egy barátom hívott le az UTE-hoz. Baróti Zsolt volt az edzőm, a serdülőbajnokságban mutatkoztam be. Aztán Giblák és még néhány szlovák edző következett. Nyertünk korosztályos bajnokságokat, a végén juniorbajnokok lettünk."

Ehhez persze szükséges volt az is, hogy napi három edzésen vegyen részt a csatár. "Mindig magasra tettem a mércét, szorgalommal végeztem a feladatokat, rengeteget edzettünk. Az elején 1-2 percet kaptam a felnőtt csapatban, de akkor még Ladányi Balázsék játszottak az UTE-ben. Utána nagy lehetőség jött, egy lengyel szerződés. Ahhoz az első osztályú csapathoz igazoltam, ahová Peterdi Imre és Peter Gallo is. Játszottam a lengyel eksztraligában és a másodosztályban is."

A rá következő évben, 2008 nyarán Miskolcra igazolt. "Sokat köszönhetek a Jegesmedvéknek, igazából ott lettem teljes értékű felnőtt játékos. Megkaptam a bizalmat és a sok jégidőt is az edzőtől." Rusznyák tavaly szezon közben tért vissza Újpestre, idén pedig egykettőre a csapat húzóembere lett.

24 komment

Címkék: ute rusznyák mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak így tovább!!!
Hajrá Szilárd!
Kis pontosítás az utolsó mondathoz: már tavaly szezon közbe átigazolt az Újpesthez.

www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=765

Amúgy hajrá Szilárd, örülök hogy legalább bejött a váltás, ha már elhagyta a Macikat:)
Gratulálok!!!!!:)
azért a Németh Peti is szépen teszi a dolgát!!
Hajrá Szilárd, Hajrá Újpest!!!

Kiemelkedően jó hozzáállású, rendkívül elszánt srácról van szó :-) Emlékszem még, amikor az utehoki-ra az első interjút csináltuk vele 2004 tavaszán, és mesélte, hogy addigi pályafutása során összesen 1 gólt lőtt, az is kb. bepattant róla.

Ő az, aki szerintem 35 évesen is tovább fog tudni fejlődni a mentalitásának köszönhetően!
Egy élő példa arra, hogy soha sem késő...
Hajrá!!!

Az EKSZTRAligát javítsátok már:-DD
Szilárd, a hűségünk örökké tart!:) Csak így tovább, rád is nagy súly nehezedik, légy te is tartóoszlopa a csapatnak!
HAJRÁ LILÁK!
kicsit off: úgy hirlik hogy a steaua ukránjai nem vizsgáztak sikeresen az állampolgárságért(román fórumon olvastam)
@l.isti: szerintem a törin buktak el.

Egyszer a románok nagy ásatásba kezdtek, hogy hátha találnak valamit, ami igazolja, hogy ők már a római-korban is ott voltak. A szorgos munka meghozta gyümölcsét, találtak egy régi nagy kőtáblát a következő felírattal "Ave Cezar Vavan" Megörülnek, hiszen kezükben a bizonyíték, már nem érheti szó a ház elejét, csak a "vavan" szót nem értik, de a többi egyértelműen igazolja, hogy római-kori. De a hiányzó részt majd a tudósok kitalálják, addigis a Bukaresti Nemzeti Múzeumban a helye.
Jöttek is a látogatók, ám egyszercsak a sokaság arra figyel fel, hogy egy székely paraszt iszonyatosan röhög. Oda is súgja neki a múzeumőr:
- No, te székely! Ne nevess ilyen hangosan, mert elvisz a Szekuritate.
De a székely csak nevet, és nem bírja abbahagyni. Be is viszik kihallgatásra és kérdezik, min nevet ennyire.
-Hát, csak azon, - mondja a székely - hogy nem az van oda írva "Ave Cezar Vavan", hanem az, hogy "A Véce Zárva Van"
OFF (de nagyon)
hátha még nem késő - fenn van végre a Dab-oldalon a vasárnapi meccs összefoglalója. tanulságos:
1. a védelem nem zár, nagyon sokszor hagyjuk magára a kapusunkat -ill. megengedhetetlenül sok a szóló és/vagy 2-1-es rávezetés szituáció. a győzelem egyik fontos háttértényezője, hogy Petykó nagyokat fogott - három-négy kristálytiszta ziccert is.
2. sokkal élesebben, harcosabban mentünk, mint eddig a szezonban bármikor, gyorsabbak voltunk, kombinatívabbak, mint amit a Bill-féle védelem jelen állás szerint hatékonyan akadályozni képes (nem néztem utána, de Bill 4-ből 3 esetben a képek tanúsága szerint is pályán volt a gólunknál).
3. végre merünk lőni és számítunk a kipattanóra - Rajna most is nagyon jó volt (és nem kérdés, még messze lesz jobb a szezonban), de mindent ő sem fog.
4. Virág gólja a végén szenzációs, mesteri megoldás mind a csel (szegény Bill...), mind a befejezés.
itt a link:
dabdocler.hu/elmenyzona/videok/?id=302
üdv
ON
gratula, íme, egy újabb remek sportember! tényleg sosem késő...! és a poszthoz is!
nem kell a rusznyakot tul ertekelni atlag alatti gyenge jatekos en nem mennek vissza abba a csapatba soha ahonnan mar eltanacsoltak mert ujpestrol elkuldtek akkor ment miskolcra
de amikor amiskolc is jo csapatot kezdett epiteni akkor mar oda sem kellett
@hokifan: te hol játszol, és mennyi pontnál tartasz?
@F. Kapus: Nem kell ahhoz játszani és pontokat szerezni, hogy néha butaságot irjunk.
Ez mindenkivel megeshet, és ezt tapasztalatból mondom:)
@hokifan: nem ez volt az oka, hogy eljött Miskolcról, ezt tudod Te is, ne csúsztass!
@l.isti: Na akkor korai volt az a vélekedés, hogy durván erősek lesznek meg hogy mindenki azon fog majd totózni hogy elkerülje őket. Seversonék maradnak a várólistán..:)
a Szteli Irapuatoja után biztos vissza akarnak majd vágni, de erre azt mondom:

" Malac, ne rugdosd a falat, mert lejön a vakolat! - Jöjjön, lerugdosom őt is! "
@hokifan: Ha már itt tartunk, akkor a fiacskád sem erőltette meg magát az idén eddig ilyen tekintetben...
@hokifan: ismerős ez az ékezetek nélküli komment az UTEhoki fórumáról...:) Zambo,Zambo,lenyugodhatnál már végre! Fogadd el,hogy téged senki sem szeret!:D
@progmet: Nekem is ez ugrott be!:)
Gratula, Szilárd, a rokonaim rokona vagy, szóval hajrá:)
@szanisz: Azt mondja, hogy:
A rokonaid rokona, tehát rokonod, mintahogy az Ő rokonainak a rokonai Neked is rokonaid ugye?:)
Mi az,hogy 14 évesen még korcsolyázni sem tudott?Most se tud!
Viccet félretéve: nekem kedvenc játékosom volt Miskolcon a Jegesmedvék közül.Csupaszív,félelmet nem ismerő,megalkuvás nélkül küzdő,igazi csapat- és sportember!Sajnáltam,hogy Újpestre távozott.Örülök,hogy kilépett a vízhordó-zongoracipelő-szürke eminenciás szerepből és játéka már nemcsak szimpatikus,de eredményes is.(Csak ne ellenünk...)Hosszú és sikeres pályafutást kívánok Szilárd!
Viszont:HAJRÁ MACIK!!!
@progmet: Kétmillió éve az nso fórumán is volt egy ilyen szavakat értelmetlenül egymásmellé pakolós fazon.
Látom is magam előtt a jelenetet, amikor megvették az első PC-jüket. Csabika tartott neki egy gyorstalpaló tréninget, megmutatta a betűket és az entert, de az írásjelekre már nem maradt idő. Az öreg azóta is ebből a tudásból gazdálkodik, a vesszőt, pontot és társaikat azóta nem meri lenyomni, mert attól biztos letürlőüdik az internet oszt akkor hogyan szóul majd be a köcccsög lilák faurumán?
süti beállítások módosítása