HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

0-2-ről fordított Dunaújvárosban a Steaua

2010.09.24. 21:46 Hblog

Óriási küzdelmet hozott a viharos Miskolc–HSC mérkőzés csíkszeredai visszavágója. A székelyek Flinta révén szereztek vezetést a Mol Liga-rangadón, a második menet elején a bíró kiosztott egy-egy véglegest – Kósa Endre a térdét használta, emiatt Waddell-lel keveredett verekedésbe –, majd kettőre nőtt a hazai előny Moldovánnak köszönhetően. A Jegesmedvék nem adták fel, a duplázó Rafaj Attila révén az 57. percre egyenlítettek. Mindez nem törte meg a HSC-t, Hruby a hosszabbításban betalált, eldőlt a meccs, 3-2. Ide tartozik: a fegyelmi bizottság úgy döntött, Charles Franzent, a HSC Csíkszereda vezetőedzőjét írásbeli figyelmeztetésben részesíti keddi nyilatkozata miatt, a miskolci Dertonnak sérülést okozó Lubomir Hurtaj ellen viszont nem folytat eljárást. A másik erdélyi összecsapás sem ért véget a rendes játékidőben, ám itt a magyarországi csapat győzött, a döntő rávezetést Hajós Roland hajtotta végre, Brassó–Fehérvár 4-5. Nem ez volt a forduló legnagyobb meglepetése. A Dab.Docler 2-0-ra vezetett a Steaua ellen a 23. percben, ám a bukarestiek a triplázó Jemeljanyenko révén fordítottak. Az ukrán hokis úgy lőtt hármat, hogy 14 perc büntetést is összeszedett, 2-3. A Ferencváros simán verte az Újpestet,a 11-4 alkalmából rengeteg játékos szerzett gólt, zöld-fehér oldalon két duplázó akadt, Dancsfalvi és Hüffner, a másikon egy, Németh Péter. Az állás.

131 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mr. Whisky: és az otthonival mit csináltok, titeket ott is megvertünk.?!
@csatoimi: Az otthonin nem borult fel a pálya.Miskolcon olyan kiállítás arányt kaptatok amit ti otthon mindig megkaptok, lás csodát ti sem bírtatok vele.Valahogy a hosszabbításban megint befért egy kiállítás, de ez évek óta így van.Te lennél a legjobban felháborodva, hogy kapnátok idegenbe egy 4-18-as kiállítási arányt.Tudom a választ is, azért van így mert itt ugyanazt megkapjuk mi is.Ritkán!
@csatoimi: Tegnap is csaltak a bírók?
@zsolt007: nem hiszed el, de én nem örvendek a kettős mércének. sehol . . .
@benö51: még nem tértél magadhoz?
@csatoimi: A Bécs elleni meccs utáni sok az nehezen oldódik, de megfogadtam magamnak a, hogy ezt a kérdést felteszem neked, ha nem nyertek a rendes játékidőben mindenféle bántás nélkül.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Gratula a Csapatnak! Szeredából pontot hozni nem egy rossz eredmény! Remélem vasárnap sem lesz játék a Medve :) Külön gratula a Kisördögöknek!
HAJRÁ MACIK!!!
Úgy tűnik a szövetség saját magát sem veszi komolyan. Hoztak egy döntést, hogy a bírókat kritizáló edzőket szankcionálják, erre tessék itt a büntetés. Hogy egy klasszikust idézzek: ez egy vicc. Másrészt úgy néz ki, hogy a szövetség fegyelmi bizottsága ezennel áldását adja az alattomos sérülésokozásnak, immár szabad a gazda, mindenki letérdelhet bárkit büntetlenül. Gratulálok!
Kedves csatoimi! Ha a Macik nem egy kategória, akkor a 6 pontból miért csak kettőt szereztetek ezen a héten? Még hazai pályán sem tudtátok legyőzni őket rendes játékidőben. Tudom, hogy nehéz elviselni, hogy lehetnek más ellenfelek is, de szokjál hozzá a gondolathoz.
@csatoimi: Engem nem kell nyugtatni,veled ellentétben én higgadt vagyok,sőt éppen más érzés tölt el: örülök,hogy egy ilyen "magasan felettünk álló kategóriájú" csapattól a két meccsen négy pontot szereztünk.Te viszont idegesebb voltál a miskolci vereségetek után,mint több híres filmszinésznő együtt az Oscar díj átadása előtt.Nem tudom,hogy az öltözőtökben ki hisztizett,de úgy ordított,mint az oroszlán,amikor rájön,hogy az ízletes gazella helyett a tüzes sparhetra ugrott!Nem én említettem a rengeteg befektett pénzt,nem én minősítettem viccnek az egészet és nem én varrtam a játékvezető nyakába a vereséget ,egészen a csalás vádjáig!Szerintem tegnap is mi voltunk az elégedettebbek.Lehet,hogy tízből tizenegyszer vertek meg minket,de a két utolsó találkozás végeredménye számunkra pozitív.A tények pedig makacs dolgok,ahogyan azt J.Visszárionovics Dzsugasvili(Sztálin)és magyar hangja (Torgyán Józsi bá')óta tudjuk...Ez(is)a dolgok helyén kezelése!
HAJRÁ MACIK!!!
Grat a maciknak az elvitt pontért.
Ma nem ment a gól lővés a Macik kapusának pedig fizetés emelést javasolok ügyesen védett.
Tiszteletem a vesztes csapatnak és grat a gyöztesnek.
Hajrá szereda
@Empire01: "Úgy tűnik a szövetség saját magát sem veszi komolyan. Hoztak egy döntést, hogy a bírókat kritizáló edzőket szankcionálják, erre tessék itt a büntetés. Hogy egy klasszikust idézzek: ez egy vicc."

Teljes mértékben egyetértek.
Először is gratula a maciknak!de ez a fegyelmi bizottság is ˝egy vicc˝!kíváncsi volnék egy ellenőr véleményére a Miskolci meccs után!?nem a játékvezetőket kellene szankcionálni néha?vagy az már nem is számít ,hogy néha ők döntik el a meccseket mert még nincsenek egy színvonalon a mol ligával!!!
Érdekes, az idény elején talán pont a kapusposzton érezte sok drukker karcsúnak a Macikat. Ehhez képest pedig eddig a "Dávid redőny" jól működik! Csak így tovább!!!
@benö51: @eszel59: ...kicsit tegyunk rendet a fejekben. Nem vagyok meggyozodve, hogy voltatok meccsen. En voltam, es ket meccsre valo helyzetet hagyott ki a HSC, ami pedig az 1 pontot illeti azt nem a bekkjeiteknek, nem is a csatarjaitoknak (mi, azaz novak kellett golt lojjon a HSC-nek), hanem csakis Duschek-nek koszonhetitek, aki egyebbkent a csapatotok leggjobbja volt. Ha o ne legyen, lehet hogy nagyobb vereseg lett volna a vegen...
@moszkvicssluszkulcs: Egyetertek...nagyon jol vedett a Miskolc kapusa.
@eszel59: Miskolcon nem a vereség miatt voltam ideges, ezt te is jól tudod. A tegnap ha kikapunk, egy szavam nem lett volna. A kapusnak sokat köszönhettek, de az egész csapatotok jól játszott, persze ez nem jelenti azt, hogy jobbak is vagytok.
egyébként a 49-27es kapura lövési arány sok mindenről árulkodik... Gergely meglepően jól fújt tegnap, és voltak helyzetek amiket elnézett a maciknak... a Miskolc abszolút a kapusának köszönheti a pontot, a hsc emberhátrányban 1az1es és 2az 1 elleni helyzeteket hibázott, volt olyan előnye a maciknak hogy fel se tudtak állni a harmadban...
De akkor is Hruby a király volt egy olyan pillanat ,hogy 3szor maradt a jégen egymásután minden tiszteletem az ővé.
@Empire01: A szövetség jó döntést hozott, teljesen vétlen ütközés volt, a befolyásoló kampány nem sikerült. Gratulálok az illetékeseknek a józan döntéshez, Egri úr "szerencséje" a két felvételről a végén nekünk volt szerencse, mert ott tisztán látszott, hogy nem volt több az egész egy szerencsétlen találkozásnál. A kanadai játékost persze sajnálom, mielőbbi gyógyulást kívánok neki.
Szegény Hofinak csak két helyen törött el az állkapcsa... És utána a majom még eljátszotta a nagyhalált a jégen.

Mielőbbi jobbulást, Hofi!
@Empire01: A Barcelona fociban hazai pályán, ugyebár, kikapott a Herculestől. Ettől eltekintve a Barca jövőben is a bajnokok ligájába fog menni, míg a Hercules valószínűleg ki fog esni a Primerából. Mert a két csapat nem egy kategória.
@eszel59: Igen, a tények makacs dolgok. És a tények szerint egyelőre Szereda még mindig első helyen áll.
@csatoimi: Sokkal rosszabbak se vagyunk,eddig úgy tűnik legalábbis ;)
@csatoimi: A Székelyhon tudósításából idézek:

"Vége az első harmadnak. Miskolc többet támadott, a házigazdák azonban jobbak voltak a helyzetkihasználásban. Ennek köszönhetően vezetnek."

"Vége a második harmadnak. Jó iramú, küzdelmes, kiegyensúlyozott mérkőzés zajlik a Vákár Lajos Műjégpályán. A látottak alapján bármelyik csapat nyerhet."
En nem mondanam azt, hogy mas kategoria a ket csapat, de a tegnapi jatek alapjan nem erdemeltek meg az egy pontot a miskolciak, ennek ellenere minden elismeresem a munkajukert!
@Miskolcifan: jaj sokkal nem, azt nem is mondtam. :) kiegyenlített a mezőny nagyon, itt lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a vége.
@csatoimi: gondoltam reagálok a játékvezetésre, de inkább nem. igen megvertetek minket kétszer. ehhez gratulálni is tudok. össze kell még érnünk de nagyon, remélem majd a döntőben találkozunk, és ott játsszunk jó sok nagy meccset egymással! bár ehhez nekünk nagyon sokat kell fejlődnünk, és azért most nálatok sem megy minden úgy ahogy kéne...

más, amúgy eddig milyen vicces, hogy a dózsások eltűntek innen... most már mégsem olyan nagy az arc? hogyhogy nem 6-0áztok?
Üdv!

Két dolog. Ha jóltudom ez még mindíg egy csapatjáték, aminek a kapus is rész, de egyedül nem tud megnyerni egy mecset. A másik, hogy a játékot gólra játszák. Lehet hogy a HC két mecsre való helyzetet hagyott ki, de a kulcs a "HAGYOTT KI". Legközelebb be kell lőni és lehet vitán felül bizonyítani, hogy ki a jobb csapat. De most úgylátom a HC sértődött, hogy a kiscsapat aki nagyot fejlődött egyenlő ellenfél volt és pontot rabolt. A kapuralövési arányról meg csak annyit, hogy a Penguins rendre fele annyit lőtt kapura meccsenként mint az ellenfelei mégis Stenly kupát nyertek. Azt egyébként végkép nem értem mért kell ilyen gusztustalanul játszani, hogy a lényeg a sérülésokozás legyen. A bíráskodásról meg annyit, hogy a két vonalbíró az itthoni meccsen kb. 25 kamu lest fújt ellenünk amire öt 100-as ziccerünk ment rá. Én a kék vonal vonalában ülök és jól látom hogy mi les, meg mi nem, még mielőtt valaki megszólítana.

Hy!
@Mr. Whisky: A hatot a bíró kezdte el, amikor TOO-M ítélt a Fradi ellen :))
4 gólt lőttünk - ebben a szezonban ennél többet még senkinek, és 7 gólt kaptunk emberhátrányban. Ennél rosszabbra számítottam. Abban viszont egyetértünk, hogy a bíráskodás végtelenül ostoba volt :) - viiszont az eredmény szempontjából semmit nem befolyásolt.
És szerintem az a 6-0 bizony sokkal tovább fog megmaradni az emberek emlékezetében, mint ez a 11-4. És nem azért, mert az újpesti szülők hokimeccsen mutogatják.
@eszel59: Ha téged pofán nyomnak bottal biztos, hogy te vagy a hibás, semmi szankció nem jár a másiknak. A szitu úgy volt, hogy Novak repült, jött az amúgy is gáz Gőz s "kicsit" megpiszkálta az excsehválogatott felsőtestét.
@Mr. Whisky: na hat nullázott más is, "Pénteken meg egy ilyet szeretnék: 18-0 (6-0, 6-0, 6-0)."

ismerős? ;)azért ez nem realizálódott lássuk be.
Nagy arc meg van...mindenfelé. :)

Hofinak jobbulást!
@Roham Billy: a székelyhon mindig melléfog kicsit. A második harmadban kapunk felé egyszer járt Miskolc, a góljuknál. Gondolom azok után is ezt fogod gondolni, miután megnézed a 20-7-es második játékrészbeli kapuralövési statisztikát. Amúgy minden egyes harmadba nem eggyel lőttünk többet kapura. A helyzetek száma közti különbség még nagyobb...
Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak ebbe az emelkedett vitába, csak egy észrevétel:

A hatéves fiamnak magyarázva magam is kis ellentmondásba keveredtem, hogy ha az egyik a "jobb" csapat, és a másik győz, akkor most melyik is a jobb valójában?...:)

Lehet, hogy hozzá kellene tenni, mi alapján. Az egyenlet talán így is kinézhet:

hivataloseredmény ~= játékosállománybanrejlőpotenciál x aktuálisforma x csapatszellem.

A pénz is benne van valahol, csak el van rejtve:)
@facsipesz: mér Te is 6-osozol? :D Sajnos előbb utóbb ő is rá fog ám jönni az élet és a sport csúnya kis ellentmondásaira. :(
nem mér, MÁR Te is...
No lám, pár órát nem a net mellett töltünk, és a zöldek máris hiányolnak minket. Szép.

Az is szép, hogy most, mikor valami csapatféleség kezd kialakulni náluk, hirtelen ellepik a blogot. Az elmúlt években merre voltak? Most, hogy a kirakatcsapatukkal a vártnál nyögvenyelősebben verték a fiataljainkat, már jó "magyar" a blog?

És hol van a harmadonkénti 6-0? Megmondom: sehol.

Ami meg Hofit illeti: sajnálom, és jobbulást kívánok neki. Ahogy ti is kívántatok Sikorcinnak. Jut eszembe, olyan nem volt.:S
@Fugeute: nyögvenyelősen?

(nem akarok belepofázni a vitába, csak ez a kifejezés megütötte a fülemet. vagy a szememet. vagy amit akartok:))
@peterszky: Az a "majom " a szerencsétlen eset után kórházban kötött ki !!Valószínüleg nem vagy sportember , ha bárkit egy sérülés okozása , és szenvedése után lemajmozol!
@lamkoca: Az, hogy kék vonal vonalában ülsz még nem jelenti azt, hogy jól látod, illetve, hogy tudod, hogy mi az a les szabály... ;)
@AG 2.0: ha a 6-0, 6-0, 6-0-hoz mérem, igen.

Uteapunak meg üzenem, ha legközelebb megpróbál poénkodni a blogon, fogalmazzon úgy, hogy Erzsébeten is felfogják. Elképesztő, mi megy ott:))
@Fugeute: Nyögvenyelősen? Ez azért vicces. Kizárólag azért nem lett több, mert elől egy csomószor túlkombináltuk, meg a végét már elszórakoztuk. A kettőből kettőt 11-2 után ütöttetek. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mikor nektek volt "kirakatcsapatotok" -Ladányi és társai -, akkor minket nem ütöttetek ennyivel, sőt volt többször olyan is, mikor éppen csak elkaptatok minket egy góllal. Szóval ennyi.
Ha ezt diadalnak könyvelik el a fradisták, tegyék.
Szerintem a diadal az kb. olyan szinten kezdődik, amikor pl. Drahovsky elküldi a bodzásba Strudwickot.
Pontosítok: négyből kettőt.
@Rock me Amadeus: Vagy amikor a Winter Classicon nyerünk 2-1-re, esetleg lenullázunk titeket a Megyerin 3-0-ra. Ismerős tavalyról? :) Amúgy szerintem amikor nekünk gyengébb keretünk volt évekig, akkor is ugyanúgy tomboltatok minden egyes ellenünk elért győzelemnél, úgyhogy ez nevetséges érvelés.
@bördi: Nem tisztem megvédeni Peterszkyt, de nagyon félreértetted az írását...
@bördi: Erre csak azt tudom mondani, hogy Isten figyel, megérdemelte.
@moszkvicssluszkulcs: nem úgy néz ki.

prozak01: nézd, fordított esetben, ha évekig esélyünk sem lett volna ellenetek, és csak gyűlt volna a keserűség bennünk, akkor egy ilyen esetben, mikor az ellenfél játékosai közül többeknek nemhogy válogatott, de felnőtt meccse is alig volt még, addig hajtunk, amíg el nem jutunk 18-ig, hogy az itt vizionált példánál maradjunk.
De nem ez történt, ám ennek okát fejtsétek meg ti. Apró görcsoldónak jó volt nektek ez a győzelem, de diagnózisom szerint legalább 4-5 ilyen alkalom kell, hogy helyrebillenjen a lelki egyensúlyotok.

Abban egyetérünk, hogy mindig a győztes tombol, de hát ez már csak így megyen
@peterszky: várjuk meg a videót és utána lehet okoskodni addig psszt....
@hokimuki: Arra szerintem várhatsz egy darabig. Ha jól emlékszem a "videósálláson" nem voltak tegnap ott a kamerások.
@Fugeute: Hát, én már nem értek semmit...
@lamkoca: gondolom a HSC-ről zengedezel, a HC az a múlt
@Dinó: ja tényleg :D, kösz a helyesbítést!
@Fugeute: Görcsoldónak tényleg jó volt, az meg hogy nem lett meg a 18..szerintem a józan többség nem is kívánt ennyit a fehérvári meccs után, épp magam említettem a beharangozó cikk egyik kommentjében, hogy ez egy Fradi-Újpest, tehát ez azért más. Fontos volt megnyerni, mert ez akkor is presztízsmeccs, ha az egyiknek történetesen gyengébb csapata van, és ezt ti is tudjátok. Az már a sors játéka, hogy az utóbbi 10 évben talán csak tavaly volt mindkét csapat hasonló erősségű.
@peterszky: újpestiek fölött emlékeim szerint volt egy
@hokimuki: Az biztosan jó képet fog adni a túlsó sarokban történt eseményről, de üsse kavics, megvárom...
Szerintem nem az a ciki, hogy 11 gólt lőtt a Fradi, hanem az, hogy 4-et kapott.
@....s estifény: Köszönjük, jó volt látni ezt a pár percet is.
@Puckman Éliás: Kangyalék is ennyit kaptak tőlük..amúgy meg amíg 11-et lövünk válaszul, addig nincs baj. :)
@Fugeute: Dícséretes a pozitív hozzáállásod!
Hogy nem lett 18, az se rajtatok múlott! Tegnap nem a végeredmény volt a legszörnyűbb. Egy fos, motiválatlan FTC nyert igen sinmán ellenetek.
Többször emberelőnyben sem voltatok képesek kijönni a védekező harmadból. Dícséretes a fiatalok lelkesedése, amelyik megragad az élvonalban az úgyis lefarol tőletek. Vagy kirúgják. (mint eddig)
Biztos szükség van a Tolnai tekintélyére a csapatban, de hogy miért játszott 40 percet a 60-ból? És ki erőltette rá ezt a 2 számmal kisebb mezt? Lehet azért nem jutott elég levegőhöz! Az meg, hogy az örök UTE-s Hetler 23-as mezét már kiosztották másnak, mindent elmond az egész társaságról! Nagyon várjátok vissza! Szánalmas.
@Mr. Whisky: Nagyjából mindenki méltóságteljesen viseli a nagy arányú győzelmeteket, próbáld meg te is. Amúgy gratulálok és jobbulást Hofinak.
A felvételen (mérkőzés 21. perce) történik egy ütközés ami után a miskolci játékos térdét fogva a jégen marad. Én (a viszonylag rossz szögből mutató) kamera szerint összekorcsolyázást mondanék, amikor mindkét játékos térde (is) ütközik, szándékosságot kizárnék. Nem tudom, hogy a miskolci játékos tudta-e folytatni a játékot? Amennyiben nem, mielőbbi javulást kivánok. Ha igen, akkor viszont kérdés, hogy a csíkszeredai játékossal ellentétben miért marad a jégen térdét fogva (persze elképzelhető, hogy különböző a fájdalomküszöbük). Csak az előző meccsen történt térdsérülés tükrében érdekes dolog ez, mert ugye itt utánna elszabadultak az indulatok a vélt/valós sérülés miatt
@1885*: Bakker, hogy kiszúrtad, összeesküvés-elmélet áldozata lettem!:))

Egyébként nem tudom, hogy az ellenfelek közül ki tud örülni az UTE ide szezonjának, és annak, hogy "jól elkenik a szájukat". Egy Fradinak ez szerintem idén nem kihívás. A 4 kapott gól viszont sok!:)
@noacid:
Tudta folytatni.
A hátvéd, aki számon az általad vétlennek mondott ütközést már nem.
Amúgy találták már így el a térdedet valaha? Akkor ti. nem írnál ilyen baromságot, hogy miért fogta a térdét.
Azért kíváncsi lennék a többi szeredai szerint is a képzetlen Bartzen korcsolyázott neki az ártatlanul arra járó Kósa lábának?
@malibuhc:
Szerinted a vonalbírók ismerik a les szabályt, vagy ha ismerik, jól alkalmazzák-e?:-)
@Tillasz: egy perc múlva már játszott ez a Bartzen gyerek, amúgy elég sportszerűtlen volt egész meccsen. Amúgy összekorcsolyáztak (ami megtörténik), csak Gergely beszart!
érdemes megnézni 4.58nál: egyértelmű a bottal lökés! S még volt néhány ilyen szituáció a találkozón! Persze büntetés nélkül...
@Tillasz: " a vélt/valós sérülés miatt" mondatrészem előbbi kommentemben erre az utolsó meccsre vonatkozott. A válaszod alapján viszont akkor nem volt valós..
Kérdésedre válaszolva-nem jégkorongozom-és nem találták még így el a térdemet. Eddigi hozzászólásom is teljesen laikus szemmel íródott. És baromságomat fokozandó engedd meg, hogy újból megkérdezzem: ha két játékos térddel összekorcsolyázik, miért maradt az egyik földön súlyos fájdalmak közepette (miközben nem szenvedett sérülést) míg a másik nem? Ahogy az imént kérdeztem ez azért kínos kérdés, mert az előző meccsen csakugyan történt egy térdsérülés és az indulatok jóval fokozotabbak voltak ez utóbbi meccs megítélése kapcsán. Amennyiben kultúráltan tudsz válaszolni várom megtisztelő magyarázatod.
A holnapi Brassó-Miskolcot melyik tévé fogja adni?
Van/lesz hozzá sztrím?
Előre is kösz!
@noacid:
Több oka is lehet.
1. Az egyik készül az ütközésre, míg a másik nem. Azaz megfeszíti izmait. (Ez nem biztos, hogy szándékosságot jelent.)
2. Nem ugyanott találkozik a két térd.
3. Irányváltoztatás közben találják el a térded, ami kifordul. Pl. jelen esetben ez történt. Ez nagyon tud fájni, és sok mindentől függ, hogy ebből lesz-e komoly sérülés. (Mennyire nyúlnak meg, vagy szakadnak el a szalagok.)
Még néhány dolog ezzel kapcsolatban.
Az, hogy utána valaki folytatja-e mérkőzést a sérülésről mértékéről semmit nem mond. (Nekem a keresztszalagom szakadt el, de még - igaz fájdalmak közepette - pár fordulót játszottam és az adott meccsen is pályára léptem. Mondjuk közben nem mentem el orvoshoz.)
Szerintem olyan kényes szituációban, mint ami a múltkori mérkőzésen történt, kínosan kerülni kellene az ilyen jeleneteket. Megjegyzem az eset a támadó harmadban (HSC szempontból) történt, azaz teljesen felesleges szabálytalanság volt.
Bizonyára tudod, hogy a másik esetet a Fegyelmi Bizottság vétlennek minősítette.
@SC4ever:
Tudod, nehéz olyan valakivel eszmét cserélni, aki a 7 lövést "egyszer lépték át a félpályát"-nak minősíti. Biztos vagyok abban, hogy a mérkőzésen mindkét fél felróhat a játékvezetőnek ezt-azt, de a kérdés ez mennyire befolyásolta a játékot. Nem láttam Gőz kiállítását, biztos megadható volt, de hosszabbításban - általában - nemigen adnak kiállítást, csak végső esetben, mondjuk, ha éppen gólhelyezetet akadályoz meg.
Amúgy szerintem a HSC a Liga egyik - ha nem a -legjobb csapata, és kevés csapat fog Szeredából pont nélkül távozni. De amikor véleményt mondassz a Miskolc játékáról tedd hozzá, hogy két legjobb játékosa a 9 harmadból 7-en nem vett részt.
@SC4ever: erre rögtön írhatnám hogy Waddell meg miért kapott véglegest, mikor csak a Kósa dobta le a kesztyűt, de ilyeneken utólag rágódni már annyira felesleges, különösképp az objektív látásmód hiányában. Javaslom neked is ezt.
@Tillasz: Köszönöm. A mikéntekre még nagyjából nekem is voltak elképzeléseim, de ezt sportoló szájából hallani megerősítve sokkal hitelesebb. Ennek tükrében viszont az jut eszembe, hogy egy jégkorongmérkőzés alkalmával elég sokszor találkozik egy térd különböző helyzeteiben (csavarodva, megfeszülve/ellazulva) különböző tárgyakkal (pl. hokibot, palánk, más játékos különböző testrésze-akár éppen a térde) mégis-hálistennek- viszonylag kevés a sérülés. Nah, akkor erről ennyit, fenti szitu kivesézve.
@qwertzuiop05: www.rotv4u.com/Sport.TV/GSPTV.htm Ha minden igaz magyar idő szerint de. 10-től (az eddigi meccseket-amelyek ugyan ugyanígy ki voltak írva közvetítésre, de nem a szteli játszott benne-nem adták)
@celebesz: mielőtt nagyon veri itt magát mindenki a 6-0-ra

1. ez egy jégkorong.blog - az meg focimeccs eredmény, de ha már
2. az 6-0 nagy diadal, de majd az lesz az érdekes, hogy ki hol végez a bajnokság végén
3. eddig 205 FTC-UTE focimeccs volt - ezeken 21 nagy gól-különbségű győzelem volt (ötször nyert így az UTE - a maradék 16 alkalommal a Fradi picsázta el a lilákat volt köztük 8-1-es, 7-1-es és 6-0-ás Fradi győzelem is) - most akkor mi van?
4. esetleg nyerjetek még minimum 4 góllal tizenegyszer és térjünk vissza akkor a témára
5. amúgy meg 11-4, nem voltak rosszak a lilák, simán nyerhettek volna egy normális kapussal, mert 4 lőtt góllal azért illik:-)

Hajrá Fradi!
@SC4ever: A Szövetség honlapján megjelent hivatalos jegyzőkönyv szerint a kiállítást fogásért kapta,én erre írtam,hogy hosszabbításban ez-szerintem-nem egy egetverő dolog,amiért feltétlenül kiszórják a vétkest,tudván,hogy mekkora előnyt jelent az emberfór ebben a szituációban.A "megpiszkálás",bottal ütés egy más kategória,ha a spori úgy értékelte,hogy feltűnően durva szabálytalanság volt,akkor jogos a vétkes büntetése.
@malibuhc: Hidd el,tudja...
@gabrielli: Nem vonom kétségbe,hogy a Szereda jó(jobb)csapat,pillanatra sem állítom,hogy érdemtelenül állnak a tabella élén.Én azt érzékeltettem-és így még nagyobb az értéke-hogy az éllovas ellen oda-vissza lejátszott két meccsen mi négy,Ti pedig csak két pontot szereztetek a begyűjthető hatból.Nem tudni,mi lesz alapszakasz végeredménye,én a két utolsó találkozót summáztam.
@BÖFFÖCSKE:valóban nem voltam a meccsen,olvastam a statisztikákat(lövés,védés stb.)ezzel együtt az a véleményem,hogy Dusi-bár le a kalapokkal a teljesítménye előtt-csak egy tagja a CSAPATNAK!Ahhoz,hogy jól védjen kellenek a társak is,az viszont tagadhatatlan,hogy egy jól,megbízhatóanvédő kapus tartást ad az egyletnek,és a bravúrjai nagyban hozzájárultak a pontszerzéshez.
HAJRÁ MACIK!!!
@eszel59: @zsolt007: Jo csapat lett a Miskolc,mar a tavaj sem lehetett tutira menni egy kenyelmetlen csapat volt es most is az,legalabb is csak Csikszereda-Miskolc mecsekrol beszelek. Mindent el lehet mondani a Roman birok-rol de azt hogy Gergely a Club-nak fujon hmm... egy kicsit korbe kene erdeklodni. Egyszeruen rosz napot fogtunk ki nem metek a huzo emberek, nem kell elszalni azert az egy pontert, ami lehetet volna harom ha a kapus nincs formaba. Sok sikert kivanok Miskolc-nak ne szurkaljuk egymast jobb lene tisztelni,nemde[?] foleg Imi-vel aki nem csak egy megszalott hoki szurkolo hanem tett is ugy a Magyar mint a Roman hokiert, dontse el mindenki maganak h menyit,
Tisztelettel Csikszreda es HAJRA SZREREDA.
@FGSuperman: szobrot állítok nektek a tegnapi hatalmas győzelemért
@FGSuperman: Nagyon bánthat, ha még mindig magyarázkodsz. Ne tedd, ez egy hokiblog.
@Tillasz: idézlek: 'Amúgy szerintem a HSC a Liga egyik - ha nem a -legjobb csapata, és kevés csapat fog Szeredából pont nélkül távozni.'
Hmmm ...
Hogy es van ez?
Olyan jók lennénk, hogy majd mindenki elviszi Csíkból a pontjainkat?
De jó. :-)
Cserében az elvitt hazai pontokért majd tovább fényeződik a hírnevünk?
Jajj de cuki! :-)))
Azér' a'sszem a csapat másképp gondolja - s a szurkolók es. ;-)
Te nem?
@Dinó:
Rátapintottál a lényegre!:-)
'Amúgy szerintem a HSC a Liga egyik - ha nem a -legjobb csapata, és kevés csapat fog Szeredából pontTAL távozni.'
Kösz.
@Mr. Whisky: Szánalmas vagy. A 11-4 feletti mérhetetlen örömöd miatt is, meg a 6-0 miatt is. Különben, - ha nem vennéd észre - itt téged foglalkoztat a legjobban a 6-0. Mi csak azért emlegetjük, mert szinte kiköveteld. Ennyire fáj? Megértem.
@ZoltaN: Dzsá! Inenn már csak fejjeb vissz a zút!:)
Hukk.
@SC4ever: Az említett "összekorcsolyázás" szabálytalan volt! Többször visszanéztem! Azt meg,hogy ki a képzetlen:szerintem Kósa! Ügyetlenül próbálta a harmadban tartani a korongot,így eltalálta a támadásba lendült Bartzent. Nem lett súlyosabb sérülés,csak a szerencsén múlott! Szándékosság nem volt Kósa mozdulatában,csak ügyetlenség. A hosszabításban emberfort pedig a legkirívó esetekben adnak. Nem láttam,ha az volt oké. ha nam akkor a hazai pálya...
@Fugeute: Kicsit késve reagálok de eddig a megoldáson törtem a fejem. Megmondom őszintén, embert próbáló feladat lesz. Dolgozom a témán!
@Uteapu: a fiatalkorúak "megverésére", annak "büntetőjogi konzekvenciájára" vonatkozó megjegyzésed mögül lemaradt a szmájli. Odaát, egy zöld fórumon így komolyan vették.
Szép, mi?:)
@Fugeute: Ezentúl lesz előtte is, meg utána is, bár nem kedvelem. A szürke állomány nem csak egy helység megtalálásához kel! :)
@cornwall: Kósa a térdelés miatt kapta az 5+20-at, jelzem, megérdemelte. Waddel hátulról bottal ment neki Kósának, előbb lökött ranta majd hátulról nyakon vágta. Kósa megfordult, a gyereket úgy szájon törölte, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ledobta a kesztyűjét és készült a leszámolásra. Waddel a kapott meglepetéstől megdermedt, hirtelen felmérte, hogy ez a kis hólyag ilyen képenverés után mit is adhatott volna neki, és jobbnak látta az esetet nem fojtatni, mert a pofonosláda már erősen ki volt tárva.
Egyébként Kósa kaphatott volna súlyosabb büntetést is, mint ahogyan Waddel is kaphatott volna még néhány, ökölvívásban telitalálatot érő pontot, no meg GM-et is egyből. Summa-summárum, ha Kósánál mindig ennyire nyitva lenne a pofonosláda, sokan másképp állnának fel a jégre ellene.

A meccsről: Novák hat (mondom, hat) qurva nagy ziccert hagyott ki, ezeken kívül még a HSC-nek volt vagy négy eget rengető helyzete, de amíg a sztárok sztárságukat nem a góllövésekkel igazolják, addig hiába hordozza korongostól meg az ellenfeleket együttvéve Csíktól Budáig Pesten keresztül. Jó ez a Novak gyerek, csak kezdett egyre kevesebb gólt ütni. Hurtaj nagyon melós, sokat dolgozik, remek hokis, Hruby megint a hátán vitte a védelmet és a csapatot, a két Molnár gyerek és Mihály szenzációsan játszott, Erzsit más sorba kellene tenni, Gógának megint volt egy remek megmozdulása, amiből gólt kaptunk, Novak a GWG-nél nem adott gólpaszt a jegyzőkönyvvel ellentétben, Gergely önmagát felülmúlta, a két vonal-zebra pedig a meccs legszarabbja volt, mint mindig.
Amúgy grat a aciknak, jó fej mindkét edzőjük, reálisan látták a meccset, de azért megérdemelte volna a HSC a három pontot. Csak Novak kellett volna beüsse helyzetei egyharmadát, s akkor meg is lett volna.
@forestjr: pont leszarom a focicsapatot
utoljára a Berlin ellen voltam kint és gyanítom legközelebb akkor megyek ha nemzetközi kupában játszik a csapat
szép a 0-6, de legyünk már tisztában, hogy nem világcsúcs - kb ugyanúgy lehet basztatni az UTE-t a mi nagy gólarányú győzelmeinkkel

hokira járok
ott nem kell magyarázkodni
mi vagyunk a legtöbbszörös bajnokok - mondjuk fociban is:-)
@FGSuperman: Tudjuk, hogy ti voltatok többször bajnokok, gondolom ez is közrejátszott abban, hogy a Ferencvárost választottad csapatodnak :) . Persze nem hibáztatlak ezért.
A foci meg tényleg nem ide való, de csak folytatod.
@Iceblack: Mielőtt belepofázol, kérdezd meg Hetit, hogy neki mi a véleménye arról, hogy az egyik nagyon jó barátja (Rencz) megkapta a mezét. Előre is kösz.
@forestjr: ne aggódj azóta nem voltunk (csak fociban) mióta nekik szurkolok, úgyhogy niylván biztosan ezért választottam őket:-)
@marhahusi: Csupán vagdalkozik, ebben a formában pont annyit ér a véleménye, mint a hegyen mekegő kecskéé.
süti beállítások módosítása