HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vasas–Jesenice 0-9

2010.08.19. 21:54 Hblog

Súlyos vereséggel kezdett a bledi tornán a Mol Liga-felkészülés elején tartó Vasas, a Jesenice 9-0 arányban győzött. Helyszíni emberünk szerint Kangyalék nem voltak egy súlycsoportban EBEL-es ellenfelükkel, a szlovénok tetszés szerint érték el góljaikat, miközben a magyaroknak igazi helyzetük sem akadt. Értékelhető teljesítményt csak Rajna Miklós kapus nyújtott, állítja tudósítónk. Ezek szerint sokat kell javulnunk, hogy legalább szoros mérkőzést játsszunk a továbbiakban. A nap másik találkozóján is nagy különbségű eredmény született, a Villach 8-2-re verte az Olimpija Ljubljanát. Úgy tudni, itt a szlovénok kapusa védett harmatosan, a mezőnyben egyenlő ellenfelek küzdöttek. Pénteken, a második napon Vasas–Villach és Jesenice–Ljubljana mecccsek következnek.

81 komment

Címkék: vasas felkészülés ebel mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rajna Mikit választották a meccs legjobbjának.
Le a kalappal fiúk! Azért ez csattanós válasz azoknak akik annyira istenítik a Mol Ligát! Ismét bebizonyosodott hogy fasorban sincs az EBEL-hez képest...
@Mocsar: Köszi a felvilágosítást! Ha Te nem lennél, megvettem volna jövő héten a bérletemet, de szerencsére figyelmeztettél. Majd keresek valami másik sportágat magamnak.
azér nefelejtsük el h ,ezek csak fellkészülési meccsek ,tehát ez lehet még jobb !
hát igen nagy pofonba szaladt bele a Vasas, de ne felejtsük el hogy a többi csapat a Vasashoz képest már korábban jégen edzenek és játszottak 1-2 meccset! De a Vasas csak másfél hete van jégen! Azért itt komoly csapatok ellen veszik fel a kesztyűt! Kivi lettem volna hogy a MMiskolc vagy a Fradi vagy a DAB miként állt volna ehhez a tornához ... További sok sikert a Vasasnak még erre a 2 napra !
Akárhogy is forgatom a dolgokat, azért ez az eredmémy elég durva - mégha tudtam is, nem terem majd babér a Vasasnak, de legalább a ellenfél kapujáig eljutnak itt-ott - már a 9 : 2 is elfogadhatóbb lett volna.
Nem is akarom tudni mi lesz a Villach ellen. 0: 15?
Úgylátszik én is elbíztam magam, amikor arra gondoltam - a MOL-liga lassan megközelíti az EBEL színvonalát -egyelőre álmodhatunk - sőt van olyan rossz előérzetem, hogy a Volán sem fog úgy teljesíteni mint tavaly - bár ne lenne igazam...
@Mocsar: azért a Volán-HSC meccsen nem láttam azt a nagy különbséget.
Hát ez nagy pofon. Remélem még időben jött. A Vasas fiataljai is átpihenték a nyarat, ahogy Ódry Tamás és az U18-asok kapitányai nyilatkozták? Mert az ellenfelek máshogy készülnek:
„A csapat tagjai április óta edzenek, a válogatottak májusban, a légiósok augusztus elején kapcsolódtak be a munkába. Napi két jeges edzés mellett erősítések szerepeltek a programban. Heikki Mälkiä vezetőedző nagyon elégedett a csapatával, elsősorban korcsolyázótudásukat emelte ki.”

Valószínűleg szűkség lesz újabb légiósok igazolására.
Kicsit kirándultam az EBEL-és honlapra:

HKJ startet mit 9:0-Kantersieg!

HKJ um Klassen besser:
Auch im zweiten Drittel war der HKJ um mindestens zwei Klassen besser als die Budapest Stars

Kb.ez: kenterbe verte a HKJ a Vasat!

A HKJ klasszisokkal jobb - a másodk harmadban is legalább 2 osztállyal jobbnak bizonyult a Budapest Starsnál.

Csak ennyit érdkességképpen:-)
Persze, reménykedem, hogy még azért összeszedik magukat a fiúk, és nem így folytatják....
Mindenesetre a tanulás nem árt - legalább helyreteszik saját magukat - és keményen el lehet kezdeni DOLGOZNI!
@tolsztoj: Ezek szerint az osztrák harmadosztályba kellett volna jelentkezniük anno? :)
Kijött az EBEL és a magyar bajnokság különbsége. Igaz külföldijük még nincs. (vagyis egy új)
@csatoimi: Az csak edzőmeccs volt a csíkszeredával nem egy torna. Akárhogy is nézzük itt nagyobb volt valószínüleg az iram és a színvonal. Ott a szereda is min. 6-7 gólt kapott volna és 20-25 perc kis büntetést. :-) Ja és a sapa se az ebel krémje. Idén szerintem vért fognak pipilni. Brutál eredméynek jönnek eddig (Salzburg, Villach).Pénz, pénz, pénz
Ja és ne vegyétek sértésnek, de a Vasas, hogy került oda?
@Enzo Molinari: volt egyszer egy torna is. :) szervezz le egy Jesenice elleni meccset nekünk, és ha mi kapunk hét gól különbséget, térek át a sakkra, többet hokit se nézek.
@csatoimi: Nem hinném, hogy képes lennél rá :-)
@Enzo Molinari: a Briancon visszalépett, úgy tudom.
Hát Vasas jó kérdés hogy került oda ... Mert hogy a Brinacon nem tudod el menni és helyére hivták a Vasast mint Mol Liga bajnokát ...
Sztem, ott a volán se nyert volna most.
@Enzo Molinari: ezt nem lehet tudni, nem olyan rossz ez a Volán, csak még kell egy kis idő. Meg még két jó légiós.
@Enzo Molinari: hát lehetséges , de a Volán sincs nagy formába most ... lehet a sok edzés miatt fáradtak nem tudnak ugy fel pörögni ...
@csatoimi: ezzel egyet értek veled amit irtál ... én is ezt mondom de a Volán sincs nagy formába most ... lehet a sok edzés miatt fáradtak nem tudnak ugy fel pörögni ...
@csillagoség: még az ideális sorokat keresik ők is, de szerintem nem lesz gond. Az öreg nem ma kezdte, én bízok benne.
Nem kell fikázni a vasast,első mérkőzésük volt a szezonban,elment tőlük jópár meghatározó játékos,beugrottak a tornára franciák helyett ( bár anno a dánok strandról beugorva nyerték meg az Eb- t :-) )ez jött ki belőle .Igaz 60p alatt legalább 1 gólt összehozhattak volna,de ez van,lesz ez jobb is igaz nem valószínű hogy a villach ellen, de kitudja...
@csatoimi: @csillagoség: Nem, nem rossz, de még tényleg nem éles a csapat. És igen a légiósokat én is hiányolom. Igazi fáradtság nem lehet rajtuk, nem is láttam az edzőmeccsen, inkább fejbe voltak lassúak és szétesettek. Meg hát sz új edzővel sem értik még egymást talán.
Igaz még nincs vége a tornának, de a Vasas jövőbeni EBEL-es tervek szempontjából jó ötlet volt vajon ez?
@Enzo Molinari: @csatoimi: Hát igen a aktuális sorokat keresik a az edzők , de a Volánba nem tom most mennyi a pont menyinél tartanak és mennyi a határ de biztos hoznak még légiósokat, a Vasasnál még cask 1 légiós van sztem terveznek még légiósokat ....
Most beleszimatoltak a dologba, egy két év múlva ott lesznek ezek a srácok.
És az egész Magyar hokinak jót tesz majd.

veletek vagyunk

Hajrá bp stars!.......vasas
@csillagoség: Ja, de azért ez nem a tavalyi stars, az nem kapott volna ennyit. Rutinos csapat volt, de nem tudták egyben tartani. Mondjuk 80 mill. nem is lehet.
ezen nincs mit meglepődni...persze hogy Rajna a legjobb, ki más lenne, ha el sem jutottunk az ellenfél kapujáig....vagy a 40éves körüli Kangyal vagy Sille a 10 évvel fiatalabb védőkkel szemben....?

A vasas szereplése ksz vicc....és még a Vasas akar Ebelben indulni...

Hajrá Vasas egyébként, de maradjunk a realitások talaján, plusz szlovák cseh 2.osztályú csapatokkal vívjon meccseket...
@csillagoség: Ja és a volánba nem hiszem, hogy még egy légiós védőn kívül nagy változás lenne. A csatár sorokat elég fixnek érzem.
@mordok: Ez most nem az ebel keretük!
@csatoimi: Hát gólokban volt különbség :)
@gogosz: Attól még lehet szeretni a Mol Ligás csapatokat is, csak az utóbbi időben idegesítő volt mindíg azt olvasni itt, hogy mindenki fikázza az EBEL-t, meg hogy minek több EBEL csapat Magyarországon, stb.
Bocsánat, arról azért ne feledkezzetek el, hogy anno, amikor a Volán az EBEL-be került, hát voltak hasonló eredményei.

Amúgy nekem az az érzésem így a nyári időszakban, hogy jó úton haladunk, de minden nyáron van egy fontos dolog, amit meg kell a sportág profi műveléséhez vagy marketingjéhez. Tavaly például az időben elkezdett szervezést, idén meg az időben történő jégre lépést (vagy inkább a holtszezonban történő karbantartását a testnek)
@csatoimi: azt megnézném, mikor megy egy szuper hokimeccs a tévében, te pedig leülsz sakkozni valakivel a másik szobában:)
Én úgy gondolom, hogy a Vasas kerete sokat gyengült tavalyhoz képest, akár csak az Alba Volán kerete. A Stars idén max. 4. helyre lesz jó, szerintem a MOL ligában, megelőzi a Csíkszereda, a Dunaújváros és a Fradi is. A Brassó még kérdőjel számomra. Így a fent említett MOL ligás csapatok biztosan szorosabb eredményre lettek volna képesek tegnap, nem szabad a MOL liga szinvonalát a Vasas Stars teljesítményével megítrélni.

Tartok tőle, hogy ma a Villach 10 fölött tömi ki a Starst, nem túl jó reklám ez a magyar hokinak. Bízom benne, hogy tévedek!
@csillagoség: "...ne felejtsük el hogy a többi csapat a Vasashoz képest már korábban jégen edzenek és játszottak 1-2 meccset!"

Lehet, hogy a többi csapat már régebb óta készül, de a Jesenicének is ez volt az idei első felkészülési meccse!!!
@Hockey_Fan: sajnos, ezzel a kerettel öngyilkosság volt kimenni. a Mol liga megítélésének nem tesznek jót ezek az eredmények és az ilyen meccsek, felelőtlenségnek tartom, hogy ilyen csapattal elmész egy ilyen tornára.
Tisztelet a kivételnek de "megélhetés hokisokkal és olyan fiatalokkal akik esetleg végig bulizták a nyarat és beesnek egy tornára ahol az ellenfél április óta készül és nem is akár hogyan? Miért csodálkozunk? Örüljünk,hogy csak ennyi!!
Ha a Vasas április óta készült volna akkor a kapuig eljutnak az 100%.Már régóta nyomja a bögyömet,hogy miért kell a Magyar hokiban a szarra azt mondani,hogy illatos és finom!Én értem,hogy ők mi "fiaink",de egy apa is szól a fiának bármennyire is szereti ha látja,hogy rossz irányba tart.Pontosan tudja minden játékos,hogy mennyit dolgozott vagy nem dolgozott a nyáron.
Egy profi játékosnál fel sem merülhetne,hogy 2hétnél több legyen az aktív pihenés,vagy az a gondolat,hogy a MOL ligában és az OBI.-ben elég lesz ide ennyi is.Szándékosan nem foglalkoztam,a magyarországi körülményekkel mert a játékosok egyéni felkészülése az akaraton múlik a profi hozzáálláson.Ha valaki szereti a jégkorongot akkor nem fáradtság a kemény felkészülés.
Ja és hagyjuk azt a dumát,hogy persze annyi pénzért én is edzenék...az a játékos már letette és folyamatosan beleteszi azt a munkát amiért most annyit keres ha nem tenné nem lenne ott.
Örülnék ha nem fikázásnak vennék a rajongók a leírtakat hanem gondolat ébresztőnek amiben rávilágítottam néhány fájó kimondatlan és elhallgatott gondolatra. Ja és világbéke!!
Egy edzőmeccsből messzemenő következtetéseket levonni komolytalan.
Szerintem igenis örömteli ,hogy bevállalták a felkészülés elején ezt a tornát és az is jó, Ebel-es csapatok a Mol-ból hajlandók fogadni edzőtársat, remélem ebből lehet rendszer, csak nyerhetünk vele.
@hüjeliba: 1.semmi messzemenő csak egy "sikeres felkészülésről"kapott visszajelzést a csapat.
2.Ez nem dedó ez már a felkészülés vége ez itt a gond.
@hüjeliba: az a baj, hogy ilyen eredmények után ebből sok minden lehet, csak rendszer nem!
@Mocsar: 1. Ki fikázta az ebelt? 2. Miért az ebel fikázása azt mondani, hogy a magyar hoki még nincs azon a szinten, hogy 2 csapatra való játékost kitermeljen? Nem kell ám válaszolni, csak kikívánkozott
@csatoimi: Azért szerintem ott is tudták, hogy egy hirtelen beugró csapattól mire lehet számítani... Meg nem ezzel vannak elfoglalva, hanem a saját felkészülésükkel... Ilyenkor szokás mondani, hogy "kellemes edzőpartner volt, tudtuk gyakorolni a támadást" ;-)
Ráadásul én nem olvastam olyat, hogy a Vasas győzködte a torna szervezőit, hogy vegyetek be, mi is vagyunk olyan jók, mint ti... ;-)
@hokimuki:
Ez így igaz, de ismerve a hazai bajnokság lebonyolítási rendjét, elég ha november közepére összeér a gárda és akkor még bármi lehet. Ezért nem jó a bónuszpontos OBI.

@vaze:
Ettől én is tartok.
@csatoimi: Téged ha eltiltanának a hokimeccsekröl az lenne a legnagyobb büntetés!
Szerintem a nyarad is nehezen telt hoki nélkül:)))
Habár volt dolgod gondolom a szervezésbe!
Sok sikert továbbra is,jo kis csapat lesz a HSC!
jobb csapat, előbb elkezdett jeges edzések, lejátszott edzőmeccsek ide vagy oda, a 9-0 az akkor is 9-0. Azért kicsit pikírt eredmény, de ha a srácok kiköpték a tüdejüket is, akkor azért van remény. Ha nem, akkor tessék kiköpni és elbújni a sarokba :D
@Rock me Amadeus:

Lehet, hogy próféta vagy, és egyszer MAJD így lesz :-)))

De jobban örülnék, ha így lenne:

MOL
NHL
KHL - ja, hogy beteg vagyok? - nem csak álmodozom :-)
Ez a csapat bármit csinál, abból csak a baj van:))

Tele van a hely jóindulatú bennfentesekkel is:
"megélhetés hokisokkal és olyan fiatalokkal akik esetleg végig bulizták a nyarat"

És a szezon csak most kezdődik ;)
@facsipesz: tudtam,hogy fájni fog...
@csatoimi: Imi, nem akarom bántani a HSCt, és téged sem, de a Volán játéka még szezon eleji formának is gyenge volt, mégis simán verte a csíki srácokat. Szezon végén lenne értelme ebből levonni bármilyen tanulságot. Bár gondolom te sem azt akartad mondnai, hogy nincs óriási különbség a két liga közt.
1998 Chelsea költségvetése mondjuk 1 GBP
Addig nyert egyszer egy FA kupát.
Arsenal költségvetése mondjuk 9 GBP
Addig nyert kb 8 bajnoki címet

2010 Chealsea költségvetés 12 GBP
Háromszoros bajnok

Ki lát valami összefüggést..??
@Vincenzo90: igen, mi meg a szezon végén vagyunk, ezért nekünk könnyebb volt. :) az Ebel vége és a Mol eleje közt nincs az a hatalmas különbség.
@csatoimi: nem baj, majd ma finomítják az elméletet az ítészek, mert két harmad után Vasas-Villach 1-3 (1-2, 0-1, - ), ami viszont abszolút tisztességes eredmény.
@Sundin: sőt, ha minden igaz, már 3-3
hehe gyorsabb voltál..
Razingar megint betalált 3:4 ...
@Sundin: hol lehet követni online?

kiváncsi vagyok Hokimuki barátunk következő kommentjére.
3-4 a vége, a villachi Patrik a végén nem gólt szerzett hanem egy kétpercest, ez így nagyon szép eredmény!
@Enzo Molinari: ma viszont azok játszottak :D
@munkagep: Minden csodálatos!Az EBEL-t és a MOL ligát össze kellene vonni,nem is inkább a KHL-ben kéne indulni,mivel ott a helyünk!!! Ja és világbéke!
@munkagep: Forditanam @hokimuki: hozzaszolasat magyarrol-magyarra: Bocs fiuk, hogy szart csinaltam a szambol. Peace!
@Ringleader: nem sikerült fordítani! csak azt írtam,hogy mit szeretnétek hallani az igazságot biztos nem...ez ironikus megjegyzés volt tegnap...és most nem marad más mint.Jaj,de nagyon jó minden rendben van hajrá hajrá...stb.
@hokimuki: Azért a két szélsőség között van az igazság, szerintem, főleg a 3. meccs eredményének az ismeretében. De írd meg nyugodtan a frankót, kíváncsi vagyok rá mit is szeretnénk hallani...
@Henry The Navigator: Kíváncsi vagyok, honnan szerzi az infót, de valószínű maguktól a játékosoktól tudja, hogy végigpartizták a nyarat, és már csak a megélhetésért mennek jégre(lépre) ;)
@facsipesz: Lehet, de akkor én is kérdezgetni fogok és én is tudni fogom a tutit.;)
@Henry The Navigator: én nem szólok többet,mondom minden jó csak így tovább,mindenki nagyon jó,nincs itt semmi gond csak a fikázokkal...hajrá Magyar Hoki!!!!
@hokimuki: Bár még nem tökéletes értékű bocsánatkérés, de ezt is tanulni kell, ugyanúgy mint a kulturált véleménynyilvánítást ;)
süti beállítások módosítása