HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár-Csíkszereda 5-1

2010.08.18. 21:50 kerusz

A tegnapi után ma ismét viharos mérkőzést játszott a Sapa Fehérvár AV19 és a HSC Csíkszereda. Haszonits játékvezető 22 kétperces kiállítás mellett két tízperces és egy húszperces fegyelmit is kiosztott. A kiállítások sora már az első percben elkezdődött, az első hat percben összeszedett hét csíki kisbüntetésnek nem is lehetett más vége, mint fehérvári vezetés emberelőnyből, Horváth András révén. A csíkiak ezután kihagytak egy egyperces kettős emberelőnyt. A kiváló bekk a 18. percben egyenlő létszám mellett is betalált, és mivel a vendégek az első harmad végefelé megítélt két perces tiszta kettős előnnyel sem tudtak élni, kétgólos hazai vezetéssel tértek pihenőre a felek. A kihagyott kettős emberelőny luxusnak bizonyult, hiszen amikor a Volán jutott ilyen helyzethez, ők Vas Márton révén belőtték, így már háromgólos lett az előny. Ondrejcik iállítása alatt megtört a jég és Nagy István szépített, majd a harmadik harmadban az indulatok is felszínre jutottak. Hruby kiállítása alatt előbb Novak küzdött ki magának egy végleges fegyelmit, majd nem egészen egy perc múlva Kósa is egy tízperceset. Ez után pár másodpercen belül Nagy Gergő szerzett gólt, majd hat perccel a lefújás előtt Ladányi egyenlő létszámban állította be az 5-1-es végeredményt.

50 komment

Címkék: alba volán felkészülési mérkőzések hsc csíkszereda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nahá-nahát, mi lehetett a meccsen!!!
Azért meg lehet nézni a kiállításokat a két percesek száma pont egyenlő... persze ha valaki összeesküvést lát mindenben.
@Licsimi: Ne haragudj de Te melyik reszet nem ertetted???
Haszonitstól sok minden kitelik, érthetetlen hogy egy edzőmeccsen ennyit kell kiállítani
@Licsimi: Nem ti csaltatok, hanem a bírók fújtak össze-vissza. :)
@zsolt007: ennél gyengébb bírót rég nem láttam. Ma a Dinamo Moszkva sem nyert volna itten.
Na ez már egy jó eredmény!
@Mocsar: ebbe még ne bízzál, Haszonits nem lesz ott az Ebelben.
Feltünt valakinek, hogy a szöveges tudósításban Godó tegnap 12-es számmal, ma pedig 15-el szerepel. Ez egyszerű elírás vagy nem száradt meg mára a 11-es??::)
Sok CSI-t nézek mostanában::))
Nem tudtam kimenni a meccsekre és valamiről biztos le is maradtam mostanában, valaki össze tudná foglalni, hogy
1. Valóban ennyire durva meccsek voltak, mint amit a stat mutat, vagy csak a bírók szerepeltek túl sokat?
2. Van valami valós oka, amiért a két csapat túlstresszeli ezt a tét nélküli felkészülési meccset, vagy tökvéletlenül alakult így?
Ez lemaradt:

"Előre is köszi!"
Egyáltalán nem volt durva a mai meccs, de ez a bíró ez kritikán aluli volt.
@erdely.: Nem akarok indulatokat szítani, de a HSC - jelen bejegyzésben is megírt - kettős előnyeiről, illetve azok "eltékozlásáról" egy szó sem esik a linkelt cikkben...
Miután a meccset nem láttam, értelemszerűen nem akarok a kiállítások számához és jogosságához hozzászolni, pusztán csak a linkelt cikket "értékelem"... ;-)
@brunzwik: Miért volt kritikán aluli???
Soha nem volt erossegunk az emberelonyt kihasznalni.Nem baj fiuk fel a fejel, tovabb kell lepni. Imi azt tudom hogy a Volan elen sokat nem mutathatsz de tudsze valami velemeny leszurni a legiosok jatekarol?
HAJRA SZEREDA.
A probléma az, hogy a bíró tavaly is végig ámokfutásban vezette a meccseket.Árkovics baromsága, hogy a nemzetközi vonalbíróknak itthon meccseket kell fújni és rögtön a Mol ligában
A bíráskodás tényleg igen gyatra volt, de hogy felbillenjen a pálya?!

Hát érdekes.
A Volán pedig nem annyira gyenge, inkább csak szarul játszik. Az pedig még nem akkora gond, bő két héttel a rajt előtt.
Ja és 5-ből 3 gól előnyben született ez ám a fejlődés... :-))
Tegnap nem tudtam kimenni a meccsre sajnos.
De azt elhiszem, hogy a bírók nem voltak a helyzet magaslatán. Szombaton is a mélyművelésű vájár kétéltű gerinces alatt volt a teljesítményük. Elhiszem, hogy ezek csak edző meccsek, de a nézőknek sem mindegy a játékosok mellett, hogy milyen közegben hódolhatnak ennek a szenvedélynek.
Attól, hogy barátságos/edző meccs még be kell fújni a szabálytalanságokat, mert különben nem ér semmit az egész és elmegy a fiúknak a kedve a játéktól, nekem meg a kulturált megnyilvánulásoktól a lelátón, és teszek néhány megjegyzést a bírókra... :)
Szombaton remélem, hogy összekapják magukat a zebrák, meg a sípok. Összhangban kéne lenniük.
en sem voltam kint, es nem is vitatkozni akarok... csak azt nem ertem, hogy egy magyar-magyar edzo meccsen minek kell ez... mind1, hogy ki kezdte, ki folytatta...
ezek utan viszont remelem, hogy (pl) Rotter ellen is ilyen haraposak leszunk!
@Metal_Storm:

Látszik ,hogy tegnap nem voltál kint!

Pont az történt amit elvársz ,meg lettek fújva a kiállitások!

Ha jól látom, meccset biró nem tud jól vezetni!
@Ref: A probléma az, hogy a magyar bírói felfogás elveszi a hokitól mindazt amiért a hokit emberek milliói szeretnek.Magyar bajnokságban nem lehet egy igazit ütközni mert ha a palánk hangos már emelik fel a kezüket.Haszonitsnak rengeteg olyan meccse volt tavaly mikor róla szóltak a fórumok, mert nem tud megitélni szituációkat.Nem egy csapat szurkolói elégedettlenkedtek vele hanem szinte az összes.Számomra nem az a jégkorong,hogy minden test-test elleni párharc után valakit ki kell állítani
SZia!

A Igen voltak tavaly olyan mérkőzések amik lehettek volna jobbak is!

DE a test test elleni ütközéssel semmi baj ,a baj az ott van benne ha pl fent van a könyök közben,de ezt is ti mint szurkolok teljesen másképpen itéletek meg ,de ezzel semmi baj nincs.

A keddi meccsen kintvoltál??? Szerintem az ellenfél csapat sokat szabálytalankodott feleslegesen!!! Sajnos ezeket a szabálytalanságokat nem követték kiállitások!

Tegnap Haszonits az első perctől fogvan következetes volt!!!

Véleményem szerint!! :-))
Szeredában mi nyertünk volna :).
@csatoimi: a tavalyi Pirés képek még megvannak?
Azt elismerjuk, hogy a Volan jobb csapat, semmi ketseg effelol.De azert minket sem kell lenezni!
Én láttam mind kettő meccset. A Volán nem játszott jól ez tény, az is tény , hogy a bírók egyik nap sem voltak a helyzet magaslatán. A kiállításokat az első harmad elején néha nem értettem, de a többi már jogosnak tűnt. A Szereda mind két meccsen a 3 harmadra elfogyott erővel és sokszor lemaradtak a támadókról. Egyébként nem voltak felemelő élményt nyújtó mérkőzések.
Üdv.
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@sportclub:NEm hiszem hogy lenéznének titeket!

Láttam tőletek is nagyon szép megmozdulásokat akciókat!!
@benö51: SZia! Benő.

Kiváncsi vagyok ahol te álltál vajon mit lehetett látni az első harmad kiállitásaiból!?

Ahonnan én néztem onnan jogosnak tűntek!!!:-)))
Nem baj ,majd következőbe mi nyerünk hajrá Csikszereda
@Ref: Ha ilyen bíráskodás lenne a nyagyobb ligákban, öt-öt elleni játékot csak kezdéskor látnánk.
Gyengécske meccsek voltak valóban. A bíráskodás pedig csak tovább rontott a dolgon...remélem a Volán összeszedi magát az EBEL-re, mert az ilyen egy-két szép megmozdulásos játék ott nem lesz hatásos...A csíkszeredaiaknak csak annyit, hogy senki nem néz le titeket, a keddi meccsen szépen játszottatok!
@csatoimi: Akkor csak minden második szabálytalanságot kéne kivinni??:-))))
Csak gratulálni tudok a szerdai mérkőzés után a Csíkszeredai fiataloknak,éles helyzetben felköthetik a gatyát azok a csapatok akik szeredába utaznak.
@szélmalomharcos: nem, de a testjáték az nem szabálytalanság :)
@zsolt007: nem láttam a meccseket, nem is figyeltem, mi hogyan alakult, az itteni indulatos hsz-eket olvastam most csak, de egyetértek minden mondatoddal. tavaly rengeteg alkalommal került szóba ez, konkrétan a most emlegetett bíró is platform- és klubfüggetlenül (névvel nem illik viccelni, csak azért nem írom le a gúnynevét), és ami messze túlmutat az elmúlt napok esetein, az az, hogy úgy tűnik, sajnos a honi jégkorong egyik, sőt, megkockáztatom, a rendszeren belüli legjelentősebb fékje a bírói működés. arról, hogy nincs pénz, nincs támogató, csak közvetve tehet a sportág, de ezen lehet, lehetne változtatni. most sajnos ott tartunk, hogy - egy-két üdítő kivételtől eltekintve - a meccsek színvonalához, tempójához, a csapatok felkészültségéhez mérten alkalmatlan emberek fújják a sípot, a kemény ütközéseket torolják, az alatomosságokat nem, és ahogy voltak tavaly is félelmeim, most is előre rettegek, mikor következik be ebből komoly sérülés, esetleg - ne adja az ég - tragédia. bocs a hosszú kifakadásért, de lehet, hogy akkor már kurva késő lesz sajnálkozni, kezeket széttárni, tanácstalanul nézni.
üdv
@csatoimi: és bakker, Imi, ezt még mindig nem értik...
SZiasztok!

Elbúcsúzom!

Sok jó meccset kivánok minden szurkolónak és kollégának és nem utolsó sorban a csapatoknak!

Illúziónak vége, játékvezető és szurkoló nem vagy csak nagyon ritkán értik meg egymás!! (PL Biró és az elitélt családja!)) :-))

JÓ szórakozást mindenkinek!

Varjú kolléga BOCSÁNAT!

Németh Márton
Jó kis születésnapi ajándék volt,hogy nyert a kedvenc csapatom:)Bár nem láttam őket:( Hajrá Volán:)
Sziasztok!

Elbúcsúzom!

Sajnos oda az illúzió hogy jv és szurkoló megértik egymást! :-))

PL Mint Biró és az elitélt családja!:-))))

Mindenkinek jó meccseket kivánok!

Varjú kolléga BOCSÁNAT!!

Németh Márton
Persze csak egyszer akartam ezt megirni!! :-)))
@csatoimi: Egyetlen kiállítást sem adtak testjátékért. Volt ellenben magas bot, testre ütés, fogás, gáncsolás, bottal akasztás....
Meglepett, hogy ilyen ellentétek pattantak ki itt!:(
Ott voltam mind a 4 találkozón, s abszolút nem érdekel a végeredmény. Viszont egyfolytában azt néztem:
- hogy mit alakítanak a játékosok: milyen erőben vannak; milyen taktikát játszanak, jók-e a passzok és azok fogadása; hogyan játszanak emberelőnyben és hátrányban; jól megértik-e egymást a sorok, milyenek a fiatalok?
- milyen taktikát alakít az ellenfél csapata; mennyire gyorsak; kik emelkednek ki közülük?
A kiállításoknál is csak az jutott eszembe, hogy most lehet gyakorolni a 4:5, 4:4, 4:3, 5:3, 6:3/amikor leszökött a kapus/ figurákat.

Ne ellenségeskedjetek, hisz mindenki a felkészülés időszakában van, nem éles meccsek ezek!
A Csíkszereda ellen fel kell kötni a gatyájukat a MOL-Ligás csapatoknak!
@Ref: Szerintem meg ne add fel...
Úgy látom, mindig jól jön ki, ha egy bíró - ha csak virtuálisan is - de beleveti magát az "oroszlánbarlangba", és elmagyarázza, mit miért fújt.
A kis Hal "népszerűtlensége" is sokat esett, amikor megjelent a fórumon, és elmondott pár dolgot...
@csatoimi: Imi, szerintem emelkedj felül a történteken:( Sikorcin, hogy muzsikált szerinted?
Mindkét meccset láttam, nem a bírói ténykedés miatt volt sok szabálytalanság. Könnyű síppal fújt, de zöme befújható volt. Volt hiba biztos, de nem kirívóan sok és részrehajlónak sem nevezném a bíráskodást. Úgy láttam, a tegnapi meccsen a második harmad elején beszélt valamit a bíró a csékákkal, gondolom mondta, hogy mindent befúj, nem engedi, de úgy érzem leszrták. Nekem inkább a fegyelmezetlen játék tűnt fel, sok volt a felesleges szurka-piszka. Pl. Tóth Adrian elleni megmozdulás, de másik oldalon a Nagy Gergő kiosztott tockosa is felesleges volt. Néha nem a jégkorongé volt a főszerep sajna. Így is 2 sérült volt az első meccsen, jobb hogy nem hagyta a bíró.
@Enzo Molinari: "gy láttam, a tegnapi meccsen a második harmad elején beszélt valamit a bíró a csékákkal, gondolom mondta, hogy mindent befúj, nem engedi, de úgy érzem leszrták." Ez hatalmas :))).
süti beállítások módosítása