HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ulf Weinstock felforgatja a Fehérvárt

2010.08.12. 12:17 F. Kapus

"Ez a két mérkőzés felkészülésünk olyan állomása lesz, ahol már mindenki bizonyítani szeretne" – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Pénteken 19 órakor az idény első összecsapását játssza a magyar bajnok. Az egykori székesfehérvári edző és magyar szövetségi kapitány csapata, a német élvonalbeli tagságot kiharcoló és a nyáron jelentősen megerősített EHC München látogat az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokba. Pat Cortináék szerdán megérkeztek, és este már edzettek is.

A Fehérvár játékát illetően sok érdekesség vár a nézőkre a hétvégén. "Kezdésként felforgatott összeállításban lépünk jégre. Aki ismeri a csapatot, annak meglepő lesz a sorok összetétele, de Ulf Weinstock kíváncsi arra, hogy így mit tudunk kihozni a fiúkból. Az eddigi edzéstapasztalatok alapján összerakott csapat bizonyosan több helyen is változni fog a bajnoki rajtig.

Mindentől függetlenül mindenki azt szeretné bizonyítani, hogy már tartunk valahol. Nincs könnyű dolgunk, mert olyan ellenfelünk lesz pénteken és szombaton, amely elsőre nagy falat is lehet számunkra. Az EHC München szerdától a vendégünk. Beszéltem Pat Cortinával, aki egyelőre nehezen találja a helyét a jégcsarnokban, mert sok minden változott, mióta legutóbb itt járt. Elmondása szerint bő létszámmal érkeztek hozzánk, 15 játékosa maradt a tavalyi keretből. Van jó pár érkezőjük, de sokan próbajátékon vannak még. Hozzátette, még koránt sincs kész a DEL-re szánt keretük."

Az EHC eddig három felkészülési mérkőzést játszott, mindannyit DEL-es csapatokkal. A Straubinget és az Augsburgot 5-2-re verték, a német bajnok Hannovertől 1-1 után büntetőkkel kaptak ki 2-1-re.

"A Fehérvár alapvetően más játékstílust kíván játszani a következő szezonban, mint eddig. Nagyon offenzív jégkorong megvalósítása a célkitűzés. A védekezésünk alapjai is a letámadásból indulnak ki, erőszakosan nekiszaladunk az ellenfélnek. Az előszezon mérkőzésein kiderül, milyen mértékben felel meg ennek a célnak a játékosállományunk, és ehhez igazítjuk majd a végleges taktikát" – vetítette előre Énekes.

A magyar csapat kedd óta négy sorral készül, de az EBEL- és a farmcsapat közötti átjárás továbbra is szabad, végleges következtetés nem vonható le abból, kik játszanak majd a müncheniek ellen. A pénteki kezdő összeállítás az aznap délelőtti edzés után derül ki.

55 komment

Címkék: énekes fehérvár cortina ehc münchen weinstock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

...és már csak 1 napot kell várni... :)
...en meg a szigetrol is lemondok h lemehessek :D na jo csak penteken, de akkor is :P
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit! :)
Na, akkor úgy megyek, hogy bármilyen meglepetésre felkészülök.:))

El sem hiszem, hogy holnap már izzik a jég!

Hajráááááá Volááááááán!
Végre meccs lesz, erre várok április 23-a óta :)

Lehet, hogy félre informáltak, de ez felforgatott csapat úgy lesz, hogy Tommi kezd az első sor centereként.

Viccet félre téve, kíváncsian várom az "új" játékosok bemutatkozását, Ales nagyon nagy igazolás szerintem, tőle várok egy gólt holnap. Remélem lesz olyan mezünk, amire mindenkinek a saját neve lesz, rajta mert nem szeretnék látni, Alent, Bornhammart, Andersont, vagy esetleg Kóger Dániel-t és Vas Jankót. (Utólsó kettőnek örülnék, ha játszana,) Kókusszal ha minden jól megy akkor a leláton találkozunk, Jankó meg remélhetőleg gólokat lő az ő saját meccsén.
neten, tévén lehet látni vhol?
Bizony én is erre vártam már hónapok óta, és most, mint egy ovis: "Anyu, mennyit kell még aludni, hogy jöjjön a Jézuska?"! :-D Hajrá Volán, let's go Ulf!
@aeroan42: Nagyon releváns kérdés.
...én mar a szövegesnek is nagyon örülnék. :-)
@tomancs: Hát Te meg miért netezel? Fürödjél a Balcsiban és vedelj sok sört helyettem is! Majd péntek este pótolunk, kuzin! Ja, és faterék nem mennek meccsre, máshogy kell bejutnod... :-(
a holnapi meccsre egy stream-et, ami müxik is. na, az kb. 1:100 000-hez. :(
@defó: ...de akkor van esely ra! :-)))
@vladiv: @aeroan42:

Ha közvetiti a fehérvár tv, akkor csúsztatot élővel és aszem a fehérvár tv-n van online tv. :)
Holnap több infóval tudok jelentkezni, mert addigra ki lesz téve a műsor a fehérvár tv-nek. Szóval reménykedjetek :)
Na csak lenne már holnap ilyenkor...
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
Készülünk valamivel az első meccsen szurkolás terén? "Welcome home, Pat!", vagy bármi...? Bár gondolom meglepetés lesz, ha lesz valami, úgysem áruljátok el! :-)
Kicsit naiv voltam: hétfőn erősen dobogó szívvel hívtam a jégpályát, hogy mikor nyit a pénztár mehetünk-e azonnal megvenni a jegyeket, de leoltottak, hogy csak pénteken a meccs előtt 2 órával, mert 1000-1500 embernél nem számítanak többre...
Remélem holnap kiderül, hogy mégsem én voltam naiv és lapnával állunk újra :D
Kicsit azért durva, hogy egy nap sziget árából ott tudok lenni kábé 60 meccsen... nem is kérdés, mire költöm a nyári fizut! De vártam már ezt a pillanatot, ej...!
Hajrá Volán!!!
Remélem mi szurkolók is meglepő felállásban kezdünk.....tömött sorok offenzív taktika
@enigmahu: "A kapuban Satosaari kezd, az első hátvédpár Tokaji és Horváth lesz, míg előttük Palkovics, Nagy és Ladányi játszik majd. A második sorban Oscar Ackeström és Ales Kranc lesz a bekk, a csatárok pedig Fekete Dániel, Vas Márton és Kovács Csaba. A harmadik sor két hátvédje Rastislav Ondrejcik és Jobb Dávid, a centere Nathan Martz, a két szélső pedig Mihály Árpád és Fodor Szabolcs. A negyedik sorban kap lehetőséget újonnan igazolt tehetséges bekkünk, Orbán Attila, társa pedig Maklári Erik lesz. Centerposzton Artyom Vaszjunyint veti be Ulf Weinstock, mellette Benk Andrást és Roger Holéczy-t láthatjuk szélsőként."
teljes cikk: albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2635
@tomancs: Jahh,ez talán mégsem annyira "meglepő".....de hol van SOFI ?
Sziasztok....engem is érdekelne, hogy hol van Sofi?
Valaki esetleg tud valamit?
Hej, de jó farm csapatunk lesz.
APA KEZDŐDIK!!! :-D
Sziasztok . Ha lehet nézni a meccset a neten kérlek rakjátok ki a linket .
Hajráá Volán
@enigmahu: @Ritacsek: Mintha úgy rémlene, hogy valami gondja van a térdével
@nagypi: de az. Én azt nem értem mit keres Tyom a csapatba :), főleg centerként. a többi az nem lesz olyan rossz sor, kiváncsian várom a Pire,Martz,Foci sort szerintem itt azért a Pire kapja majd a passzokat rendesen. Az eredményt meg itt lehet követni, szerintem :D www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=5516
@Norbee00: A kérdés érdekes,de valószínű, hogy kííváncsi rá, hogy mit tud alkotni centerként, aztán majd eldől, hogy hol számítanak rá. A többi sor meg nagyon érdekes, akár még jó is kijöhet belőle:)
Ha Tyom belefér, akkor Sofi is....
@Norbee00: @Esztuss:
Talán többet kellett volna az elmúlt években meccsekre járni.
Tyom már évek óta centerként játszik,mégha nem is az az ideális posztja.
@check: tudod, hogy egy sérült Sofi is jobb, mint egy Tyom! csak attól függ milyen nemű vagy.
Nos, nekem ez a felforgatás tetszik!
Évek óta erre vártam, hogy adogatva előre vinni a korongot!
Jók voltak a lefordulások, a ritmusváltások, a korong-elhalászások, lábzárások és a mérkőzés ritmusa.
Ehhez a taktikához nagy állóképesség kell! S bírták a fiúk, egy kis fáradtságot a 3. harmadban lehetett felfedezni.
Az összjáték még nem pontos, de ez majd alakulni fog. Az a fránya emberelőny még mindig mumus.
Összességében:csak tovább a megkezdett úton!
@EisHockey: Satort ezért nem szerettétek, ki érti ezt!?
@Rock me Amadeus: az nem baj, hogy hülyeséget beszélsz, de akkor már lehetnél viccesebb. :)
@Raon: Azért engem is megtisztelhetnél, hogy kiírod ezt:

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Rock me Amadeus: elnézésed kérem, a legendás Volán szereteted végett nem akartalak ezzel bosszantani. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Jussi: képzeld nem tegnap voltam először mecccsen, a Tyom már évek óta szar, most az a 7pont amit tavaly össszetudod szedni, erre csak annyi, hogy Tommi kapusként 6 assist az ebelbe, meg 3 a szezonba a fradi ellen egy, a magyarok elleni volt a talán legnagyobb assist, meg még az emléktornán volt egy assistja. Tyom lőtt egy gólt tegnap, de milyet azt még a super-minis gyerek is belőtte volna üreskapura.
@Norbee00:
És nem tűnt fel,hogy évek centert játszatnak vele?
Pedig ő nem az.De Te biztos "lakatosként" az "üvegezésben" is kiválót tudsz nyújtani.
Tavaly valóban nem volt jó szezonja,de azért az évek óta szar enyhén szólva is erős.
Láttam én már szupersztárt is üres kaput hibázni,tehát ez sem mérvadó.
@Jussi: inkább úgy kellett volna írni, hogy sosem volt elég jó:(
Nem fikázás, mert látom rajta, hogy megy küzd, de csak szenved.
Fekete Daniról, Benk Bandiról ugyanez a véleményem.
@manisenmaki: Fekete azért jó néhányszor sokat hozzátett a meccsekhez.
@manisenmaki: Fekete azért jó néhányszor sokat hozzátett a meccsekhez.
@manisenmaki: Azért Fekete jó néhányszor sokat hozzátett a csapat játékához.
@manisenmaki: Fekete egyik legtöbbet dolgozó játékos a csapatban, és szerintem a legjobb two-way player magyarországon.
@Borsy: Nem akart elmenni elsőnek, azért írtam másodszorra, így lett belőle 3...
@Borsy: ok, ennyivel már meggyőztél:)
@durex26: én ilyen szakszavakat nem tudok, de neked elhiszem.
ettől függetlenül, én jobban örülnék, ha pl. Tóth Adrián játszana és fejlődne - benne még lehet potenciál
@manisenmaki: Tény, hogy tavaly szarabb szezonja volt pontok terén. Viszont én Tóth Adriánt csak pár MOL liga meccsen láttam, de ez alapján egy ebel 2-3. sorba tenni megfelelő jégidővel kicsit merész szerintem. Bár lehet neked van igazad.
@durex26: Játszott már Tóth Ada pár EBEL-meccsen a 2008/2009-es idényben, emlékeim szerint első mérkőzésén hatalmas góllal mutatkozott be.
@durex26: Ha soha nem engedik az EBEL-csapat közelébe, akkor soha nem is fogjuk megtudni. De nem is értem, hogy egy 20 éves játékosnak miért kellene egyből 20 pontosnak lennie. Annyit ugye a Volánban a tavalyi, legsikeresebb szezonjukban is csak 9 játékos hozott össze. Nem volt 20 pontos ellenben:
Tokaji, Fekete, Kóger, Horváth, Bornhammar, Nagy G., Alén, Vaszjunyin, Peterdi, Benk, Elomo, Ondrejcik, Jobb, Flinta, Hegyi, Maklári
@kerusz: Hát, én úgy gondoltam, hogy, hogyha Fekete helyére befér Adrián, akkor minimum 20 pont kell, ennyi van Daniban is, tehát azt minimum ütni kéne. De idén jobban megfigyelem a gyereket, és én nem vagyok ellene hogy EBEL-ben szerepeljen, sőt csak manisenmaki írta, hogy Dani szerinte nem elég jó játékos, és elveszi a helyet Adriántól, és erre írtam azt, hogy szerintem ez nem így van. Kicsit félve, mert nem ismerem az ifjú játékát, és lehet hogy tényleg elveszi :).
@durex26: annyira én sem ismerem, de Dani ennél többet nem fog elérni, SZERINTEM.
Adrián meg vagy igen, vagy nem, de ahhoz, hogy kiderüljön, játszania kéne, ahogy Kerusz írta
+ mi kutyánk kölyke
süti beállítások módosítása