HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy Gergő csatlakozhat a Fehérvárhoz

2010.08.08. 11:34 Hblog

Nem kapott szerződést Finnországban Nagy Gergő. A Fehérvár tehetséges csatára  egyhetes próbajátékon volt a hokiország másodosztályú csapatánál. A LeKi menedzsere szerint Nagy jó játékos, megállná a helyét a Mestisben, de olyan légiósra volt szükségük, aki sokkal jobb a többieknél. A fiatalember örül, hogy kipróbálhatta magát a finneknél, és arra számít, hogy 2+1 éves megállapodást köthet a Sapa Fehérvár AV19-cel.

"A csapat vezetői arról tájékoztattak, ha finn lennék, szerződést ajánlottak volna, mert közöttük a jók közé tartoztam – értékelte blogunknak a történteket Nagy Gergő. – De a LeKinél két külföldi csatárra van pénz, és a légiósoknak a mezőny legjobbjainak kell lenniük, ennek a kívánalomnak viszont nem feleltem meg. Végül egy lett játékost igazoltak, és egy első osztályból érkező centert.Szerintem is korai lett volna még, hogy légiósnak álljak, de jó, hogy egy hetet kint tölthettem. Két nap után éreztem, nem az én csapatom ez, ilyen légkörben nem szeretnék sportolni hosszú távon. Nem mondom, hogy jól éreztem magam Finnországban. Máshogy viszonyulnak egymáshoz ott az emberek, mint Magyarországon. A Fehérvárnál olyan a csapat, mint egy kis család, ha új légiós érkezik, befogadjuk, éreztetjük vele, ő is a közösség tagja. Ott ez másképp van, ridegebbek egymással, legalábbis annál a csapatnál, ahol én jártam. Éppen ezért örülök, hogy két ismerősöm is volt. Végig korábbi fehérvári klubtársammal, Johannes Alanennel játszottam egy sorban, mondta is csütörtök este, kezdjük egymást érezni, örül, hogy együtt leszünk a szezonban. A legutóbb nálunk játszó hátvédnek, Juha Alennek pedig nagy köszönettel tartozom. Egy hétig náluk laktam, hordott autóval mindenfelé, megmutatta a város nevezetességeit, rengeteget segített.

Szombaton hazarepültem, hétfőn bekapcsolódom a Fehérvár edzéseibe. Leülünk Ocskay Gáborral, mert a szerződést még nem írtuk alá, míg el nem dőlt, mire jutok kint. Korábban 2+1 évről tárgyaltunk, gondolom, ez így marad. Kíváncsian várom, hogy az új edzővel milyen lesz együtt dolgozni. A többiektől úgy hallom, mindenki a számára megfelelő helyen szerepe. Remélem, a fiataloknak tényleg bizalmat szavaz, szemben az előző idénnyel. Nagy lesz a harc a csapatba kerülésért, nekem is meg kell küzdenem a helyemért."

"A magyar válogatott center jó játékos, fiatal kora ellenére már jelenlegi képességei alapján is megállná a helyét a finn másodosztályban – mondta blogunknak Tuukka Suoniemi, a LeKi menedzsere. – De a miénk kiscsapat, csak olyan esetben igazolunk külföldi jégkorongozót, ha az illető teljesítménye alapján megfelel a sztárstátusnak."

A menedzser elmondta, Nagy Gergővel megbeszélték, hogy nem a LeKiben folytatja pályafutását. Ez a döntés több összetevő miatt alakult ki. A csapat földrajzi elhelyezkedése szerencsés, három első osztályú klub is van a közelben (a HPK, az Ilves és a Tappara), amelyek ontják a feltörekvő tehetségeket. Nagy megállná a helyét a Mestisben, de ez kevés. A klub honlapja előre jelezte, nem lesz könyű dolga a magyarnak.

"Nagy jó, de kicsit még éretlen – folytatta Suoniemi. – A korral és a tapasztalattal mindenképpen még jobb hokissá fejlődik. Egy idegenlégióstól nem elég, ha ugyanolyan jó, mint a helyiek. A finn játékstílus alapvetően védekező jellegű. Sajnos az elmúlt egy hét alatt nem sikerült megfigyelni, mennyire tudna Nagy Gergő a védekezésben is részt vállalni. Néha felelőtlenül bánt a koronggal. Feltehetően közrejátszott ebben, hogy még nem volt sokat jégen a szezonban, minden bizonnyal egy hónap múlva már jobban teljesített volna."

24 komment

Címkék: finnország próbajáték nagy gergő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennek a lett srácnak, Koklinsnak nincs valami fényes statja.De a lényeg: Üdv újra itthon Gergő,remélem tényleg több lehetőséget kapsz majd idén, Susanj is biztos hiányzott már..
@Henry The Navigator: ugy latszik meg mindig nem vagyunk rajta azon a bizonyos terkepen.a lett csavo nem tunik sokkal jobbnak a stat. alapjan.de hat ez van.majd legkozelebb.
ha valaki nem megy el legalább 15 évesen egy nívósabb bajnokságba, szinte lehetetlen, hogy később a világ elitjéhez tartozó országok valamelyikének a bajnokságában játszon.
@Henry The Navigator: @B-mac: Nem statisztikát vesznek, hanem játékost. Az utolsó bekezdésben Gergővel kapcsolatban konkrét gondokat is megfogalmazott a manager, olyanokat, amelyeket egyetlen statisztika sem mutat meg. Másrészt Koklins a fehérorosz bajnokságban szerzett 24 meccsen szerzett 2+4-e arányaiban nagyon hasonló Nagy Gergő 54 meccsen szerzett 5+10 pontjához, sajnos...
Nagyon örülünk,hogy maradtál a Volánban,Gergő!!! Tiszta szívből kívánunk Neked sok sikert!!! :)))Jövő héttől újra mehetek a Családommal és a Párommal a Meccsekre és ennek Nagyon örülök!!!
Szerintem érdemes itt is a pozitívumokat nézni. Persze lehet, hogy csak udvariasságból mondtak ilyeneket, de az mindenképpen jó, hogy elismerték Bigi értékeit. Sok magyar játékos a közelébe nem jut ilyen lehetőségnek.
Gergő előtt meg itt a lehetőség, hogy bizonxítson nálunk. Az az 5+10 szerintem is sovány - ha kicsit elkapná a fonalat, a képességei alapján szerintem simán futhatna minimum egy 10+20-as szezont. Az pedig mindjárt nem nézne ki olyan rosszul egy ilyen fiatal játékostól...
Lényeg a lényeg: én örülök, ha még nálunk marad, és kívánom neki, legyen olyan szezonja, hogy jövőre sokkal jobb lehetőségek adódjanak előtte! (igen, szerintem csak idő kérdése, hogy Sofival együtt mikor repülnek külföldre) Én azt mondom, becsüljük meg a fiataljainkat, amíg meg tudjuk őket tartani. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@kerusz: Én nem is a lett játékossal akartam összehasonlítani Gergőt,inkább csak a fent írt sztárstátusz-t a srác adatai alapján érzem kicsit furcsának, de biztos meggyőző volt az edzéseken... Amúgy Nagy biztosan megüti a Mestis szintet, hiszen az EBEL jobb liga,finn SM ligások is buktak már meg itt bőven, Gergő pedig ha több játékidőt kap, akkor a Volánban többet is fejlődhet.
Szerintem jó hogy marad még a Volánban. Először is a Volán nagyon jó hely számára a fejlődéshez, másrészt a Volán is jól járhat vele idén, ha olyan ütemben fejlődik mint eddig!
Elnézést Gergő, hogy pont a Te cikked alatt írom ezt, de ez az utolsó Volános témájú cikk.
Ekkora bunkóságot, komolyan mondom, rég nem láttam.
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2631
A tavalyi bérletek nem érvényesek a felkészülési meccsekre, az újakat meg szeptember egytől lehet venni...
Mélyésgesen csalódtam a Volán menedzsmentben, még akkor is, ha kell a pénz! Akkor kezdjenek el árulni egy drágább bérletet, és megveszem! De hadd ne kelljen már tíz év után először jegyekért sorban állni! Minden meccsen lesz legalább ezerötszáz ember (ha nem háromezer)!
Ez óriási kitolás na szurkolókkal, és nem a pénz miatt! Ez botrányos!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Kicsit én is fennakadtam ezen! :)
@Raon: Szimpatikus húzás. Na most már az biztos, hogy így nem minden meccsen leszek ott. Nem értem, hogy mi van 1000 Huf egy edzőmeccsen.
Üdv itthon, Gergő!
Majd itt is fejlődsz, csak az edző játszasson előnyben, hátrányban és a 3. harmadban!
Én örülök
Tudom, hogy nem ide vágó, csak most olvastam a DAB honlapján:

Gratulálok Nikáéknak a szép kisbabához! :D
Galanisz Nikáreti Pénelopé

Szép nevet adtak a kislánynak.
Jé egészséget és sok boldogságot a családnak!
Gergő jó játékos, nagy tehetség, viszont a finneknek valószínűleg igaza van, még érnie kell.Erre az EBEL kíváló lehetőséget biztosít,középcsatár hiányunk is van,nagyon jó, hogy itt játszik!
@Raon: Albacomp, Vidi edzőmeccsre soha nem kér pénzt, de még felkészülési kupára sem. Az Albacomp már évek óta szervezi a szezon előtti kupáját, ami mindig ingyenes volt. Edzőmeccsre, felkészülési tornára egyáltalán nem illik pénzt kérni.
@kerusz: Eddig nálunk se nagyon illett - vagy legalább előző bérlettel be lehetett menni
@manisenmaki: Sok megoldás lehetséges, de végső soron ne csináljunk már mindenből vizitdíj sztorit. Hova is megy ez az amúgy rendkívül visszafogott belépőjegy? Miért is sírunk, hogy a légiós igazolás esetén távol vagyunk a többi EBEL csapat által megengedett szinvonaltól? Csak a jegyszedő és a rendező személyzet aznapi költségéhez járul hozzá az aki a jegy megvásárlása által jelenlétével meg fogja tiszteni a felkészülési mérkőzéseket.
@hokikori: nem csinálok - én 2x ennyiért is vennék bérletet, szerintem is olcsó - szokásokról beszélek.
@hokikori: nem csinálok, szokásokról beszélek - szerintem is olcsó a bérlet, szánnék rá többet is, ha drágább lenne.
2 frissítés után sem hozta, le, ezért a dupla :(
@hokikori: Ebből a jegybevételből senkit nem fognak igazolni. Más csapatoknál sem ez a döntő bevétel. Fehérváron más csapatnál edzőmeccsre, felkészülési tornára nem szednek jegyet.
Kérdésem a következő lenne: tud vki vmit arról, hogy lesz-e a volános felkészülési meccsekről bármilyen tv-s közvetítés?? sajnos meló miatt nem fér bele...majd csak az ebel-meccsekre járás időnként..köszi az infót!
@volvo03: az ESPN. foghatod a UPC Directen. Csak emiatt éjjel 2kor lesznek a meccsek, post hamarosan!
:D
süti beállítások módosítása