HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A legjobb szerb hátvédet teszteli az FTC

2010.08.08. 13:55 F. Kapus

Branko Mamic augusztus végéig kapott lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa, helye van egy Mol ligás csapatban. Érdekes a helyzet, hiszen Hakan Nygrennek aligha tud újat mutatni, lévén, hogy a svéd mester keze alatt dolgozott korábban a Partizan Beogradban. Augusztus 15-én sorsdöntő FTC–FTC meccset rendeznek Erzsébeten.

A 30 éves válogatott bekk sokak szerint a legképzettebb posztján Szerbiában. Ifjúsági korában két évig a Liptovsky Mikulasban játszott a szlovák U18-as extraligában, sőt az 1999-2000-es szezonban 5 mérkőzése a felnőtt extraligában is volt, első jugoszláv játékosként szerepelt északi szomszédunk legmagasabb osztályában.

Szerb forrásaink szerint Mamic legnagyobb erőssége a kapáslövés, amelyet jelentős erővel ereszt meg. A szlovák kaland után hazatért, és csak tavaly szerződött külföldre, de egy vállsérülés megakadályozta abban, hogy a holland bajnokságban szerepeljen. Így ismét hazatért, a Partizanból érkezett most Budapestre.

A svéd vezetőedző nagyon kemény száraz felkészülést tartott az elmúlt héten, de hétfőn 10 órától már jégen is láthatja játékosait. Napi kétszer másfél órában oktathatja a csapatot a pesterzsébeti jégcsarnokban. Jelenleg hatsornyi játékos van a Ferencvárosnál, ennyi emberrel nem kíván és nem is tud hosszú távon együtt dolgozni, így augusztus 15-én két háromsoros csapat játszik egymással, ezt követően, tehát jövő vasárnap várhatóan szűkül a csapat kerete. Ahogy már írtuk, az első felkészülési mérkőzést augusztus 20-án Gyetván játssza a zöld-fehér csapat.

Az utánpótlás edzői kerete viszont tovább bővült, a legkisebbek toborzásával és tanításával Szabó "Coca" István foglalkozhat, aki legutóbb a Bp. Starsnál tette ugyanezt.

97 komment

Címkék: ferencváros átigazolások mamic

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez egyre érdekesebb
könyörgöm valamit az Újpestről is írjatok...
elkeserítő ami nálunk folyik...a hírcsatornák hermetikusan lezárva, nehogy bármi is kiszivárogjon...azt se tudom van-e egyáltalán egy csapatra való játékosunk...
@adamnfl: de hát a saját honlapunkon sincs semmi.
:(
@adamnfl: Van egy olyan sejtésem, hogy a Fradi keretszűkítése után az újpesti keret bővülni fog.
@OliBLOOD: és akkor mi leszünk a fradi farmcsapata? isteni :(
A Fradi farmcsapata az Újpest?! Ez még viccnek is rossz! :)
Nem szeretnék méhkasba nyúlni, de megfontolandó lehetne, ha Budapest kiállítana egy EBEL aspiráns csapatot, a hagyományos egyesületek meg úgymond farmként lennének a háttérben. Szerintem előremutató lenne...
@kőtörő: Méhkasba nyúltál. Szerintem ez tönkrevágná a magyar bajnokságot és a MOL ligát egyaránt. Még egy csapatnyi hazai EBEL szintű játékos sincs, nemhogy kettő. És ki támogatna egy farmcsapatot, ha két városban és klubban lenne csak minőségi hoki?
@kőtörő: pedig ez méhkas ;) tudod itt van akinél épp elfogy lóvé, máshoz érkezik... most akkor :"gondoltam, ide csapódnánk, mert nekem üres a zsebem, legyen inkább közös a zsebünk".???
@Henry The Navigator: @1885*:
Érzem én a kérdés kényes voltát, de ha ezt egy hosszabb távú folyamat céljaként lehetne elfogadni, nem lehetetlen. Persze kell ehhez a jó utánpótlás képzés, és további pénzek bevonása. Ez a "most itt a pénz, itt a játék" is érdekes, de nem visz sehová.
@kőtörő: azt, hogy hova visz látjuk :( nem azt mondom, hogy "elméletileg" nincs igazad, hanem, hogy gyakorlatban nem gondolom megvalósíthatónak.
hosszútávú cél??? na ez meg szinte utópisztikus...
tudod, mennek ezek a jólhangzó dumák kb: saját utánpótlás,saját nevelésű fiataljainkra építkezünk, hú de fontos blablabla, aztán hopp itt 1 sor új légiós, mert találtunk a padláson egy kis lét, stb. stb. mindenki - mi is - söpörgethet bőven a saját portáján, lenne mit.

+ amit Navigátor írt, az is igaz. Én már láttam 3 csapatos bajnokságot, tényleg nagy élmémy volt.Ezt nem kéne "visszafejleszteni".
@adamnfl:
Én pár napja írtam az Újpestről nem hivatalos infót!
Le is lettem hurrogva szépen. -pedig klubfüggetlen vagyok!-
@kőtörő: és mi az a cél? 25-30 éves játékosoknak amatőr szint?
@Henry The Navigator: ha jól értelmeztem a cél, hogy legyen Budapestnek is Ebel csapata, dehát Ebelszíntű már úgyis van!!! vagy csak volt?
Nagyon-nagyon korai még, de a Fradinál olyan lendületesen kezdtek a csapatépítésbe, hogy egyszer majd ha négy-öt igazán minőségi légiós is jönne,akár egy EBEL szereplés is cél lehetne. Közönségigény az lenne rá, nagyobb is mint bárhol másutt az országban. Talán Csabai úr, aki a Volánból igazolt a zöld sasokhoz, tudja mi a recept.Hajrá Fradi, igenis kell egy EBEL csapat Pestre/vagy Budára:-)/ megérdemelnénk!
@1885*: Az nem cél, hanem csak eszköz egy hosszútávú folyamathoz, tele farmcsapatokkal.;)
@kriston27: Pravda za Mamica!
Mesterhármas!
@1885*: Nincs mit.:) Egyébként egy új játékos szerelése alsó hangon is 300 ezer ruppó, szóval lehet számolni azt is a sasoknál a kiadások rovatban, nem is olyan kis összeg.
A pletykák szerint hozzánk Rafaj jön próbajátékra.Bár ha igaz rajta nem nagyon van mit próbálni sztem...
Hm, vasárnapra akkor mindenképpen vissza kell érnem Pestre, erre a "meccsre" kíváncsi leszek!
@1885*: Nyilván igazad van, hogy tele lenne ez buktatókkal. Sajnos a mi szeretett Hazánkban nem nagyon lehet előre látni, így a hosszú táv valóban csak duma. De olyan jó volna mégis.

@Henry The Navigator: A több pénz bevonásával talán fenn lehetne tartani a profizmust ott is, és a játékosok számára az EBEL lehetőségének elérése még ösztönző is lehetne.

Az EBEL számára is vonzó lehetne a budapesti szereplés.
@kőtörő: Egy 25 éves játékosnak, mi a vonzó abban, ha ad 1: Nem kerül be a két topklubba, a helyét légiósok veszik töltik be, ad 2: egy farmcsapatban játszik, hátha egyszer felfigyelnek rá és mindezt aprópénzért vagy annyiért se. Nem gondolom, hogy egy ilyen jellegű rendszerben, a megélhetést biztosító fizetéseket nyújtana egy kiszolgáló csapat.Arról nem is beszélve, hogy sok város és klub közönségének az igényét és szórakozását lehetetlenítenéd el, csak azért, hogy kettőé jól járjon. Ne haragudj, de úgy baromság a felvetésed, ahogy van.
@Henry The Navigator: Amennyiben egyetértés és együttműködés lenne a csapatok közt kiindulva az utánpótlás neveléstől az EBEL-ig, valamint a pénz is hosszabb távon biztosított lenne, nem zárná ki a második topcsapat a sokszereplős, jó hazai bajnokságot sem. De valószínűleg ezt lehetetlen lenne összehozni, kevés és bizonytalan a pénz. Úgyhogy nyilván igazad van a felvetést illetően és marad minden így.
@kőtörő: A farmcsapatok+EBEL elképzelésedről van ilyen markáns véleményem, nem egy esetleges második magyar EBEL klub résztvevőről.Az egy teljesen más tészta.
@Henry The Navigator: Legalább ebben egy véleményen vagyunk, hiszen óriási előrelépés lenne a 2. magyar EBEL csapat minden szempontból.

Te amúgy hol és hogyan indítanád az EBEL projektet?
@kőtörő: Ahol legalább 2 millió euró van egy idényre, három évre előre biztosítva.
@budaijegesmedve: Szerintem előbb 2-3 évig fenn kéne tartani azt a lendületet ami most van, utána lehetne gondolkodni a továbblépésen...

Szerintem meg nem az a cél, hogy "össze legyen izzadva" még egy EBEL csapat, hanem, hogy fokozatosan nőjön a MOL liga szinvonala, hogy a Volánnak se "érje meg" az EBEL-be mennie...
@Henry The Navigator: tehát 3 biztos év, és összevásároljuk a játékosokat? Csinálunk egy új klubot vagy egyet kiemelünk?

Szerintem nem elég három évben gondolkodni.
Szerintem pedig igenis a Mol liga ami fejlesztésre szorul, ami azért ha döcögősen is, de évről-évre színvonalasabb. Én elterveztem, hogy amennyire időm engedi, az Ebel meccsek mellett kimegyek egy-két ígéretesnek tűnő Mol liga és ob1 meccsre is. PL: DAB-FRADI, VASAS-HSC, VOLÁN FARM-MJSE /UTE. Ezek a meccseken (is) szerintem lesz egy-két érdekes eredmény :D

Arról nem is beszélve, hogy - valszeg - a Volán se lesz mindíg EBEL tag, legalábbis, ha a sógorok érdeke ezt egyszer másképp kívánja.... Ez esetben ezen a ligák magas színvonala kell, hogy nyújtsák a perspektívát. Nos ez pedig minden klub érdeke kell legyen, színtől-szagtól-nemtől függetlenül.
@csatoimi: Másképp nincsen értelme, csak ilyen háttérrel. És ez még nem is kiugró, csak magyar szinten, lásd Innsbruck például.Persze ha mondjuk a MOL csak az ötödét adná egy hokiklubnak,mint amit a Videotonnak, akkor nem is lenne olyan reménytelen.
@Henry The Navigator: hááát igen, de sajnos nem adja.
@kőtörő: @1885*:
Egy budapesti EBEL csapat ellen mindig az újpesti fanok kelnek ki legélesebben. Az ő problémáik a klub vezetésben keresendőek, és nem egy EBEL csapat jelentené a legnagyobb kihívást.

Csak a klubfanok hiszik, hogy minden csak a tradicionális klubok körül forog. Pedig a Pesten élők jelentős hányadának, főleg akik vidéken nőttek fel, és most itt élnek, már nincs klubkötödése, csak minőségi szórakozásra vágyik. Durva káromkodások nélküli lelátókat igényelnek. A jelentős részük egyetemet végzett, és akár drágább jegyet is képes megvenni…
Szerintem lenne egy jelentős fizetőképes kereslet, aki magyar sportsikerre éhes, de soha nem menne ki bajnoki mérkőzésre. Ők töltik meg a Puskás Stadiont válogatott meccsen. Egy bajnoki meccs, egy MOL Liga egyszerűen nem éri el az ingerküszöbűket. Nekik nemzetközi meccsek kellenek.

Ők soha nem fognak kimenni Fradi, vagy Újpest bajnoki meccsére, és nehéz is rászoktatni őket. Nem látom be, hogy miért tenné tönkre az újpesti fanok szórakozását, egy pesti EBEL csapat.

Erről is szól a „piros-fehér-zöld” cikk is. Amúgy az új állampolgársági törvény miatt az új EBEL csapat magja horvát mintára is kiépülhetne. Nem látom be, hogy ettől függetlenül, miért ne lehetne egy színvonalas 10-12 csapatos közel nemzetközi MOL Ligát kiépíteni. Az új EBEL csapat csak a hoki potenciális közönséget szélesítené.

AHL-ben is farm csapatok vannak. :-) Jó rendszeren múlik minden. EBEL mellett kötelező lenne farmcsapatot fenntartani. 2 farm csapat más városba játszaná meccsei nagy részét. Mondjuk a Fehérvár Kaposváron játszaná, pesti csapat meg Jászberényben, játszhatna benne 2-3 minőségi légiós, akiktől a fiatalok tanulhatnának, és a végső eredménybe is beleszólhatnának. Pl. a svájci 2. osztály és Hentes csapata.
@kőtörő: Meg ne haragudj, de ez amellett, hogy butaság még nem is szolgálja a sportág érdekeit. Semmilyen szinten. Szerintem nem szabad egyetlen klubot sem kvázi farmcsapat szerepre kárhoztatni, az a klub halálát jelentené. Lassú, de biztos halál...
Offolnék kicsit: Firefox használata mellett az elmúlt 1-1,5 hétben érzékelhetően belassult az oldal betöltődése, görgetéskor szaggat, stb. Lehet összefüggés a fészbúkos lájkolósdival? Mert ha igen, akkor személy szerint én nem nagyon ragaszkodom hozzá...
@check: Nekem explorernél lett ilyen, szóval biztos van összefüggés...
Ok, nehéz ügy ez, már éreztem a legelején.
De összefoglalva: hosszú távon sok, és ami fontosabb: biztos pénz kell (tán 2 millió euró évente). Ezt jelenleg egyik budapesti csapat sem tudja felvillantani. Hol itt, hol ott több a stex, és akkor oda igazol színe-java.

Az összefogás meg kizárva, mert ugye hát a lila meg zöld meg... csak hát egyenként a biztos háttér csak időszakosan biztosított.

@check: az elnevezéssel nem akartam senkit sérteni, úgy is mondhatjuk, hogy a meglévő csapatok bázisán, de azokat nem agyonverve. Az egyre javuló MOL ligára is nagy szükség van.

@horivan: véleményem szerint is igény lenne. Az újabb hokihoz vonzott közönség meg nagyobb figyelmet több pénzt vihetne a rendszerbe. A magasabb színvonal utáni felduzzadt igényt a fehérvári megjegyzések is mutatják, amikor a mag szidja a divatszurkereket, mert elfoglalják a bejáratott helyeket.
@horivan: Szerintem válasszuk ketté a dolgokat...
Ilyen vagy olyan okból, de akik ma jégkorong-szurkolók, azok valakinek szurkolnak, és nem az ellenfelet "lehordázni" jönnek össze...
Sajnos a "tradícionális" budapesti csapatoknál ennek is megvannak a maga "tradíciói"...
Na, ez az, amiből a "fizetőképes kereslet" nem kér... Én pl. szívesen mennék/megyek klubbmeccsre, esetleg családdal is, de az alapfeltétel, hogy tudjam, hogy - akár a klubcsapatom "felségjelével" feldíszítve is - az esemény attrocitásmentesen le fog zajlani...
@kőtörő: Amit mondtál és az eredeti javaslat között pillanatnyilag feloldhatatlan ellentét van.
Egyfelől egyszerűen nincs annyi magyar játékos, aki alkalmas lenne az EBELre,
Másrészt ha mégis ezen játékosok átirányítása egy elméleti EBEL csapatba a MOL Liga szükségszerű minőségromlását jelentené. Emellett gondolj bele, ki adna támogatást egy kvázi (vagy nem kvázi, hanem kimondott) farmcsapatnak... Éppen a bázis, amin fejlesztenéd a sportágat sorvadna el.
Szóval az ilyen mesterséges beavatkozások semmilyen formában nem a sportág fejlődését szolgálják. Az kellene, hogy a klubok a saját erejükhöz mérten képesek legyenek forrásokat bevonni a működésükhöz, amiből fenntarthatják a felnőttcsapatukat (fejlesztve azt természetesen) és működtethetik az utánpótlás nevelésüket, hogy legyen miből dolgozni.
@check: Több pénz kell, valahol ez a konklúzió.
cserélni kell a szerb forrásokat, klasszikus kapáslövést alig látni:
www.youtube.com/watch?v=M4jUepq_bxk
Úgy vitatkoztok itt az EBEL kontra MOL Liga kérdésről mintha ez bármelyikőtökön is múlna! Az élet majd megoldja ezt a kérdést. Szerintem minden csapat reális fejlődési célja az EBEL lehet Magyarországon. Nem véletlenül merült ez már fel a Stars ill. a DAB esetében is. És most szerintem a Fradi perspektívája is ez lehet, sőt lehet hogy ezt a klubvezetők még nem mondták ki nyílvánosan, de szerintem tudatosan készülnek is rá! Már csak egy új Kisstadion kellene, és lehetne egy EBEL-es Fradi!
@kőtörő: Idén a Mol ligás csapatokba több (megkockáztatom, hogy jelentősen több) pénzt tettek be összességében, mint tavaly (eggyel több csapat van, és pl. a Fradi, Miskolc költségvetése szignifikánsan nagyobb lett). Ez látszik a légiósállományon is. Nem túlzás azt mondani, hogy idén eddig általánosságban jobb légiósok érkeztek a csapatokhoz, mint a tavalyiak. Ez feltétlenül igaz a Csíkszeredára, Brassóra, Ferencvárosra, Miskolcra, a DAB pedig úgy tűnik, a tavalyi minőségi légiósait megtartja.

Ha a tendencia folytatódik, pár év komoly és együttes munkával elérhető, hogy létrejöjjön egy olyan bajnokság, ahol már nincs nagyságrendi különbség a Volán és a többiek költségvetése között. Ez elég komoly előrelépés lenne, ekkor már a Volán _rendszeresen_ komoly ellenállásra számíthatna.

Fontos lenne egy jó minőségű magyar bajnokság azért is, mert kb. 6 év múlva elkezdenek nagy létszámú korosztályok érkezni a korosztályos bajnokságokból, ezeket a játékosokat kell tudni foglalkoztatni valahol. Ez lenne a válogatott érdeke is.

Lehet most erőltetve még egy EBEL-es csapatot csinálni (amúgy jelenleg megfelelő játékosháttér nélkül), de akkor nagyjából ennek a folyamatnak teszünk keresztbe. Azt ugyanis botorság lenne elvárni, hogy az amúgy is sok gonddal küszködő tradicionális fővárosi klubok (meg a többiek is) önként és dalolva ennek a mesterséges alakulatnak a játékosneveldéi legyenek. Magyarországon sajnos jelenleg nincs játékospiac, ha több játékos lesz, de kevesebb olyan csapat, ahová érdemes elszerződni (2 EBEL-csapat), akkor még kevésbé lesz. Karitatív alapon pedig egyetlen klub sem fog másoknak játékosokat nevelni, hülye is lenne, ha így tenne.

Egyébként pont ezért is volt lényeges a csapatoknak az a kérdés, hogy visszajöjjön-e a Volán és ha igen, milyen feltételekkel. Azért több tízmilliókat egyetlen szponzor sem szeret úgy odaadni, hogy esély sincs eredményt elérni. Mert valljuk be, az csak az elvakult hokiszurkolókat érdekli, hogy mondjuk a Fradi egy 38 pontos Volán ellen játszik-e vagy egy teljes kerettel kiálló ellen.

Azokat a hokiszűzeket, akik jobb híján egy ködös márciusi vasárnap leülnek a tévé elé hokimeccset nézni, mert nincs jobb dolguk, az izgalmas, szoros meccsek fogják később hokiszurkolóvá tenni, nem pedig az, hogy a Volán 9 góllal veri a döntőben az ellenfelét. Ennek az utóbbinak nagyon rossz üzenete van. A tévék is az izgalmas meccseket szeretik közvetíteni, nem az előre lefutottakat. Tehát a szponzornak, és a nem szakértő nézőnek is az a jó, ha nem egyesélyes a dolgok kimenetele.

Vannak technikák, amelyek az esélyek kiegyenlítését szolgálják. Pl. az NHL sem hagyta jóvá ennek az Ilja gyereknek a 17 éves szerződését, pedig mi közük van hozzá, hogy a tulaj mit fizet egy játékosnak, ugye? Az magánügy. Hát, mint látjuk, nem egészen.

Ahogy erősödnek fokozatosan a csapatok, lehet a könnyítéseket újratárgyalni. Lehet más esélykiegyenlítő mechanizmusokat is kitalálni, de a lényeg az, hogy az összes jól menő és üzletileg többé-kevésbé sikeres liga kompetitív, azaz nincs toronymagas esélyes, én nincs pofozógép, a küzdelem az elejétől a végéig nyílt.

Nyilván mindenki azért keresi az alternatív útvonalakat, mert mindeddig a magyar bajnoki mezőny előtt semmiféle jövőkép nem volt. Nagyjából fél év van arra, hogy egy használhatót összeüssön a liga.
@Mocsar: lehet minden csapat célja, de reálisan legfeljebb csak még egy érheti el, annak az árán, hogy a többiek végleg lemondhatnak eme remek feljődési célról. És onnantól majd az lesz a céljuk, hogy elérjék a 80-as átlagnézőszámot, ahogy Szlovéniában is.

Azonban a szlovéneket ebben segíti a tradíció, ami nálunk nem nagyon van meg. Ha itt egy csapat bedobja a törölközőt, vagy lemegy amatőrbe (ld. a mai OB I/B-t), akkor a legtöbb helyen majd megvonják a vállukat az emberek, csak egy két hokiőrült fog könnycseppeket morzsolgatni.

Tényleg nem értem, hogy miért az a kiindulási alap szinte mindenkinél, hogy ami hazai, az szar és nem is lesz soha jobb.

Nem hiszem, hogy az én életemben lesz olyan csapat a mai OB I-es mezőnyben, amelyik annyi pénzből gazdálkodhat mai értéken, mint a Salzburg, de nem is szükséges ez feltétlenül ahhoz, hogy jó (színvonalas) legyen a bajnokság, a közönség szeresse, a csapatok sikeresek legyenek és hogy akár a Volánnak is megérje hazajönni.
@kerusz: Én örülnék ha neked lenne igazad, illetve ha az amit vízionálsz valóban rövid időn belül megvalósulna. Természetesen mindenki örülne annak ha lenne egy nagyon erős magyar liga, ami eladható, élvezetes és hasonlóan színvonalas mint az EBEL. De jelen pillanatban ez csak álom, és a magyar hoki fejlődését jobban szolgálná még egy EBEL csapat - ez az én véleményem.
@Mocsar: Nehezen tudom pedig a fentieknél világosabban elmagyarázni, hogy ez egy vagy-vagy döntés, nem pedig egy és-döntés. A jelenlegi (gyorsabbnak látszó) fejlődési lehetőség meggyőződésem, hogy már középtávon is visszafejlődést hoz. Mondjuk arról még meg kellene győzni, hogy a magyar bajnokság beáldozása egy második EBEL-csapat oltárán miért is lenne olyan nagyon üdvözlendő dolog.

Lehetne példákat hozni hazavágott csapatokról (a Slohokej Liga főnöke maga mondja el, hogy az összes szlovén csapat legfeljebb csak félamatőr tud lenni a két EBEL-csapat mellett - link: jegkorong.blog.hu/2010/06/01/bogdan_jakopic), és bajnokságokról. Az előbb céloztam is párra, de úgy látszik, hiába. Marad a konklúzió, hogy nem egyezik a véleményünk.
@Mocsar: Az pedig egészen konkrétan nem álom, hanem tény, hogy több pénz került be a magyar hokiba a most következő szezonra, mint a tavalyira, az is tény, hogy a váltók lassan irányba állnak a még több pénz befogadására (5 látványsportág, sportlétesítmények fejlesztése, adókedvezmények, stb.). Hülyeség lenne pont most mesterségesen másodosztállyá silányítani az eddigi első (másfeledik) osztályt.

Inkább arra kellene odafigyelni, hogy legyenek a klubok felkészülve arra, hogy a pénzzel okosan kell bánni. Ellenpélda: hiába öntöttek bele egy valag pénzt a Videotonba, ebben a szezonban - legalábbis nemzetközi szinten - ez nem fog jól hasznosulni (hangsúlyozottan nem fociellenes megjegyzés volt, hanem annak a rögzítése, hogy a csapatot nem sikerült az előre kitűzött céloknak megfelelően megerősíteni).
@kőtörő: Alapvetően igen, de azért az nem mindegy, hogy a több pénzt milyen formában visszük bele a rendszerbe.
Én úgy fogalmaznám meg a konklúziót, hogy kellene egy második EBEL csapat (de nem egy szintetikusan gyártott, hanem egy alapvetően ebben a sportban szocializálódott klub alapjain) de csak akkor, ha ennek megvannak a szakmai alapjai. Tehát van elegendő minőségi hazai játékos, hogy a bázist jelentő hazai liga ne szenvedje meg az EBEL csapatok elszívó erejét.
Kerusz egyébként elég jól kifejtette a dolog összefüggéseit, és nagyon egyetértek azzal, hogy az esetlegesen a sportágba beáramló többletforrás kezelésére fel kell készíteni a klubok vezetőit is, hogy az elérhető forrás a lehető legjobb hatásfokkal hasznosuljon.
@kerusz: "Idén a Mol ligás csapatokba több (megkockáztatom, hogy jelentősen több) pénzt tettek be összességében, mint tavaly (eggyel több csapat van, és pl. a Fradi, Miskolc költségvetése szignifikánsan nagyobb lett)."

Kettővel van több csapat. Szerintem az idei Mol liga sokkal színvonalasabb lesz mint a tavalyi, közel nyolc egyforma képességű csapat van, bármi megtörténhet.
@check: @kerusz: Igazatok van, egy második EBEL csapat felállítása szerintem is csak hosszabb távon, nagy együttműködéssel, egyetértéssel, a többletpénzek ésszerű felhasználásával elképzelhető.
De ha ez valóban káros, akkor nem erőltetendő.
Két megjegyzés.
Szerintem is óriási dolog, ahogy eddig alakulnak a Mol-ligás keretek (egyedül a lilákért kár, milyn jó lenne, ha most akarnának aranyat nyerni, mint pár éve hirdették). Remélem, hogy ez nem csak egy kiugró év lesz, hanem több csapatnál is megindul/folytatódik a szisztematikus építkezés.

És ha már építkezés: az EBEL kontra MOL liga vonatkozásában egy apróságot sokszor elfelejtenek az érvelők. A Volán az EBEL előtt azért letett pár dolgot az asztalra: konkrétan magyar bajnok 2002 óta. Szép dolog az EBEL-ről álmodozni, de szerintem ne akarjanak a magyar csapatok nagyobbat ugrani, mint amennyire reálisan futja. Majd ha lesz olyan csapat hazánkban, amelyik éveken keresztül egyeduralkodóvá válik, amelyik vita nélkül jobb lesz, mint az összes többi, akkor annak már érdemes lehet pl. az EBEL-ben gondolkodni, mert ennek lehet realitása. De addig hagyjuk ezt már... (és persze akkor is felmerül a magyar bajnokság létének kérdése, ami teljesen jogos problémafelvetés).

Ami pedig a MOL liga/Ob1 viszonyát illeti: a MOL liga szerintem remek lehetőség a fejlődésre. Nem pont olyan, mint a Volánnak az Interliga volt, de én azt mondom, nincs nagy különbség. A magyar csapatok (és szurkolók) pl. először abban gondolkozzanak, hogyan győzzék le (előzzék meg) a brutál erőssé vált Csíkszeredát, aztán ha ez már megy, akkor érdemes nagyobb kihívást keresni. Semmiképp nem szeretném degradálni a hazai csapatok erejét, de úgy vélem, sok csapat számára nem idén, és nem jövő tavasszal jön el ez az alkalom - szóval szerintem érdemes lenne kisebb, reálisabb lépésekben gondolkozni. Azt mondjuk meg tudom érteni, ha ez lassú és gyötrelmesen hosszú folyamat. A Volán is elég mélyről kezdte, én kb. 95-ől kezdtem el követni a meccseket, hát jó kis pofozógépek voltunk akkoriban. De a miénk a jó példa, hogy néhány év szisztematikus építkezéssel már igenis előre lehet jutni. Én bízok abban - és klubrivalizálástól függetlenül ezt kívánom minden magyar csapatnak -, hogy nem az újpesti, "minden évben új remények" stílus fog meghonosodni. Az Újpest megmutatta, hogy nem szabad ezt csinálni, remélem minden klub tanult a hibájukból.
Pl. ha a Fradinak vagy a Miskolcnak nem jönnek be az idei tervei (márpedig van rá esély, hogy valakinek nem jön be, hisz csak három érmet osztanak), akkor jövőre az építkezésben nem vissza, hanem előrébb fognak lépni.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@check: " Offolnék kicsit: Firefox használata mellett az elmúlt 1-1,5 hétben érzékelhetően belassult az oldal betöltődése, görgetéskor szaggat, stb. Lehet összefüggés a fészbúkos lájkolósdival? Mert ha igen, akkor személy szerint én nem nagyon ragaszkodom hozzá..."

Igen, amiatt van.
Ha használsz AdBlockPlus-t, akkor egyszerűen ki tudod szűrni, és újra régi tempójában megy az oldal, én ezt tettem. Tisztább, szárazabb érzés.

Az is megoldás lehetne, hogy a facebook-os "lájkosdi" csak a cikkekben jelenne meg, a címlapon nem.
1. Mi lesz azzal a játékossal, aki leszerződött, de "sajnos nem fér be a keretbe". Megy kölcsönbe a Megyerire? Érdekesnek tűnik.
2. Mi van az új edzőpályával. Az akkor most lesz, vagy nem?
@facsipesz: Köszi, kipróbálom...
@facsipesz: Tényleg, ki az aki ténylegesen leszerződött és ki az aki csak megegyezett? Tudja ezt valaki?
@kerusz: Viziónak szép, az indoklás is kíváló, csak attól tartok az élet, és a gazdaság nem akar majd erről tudomást venni...Én nem tudom, hogy hogyan viselkedik, viselkedne egy szponzor, ha ezek a mai magyar OB1-es csapatok varázsütésre mind megerősödnének, vagy ha legalább az elődöntőben, döntőben izgalmas meccseket játszanának a Volánnal. Én csak a múltbeli és más sportágbeli példákon keresztül próbálom megítélni a "szerves magyar fejlődés" erdményeit, lehetőségeit.
Az UTE két éve tényleg izgalmas meccseket játszott a Volánnal a döntőben, egyszer nyert is. A Csíkszeredai HC is legyőzte a Volánt a híres hirhedt Sator-verésre gondolok. A szponzorok mégis inkább elillantak, a csapatok a kukába kerültek. A DAB is szépen teljesített tavaly, a Stars is, jutalom?
A Miskolc, Fradi tavaly vegetált, botrányokkal kikövezett úton járva, erre mit látunk mára? Dől a pénz, vagy legalábbis annak ígérete!
A lényeg, a "szponzor" nem nagyon figyel Magyarországon úgy tűnik arra, melyik csapatnál milyen szakmai munka zajlik, egyszerűen kiszámíthatatlan a mozgása, teljesen kapcsolatfüggő, haveri és nem üzleti alapon, és leginkább ad hoc jelleggel dönt,szinte kizárólag rövidtávra./Ez alól a Volán néhány szponzora és a a válogatott főszponzorai és a MOL az üdítő kivételek!/A bajnoki, meg főleg a MOL-os nézőszám pedig a béka feneke alatt, akár jó az OB1-es csapat, akár csapnivaló.
De nézzük objektíve is hogy állunk Magyarországon az. un minőségi csapatsport bajnokságokkal.
Mivel a magyar piac kicsi, az ország szegény /legalábbis a Nyugathoz képest/egyik sportágban sincs erős, kiegyensúlyozott bajnokság. Kedvenc példáim a nemzetközileg is jól teljesítő férfi, női kézilabda illetve női kosárlabda.
Mit látunk;maximum két-három csapat van versenyben a bajnoki címért,nemzetközileg idényenként már csak egy-egy csapat partiképes. A többi vegetál. Néző is általában ezeknél a csapatoknál van, ott is inkább a nemzetközi meccseken.Szűkítve a férfi kézilabdára, Veszprém a Volán, a Szeged a DAB. Az előbbi mintaklub, az utóbbi igyekszik, de évről-évre csökken a támogatottsága, igazán legfeljebb megszorítani tudja riválisát.A többiek még erre sem képesek.Feltételezem, ha létrejönne egy un. szuper európai bajnokság, mindketten , de a Veszprém biztos lelépne a hazai porondról.
Visszatérve a hokihoz.
Miből gondolod, hogy a magyar sport iránti érdeklődő közönség, a sportoló fiatalok által egy lényegesen kevésbé kedvelt, és eredményeit tekintve a fentiekkel összehasonlítva sehogyan sem teljesítő sportágnál kialakulhat az Általad vizionált modell?!Ezzel szemben abban kell gondolkodnunk, ha már nagy szerencsénkre az osztrák sógorok létrehoztak valamit, ami színvonalat is képvisel, és üzletileg sem teljesen bukó és meg is kínáltak minket a részvétellel, akkor próbáljunk meg egy-két csapatot még összetenni, egyet feltétlenül/!!!/ Budapesten.Egyszerűen hamisnak tartom azt az érvelést, hogy ettől bármi negatív irányban változna a magyar hoki körül. Riogatás az, hogy akkor a fiatalok többet már nem is akarnának jégkorongozni, a klubbok meg fogadni őket. Ezzel szemben a világban azt látjuk, hogy gyárilag is , de sztárokat hoznak létre, a fiatalok szeme előtt az ő példájuk lebeg. A kisebb klubok meg nem a felnőttcsapatukból, hanem az utánpótlásnevelésükből is megélhet/né/nek, ez csak egy egyszerű kollegiumi rendszer és /vagy un. nevelési díjfizetési kötelezettség kérdése.Az a fiatal aki a végén marad, az játszhat amatőr/félprofi bajnokságban, lásd az osztrák National vagy Oberligát.És láss csodát, bár ezek léányegesen az EBEL mögött vannak, de többségüknek még ezres nagyságrendű szurkolóik is vannak.Persze lemorzsolódás, változás ott is van, de még az egészséges határon belül. Igen, amikor gondolkozunk, persze lényegesen szerényebb keretek között,de strukturálisan az osztrák szervezeti felépítés is érdekes lehet.Kérlek ne fúrjátok, hanem bátorítsátok, hogy legyen legalább még egy "kiemelt" magyar hokiklub.Azt, hogy feltudják-e tölteni azt is elég számú magyar játékossal, azt bizzátok rájuk, biztos megoldják, legfeljebb átmenetileg kérnek könnyítést, lásd Zágráb.Egyébként is most fog belépni egy nagyon tehetséges korosztály, nekik is kellene valami lehetőséget biztosítani, ne kelljen másodosztályú külföldi csapatokhoz szerződniük.
@budaijegesmedve: Tudom, hogy Neked az a véleményed, hogy menjen, ki merre lát, ami nyilvánvalóan olyan elvi különbség kettőnk álláspontja között, hogy teljesen felesleges bármiről is vitatkoznunk. De azért néhány tényként leírt állításodat muszáj vagyok korrigálni.

1.) Az azért erős, hogy a férfi kézilabda vagy a női kosárlabda nemzetközileg jól teljesít. Csak azért, mert van egy olyan klubcsapat, amelyik legalább felerészben külföldiekkel képes egy európai kupa legjobb nyolc csapata közé kerülni (idén ez női kosárlabdában emlékeim szerint nem is sikerült). Szerintem pl. az a Szeged, amelyik a nemzetközileg számottevő görög kézilabda reprezentánsától képes kikapni a BL-ben (kezdőhetesében túlyomórészt nem hazai játékosokkal), nehezen nevezhető nemzetközileg sikeres alakulatnak.

Továbbá nehezen hiszem, hogy a Volán szponzorainak a nagyobbik fele üzleti alapon és nem személyes ismeretség alapján érkezik, de erről majd megkérdezzük licsimit, netán Prince009-et...

Továbbá az végképp durva állítás, hogy a Miskolc tavaly vegetált volna, "botrányokkal kikövezett úton járva". Szánalmas dolog ilyeneket írni. De emlékeim szerint a Fradi körül sem voltak tavaly botrányok.

Továbbá: azon szeretnénk dolgozni, hogy ne még egy, hanem még kb. hat kiemelt magyar hokiklub legyen. Szavaiddal éve, kérlek, ne akard ezt megfúrni, még mielőtt az érdemi munka igazán megkezdődhetett volna ennek érdekében. Kösz.
@facsipesz: köszi, király cucc!

mondjuk nemigazán értem, hogy egy fradicikk alatt valakiknek miért kell elkezdeni EBELezni, de felmerült bennem néhány költői kérdés:
Miért hasonlítjuk már megint más sportághoz a jégkorongot?
Járt e jégkorongra 10 éve, és jár e 10 év múlva, akinek ilyen eresszük szélnek az OBIet ötletei vannak? Tudja egyáltalán milyen bajnokságról mond véleményt?
Örök életű e az EBEL? Pláne a Volánnal?
@Lazlee: OFF: Arra figyeljünk azért, hogy ezt az add-on-t a kedvenc blogunkon (ez itt) csak a facebook-linkekre aktivizáljuk, és a mezei reklámokat pedig hagyjuk meg, ennyit igazán megtehetünk értük...
@facsipesz: túl sok volt az egyéb más opció, őrültem, hogy az sikerült, hogy amiben van faszbók azt lője ki.
kb 50edére esett vissza az oldal betöltése...
@horivan: Abszolút igaz, amit írtál. Bizony szükség lenne pesti EBEL-csapatra (s lehetőleg nem a régi motorosokra)! A jéghoki népszerűségét 300%-kal növelné.
@horivan: "Egy budapesti EBEL csapat ellen mindig az újpesti fanok kelnek ki legélesebben. Az ő problémáik a klub vezetésben keresendőek, és nem egy EBEL csapat jelentené a legnagyobb kihívást. "

nem gondolom éleses kikeltem volna valaha is. Igen én itt születtem Pesten, nem Újpesten, de ettől még nem hiszem, hogy a tradicionális klubok körül forog minden. Durván káromkodni, üvöltözni sem szokásom és még egyetemet is végeztem.
Megveszem a drágább ülőhelyre szóló jegyet az Arénába mert ha már ott vagyok látni is szeretem a meccset és drukkolok a Magyar Válogatottnak akkor is ha 1 db UTE játékos sincs benne.
Ettől még kimegyek Fradi-UTE, vagy UTE bármi meccsre.

Úgyhogy a mondandód nagyrészét nem venném magamra, ha nem bánod. Azért persze biztos igazad van.
@budaijegesmedve: ". A kisebb klubok meg nem a felnőttcsapatukból, hanem az utánpótlásnevelésükből is megélhet/né/nek, ez csak egy egyszerű kollegiumi rendszer és /vagy un. nevelési díjfizetési kötelezettség kérdése."

Na ez ami nem fog soha megvalósulni. Észre kell venni, hogy amíg fociban létezk játékospiac és ezzel együtt meg lehet élni ebből, addig jégkorongban ilyen nincsen. Fehér holló esete, amikor egy játékost egy másik kivásárol. Inkább megvárja amíg lejár a szerződése és ingyen elviszi.

@horivan: Csak egyszer látnám már ezt az egyetemet végzett nyugodt légkörre vágyó tömegeket a stadionokban. Mert mindig csak elméletekben léteznek. Mert általában a válogatott felkészülési meccsein sincs teltház a Jégpalotában (nálunk jobb ellenfelek esetében)
@kerusz: Sok sikert, merjünk nagyot álmodni, látom, Neked ez már sikerült...
A tények azonban makacs dolgok, akárhogy is csúsztatgatunk...A Fradi-Miskolc relációban például nem a múlt idényben volt az a botrányos eset, hogy a Miskolc el sem ment egy meccsre, mert a Fradi nem fizette ki az utiköltségét, számításaim szerint pár tízezer forintot? Vagy a Fradi finn edzője nem úgy lépett le az idény közepén, hogy még azt sem mondta muk,játékosok úgy jöttek-mentek, mint egy vasútállomáson szokás stb.Persze ha amikor éppen nem álmodozol felveszed a rózsaszín szemüveged és becsukod a füled, akkor a tavalyi Miskolcot és Fradit mint a szép jövő két letéteményesét értékelheted...
@budaijegesmedve: Azért mindezt botrányokkal kikövezett útnak nevezni barokkos túlzás, de gratulálok. Ennyi erővel a Volán (példakép) pár évvel ezelőtti három csíki meccsét is nevezhetjük annak.
@budaijegesmedve: Csak a tisztánlátás végett. A Miskolc elment arra az ominózus meccsre...
@Rettenet tábornok: Amugy erdemes lenne megprobalni,foleg ezzel a horvat mintaval.Sokat nem veszitenenk vele.ha bukta akkor is nyerunk vele par jatekost akik viszont a Mol liga szinvonalat emelnek.Csak,hat ugye a zseton.....1,5-2 guriga(minimum) evente.persze lyuroban
@moszkvicssluszkulcs: Hogy a csapatról is legyen szó Becze és Rafaj ma már nálunk edzett.Örülök mindkettőjüknek,viszont az újpesti helyzet egyre elkeserítőbb :(
@Lazlee: Rossz lehetett a gondolattársításom, amikor a Fradiról szóló cikk alatt egy budapesti EBEL-es csapatról álmodtam. Pedig bizonyára lenne rá közönség.
@moszkvicssluszkulcs: Igen, visszanéztem, ott volt, csak éppen nagyon sportszerűen, bár beöltözött, de nem játszotta le a meccset, mert valami rongyos pár ezer forintot pont a meccs kezdetére nem kapott kézhez...Erről egyébként a blogbejegyzésedben pont Te számoltál be részletesen.Ez valóban nem botrány,csak egy kis anyagi,meg szabályzatról szóló vita, az a szurker aki meg kiment véletlenül az OB1 eme csodájára /volt egyáltalán ilyen őrült?!/ az meg le van sz..va!
@budaijegesmedve: Jó. Szerintem ecseteld a botrányokkal kikövezett út további állomásait.

Tényleg kíváncsi vagyok, hány miskolci "botrányt" tudsz még mondani. Gúglit használhatsz.
@budaijegesmedve: annyit azert ne felejts el, hogy rozsszin szemuveggel (mar megint ez a targy....) vagy anelkul de kerusz OTTVAN ahol tenni is tud azert amit fent leirt.

mi itt elfilozofalgathatunk, meg oszthatjuk az eszt de azert konyorgom ne epp azt basztassuk aki odall es dolgozik azert hogy jobb legyen a magyar hoki!
Nem kellene már a maradék újpestnek szétesnie...Szerintem így is csoda lesz ha elindulnak a MOL ligába. :(((
A fradinál úgyis sokan vannak most, a 15-i meccs után a fölösleges játékosokat biztos kölcsönadják valahová...
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: Az ellenvéleményt én sohasem tekintettem "b...nak", van aki azonban sajnos igen, és azonnal sértődötten reagál.Nem tudom valójában ki Kerusz/megsúghatnátok,/ de akárhol is van, mégha ő a miniszterelnök személyesen, akkor is tűrnie kell a kritikát.Különösen az Indexen, ami szerintem a legkritikusabb, hogy ne mondjam a legcikiskedőbb, /Te szavaiddal b...-os/ média, ezért is szeretem annyira...
Egyébként honnan lehet tudni, hogy ki mennyit tett/tesz/ a sportágért, mindenki "inkognitóban" szól hozzá....vagy már ezt tudja mérni valaki...
@nazgul: ehhh beeloztel :)

@budaijegesmedve: nem az ellenvelemenyeddel van a baj, es igazad van epp azert jo ez az index, mert jol el lehet vitatkozni. csak hat ez a blog elegge elter a tobbi indexes blog stilusatol. es ez "Persze ha amikor éppen nem álmodozol felveszed a rózsaszín szemüveged és becsukod a füled..." szvsz igenis tulmutat a az ellenvelemenyen. ha nekem mondanad, aki csak egy hobbi hoki szereto, siman le sem... na de epp kerusznak.... :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: @nazgul:köszönöm az információt,akkor már mindent értek...Az Általad tőlem idézet mondat sokkal kevésbé bántó, mint amit én szoktam tőle kapni/lásd feljebb/, a blogon a szerkesztőknek egyébként illene tisztelnie az olvasókat,/vevőket/,mert ha esetleg ő nem is, az Index bőven abból él hogy ide és nem máshova kattintgatunk. Ezt Kerusznak is tiszteletben kell tartania, vagy akkor menjen át hozzászólóba, és ott oszthat keményen/állítólag van is ilyen identítása, és szokott is ezzel az eszközzel élni:-(../Egyébként pedig a továbbiakban sokkal lelkesebben küldöm neki a kommentjeimet, mert ezek szerintő az "illetékes elvtárs"...:-)
@budaijegesmedve:
Tudod itt már sokszor leírták. Vendégek vagyunk.
Ha nem tetszik az, hogy milyen szabályokat írtak elő a szerkesztők, akkor nem jösz ide. Igaz nehezen tudnék más hoki fórumot javasolni, de ha találsz szólj, lehet, hogy mások is követni fognak.
Egyébként engem az zavar a hozzászólásaidban, hogy tévedhetetlennek tartod magad. Ha valaki erre figyelmeztet, akkor elegánsan túl lépsz ezen és máshonnan próbálod igazad védeni.
Amúgy soha nem lesz olyan csapat, hogy Budapest, mert azért senki nem fog szurkolni.
Ettől még össze lehet hozni még egy EBEL csapatot, de akkor a többi létezésének az értelme megszűnik. Legalább is a mostani viszonyok mellett. A hokiban éppen az a jó, hogy a közel azonos tudású csapatok igen is jó mérkőzéseket tudnak játszani.
Most úgy néz ki, hogy több MOL Ligás csapat hasonló - az előző évekhez képest jelentősen erősebb - képességű csapattal tud résztvenni a bajnokságban.
És ez 1 hónap múlva kezdődik, míg a 2. EBEL csapat még - gondolom - csak a fiókban létezik.
Bár jövőre még lehetnek meglepetések.
@Tillasz: @budaijegesmedve: akarhogy is nezzuk, csak az lehet megoldas ha az OSSSZES Molligas csapat az EBELben indul ;) Ill nem mert a Fradi a KHLbe :P

amugy tenyleg jo volna egy BPi EBELes csapatnak szurkolni, de mivel egyetertek abban hogy hosszutavon tobb kara lenne mint elonye, irany Fehervar ;)
@Tillasz: Ez nagyon érdekes, kinek a vendégei vagyunk?Új média jogi fogalmat alkottál, talán, nem bitos, mert én sem -de más sem!- tévedhetetlen.
Mol ligára szükség van, de egy budapesti -lehetőleg Fradi, vagy UTe Ebel-es csapat is kellene, ennyi az én nagy tévedésem???
@budaijegesmedve: úgy vagy vendég, hogy jópár ember én pl személy szerint már kitettem volna (valszeg ezért nincs is semmilyen jogom itt :D)
Akkor most most nem költőileg kérdem:
Járt e jégkorongra 10 éve, és jár e 10 év múlva, akinek ilyen eresszük szélnek az OBIet ötletei vannak? Tudja egyáltalán milyen bajnokságról mond véleményt?
Örök életű e az EBEL magyar szempontból? Egyáltalán miért az EBEL a perspektíva?
@budaijegesmedve:
Szerintem olvasd ezt el.
jegkorong.blog.hu/2010/08/04/piros_feher_zold_6#more2197659
Itt láthatod, hogy néhány "örült" saját idejét és pénzét nem kímélve összehozta nekünk ezt a Blogot.
Azonban ez még továbbra sem közterület.
Azaz bármikor modhatják, hogy vége a dalnak.
Visszatérve a budapesti EBEL csapathoz.
Vélhetően, ha egy UTE vagy egy Fradi elindulna lenne is közönsége, de egy Budapesti Fővárosi HC meccsére a kutya sem lenne kíváncsi hosszútávon.
A másik két csapat esetében a pénzen és játékos állományon felül felmerül, hol is játszanának?
Mert azt Te is érzed, hogy ilyen csapat csak stabil 6-8000 közönséggel lenne életképes. (Persze Dubai hercegének szponzorációján kívül.)
Papp László Aréna = megfizethetetlen és egész évben nem kibérelhető.
Jégpalota = max. 2500 néző
UTE pálya = max. 1500 néző
Azaz kell egy Hokicsarnok. Ki építi fel? Ki tartja fent?
@Tillasz:
Na erre írtam én jó pár napja, hogy a Fradi is és az MTK is bedobta a köztudatba a jégcsarnok építését, de könyörgöm miért is külön???
Mi lenne ha közösen felhúznának egy olyan budapesti az év 10-11 hónapjában üzemelő jégcsarnokot amely 4-5 ezer néző befogadására is alkalmas lehet. Még azt sem lehet mondani, hogy az érdekeltek geográfiailag kegyetlenül távol vannak egymástól.
Más kérdés, hogy a viszonylag komolyabb anyagi erőforrást igénylő sportágnak a jómódu budai oldalon még mindig nincs egy szabvány méretű fedett egész szezonban működőképes létesítménye!!!
@Tillasz: "Azaz kell egy Hokicsarnok. Ki építi fel? Ki tartja fent?" Már épül.
@w21:
Én elég régóta hallom, hogy Budán épül pálya.
Többről is tudomásom van, bár a helyeket pontosan nem tudom.
Azt viszont kizártnak tartom, hogy az 6000 pálya legyen.
De, ha titokzatoskodsz, hatósági vonalon utánanézek a terveknek!:-)
@hokikori:
Hát láttam már Benetton színösszeállítást!:-)
De ezt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy az MTK és a Fradi egy tető alatt.:-)
@Tillasz: :-)))5-6000 lesz.majd F.Kapus informál.Még nem nagyon publikus, így nem is csigázom a kedélyeket tovább.
@w21: no offense, de ezzel KICSIT elkestel nem gondolod? :):):) marmint a nemcsigazassal :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Örüljünk inkább együtt, hogy a bő 3 év múlva megnyílik majd a létesítmény.Nem kell minden részletet idő előtt tudni...Éljen a Köztársasági Elnök Úr!
@w21:
Ennek örülök. A megnyitón ott leszek!:-)
Ettől még utána nézek a terveknek.:-D
Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, de sajnos belefáradtam.
A nagy álmodozásokról csak annyit, hogy valószínűleg előbb jön el a Volán az EBEL-ből, minthogy egy újabb magyar csapat bejutna oda.

Addig vagyunk az EBEL-ben, amíg az osztrákoknak ez érdekük. Aztán vagy teljesíthetetlen feltételeket szabnak, vagy megköszönik a részvételt. Soha nem jó mástól függni, inkább a saját portánkat kéne fényesíteni.
süti beállítások módosítása